Achtentwintigste jaargang nr. 5 juni 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Achtentwintigste jaargang nr. 5 juni 2011"

Transcriptie

1 Achtentwintigste jaargang nr. 5 juni 2011 Samen verder Hoewel we in deze maanden bijzondere kerkelijke feesten vieren, kunnen we er niet mee verder, wanneer het geen Pinksteren wordt. Zonder de komst van de heilige Geest, dat is Pinksteren, zouden we net als de apostelen bang binnen blijven zitten. Met Pasen vierden we de Verrijzenis van Jezus uit zijn graf. Met zijn dood werden ook onze zonden gedood, werd zelfs onze dood als het ware begraven. Met zijn opstaan uit het graf, wordt ook aan ons allen eeuwig leven aangereikt. Paulus beschrijft dat bijzonder in zijn brief aan de christenen van Rome: We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden (Rom 6,4). Net als de leerlingen, begrijpen we nauwelijks welke geweldige betekenis dit voor ons heeft. 40 Dagen na Pasen vieren we de Hemelvaart van Jezus. Opnieuw worden onz troostvolle woorden voorgehouden, maar ook die schijnen nauwelijks door te dringen bij de apostelen. Waarschijnlijk dringt ook bij ons onvoldoende door wat Jezus laatste woorden betekenen: houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld (Mt. 28,20). Pas wanneer de heilige Geest van God op de apostelen neerdaalt, wanneer het Pinksteren is, durven ze naar buiten te treden en van de daden en woorden van Jezus te getuigen. Laten wij beseffen dat ook wij bij het sacrament van het Vormsel de Geest van God, de Geest van Jezus mochten ontvangen. Laten wij samen verder gaan, levend als christenen, levend zoals Jezus ons voorging, wiens eerste woorden waren bij zijn apostelen na zijn Verrijzenis uit de dood: ik wens jullie vrede (Joh. 20,19). Th. A. M. Blokland, pastoor.

2 Van onze voorzitter De bedevaart 2011 is al weer achter de rug, met een overweldigend aantal deelnemers. Het was een mooie reis naar Haastrecht, met een gezellige afloop aan het water van de Lek. (zie het verslag elders in deze Nieuwsbrief). Ook het bezoek aan de Hermitage en het Van Goghmuseum in Amsterdam met de Museumplusbus op 18 april jl. was een groot succes. Er liggen meer reizen in het verschiet, zoals de vakantiereis naar Wolvega in juli a.s. en de dagreis naar de 55+ beurs in Rotterdam op 30 oktober a.s. Maar het zijn niet alleen de reizen die het lidmaatschap van de KBO aantrekkelijk maken. Zo kwamen de twee groepen van de kookcursus recentelijk bijeen om na te praten over de cursus en dat uiteraard onder genot van zelfgemaakte borrelhapjes. Onder de enthousiaste aanvoering van cursusleider Herman van der Eerden hebben de deelnemers veel nieuws geleerd op kookgebied. Zoals veel van onze cursusleiders deed hij dit belangeloos. De cursisten hoefden slechts de lokaalhuur en ingrediënten te betalen. Vanaf deze plaats hartelijk dank aan Herman en de andere cursus- & activiteitenbegeleiders. De werkgroep activiteiten is al weer volop bezig met het organiseren van reeds bekende en nieuwe cursussen en activiteiten voor het komende jaar. De ouderenbonden en het CON organiseren komende zomer samen een aantal activiteiten, zoals een scootmobieltocht, films in De Muze en als het enigszins mogelijk is een rondvaart in Leiden gekoppeld aan museumbezoek. Aan de plannen wordt hard gewerkt. En uiteraard gaan de Bingo s van Joke Raabe van de zomer gewoon door. Reden om de Nieuwsbrieven de komende tijd goed te lezen. Op 28 mei a.s. start een 24-uurs actie onder de noemer Samenloop voor Hoop. Ook de KBO- Noordwijk heeft zich aangemeld en het bestuur hoopt op uw

