Jaargang november 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang november 2018"

Transcriptie

1 Na de zomervakantie zijn we begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed leven te leiden. Er komt een tijd waarin mensen maar doen waar ze zelf zin in hebben, in plaats van te luisteren naar God. Het is de tijd van de rechters. In die tijd wordt Simson geboren, de man met de lange haren en onwaarschijnlijke kracht. Kan hij een begin maken met de bevrijding van Israël? Kom maar (Deuteronomium 34:1-12 en Jozua 3 en 4) Na een lang leven van honderdtwintig jaar sterft Mozes. Hij gaat het beloofde land niet binnen, maar ziet het vanuit de verte. Kom maar zegt God tegen hem. Onder leiding van Jozua trekt het volk verder. De Heer zorgt ervoor dat ze door de Jordaan kunnen trekken. Kom maar, hier begint het nieuwe leven. Liederen: Groep 3,4 en 5: Dankdag liederen Groep 6,7 en 8: Dankdag liederen en Psalm 116 Nieuw zendingsdoel Schoenmaatjes- Edukans Wat moet een kind beginnen zonder spullen voor op school, dat is toch waardeloos! Dus kijk eens wat je hebt, en wees geen halve zool, maar vul die schoenendoos! Vanmorgen werden we door het schoolkoor toegezongen met het schoenendoos-lied', een vrolijke opening van het nieuwe zendingsdoel van deze periode. Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Al jarenlang worden schoenendozen, gevuld met schoolspullen, klein speelgoed en toiletartikelen, gebracht naar kinderen in ontwikkelingslanden. Als schoenmaatjes laten wij weten dat we denken aan de kinderen die minder bedeeld zijn door hen een onvergetelijk cadeau te geven. Deze editie zijn wij als school uitgekozen voor Schoenmaatjes Connected. Wat kunt u doen? Wanneer u op edukans.nl/schoenmaatjes de barcode uit de folder activeert, krijgt u ook de optie om een greeting card aan te maken. Hierop komt een foto of tekening van uw kind, met een persoonlijk berichtje. Deze greeting card gaat in de schoenendoos. Als de schoenendoos wordt uitgedeeld, maakt Edukans een foto van het kind dat het cadeau krijgt. En kan uw kind een bericht terug krijgen! Wij hopen dat u en uw kind(eren) mee zullen doen door samen een schoenendoos te vullen. Deze week worden de dozen en folders meegegeven. Uiterlijk maandag 4 december kunnen de gevulde dozen ingeleverd worden op school. Belangrijke informatie: Geen snoep of andere etenswaren én geen oorlogsspeelgoed. Beperk plastic verpakkingen. Versier de buitenkant met stickers, gekleurd papier, een tekening etc. Plak de girl/boy-sticker aan de buitenkant van de doos en vink aan voor wie de

2 doos bedoeld is. Plak de doos niet dicht, maar doe er een postelastiek om. Wanneer het mogelijk is vragen we u om het machtigingsformulier in te vullen waarmee de verzendkosten worden betaald. Wij hopen dat er de komende tijd veel versierde- en gevulde dozen worden ingeleverd, zodat wij veel kinderen in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau kunnen geven. Het zendingsgeld wordt de komende periode ook besteed aan de actie Schoenmaatjes. Dankdag Op woensdag 7 november is het dankdag voor gewas en arbeid. Ook vieren wij met de leerlingen dankdag. De leerlingen van de groepen 3, 5 en 7 gaan naar de kerk en de leerlingen van de overige groepen vieren dankdag op school. Het thema van de dienst is: Kom maar. In de dienst luisteren we naar de verhalen uit de Bijbel passend bij het thema. We zingen o.a. de volgende liederen: Dank U voor deze nieuwe morgen, Als je bidt, zal Hij je geven en k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God. De kerkdienst zal geleid worden door ds. Klaassen en zal plaatsvinden in de PKN kerk aan de Ommerweg. Aanvang van de dienst is 9.30 uur. Welkom! De collecte tijdens de dienst en de viering op school is voor Stichting het vergeten kind. Wilt u dit doel ook steunen? Geef uw kind dan woensdag collectegeld mee naar school. Waarom Het Vergeten Kind? Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Kinderen in deze zogeheten multi-probleem gezinnen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich e cht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Ze organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben we kinderen bereikt met ons directe hulpprogramma. Maar ze ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

3 Doe je best Pas op je woorden Deze maand letten we extra op de woorden die we spreken. Dit kan zijn woorden die we hardop uitspreken, tegen een ander of over een ander. We zingen in ons Doe je best lied Alle woorden die je zegt moeten goed zijn en niet slecht. We hopen dat de leerlingen zich ervan bewust worden of zijn dat woorden een ander kunnen kwetsen, maar ook kunnen raken in positieve zin. Geef elkaar een compliment of zeg iets aardigs tegen een ander. Iedereen vindt het fijn om op een positieve manier aangesproken te worden. Daarnaast is het ook goed dat leerlingen zich bewust worden van het feit dat deze regel ook prettig is als er na schooltijd buiten wordt (samen) gespeeld. Het valt ons erg op dat leerlingen onderling nogal grof taalgebruik hanteren tijdens het spelen (op het plein). Niet altijd is daar toezicht op door ouders of leerkrachten. Het zou fijn zijn dat er ook thuis in positieve woorden met- en over elkaar gesproken wordt en dat krachttermen niet nodig zijn in de omgang met elkaar. Zullen we samen werken aan een positieve omgang in woord en daad? Dan is het voor iedereen fijn! Nationaal Schoolontbijt (herinnering) Zonder ontbijt naar school gaan, dat vinden we geen goed idee. Een goed én gezond ontbijt is de basis om energiek aan de (school)dag te beginnen. Het geeft je energie om te leren, te werken, te sporten en te spelen. Daarnaast levert een ontbijt voedingsstoffen op waar je lijf om vraagt, zoals vezels, vitamines en mineralen. Toch mogen alle leerlingen van De Maten op vrijdag 9 november met een lege maag op school komen, want wij doen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Aan een rijk gedekte tafel, met een ontbijtpakket dat voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum, gaan we gezellig samen ontbijten! Daarnaast zullen we m.b.v. leuk lesmateriaal praten over een goed én gezond ontbijt. Om de hoeveelheid afval te beperken vragen we of iedere leerling zelf een bord, beker, mes, vork en lepel meeneemt in een aparte plastic zak. Daarnaast is het belangrijk dat ouders/verzorgers zelf contact opnemen met de leerkracht bij eventuele dieetwensen. De leerlingen van alle groepen mogen vrijdag in hun pyjama/huispak op school komen. De leerlingen kunnen hun kleding meenemen naar school als ze zich liever na het ontbijt omkleden. Tijdens het ontbijt komt er in elke klas een geheime voorlezer. Vanaf vandaag krijgt elke groep een hint over de geheime voorlezer. We zijn benieuwd of de kinderen raden wie er in hun klas komt voorlezen. Wij maken er samen een gezellig en gezond ontbijtfeest van!

4 Schoolfruit Vanaf woensdag 15 november doet onze school mee aan het EU- Schoolfruitprogramma dat de nadruk legt op het dagelijks eten van voldoende groenten en fruit. De kern van het EU-Schoolfruit en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen twintig weken lang (t/m 20 april) een portie groente en/of fruit via school, die ze dan met elkaar vlak voor de ochtendpauze in de klas opeten. Als fruit kan dat een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven zijn. Bij groente kunt u denken aan een handvol cherrytomaatjes, een stuk komkommer, maar een wortel of een paprika kan natuurlijk ook. Variatie is niet alleen leuk en lekker, maar is ook goed voor de smaakontwikkeling van uw kind. U hoeft op deze dagen dus geen eten voor in de ochtendpauze mee te geven, alleen een beker drinken. Als school vinden wij het belangrijk dat kinderen gezond leren eten, zodat zij nu en later als ze groot zijn een gezond leven leiden. Het gezamenlijk in de klas fruit en groente eten is een effectieve en voor de kinderen vooral een gezellige en leuke manier om ze daarbij te helpen. U kunt hier ook bij helpen door op de maandag en dinsdag ook fruit en/of groente mee te geven voor in de ochtendpauze in plaats van koekjes of iets dergelijks. Wilt u er ook voor zorgen dat wat in de lunchtrommels gaat ook gezond is? Voor meer informatie kunt u terecht op de website Fietscontrole 2018 Alle leerlingen hebben nu een OK sticker ontvangen. De wintertijd is inmiddels ingegaan en veel kinderen fietsen dan in het donker. Zou u de komende tijd de fietsen willen blijven controleren. Vooral het licht is erg belangrijk! U bent als ouder verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Goed zichtbaar in het verkeer is belangrijk voor de veiligheid van u en uw kind! Kleuterthema (herinnering) De komende drie weken werken wij over de dieren in de herfst. Zo maken we van klei een egel en/of een egelhotel.

5 Hierbij leren we hoe we een bal maken van klei, vanuit de bal maken we een snuit, oren en een staartje. Bij het egelhotel leren we slangen van klei te maken en deze te stapelen en aansmeren met klei-slik. Ook oefenen we met ordenen (seriëren) op bijvoorbeeld van groot naar klein, dik naar dun, we oefenen een volgorde van verschillende woorden of wat hoor ik het eerst? We spelen bij gym het spel 'Vos kom uit je hol'. Vanuit de bibliotheek lenen we het boek de Gruffalo en we zullen rondom dit boek diverse activiteiten creëren. Infomaatje via de mail U ontvangt iedere week het Infomaatje via de mail. U kunt ons ook mailen infodematen@sco-t.nl Het Infomaatje staat iedere maandag op de website Foto s In dit Infomaatje staan van enkele activiteiten een paar foto s, voor meer foto s verwijzen we u naar Facebook/Klasbord. Agenda 5 november Doe je best Pas op je woorden 7 november Dankdag 9 november Nationaal Schoolontbijt 12 november Start gesprekkencyclus 14 november Studiedag (alle leerlingen zijn vrij) 16 november Portfolio (groep 3-8) mee naar huis 17 november Landelijke intocht Sinterklaas 19 november Portfolio weer mee naar school 24 november Intocht Sinterklaas Den Ham 27 november Twenteranddictee Tot slot We wensen u een goede week toe! Met vriendelijke groet, Team De Maten

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang november 2018

Jaargang november 2018 Doe de lichten aan! Doe de lichten aan tegen alle duister in Zet de lichten voor het raam ga niet in het donker zitten Wees zelf een lichtpunt straal licht en interesse uit Geef het licht de ruimte tegen

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.9

Jaargang november 2017 nr.9 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.9. Dankdag

Jaargang oktober 2016 nr.9. Dankdag De komende periode lezen we over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus Goliath en is succesvol in alles wat hij doet. Koning

Nadere informatie

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 13-10-2017 jaargang 12 nr. 07 Agenda Dinsdag 17 oktober Groep 1 en 2 Theatervoorstelling ZELLUF Vrijdag 20 oktober Allen Afsluiting KinderBoekenWeek Donderdag 2 november

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018 Nr. 5 schooljaar 2018-2019 PBS Schoolfoto`s 14 november Verslag ouderavond, communicatieprotocol en Facebook Nationaal schoolontbijt Peutergym Leerlingen vrij 12 november Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De herfst is dan toch echt begonnen en we schrijven alweer

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.8

Jaargang oktober 2017 nr.8 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Liederen: Groep 3 t/m 8: Adventslied, Komt allen tezamen en Hoor de Eng len zingen d eer

Liederen: Groep 3 t/m 8: Adventslied, Komt allen tezamen en Hoor de Eng len zingen d eer Doe de lichten aan! Doe de lichten aan tegen alle duister in Zet de lichten voor het raam ga niet in het donker zitten Wees zelf een lichtpunt straal licht en interesse uit Geef het licht de ruimte tegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4 Baarn, 28 september 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.25

Jaargang maart 2018 nr.25 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Zending In de afgelopen periode is er 70,00 opgehaald en 50 collectemunten.

Zending In de afgelopen periode is er 70,00 opgehaald en 50 collectemunten. Schoolkrant van : C.B.S. De Ark t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 17 nummer 4 4 november 2016 Voorwoord Deze keer een heel praktisch voorwoord. Helaas is het ons nog

Nadere informatie

Week 48 26/11-30/11. Rechters 16: 1-21

Week 48 26/11-30/11. Rechters 16: 1-21 Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 8 Baarn, 16 november 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Schoenendoosactie Kinderen van groep 5b zijn echte schoenmaatjes Studiedag Mededeling betaling overblijf Surprise groep 5 t/m 8 Schoenendoosactie Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd.

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd. Periode zaterdag 4 november t/m vrijdag 10 november 38 e jaargang nr. 10 ALGEMEEN NIEUWS: Voorleesontbijt - Nationaal Schoolontbijt : Woensdag 8 november doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. De

Nadere informatie

Jaargang november 2018

Jaargang november 2018 We zijn dit schooljaar begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10 Nr. 4 schooljaar 2018-2019 PBS Edukans Verslag inspectiebezoek dinsdag 9 oktober Informatieavond Parro en communicatie Herfstvakantie en vrije dagen Juf Emma stelt zich voor Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2017

Nieuwsbrief 18 december 2017 Verwondering 28 oktober 29 oktober 30 oktober agenda week 44 week 45 Psalm 3:2 Vlak voor de herfstvakantie mochten we met de directies van de HSN een studiereis naar Malawi maken. Het werd een reis waarin

Nadere informatie

1 november 2018 jaargang 5-5

1 november 2018 jaargang 5-5 h 1 november 2018 jaargang 5-5 Lied van de week Groep Lied 1 t/m 4 Zomaar te gaan 5 t/m 8 Ook voor jou is er een plekje Kind op Maandag Na de zomervakantie zijn we vol enthousiasme aan onze nieuwe methode

Nadere informatie

Jaargang april 2019

Jaargang april 2019 Pak mijn hand Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen niet vergeet. Hij zei: Pak mijn hand, dan help ik jou. Pak mijn hand, een nieuw begin. Pak mijn hand,

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Inhoudsopgave: Leerplein Kijkochtenden Snappet, veiligheidshesjes Schoolfruit NB Het Nationaal Schoolontbijt,

Nadere informatie

Voorlezen groep Start week media wijsheid t/m 25 november

Voorlezen groep Start week media wijsheid t/m 25 november Nieuwsbrief Donderdag 3 november 2016 CBS de Welle Schoolstraat 10 9111 HH Burdaard 0519-332525 www.de-welle.nl welle@pcbo-ferwerderadiel.nl Waarnemend directeur: T.Weijer 31-10 14-11 01-11 15-11 02-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26 oktober 2016 Agenda 2016 Okt Nov Dec Oktober Ma 31 Herdenken Hervorming 1517 Wo 2 November Dankdag voor gewas en arbeid 14.30u. dankdagdienst Bethabara Wo 9 Start Europees schoolfruit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 november 2014 nr. 5 -------------------------------------------------------

NIEUWSBRIEF. 6 november 2014 nr. 5 ------------------------------------------------------- IN DEZE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF 6 november 2014 nr. 5 ------------------------------------------------------- Stand van zaken Muziekfrieks: Komt dat horen, komt dat zien! Bewegingsonderwijs Beweegwijs

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

ROFFELTJE. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, Van de directie. Omdat het geen toeval is Psalm van nu

ROFFELTJE. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, Van de directie. Omdat het geen toeval is Psalm van nu ROFFELTJE > Van de directie Eerste woensdag in november: Dankdag voor gewas en arbeid Omdat het geen toeval is Psalm van nu Wat een wonder, dat onze planeet aarde een vruchtbare bodem is voor alles wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 9 november 2018

Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Agenda 16 november 2018 Versieren Sint Oudercafé 21 november 2018 Schoonmaakavond 23 november 2018 Nieuwsbrief 6 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 4 november 2016

Nieuwsbrief 5 4 november 2016 Nieuwsbrief 5 4 november 2016 Agenda 09 november 11 november 15 november 15 november 18 november 18 november Start schoolfruit-en groenteprogramma OV/ ouders versiering Sint Studiedag, kinderen vrij OV

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Herinnering; staking 5 oktober Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt. De school is dan gesloten! Parkeren In de laatste MRvergadering is het parkeren in en rondom de school besproken.

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Voortgangsgesprekken woensdag 14 november. Groep 8 toets natuur. donderdag 15 november vrijdag 16 november Nieuwsbrief nr. 11

Voortgangsgesprekken woensdag 14 november. Groep 8 toets natuur. donderdag 15 november vrijdag 16 november Nieuwsbrief nr. 11 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 9 november 2018 Agenda Nummer 10 maandag 12 november Open Bedrijvendag groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel Personeel Nieuwsbrief 3 Juf Ellen Neppelenbroek Juf Ellen is in de herfstvakantie bevallen! Zij en Michel hebben samen een gezonde dochter gekregen met de naam Linde. We wensen hen samen veel geluk toe!

Nadere informatie

Jaargang februari 2019

Jaargang februari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Jaargang januari Goede voornemens

Jaargang januari Goede voornemens Goede voornemens Aan het begin van het jaar hebben veel mensen goede voornemens. Maar wat is eigenlijk een goed voornemen? Welke keuzes maak je? Welke kant wil je op? Wat gaat goed en wat kan anders? Wat

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Ik speel, ik dans, Ik spreek, ik zwijg, zing af en toe een lied en als ik niets te spelen krijg speel ik een poosje niet. Maar ergens buiten mijn verstand, erboven of eronder, ben ik een kleine

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.8

Jaargang oktober 2016 nr.8 De komende periode lezen we over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus Goliath en is succesvol in alles wat hij doet. Koning

Nadere informatie

Jaargang april 2018 nr.27

Jaargang april 2018 nr.27 Als ik de baas zou zijn.. Hoe zou de wereld er dan uitzien? In het voorjaar lezen we een lange serie verhalen over het koningschap van Israël. We horen over de profeet Samuel, over koning Saul en koning

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015

NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015 9ww NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015 Beste ouders, We hopen dat u een goede Herfstvakantieweek heeft gehad. Aan de kinderen en onszelf merkten wij dat het goed heeft gedaan deze onderbreking. De accu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 02 november 2017

Nieuwsbrief 5 02 november 2017 Nieuwsbrief 5 02 november 2017 GROEPSACTIVITEITEN Sinterklaas op De Toorts Dinsdag 5 december is het weer zover. We hopen dat de Sint onze school weer komt bezoeken. Deze dag is er geen inloop. We verwelkomen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 03 In deze Nieuwsflits: Juf Carlijn stelt zich voor Studiedag herinnering Kinderboekenweek belangrijke data Ouderbijdrage Sinterklaasbriefjes Kerst Schoenendoosactie Wist

Nadere informatie

Reminder: Goed doel. De leerlingraad heeft gekozen voor een actie van Edukans. We gaan geld bijeen brengen voor het Aan-het-werk-fonds:

Reminder: Goed doel. De leerlingraad heeft gekozen voor een actie van Edukans. We gaan geld bijeen brengen voor het Aan-het-werk-fonds: Info Nr. 6 Dinsdag 7 november 2017 Beste ouders, bij deze Info 6. Als bijlagen informatie over het schoolontbijt van a.s. vrijdag, over het schoolfruit, dat vanaf volgende week geleverd wordt en over de

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Theatergroep Frisse Wind presenteert Vette Shit

Theatergroep Frisse Wind presenteert Vette Shit Beste kinderen, ouders en verzorgers, Dit schooljaar zijn we enthousiast gestart met ons gezonde beleid. Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de medewerking. We vragen van jullie om elke dag fruit

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie Nieuwsbrief Nr 4 20-10-2017 Afscheid Sil Brasz Op dinsdag 17 oktober hebben we afscheid genomen van Meester Sil. De leerlingen hebben Meester Sil toegezongen met een afscheidslied, tussen de middag aten

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014

Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 21 Nummer 22 Nieuwsbrief 28 januari 2014 Belangrijke data 18 februari Studiemiddag, alle leerlingen vrij 21

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2017-2018 06 Zaterdag 18 ember komt de Sint naar Nederland en dan beginnen wij met Sinterklaas activiteiten. Natuurlijk brengt Sinterklaas ook een bezoekje bij ons, maar daarover in de volgende

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Agenda Hand geven in de groepen 1 tot en met 8 Pesten Nieuws van de intern begeleiders: dyslexie Op handen en voeten Schoolfruit Digiduif: contact opnemen met school

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 7 11 oktober 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-10 Juf Hester 13-10 Lars G, groep 3 13-10 Sara R, groep 4

Nadere informatie

RUIM KINDEREN IN NEDERLAND HEBBEN GEEN FIJNE THUISSITUATIE

RUIM KINDEREN IN NEDERLAND HEBBEN GEEN FIJNE THUISSITUATIE RUIM 100.000 KINDEREN IN NEDERLAND HEBBEN GEEN FIJNE THUISSITUATIE Als wij ze nu omarmen en weer kind laten zijn, krijgen zij de kans om veilig op te groeien. Ik was altijd al bang voor m n vader, vooral

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

De school als vijfsterrenrestaurant!

De school als vijfsterrenrestaurant! De school als vijfsterrenrestaurant! Als ouders kies je voor een school die past bij je kind en gezin. Dan kijk je naar een school die de kwaliteit vormgeeft vanuit hun godsdienstige, levensbeschouwelijk

Nadere informatie

belangrijke data... 4 november 2016 nr. 9

belangrijke data... 4 november 2016 nr. 9 belangrijke data..... 4 november 2016 nr. 9 Maa 14 november GGD 10-jaar onderzoek Din 15 november GGD 10-jaar onderzoek Woe 16 november Ko ouderbijeenkomst thema Speel je mee en IPC-thema Winkelen Woe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14.

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14. Nieuwsbrief 5 CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Woensdag 6 november 19.30-20.30 Kledingbeurs Er is enorm veel kleding door u bijeen gebracht. We hopen dat u ook met velen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie In deze nieuwsbrief In deze nieuwsbrief - Themaweek Nationaal Veiligheid schoolontbijt - Staking 5 oktober Lopathon - Inloopmiddag Voorleeskampioen - Nieuws Rekentuin/Taalzee vanuit de - GGD Even voorstellen

Nadere informatie

Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015

Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015 Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015 Agenda 26 oktober tot 27 november Alles-in-1 project (5 weken) Groep 5/6: thema Dieren Groep 7/8: thema Afrika/Azië 2 t/m 13 nov Toetsweken zorgleerlingen en

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2).

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2). Nieuwsbrief 8 Jaargang 17 woensdag 13-12-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Staking Het was volop in het nieuws! De staking van 12 december. Veel scholen in Nederland waren dicht. De leerkrachten

Nadere informatie

Jaargang december 2018

Jaargang december 2018 Doe de lichten aan! Doe de lichten aan tegen alle duister in Zet de lichten voor het raam ga niet in het donker zitten Wees zelf een lichtpunt straal licht en interesse uit Geef het licht de ruimte tegen

Nadere informatie

Nieuws van Alex november 2018

Nieuws van Alex november 2018 School Alex Prins Willem Alexander Park 600 3905 DR Veenendaal 0318-514015 info@schoolalex.nl www.schoolalex.nl Beste ouders/verzorgers, Hoewel het volop herfst is en de blaadjes vallen, voelt het buiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 24 oktober 2017 Agenda Ma 23 Di 31 Wo 1 Do 9 Do 9 Di 14 Do 16 Wo 15 Vr 17 Ma 20 Di 21 Oktober Start Actie Schoenmaatjes Hervormingsdag 500 jaar Maarten Luther 1517-2017 Dr. Martin

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.20

Jaargang februari 2018 nr.20 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Jaargang januari 2018 nr.17

Jaargang januari 2018 nr.17 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 10 okt 11 okt 12 okt 13 okt 14 okt 15 okt 16 okt Corine aanwezig Schoolfotograaf. Corine afwezig Einde kinderboekenweek

MA DI WO DO VR ZA ZO 10 okt 11 okt 12 okt 13 okt 14 okt 15 okt 16 okt Corine aanwezig Schoolfotograaf. Corine afwezig Einde kinderboekenweek Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 161704 Datum : 06-10-2016 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018 Agenda Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april Centrale Eindtoets groep 8 Vrijdag 20 april Koningsspelen / sportdag Woensdag 25 april Koffie-uurtje Donderdag 26 april Leerlingen om 12.00 uur vrij! Studiemiddag

Nadere informatie

In de peiling. Nieuwsbrief no. 5 schooljaar: datum: 04 november 2016

In de peiling. Nieuwsbrief no. 5 schooljaar: datum: 04 november 2016 In de peiling Nieuwsbrief no. 5 schooljaar: 2016 2017 datum: 04 november 2016 Agenda 05 november : Scholencross 14.30 16.00 uur 09 november : Schoolschoonmaak 1 + tuinonderhoud 19.00 20.30 10 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2018

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2018 Algemeen nieuws van de directeur Nieuwsbrief 3 - Oktober 2018 NIEUWSBRIEF Geachte ouders/verzorgers De eerste 8 weken van het schooljaar zitten er al weer bijna op. De herfstvakantie dient zich aan, al

Nadere informatie

ROFFELTJE. Soms heb je van die dagen, dan gaat er niks vanzelf. Dan vind je alles moeilijk en dan denk je bij je zelf:

ROFFELTJE. Soms heb je van die dagen, dan gaat er niks vanzelf. Dan vind je alles moeilijk en dan denk je bij je zelf: ROFFELTJE > Dank u wel Soms heb je van die dagen, dan gaat er niks vanzelf. Dan vind je alles moeilijk en dan denk je bij je zelf: was deze dag maar vast voorbij. Ik vind er niks meer aan. Het rare is,

Nadere informatie

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 46

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 46 Inhoud SCHOOL INFORMATIE... 2 Onderwerp: De Josefschool stopt met het inzamelen van oude materialen!... 3 OVERIGE INFORMATIE... 4 Onderwerp: Edukans Schoenmaatjes... 5 Onderwerp: Week van de mediawijsheid...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

nr 12 Nieuwsbrief 31 oktober 2014

nr 12 Nieuwsbrief 31 oktober 2014 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 12 Nieuwsbrief 31 oktober 2014 Nieuws uit groep 7/8 Guido, Sem en Samuel hebben meegedaan aan de Mensa Slimmer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017

Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017 Algemeen nieuws van de directeur Nieuwsbrief 3 - Oktober 2017 NIEUWSBRIEF Studiedag 6 november Op maandag 6 november staat, zoals afgesproken, een studiedag op het programma. Thema van deze dag is Kindgesprekken.

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 29 7 april 2016 INHOUD: Nog twee weken schoolfruit (N&V), Personele wijziging (N), Continurooster(N) Actie Polen (N&V) Grote rekendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 14 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Lievelingsboek Gezond eten! Bijlage: Smoothie (tips) Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 14 november

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Damtoernooi Maandag 12 november Woensdag donderdag vrijdag

WolderWeetje. Fruitdagen: Damtoernooi Maandag 12 november Woensdag donderdag vrijdag WolderWeetje Maandag 12 november 2018 B ELANGRIJKE DATA Damtoernooi 2018 Informatie avond groep 8 VO 19 november 2018 dinsdag 20 november (groep 5 t/m 8 ochtend wel naar school) Dinsdag 11 december Zaterdag

Nadere informatie

In het meegestuurde verslag kunt u de uitslagen van het Tevredenheidsonderzoek lezen.

In het meegestuurde verslag kunt u de uitslagen van het Tevredenheidsonderzoek lezen. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 06-09-2013 Nr. 02 Inhoud week 36 1. Buut berichten 2. Schoolfruit 3. Fiets gezocht met kinderzitje

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie