Programma van VONC. Een huis voor de ziel. In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma van VONC. Een huis voor de ziel. In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema"

Transcriptie

1 Programma van VONC In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema Een huis voor de ziel VONC heeft als doel om prikkelende spirituele onderwerpen voor het voetlicht te brengen om zo mensen te informeren en aan het denken te zetten. Alle avonden van VONC worden gehouden in kerkcentrum De Drie Ranken, Eglantierlaan 202 in Apeldoorn Contact: Gerrit Visser (voorzitter)

2 Jaarprogramma september 2013 wo 18 ma 23 film The lady oktober wo 2 ma 7 lezing Tjeu van den Berk wo 16 wo 30 november wo 6 film Volver wo 13 do 21 workshop Byzantijnse zang wo 27 december wo 11 do 12 film Intouchables januari 2014 wo 8 wo 15 film Jagten wo 22 di 28 workshop Bibliodrama 19:30 19:30 19:30 19:30 februari wo 5 ma 10 wo 19 di 25 maart wo 5 ma 10 wo 19 do 20 april wo 2 wo 9 wo 16 wo 30 mei wo 7 wo 14 wo 28 lezing Jan Keij dansworkshop thema-avond Wat bezielt jou film A single man 19:30 lezing Tom Mikkers film Die Welle 19:30 Voor alle avonden vragen wij een vrijwillige bijdrage, lezing/thema 5,00; en 1,50; filmavond 2,50; workshop 5,00

3 Meditatieavonden Op woensdagavond in de even weken is er een. Het begint om uur en duurt ongeveer 1,5 uur. We sluiten af met een kopje thee. De avonden worden afwisselend begeleid door dominee Henri ten Brinke en Marian Campen. Gegrond in de liefde richt je je tot je kern en zo mag je verschijnen voor Gods aangezicht aandachtig aanwezig open voor al wat zich aandient Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Gerrit Visser (tel: )

4 Film - The Lady 23 september 2013 In het kader van de Vredesweek een waargebeurd drama over een vrouw die vanuit het niets de politieke hoop van het onderdrukte Birma wordt. Aung San Suu Kyi vertrekt vanuit Londen naar haar geboorteland Birma (het huidige Myanmar) om haar zieke moeder te bezoeken. De film vertelt het verhaal van haar politieke bewustwording en carrière. In 1991 is zij onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel: )

5 Tjeu van den Berk 7 oktober Het oude Egypte, bakermat van het Christendom Tjeu van den Berk is theoloog en werkte aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Hij heeft veel geschreven over het raakvlak tussen religie, psychologie, kunst en cultuur en is een veelgevraagd spreker. Zijn boek Het oude Egypte: bakermat van het jonge christendom is het uitgangspunt voor vanavond. Ga mee terug naar de bronnen van de Nijl: niet in het orthodoxe Jeruzalem, het klassieke Athene of het wettische Rome, maar in de smeltkroes van het gnostieke, Egyptische, Alexandrië ontstonden de grote mythen van het jonge christendom. Daar ontleende een groep vrijzinnige joden, zij het meestal onbewust, hun identiteit aan een drieduizend jaar oude religie. In Het Oude Egypte: bakermat van het jonge christendom staat Tjeu van den Berk stil bij de oeroude archetypische beelden die volgens hem aan de overeenkomsten tussen de Egyptische religie en het christendom ten grondslag liggen. Aanmelden voor 2 oktober wordt op prijs gesteld via VONC@3ranken.nl Contactpersoon Gerrit Visser (tel: )

6 Film - Volver 6 november Een film over geesten, moederschap, opdringerige vaders, en over de dood. Een verhaal over drie generaties vrouwen in het hedendaagse Spanje. Raimunda, een vrouw van in de dertig woont met dochter Paula in Madrid, net als haar zus Sole. Gedrieën reizen ze af naar hun geboortedorp in La Mancha om het graf van de ouders van Raimunda en Sole schoon te maken, zoals de lokale traditie voorschrijft. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel: )