3 komst, om aan te moedigen, een uurtje mee te wandelen, of een donatie te doen, want de opbrengst is voor het Koningin Wilhelmina Fonds. En al moet de zomer nog beginnen, we kunnen nu in mei al volop genieten van het mooie weer. Ton Stuifbergen, voorzitter Ouder worden MET OOR EN OOG HART EN HANDEN Allemaal worden we ouder, of we nu baby zijn of zo oud als we allemaal afzonderlijk zijn. En toch Ik hoor het van velen: mijn lichaam wordt ouder, maar van binnen voel ik me jong. Ik herken dat zelf ook. Soms kan ik me er over verbazen dat ik al 62 ben, dan ga ik even rekenen of het wel klopt, want gelukkig blijft je geboortejaar altijd hetzelfde. Vervreemdend vind ik het en ook wonderlijk. Ik vind het zo mooi hoe mensen dat kunnen verwoorden. Kort geleden kreeg ik een klein boekje: Je bent zo oud als je je voelt en daar kies ik er een paar uitspraken uit. Welke spreekt u het meeste aan? En uw partner wat vindt die ervan? Of vriend of vriendin, misschien een aanleiding om een luisterend oor te zijn voor elkaar.

4 Hoe ouder je wordt, hoe meer je op jezelf gaat lijken. Maurice Chevalier We worden niet ouder met de jaren, maar nieuwer met de dag. Emily Elizabeth Dickinson Jong zijn vind ik meer iets voor de jeugd. Wim T. Schipper Het gaat er niet om hoe oud je bent maar hoe je oud bent. Carl Ochsenius Ouder worden is als het beklimmen van een berg: hoe hoger je komt, hoe vermoeider en kortademiger je wordt. Maar daar staat tegenover dat het uitzicht steeds weidser wordt. Ingrid Bergman Hoe lang ik leef, daar heb ik geen invloed op. Maar het is aan mij om zolang ik leef écht te leven. Lucius Annaeus Seneca Dat het ons lukt om écht te leven, dat wens ik ons allen toe en een mooie zomer! Nel Hoogervorst-van Kampen, pastoraal werker Koninklijke onderscheidingen Wederom zijn onlangs tijdens de laatste lintjesregen twee KBOleden gedecoreerd, ze werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

5 Mevr. A. (Tonny) Star-van Kampen, actief op velerlei terrein op zowel kerkelijk als maatschappelijk gebied; Tonny is o.a. vrijwilligster bij de parochie St. Jeroen & Maria ter Zee, lid van t Ziekentriduüm, actief voor Actie Kerkbalans alsook organisator van de kinderkruisweg op Goede Vrijdag. Daarnaast nog mantelzorger voor haar moeder en tante. Dhr. J.W.P. (Jan) van Leeuwen, al jaren actief als rayonhouder van onze KBO maar ook druk met o.a. het KBO-klaverjassen en jokeren. Jan is één van de steunpilaren waar een organisatie als de KBO van afhankelijk is. Naast z n inzet voor de KBO is Jan ook actief als penningmeester van Sociëteit Fortuna en vrijwilliger bij de Stichting Coördinatie Wonen Welzijn Zorg Ouderen Noordwijk. U begrijpt, twee uiterst actieve mensen die voor ons als samenleving van onschatbare waarde zijn. Vanaf deze plaats willen we hen bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet en feliciteren met deze onderscheiding. Jacques Berbée, penningmeester Bedevaart 5 mei Het was 5 mei en we gingen met een volle bus naar Haastrecht ter bedevaart, met veel zon. Pastoor Blokland zei dat we welkom waren want overal hingen de vlaggen en hij vertelde over de betekenis van Maria ter Weghe die sinds 1647 in Haastrecht wordt vereerd. En sinds die tijd is er van wonderbaarlijke genezingen en gebedsverhoring melding gemaakt. De aanduiding ter Weghe duidt op het feit dat het beeldje van Maria ook bij de zieken thuis werd gebracht dus was zij op weg ter Weghe.

6 We hadden een chauffeur die z n vak verstond, ook met het achteruit rijden. Na een mooie rit door het Groene Hart werden we in Haastrecht verwelkomd met een lekker bakkie koffie en een nog warme gevulde koek, mmmmm. Ik ging met Wil Eijs alvast naar de kerk voor de piano want Co moest voor de muzikale begeleiding zorgen, ja ja. De kerk was nog dicht maar na een poosje kwam de koster. Geen piano, nou dan maar het orgel boven. Helaas geen sleutel, wat nu. Onder een kleedje stond iets met toetsen, een keyboard. Fijn dat er ook nog lieve mannen zijn, want zij zorgden dat het naar beneden kon. Geprobeerd, nou er kwam geen mooi geluid uit, maar we hebben het er mee gedaan en dankzij alle zangers werd het toch een mooie viering in een hele mooie kerk, genoeg gezeurd! Daarna een lekker soepie en een broodje en toen op naar het zilver- en klokkenmuseum in Schoonhoven. Ik blij dat ik daar niet hoef te poetsen. Na een uurtje weer de bus in en op naar de borrel op een heerlijk terras aan de Lek. Je moet het maar zien te vinden, dus hulde aan de organisatie. Ook aan zo n heerlijk daggie komt een eind. Om half vijf in de bus en om zes uur waren we weer thuis. En volgend jaar? Ga ik weer mee, u toch ook? Co van den Berg KBO vakantie, vrijdag 8 juli Was u er nog niet toe gekomen om u op te geven voor onze vakantieweek? We gaan naar Hotel Holland Inn in Wolvega, Friesland. Het is daar een prachtige omgeving om te wandelen, fietsen en gezellig te zitten op het terras.

7 Het hotel heeft voor de mensen die een tweepersoons kamer willen: een ruime gescheiden slaap- en zitkamer met uiteraard gescheiden douche- en wc-ruimte. Als U daar behoefte aan heeft kan er een bed in de huiskamer staan. Ook de badkamer is vanuit alle twee de kamers afzonderlijk te bereiken. Op deze manier spaart U wel 105, - per persoon uit, daar kunt u dus veel andere dingen voor doen. Dit moet dan wel van te voren afgesproken worden. Het hotel zag er keurig uit en het zal dan ook weer een heel gezellige vakantie worden. Voor boodschapjes kunt U wel iedere dag een andere supermarkt bezoeken, zoveel hebben we er in Noordwijk niet eens. We gaan natuurlijk iedere dag iets leuks doen, we hebben de bus bij ons. En voor dat we thuis komen hebben we nog een afscheidsdiner. Twijfelt U nog, of heeft U vragen? Bel mij, dan leg ik alles uit. Wacht niet te lang want het is een veel gevraagd vakantieadres. Voor informatie, Elly Zandwijk van Hage, Beurs te Rotterdam Ook in 2011 wordt er weer een 55+ beurs georganiseerd in de Ahoyhallen te Rotterdam. Voor de leden van de KBO is het uiteraard weer mogelijk daar met de bus naar toe te gaan. Wij hebben een bus gereserveerd voor zondag 30 oktober. Deze vertrekt om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein naast de sporthal aan de Duinwetering. Het is nog niet bekend of er H.Mis wordt gelezen in de Ahoyhallen. Voor slechts 6, - wordt u uit Noordwijk opgehaald en weer teruggebracht en heeft u toegang tot de beurs.

8 De 55+ beurs heeft thema s als: - Sfeervol wonen en leven - Reizen - Gezondheid en beweging - Hobby en creativiteit - Informatiemarkt - Entertainment met o.a. koren, orkesten en soloartiesten. Noteer alvast de datum van 30 oktober in uw agenda. Nadere gegevens over tijdstippen, vertrekplaats en hoe u zich voor deze dag op kunt geven, leest u in een volgende nieuwsbrief. Bingo Voor het zomerseizoen kunt u de volgende data reserveren voor de bingo: KBO 21 juli en 4 augustus ANBO 23 juni en 7 juli De Wieken is in juli dicht en het Trefpunt in augustus, dus in juli bingo in het Trefpunt en in augustus in de Wieken. Wandelen met de KBO Beste wandelaars, We komen dichterbij de zomerpauze en er is nog één georganiseerde wandeling: 21 juni: Steinse Tiendweg. Een wandeling van 11 km vanaf station Gouda Goverwelle. De wandeling voert langs de Hollandsche IJssel en de Tiendweg tussen Hekendorp en Goverwelle. Eindpunt is weer station Gouda Goverwelle. Het staat iedereen natuurlijk vrij om in de zomermaanden juli en augustus door te wandelen. Hieronder staan suggesties voor deze twee zomerroutes.

9 19 juli: Twee in één. Begin en einde bij station Driehuis, 11 km door Beeckestijn en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. 16 augustus: Eilandhoppe om 't Joppe. Gemeente Warmond, rond de Joppe plas en met de boot naar de verschillende eilanden, wandellengte 7 km. Inlichtingen over de wandelingen: Loek van der Voort, / of Riet de Kremer, Verslag van de wandeling Een oase in de Randstad Wat begon als een druilerige dag veranderde al snel in een heerlijke dag. Met een klein clubje startten we bij station Overveen. Op weg naar het landgoed Elswout genoten we direct al volop van de schitterende natuur. Een oud bos met 100 tot 200 jaar oude bomen en veel stinseplanten die het landgoed veranderden in een bloemenpracht. We passeerden verschillende opvallende bouwwerken o.a. de Noorse Blokhut en de grootste orangerie van Nederland. Leuke bruggetjes en schitterende doorkijkjes, te veel om op te schrijven. We gaan beslist nog eens terug. Riet De Kremer Natuurclubje SAMEN ER OP UIT Op de laatste vrijdag van de maand gaan we er altijd op uit om te genieten van de natuur. Gewoonlijk vertrekken we om uur vanaf de parkeerplaats aan de Suzanne van Ettenstraat (Markt). 24 juni: Zwanburgerroute in Warmond, door veel natuur en ook recreatie. 29 juli: Vlinderwandeling. Waar? Ligt aan de gids. Er gaat zoveel mogelijk een natuurgids mee. Inlichtingen: Riet Alkemade ( ) of Gerry Bakker ( )

10 Activiteiten De KBO Noordwijk heeft de intentie de volgende cursussen op te zetten: Voortgezette cursus fotografie Nordic walking Koken voor beginners Basiscursus fotografie Koken voor gevorderen Om door te gaan met het organiseren van deze cursussen willen wij graag weten of u hier belangstelling voor heeft en daarom vragen wij u dit aan ons te laten weten, via de website van de KBO-Noordwijk door te mailen naar ons secretariaat secretaris@kbonoordwijk.nl of te bellen op Verslag museumbezoek in Amsterdam Op 18 april reed de Museumplusbus voor de drie bonden naar Amsterdam. Met 45 personen, de chauffeur en de gids was het eerste doel de Hermitage met Russisch Orthodoxe kunst. Bij binnenkomst kregen we koffie aangeboden en daarna was er een uitgebreide rondleiding. Na de lunch in het restaurant (zelf betalen) gingen we weer in de bus voor een tour door Amsterdam, uitgebreid toegelicht door de gids. Bij het van Gogh Museum werden we voorzien van entreetickets en konden we langs de lange rij wachtende mensen naar binnen. Ook daar het verhaal van de gids en een kop koffie tot slot. Dit is echt een aanrader voor de volgende keer. Een fotoverslag van deze tocht kunt u vinden op onder <terugblik> <foto s>, <reizen>. John Peeters

11 Dinsdag 21 juni Scootmobieltocht Na het succes van vorig jaar organiseren CON en de drie ouderenbonden weer een scootmobieltocht door Noordwijk. We zetten voor die dag vanaf uur een mooie tocht uit door Noordwijk aan Zee met aandacht voor cultuur en natuur. Tijdens de rit wordt een koffie-/theepauze ingelast en na afloop gebruiken we gezamenlijk de lunch. De kosten van dit programma bedragen 7,50 per persoon. Omdat het aantal deelnemers niet groter kan zijn dan maximaal 30 personen, is het verzoek u zo snel mogelijk op te geven. Dit kan bij de receptie van Het Trefpunt, Over nadere details van deze tocht wordt u dan spoedig geïnformeerd. Literaire Wandeling Op dinsdag 5 en/of woensdag 6 juli (afhankelijk van de belangstelling) is er in samenwerking met de Stichting Kunstklank en Museum Noordwijk in de vooravond een literaire wandeling langs plaatsen beschreven in het boek Vloed van Susan Smit, zoals oude hotels, vissershuisjes, e.d. Start en eindpunt zijn bij het museum. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur, inclusief koffie-/theepauze. Kosten voor de wandeling: 3,50 per persoon. Maximum aantal deelnemers: 20. Na de wandeling kan men op eigen gelegenheid de opvoering bijwonen van het toneelstuk Vloed, gebaseerd op het gelijknamige boek. Locatie en tijd: op het strand vanaf uur. Kosten 22,50 per persoon. Opgeven voor de wandeling vanaf heden bij de receptie van Het Trefpunt,

12 Dinsdag 26 juli, Rondvaart/Museumbezoek in Leiden Vanaf Het Trefpunt wordt u naar Leiden gebracht waar we een rondvaart maken door de historische grachten, met aansluitend bezoek aan Museum De Lakenhal. Kosten: 5, - per persoon. Opgeven kan bij de receptie van Het Trefpunt, U wordt dan zo snel mogelijk geïnformeerd over nadere details van deze dag. Elke woensdagmorgen in juli en augustus film In de kleine bioscoopzaal van de Muze kan iedere woensdagmorgen om uur een leuke film gekeken worden. De titels zullen zeker aanspreken. Voor informatie over welke films gedraaid worden, kan men vanaf medio juni terecht bij de receptie van Het Trefpunt, Kosten: 5, -, inclusief een kopje koffie/thee. MAALTIJDRIJDERS GEVRAAGD! Ouderen in Noordwijk kunnen gebruik maken van de maaltijdservice van CON. Dit houdt in dat zij tussen de middag een warme maaltijd kunnen gebruiken, die klaargemaakt wordt in de keuken van Groot Hoogwaak en die vervolgens tussen en uur bezorgd wordt door vrijwilligers van CON. Noordwijk is verdeeld in drie routes. De maaltijdbezorgers hebben meestal een vaste route en een vaste bezorgdag per week. Voor deze service is CON op zoek naar nieuwe vrijwilligers, mede gezien de komende vakantieperiode, waardoor wij een aantal invallers nodig hebben. Nieuwe bezorgers worden uitgebreid ingewerkt voordat zij zelfstandig op pad gaan. Bent u in het bezit van een auto en heeft u per week een uurtje over, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de receptie van Het Trefpunt, Onze cliënten zijn u dankbaar!

13 VERKEERSNIEUWS 1 In de Woensdagkrant van 4 mei jl. stond een advertentie over een halve pagina van PractiComfort uit Katwijk. In grote letters stond er boven: 45KM/U RIJBEWIJSVRIJ!. De eerste elektrische brommobiel, rijbewijsvrij, parkeren op de stoep, enz. Geen brommerrijbewijs meer nodig! DAT IS NIET WAAR!! Er bestaat géén brommobiel rijbewijsvrij! Voor een brommobiel, afgesteld op een maximum snelheid van 45 km/u, is nog steeds een AM-rijbewijs nodig of bv. een B-rijbewijs. Veilig Verkeer Nederland is het geheel met mij eens. Ik heb hierover een mail gestuurd naar PractiComfort. Ik kreeg geen mail terug (niets op papier), maar een kwartier later een telefoontje van een medewerker. Uiteindelijk gaf hij toe, dat in de advertentie een foutje was opgenomen. Men had géén rijbewijsvrije elektrische brommobiel, maar wel een rijbewijsvrije tweepersoons scootmobiel, afgesteld op een maximum snelheid van 30 km/u. en daarnaast, uiterlijk hetzelfde voertuig, maar dan afgesteld op maximum 45 km/u en goedgekeurd als brommobiel, uiteraard mét rijbewijs AM. Men legt dat wel uit als de klant binnen is! Onlangs kreeg ik een vraag over de situatie op de Van de Mortelstraat na de opknapbeurt. De ventwegen kan men nu niet meer met de auto over de hele lengte van de weg volgen. Na een aantal meters wordt de ventweg een fiets/bromfietspad en moet de auto naar de normale rijbaan. Alleen fietsers en bromfietsers mogen dus gewoon doorrijden. De vraagsteller vond het vreemd, dat hij, rijdende over het fiets/bromfietspad ineens een bord einde fiets/bromfietspad tegen kwam. Mag ik dan toch gewoon doorrijden? Ja, maar het betekent wel, dat naast fietsers en bromfietsers, ook andere weggebruikers (auto s), van het volgende weggedeelte gebruik mogen maken. C. Baljeu

14 Programma SamenLoop voor Hoop op 28 en 29 mei 24 uur samen tegen kanker een initiatief van het KWF kankerbestrijding Het komend weekend kleurt Noordwijk paars. In de strijd tegen kanker wordt er op de voetbalvelden van V.V. Noordwijk een groot wandelevenement gehouden, waar meer dan 500 deelnemers over een parcours gaan wandelen als symbool voor de strijd tegen kanker. Ook de KBO loopt mee met een team. 24 Uur tegen kanker. Survivors, mensen die de ziekte hebben of hebben overwonnen worden extra in het zonnetje gezet. Maar er wordt ook aandacht besteed aan mensen, die aan de ziekte zijn overleden. Op zaterdagmiddag 28 mei zal de opening van dit evenement om uur plaats vinden en om exact 16 uur zullen de survivors de eerste ronde lopen met familie en vrienden, gevolgd door de deelnemende teams. Er wordt 24 uur in estafette gelopen. Tijdens deze 24 uur is er voor bezoekers veel te beleven op het voetbalterrein. Het programma in vogelvlucht: Zaterdag 28 mei uur: Opening SamenLoop voor Hoop Noordwijk uur: Start wandeling op het parcours door survivors en deelnemende teams uur: 49 e Stamtafel een initiatief van de progressieve Combinatie uur: Start kinderactiviteiten uur: Veiling, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het KWF uur: Avondmaaltijd uur: Aansteken van de kaarsen voor de ceremonie uur: Start kaarsenceremonie Zondag 29 mei uur: Ochtendgymnastiek

15 08.00 uur: Ontbijt uur: Op doel schieten (bekende Nederlandse keeper!!) uur: Optreden gospelkoor Life Line Gospel Choir uur: Koffieconcert Crecendo uur: Start kinderactiviteiten uur: Lunch uur: Veiling, waarvan de opbrengst gaat naar KWF uur: Slotronde met alle deelnemers uur: Einde SamenLoop voor Hoop Noordwijk In deze 24 uur zullen bands, koren, muziekgezelschappen, streetdancers, buikdansers en andere groepen optreden. NENS verzorgt de sfeermuziek tijdens de nacht en zal 24 uur aanwezig zijn en verslag doen van het evenement op de radio. Er zijn tientallen marktkramen waar teams producten aanbieden, waarvan de opbrengst naar het KWF gaat. Dit evenement mag u niet missen. Draag u steentje bij door aanwezig te zijn op de voetbalvelden van de V.V. Noordwijk. Leef mee. Loop mee. 24 uur samen tegen kanker. Informatie via de lokale kranten, NENS en de site Hans Savenije, voorzitter SamenLoop voor Hoop Noordwijk Gezocht Binnen onze actieve club van Rayonhouders zijn enkelen door ziekte niet in staat hun werkzaamheden uit te voeren. Daarom zoeken we leden die bereid zijn hun taken tijdelijk waar te nemen. Heeft u nog wat tijd over en wilt u ons helpen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met Aad van der Meer. Van hem hoort u om welke rayons het gaat, wat de werkzaamheden inhouden en de tijd die het u eventueel kost. Aad van der Meer: E: rayonhouders@kbonoordwijk.nl

16 Volgende Nieuwsbrieven Kopij inleveren bij: John Peeters, Wigboldstraat 10, 2203 BV Noordwijk , E: 2011 Nr. Inleverdata kopij: juli/augustus 6 29 juni september 7 24 augustus oktober 8 21 september november 9 19 oktober december november

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Toch zijn er mogelijkheden van nieuwe kansen.

Toch zijn er mogelijkheden van nieuwe kansen. Achtentwintigste jaargang nr 6 Juli/augustus 2011 Zomer Zomer: een fantastische tijd, heerlijk de zon en vakantie; fijn genieten van ontspannen en vrije dagen, lekker er op uit naar andere culturen en

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Inleiding Paul van der Laan 1. IJsbreker: GOED NIEUWS VERSPREIDT ZICH

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013

Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013 Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013 Zomer. Hoort u ook bij de mensen die mopperen over onze zomer? Misschien nog niet zozeer over de zomer, die is immers maar net begonnen, maar meer over de voorbije lente,

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t DOPEN Geloven = dopen Op veel plekken in de bijbel wordt gesproken over dopen. Maar als je onbekend bent met dopen, waar moet je dan beginnen? We hopen dat

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie 7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie Bijbelles Er klinkt een stem. Matteüs 3: 1-12, Lucas 1: 26-38 en 46-55 Die stem

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

NV Amman nieuwsbrief mei 2013

NV Amman nieuwsbrief mei 2013 Van de voorzitter Beste mensen, We zitten vlak voor Koninginnedag als ik dit stukje schrijf..en het wordt wel een heel speciaal feest dit jaar. Op dinsdag worden dan ook een groot aantal mensen verwacht

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Inleiding Christendom

Inleiding Christendom Wie zijn de grondleggers van het christendom? Jezus zei: Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel!

Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Leidsterpraat Wat hebben wij het goed gedaan met de kinderkleding beurs! Fijn dat er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor de peuterspeelzaal. Dank je wel! Wij hebben de afgelopen tijd heerlijk kunnen

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus AVONDMAALSVIERING KONINGSKERK 13-09 - 2009 door ds. L. Krüger Schriftlezing: Koloss. 1: 24-29 (NBV) Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

GKv Barneveld-Voorthuizen

GKv Barneveld-Voorthuizen GKv Barneveld-Voorthuizen Notitie Jongerenwerk 16+ v0.4 25-11-2014 Piet Noppers Notitie Jongerenwerk 16+ 1 Inhoud Voorwoord...3 Wat zegt de bijbel over de gemeente en jongeren?...4 Waarom deze notitie?...5

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015 Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

Geestelijke verzorging &

Geestelijke verzorging & Geestelijke verzorging & Ethiek Geestelijke verzorging & Ethiek www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl GVE003 / Geestelijke verzorging & Ethiek

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda Filippenzen 4: 4-9 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Een paar verzen uit een brief van Paulus aan de gemeente in Filippi, een klein havenstadje

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie