Sicilië Italiaanse schatkamer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sicilië Italiaanse schatkamer"

Transcriptie

1 8-daagse vtbkultuur-trip Sicilië Italiaanse schatkamer Zondag 2 tot en met zondag 9 april 2017 Gids: dr. Jan Vaes

2

3 Dr. Jan Vaes, onze gids Jan Vaes promoveerde in 1987 aan de K.U. Leuven met de grootste onderscheiding tot doctor in de Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis. Hij verrichtte daartoe onderzoek te Leuven, Bonn, Freiburg en Rome, waar hij studeerde aan het Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana. Voor zijn onderzoek van vroegchristelijke architectuur in Italië werd hij in 1991 bekroond tot Laureaat van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Hij publiceerde in Leuven, Kortrijk, Brussel, Den Haag, Rome, Parijs en Milaan. In binnen en buitenland gaf hij talrijke lezingen. Hij was curator van een aantal historische tentoonstellingen. Tot onlangs was hij voltijds lector Geschiedenis en Cultuurgeschiedenis aan de Lerarenopleiding van het University College Leuven-Limburg, associatie K. U. Leuven, docent vroegchristelijke en byzantijnse kunst aan het Kunsthistorisch Instituut te Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten). Hij is tevens docent Cultuurgeschiedenis van de Universiteit Vrije Tijd/Davidsfonds Academie. Hij verzorgt ook de cursussen Algemene Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Geschiedenis van Loon en Luik en Heraldiek aan de opleiding van Limburgse Toeristische Gidsen, Toerisme Vlaanderen. Hij is bestuurslid van het Historisch Studiecentrum Alden Biesen. Sicilië Sicilië is het grootste en misschien wel het bekendste eiland dat tot Italië behoort. Samen met enkele andere kleinere eilandjes die om Sicilië heen liggen, vormt het de regio Sicilië. Heel wat bezienswaardigheden hebben te maken met het rijke verleden van het eiland. Het waren namelijk de Grieken die in de zesde eeuw voor Christus de eerste nederzettingen op het eiland bouwden. Sommige bijzondere bouwwerken van vroeger kunnen nog steeds bewonderd worden, zoals de Vallei van de Tempels in de buurt van Agrigento, het theater van Taormina, Ook andere latere beschavingen hebben hun sporen achtergelaten. Zo zijn er Romeinse theaters, Normandische kastelen en Moorse invloeden te vinden. Bijzonder is dat er op het eiland, dat door de eeuwen heen meerdere malen zwaar getroffen is door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, zoveel oudheid bewaard is gebleven.

4

5 Dag 1 zondag 2 april 2017 Zaventem > Palermo Wij spreken om uur af in de vertrekhal van de luchthaven in Zaventem. Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines SN3135 om uur naar Palermo waar we om landen. Onze autocar brengt ons naar het centrum waar we de ganse dag hebben om Palermo te bezoeken: Palermo: temperamentvol hart van Sicilië Palermo is de grootste stad van Sicilië en tevens de hoofdstad van de gelijknamige autonome regio. Het is een drukke stad waar een kleine zevenhonderdduizend mensen wonen en werken. San Cataldo De kleine, 12e-eeuwse Normandische kerk werd tijdens de Normandische bezetting, in 1154, gebouwd door Admiraal van het Koninkrijk Maio van Bari, die er de privé-kapel van zijn paleis van maakte. De kerk is gebouwd op de ruïnes van oude Punisch-Romeinse muren. Santa Maria dell'ammiraglio (Martorana) Deze kerk is vernoemd naar George van Antiochië, Admiraal van de Vloot van Roger II van Sicilië, die ze rond het midden van de 12e eeuw naast zijn paleis liet bouwen. Ze is gewijd aan de Maagd Maria om haar te bedanken voor haar bescherming tijdens zijn lange militaire carrière op zee. De kathedraal van Palermo De kathedraal (Duomo) is een indrukwekkende, 12e-eeuwse kerk met een breed scala aan architectonische stijlen. Gewijd aan de Maagd Maria's Tenhemelopneming, werd ze in 1185 door de aartsbisschop van Palermo, Gualtiero Offamilio, gebouwd op het terrein van een voormalige basiliek, die door de Saracenen in een moskee was veranderd. Ze heeft sterk Arabische invloeden, maar is door de eeuwen heen diverse malen aangepast en uitgebreid. De kathedraal wordt bekroond door een koepel en geflankeerd door vier torens uit de Normandische periode. Aan de zuidkant is de dom door twee grote spitsbogen, waarop een klokkentoren staat, verbonden met het aartsbisschoppelijk paleis. Middagmaal, avondmaal en overnachting in Astoria Palace Hotel **** in Palermo.

6

7 Dag 2 maandag 3 april 2017 Palermo en Monreale Paleis van de Noormannen in Palermo Het Paleis van de Noormannen (Het Normandische Paleis/Koninklijke Paleis) werd in de 11e eeuw door de Arabieren gebouwd op de resten van een Romeins fort. Het was een kasteel voor de Arabische emirs, voordat ze een nieuwe versterkte citadel (Al-Halisàn of "Kalsa") in de buurt van de haven bouwden. Het oude gebouwencomplex werd geherstructureerd en uitgebreid in de 12e eeuw door de Normandische koningen, die nieuwe torens en de prachtige Palatijnse kapel hebben toegevoegd. Catacomben van het Convento dei Cappuccini Palermo herbergt een van 's werelds meest bizarre en morbide, maar fascinerende, toeristische attracties. Door de deuren van het kapucijnerklooster kunt u afdalen in de kapucijnercatacomben. Rond 1534 waren de kapucijnermonniken in Palermo aangekomen. Toen een van de monniken stierf, begroeven ze hem in een aangrenzende grot. Dit werd een begraafplaats voor veel monniken. Rond 1599 was de grot echter vol met overleden monniken, zodat een grotere grafkamer werd aangelegd. Toen de lichamen uit de grot werden gehaald, bleken ze goed bewaard te zijn gebleven. Dus toen ze de catacomben onder het klooster en de kerk gingen gebruiken, wisten de monniken al, dat met de juiste zorg en voorbereiding, ook de lichamen goed konden worden bewaard na de dood. Kathedraal van Monreale De kathedraal is een van de mooiste Normandische gebouwen op Sicilië en één van de architectonische wonderen van de wereld. Bekend om haar rijke mozaïeken werd ze gebouwd in de 12e-eeuw op een heuvel met uitzicht op Palermo. Toen de Arabieren in 831 de controle over Palermo namen, verbanden zij de bisschop van Palermo uit de stad en maakten zij van zijn kathedraal een moskee. De bisschop vestigde zich in een klein dorpje in de heuvels en bouwde een bescheiden kerk, niet ver van zijn geliefde kathedraal. Middagmaal, avondmaal en overnachting in Astoria Palace Hotel **** in Palermo.

8

9 Dag 3 dinsdag 4 april 2017 Palermo en Cefalú San Giovanni degli Eremiti Deze 12e-eeuwse Normandische kerk in Palermo, met vijf arabischgeïnspireerde rode koepels, werd in 1132 gebouwd op het terrein van een moskee en werd gewijd aan St. Johannes van het Hermits. De architectuur weerspiegelt islamitische tradities. San Giovanni degli Eremiti is gelegen aan de westelijke rand van de wijk Albergheria en wordt gekenmerkt door rode bolvormige koepels (vergelijkbaar met die bij La Cataldo), hoekbogen en filigraanramen. Vlakbij de kerk vindt u een Normandische kloostergang (onderdeel van het benedictijnerklooster dat hier ooit stond), met een centrale Moorse waterbak en tuinen met citrusbloesems en bloemen. Cefalù: toeristische badplaats Cefalú is een prachtig klein plaatsje aan de noordkust; het was al bewoond in de 4e eeuw voor Christus en groeide in de loop der tijd uit tot een mooi middeleeuws stadje. Het rechte stratenpatroon van de stad stamt nog uit de Romeinse tijd. Kathedraal van Cefalù Toen Roger II in 1131 van Napels onderweg was naar Sicilië, kwamen zijn schepen in een hevige storm terecht. Hij zwoer op dat moment dat, als hij de storm zou overleven, hij een kathedraal zou bouwen in de plaats waar hij aan wal zou gaan. Zijn gebeden werden verhoord en hij ging uiteindelijk in de vissersplaats Cefalù aan de noordkust van Sicilië aan wal. De kathedraal was nog niet voltooid toen Roger in 1154 stierf, en zijn opvolgers, die niet zijn bijna-dood -ervaring in de storm hadden gedeeld en de voorkeur gaven aan Palermo, hadden er weinig voor over om het project te voltooien. Hierdoor is het enige "Koninklijke deel" de apsis, terwijl het overige deel low budget is afgebouwd. Zelfs Roger's graf werd verplaatst naar de kathedraal van Palermo. De kathedraal van Cefalù werd pas ingewijd in 1267 (ruim nadat keizer Hendrik VI in 1194 een einde had gemaakt aan de Normandische heerschappij op Sicilië). Middagmaal in Cefalú, avondmaal en overnachting in Astoria Palace Hotel **** in Palermo.

10

11 Dag 4 woensdag 5 april 2017 Palermo, Piazza Armerina, Agrigento Vandaag wordt een zware dag met vele kilometers verplaatsing: van Palermo naar de oostkust. Villa Romana del Casale Villa del Casale in Piazza Armerina is het ultieme voorbeeld van een luxe Romeinse villa en de decoratieve mozaïeken zijn uitzonderlijk voor hun artistieke kwaliteit en omvang. Het gebouw, dat eigenlijk de titel paleis in plaats van villa verdient, is ontworpen in de traditie van de Romeinse villa, maar op een schaal en een niveau van luxe zonder parallellen in het Romeinse Rijk. Het gebied dat is uitgegraven en slechts een deel van de volledige vestiging van ongeveer 4000 m2 beslaat, kan worden verdeeld in vier zones of groepen kamers, allemaal versierd met een mozaïeken vloer van superieure kwaliteit. Vallei van de Tempels Het archeologische gebied dat bekend staat als de Vallei van de Tempels in Agrigento, is een van de belangrijkste archeologische parken in de wereld en staat sinds 1998 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Langs een lange rotsachtige steile helling, gekozen als de zuidelijke grens van de stad, staan nog steeds de grote tempels van het oude Akragas: de tempel van Hera (Juno) Lacinia, Concordia, Heracles (Hercules), Zeus (Jupiter), Castor en Pollux (Dioscuri) en Hephaistos (Vulcanus ). Middagmaal in Agrigento, avondmaal en overnachting in Sant Alpho Garden Hotel**** in Giardini Naxos

12

13 Dag 5 donderdag 6 april 2017 Syracusa Kathedraal De Kathedraal, ook wel bekend als de Santa Maria del Piliero, is het mooiste bouwwerk op het Piazza di Duomo op het voormalige eiland Ortygia. De kerk is gebouwd op de resten van een Griekse tempel. Deze tempel is gebouwd in de zesde eeuw voor Christus en was gewijd aan de godin Athene. In de zevende eeuw na Christus werd de tempel omgebouwd en werd hij gebruikt als moskee. Pas later toen de Normandiërs de stad Syracusa veroverden werd de eerste kerk op deze plaats gebouwd. Na enkele verwoestende aardbevingen was van de oude kerk niet veel meer over en aan het begin van de achttiende eeuw werd er begonnen met de bouw van de huidige barokke kerk. Voor de bouw ervan werden verschillende materialen van de oude tempel gebruikt. Archeologisch park Het Archeologisch park ligt aan de rand van de stad en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Er zijn archeologische vondsten uit verschillende tijdperken te zien. De meest indrukwekkende zijn natuurlijk het Romeinse en Griekse theater. Het Griekse theater behoort tot het grootste ooit gebouwd. Er zouden meer dan mensen in het stadion kunnen plaatsnemen. Middagmaal in Syracusa, avondmaal en overnachting in Sant Alpho Garden Hotel**** in Giardini Naxos

14

15 Dag 6 vrijdag 7 april 2017 Noto Noto: de barokke hoofdstad Noto wordt door velen gezien als de mooiste stad van Sicilië. Dit komt omdat de stad, na een grote verwoestende aardbeving in de zeventiende eeuw, in zijn geheel opnieuw is opgebouwd in de barokke stijl. Nu is dit ook in een aantal andere steden gebeurd maar nergens zo uitgebreid en zorgvuldig als in Noto. De schitterende barokke kerken, de indrukwekkende palazzo s en het theater zijn nog allemaal in uitstekende staat. Kathedraal De Kathedraal is het mooiste en meest opzienbarende gebouw van Noto en een van de redenen dat de stad op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Ze is gebouwd in het begin van de achttiende eeuw nadat de oude kerk op deze plaats door een aardbeving verwoest werd. De kerk werd aan het einde van de achttiende eeuw voltooid en in 1844 tot kathedraal verheven. In de namiddag hebben wij wat vrije tijd om verder te genieten van Noto. Middagmaal in Noto, avondmaal en overnachting in Sant Alpho Garden Hotel**** in Giardini Naxos

16

17 Dag 7 zaterdag 8 april 2017 Taormina en Catania Grieks-Romeinse theater in Taormina Is het Grieks of Romeins? Deze vraag leidde frequent tot discussies tussen experts en critici. Deze discussies waren niet nodig geweest als zij hadden gedacht aan de oorsprong van Taormina als een Griekse "Polis" en het feit dat elke oude Griekse stad zijn eigen theater had waar tragedies van Aeschylus, Sophocles en Euripides en komedies van Aristophanes werden uitgevoerd. Het theater is het op een na grootste in Sicilië na dat van Siracusa. Het enige wat de Romeinen later deden, in overeenstemming met hun bekende opzichtige karakter, was het vergroten aangezien het erg klein was. Catania: historische stad aan de voet van de Etna Catania is op de hoofdstad Palermo na de grootste en belangrijkste stad. Ze ligt in het centraal oostelijke deel van het eiland en kijkt uit over de Middellandse Zee. De stad beschikt over een schitterend historisch centrum met enkele hoogtepunten uit de barokke architectuur. Het historische centrum is dan ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Catania is gesticht in de achtste eeuw voor Christus door Griekse Kolonisten en ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste havens indertijd in de Middellandse Zee. Toen de Romeinen de macht overnamen in de derde eeuw voor Christus was Catania uitgegroeid tot een van de invloedrijkste plaatsen op het eiland. Middagmaal in Toarmina, avondmaal en overnachting in Sant Alpho Garden Hotel**** in Giardini Naxos

18

19 Dag 8 zondag 9 april 2017 Catania > Zaventem De autocar brengt ons om uur naar de luchthaven van Catania voor de rechtstreekse vlucht met Brussel Airlines SN 3132 naar Zaventem. Met de vlucht om uur landen wij in Zaventem om uur.

20 Kostprijs: 1695,00 per persoon in een 2-persoonskamer bij inschrijving van minimum 25 deelnemers Toeslag 1-persoonskamerr: 175,00 Inbegrepen: Rechtstreekse lijnvlucht met Brussels Airlines van Zaventem naar Palermo en terug vanuit Catania Autocarvervoer van dag 1 tot en met dag 8 Verblijf in Astoria Palace Hotel **** in Palermo (3 nachten) Sant Alphio Garden Hotel**** in Giardini Naxos (4 nachten) Lunch van dag 1 tot en met dag 7, glas wijn en water inbegrepen Avondmaal in het hotel van dag 1 tot en met dag 7, glas wijn en water inbegrepen Alle toegangen voorzien in het programma Fooien Eigen draadloos audiofoonsysteem Gids dr. Jan Vaes van vertrek tot aankomst Niet inbegrepen: Dranken buiten de maaltijden, persoonlijke uitgaven Annulerings- en reisbijstandsverzekering Eventuele verhoging van de luchthaventaksen en/of brandstoftoeslagen Indien geen lid: toeslag van 10,00 voor de vtbkultuur-pas (gezinslidmaatschap) Taxivervoer: Gezamenlijk taxivervoer van Kortenberg (parkeergelegenheid) naar luchthaven Zaventem en terug is mogelijk tegen 15,00 per persoon Meer informatie en inschrijvingen: vtbkultuur Kortenberg, guido.craps@vtbkultuur.be Huistelefoon: , zaktelefoon: Een goed idee van vtbkultuur Kortenberg, praktisch uitgewerkt door Perfect Travel Services Tienen, verg. A 5124 Programmafolder 25/10/2016 Programma-aanpassingen blijven mogelijk vtbkultuur Kortenberg

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE

ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE Wie samen reist, komt ver! Reiscommissie Zuid-Holland ONTDEK DE VERBORGEN SCHATTEN VAN SICILIE REIS MEE VAN 15 T/M 22 JUNI 2015 NAAR DIT PRACHTIGE EILAND MET ZIJN VELE OVERBLIJFSELEN VAN OUDE BESCHAVINGEN,

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 UMBRIE HET GROENE HART VAN ITALIE De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Dag 1 BRUSSEL - ROME - ORVIETO - PERUGIA Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Rome. Na aankomst rijden

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32

Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Vlieg-busrondreis Kleurrijk Sicilië VRIT32 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/reis/kleurrijk-sicilie OVERZICHT

Nadere informatie

8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes

8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes 8-daagse vtbkultuur-trip Rome Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 mei 2018 Gids: dr. Jan Vaes Dag 1 zaterdag 19 mei 2018 Vlucht om 11.25 uur met Alitalia van Zaventem naar de internationale luchthaven

Nadere informatie

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Hoogtepunten Grieks Selinunte en Segesta Havenstad Syracuse Palermo

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO

LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE V LIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 1 PROGRAMMA DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels Airlines

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS

ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS ZEVENDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Halverwege de rots van Gilbraltar en het Suez-kanaal ligt het meest tot de verbeelding sprekende eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Dit fascinerende eiland, waaraan talrijke

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

SICILIE 19 23 MAART 2008

SICILIE 19 23 MAART 2008 SICILIE 19 23 MAART 2008 Vluchten uitgevoerd door Transavia. Hotel Monte Tauro **** / Taormina Volgens een futuristisch concept gebouwd hotel in de jaren 70. Het hotel beschikt over 100 kamers met een

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

In de late namiddag aankomst in Letojanni : Avondmaal en ovenachting

In de late namiddag aankomst in Letojanni : Avondmaal en ovenachting PROGRAMMA 8 DAGEN 7 NACHTEN Dag 1 Aankomst in Catania en transfer naar Letojanni : avondmaal en overnachting Naargelang het uur van aankomst kan er een stop ingelast worden in Catania voor het bezoek aan

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

VERTREK: 03 MEI 2019

VERTREK: 03 MEI 2019 9-DAAGSE CULTUUR- EN NATUURREIS KLASSIEK GRIEKENLAND VERTREK: 03 MEI 2019 PROGRAMMA DAG 1: VRIJDAG 03/5 ATHENE Vlucht vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines. Aankomst in Athene, onthaal en

Nadere informatie

Timaeus van Plato. Naar de bronnen. van de kosmologie. Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee

Timaeus van Plato. Naar de bronnen. van de kosmologie. Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee Timaeus van Plato Naar de bronnen van de kosmologie Seminarreis naar Athene en Naxos met Gerard Bodifee Vierentwintig eeuwen geleden schreef Plato zijn Timaeus, een uiteenzetting over het ontstaan van

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA

BB-GEPENSIONEERDEN. 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 5-DAAGSE VLIEGTUIGREIS MADRID - TOLEDO 1 tot 5 september 2017 PROGRAMMA 1 DAG 1 - Vrij 1/9 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid met Brussels

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

HET GRAAFSCHAP LOON door JAN VAES

HET GRAAFSCHAP LOON door JAN VAES De Maretak MR " Land van Loon - Nieuw Eyck Contact: Hansweg 3 3960 Bree (e-mail: lo.clijsters@skynet.be) Mei 2015 kbc 453-4129101-95 19 mei HET GRAAFSCHAP LOON door JAN VAES 1 ONTVANGST Ontvangst in de

Nadere informatie

ONTDEK MILAAN MET BRUNO

ONTDEK MILAAN MET BRUNO ONTDEK MILAAN MET BRUNO VAN 29 APRIL 2018 01 MEI 2018 Het hoofd van het koele noorden met het temperament van het hete zuiden. Milaan, de economische metropool, het modeparadijs, de mediahoofdstad. In

Nadere informatie

Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Sicilië heeft het allemaal

Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Sicilië heeft het allemaal Tailor Made Travel Rondreis Sicilië 10 tot 17 juni 2018 Op Sicilië kan je genieten van cultuur en natuur, van het mooie weer en de culinaire hoogtepunten. Dankzij zijn bewogen verleden vind je er prachtige

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2016

Romereis: infoavond. paaseditie 2016 Romereis: infoavond paaseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT

IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT 22-29 september 2019 IN HET SPOOR VAN EL CID EEN ONTDEKKINGSREIS VAN CASTILIË TOT DE LEVANT Rodrigo Díaz de Vivar, beter gekend als El Cid, is een van Spanjes grootste helden, een voorbeeld van moed, onwrikbare

Nadere informatie

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september

KRAKAU, de Poolse parel der steden. 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september KRAKAU, de Poolse parel der steden 5 daagse zaterdag 9 sept tot en met woensdag 13 september De collectie Vlaamse wandtapijten in de Wavel-burcht is alom bekend. Maar de stad herbergt ook de meeste kerken

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016 Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus 11 daagse rondreis CGMV 26 september 6 oktober 2016 11-daagse rondreis Malta en Sicilië Vertrek op D.V. 26 september PRIJZEN Reissom per persoon: 1275,- Bij

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League

Sporting CP KRC Genk. UEFA Europa League Sporting CP KRC Genk UEFA Europa League 'De witte stad' is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het

Nadere informatie

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage Rome 2013 VWO 5 en 6 Markenhage Begeleiders: Mw Kremers Mw Lucassen Dhr Van den Heuvel Dhr Vos (mentor V5) Dhr Alberts (mentor V6) Uitgangspunten Ter lering ende vermaeck Cultuur snuiven op een Dalton

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet

LOMBARDIJE. OZ Groepsreizen De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 NATUUR/ CULTUUR LOMBARDIJE De Noord-Italiaanse schatkamer 14 t.e.m. 20 mei 2016 Iedereen kent Lombardije van naam. Maar wie verkende de streek al echt? Wie vergaapte zich al eens aan

Nadere informatie

THE COTSWOLDS, ENGELAND OP ZIJN MOOIST. Afreis : 10 juni 2018

THE COTSWOLDS, ENGELAND OP ZIJN MOOIST. Afreis : 10 juni 2018 Reisprogramma THE COTSWOLDS, ENGELAND OP ZIJN MOOIST Afreis : 10 juni 2018 1ste dag zondag 10 juni 2018 : BRUSSEL - CHELTENHAM Om 07 uur samenkomst in Brussel, aan de personeelsingang van de Nationale

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2015

Romereis: infoavond. paaseditie 2015 Romereis: infoavond paaseditie 2015 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V.

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016 Romereis: infoavond krokuseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

MALTA. Reisboerke. 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016

MALTA. Reisboerke. 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016 MALTA 20 tot 27 april 2016 Programma 27 april tot 4 mei 2016 Dag 1 Eindhoven Malta San Anton Palace & Gardens Palazzo Parisio Transfert naar de luchthaven voor onze vlucht naar Malta. In Malta aangekomen

Nadere informatie

Achtdaagse rondreis Puglia

Achtdaagse rondreis Puglia Achtdaagse rondreis Puglia 02/09 09/09/2014 Vakantie met je vrienden vieren is er iets mooier! In het land van de wijn en culinair genot van onontgonnen stranden en een heerlijk mooie zee kozen wij voor

Nadere informatie

EMILIA ROMAGNA. Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen 20/05-25/05/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

EMILIA ROMAGNA. Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen 20/05-25/05/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 EMILIA ROMAGNA 20/05-25/05/2018 Op ontdekkingstocht door de middeleeuwen Emilia Romagna, een van de rijkste regio s van Italië, heeft heel wat te bieden. In de goed bewaarde steden

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Begeleide groepscruise Middellandse Zee

Begeleide groepscruise Middellandse Zee Begeleide groepscruise Middellandse Zee Programma Croisières de France Horizon**** Van 18 tot 25 september 2016 8 dagen /7 nachten Datum Haven Land Aankomst Vertrek 18 sept Marseille Frankrijk 18u00 19

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA Culinair, Cultuur en meer..in Puglia ZUID-ITALIE 7-daagse culinaire reis o.l.v. Nicoletta Tavella vertrek 02 oktober en 23 oktober 2017 Style in Travel

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension )

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) 14 daagse rondreis U.S.A. 2018 Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) Vertrek dinsdag : 06 november 2018 Rondreis wordt aangeboden in : kamer + ontbijt WASHINGTON

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1567 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lake Iseo Oud kasteel te koop op Lake Iseo BESCHRIJVING

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013 Vlaamse Diabetes Vereniging Turkije Izmir Reisprogramma Van 18 tot 25 mei 2013 1 ste dag: zaterdag 18 mei 2013 Brussel Izmir - Kusadasi Samenkomst om 18u00 van de deelnemers op de luchthaven van Brussel

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19

Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19 Met SNT naar de bruisende stad VALENCIA 01/06/19-04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het historische

Nadere informatie

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Santiago de Compostela 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Op pelgrimage naar Santiago Wij volgen tijdens deze reis per lokale bus een deel van de route van deze Camino Francés

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Vertrek april 2020 Dag 1 Maandag 27 april Vertrek van Amsterdam naar Ben Gurion, Israël. Onze Nederlandstalige gids staat op ons te wachten en vanaf

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2018

Romereis: infoavond. editie 2018 Romereis: infoavond editie 2018 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - J. Anthonis

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0562 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan MAGNIFIEK KASTEEL TE KOOP IN LOMBARDIJE BESCHRIJVING

Nadere informatie

Tailor Made Travel presenteert. Rondreis Sicilië. 10 tot 16 september 2017

Tailor Made Travel presenteert. Rondreis Sicilië. 10 tot 16 september 2017 Tailor Made Travel presenteert Rondreis Sicilië 10 tot 16 september 2017 Op Sicilië kan je genieten van cultuur en natuur, van het mooie weer en de culinaire hoogtepunten. Dankzij zijn bewogen verleden

Nadere informatie

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017

VENETO. Prachtige steden aan het water 21/05-26/05/2017 NATUUR/CULTUUR OZ GROEPSREIZEN 2017 OZ GROEPSREIZEN 2017 NATUUR/CULTUUR VENETO 21/05-26/05/2017 Prachtige steden aan het water De regio Veneto wordt vooral geassocieerd met Venetië, bekend om het historische centrum, de kanalen, het carnaval

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2014

Romereis: infoavond. editie 2014 Romereis: infoavond editie 2014 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V. Claes

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 8-Daagse Vliegtuigreis Puglia 18 tot 25 Juni 2018

BB-GEPENSIONEERDEN 8-Daagse Vliegtuigreis Puglia 18 tot 25 Juni 2018 BB-GEPENSIONEERDEN 8-Daagse Vliegtuigreis Puglia 18 tot 25 Juni 2018 1 PROGRAMMA Dag 1 Brussel Bari - Conversano Samenkomst in Zaventem en check-in voor de lijnvluchten met Swissair naar Bari (overstap

Nadere informatie

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN.

27/11/2011. Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011. Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 1 marathon FIRENZE 27/11/2011 Reis van vrijdag 25 tot maandag 28 november 2011 Exclusieve MMC reis! Vlug inschrijven! First come first served. BEPERKT AANTAL PLAATSEN. 2 FIRENZE Firenze, de hoofdstad van

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Autotour Toscane : het erfgoed van de Medici

Autotour Toscane : het erfgoed van de Medici Reizen voor Sport Fans Autotour Toscane : het erfgoed van de Medici 8 dagen / 7 nachten Prijs vanaf : 634 vanaf pp Standard room Vertrekdatum 27/06/2016 717 vanaf en Standard room 28/06/2016 717 vanaf

Nadere informatie

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona Stad van Gaudi, Picasso en Messi. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder

Nadere informatie

MARSEILLE ANTWERPEN CULTUURSTAD SEPTEMBER 2019

MARSEILLE ANTWERPEN CULTUURSTAD SEPTEMBER 2019 MARSEILLE ANTWERPEN CULTUURSTAD 19-22 SEPTEMBER 2019 DONDERDAG 19 september 2019 Vlucht Brussel Marseille SN3597 10u50-12u35 Brussels Airlines Bij aankomst in Marseille, ontvangst door uw franstalige gids

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA

5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA BB GEPENSIONEERDEN 5 DAAGSE VLIEGTUIGREIS ROME ASSISI PERUGIA 15 tot 19 september 2016 1 PROGRAMMA DAG 1 Do 15/9 Het christelijke Rome Afspraak in de luchthaven van Zaventem. Onthaal door onze reisleidster

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

PROGRAMMA. CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST. maandag 24 september maandag 1 oktober 2018

PROGRAMMA. CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST. maandag 24 september maandag 1 oktober 2018 PROGRAMMA CAMPANIE : NAPELS en de AMALFITAANSE KUST maandag 24 september maandag 1 oktober 2018 Met de rug tegen de Apenijnen strekt Campanië zich uit langs de prachtige Golf van Napels en van Salerno.

Nadere informatie

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity Coastal Classics & Balearic Isles Crystal Serenity 9-daagse cruisevakantie Van Monte Carlo naar Barcelona Vertrekdatum 11 augustus 2018 EXCLUSIEF JUBILEUM AANBOD 20 JAAR SILVERJET Tijdens uw cruise van

Nadere informatie

Een Egyptische collectie in Leiden

Een Egyptische collectie in Leiden Een Egyptische collectie in Leiden Naam: Klas:.. Het Rijksmuseum van Oudheden, de naam zegt het al, toont voorwerpen uit oude tijden. De collectie bestaat uit objecten van beschavingen die vandaag de dag

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension )

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) 14 daagse rondreis U.S.A. 2017 Washington-New York-Orlando + 4 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) Vertrek donderdag : 2 november 2017 Rondreis wordt aangeboden in : kamer + ontbijt WASHINGTON

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Citytrip Wenen DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, heeft een indrukwekkend aanbod aan paleizen, monumenten en andere bezienswaardigheden dankzij de eeuwenlange positie als centrum

Nadere informatie