7 Byzantijnse zang 21 november Op verzoek van velen is er weer een workshop meditatieve zang o.l.v. Piet van der Heide. Uit de rijke liturgische traditie van Byzantium en uit de daarvan afgeleide oude Russische kerkmuziek zingen we een aantal eenvoudige gezangen. De prachtige melodieën bezitten tevens een grote meditatieve kracht. Kennis van het notenschrift is voor deze workshop niet nodig. Piet van der Heide, enthousiast zanger en icoonschilder, heeft gedurende vele jaren brede ervaring opgedaan op het terrein van de orthodoxe liturgische zang Aanmelden voor 16 november wordt op prijs gesteld via Contactpersoon Mirjam Luiten (tel: )

8 Film - Intouchables 12 december Philippe, een Parijse miljonair, is tot aan zijn nek verlamd en zoekt een persoonlijke verzorger. Hij heeft er al heel wat versleten en tot zijn ergernis behandelen ze hem allemaal met fluwelen handschoenen. Om zijn uitkering te kunnen behouden, solliciteert ook de jonge Senegalees Driss, een boom van een vent uit de banlieues. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel: )

9 Film - Jagten 15 januari 2014 Lucas, een intelligente, rustige, rationele man, is crècheleider. Hij is bepaald niet de stoerste van de vriendengroep met wie hij regelmatig op hertenjacht gaat, maar geaccepteerd en gerespecteerd. Tot Klara, de engelachtige dochter van zijn beste vriend Theo, zegt dat hij haar seksueel misbruikt heeft. Een levensecht drama, waarin een hechte vriendengroep uit elkaar valt. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel: )

10 Bibliodrama 28 januari Wonen in een bijbelverhaal? De verhalen uit de Bijbel bieden tal van kansen om je met een bijbelse figuur te identificeren. In wie herken jij je vandaag het meest? En: wat doet het met je om in het verhaal jezelf, de ander en God te ontmoeten? Wat we op deze avonden doen is: een verhaal samen lezen en bespreken, de rollen eruit halen en een plek geven in de ruimte. Vervolgens kunnen de deelnemers een rol en een plek in het verhaal kiezen. Dit kan aanleiding zijn tot het uitspelen van wat het verhaal met deelnemers doet. Aanmelden voor 23 januari via maximum 15 deelnemers Contactpersoon Eelco Koppelaar (tel: )

11 Jan Keij 10 februari Nietzsche als opvoeder Nietzsche wordt vaak vanwege zijn wat stoer klinkende idee van de wil tot macht neergezet en getypeerd als een negatieve, nihilistische denker. Jan Keij zal echter aangeven dat Nietzsche de HUMANE denker is die de mensheid wil emanciperen, dat wil zeggen aanzetten tot een onafhankelijk, zelfstandig leven. Hij zal daarbij allerlei misverstanden en vooroordelen (zoals over de wil tot macht, en Nietzsche en het nazisme) recht zetten Dr. Jan Keij (1948) is zelfstandig gevestigd filosoof en heeft inmiddels meerdere boeken geschreven. In 2011 verzorgde hij voor Vonc een lezing over De filosofie van Emmanuel Levinas. Nu zal hij een lezing houden over Nietzsche als opvoeder. Aanmelden voor 5 februari wordt op prijs gesteld via VONC@3ranken.nl Contactpersoon Didy Vos (tel: )

12 Dansworkshop 25 februari Aan het werk met zowel dans, lijfwerk als expressie? O.l.v. Dorothy Kamphorst dansen vanuit de vrije vorm, vanuit jezelf dus zonder ingestudeerde pasjes. Door te bewegen op verschillende soorten muziek geef je uitdrukking aan wat er in jou leeft en speelt op dat moment. De dansworkshop geeft plezier en ontspanning en laat je (weer) in contact komen met de speelse kant van jezelf. Dit samen maakt het tot een (dans)vorm die heel ontspannend en helend kan werken. Het belangrijkste is echter dat het je in contact brengt met je innerlijke bron en levenslust. Aanmelden voor 20 februari wordt op prijs gesteld via Contactpersoon Mirjam Luiten (tel: )

