Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Sicilië heeft het allemaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Sicilië heeft het allemaal"

Transcriptie

1 Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Op Sicilië kan je genieten van cultuur en natuur, van het mooie weer en de culinaire hoogtepunten. Dankzij zijn bewogen verleden vind je er prachtige Griekse tempels, pittoreske barokstadjes, middeleeuwse kastelen en Saraceense torens. En wat de natuur betreft, de Etna is zeker het hoogtepunt, maar ook het andere natuurschoon is een genot voor de natuurliefhebber. Sicilië heeft het allemaal

2 Dag 1 Brussel vertrek Palermo aankomst Brussel - Palermo 06u15 vlucht SN u40 We beginnen ons bezoek boven op de Monte Pellegrino die 4km van het stadscentrum van Palermo gelegen is. Sinds de 17 de eeuw is de Monte Pellegrino een belangrijk pelgrimsoord, omdat men er in 1625 het intacte lichaam van de heilige Rosalia in een diep hol terug vond. Op het moment dat het lichaam van de heilige de stad binnen werd gedragen, eindigde een pestepidemie. Zodoende werd Rosalia de nieuwe beschermheilige van Palermo. Het hol bevindt zich op een hoogte van 458 meter. Voor de ingang ervan werd in 1625 een barokke kapel gebouwd. In de kapel ligt de glazen schrijn met de liggende gestalte van Rosalia. Goethe beschreef de Monte Pellegrino in zijn Italiaanse reis als het mooiste voorgebergte van de wereld. Boven op de Monte Pellegrino heb je een prachtig zich op de stad Palermo. Na dit bezoek rijden we naar het hotel voor de check-in en de lunch. Palermo is een unieke stad met een bijzondere, een beetje 'Arabische', sfeer. Het wemelt er van de palazzi en kerken waaronder ook het bekende Noormannen-paleis, een Normandisch- Arabische kathedraal die is opgetrokken op de fundamenten van een moskee, die op haar beurt weer was gebouwd op de resten van een Byzantijnse kerk. In de oude wijken waan je je in een compleet andere wereld. Palermo, in de oudheid Panormos genoemd, werd gesticht door de Phoeniciërs en behoorde vervolgens toe aan de Carthagers. De Romeinen veroverden haar in de 3de eeuw v.c. en stichtten er een kolonie. Twintig jaar later veroverde Belisarius, veldheer van de Byzantijnse keizer, de stad. In de 9de eeuw kwam de macht in handen van de Arabieren en werd ze de hoofdstad van het emiraat Sicilië. In de 11e eeuw werd de stad veroverd door de Noormannen. Eind 13de eeuw doen de Fransen hun entree. Onder Anion gaat het dan snel bergafwaarts. De onvrede komt tot een bloedig hoogtepunt met de Siciliaanse Vespers. Na de Fransen komen de Spanjaarden. Deze voeren het bewind van de 15de tot de 18de eeuw. In de tweede wereldoorlog werd de stad, om zijn haven, grotendeels verwoest.

3 We bezoeken de kathedraal die gebouwd werd in de 12e eeuw, op de plaats van een voormalige Byzantijnse kerk, onder toezicht van de Engelse aartsbisschop van Palermo, Walter of the Mill. Het gebouw onderging in de loop der eeuwen talrijke wijzigingen en biedt vandaag de dag interessante inzichten in Palermo's architectoriale geschiedenis. Daarna bezoeken we het Noormannenpaleis Palazzo dei Normanni. Op de eerste verdieping van het Palazzo Reale, thans zetel van het Siciliaanse parlement, ligt de befaamde, tussen 1130 en 1140 gebouwde Cappella Palatina waarin de stijl van de antieke spolia, de Arabische stalactieten en Christelijke mozaïeken tot een prachtige eenheid versmolten zijn. Het houten plafond is gemaakt door Arabische houtsnijders en bevat een overvloed aan sterren, rozetten en stalactieten beschilderd met letters, bloemen, dieren en hofscenes. In de apsis zien we Christus Pantokrater. Avondmaal en overnachting in het Grand Hotel Federico II in Palermo. Dag 2 Erice - Segesta - Monreale Erice is een mooi middeleeuws stadje bijna recht boven zee gelegen op een hoogte van 751m. Hoewel Erice meestal wordt aangeduid als een middeleeuws stadje, gaat de oorsprong van de plaats veel verder terug in de geschiedenis. Het waren de Elymiërs die de stad stichtten en na hen is Erice in veel verschillende handen geweest, waaronder Romeinse, Arabische, Fenicische en Normandische. In Erice liggen twee kastelen, het Pepoli-en het Venus kasteel. Het Pepoli kasteel dateert uit de Arabische periode, terwijl het Venus kasteel terugvoert naar de Normandische tijd. Dit laatste kasteel werd gebouwd op de plek waar in vroegere tijden een tempel ter ere van Venus stond. Naast deze twee kastelen heeft Erice meer te bieden, met name op het gebied van ecclesiastische bouw. In de stad en de directe omgeving liggen maar liefst 60 kerken, waarvan sommige weliswaar in slechte staat zijn, maar andere zeer zeker een bezoek waard zijn. De belangrijkste is de Chiesa Matrice. Hier begint ook de rondwandeling door de plaats, die u langs de belangrijkste gebouwen leidt, waaronder de twee kastelen. Bovendien zult u onderweg een prachtig uitzicht op het eiland en de zee hebben. Facultatieve lunch in Erice waarna we naar Segesta vertrekken.

4 In the middle of nowhere zo n 40 km ten zuidoosten van Trapani ligt één van de best bewaarde tempels van Sicilië. De Dorische tempel van Segesta ligt in een mooi berglandschap. Niet de Grieken zelf bouwden deze tempel, maar de Elymiërs, die enige tijd in het westen van Sicilië woonden en ook Erice stichtten. Zij hadden de bouwstijl van de Grieken overgenomen. De tempel werd rond 430 v. Chr. gebouwd, telt 36 Dorische zuilen en is 61 meter lang. Hierna vertrekken we terug naar Palermo maar vooraleer we daar toekomen brengen we eerst nog een bezoek aan de kathedraal en het klooster van Monreale. Het stadje ligt 7 km ten zuidwesten van Palermo, op enkele honderden meters hoogte op Monte Caputo en kijkt uit over de Gouden Schelp, het bassin waarin Palermo aan zijn baai ligt. De kerk van Monreale wordt ook wel het Siciliaanse wereldwonder genoemd. Ze is in 11 jaar tijd gebouwd en heeft meer dan 6000 m2 mozaïeken. Voor iedereen die van kunst, cultuur en architectuur houdt, is de dom van Monreale een aanrader. De Cattedrale Santa Maria Nuova werd in 1174 gebouwd en is één van de beste voorbeelden van Normandische architectuur. Bijzonder aan de dom is de combinatie van christelijke en islamitische elementen, zeker wanneer u bedenkt dat de kathedraal gebouwd is in de tijd van de kruistochten. Wanneer u de kerk betreedt zal u echter eerst de overvloed aan goudkleurige mozaïeken opvallen, die juist weer een voorbeeld van Byzantijnse kunst zijn. De mozaïeken in de dom van Monreale bestrijken in totaal 6340 m² en daarmee vindt u hier één van de grootste bijbelvertellingen in mozaïek uitgebeeld. Het beroemde apsis mozaïek stelt Christus Pantokrator voor. Het Arabische houten plafond zit vol met kleurige en vergulde decoraties. Naast de kerk ligt een klooster met als mooiste onderdeel de zuilengang, welke 228 zeer mooi versierde zuilen telt. De kloostergang is een overblijfsel van het gelijktijdig gestichte Benedictijnen klooster. Prachtig bewerkt zijn de rijen zuiltjes. Op de kapitelen zijn bijbelse, mythologische en wereldse taferelen afgebeeld. In de zuidwesthoek is een schilderachtig Moors fonteintje: een zuil met een bol van leeuwenkopjes, die water spuwen. Avondmaal en overnachting in het Grand Hotel Federico II in Palermo.

5 Dag 3 Palermo - Agrigento In de voormiddag bezoeken we het Convento dei Cappuccini. In de kelders van dit klooster bevinden zich honderden gemummificeerde edellieden uit de 17 e en 18 e eeuw, gesorteerd naar geslacht en professie. Op deze manier wilden de monniken het voetvolk aan de sterfelijkheid herinneren. Sommige mummies hebben nog duidelijk herkenbare kleding aan. Hierna heeft u vrije tijd voor de lunch en vertrekken we naar Agrigento. Vandaag de dag staan deze catacomben bekend als een buitengewoon historisch archief en een macabere toeristische attractie.

6 Agrigento werd kort na 600 v. Chr. gesticht door bewoners van de stad Gela, een kolonie van Dorische bewoners van Rhodos. Na Syracuse was Agrigento de belangrijkste stad van Sicilië. Arabieren hebben de stad in de 9e eeuw verwoest en elders een nieuwe stad gebouwd. Het waren de Noormannen die op de oude akropolis de huidige stad bouwden. Deze strekte zich uit tot de 2 km zuidelijker gelegen "vallei der tempels". In de 6e eeuw werd dit stadsgebied al omgeven door een muur met negen poorten en bastions. Resten zijn er van bewaard. Het zuidelijke deel was het religieuze gedeelte. We bereiken de tempelvallei via een bochtige weg, de zg. "passegiata archeologica". De tempel van Hercules is de oudste. Van de oorspronkelijke 38 zuilen heeft men er weer 8 opgericht. In de cella, ommuurd hoofdvertrek van de tempel, stond het beeld van Heracles. De plaats van het voetstuk is nog te zien. De tempel van Concordia is, naar een Latijnse inscriptie, in de 6e eeuw n. C. veranderd in een christelijke kerk. De symmetrie en de goudgele kleur vallen op. De tempel van Zeus behoorde tot de grootste bouwwerken van de Dorische architectuur. Vóór en achter heeft de tempel een galerij van zeven, opzij van veertien zuilen. Tussen de zuilen waren gigantische Atlanten (dragende mannen figuren) geplaatst. Een aardbeving heeft de tempel verwoest. Bij de Dioscuren, de tweelingzonen Castor en Pollux, staan nog vier Dorische zuilen. Avondmaal en overnachting in Hotel Baia di Ulisse Dag 4 Agrigento - Piazza Armerina - Syracusa in de voormiddag bezoeken we het tempelcomplex. Op een plateau boven zee liggen de resten van de oude Griekse stad Akragas en het gebied daarom heen, dat tot de zee voert, ook wel de Valle dei Templi genoemd, dat in 1997 door UNESCO op de werelderfgoederen lijst is geplaatst. In totaal bestrijkt het archeologisch gebied 1300 hectare en bevinden zich hier ruïnes van 10 heiligdommen. Tussen de diverse overblijfselen in staan eeuwenoude olijf- en amandelbomen. Terwijl van sommige tempels niet veel meer overblijft, zijn andere bijna volledig bewaard gebleven. Het beste voorbeeld hiervan is de Concordiatempel, die tussen 440. v. Chr. en 430 v. Chr. gebouwd is. Ook van de tempels van Juno en Heracles zijn verschillende zuilen bewaard gebleven of gereconstrueerd. Lunch in Ristorante Mosaici in Piazza Armerina

7 Bezoek aan de romeinse Villa del Casale nabij Piazza Armerina. Deze villa is wereldberoemd vanwege de mozaïek vloeren - meer dan 6000m² - totaal 46 ruimten en één van de best bewaarde villa s uit de Romeinse tijd. De villa is rond 300 n. Chr. gebouwd en werd geplunderd en weer in gebruik genomen, maar definitief verlaten in 1161 als gevolg van een grote overstroming. De villa is nu ter bescherming overspannen met een constructie van glas en staal. De villa werd bij toeval ontdekt in 1920 door spelende kinderen. De mozaïeken die u te zien krijgt behoren tot de grootste en mooiste uit de klassieke oudheid. Ze zijn vervaardigd door Noord-Afrikaanse mozaïekkunstenaars. Bijzonder zijn de afbeeldingen van sportende vrouwen die een tweedelige outfit dragen, wat wij vandaag de dag een bikini zouden noemen. In de mozaïeken herken je ook taferelen met allerlei wilde beesten zoals leeuwen, neushoorns en gazellen. De toenmalige eigenaar importeerde' die beesten naar de arena's. Behalve de mozaïeken is de villa zelf ook zeer indrukwekkend te noemen. De grootte van de villa toont de rijkdom van de Romeinen die hem bouwden en is ongeëvenaard. De villa is over verschillende terrassen verdeeld en telt eigenlijk vier zones. De eerste zone bestaat uit de ingang die toegang geeft tot een binnenplein met daarachter het thermencomplex. Vervolgens bereikt u het peristylium, oftewel de binnentuin omgeven door zuilengalerijen. De binnentuin geeft toegang tot de diverse vertrekken die hieromheen gelegen zijn. Ten zuiden hiervan ligt een tweede, ellipsvormig peristylium, met daarnaast de eetzaal. De mozaïeken in de eetzaal beelden de werken van Hercules uit. Tot slot bevinden zich ten oosten van het hoofdperistylium nog enkele privévertrekken en de basilica. In de gang die het peristylium met dit gedeelte van de villa verbindt, vindt u de mooiste mozaïeken van de villa, die de jacht op wilde dieren in Afrika uitbeelden. Avondmaal en overnachting in Hotel Caiammari a Siracusa

8 Dag 5 Syracuse - Ortigia Bezoek aan het archeologisch park van Syracuse met o.a.: het Grieks theater, na dat van Athene het grootste van la Magna Grecia, het altaar van Hieron II en de steengroeve van het paradijs. Syracuse was in de 4e eeuw voor Christus één van de mooiste en rijkste steden van het Griekse rijk. De stad werd daarna door de Romeinen op de Grieken veroverd; Siracusa's bekendste zoon, de wiskundige Archimedes, kwam hierbij om het leven. In het archeologisch park van Syracuse bevinden zich overblijfselen uit diverse tijdperken. Het meest indrukwekkend zijn wellicht het Romeinse en het Griekse theater. Het Griekse theater geldt samen met dat van Athene tot de grootste in zijn soort en biedt plaats aan man. Het Romeinse theater dat in de eerste eeuw n. Chr. werd gebouwd doet wat omvang betreft niet onder voor het Colosseum. Een ander gigantisch bouwwerk in het park is het altaar van Hieron, dat bijna 200 meter lang was en 22,80 meter breed. Op het altaar werden jaarlijks vele honderden dieren geofferd. Op het terrein bevindt zich ook een steengroeve, welke inmiddels prachtig overwoekerd is en welkome schaduw biedt in de hete Siciliaanse zomers. Vrije lunch in Noto waarna bezoek aan Ortigia, hét historische centrum van Syracuse. Al in de 8ste eeuw v. Chr. herkenden de Grieken de gunstige ligging van Ortigia, dat met twee natuurlijke havens en vruchtbaar land een ideale plaats was om een stad te stichten. Uit de eerste periode van Griekse bewoning stammen de ruïnes van de Apollo Tempel die u op het Piazza Pancali vindt. Een bijna volledig bewaard gebleven tempel gewijd aan Athene van circa 500 v. Chr. vindt u nabij het Piazza Duomo. Op dit plein staat een imposante domkerk, waarvan vooral de barokke gevel in het oog springt. Langs het plein staan verder mooie pallazi, eveneens in barokstijl gebouwd. Centraal in de oude stad bevindt zich het Piazza Archimede. Hier vind je een schitterende Jugendstilfontein die de jachtgodin Artemis en de nimf Arethusa uitbeeldt: een teken van verbondenheid van het oude Siracusa met Griekenland. Avondmaal en overnachting in Hotel Caiammari a Siracusa

9 Dag 6 Syracuse - Etna - Taormina Na he ontbijt vertrekken we naar de Etna, de grootste vulkaan van Europa en hét symbool van Sicilië. De Etna is een actieve vulkaan die regelmatig tot uitbarsting komt. Niet alleen uit de vier kraters die op de top liggen, maar ook uit kleinere kraters op de hellingen van de vulkaan komen met enige regelmaat lavastromen met een temperatuur van Tijdens de wandeling op de Etna maakt u kennis met het vulkaanlandschap van zwart en grijs lava. Op 1.900m kan men ook wandelingen maken rond de uitgedoofde zijkraters en op de meest recente lavastromen. Facultatieve lunch. In de namiddag maken we een wandeling doorheen Taormina. Het stadje ligt zo'n 50 kilometer ten noorden van Catania, op een hoge rots boven de zee. Het is een pittoresk, bloemrijk stadje dat werkelijk spectaculair gelegen is en dito vergezichten biedt, vooral vanaf de Piazzale S. Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en het Teatro Greco, het Griekse theater. Vanaf al deze plekken zie je de Middellandse Zee, de prachtige kust en de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag, vaak met witte rookpluim. Avondmaal en overnachting in Hotel Naxos Beach. Het antieke Teatro Greco-Romano in Taormina wordt nog steeds voor voorstellingen en concerten gebruikt. Maar ook als er geen uitvoering is, is het monumentale theater een bezoek waard. Je hebt vanuit het halfronde theater een schitterend uitzicht. Andere bezienswaardigheden in Taormina zijn de kathedraal met de opvallende kantelen uit de Normandische tijd en het fraaie Palazzo Corvaia paleis uit dezelfde bouwperiode.

10 Dag 7 Taormina In de voormiddag bezoeken we Castelmola, een stadje dat hoog boven Taormina gelegen is. Van hieruit heb je werkelijk een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee en op de Etna. Hierna is er vrije tijd om te genieten van de vele faciliteiten van het hotel of aan het strand. Avondmaal en overnachting in Hotel Naxos Beach. Dag 8 Taormina - Catanaia - Brussel Transfer naar de luchthaven van Catania voor onze terugvlucht naar Zaventem. Catania vertrek Brussel aankomt 09u45 vlucht SN u30 Prijs per persoon: euro Toeslag single kamer: 245 euro Inbegrepen in de prijs: - vluchten met Brussels Airlines naar Palermo en terug vanuit Catania. - Bagage 23kg plus handbagage 12kg - BTW en luchthaventaksen. - 7 x half pension - een lunch in Piazza Armerina - een lunch in Palermo - Nederlandstalige gids gedurende gans de reis - het vervoer in Sicilië met luxe airco autobus - alle inkomgelden overeenkomstig het programma. Niet inbegrepen: - overige maaltijden en dranken aan tafel - fooi aan de Italiaanse chauffeur - annulatie- en reisverzekering

Tailor Made Travel presenteert. Rondreis Sicilië. 10 tot 16 september 2017

Tailor Made Travel presenteert. Rondreis Sicilië. 10 tot 16 september 2017 Tailor Made Travel presenteert Rondreis Sicilië 10 tot 16 september 2017 Op Sicilië kan je genieten van cultuur en natuur, van het mooie weer en de culinaire hoogtepunten. Dankzij zijn bewogen verleden

Nadere informatie

ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE

ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE Wie samen reist, komt ver! Reiscommissie Zuid-Holland ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE REIS MEE VAN 15 T/M 22 JUNI 2015 NAAR DIT PRACHTIGE EILAND MET ZIJN VELE OVERBLIJFSELEN VAN OUDE BESCHAVINGEN,

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/reis/kleurrijk-sicilie OVERZICHT

Nadere informatie

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Hoogtepunten Grieks Selinunte en Segesta Havenstad Syracuse Palermo

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

SICILIE 19 23 MAART 2008

SICILIE 19 23 MAART 2008 SICILIE 19 23 MAART 2008 Vluchten uitgevoerd door Transavia. Hotel Monte Tauro **** / Taormina Volgens een futuristisch concept gebouwd hotel in de jaren 70. Het hotel beschikt over 100 kamers met een

Nadere informatie

Sicilië Italiaanse schatkamer

Sicilië Italiaanse schatkamer 8-daagse vtbkultuur-trip Sicilië Italiaanse schatkamer Zondag 2 tot en met zondag 9 april 2017 Gids: dr. Jan Vaes Dr. Jan Vaes, onze gids Jan Vaes promoveerde in 1987 aan de K.U. Leuven met de grootste

Nadere informatie

In de late namiddag aankomst in Letojanni : Avondmaal en ovenachting

In de late namiddag aankomst in Letojanni : Avondmaal en ovenachting PROGRAMMA 8 DAGEN 7 NACHTEN Dag 1 Aankomst in Catania en transfer naar Letojanni : avondmaal en overnachting Naargelang het uur van aankomst kan er een stop ingelast worden in Catania voor het bezoek aan

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS

ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Halverwege de rots van Gilbraltar en het Suez-kanaal ligt het meest tot de verbeelding sprekende eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Dit fascinerende eiland, waaraan talrijke

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

VERTREK: 03 MEI 2019

VERTREK: 03 MEI 2019 9-DAAGSE CULTUUR- EN NATUURREIS KLASSIEK GRIEKENLAND VERTREK: 03 MEI 2019 PROGRAMMA DAG 1: VRIJDAG 03/5 ATHENE Vlucht vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines. Aankomst in Athene, onthaal en

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Sicilië LANNOO S KAARTGIDS ADELE EVANS

Sicilië LANNOO S KAARTGIDS ADELE EVANS LANNOO S KAARTGIDS Sicilië ADELE EVANS De informatie in dit boek werd door de auteur nauwgezet opgezocht en door de redactie zorgvuldig gecontroleerd. Toch zijn inhoudelijke fouten niet altijd te vermijden.

Nadere informatie

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016 Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus 11 daagse rondreis CGMV 26 september 6 oktober 2016 11-daagse rondreis Malta en Sicilië Vertrek op D.V. 26 september PRIJZEN Reissom per persoon: 1275,- Bij

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013 Vlaamse Diabetes Vereniging Turkije Izmir Reisprogramma Van 18 tot 25 mei 2013 1 ste dag: zaterdag 18 mei 2013 Brussel Izmir - Kusadasi Samenkomst om 18u00 van de deelnemers op de luchthaven van Brussel

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

Timaeus van Plato. Naar de bronnen. van de kosmologie. Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee

Timaeus van Plato. Naar de bronnen. van de kosmologie. Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee Timaeus van Plato Naar de bronnen van de kosmologie Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee Vierentwintig eeuwen geleden schreef Plato zijn Timaeus, een uiteenzetting over het ontstaan van

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

PROGRAMMA. CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST. maandag 24 september maandag 1 oktober 2018

PROGRAMMA. CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST. maandag 24 september maandag 1 oktober 2018 PROGRAMMA CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST maandag 24 september maandag 1 oktober 2018 Met de rug tegen de Apenijnen strekt Campanië zich uit langs de prachtige Golf van Napels en van Salerno.

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE V LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 1 PROGRAMMA DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels Airlines

Nadere informatie

De Eerste Ingenieur. Image not found or type unknown. Image not found or type unknown

De Eerste Ingenieur. Image not found or type unknown. Image not found or type unknown De Eerste Ingenieur. Vanaf de 9e eeuw verschenen er in Europa plotseling grote kathedralen. Deze grote godshuizen of basilieken werden in eerste instantie in de romaanse bouwstijl opgetrokken en pas naderhand

Nadere informatie

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017 OZ GROEPSREIZEN 2017 NATUUR/CULTUUR VENETO 21/05-26/05/2017 Prachtige steden aan het water De regio Veneto wordt vooral geassocieerd met Venetië, bekend om het historische centrum, de kanalen, het carnaval

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3413 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Fantastisch mooi pand te koop in Assisi BESCHRIJVING

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1031 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Heel oud kasteel te koop in de heuvels van Siena

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATÏE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP

De Blauwe Vogel 1609 KROATÏE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATÏE ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP SPLIT OMIS BRAC BOL MAKARSKA 38 deelnemers per vertrekdatum Vaar

Nadere informatie

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 NATUUR/ CULTUUR LOMBARDIJE De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei 2016 Iedereen kent Lombardije van naam. Maar wie verkende de streek al echt? Wie vergaapte zich al eens aan

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica

Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica Masseria Cianciò Italië Sicilië Modica 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria Cianciò - (Italië Sicilië Modica) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Milaan. Milaan. Duomo

Milaan. Milaan. Duomo Milaan Duomo De Duomo di Milano, de prachtige gotische kathedraal van Milaan, is een van de grootste kerken ter wereld. De indrukwekkende wit marmeren voorgevel, een van de mooiste ter wereld, domineert

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0475 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena - Casole Val D'Elsa LUXE RESIDENTIE IN HET HART

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0562 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan MAGNIFIEK KASTEEL TE KOOP IN LOMBARDIJE BESCHRIJVING

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0731 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Luxe villa in Livorno te koop BESCHRIJVING Deze

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN.

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 1 marathon FIRENZE 27/11/2011 Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011 Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 2 FIRENZE Firenze, de hoofdstad van

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Villa Louloudi euros/week

Villa Louloudi euros/week Villa Louloudi Villa Louloudi is een unieke, traditionele villa op Sifnos, Ã Ã n van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is dã perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon, prachtig

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0500 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lago Maggiore Villa te koop met fonteinen en standbeelden

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0128 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Exclusief huis te koop in Umbrië BESCHRIJVING

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

Segesta. Selinunte. Het park is geopend van 09:00 uur tot een uur voor zonsondergang. Marsala en de saline

Segesta. Selinunte. Het park is geopend van 09:00 uur tot een uur voor zonsondergang. Marsala en de saline De diverse volkeren, zoals de Romeinen, Grieken, Elymiërs en Arabieren hebben allemaal hun sporen nagelaten op het zonnige eiland Sicilië. Vanuit Balestrate, Castellammare del Golfo, Alcamo Marina en Trappeto

Nadere informatie

Masseria degli Ulivi Italië Sicilië Palazzolo

Masseria degli Ulivi Italië Sicilië Palazzolo Masseria degli Ulivi Italië Sicilië Palazzolo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria degli Ulivi - (Italië Sicilië Palazzolo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

De Griekse Bouwkunst

De Griekse Bouwkunst De Oude Grieken De Oude Grieken Het land Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa. Het bestaat uit een groot stuk vastland en een heleboel kleine eilandjes. Griekenland bestond uit allerlei staatjes.

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO 1 GAUDI,, MADRIDM Hotel Gaudi, genoemd naar de architect die Barcelona zo beroemd maakte, is een luxe hotel in het centrum van Madrid, aan de Gran Via en op 12 km van de luchthaven. De ligging maakt het

Nadere informatie

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Santiago de Compostela 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Op pelgrimage naar Santiago Wij volgen tijdens deze reis per lokale bus een deel van de route van deze Camino Francés

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 4002 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Hotel te koop in het centrum van Lucca BESCHRIJVING

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1]

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 Reisverslag Berlijn 2012 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden [2] op za, 10/20/2012-22:50 Tags:

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Tailor Made Travel. presenteert een budgetreis naar VALENCIA. Groepsreis van 2 tot 5 april 2016 o.l.v. Linda Palmers

Tailor Made Travel. presenteert een budgetreis naar VALENCIA. Groepsreis van 2 tot 5 april 2016 o.l.v. Linda Palmers Tailor Made Travel presenteert een budgetreis naar VALENCIA Groepsreis van 2 tot 5 april 2016 o.l.v. Linda Palmers Valencia is een boeiende en charmante stad waar de rijkdommen van vroeger en nu naadloos

Nadere informatie

Riviercruise op de Douro

Riviercruise op de Douro Riviercruise op de Douro Van Porto TOT Salamanca VAN 28 OKTOBER TOT 4 NOVEMBER 2016 MET DE M/V GIL EANES***** alle dranken tijdens de maaltijden aan boord en aan de bar zijn bij de prijs inbegrepen mooiste

Nadere informatie

CITYTRIP Berlijn & Potsdam

CITYTRIP Berlijn & Potsdam CITYTRIP Berlijn & Potsdam Foto: shutterstock DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Herzlich willkommen Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Berlijn. Korte rit

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Citytrip Wenen DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, heeft een indrukwekkend aanbod aan paleizen, monumenten en andere bezienswaardigheden dankzij de eeuwenlange positie als centrum

Nadere informatie

Home Hotels Italië Sicilië Piazza Armerina

Home Hotels Italië Sicilië Piazza Armerina Home Hotels Italië Sicilië Piazza Armerina 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Home Hotels - (Italië Sicilië Piazza Armerina) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië

Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië Gamma dagen groep 8 Wereldverkenning Griekenland & Italië 1 Vooraf Beste groep 8 leerlingen, welkom bij het vak wereldverkenning. Dat is een combinatie van aardrijkskunde, klassieke cultuur en geschiedenis.

Nadere informatie