Making the difference in Life Sciences & Health

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Making the difference in Life Sciences & Health"

Transcriptie

1 Making the difference in Life Sciences & Health Making the difference

2 Looprobot GABLE leert patiënten opnieuw lopen Wereldwijd zijn er zo n 10 miljoen mensen die een beroerte hebben gehad. Deze patiënten zijn in veel gevallen enorm gebaat bij professionele revalidatie. Op dit moment zijn de wachtlijsten bij ziekenhuizen, klinieken en fysiotherapeuten echter vaak lang. Bovendien zijn er veelal twee of drie fysiotherapeuten nodig om de patiënt te ondersteunen in de revalidatie. Moderne technieken voorzien inmiddels in revalidatie looprobots gekoppeld aan loopbanden. Maar echte mobiliteit is op die banden beperkt. Daarbij dient de patiënt in de robot gehesen te worden, wat het voor zowel behandelaar als patiënt niet altijd even prettig maakt. De mobiele en flexibele looprobot GABLE lijkt het antwoord te bieden. GABLE maakt het mogelijk dat de patiënt tijdens de revalidatie werkelijk door de praktijkruimte wandelt. De robot beweegt flexibel met hem mee en volgt elke pas naadloos. Het mooie is dat GABLE het lopen niet overneemt, maar enkel ondersteunt als dat nodig is. Daarmee wordt de patiënt uitgedaagd om zoveel mogelijk zelf te doen. En aangezien patiënten zich heel veilig voelen, durven ze dat ook. Dat maakt het verschil.

3 Making the difference in Life Sciences & Health De zorg verandert ingrijpend. Preventie en het bevorderen van gezondheid krijgen meer aandacht. Diagnostiek en behandeling worden steeds meer persoonsgericht. En het zorgaanbod raakt meer en meer geïntegreerd rondom en met de patiënt. Al deze ontwikkelingen vragen om innovatie in Life Sciences & Health. Om de zorg betaalbaar te houden. En om de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te waarborgen. Ondernemers zetten in op vernieuwende technieken. De gezondheidszorg op verbeterde diagnostiek en behandeling, plus meer persoonsgerichte methoden. De wetenschap op vooruitstrevende onderzoeken, inzichten en doorbraken. Maar échte innovatiekracht ontstaat daar waar vragen, kennis, kunde en financiële middelen samenkomen. Daar waar uitdagingen, ideeën en kennis omgezet worden naar concrete technologische innovaties, nieuwe medicijnen of hulpmiddelen en een andere manier van werken. Innovatienetwerk Health Valley Netherlands wil antwoord bieden op de zorgvraagstukken van vandaag en die van de toekomst, door met elkaar de innovatiekracht te versterken.

4 The Habit Agency ondersteunt patiënten bij het aanleren van gezond gedrag Na een consult bij de dokter wordt van de patiënt verwacht dat hij zelfstandig met de adviezen en oefeningen aan de slag gaat. Zonder begeleiding of ondersteuning, waardoor het resultaat vaak tegenvalt. De Bredase zorginnovator The Habit Agency ontwikkelt tools om deze mensen - én de behandelaar - op weg te helpen. Directeur Rutger Slob licht toe: Wij bouwen platforms om mensen te ondersteunen bij het aanleren van gezond gedrag. Eindgebruikers gebruiken een app en de coaches een online dashboard. Patiënten gaan aan de slag met de afgesproken oefeningen en de behandelend arts kan waar nodig op afstand coachen. Blended care op en top. Deze combinatie leidt volgens Rutger tot goede resultaten: 82% van de deelnemers is na zes maanden nog steeds dagelijks actief. Niet voor niets zijn veel zorginstanties enthousiast over de platformen die wij ontwikkelen, omdat de kwaliteit van de dienstverlening omhoog schiet. Je kunt het zien als een extra service, zonder dat het veel manuren kost. Het is natuurlijk wel een andere manier van werken. De verdienmodellen liggen niet voor de hand en dat maakt de zorg een lastige markt. Gelukkig komen we met steeds meer zorgaanbieders in contact die in de basis al een goede match met ons product vormen. Zo maakt The Habit Agency het verschil. Innovatiekracht versterken Health Valley Netherlands is het grootste innovatienetwerk in Life Sciences & Health van Nederland. Binnen dit netwerk ontmoeten en versterken bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden elkaar. Samen brengen we technologie naar de zorg. Zorgvragen en -behoeften naar ontwikkelaars. En innovaties naar de patiënt. Door innovatie-, markt- en ondernemerskracht te bundelen, geven onze partners een onmiskenbare impuls aan de zorg én stimuleren we economische groei.

5 Succesvolle proeftuinen voor zorginnovaties 4 Fieldlabs gestart FieldLab Eerstelijnszorg FieldLab Tweedelijnszorg FieldLab Revalidatiezorg FieldLab Gehandicaptenzorg LioniX ontwikkelt Labs-on-a-Chip voor diagnostiek en nieuwe medicijnen Of het nu de FieldLabs zijn waar zorginstellingen, wetenschap, onderwijs Zo werken we onder meer actief samen op het vlak van personalised Al 35 jaar is Henk Leeuwis een van de drijvende krachten in de wereld Gelukkig is dat aan het veranderen met de opkomst van personalised en bedrijfsleven veelbelovende ideeën in een stroomversnelling brengen, medicine, waarmee behandeling veel gerichter op de individuele patiënt van nano- en microtechnologische innovaties. Met zijn bedrijf LioniX medicine dat afhankelijk is van slimme, innovatieve en handzame de een-op-een matches waarin zorgvraag en nieuwe mogelijkheden of afgestemd kan worden. Ook met geavanceerde robotics & medical opereert Henk op het snijvlak van academisch onderzoek en commerciële diagnostische oplossingen. Onze chips worden nu niet alleen aan het technologieën worden samengebracht, of een van de vele evenementen devices weten Health Valley partners gezamenlijk succesvol nieuwe toepassingen voor het bedrijfsleven en de zorg. Als ontwikkelaar van einde van de zorgketen gebruikt waar een lage kostprijs een belangrijk waar innovatoren en mensen uit de praktijk kennis en ervaring delen... wegen te bewandelen. Verder zijn e-health-toepassingen, waarbinnen Lab-on-a-Chip is LioniX zelfs een wereldwijde voorloper. Henk: uitgangspunt is. Het draait om functionaliteit. Zo werken we nu samen De honderden partners van Health Valley en de innovatieve samen- partners de zorg voor de patiënt optimaliseren, belangrijk. Daarnaast zien Een Lab-on-a-Chip is een platform met meerdere laboratoriumfuncties met Future Diagnostics en Lead Pharma aan een EU-project waarin we werkingen die tussen hen ontstaan, bewijzen dat we als netwerk echt we op het vlak van bouwen en wonen in cure en care volop nieuwe op een enkele chip. In plaats van elektronische sensoren, passen wij medicijnen volgen om te ontdekken of een kankertherapie aanslaat. Aan de het verschil kunnen maken. ontwikkelingen en mogelijkheden ontstaan. optische en microfluïdische technologieën toe. Dit doen we voor de andere kant kan ons platform ook gebruikt worden om nieuwe medicijnen ruimtevaartbranche, maar ook binnen de zorg voor diagnostische te ontwikkelen, door te detecteren hoe een molecuul op een eiwit reageert. doeleinden. Hoewel we hier al jaren ervaring in hebben opgedaan, De mogelijkheden zijn ongekend. Zo maakt LioniX het verschil. zijn er helaas nog weinig kansen tot commercialisatie in zorg.

6 Health Valley Event Al jaren op rij is het Health Valley Event het grootste en meest toonaangevende evenement op het gebied van Life Sciences & Health in Nederland. De kracht van het event? Het is een van de weinige evenementen waar íedereen die zich bezighoudt met innovaties op het vlak van zorg samenkomt. Het Health Valley Event trekt jaarlijks een breed publiek van innovatoren, artsen en andere zorgverleners, onderzoekers en investeerders. Wat al deze bezoekers - ongeacht hun specialisatie of achtergrond - verbindt, is dat ze werkelijk het verschil willen maken voor de patiënt. Met een inhoudelijk sterk programma van actuele thema s, vooraanstaande sprekers, interactieve workshops, kansrijke netwerkmogelijkheden, een investorslounge en ruim podium voor vernieuwende initiatieven in de gezondheidszorg, is het Health Valley Event dé ontmoetingsplek voor nationale en internationale spelers in zorginnovatie. Overigens worden er binnen het netwerk bijna wekelijks events, sessies en bijeenkomsten georganiseerd waar bedrijven, zorginstellingen, overheid en wetenschap samenkomen rondom zorginnovatie. Door Bureau Health Valley en door aangesloten partners. Zo organiseert Health Valley maandelijks open netwerkbijeenkomsten, themasessies en workshops over onder andere e-health, medical devices, personalised medicine, financiering en zakendoen in het buitenland. Robot Tessa activeert ouderen met dementie Tessa is een kleine pratende robot en ondersteunt en activeert mensen met dementie. Tessa geeft dagelijks herinneringen, suggesties om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje te maken en speelt persoonlijke muziek. Industrieel ontwerper Wang Long Li ontwikkelde Tessa samen met Robert Paauwe vanuit hun start-up Tinybots. We hebben honderden interviews gehouden om de behoeften van ouderen met dementie in kaart te brengen. Een substantieel deel van hen gaf aan dat zij graag ondersteuning willen, maar niet willen dat een robot alle taken van hen overneemt. Wat ze nog zelf kúnnen doen, willen ze ook zelf doen. Om Tessa op de markt te brengen, richten Wang Long en Robert zich nu eerst op zorginstellingen en onderwijsinstituten. Aan de ene kant om te zorgen dat zorgverleners de cliënt straks goed kunnen ondersteunen bij het gebruik van Tessa. Aan de andere kant willen we studenten - de volgende generatie zorgverleners - nu al betrekken bij de mogelijkheden die technologie biedt. Zo loopt er op de HAN een pilot waarin ze bekijken hoe ontwikkelingen als onze robot in het onderwijsprogramma passen. Wij zitten ondertussen met studenten om tafel om op basis van hun praktijkkennis uit user cases, de doorontwikkeling van Tessa nog relevanter te maken. Zo maakt Tinybots het verschil.

7 Health Valley participeert in verschillende initiatieven die innovatie in de zorg stimuleren: Innovaties op weg helpen Business Generator Health & High Tech Health Innovation Portal Embedded FieldLabs Rockstart Accelerator Digital Health SingularityU The Netherlands StartupDelta Smart Systems TekDelta MiTeC MIND Zorginnovatie.nl Boost4Health Versorgung Verbindet C.I.A.L.E. REshape Center Radboudumc Rockstart Versorgung Verbindet Honderden partners en innovatieve samenwerkingen De medewerkers van Bureau Health Valley zetten zich dagelijks in om het innovatienetwerk te versterken. Als onderdeel van het netwerk brengen zij matches tot stand, organiseren zij evenementen in Life Sciences & Health en delen zij kennis en innovaties. Ook participeert Health Valley in tal van innovatieve en vooruitstrevende projecten. 10 start ups geslecteerd voor afkomstig uit Nederland Accelerator Digital Health 20% krijgen een investering van toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk MKB 3x Netwerkbijeenkomsten 12 stuks, 3x per jaar Contact 70 zorginstellingen op zoek naar vraagarticulatie Contact met 30 MKB-bedrijven middels matchinggesprekken te komen tot 5 nieuwe projectideeën Looptijd van het project is 4 jaar Fieldlab workshop 2x per jaar

8 Waarom partner worden? 1 Je krijgt toegang tot het grootste netwerk in Life Sciences & Health in Nederland en komt in contact met innovatieve ondernemers, ziekenhuizen en andere zorginstellingen, overheden en kennisinstellingen. 2 Je kunt je organisatie, ideeën en kennis profileren binnen het complete netwerk. Daarmee kun je je bedrijf, project, product of behoefte op tal van manieren onder de aandacht brengen bij mensen die je echt verder kunnen helpen en je innovatie of ideeën naar een hoger plan kunnen tillen. 3 Actieve matchmaking tussen partners. 4 Je krijgt op alle vlakken ondersteuning bij het doorontwikkelen van jouw onderneming. Denk aan financiering, subsidies, juridische kwesties, business development, marketing, huisvesting, intellectueel eigendom, personeelsmanagement, productontwikkeling, huisvesting én onderzoek. 5 Je kunt - veelal gratis - deelnemen aan het jaarlijkse Health Valley Event en de vele andere netwerkbijeenkomsten, themasessies en netwerkborrels voor bedrijven, zorginstellingen, overheid en wetenschap.

9 Make the difference Het aantal partners van Health Valley Netherlands blijft groeien. De hoeveelheid succesvolle matches neemt toe. Events, profilering en ondersteuning geven gericht invulling aan de behoeften van onze partners. We verstevigen onze positie op nationaal én internationaal niveau, nu en in de toekomst. Jouw technologische oplossing naar de zorg brengen? Of je vraag binnen de gezondheidszorg bij een ontwikkelaar neerleggen? Als partner van Health Valley Netherlands kom je in contact met innovatieve ondernemers in Life Sciences & Health en zorgorganisaties of kennisinstellingen die je verder kunnen helpen. Meld je vandaag nog aan als partner. Health Valley Netherlands Making the difference

Bezoek leden Provinciale Staten en Gemeenteraden 21 november 2018

Bezoek leden Provinciale Staten en Gemeenteraden 21 november 2018 Bezoek leden Provinciale Staten en Gemeenteraden 21 november 2018 Feiten en cijfers aantal banen (2017) Nijmegen Gelderland Overijssel Nederland LSH 10.471 LSH 16.965 LSH 4.812 LSH 149.866 Health 29.836

Nadere informatie

HealthValley. where health & innovation meet >

HealthValley. where health & innovation meet > HealthValley where health & innovation meet > Health Valley 3 Where health & innovation meet 5 actieve verbindingen 7 regio health valley 9 focus op drie thema s Personalized medicine Robotics & medical

Nadere informatie

HealthValley. where health & innovation meet. Succesvol innoveren in de zorg

HealthValley. where health & innovation meet. Succesvol innoveren in de zorg HealthValley where health & innovation meet Succesvol innoveren in de zorg 1 Succesvol innoveren in de zorg Health Valley Health Valley is een netwerk van bedrijven, overheden, kennis- en zorginstellingen

Nadere informatie

Werken aan de zorg van morgen

Werken aan de zorg van morgen Werken aan de zorg van morgen Uitkomsten zorgdebat VNG Jaarcongres 2015 E-health, wonen en zorg Whitepaper Ruim baan voor initiatieven om langer gezond thuis te wonen Hoofdstuk 1: Uitdagingen Hoofdstuk

Nadere informatie

Medisch Applicatie Centrum Midden-Brabant. januari 2010

Medisch Applicatie Centrum Midden-Brabant. januari 2010 januari 2010 Pagina: 2 Missie Het Medisch Applicatie Centrum (MAC) is een onafhankelijk Midden Brabants samenwerkingsverband van gezondheidszorginstellingen, verzekeraars, kennisinstellingen en bedrijven

Nadere informatie

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils Visie op Valorisatie van onderzoeken naar ondernemen InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011 Maarten van Gils Agenda Persoonlijke introductie Het onderzoeken bij MICORD De overgang in

Nadere informatie

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties platform voor zorginnovaties Ontwikkeling Business Case MAC 25 november 2010 Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van De Ideale Connectie (REAP) Pagina: 2 Business Case De business case

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Innoveren in de topsectoren chemie en energie. InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning

Innoveren in de topsectoren chemie en energie. InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning Innoveren in de topsectoren chemie en energie InnovatieLink biedt MKB ers praktische oplossingen en ondersteuning Om innovaties in de topsectoren chemie en energie kansrijker te maken helpt InnovatieLink

Nadere informatie

Samenwerking in de praktijk: ICT lab voor studenten ICT-campus als verbinder

Samenwerking in de praktijk: ICT lab voor studenten ICT-campus als verbinder Samenwerking in de praktijk: ICT lab voor studenten ICT-campus als verbinder Innovatieve oplossingen worden bereikt door samenwerken. ICT Campus brengt bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar, om van

Nadere informatie

Netwerkkaart zorg en technologie. Technologielabs. Online tools. Practoraten. Productontwikkeling. Cross-overs in het onderwijs

Netwerkkaart zorg en technologie. Technologielabs. Online tools. Practoraten. Productontwikkeling. Cross-overs in het onderwijs Online tools Technologielabs Productontwikkeling Practoraten Cross-overs in het onderwijs Netwerkkaart zorg en technologie Tussen 2015 en 2018 zijn binnen het Zorgpact veel samenwerkingsinitiatieven met

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

LIMS strategie voor de toekomst

LIMS strategie voor de toekomst LIMS strategie voor de toekomst 10 september 2009 Wie is Inés Dekker? CEO bij Bodégro Ervaring Management consultant Management advies CxO Translational Medicine Consultant laboratorium automatisering

Nadere informatie

Inschrijving RBB- AWARD 2018

Inschrijving RBB- AWARD 2018 Inschrijving RBB- AWARD 2018 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Menno Zwart E- mail adres: menno.zwart@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 1135 8182 Akkoord lid

Nadere informatie

Samen op weg naar een Smart City

Samen op weg naar een Smart City Samen op weg naar een Smart City Amsterdam Smart City (ASC) is een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. ASC loopt voorop in de ontwikkeling van

Nadere informatie

INHOUD INFORMATIEBROCHURE

INHOUD INFORMATIEBROCHURE INHOUD INFORMATIEBROCHURE 03 INLEIDING 04 BEN JIJ KLAAR VOOR JE TOEKOMST? 05 TEACH IT, WORK IT, LIVE IT 06 PROGRAMMA 07 DEELNAME & PARTNERSCHAP 09 EEN CONCEPT VAN INCREDIBLE EVENT BUILDERS 10 CONTACT BEKIJK

Nadere informatie

19 april 2018 Gelderland

19 april 2018 Gelderland 19 april 2018 Gelderland We hebben 10+ innovatie hubs op een oppervlakte praktisch even groot als Silicon Valley Wij zijn StartupDelta Vanuit overheden, universiteiten, onderwijs, en bedrijfsleven zetten

Nadere informatie

Inhoud. Let s get it started!

Inhoud. Let s get it started! Kick-Off 23 & 24 november 2017 Festival 19 tot en met 24 maart 2018 Inhoud 05 Fine education makes good practice 07 Ben jij klaar voor je Toekomst? 09 Teach it, Work it, Live it! 11 Programma 13 Deelname

Nadere informatie

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria Jeff Gielen, 28 oktober 2014 www.biofacilities.nl Inhoud 1. Kadans Biofacilities 2. Expertise en support + services 3. Lessons

Nadere informatie

Innovatie in de care BESTUURDERS IN GESPREK OVER INNOVATIE

Innovatie in de care BESTUURDERS IN GESPREK OVER INNOVATIE Innovatie in de care BESTUURDERS IN GESPREK OVER INNOVATIE Wat staat zorgorganisaties te wachten op het gebied van innovatie, e-health en PGO s (persoonlijke gezondheidsomgevingen). Hoe ga je als bestuurder

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Business Cluster Semiconductors East Netherlands

Business Cluster Semiconductors East Netherlands Business Cluster Semiconductors East Netherlands Ledenbijeenkomst 2 november 2010 Roel Fonville Supported by Roel Fonville Ruim 30 jaar Philips: 20 jaar Philips Components & Semiconductors Ontwikkelaar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beste lezer,

Inhoudsopgave. Beste lezer, Inhoudsopgave Voorwoord Nieuwe partners Kick-Off: Eerste spreker bekend SHC-Traject Mobile Doctors: Blog over SHC Finalisten Workshop "De Geneeskunde Student" Beste lezer, Januari is een drukke maand voor

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Valorisatie Technosprong. Paul Althuis, 10-10-2011

Valorisatie Technosprong. Paul Althuis, 10-10-2011 Valorisatie Technosprong Paul Althuis, 10-10-2011 Visie Op regionaal niveau heeft Technosprong over 2010-2016 bijgedragen aan de realisatie van een optimaal starterklimaat in een regio vol open innovatie

Nadere informatie

14 juni Samenwerkingsvoorstel CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST. Igor Dirkx Sr. Projectmanager /

14 juni Samenwerkingsvoorstel CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST. Igor Dirkx Sr. Projectmanager / Samenwerkingsvoorstel 14 juni 2018 CONGRESCENTRUM ACHMEA ZEIST Van de makers van Igor Dirkx Sr. Projectmanager 06-29 52 44 28 / 040-2 974 872 i.dirkx@sbo.nl Congres & izone 6 oktober 2016 Media Plaza Utrecht

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020 OP EFRO OOST-NEDERLAND 2014-2020PRESENTATIE KENNISPARK, 23 APRIL 2014 JOLANDA VROLIJK, PROGRAMMAMANAGER EFRO OP EFRO Oost-Nederland 2014-2020 Inhoud presentatie 1. Inleiding Europese Fondsen: cohesie beleid

Nadere informatie

ehealth = Health Investeringen uit het verleden belemmeren de toekomst? Chris Flim VU PICA Kenniscentrum Patiëntenlogistiek 21 03 2011

ehealth = Health Investeringen uit het verleden belemmeren de toekomst? Chris Flim VU PICA Kenniscentrum Patiëntenlogistiek 21 03 2011 ehealth = Health Investeringen uit het verleden belemmeren de toekomst? Chris Flim 1 ehealth is mensenwerk Bedrijfskundige informatica 10 jaar in Telecom & Media bij KPN (Call Centers, doelgroepmarketing,

Nadere informatie

Digitale transformatie ontwricht en verbindt

Digitale transformatie ontwricht en verbindt Digitale transformatie ontwricht en verbindt adviesartikel 2016 Digitale transformatie verandert communicatie De zorg verandert onomkeerbaar door toenemende marktwerking en technische ontwikkelingen. Om

Nadere informatie

Wat is ComfiCare? ComfiCare is een product van Van Dorp zorg en welzijn

Wat is ComfiCare? ComfiCare is een product van Van Dorp zorg en welzijn Wie ben ik? Jan Pons (1959) HTS Chemie 10 jaar AutoCAD 15 jaar eigen online advertising bedrijf 14 maanden verantwoordelijk voor verkoop ComfiCare Ik ben géén techneut Ik heb géén achtergrond in de zorg

Nadere informatie

PEX Life. Way foreward in Patient Experience. Arjen Huizinga. Voordelen voor patiënten. Persoonlijke begeleiding

PEX Life. Way foreward in Patient Experience. Arjen Huizinga. Voordelen voor patiënten. Persoonlijke begeleiding PEX Life Voordelen voor patiënten Persoonlijke begeleiding Way foreward in Patient Experience Informatie op maat 24/7 een betrouwbare vraagbaak Arjen Huizinga Berichten en stimulering op juist medicatie

Nadere informatie

MedtechPartners in 2010

MedtechPartners in 2010 Programma 2010 MedtechPartners in 2010 Inleiding Medtechpartners is een samenwerkingsverband tussen (academische) medische centra, onderzoeksinstellingen, (technische) universiteiten en bedrijven in de

Nadere informatie

PROVÏNCS.LE STATQM VAN OVEKIJSSEL. Met vriendelijke groet,

PROVÏNCS.LE STATQM VAN OVEKIJSSEL. Met vriendelijke groet, Rienties, H (Henry) Van: Chris Doomernik [c.doomernik@health-valley.nl] Verzonden: vrijdag 27 maart 2015 17:13 Aan: griffie@gelderland.nl; Statengriffie; statengriffie@brabant.nl CC: Bart Moorsei Van;

Nadere informatie

Limburg Leads & 16 mei 2019 MECC MAASTRICHT. Waardevolle ontmoetingen tussen grenzeloze ondernemers. limburgleads.com

Limburg Leads & 16 mei 2019 MECC MAASTRICHT. Waardevolle ontmoetingen tussen grenzeloze ondernemers. limburgleads.com Limburg Leads 2019 Waardevolle ontmoetingen tussen grenzeloze ondernemers. Limburg Leads is de plek waar toonaangevende leiders en experts elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken

Nadere informatie

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN Exact Online CASE STUDY ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ZAKELIJKE DIENSTVERLENING GROEI REALISEREN DOOR TE INVESTEREN IN LEUKE

Nadere informatie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Samenvatting Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020 Inzet op innovatie en een koolstofarme economie In het Europa van 2020 wil Noord-Nederland zich ontwikkelen en profileren als een regio

Nadere informatie

Versnelt jouw zorginnovatie

Versnelt jouw zorginnovatie 04-05-2016 Versnelt jouw zorginnovatie Times r changing CrossCare wil de drempel verlagen om zorginnovaties succesvol naar de markt te brengen, want het is zonde dat zoveel belangrijke kennis en toepassingen

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award.

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award. Introductie Tijdens de Hannover Messe 2017 wordt de FME International Business Award uitgereikt aan een ondernemer uit de technologische industrie, die internationaal succesvol zakendoet. Stertil heeft

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

HEAD OF INSIGHTS #VACATURE

HEAD OF INSIGHTS #VACATURE #VACATURE HEAD OF INSIGHTS Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er zo n 12 miljoen verwijzingen plaats via het onafhankelijke platform en dat levert - naast

Nadere informatie

KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity BM-Support.org STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT

KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity BM-Support.org STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT STICHTING BUSINESS MANAGEMENT SUPPORT OPEN BUSINESS INNOVATIE KRACHTENBUNDELING VOOR SUCCES OPEN BUSINESS INNOVATIE KRACHTENBUNDELING VOOR 2009 Corporate Identity

Nadere informatie

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek

MAC Midden-Brabant platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek platform voor zorginnovaties markt/stakeholder onderzoek Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van De Ideale Connectie (REAP) Pagina: 2 Medtechpartners 6 september 2010. Barbara Schooneveldt

Nadere informatie

Naar een Nationaal actieprogramma Nieuwe kansen voor topsector Life Sciences & Health

Naar een Nationaal actieprogramma Nieuwe kansen voor topsector Life Sciences & Health Naar een Nationaal actieprogramma Nieuwe kansen voor topsector Life Sciences & Health Janneke Timmerman Ministerie EZK Programmamanager - Actieprogramma kansen EMA Komst EMA: verschillende effecten 1.

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezonde toekomst

Samen op weg naar een gezonde toekomst Samen op weg naar een gezonde toekomst Komen we gezamenlijk tot een agreement for a healthy future? Die vraag stond op 28 november centraal tijdens het Nefemed-symposium onder die titel, waarmee formeel

Nadere informatie

DE GGZ is in beweging! GGZ Noord-Holland-Noord Marijke van Putten Wij zijn daar waar onze klant wil slagen

DE GGZ is in beweging! GGZ Noord-Holland-Noord Marijke van Putten Wij zijn daar waar onze klant wil slagen DE GGZ is in beweging! GGZ Noord-Holland-Noord Marijke van Putten 6-12-2016 Wij zijn daar waar onze klant wil slagen Alles moet blijven zoals het is - YouTube Wij zijn daar waar onze klant wil slagen Missie

Nadere informatie

Dutch Sports Infrastructure. Nationaal Export Event. Ruben Dubelaar

Dutch Sports Infrastructure. Nationaal Export Event. Ruben Dubelaar Nationaal Export Event Ruben Dubelaar I 1 Wat doet FME met voetbal? I 2 Clusters FME Agro & Food Betaalbaar en gezond voedsel voor iedereen met technologie uit NL door slimmere samenwerking in de keten.

Nadere informatie

Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte

Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte 22-10-2015 Telezorgcentrum een oplossing? Luc de Witte Hoogleraar en Lector Technologie in de Zorg Directeur Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) TIJD 16.00 tot 16.30 Waar staan

Nadere informatie

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek.

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. 60-90% van commucatie is nonverbaal Diagnostiek is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te

Nadere informatie

Mhealth-strategie. Bekijk het van de andere kant!

Mhealth-strategie. Bekijk het van de andere kant! Mhealth-strategie Bekijk het van de andere kant! Wie zijn wij? Marco Boonstra, Senior Communicatieadviseur Sjoerd van Dekken Communicatieadviseur Inhoud Wat is mhealth? Eerste ervaringen met mhealth Implementatierisico

Nadere informatie

Samen realiseren we de koers van Zuid-Limburg

Samen realiseren we de koers van Zuid-Limburg Samen realiseren we de koers van Zuid-Limburg Ambitie programma Toegevoegde waarde/bijdrage aan BNP: 40 miljard euro op ZON niveau 8,5 miljard op het niveau van Zuid- Limburg Complete werkgelegenheid:

Nadere informatie

KOPPELT KANSEN EN KENNIS IN DE BIOMEDISCHE- EN ZORGSECTOR

KOPPELT KANSEN EN KENNIS IN DE BIOMEDISCHE- EN ZORGSECTOR Health Valley KOPPELT KANSEN EN KENNIS IN DE BIOMEDISCHE- EN ZORGSECTOR Ondernemers zien marktkansen en hebben vaak specifieke hoogwaardige kennis nodig om een product te ontwikkelen. Wetenschappers hebben

Nadere informatie

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht 13.30 - Opening danielle@digitalestedenagenda.nl h.haveman@enschede.nl www.twitter.com/dezorgendestad 1 Digitale

Nadere informatie

E-health: geef de zorgprofessional een centrale rol Waarom het noodzakelijk is dat bestuurders nieuwe zorgmethoden faciliteren

E-health: geef de zorgprofessional een centrale rol Waarom het noodzakelijk is dat bestuurders nieuwe zorgmethoden faciliteren 1/5 E-health: geef de zorgprofessional een centrale rol Waarom het noodzakelijk is dat bestuurders nieuwe zorgmethoden faciliteren Joren Roelofs en Wijnand Weerdenburg E-health heeft de toekomst, daar

Nadere informatie

Opbrengst workshop: Onderwijs voor de toekomst, DAS conferentie 23 maart 2017

Opbrengst workshop: Onderwijs voor de toekomst, DAS conferentie 23 maart 2017 Hieronder volgt de inhoud van de workshop Onderwijs voor de toekomst, die gehouden is op de DAS conferentie van 23 maart 2017, gevolgd door de opdracht die vooraf toegestuurd is aan de deelnemers en tot

Nadere informatie

Project 'Smart tooling procesindustrie'

Project 'Smart tooling procesindustrie' Project 'Smart tooling procesindustrie' Partners zijn o.a.: Het project draagt bij aan: Versnelling overgang kenniseconomie + innovatieve bedrijfsomgeving Uitwisseling kennis & best practices Versterking

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

UITNODIGING. oktober. Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders in de VVT-branche

UITNODIGING. oktober. Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders in de VVT-branche UITNODIGING Innovatie van de zorg door digitaal leiderschap MASTER CLASS Een masterclass voor bestuurders in de VVT-branche 25 oktober ACHTERGROND De digitale revolutie heeft ook zijn impact in de zorg.

Nadere informatie

Hoe krijgen innovaties een kans?...

Hoe krijgen innovaties een kans?... Hoe krijgen innovaties een kans?... Inkoop Innovatie Urgent Meer doen met minder geld. De prestatiedruk van de Nederlandse overheid is groot en de verwachtingen zijn hoog. Het kabinet spant zich in om

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Doelstellingen Innovatie Monitor

Doelstellingen Innovatie Monitor Doelstellingen Innovatie Monitor Stimuleren en coördineren van academisch onderzoek naar Innovatie in Noord NL In kaart brengen van innovatie competenties van een brede groep van Noord Nederlandse MKB

Nadere informatie

Introductie: CMI NEN als nieuwe Publiek - Private Samenwerking (PPS) in de context van het IMDI.nl

Introductie: CMI NEN als nieuwe Publiek - Private Samenwerking (PPS) in de context van het IMDI.nl Het CMI NEN wordt opgericht door drie initiatiefnemers: UT, Siemens en UMCG/RUG Introductie: CMI NEN als nieuwe Publiek - Private Samenwerking (PPS) in de context van het IMDI.nl Matchmaking Event Prof.

Nadere informatie

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers Hét Landelijk Online Diagnostisch Centrum voor cliënten met een vermoeden van een psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers GGZ Wijzer: - is hét landelijk online diagnostisch centrum voor cliënten

Nadere informatie

Hoe krijgen innovaties een kans?...

Hoe krijgen innovaties een kans?... Hoe krijgen innovaties een kans?... Inkoop Innovatie Urgent Hoe krijgen innovaties een kans?... Inkoop Innovatie Urgent Meer doen met minder geld. De prestatiedruk van de Nederlandse overheid is groot

Nadere informatie

Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017

Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017 pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #120 Online bekijken Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017 Zaterdag 4 november j.l. hebben Jan Vlassak en Philip de Goeij van Metalot in het Cantine

Nadere informatie

Limburg Leads & 16 mei 2019 MECC MAASTRICHT. Waardevolle ontmoetingen tussen Euregionale ondernemers. limburgleads.com

Limburg Leads & 16 mei 2019 MECC MAASTRICHT. Waardevolle ontmoetingen tussen Euregionale ondernemers. limburgleads.com Limburg Leads 2019 Waardevolle ontmoetingen tussen Euregionale ondernemers. Limburg Leads is de plek waar toonaangevende ondernemers, experts en beleidsmakers elkaar ontmoeten, van elkaar leren en goede

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

Gepassioneerde zorgverlener groeit in rol zorgondernemer. Groei door Nieuwe Verbindingen

Gepassioneerde zorgverlener groeit in rol zorgondernemer. Groei door Nieuwe Verbindingen Gepassioneerde zorgverlener groeit in rol zorgondernemer Groei door Nieuwe Verbindingen Bijeenkomst KvK Den Haag: 24 februari 2011 2 Programma 1. Introductie Syntens 2. Terugblik ontwikkelingen 3. InnovatieQuiz

Nadere informatie

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE Operations #VACATURE HEAD OF OPERATIONS Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er ruim 12 miljoen verwijzingen via het onafhankelijke platform plaats. Door resultaten

Nadere informatie

Overheid Mobility Tour Feb 2018

Overheid Mobility Tour Feb 2018 Overheid Mobility Tour 26 28 Feb 2018 Mobile World Congress Van 26 februari tot en met 1 maart 2018 vindt het Mobile World Congres plaats in Barcelona. De telecom/mobile sector uit de gehele wereld is

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

House of Robotics op TU/e Campus Eindhoven

House of Robotics op TU/e Campus Eindhoven House of Robotics op TU/e Campus Eindhoven 1 Historic Timeline Kadans is established in 1997 by Wim Boers and his former partner, focused on the logistics and light-industrial market Development focus

Nadere informatie

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart

WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart WORD PARTNER VAN HOUSE OF LEISURE! from the heart Wat is het Midpoint House of? Het Midpoint House of is een fysiek en virtueel knooppunt dat zich zal ontwikkelen tot het vlaggenschip van de Midden-Brabantse

Nadere informatie

Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst, presenteert haar nieuwe innovatie- en sensibiliseringsproject Zorgwoning van de Toekomst.

Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst, presenteert haar nieuwe innovatie- en sensibiliseringsproject Zorgwoning van de Toekomst. Een innovatie- en sensibiliseringsproject rond zorg, wellness, comfort en gezondheid vandaag en morgen Living Tomorrow Zorgwoning vd Toekomst 2013-2016 Living Tomorrow, gekend van het Huis van de Toekomst,

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 3.0

Projectplan MKB Roadmaps 3.0 Projectplan MKB Roadmaps 3.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. Wegens succes

Nadere informatie

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Economic Board regio Zwolle 2016-2020 Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Regio Zwolle: om trots op te zijn Aantal kenmerken van de regio Zwolle Zeer strategische ligging 20% regionaal

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Zelfdiagnose & -management Hoe de smart phone u Raakt

Zelfdiagnose & -management Hoe de smart phone u Raakt Zelfdiagnose & -management Hoe de smart phone u Raakt FutureFlock Consulting 5 juli 2012 Zelfdiagnose & -management Hoe de Iphone u raakt Colofon in opdracht van: Door: Drs. Bart Götte MBA Business Futurist

Nadere informatie

9 juli 2014. Formulier Aanmelden. Connected Health Challenge

9 juli 2014. Formulier Aanmelden. Connected Health Challenge 9 juli 2014 Formulier Aanmelden Connected Health Challenge Aanvullende informatie aanmelden innovatie Dit formulier helpt je bij het aanmeldproces van de innovatie voor de Connected Health Challenge. Mocht

Nadere informatie

Van Idee naar Innovatie

Van Idee naar Innovatie Van Idee naar Innovatie Horizon 2020 maakt het mogelijk! In 10 minuten een helder verhaal over Horizon 2020 Horizon 2020 Europa is op zoek naar innovaties die internationaal succesvol kunnen zijn. Horizon

Nadere informatie

Samen vooruit. in de circulaire economie. CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis. Re-creating (y)our environment

Samen vooruit. in de circulaire economie. CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis. Re-creating (y)our environment Samen vooruit in de circulaire economie Re-creating (y)our environment CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis Circulaire economie wat moet ik ermee? Circulaire economie: u hoort

Nadere informatie

leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren Leerwerkplaatsen in het ZZG Herstelhotel en Thermion

leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren Leerwerkplaatsen in het ZZG Herstelhotel en Thermion leerwerkplaatsen leerwerkplaatsen: leren is werken werken is leren HAN Centre of Expertise Sneller Herstel stimuleert en faciliteert de samenwerking tussen zorginstellingen, onderzoeksinstituten en de

Nadere informatie

Leren van en met elkaar

Leren van en met elkaar Leren van en met elkaar Leer- en Innovatie- Netwerk (LIN) Een Leer- en InnovatieNetwerk (LIN) is een intensieve samenwerking tussen een zorginstelling en het onderwijs. Studenten, verpleegkundigen en verzorgenden

Nadere informatie

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen SMART CITY UTRECHT Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen Brigitte Hulscher Program Manager Smart Cities, Marketing & Innovation Utrecht Jong en hoog opgeleid 334.862 inwoners, 20 % < 17, 18% 18-26,

Nadere informatie

Whitepaper Future Events

Whitepaper Future Events Whitepaper Future Events Versie: R0s2 Datum: 01 maart 2015 Auteur: Felicia Flamm Over Future Events Naar aanleiding van de ondertekening van het Smart City convenant (6 maart 2013), een diner pensant (13

Nadere informatie

Website voor mkb-ondernemers en ontwerpers die met hun producten willen innoveren voor Vitale Ouderen

Website voor mkb-ondernemers en ontwerpers die met hun producten willen innoveren voor Vitale Ouderen Support innovatieprijs 2012: 55plustoolbox.nl Ingestuurd door: Onderwerp: Kenniscentrum Design en Technologie Lectoraat Industrial Design Lector ir. Karin van Beurden Website voor mkb-ondernemers en ontwerpers

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

FLEVO CAMPUS. Feeding the City

FLEVO CAMPUS. Feeding the City GO GREENER FLEVO CAMPUS Feeding the City In 2022 organiseert Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, een podium voor innovaties op het gebied van verstedelijkingsvraagstukken voor de toekomst.

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

Slim samenwerken aan Smart Technology

Slim samenwerken aan Smart Technology Slim samenwerken aan Smart Technology Het CIV Smart Technology (CIV is een afkorting van Centrum voor Innovatief Vakmanschap) is een dynamisch samenwerkingsverband tussen ondernemingen, overheden en het

Nadere informatie

The Future of Work: How Technology Will Impact the Workplace and HR

The Future of Work: How Technology Will Impact the Workplace and HR The Future of Work: How Technology Will Impact the Workplace and HR Stephan Corporaal & Milan Wolffgramm saxion.nl/sihc Techyourfuture.nl De vierde industriële revolutie: Snel-opkomende technologische

Nadere informatie

BUSINESS CONTROLLER CONSULTING EXIT #VACATURE

BUSINESS CONTROLLER CONSULTING EXIT #VACATURE #VACATURE CONSULTING EXIT FINANCE BUSINESS CONTROLLER Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er zo n 12 miljoen verwijzingen plaats via het onafhankelijke platform,

Nadere informatie