13 Thema-avond 10 maart Wat bezielt jou? Een nieuw concept voor VONC wordt de themaavond Wat bezielt jou?. Een minisymposium waarin enkele mensen uit de eigen geloofsgemeenschap als spreker meer vertellen over zichzelf, over een gebeurtenis uit hun leven of over iets dat zij hebben ondernomen. Tijdens de avond zal er ruimte zijn voor het stellen van vragen en voor discussie. Op deze wijze hopen we erachter te komen wat hen en ons bezielt. Hoe we zelf in het leven staan en of het geloof hierin een rol speelt. Kortom een thema-avond voor en door onze geloofsgemeenschap. Weet u een interessante spreker voor deze avond, neem dan contact op. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Eelco Koppelaar (tel: )

14 Film - A single man 20 maart Na de dood van zijn partner heeft George, een Britse professor van 52 jaar, moeite zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst. Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley, probeert hij zich staande te houden. De jonge Kenny is een student van George die worstelt met zijn identiteit. Hij bemerkt in George een gelijkgestemde, en achtervolgt hem. Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel: )

15 Tom Mikkers 9 april Religiestress Tom Mikkers (een van de sprekers tijdens het symposium 40 jaar Oecumene in De Maten ) is een theologisch ondernemer. De algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap realiseerde o.a. de liedbundel Licht, met eigentijdse teksten van Coot van Doesburgh op klassieke melodieën en hij is de initiatiefnemer van de spraakmakende Nacht van de Theologie. Met zijn boekje Religiestress ontpopt hij zich nu ook als publicist. Abortus, ritueel slachten, homo-therapie, hoofddoekjes. De gemoederen lopen regelmatig hoog op over deze onderwerpen. Tom Mikkers schreef er een boek over: Religiestress. Hij vertelt hoe het toch komt dat er bij niet gelovigen zoveel allergie is voor religieuze standpunten en waarom gelovigen zo snel in de verdediging schieten. Aanmelden voor 4 april wordt op prijs gesteld via VONC@3ranken.nl Contactpersoon Gerrit Visser (tel: )

16 Film - Die Welle 7 mei Een indringende waarschuwing. De film laat zien hoe fascisme nog altijd makkelijk een voedingsbodem vindt. Die Welle is gebaseerd op een waargebeurd experiment dat in 1967 door geschiedenisleraar Ron Jones in Palo Alto (Californië) in zijn klas werd uitgevoerd. Aanleiding vormde de vraag hoe Hitler het voor elkaar had gekregen dat zoveel mensen hem blindelings volgden? Aanmelden niet nodig. Contactpersoon Wilma van der Voort (tel )

Programma Te Gast

Programma Te Gast Programma 2014-2015 In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema Te Gast VONC heeft als doel om prikkelende spirituele onderwerpen voor het voetlicht te brengen om zo mensen te informeren en aan het

Nadere informatie

Programma 2014-2015 Deel II. Te Gast

Programma 2014-2015 Deel II. Te Gast Programma 2014-2015 Deel II In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema Te Gast VONC heeft als doel om prikkelende spirituele onderwerpen voor het voetlicht te brengen om zo mensen te informeren

Nadere informatie

Programma 2015-2016. Te Gast

Programma 2015-2016. Te Gast Programma 2015-2016 In De Drie Ranken is dit kerkelijk jaar het thema Te Gast VONC heeft als doel om prikkelende spirituele onderwerpen voor het voetlicht te brengen om zo mensen te informeren en aan het

Nadere informatie

Programma eerste helft 2016

Programma eerste helft 2016 Programma eerste helft 2016 Doel: Vonc heeft als doel om prikkelende spirituele onderwerpen voor het voetlicht te brengen om zo mensen te informeren en aan het denken te zetten Waar: De avonden van VONC

Nadere informatie

Themamiddag. Vergeving na seksueel misbruik: mag, kan, moet dat?!

