Ochtenddienst 25 februari 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ochtenddienst 25 februari 2018"

Transcriptie

1 Ochtenddienst 25 februari 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 14 Voorganger : Ds. T. Wegman, Zeist Organist : Arie Bestebreur

2 Welkom Mededelingen door diaken Bas van der Burgh Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

3 Stil gebed Wij gaan (indien mogelijk) staan.

4 5. Psalm 35 vers 5, 6 en 10

5 Psalm 35 vers 5, 6 en 10

6 6. Psalm 35 vers 5, 6 en 10

7 Psalm 35 vers 5, 6 en 10

8 10. Psalm 35 vers 5, 6 en 10

9 Psalm 35 vers 5, 6 en 10

10 Votum en groet Na het votum en groet gaan wij weer zitten.

11 Gebodslezing uit Deut. 10 : 1-5 en 12 t/m 22 1 Toen zei de HEER tegen mij: Hak twee stenen platen uit, gelijk aan de vorige, maak een kist en kom naar mij toe, op de berg. 2 Dan zal ik op die platen de geboden schrijven die ook op de eerste stonden, voor jij ze stuksloeg. Daarna moet je ze in de kist leggen. 3 Ik heb toen van acaciahout een kist gemaakt en twee nieuwe stenen platen gehouwen. Daarna ben ik met de twee stenen platen de berg opgegaan. 4 En de HEER heeft er hetzelfde op geschreven als de eerste keer:

12 Gebodslezing uit Deut. 10 : 1-5 en 12 t/m 22 de tien geboden die hij u vanuit het vuur had bekendgemaakt, toen u bij de berg bijeen was. Hij overhandigde mij de platen, 5 waarna ik terugging, de berg af. Ik heb ze in de ark gelegd, de kist die ik in opdracht van de HEER gemaakt had, en daar liggen ze nog. Gehoorzaamheid leidt tot voorspoed 12 Israël, bedenk dus dat de HEER, uw God, niets anders van u vraagt dan dat u ontzag voor hem toont, dat u de weg volgt die hij u wijst,

13 Gebodslezing uit Deut. 10 : 1-5 en 12 t/m 22 dat u hem liefhebt, hem met hart en ziel dient 13 en zijn geboden en wetten, die ik u vandaag voorhoud, naleeft; dan zal het u goed gaan. 14 De HEER, die vrij kan beschikken over de hoogste hemel en over de aarde en alles wat daarop leeft, 15 heeft toch alleen voor úw voorouders liefde opgevat en uit alle volken juist u, hun nazaten, uitgekozen! 16 Besnijd daarom uw hart en wees niet langer halsstarrig.

14 Gebodslezing uit Deut. 10 : 1-5 en 12 t/m Want de HEER, uw God, is de hoogste God en Heer. Hij is de grote, de machtige, de ontzagwekkende God. Hij handelt zonder aanzien des persoons en is onomkoopbaar; 18 hij verschaft weduwen en wezen recht, neemt vreemdelingen in bescherming en voorziet hen van voedsel en kleding. 19 Ook u moet vreemdelingen met liefde behandelen, want u bent zelf vreemdelingen geweest in Egypte.

15 Gebodslezing uit Deut. 10 : 1-5 en 12 t/m Toon ontzag voor de HEER, uw God, dien hem, wees hem toegedaan en zweer alleen bij zijn naam. 21 Zing zijn lof, hij is uw God! U hebt met eigen ogen gezien welke grootse, indrukwekkende daden hij voor u heeft verricht: 22 met zeventig personen trokken uw voorouders naar Egypte, maar nu heeft hij u zo talrijk gemaakt als de sterren aan de hemel!

16

17 Gezang 473 : 1, 2, 3 en 6 1. Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer. Maak mijn uren en mijn tijd tot uw lof en dienst bereid. 2. Neem mijn handen, maak ze sterk, trouw en vaardig tot uw werk. Maak dat ik mijn voeten zet op de wegen van uw wet.

18 Gezang 473 : 1, 2, 3 en 6 3. Neem mijn stem, opdat mijn lied U, mijn Koning, hulde biedt. Maak, o Heer, mijn lippen rein, dat zij uw getuigen zijn. 6. Neem mijn zonden en mijn schuld in 't beleid van uw geduld. Maak dat ik, opstandig kind, steeds de weg tot U hervind.

19 Gebed om de opening van het Woord

20 Kindernevendienst De kinderen gaan naar de kindernevendienst

21 Schriftlezing (NBV) Jesaja 53 : Wie kan geloven wat wij hebben gehoord? Aan wie is de macht van de HEER geopenbaard? 2 Als een loot schoot hij op onder Gods ogen, als een wortel die uitloopt in dorre grond. Onopvallend was zijn uiterlijk, hij miste iedere schoonheid, zijn aanblik kon ons niet bekoren. 3 Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was, een man die zijn gelaat voor ons verborg, veracht, door ons verguisd en geminacht.

22 Schriftlezing (NBV) Jesaja 53 : Maar hij was het die onze ziekten droeg, die ons lijden op zich nam. Wij echter zagen hem als een verstoteling, door God geslagen en vernederd. 5 Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing. 6 Wij dwaalden rond als schapen, ieder zocht zijn eigen weg; maar de wandaden van ons allen liet de HEER op hem neerkomen. 7 Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet en deed zijn mond niet open. Als een schaap dat naar de slacht wordt geleid, als een ooi die stil is bij haar scheerders deed hij zijn mond niet open.

23

24 Schriftlezing (NBV) Lukas 4 : Optreden van Jezus in Nazaret 14 Jezus keerde, gesterkt door de Geest, terug naar Galilea. Het nieuws over hem verspreidde zich in de hele streek. 15 Hij gaf onderricht in de synagogen en werd door allen geprezen. 16 Hij kwam ook in Nazaret, waar hij was opgegroeid, en volgens zijn gewoonte ging hij op sabbat naar de synagoge. Toen hij opstond om voor te lezen, 17 werd hem de boekrol van de profeet Jesaja overhandigd, en hij rolde hem af tot de plaats waar geschreven staat: 18 De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd.

25 Schriftlezing (NBV) Lukas 4 : Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, 19 om een genadejaar van de Heer uit te roepen. 20 Hij rolde de boekrol op, gaf hem terug aan de dienaar en ging weer zitten; de ogen van alle aanwezigen in de synagoge waren op hem gericht. 21 Hij zei tegen hen: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan. 22 Allen betuigden hem hun bijval en verwonderden zich over de genaderijke woorden die uit zijn mond vloeiden, en ze zeiden:

26 Schriftlezing (NBV) Lukas 4 : Dat is toch de zoon van Jozef? 23 En hij zei tegen hen: Ongetwijfeld zullen jullie me dit gezegde voorhouden: Geneesheer, genees uzelf. Doe alles waarvan wij gehoord hebben dat het in Kafarnaüm gebeurd is, ook hier in uw vaderstad. 24 Hij vervolgde: Luister, ik zeg jullie dat geen enkele profeet welkom is in zijn vaderstad. 25 Maar ik zeg het jullie zoals het is: in de tijd van Elia, toen de hemel drie jaar en zes maanden lang gesloten bleef en er in het land een grote hongersnood uitbrak, waren er veel weduwen in Israël. 26 Toch werd Elia niet naar een van hen gezonden, maar naar een weduwe in Sarepta bij Sidon.

27 Schriftlezing (NBV) Lukas 4 : En in de tijd van de profeet Elisa waren er veel mensen in Israël die leden aan huidvraat. Toch werd niemand van hen gereinigd, maar wel de Syriër Naäman. 28 Toen de aanwezigen in de synagoge dit hoorden, ontstaken ze in grote woede. 29 Ze sprongen op en dreven hem de stad uit, naar de rand van de berg waarop hun stad gebouwd was, om hem in de afgrond te storten. 30 Maar hij liep midden tussen hen door en vertrok.

28

29 Psalm 25 : 1, 2 en 3 1. Heer, ik hef mijn hart en handen op tot U, beslecht mijn zaak. Weer van mij de smaad en schande van mijns vijands leedvermaak. Ja, zij worden zeer beschaamd die de goede trouw verachten, maar wie uw gebod beaamt, mag gelovig U verwachten,

30 Psalm 25 : 1, 2 en 3 2. Here, maak mij uwe wegen door uw Woord en Geest bekend; leer mij, hoe die zijn gelegen en waarheen G'uw treden wendt; leid mij in uw rechte leer, laat mij trouw uw wet betrachten, want Gij zijt mijn heil, o Heer, 'k blijf U al den dag verwachten.

31 Psalm 25 : 1, 2 en 3 3. Denk aan 't vaderlijk meedogen, Heer, waarop ik biddend pleit: milde handen, vriendlijk' ogen zijn bij U van eeuwigheid. Denk toch aan de zonde niet van mijn onbedachte jaren! Heer, die al mijn ontrouw ziet, wil mij in uw goedheid sparen.

32

33 Verkondiging N.a.v. Lukas 4 : Hij zei tegen hen: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan. Thema Een bekende Vreemdeling

34 Gezang 182 : 1, 2 en 4 1. Jezus, leven van ons leven, Jezus, dood van onze dood, Gij hebt U voor ons gegeven, Gij neemt op U angst en nood, Gij moet sterven aan uw lijden om ons leven te bevrijden. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer.

35 Gezang 182 : 1, 2 en 4 2. Gij die alles hebt gedragen al de haat en al de hoon, die beschimpt wordt en geslagen, Gij rechtvaardig, Gij Gods Zoon, als de minste mens gebonden, aangeklaagd om onze zonde. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer.

36 Gezang 182 : 1, 2 en 4 4. Alle leed hebt Gij geleden, Gij gedragen met geduld. Als een worm zijt Gij vertreden zonder schuld, om onze schuld, opdat wij door U verheven als verlosten zouden leven. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer.

37 Kindernevendienst De kinderen komen terug van de kindernevendienst.

38 Een bericht van overlijden

39 Dankzegging en voorbede

40 Inzameling van de gaven De collecte in de dienst is voor het college van Kerkrentmeesters met bestemming: Pastoraat De collecte bij de uitgang is voor de Diaconie met bestemming: Malawi Tijdens de collecte komen de kinderen van de oppas in de kerk. Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar in de kerkzaal voor een luisterend oor en/of een gebed voor u.

41 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Wij gaan (indien mogelijk) staan 1. Wat vlied' of bezwijk', getrouw is mijn God, Hij blijft aan mijn zij in 't wisselend lot; moog 't hart soms ook beven in 't heetst van de strijd, zijn liefd' en ontferming vertroosten altijd.

42 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Wij gaan (indien mogelijk) staan 2. Verleid door het kwaad dat steeds mij belaagd, gevallen in schuld, door wroeging geplaagd, vertrouw ik slechts Hem, die mij leidt door zijn Geest, mijn zonden vergeeft en mijn smarten geneest.

43 Gezang 470 : 1, 2 en 4 Wij gaan (indien mogelijk) staan 4. Ik roem in mijn God, ik juich in zijn trouw, de rots mijner ziel, waar 'k eeuwig op bouw. Ik zal Hem nog prijzen in 't uur van mijn dood, dan ruist nog mijn loflied: 'zijn goedheid is groot!'

44 Zegen met gezongen Amen

45 U bent nu van harte welkom in de Voorhof voor koffie, thee en limonade en om elkaar te ontmoeten Direct na deze dienst zijn 2 leden van het nazorgteam beschikbaar in de kerkzaal voor een luisterend oor en/of een gebed voor u. Om 17:00 uur gaat voor: ds. C.D. van Alphen De diensten zijn na te luisteren via

Welkom. Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Welkom. Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Ochtenddienst 24 februari 2019 Voorganger Organist : Ds. T. Wegman, Zeist : Erik Olislagers Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog. - viering Maaltijd van de Heer (zittend) - zondag 24 januari uur

