De Koerier mei-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Koerier mei-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula"

Transcriptie

1 De Koerier mei-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula Abonnementen: Jaarabonnement 5Euro, per post 14Euro. Advertenties : - Vaste advertentie voor een hele jaargang tot 8 regels 16Euro - Handeladvertenties tot 5 regels 3Euro - Handeladvertenties tot 10 regels 6Euro - Particuliere advertenties per regel 1 Euro Betaling: Postbank/girorekeningnummer tnv de Penningmeester van De Koerier te Kiel-Windeweer Ingezonden stukken: Verslagen van vergaderingen, dankbetuigingen en dergelijke worden gratis opgenomen. Redactieadressen: koe-rier@hotmail.com Mevr. C.hoving, P.V. Kade 185, tel: Mevr. G. de Koning, Dorpsstr 272, tel Dhr. H.J. Frese, Sluisweg 90, tel Van de redactie. KOPIIJ voor de 20 e inleveren In verband met de zomervakantie is volgende maand het juni/julinummer aan de beurt. Het daaropvolgende nummer zal dan weer in augustus uitkomen. Wilt u hier rekening mee houden indien u kopij heeft voor de koerier. Stichting begraafplaatsen Hoogezand Sappemeer Als je wat buiten wil doen dan ben je afhankelijk van het weer. Op zaterdagmorgen 12 mei was het s morgens om 7 uur regenachtig en het was de bedoeling dat er schelpen op de begraafplaats in Kielwindeweer gebracht zouden worden. We wilden om half negen beginnen. Om half acht begon het gelukkig wat droog te worden en de radarbeelden gaven aan dat we het ongeveer anderhalf uur droog zouden houden. Cor Kamphuis was om acht uur aanwezig met de shovel en een aantal,,vroege vogels. We zijn direkt begonnen en om half negen kregen we versterking van een aantal dorpsgenoten en tegen negen uur waren we op volle sterkte met negen personen. Het liep lekker.. en om half tien waren Gea en Jantje er met de welverdiende koffie. Dat kon nog met droog weer genuttigd worden, maar we waren nog maar nauwelijks weer bezig, toen de hemelsluizen open gingen en de nodige millimeters regen naar beneden kwamen. We hebben de laatste schelpen gauw opgebracht en toen de paden vol waren was de hele bult schelpen op (.goed verdeeld Cor) Mensen allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie inzet. Namens het bestuur Reint en Hylke

2 -3- Geslaagde loopclinic in Kiel-Windweer. De loopgroep de Kielrunners uit Kiel-Windweer kan terugkijken op een geslaagde hardloopclinic. 10 Weken lang werd er een hardloopclinic gehouden voor mensen uit Kiel-Windeweer en omgeving. Zowel instappers als mensen die al enige ervaring hadden met de hardloopsport namen deel. In de 10 lessen kwamen de onderwerpen techniek, coördinatie, verschillende energieleveringsystemen, kracht, beweging in de ruimte en natuurlijk conditie aan de orde. Tevens was er een informatie avond waar allerlei vragen gesteld konden worden, betreffende alles wat maar met de hardloopsport te maken heeft. De deelnemers hebben de clinic als zeer leerzaam en leuk ervaren. Nico van Andel van Tendo sportmassage, blessurepreventie en trainingsbegeleiding was gevraagd de trainingen te geven. Eerst werd er gebruik gemaakt van het trainingsveld van de plaatselijke voetbalvereniging. De meesten waren verrast dat er niet alleen maar gelopen werd, maar dat er oa veel aandacht aan techniek werd besteed. Tripllings, skippings, kaatsen, maar ook de telgangerspas, hardlopen met de ogen dicht naar een bepaald punt, en nog tal van andere zaken volgden elkaar op. Het spel met de (ronde) dobbelsteen waardoor men op de uitkomst van het gooien binnen bepaalde intensiteiten moest lopen en ook nog vragen moest oplossen, werd als leuk ervaren. Daarna werd het voetbalveld verwisseld voor de bossen bij Norg. Daar werd geleerd hoe men een heuvel op en af kan lopen, op verschillende ondergronden en in wisselend terrein. De week daarna ging men naar het Zuidlaardermeerstrand. Daar werd duidelijk waarom men een handdoek mee moest nemen. Op een geven moment moesten de loopschoenen uit en werd er een techniektraining gegeven in het water. Als men de oefening goed uitvoerde werd men niet nat en anders spatte het water behoorlijk omhoog. Daarna volgde een water weerstandtraining. In het zand werden de onderbeenspieren nog eens extra getraind op blote voeten. Als laatste training werd er op een echte atletiekbaan (Atletiek vereniging Veendam stelde de atletiekbaan gratis ter beschikking) getraind. Daar werden de cursisten geconfronteerd hoe een looptraining er uit kan zien. -4- Een ieder was zeer positief over de aangeboden trainingen, de uitleg en de wijze van training geven. Op 12 juli start er weer een loopclinic. Dan voor mensen die mee willen doen aan de 10*10km estafette van de Run van Winschoten. Hiervoor moet men wel al wat ervaring hebben en ongeveer 10km kunnen volbrengen. Het doel van deze clinic ligt meer in het op niveau brengen van lopers, om 10 km verantwoord te kunnen volbrengen. Er komt nog en aankondiging voor deze clinic maar het is al wel mogelijk je nu al op te geven. Opgave graag bij Nico van Andel, tel of Per heeft de voorkeur en dit is Onderschrift bij Foto: Een gedeelte van de groep tijdens de warming up.

3 -5- Berichtje van peuterspeelzaal Klain Grut in Kiel-Windeweer. Voor de meeste inwoners van dit dorp is het wellicht bekend dat er een peuterspeelzaal is. De peuterspeelzaal is een onderdeel van de Timpaan-peuterspeelzalen. De speelzaal is op dinsdag en donderdag ochtend open van 8.30 uur uur. De peuterspeelzaal is toegankelijk voor peuters van 2-4 jaar. Op de speelzaal staan 2 gediplomeerde leidsters. Het max. aantal peuters die op de ochtend de speelzaal kunnen bezoeken is 15. Er wordt gewerkt volgens de methode Startblokken. Vanuit deze methode wordt er thematisch gewerkt en peuters kunnen in verschillende hoeken spelen. Er is veel aandacht voor taal, in de vorm van voorlezen, vertellen, praten in kleine groepjes e.v.t. in de hoeken. Op de speelzaal wordt gekeken wat de peuter kan, maar niet wat de peuter niet kan. Er is een goede samenwerking met de J.Albrondaschool. Peuters en kleuters hebben een gezamenlijke ruimte waar de zand en watertafel staat. Peuters worden, door samen met de kleuters te spelen, gestimuleerd in hun ontwikkeling. Leidsters besteden veel aandacht aan het observeren van peuters. Er wordt vaak in kleine groepjes gewerkt, waardoor iedere peuter zoveel mogelijk tot zijn/haar recht komt en aandacht van de leidster krijgt. Als er een thema wordt bedacht, moet dat altijd dicht bij de peuter staan. Zij moeten zich kunnen identificeren. -8- Ouders worden op de hoogte gehouden wat er op de speelzaal gebeurd en vaak wordt er een beroep gedaan op ouders om iets te doen binnen het thema. Er is een activiteiten commissie, waar ouders zich voor aan kunnen melden, om zo samen met de leidsters mee te denken over leuke activiteiten tijdens bijzondere feesten.

4 Er is nog veel meer te vertellen over de peuterspeelzaal en daarom wil ik u uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen of een afspraak te maken met één van de leidsters die op deze speelzaal werkzaam is. Er zijn nog een aantal plaatsen die ingevuld kunnen worden. Ook kunt u natuurlijk contact opnemen met mij. Vriendelijke groet, Jeanet Winters, Staffunctionaris Pedagogisch Beleid. Compagniesterpoort DN Sappemeer. Tel j.winters@timpaanpsz.nl Bedankje Wij willen iedereen graag bedanken, voor de bloemen, kaarten of een telefoontje om ons te feliciteren met ons veertigjarige trouwdag op tien mei. Erg leuk dat jullie aan ons gedacht hebben! Met vriendelijke groeten van Gerrit en Koosje Kok Schuringa uut Kiel. -9- Sport Vereniging Kielwindeweer Secr: Kalkwijk 56, 9603 TD Hoogezand Internet : info@svk2005.nl KONINGINNEDAG TRADITIE? Op maandag 30 april heeft SVK een sportdag georganiseerd voor de jeugd van Kiel. De opkomst was 31 personen, de ouders niet meegeteld. Ook vaders en moeders werden verwend met limonade en een heerlijk stuk fruit, gesponsord door Nicolien Wols en Jannie Lenting. Al met al een succesvolle opkomst. Na een korte warming-up in de open lucht (zéér mooi weer) zijn we binnen een parcours gaan lopen onder leiding van Wendy Smit, Marleen van Delden en Marcel Wols. De leiding heeft ervoor gezorgd dat iedereen veel plezier heeft gehad en er geen ongelukken zijn gebeurt. Hartelijk dank voor jullie hulp! Vanwege het mooie weer zijn wij buiten verder gegaan met tafeltennis, bowlen, aankleedparcours, blikgooien, bliklopen, voetballen, enz. Naast deze spelen kwam uiteraard het koekhappen aan de beurt, een must op koninginnendag. Eenendertig personen happend naar koeken, het leek wel een zwerm hongerige vogeltjes! Nieuwe sport was het eiergooien- en vangen over de heg. Rauwe eieren worden over en weer gegooid in de hoop dat ze niet stuk gaan. Uiteraard gaat dat niet altijd goed, wat voor grote hilariteit bij de omstanders zorgde. Een kwestie van schoonspoelen en weer doorgaan. Naast het eerder genoemde fruit, wat de hele morgen ter beschikking stond, mocht de afsluiting iets minder gezond zijn. Iedereen kon heerlijke beschuitjes met hagelslag, m&m s en snoepjes eten. Met een lach op het gezicht vertrok iedereen na twee uur sporten, eten en drinken weer naar huis. Een geslaagde dag wat hopelijk tot een traditie gaat leiden. Volgend jaar weer!?

5 -10- LOOPGROEP NORDIC WALKING De sportvereniging wil graag stimuleren tot bewegen. Nordic Walking is bewegen zonder veel belasting op knieën en enkels, maar met heel veel spieractiviteit. Een groot aantal personen is al bekend met deze sport en heeft al stokken aangeschaft. SVK wil deze personen graag samenbrengen in een groep. Het is niet de bedoeling om dit een vast onderdeel te maken. Het gaat om het inventariseren van geïnteresseerden. Vervolgens kan er onderling worden gebeld, een clinic worden georganiseerd en/of een leuke route worden uitgestippeld. Kortom, wil je ook Nordic walken met meerdere en/of andere personen, een clinic krijgen of nieuwe routes lopen? Meld je dan aan via onze website of bel met Ary ( ). Meer nieuws, informatie, bestellingen, aanmeldingen, foto s, enz. op onze website: De Klap Een reactie op een vreemde bijdrage van het bestuur van de VPBK in het Bewonersbulletin no. 6 - april Over de nieuwe Klapbrug niets dan lof. De enkele luid roepende kelen hebben de discussie over de sloop van een monument op gang gebracht, nadat was gebleken -middels een bliksemenquête met twee keuzen- dat de groep veel groter was dan een enkeling. Gelukkig is dankzij de actiegroep Red de klap een cultureel erfgoed van de ondergang gered. Hopelijk genieten alle bewoners van de oude houten Klap, een beeldbepalend element in Kiel. Cootje de Wijs Vereniging Plaatselijke Belangen Kiel-Windeweer en Nieuwe Compagnie Secretariaat: Pieter Venemakade PK Kiel-Windeweer Het evenemententerrein Deze zomer wordt begonnen met de aanleg van evenemententerrein! Eindelijk. Ingestorte kades en beschoeiingen Door heel Kiel storten op allerlei plekken de nieuwe kades al weer in. De beschoeiing is te kort. De gemeente is zich aan het bezinnen op de juiste actie. We hebben vernomen dat het nog wel even kan duren voordat ze worden opgeknapt: wie dat moet betalen is een kwestie van de verzekeringen. Opening van de Halfstuuversbrug Op 31 mei wordt de Halfstuuversbrug over de Zuidlaarderweg feestelijk geopend. Hoe zullen de kindertekeningen er uit zien? Is die van jou er ook bij? We weten nog niet precies hoe laat de opening zal plaatsvinden, dus let op de website, daar staat de exacte tijd! De provincie laat weten dat iedereen van harte is uitgenodigd om er bij te zijn. Volgende vergadering VPBK

6 De volgende vergadering is op 12 juni 2007 om uur in t Woldhuus. Heeft u punten die u met ons wilt bespreken? Belt u dan even met de secretaris: Mariken Ligtvoet Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen,,Vrouwen van Nu afd. Kielwindeweer Op dinsdag 14april hadden we een gezamenlijke afdelingsavond van alle verenigingen van de gemeente Hoogezand- Sappemeer. In het Kielzog traden op het Cultureel Cabaret,, Jannetje en Dubbel Twee,,echte Schokkers. Het was een gezellige en geslaagde avond. Op 9 mei hadden we de heer en mevr. Weisenbach uitgenodigd. Zij hebben vele vakanties in Noorwegen doorgebracht en lieten ons een film zien met passende muziek en een aanvullend praatje. Noorwegen heeft geweldige bergen en een prachtig landschap en veel watervallen. De elanden en rendieren komen je soms op de camping opzoeken. Op de weg hebben ze voorrang wat soms gevaarlijk kan zijn. Het was een mooie en interessante avond. J. G-de V. De verjaardagen In de maand juni viert Zoë Vaas haar 6 e verjaardag op de 8 e. Angelique Perdok wordt 10 juni 10 jaar en Melvin Korte is 23 juni jarig en wordt dan 8 jaar. Alle jarigen van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst KERSTROUTE 2007 Volop in de lente wordt er achter de schermen alweer over de kerstroute nagedacht. Naar aanleiding van kritiek op het deelname beleid aan de kerstroute hebben we besloten om het doel van de kerstroute te veranderen. Het doel van de kerstroute wordt, dat alle kleinschalige bedrijven en ateliers in Kiel-Windeweer hun product kunnen presenteren in KERSTSFEER. De kerstroute zal op zaterdag 8 & zondag 9 december van uur gehouden worden. Er wordt 10,- inleggeld gevraagd voor kosten van bijkomende activiteiten en overige kosten. Voor nieuwe deelnemers komen de kosten van de vlag er éénmalig overheen. In verband met de planning voor de publiciteit is het noodzakelijk zich vóór 1 juli 2007 op te geven. Voor meer inlichtingen en een deelnameformulier kun je terecht bij: Wilma Horlings Dorpsstraat 186 tel.:

7 Bedankt. Bij deze wil ik iedereen, mede namens Arend, bedanken voor de vele blijken van meeleven, in welke vorm dan ook, tijdens mijn verblijf in het Ziekenhuis en Verpleeghuis. Met vriendelijke groet, Jantje Schrage-Kamphuis Van de VPBK Werkgroep-bp Zoals de meeste lezers zullen weten is de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan buitengebied in deze gemeente nog geen stap verder gekomen. Het wachten is nog steeds op de schriftelijke inspraakreactie van de Commissie Bestemmingsplannen van de provincie Groningen. Volgens een brief van de gemeente HS (28 maart 07) heeft dat vooral te maken met de zorgvuldigheid die deze Commissie wil betrachten en de tijd die zij daarvoor neemt bij de beoordeling van het plan in het kader van het wettelijk verplichte overleg. Met name voor de in het plan opgenomen nieuwe woningbouwlocaties zullen nadere onderzoeken de door de gemeente gemaakte keuzes nader moeten motiveren en ondersteunen. Met deze kennisgeving hebben we om nadere informatie bij de gemeente gevraagd en tevens samen met de dorpsvereniging Westerbroek een gesprek gehad met gedeputeerde Calon. Van dit gesprek zijn we niet blij geworden. In principe alleen woningbouw in kerndorpen. Volgens onze informatie (14 mei 07) is de schriftelijke reactie er nog steeds niet hoewel de gemeente deze aanvankelijk in december verwachte en later volgens dezelfde brief in april. De werkgroep-bp blijft zich (via VPBK), ondanks de impasse, inzetten om de 20 woningen gerealiseerd te krijgen. Ook het Beeldkwaliteitsplan Kiel-Windeweer, dat deel uitmaakt van het bestemmingsplan, speelt daarbij een belangrijke rol. Wordt vervolgd.. Namens de werkgroep, Doeke Schrage -21-

De Koerier sep-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula

De Koerier sep-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula De Koerier sep-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula Abonnementen: Jaarabonnement 5Euro, per post 15Euro. Advertenties : - Vaste advertentie voor een hele jaargang tot 8 regels

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Vaste advertentie voor een hele jaargang 1/3 pagina 16.-- Handelsadvertentiein overleg

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Vaste advertentie voor een hele jaargang 1/3 pagina 16.-- Handelsadvertentiein overleg Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks April 2010 38 ste jaargang nummer 12 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,-- ADVERTENTIES: BETALING: INGEZONDEN STUKKEN:

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Juli 2012 41 ste jaargang nummer 4 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 16,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een hele

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Juli/Augustus 2017 46 ste jaargang nummer 4 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 6,-- Per post 21,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor

Nadere informatie

Ingezonden stukken: Verslagen van vergaderingen, dankbetuigingen en dergelijke worden gratis opgenomen. KOPIIJ voor de 20 e inleveren

Ingezonden stukken: Verslagen van vergaderingen, dankbetuigingen en dergelijke worden gratis opgenomen. KOPIIJ voor de 20 e inleveren De Koerier jan-2008, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula Abonnementen: Jaarabonnement 5Euro, per post 15Euro. Advertenties : - Vaste advertentie voor een hele jaargang tot 8 regels

Nadere informatie

De Koerier Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Verschijnt maandelijks Oktober 2008 37 ste jaargang nummer 6

De Koerier Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Verschijnt maandelijks Oktober 2008 37 ste jaargang nummer 6 De Koerier Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Oktober 2008 37 ste jaargang nummer 6 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Augustus 2016 45 ste jaargang nummer 4 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 6,-- Per post 21,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Januari 2016 44 ste jaargang nummer 9 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 6,-- Per post 21,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een hele

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

KOPIJ vóór de 13 e inleveren!

KOPIJ vóór de 13 e inleveren! De Koerier Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks November 2008 37 ste jaargang nummer 7 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Mei 2011 40 ste jaargang nummer 2 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,50 ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een hele

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Studiedag: 20 maart 2019, jaargang 9 nummer 7

Niet vergeten. Vanuit de directie: Studiedag: 20 maart 2019, jaargang 9 nummer 7 20 maart 2019, jaargang 9 nummer 7 Niet vergeten woensdag 27 maart Kinderraad donderdag 28 maart Studiedag, alle kinderen vrij woensdag 3 april Grote Rekendag, groep 1 t/m 8 donderdag 4 april Theoretisch

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

KOPIJ december vóór de 15e december inleveren

KOPIJ december vóór de 15e december inleveren Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks november 2015 44 ste jaargang nummer 7 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 6,-- Per post 21,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Allereerst rectificeren we de datum van de volgende koffieochtend. Deze staat voor 10 mei gepland i.p.v. 10 maart, zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief. Ook de datum

Nadere informatie

Jaarprogramma Vrouwen van Nu 2006

Jaarprogramma Vrouwen van Nu 2006 De Koerier november 2005, Dorpskrant van Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula De Koerier Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula Verschijnt maandelijks november 2005 34 ste jaargang

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Mei 2012 41 ste jaargang nummer 2 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 16,-- ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een hele

Nadere informatie

18 april 2011 / JAARGANG 15 / NR 15 Sportdag groep 7&8 19 april Meivakantie 22 april t/m 8 mei ZAF 17 juni Agenda 18-04 Gemeentelijk sporttoernooi gr. 5 en 6 19-04 Gemeentelijk sporttoernooi gr. 7 en 8

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 20-06-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Belangrijk! Lida heeft nog maar 1 mailadres:

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto.

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto. 21 juli 2017 (nr 11) Zomerfeest Wat was het weer een geslaagd en gezellig zomerfeest! Ouders van de Stuurluigroep, ook via deze weg dank jullie wel voor het organiseren! Mochten er trouwens ouders zijn,

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 3 juli jaargang 94 - nr. 11

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 3 juli jaargang 94 - nr. 11 Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek 3 juli 2017 - jaargang 94 - nr. 11 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Hardlopen Jeu de Boules Jeugdhardlopen Nordic walking Buiten

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 Dwarsdoorsnede van een schooljaar. AUGUSTUS 2014 Het schooljaar ging van start op maandag 25 augustus 2014..traditioneel met een glaasje (kinder)champagne!!!! Proosten

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks oktober 2011 40 ste jaargang nummer 6 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,50 ADVERTENTIES: Vaste advertentie voor een hele

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Geachte ouders, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Er staan nog een paar leuke activiteiten op het programma waar u van alles over kunt lezen.

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s),

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s), obs De Phoenix Week 20-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn alweer begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar. Volgende week vieren we met elkaar feest tijdens de leerkrachtenverjaardag. Tevens

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Theo Scheffer. Sterkte!! Hier een berichtje van Theo

Theo Scheffer. Sterkte!! Hier een berichtje van Theo Sterkte!! Theo Scheffer Hier een berichtje van Theo Beste ouder(s), Nogmaals dank voor alle vormen van meeleven in deze ziekteperiode. Kaartjes, email, tekeningen van groepen en individuele leerlingen,

Nadere informatie

Ingezonden stukken: Verslagen van vergaderingen, dankbetuigingen en dergelijke worden gratis opgenomen. KOPIIJ voor de 20 e inleveren

Ingezonden stukken: Verslagen van vergaderingen, dankbetuigingen en dergelijke worden gratis opgenomen. KOPIIJ voor de 20 e inleveren De Koerier dec-2007, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula Abonnementen: Jaarabonnement 5Euro, per post 15Euro. Advertenties : - Vaste advertentie voor een hele jaargang tot 8 regels

Nadere informatie

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST.

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 9 juni 2017 Samen maken wij ons voor het kind! MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Afgelopen dinsdag genoten alle kinderen van

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14 Schooljaar 16/ 17 15 december 2016 Nr. 14 Speculaaspoppen-actie In de week van 7 november zijn de kinderen van groep 8 huis aan huis geweest om speculaaspoppen te verkopen voor het schoolkamp van groep

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 16 november 2018 nr.6 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29 MAART 2018

WEEKBRIEF 29 MAART 2018 WEEKBRIEF 29 MAART 2018 Geachte ouders, Vlak voor Pasen ontvangt u deze weekbrief. Op diverse plaatsen ziet u foto's van het paasontbijt van afgelopen woensdag. Het was een erg leuke ochtend. Namens het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 5 juni jaargang 94 - nr. 10

INHOUD. Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek. 5 juni jaargang 94 - nr. 10 Clubblad van OSV Onder Ons, Oosterbeek 5 juni 2017 - jaargang 94 - nr. 10 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Hardlopen Jeu de Boules Jeugdhardlopen Nordic walking Buiten

Nadere informatie

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY NIEUWSBRIEF 5 Amsterdam, 31 juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Een schooljaar loopt officieel van 1 augustus tot en met 31 juli, dus nog net op de rand van het schooljaar 2016-2017 onze laatste nieuwsbrief.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 NIEUWSBRIEF Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 Terugblik schoolreisjes Dát was genieten; een schoolreis met mooi weer op een leuke plek! De groepen 1 t/m 3 hebben een Agenda Donderdag 23 mei Sportdag groep

Nadere informatie

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6 1516-19 (06-07-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 07 juli gr. 8 gaat 30 km fietsen voor LIGHT FOR THE WORLD 07 juli sportmiddag i.s.m. SEC voor groep 1 t/m 7 (zie blz. 2) 07 juli

Nadere informatie

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 37 19 juni 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-06 Marie, groep 1B 22-06 Sophie, groep 5 22-06 Ilse, groep

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen,

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 34 29 mei 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie Nieuwsbrief 14 april 2017 Postbus 58, 9610 AB, Sappemeer tel: 0598-394045 e-mail: directie@obsheidemeer.nl website: www.obsheidemeer.nl psz: 06-23762234

Nadere informatie

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte Lokalenverdeling 2018-2019 Al een aantal jaren zitten dezelfde groepen in de units. Ook een aantal leerkrachten zijn al langer werkzaam in de units. Op de organisatie dag hebben we besloten om komend schooljaar

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Sport Vereniging Kielwindeweer

Sport Vereniging Kielwindeweer De Koerier. juli/aug-2006, Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie en Lula. Van de redactie Hiervoor u ligt alweer de laatste Koerier voor de zomervakantie. Het is het gecombineerde juli/augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

DIRECTIE. Jaarfeest 2016

DIRECTIE. Jaarfeest 2016 DIRECTIE Jaarfeest 2016 Op 21 mei hebben we met alle groepen van stichting kinderopvang Liemeer een feestje gevierd! Gelukkig scheen de zon en konden de kinderen een vossenjacht doen waarbij de kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Knuffel... 2 2. Groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel... 2 3. Kennismaking,wennen en mentorschap...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN

NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 3 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De laatste nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Met verslagen van activiteiten van de afgelopen periode en nieuws over onze vereniging. Aan

Nadere informatie

Waarom 15 minuten lezen per dag?

Waarom 15 minuten lezen per dag? Mei 2015 Nummer 16 Waarom 15 minuten lezen per dag? De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Jaargang 26 Nr. 11. Vrije dagen 16 mei Pinksteren

Jaargang 26 Nr. 11. Vrije dagen 16 mei Pinksteren Jaargang 26 Nr. 11 Vrije dagen 16 mei Pinksteren Bijzondere activiteiten 17 mei Sport4Kids 19 mei Slotfeest Schoolschrijver 23 tot 27 mei Verkeersweek 27 mei Landelijk verkeersexamen 27 mei Reünie 27 mei

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groenknollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groenknollenland Oktober 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Groenknollenland p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking

Nadere informatie

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van.

Ook gaan we op deze dag afscheid nemen van de juffen, de meesters en de oude klas: we maken er een fijne, gezellige dag van. Nr. 12 27 juni 19 Sprokkelblad digitaal Het Sprokkelblad wordt gepubliceerd op onze website. Ook kunt u zich via de site aanmelden voor ontvangst per email. Op deze wijze is het mogelijk dat beide ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Vaste advertentie voor een hele jaargang 1/3 pagina Handelsadvertentie in overleg

Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie. Vaste advertentie voor een hele jaargang 1/3 pagina Handelsadvertentie in overleg Dorpskrant voor Kiel-Windeweer, Nieuwe Compagnie Verschijnt maandelijks Mei 2010 39 ste jaargang nummer 2 ABONNEMENTEN: Jaarabonnement 5,-- per post 15,-- ADVERTENTIES: BETALING: INGEZONDEN STUKKEN: Vaste

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 11 datum 21-02-2019 week 9 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 21-02 Windmaker 11 22-02

Nadere informatie