Themamiddag. Vergeving na seksueel misbruik: mag, kan, moet dat?! Themamiddag Vergeving na seksueel misbruik: mag, kan, moet dat?! De Protestantse Theologische Universiteit (PThU), Stichting VPSG- advies en ondersteuning bij vragen rond seksueel geweld en zingeving en

Nadere informatie

VONC programma eerste helft 2019

VONC programma eerste helft 2019 VONC programma eerste helft 2019 De avonden van VONC worden gehouden in kerkcentrum De Drie Ranken, Eglantierlaan 202 in Apeldoorn, tenzij anders aangegeven. Let op: ingang achterzijde, Violierenplein

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten LICHT zondag 23 december 2012 4 e Advent voorganger: ds. Tom Mikkers organist: Erik Visser liederen komen uit de bundel LICHT 100 liedjes voor iedereen Coot van

Nadere informatie

Verslag Vredesweek 2013 in Apeldoorn

Verslag Vredesweek 2013 in Apeldoorn Verslag Vredesweek 2013 in Apeldoorn Voorwoord Ook dit jaar was er weer de Vredesweek in Apeldoorn, die gehouden werd van 21 t/m 29 september. De Vredesweek is bedoeld om in ieder geval één week in het

Nadere informatie

Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017

Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017 Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017 Vr 8 11.00 uur AK Ontmoeting onder eten en muziek Marianne van Schravendijk/Ds. Wietske Ma 11 18.00 uur AK Kring Eten en lezen Ds. Wietske Za 16 13.00 uur

Nadere informatie

Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus,

Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus, Overdenking 11 november 2012, Lev.19:1-2, 9-18, Mc. 12: 28-34 ds. A.J.Wouda Gemeente van Christus, Wees heilig, want ik, de Heer jullie God, ben heilig. En dan volgen, met andere woorden dan wij meestal

Nadere informatie

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Thema: de kunst van loslaten en vertrouwen. In deze dienst dopen we: Lize Schep, dochter van Roel en Karina en zusje van Senn. en Sanne Visser,

Nadere informatie

Een Visioen van Liefde

Een Visioen van Liefde Een Visioen van Liefde Orthen, april 2012 WIE ZIJN WIJ? De oorsprong van de gemeenschap San Salvator ligt in de rooms-katholieke traditie, en voelt zich van daaruit verbonden met de Bijbel, geïnspireerd

Nadere informatie

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t SOAKEN Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft Soms ben je zo druk met rennen en vliegen voor Hem. En natuurlijk weet je dat het zijn veel belangrijker

Nadere informatie

Vrijzinnig Leerhuis Elspeet

Vrijzinnig Leerhuis Elspeet Vrijzinnig Leerhuis Elspeet seizoen 2019/2020 2018/2019 4 weekenden van studie en ontmoeting Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoor-dachte overtuigingen niet op

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Studiemiddag Identiteit en Onderwijs 19 september 2012 Locatie: de Brug Koningin Julianalaan GC s-gravenzande

Studiemiddag Identiteit en Onderwijs 19 september 2012 Locatie: de Brug Koningin Julianalaan GC s-gravenzande Oude Waarden, Nieuwe Woorden Studiemiddag Identiteit en Onderwijs 19 september 2012 Locatie: de Brug Koningin Julianalaan 61 2691 GC s-gravenzande INLEIDING De basisschool is een leergemeenschap in een

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Deze dienst is in het bijzonder gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: Hé, je wordt geroepen! Voorganger: Ds.

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek

Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Beleidsplan Protestantse Gemeente de Woldkerken te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Moge het geloof waarin we staan Hoorbaar worden in ons spreken. Moge de hoop die leeft in ons hart Zichtbaar

Nadere informatie

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS?

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS? AANTEKENINGEN Alles draait om de visie op Jezus Christus. Door de eeuwen heen is er veel discussie geweest over Jezus. Zeker na de Verlichting werd Hij zeer kritisch bekeken. De vraag is waar je je op

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Lucas 24: Geloof jij het?!

Lucas 24: Geloof jij het?! Lucas 24:13-35 - Geloof jij het?! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Oasemoment 'Als de graankorrel niet sterft' Emmaüsparochie - donderdag 22 maart 2018

Oasemoment 'Als de graankorrel niet sterft' Emmaüsparochie - donderdag 22 maart 2018 Oasemoment 'Als de graankorrel niet sterft' Emmaüsparochie - donderdag 22 maart 2018 Inleiding Christus' kruisdood komt nu snel nabij en we gaan met de lezing van het voorbije weekend nog één stap verder

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Het geheim van Cleopatra

Het geheim van Cleopatra Marian Hoefnagel Het geheim van Cleopatra VEERTIEN De tijd van je leven Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Dit verhaal speelt meer dan 2000 jaar geleden, in Egypte. De wereld zag er

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Preek De vrouw die Jezus beslissing veranderde. Lieve gemeente,

Preek De vrouw die Jezus beslissing veranderde. Lieve gemeente, Lieve gemeente, We zien het niet vaak in de Bijbel, maar in het verhaal dat we vandaag gelezen hebben is Jezus toch ronduit bot te noemen en buitengewoon onvriendelijk op het onbeschofte af, tegen een

Nadere informatie

18:30 SOCRATISCH CAFÉ: Met deskundige gespreksleiders op socratische wijze met elkaar in gesprek

18:30 SOCRATISCH CAFÉ: Met deskundige gespreksleiders op socratische wijze met elkaar in gesprek za 1. dec 2012 ma 3. dec 2012 di 4. dec 2012 wo 5. dec 2012 ma 10. dec 2012 di 11. dec 2012 11:30 PvdA: Openbaar debat over: De Europese Arbeidsmarkt; vloek of zegen? Waar: Aristo Zalen Eindhoven, Vestdijk

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam Preek Gemeente van Christus, Een opdracht om mee te beginnen, vanmorgen. Neem eens even een reclamefilmpje in gedachten. Een reclamefilmpje dat je echt goed vindt. Zo één die je onthoudt. Oké Iedereen

Nadere informatie

Sint-Nicolaas, de bisschop van Myra

Sint-Nicolaas, de bisschop van Myra Rooms-katholieke Godsdienst RKve Verbondenheid met zichzelf, anderen, gemeenschappen, natuur en cultuur Zich gedragen weten door, verbonden met en aangesproken door gemeenschappen dichtbij en veraf; ontdekken

Nadere informatie

GODSDIENSTWETENSCHAPPEN

GODSDIENSTWETENSCHAPPEN GODSDIENSTWETENSCHAPPEN Het programma Godsdienstwetenschappen omvat drie onderdelen en is als volgt verdeeld over de jaren 1 en 2: Jaar1: - Nieuwe spiritualiteit grensverkeer tussen Oosterse en Westerse

Nadere informatie

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en Een stille week Leeftijd: 13-16 Soort bijeenkomst: club, catechese Soort werkvorm: heel programma, dramatische expressie, muziek, film Thema: Pasen Tijdsduur: hele nacht of aparte bijeenkomsten van ongeveer

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vrijzinnigen in Oost Nederland. januari 2017 nummer 2

Nieuwsbrief. Vrijzinnigen in Oost Nederland. januari 2017 nummer 2 Nieuwsbrief Vrijzinnigen in Oost Nederland januari 2017 nummer 2 Beste Vrijzinnigen in het oosten van ons land. Het eerste nummer van deze nieuwsbrief, een initiatief van de afdelingen Almelo, Rijssen/Nijverdal,

Nadere informatie

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan?

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan? Christendom In Christendom zijn de Bijbel en Jezus het belangrijkste. In de wereld is het de grootste godsdienst, gevolgd door de Islam. In het Christendom geloven de mensen in één God, die uit Drie Personen

Nadere informatie

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128 INHOUD Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

door denken werkboek DAMON 01_Doordenken_WB_v1a.indd 1 27-12-12 14:10

door denken werkboek DAMON 01_Doordenken_WB_v1a.indd 1 27-12-12 14:10 door denken werkboek DAMON 01_Doordenken_WB_v1a.indd 1 27-12-12 14:10 Hoofdstuk 1 Wat is filosofie? paragraaf 1 filosoferen: doordenken! Opdracht 1, p. 5 Doordenken kun je over alles. In deze eerste opdracht

Nadere informatie

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016 Deel je leven Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde 8 september 06 Voorgangers: Johan Helfferich en ds. Jeannette van den Boogaard Muziek: Hallumer Fanfare o.l.v. Annemarieke Bos Voor de dienst

Nadere informatie

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken.

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. God wilde mensen die het goed zouden hebben met elkaar en met de rest van zijn schepping. Daarom

Nadere informatie

De Sociaal maatschappelijke dimensie

De Sociaal maatschappelijke dimensie De Sociaal maatschappelijke dimensie 1.1 Wie ben ik? Niemand is precies gelijk aan jou. Je bent uniek. Alles wat er over jou te vertellen is, bepaalt je identiteit. Dat is wie jij bent. Hoe je eruitziet,

Nadere informatie

Ge nspireerd door Henri Nouwen

Ge nspireerd door Henri Nouwen Schrijven en zo woorden geven aan ons hart en onze gedachten brengt ons vaak naar plekken in onszelf die we nauwelijks kennen. Een van de mooiste aspecten van schrijven is dat het krachtige bronnen en

Nadere informatie

Eerst een houten kapel, en daarna, rond 1180 het stenen. gebouw, dat door de jaren heen uitgroeide tot wat het nu is.

Eerst een houten kapel, en daarna, rond 1180 het stenen. gebouw, dat door de jaren heen uitgroeide tot wat het nu is. 1 Verkondiging Maartenskerk 18 november 2018 1 Koningen 6, 11-13 en Marcus 12,37-13,2 Teun Kruijswijk Jansen I Al vanaf de 10 e eeuw is dit een religieuze plek. Eerst een houten kapel, en daarna, rond

Nadere informatie

De Linkeroever. werkplaats voor levende spiritualiteit. Vier avonden over de vraag wat dat is, en wat ervoor nodig is om een spiritueel mens te zijn

De Linkeroever. werkplaats voor levende spiritualiteit. Vier avonden over de vraag wat dat is, en wat ervoor nodig is om een spiritueel mens te zijn Spiritualiteit? [Ralf Grossert] M1 Iets voor mensen die graag zweverig doen? Of moet je met je beide benen op de grond staan om spiritueel te kunnen zijn? En welke spiritualiteit past bij mij? Er is zoveel

Nadere informatie

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat.

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: INHOUD #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

PROGRAMMA SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD WERKGROEP BALANS VOOR LEZINGENAANBOD

PROGRAMMA SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD WERKGROEP BALANS VOOR LEZINGENAANBOD PROGRAMMA WERKGROEP BALANS VOOR SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD LEZINGENAANBOD Voorjaar 2013 ZONDAG 3 FEBRUARI 2013 om 10:30 Harm Knoop leef je eigen mythe ZONDAG 3 MAART 2013 om 10:30 Walter de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is bijzonder om te ontdekken, hoe veel overeenkomsten er zijn, tussen het verhaal van de opstanding zoals Matteüs dat vertelt, en het boek Daniël,

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Liturgie bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar 22 november 2015

Liturgie bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar 22 november 2015 Liturgie bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar 22 november 2015 Gereformeerd kerkelijk centrum De Bron te IJsselmuiden Voorzijde: Hendrik Nicolaas Werkman De engel van de laatste troost Ds. Nelleke

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 juni voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 18 juni voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 18 juni 2017 voorganger: ds.e. de Clercq lector: Wiepkje Wegenwijs organist: Erik Visser . orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars

Nadere informatie

ONS GEVOEL. De sleutel. Wie de sleutel van het leven zoekt, moet bij zichzelf beginnen. Steek dan de sleutel in het slot, en ga dan ook naar binnen.

ONS GEVOEL. De sleutel. Wie de sleutel van het leven zoekt, moet bij zichzelf beginnen. Steek dan de sleutel in het slot, en ga dan ook naar binnen. ONS GEVOEL De persoonlijke noot Het vader- en moederschap geeft het leven door. Onze ziel is de stuwing. Ons gevoel geeft de juiste richting aan ons leven. Het overdenken van elke geschreven regel brengt

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 15, Morgendienst / Middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 15, Morgendienst / Middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 15, 16-19 Morgendienst / Middagdienst Broeders en zusters, 1. Zingen : Lied 215 : 1-3 2. Schuldbelijdenis door het zingen van Psalm 51 : 4 en 5 3. Genadeverkondiging

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types Wanted! Klassieke types HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM Het Erasmus HET ERASMUS HAVO/VWO Wat is het Gymnasium? Op de vestiging HAVO/VWO van Het Erasmus kun je kiezen voor het Gymnasium. Het Gymnasium is

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien.

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien. Recreatieprogramma Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010 Hollywood Camping De Veerhoeve Veerweg 48 4471 NC Wolphaartsdijk tel. (0113) 581155 www.deveerhoeve.nl info@deveerhoeve.nl Theater Met Otto,

Nadere informatie

Dat nieuwe geestkracht ons vervult, vernieuwd geloof met groot geduld, vanwege ooit een beter land, het ligt in onze eigen hand.

Dat nieuwe geestkracht ons vervult, vernieuwd geloof met groot geduld, vanwege ooit een beter land, het ligt in onze eigen hand. Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten 2de van de 40-dagentijd Dat nieuwe geestkracht ons vervult, vernieuwd geloof met groot geduld, vanwege ooit een beter land, het ligt in onze eigen hand. Zondag

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Overdenking zondag 27 maart 2016, 1 e Paasdag, in de Terskflierkerk Lezing Lucas 24:13-33 Door Ds. A.J.Wouda Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Hebben jullie de Passion gezien, donderdag? Is

Nadere informatie

Door wie laat jij je leiden?

Door wie laat jij je leiden? Overdenking zondag 7 februari 2016 Zin op Zondag in de Terskflierkerk Door wie laat jij je leiden? Lezing Romeinen 8:12-17 Door Ds. A.J.Wouda Geliefde kinderen van God, Wat mooi dat jullie er allemaal

Nadere informatie

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan

ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 15 februari 2015 Zesde zondag na Epifanie Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Carol van Wieren, Utrecht Co Molenaar en Annemarie de Groot Gerda Masselink Terry Hamberg OM

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Descartes schreef dat er geen ander land was "où l'on puisse jouir d'une liberté si entière" (waar men een zo volledige vrijheid kan genieten)

Descartes schreef dat er geen ander land was où l'on puisse jouir d'une liberté si entière (waar men een zo volledige vrijheid kan genieten) Verslag 25 mei 2018, Salon der Verdieping: Spinoza s politieke filosofie De bespreking van de politieke filosofie doe ik aan de hand van zijn belangrijkste politieke werk, te weten het Theologisch-politiek

Nadere informatie

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen!

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg naar Pasen Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Eerste lezing:

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Inleiding Het doen van een abortus heeft voor iedereen een verschillende reden en ook verschillende gevolgen. Maar onthoud goed, je hebt het niet

Inleiding Het doen van een abortus heeft voor iedereen een verschillende reden en ook verschillende gevolgen. Maar onthoud goed, je hebt het niet Inleiding Het doen van een abortus heeft voor iedereen een verschillende reden en ook verschillende gevolgen. Maar onthoud goed, je hebt het niet gedaan omdat je een slecht mens bent, maar juist omdat

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Bijbellezen. hoezo moeilijk?

Bijbellezen. hoezo moeilijk? Bijbellezen hoezo moeilijk? Inhoudsopgave Bijbellezen gaat niet vanzelf, door: Herman van Wijngaarden 1 Wat heb je er dan voor nodig?, door: Diane Palm 4 Aan de slag met de Bijbel 6 Een oefening met bijbellezen

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Hazrat Inayat Khan en het Universeel Soefisme

Hazrat Inayat Khan en het Universeel Soefisme Hazrat Inayat Khan en het Universeel Soefisme Hazrat Inayat Khan Geboren 5 juli 1882 te Baroda (India) Gestorven 5 februari 1927 in India Hazrat is een aanspreking voor een hooggeplaatst iemand Hazrat

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

L E N N Y V A N G E N D E R E N

L E N N Y V A N G E N D E R E N L ENNY VAN G ENDEREN 2 Kinderen van het licht 3 4 Lenny van Genderen Kinderen van het licht Afbeelding 1. De Boodschapper (schilderij door Lenny van Genderen). 2015 Lenny van Genderen 2015 Quint Essence

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen.

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Paasfeest: Opstaan! Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen kunnen de belangrijke gebeurtenissen

Nadere informatie

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Lieve Gemeente, Afgelopen Donderdag was het Hemelvaartsdag. De dag waarop we gedenken dat Jezus voorgoed naar de hemel gaat. De leerlingen moeten nu definitief afscheid

Nadere informatie

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Ex. 1 e lezing Ex. 34: 27-35 Antwoordpsalm 27: 4 2 e lezing Lucas 9: 28-36 Gemeente

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2

Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2 Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2 Bijbelstudies voor de Bruggroepen van de protestantse gemeente De Brug in Amersfoort, seizoen 2012-2013 Schrijvers: Iwan Dekker, Leantine Dekker,

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie Werelddiaconaat 7 februari 2016 dienst voor jong en oud(er) Thema blijf vertrouwen... - ontmoeting en koffie/thee - orgelspel - welkom

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 11 september 2016

Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Welkom! Thema vandaag. Deel je leven Orde voor de Baalderdienst m.m.v. Leden Baalderdienst commissie Voorganger: ds. Wim van der Wel Muziek: De-nu-je-onderweg-band

Nadere informatie

Motieven 1: Een wereld

Motieven 1: Een wereld Motieven 1: Een wereld Doelstellingen: Doel eerste subthema Een wereld om vrij te zijn De catechisanten leren inzien dat vrijheid in Bijbelse zin bij het leven van mensen hoort en ze vormen een mening

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Paasmorgen 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Voorbereiding Welkom Aansteken van de tafelkaarsen de gemeente gaat staan v: Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht.

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen:

Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen: Het nieuwe Mirjam en Michalied de Paasversie om opgewekt te zingen: Brieflezing Hebreeën 13, 9 21 2 Evangelie Lucas 24, 13 35 Preek Onze hogepriesters en leiders hebben hem overgegeven om hem ter dood

Nadere informatie

LEERGIERIGE TYPES VIND JE OP HET ERASMUS GYMNNASIUM

LEERGIERIGE TYPES VIND JE OP HET ERASMUS GYMNNASIUM LEERGIERIGE TYPES VIND JE OP HET ERASMUS GYMNNASIUM HET ERASMUS GYMNNASIUM VOOR LEER- GIERIGE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR HET GYMNNASIUM BENUT JE JOUW CAPACITEITEN MAXIMAAL. Gymnasiasten doen het beter in

Nadere informatie

Vakantie-inspiratieboek voor managers

Vakantie-inspiratieboek voor managers Vakantie-inspiratieboek voor managers Helemaal eruit én veel ervaren! 21 dagen, 1 idee per dag! Vakantie-inspiratieboek Vakantie. Bijkomen! Andere dingen doen, aandacht voor anderen, aandacht voor jezelf.

Nadere informatie