Welkom in De Regenboog. - viering Maaltijd van de Heer (zittend) - zondag 24 januari uur Welkom in De Regenboog - viering Maaltijd van de Heer (zittend) - zondag 24 januari 2016 9.30 uur voorganger : Ds Wolter Broekema organist : Rien Hoekjen ouderling van dienst : Dirk Slooijer lector : Jorieke

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

Voor de eredienst op Zondag 19 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

Voor de eredienst op Zondag 19 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 19 augustus 2018 om 10.00 uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger : ds. D. Lof Ouderling van dienst: de heer Freek Ensink Diaken van dienst : de heer Dick

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Sneek Grote of Martinikerk 3 februari 2019

Protestantse Gemeente Sneek Grote of Martinikerk 3 februari 2019 Protestantse Gemeente Sneek Grote of Martinikerk februari 209 Hartelijk welkom in de Martinikerk! Vandaag lezen we gedeeltelijk dezelfde lezing als vorige week, over Jezus eerste openbare optreden in zijn

Nadere informatie

Zondag 3 februari Voorganger: Ds. Leo van der Veer. Organist: Mans Kuipers

Zondag 3 februari Voorganger: Ds. Leo van der Veer. Organist: Mans Kuipers Zondag 3 februari 2019 Voorganger: Ds. Leo van der Veer Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 93 Lied 534 Psalm 146: 4 Lied 718 Slotlied: Lied 530 Lezingen: Jesaja 61: 1-9

Nadere informatie

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Andreaskerk zondag 16 oktober 2016 19:00 uur Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Intochtslied psalm 100 1) Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied Wat hou ik van Uw huis (NL 84a / Opw. 715)

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied Wat hou ik van Uw huis (NL 84a / Opw. 715) Liturgie zondag 31 maart 2019 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Piano Rik Nijs Lector Marianne Mulder Koster Evert van den Heuvel Techniek Dimri Bruggeman ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

The coming of the Christ

The coming of the Christ The coming of the Christ blok A - nivo 2 - avond 3 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Lied van verlossing 19.25 De moederbelofte (herhaling) 19.35 Profetie over Christus (Jesaja 53:1-11)

Nadere informatie

Ochtenddienst 8 januari 2017

Ochtenddienst 8 januari 2017 Ochtenddienst 8 januari 2017 Voorganger Organist : Ds. C. D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis DE DIENST VAN GOEDE VRIJDAG 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis - Woord van welkom - Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 22: 1,2 Mijn God, mijn

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen Intochtslied: 113:1,2 > Prijs, halleluja, prijs de Heer, gij 's Heren knechten, immermeer moet 's Heren naam gezegend wezen. Van waar de zon in 't oosten straalt tot waar

Nadere informatie

Jeugddienst 20 januari 2013 Thema: Aan Tafel. Orgelspel. Welkom en mededelingen

Jeugddienst 20 januari 2013 Thema: Aan Tafel. Orgelspel. Welkom en mededelingen Jeugddienst 20 januari 2013 Thema: Aan Tafel Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Op Toonhoogte 112 Zie, hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem, met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor, de menigte

Nadere informatie

Ochtenddienst 22 oktober Zondag 1

Ochtenddienst 22 oktober Zondag 1 Ochtenddienst 22 oktober 2017 Zondag 1 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Afkondigingen door Diaken Corrie Dijksman Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

REAL LIFE IS KNOWING JESUS

REAL LIFE IS KNOWING JESUS 8 Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER, in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor hem tussen de bomen. 9 Maar God, de HEER, riep de mens: Waar ben je? 10 Hij

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 27 januari 2019 om 10 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 27 januari 2019 om 10 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 27 januari 2019 om 10 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger: Mevr. Ria Dekker-Averesch Ouderling: Greetje Hubers-Hekhuis Diaken: Aukje Nakken-Dorgelo Organist: Diny

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Ochtenddienst 2 juli 2017

Ochtenddienst 2 juli 2017 Ochtenddienst 2 juli 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Muziekgroep Afscheid Kindernevendienst Annabelle Olislagers Mirthe van der Sluis Sasja Velthoven

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Psalm 2 vers 7 Schriftlezing Johannes 8:30-59 (Liedboek) Gezang 470 vers 1 t/m 4 Psalm 9 vers 9 en 10 Psalm 9 vers 11, 12, 14 en 20 Gezang 305 vers 1 en

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 29 oktober 2017

Ochtenddienst 29 oktober 2017 Ochtenddienst 29 oktober 2017 Hervormde Gemeente,Numansdorp Zondag 2 Voorganger : Ds. J.W. van den Bosch te Piershil Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur ds. A.M. Postma, Veendam-Wildervank Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur ds. A.M. Postma, Veendam-Wildervank Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 28 juni 2015 ochtend AP Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 28 juni 2015, 9.30 uur ds. A.M. Postma, Veendam-Wildervank Maranathakerk Muzikale begeleiding: Marcel Gerds

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis

Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis Ochtenddienst 11 juni 2017 Zondag Trinitatis Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 16 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Arie Bestebreur Welkom Afkondigingen door diaken Saskia Pijl Voor verdere

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 28 oktober Hervormde Gemeente Numansdorp Ochtenddienst 28 oktober 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J.S. Heutink Organist: Leen Verboom Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 173:1,3,5

Nadere informatie

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw

Ochtenddienst 30 december Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Ochtenddienst 30 december 2018 Voorganger : Ds. R.A. Grisnigt, s Gravenpolder Organist : Matthijs op den Brouw Welkom Mededelingen door Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Liturgie 8 januari 2017

Liturgie 8 januari 2017 Liturgie 8 januari 2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 276 Heer, ontferm U over ons Kom en heel ons land. Reinig met uw vuur. Raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer. O, Heer ontferm U

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 289 : 1 en 5

Wij zingen voor de dienst: Gezang 289 : 1 en 5 Wij zingen voor de dienst: Gezang 289 : 1 en 5 Gezang 289 : 1a b 5a b Gezang 289 : 1a b 5a b Gezang 289 : 1a b 5a b Gezang 289 : 1a b 5a b Wij zingen: Psalm 84 : 1 en 4 Psalm 84 : 1a b c 4a b c Psalm

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent Orgelspel Woord van welkom De eerste kaars wordt aangestoken Zingen: LB Lied 287 - Rond het licht dat leven doet 1.

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Ochtenddienst 2 april 2017

Ochtenddienst 2 april 2017 Ochtenddienst 2 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 7 Voorganger : Ds. J. Prosman, Maasdam Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet

Liturgie Votum en Groet Liturgie 27-8-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 238 Veni creator Veni creator Spiritus Veni creator Spiritus Veni creator, Veni creator Veni creator Spiritus Kom, Schepper Geest, Kom, Schepper Geest

Nadere informatie

Kerst vier je met elkaar

Kerst vier je met elkaar Vanavond Kerstnachtdienst In de Dorpskerk Torenstraat 18, Numansdorp Kerst vier je met elkaar 20:30 uur Drankjes en hapjes in de Voorhof 21:15 uur De kerk is open 22:00 uur Aanvang van de kerstnachtdienst

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT. zondag 24 januari 2016. voorganger: ds. Klaas Vos organist: dhr. Karel Smagge

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT. zondag 24 januari 2016. voorganger: ds. Klaas Vos organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT zondag 24 januari 2016 voorganger: ds. Klaas Vos organist: dhr. Karel Smagge VOOR DE DIENST we bereiden ons in stilte voor op de dienst (de kerkenraad komt binnen)

Nadere informatie

Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om 10.00 uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger : ds. D. Lof Ouderling van dienst: mevrouw Ineke Schelling-Moll Diaken van dienst : de heer

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 januari Aanvang:19.00 uur. Thema: Gods goedheid houdt ons staande IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 januari 2019 Aanvang:19.00 uur Thema: Gods goedheid houdt ons staande Voorganger: ds. M. Schut Organist: Bert Gelderman M.m.v. Interkerkelijk Gemengd Koor t Harde o.l.v.

Nadere informatie

Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen door de gemeente)

Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen door de gemeente) 9 juli 2017 17.00 uur DJ Welfing Kandelaar orgel: Peter Sneep schriftlezing: Mijndert Blijdorp Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen

Nadere informatie

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu

Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Doopdienst 3 maart 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Israëlzondag 2 oktober 2016

Israëlzondag 2 oktober 2016 Israëlzondag 2 oktober 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling Ton Versteeg Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil

Nadere informatie

Ochtenddienst. Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. J.H. den Braber Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst. Hervormde Gemeente Numansdorp. Voorganger : Ds. J.H. den Braber Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. J.H. den Braber Organist : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Ochtenddienst 24 juli 2016

Ochtenddienst 24 juli 2016 Ochtenddienst 24 juli 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door diaken Saskia Pijl. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

Nieuwjaarsdienst. Dr. J.C. Borst uit Sleen

Nieuwjaarsdienst. Dr. J.C. Borst uit Sleen Nieuwjaarsdienst Dr. J.C. Borst uit Sleen Woord van welkom Lied 150a: 1 Lied 150a: 2 Votum en Groet Lied 150a: 3 Lied 150a: 4 Gebed Lied 25: 2 Here, maak mij uwe wegen door uw Woord en Geest bekend; leer

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

Ochtenddienst 23 december e Advent

Ochtenddienst 23 december e Advent Ochtenddienst 23 december 2018 4 e Advent Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

Oecumenische dienst van gebed voor de eenheid van de kerken

Oecumenische dienst van gebed voor de eenheid van de kerken Oecumenische dienst van gebed voor de eenheid van de kerken Biddinghuizen, 21 jan. 2019 Voorganger: ds B.L. Jongkind Begeleiding: Heleen van Els Welkom Openingslied: Psalm 72: 1 en 4 1.Geef, Heer, de Koning

Nadere informatie

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Voorganger: Ds. J.W. Stam, Alkmaar Organist: Mevrouw T.

Nadere informatie

Gebed en zalving voor zieken Een handreiking voor de praktijk

Gebed en zalving voor zieken Een handreiking voor de praktijk Gebed en zalving voor zieken Een handreiking voor de praktijk Fonteinkerk Haarlem, september 2007 ds. Jos Douma Inleiding In deze notitie worden in de eerste plaats een aantal aandachtspunten aan de orde

Nadere informatie

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Lezen : Filippenzen 4 : 10-20 Tekst : Filippenzen 4 : 13 Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Gezocht: nieuwe jeugdleid(st)ers Voor de jeugd van 12 t/m 15 Voor informatie of aanmelden,

Nadere informatie

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen

Orde van Dienst voor zondag 13 november uur in de Grote Kerk te Wageningen Orde van Dienst voor zondag 13 november 2016 9.30 uur in de Grote Kerk te Wageningen Voorganger: ds. W.J. van Schaik Organist: Simon Marbus 1 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 46: 1 en 3

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Schriftlezing: Filippenzen 3 vers 1 t/m 12 Psalm 98 vers 3 en 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 25 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 30 vers 1 en 3 Gezang

Nadere informatie

Een mens te zijn op aarde

Een mens te zijn op aarde Zondag door het jaar TUINDORPKERK - UTRECHT 10 augustus 2014 De duivel zei tegen hem: Als u de Zoon van God bent, beveel die steen dan in een brood te veranderen. Lucas 4:3 Een mens te zijn op aarde voorganger:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 20 augustus 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 20 augustus 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 20 augustus 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. C.G. Visser (Kootwijkerbroek) Ouderling van dienst: Erika Stokvis Organist:

Nadere informatie

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed.

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed. 1 februari 17.00 uur JH Smit Liturgie bij Leerdienst Het doel van God Votum: gezongen Groet LvdK 434, 1.2.5 (LB 868) Gebed Woord Startvragen (zie ppt) Preek (Schriftlezingen in preek: o Deut. 8,7-9 en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

HET HART VAN HET KRUIS

HET HART VAN HET KRUIS HET HART VAN HET KRUIS CRUCIALE INZICHTEN 13 maart 2016 19:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Organist: Jan van den Brink Lector: Aone Koopmans Koster: Arjan vd Bor/ Gerrit

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Ochtenddienst 20 januari 2019

Ochtenddienst 20 januari 2019 Ochtenddienst 20 januari 2019 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. J.W. van den Bosch : Christian Boogaard Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Lezen : Psalm 124 Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 176a : 1 en 2 Gezang 176a : 12 en 13 Psalm 65 : 1 en 3 Psalm 124 Gezang 145 Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. Orgel

DE VOORBEREIDING. Orgel Protestantse Gemeente Damsterboord Zondag 27 januari 2019 aanvang: 10.00 uur 3 e zondag na Epifanie - kleur: groen Schrift en Tafel Ouderling van Dienst: Henk van Dijk Organist: Gerard van Reenen Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur

Ochtenddienst 11 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Ochtenddienst 11 december 2016 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis uit Werkendam Organist : Arie Bestebreur Welkom Mededelingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis

Gezamenlijke Startdienst. 17 september Open Huis Gezamenlijke Startdienst 17 september 2017 Open Huis Gezamenlijke Startdienst Voorganger Organist Muziekgroep : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : o.l.v. Erik Olislagers Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Feest van het Koninkrijk

Feest van het Koninkrijk Feest van het Koninkrijk H and -out 2 e t h ema - a v o n d IN GODS AANWEZIGHEID Tijd voor gebed Neem ook deze avond de tijd om stil te worden als inleiding op het gebed. Als moment van bewustwording om

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Vergeving. Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk

Protestants Kralingen. Vergeving. Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Vergeving Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk orgelspel Nun Lob mein Seel den Herren Dietrich Buxtehude VOORBEREIDING verwelkoming door de ouderling aanvangspsalm 287: 1, 2 en 5

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 2 december 2012 eerste Advent De koning komt

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 2 december 2012 eerste Advent De koning komt Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 2 december 2012 eerste Advent De koning komt Orgelspel Woord van welkom De eerste kaars wordt aangestoken. Zingen: ZG 7 84 t. Sytze de Vries, / m.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 10 april 2016

Orde van dienst voor zondag 10 april 2016 Orde van dienst voor zondag 10 april 2016 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 222: 1 en 3 Jezus

Nadere informatie

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 11 februari 2018 10.00 uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Votum en zegengroet GK psalm 92:1, 3, 5 De Tien Woorden GK psalm 25:5, 7 Gebed Schriftlezing + tekst: Lukas

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275)

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275) Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer Orde van dienst 7 april 2019. 5 e Zondag van Veertigdagentijd. Voorganger: ds R.J. van Amstel, Amsterdam Thema: Het papieren vliegtuigje Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum

Ochtenddienst 16 december e Advent. Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum Ochtenddienst 16 december 2018 3 e Advent Voorganger : Ds. R.R. Maathuis, Werkendam Organist : Rens van Rossum Welkom Mededelingen door ouderling Constant Barendregt Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 2 augustus 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 2 augustus 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 2 augustus 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 9 e Zondag na Trinitatis ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Ds.

Nadere informatie

Ochtenddienst - Biddag 18 maart 2018

Ochtenddienst - Biddag 18 maart 2018 Ochtenddienst - Biddag 18 maart 2018 Zondag 15 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door jeugdouderling Carin Verheuvel Voor verdere

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 Voorganger : Ds. J. Reehorst uit Stavenisse Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Ochtenddienst 10 september 2017

Ochtenddienst 10 september 2017 Ochtenddienst 10 september 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Doopzondag 1 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Doopdienst 10 september 2017 In deze dienst zal de Heilige Doop bediend

Nadere informatie

Ochtenddienst 18 juni 2017 Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst 18 juni 2017 Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 18 juni 2017 Viering Heilig Avondmaal Zondag 17 Voorganger: Ds. C.D. van Alphen Organist : Rens van Rossum Welkom Door ouderling kerkrentmeester Marco Heemskerk Afkondigingen Voor verdere

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus Orde van dienst voor zondag 9 augustus 2015 Grote Kerk 18.30 uur ~ wijkgemeente Markus Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie