Algemene verordening gegevensbescherming - AVG Voertuigregistratiesystemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene verordening gegevensbescherming - AVG Voertuigregistratiesystemen"

Transcriptie

1 Algemene verordening gegevensbescherming - AVG Voertuigregistratiesystemen Het pakket bevat geen juridische documenten, het is uitsluitend een richtlijn. Als u op deze informatie wilt afgaan, dient u juridisch advies in te winnen.

2 Introductie De nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die in mei 2018 van kracht wordt heeft tot grote verwarring geleid in de industrie met betrekking tot CCTV bij voertuigen en opnamen daarmee. Sommige klanten, die niet precies op de hoogte zijn van de nieuwe wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming, zijn overgegaan op het specificeren van voertuigcamera s waarmee geen leden van het publiek kunnen worden geïdentificeerd, vanuit hun bezorgdheid dat anders de privacy van die mensen zou worden geschonden. Dit is nog eens verergerd door enkele fabrikanten van CCTV voor voertuigen die ten onrechte beweren dat hun product voldoet aan de normen van GDPR. En tenslotte is de informatie in de media hooguit algemeen van aard. AVG is de nieuwe verordening van de EU over gegevensbescherming waarin wordt bepaald hoe gegevens moeten worden beschermd en hoe de privacy van mensen moet worden gerespecteerd. In sommige landen van de EU worden deze richtlijnen al gehanteerd, in wezen is het VK dus met een inhaalslag bezig. In essentie betreft AVG de manier waarop u uw gegevens beveiligd houdt, wie er toegang tot die gegevens heeft, hoelang deze bewaard worden en hoe u mensen laat weten dat u hun persoonsgegevens gebruikt en voor welke doel u dat doet. Algemene Verordening Gegevensbescherming Het pakket bevat geen juridische documenten, het is uitsluitend een richtlijn. Als u op deze informatie wilt afgaan, dient u juridisch advies in te winnen.

3 Producten voldoen niet aan AVGnorm Een tastbaar product kan niet voldoen aan GDPR omdat het gaat om de verwerking van gegevens. Klanten moeten wel zoeken naar kenmerken en voordelen waarmee de gebruiker van het product gegevens beveiligd kan houden. Zo heeft de digitale recorder uit de serie MDR-500 van Brigade nieuwe beheerdersrechten waarmee exploitanten toegang tot gegevens kunnen regelen zodat gebruikers met beperkte bevoegdheden alleen de beelden kunnen bekijken maar deze niet kunnen downloaden of bewerken. Zo hebben exploitanten meer greep op gegevens en kunnen zij voldoen aan de AVG-voorschriften. Een ander aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van dergelijke systemen is de vraag of de beelden zijn beschermd. De beelden van de digitale recorder uit de serie MDR-500 van Brigade zijn voorzien van een niet zichtbaar watermerk, zodat bestanden waarmee is geknoeid niet kunnen worden afgespeeld. De recorder beschikt ook over met een wachtwoord beveiligde software en een vergrendelbare harde schijf om toegang tot de gegevens door onbevoegden te voorkomen.

4 Registratie bij ICO Laten we eens kijken hoe een exploitant aan de voorschriften van AVG kan voldoen bij het gebruik van camerasystemen. Bedrijf B besluit een mobiel digitaal opnamesysteem met vier camera s te laten installeren in haar wagenpark. Het schrijft zich netjes in bij het ICO (Information Commissioner s Office, het kantoor van de Information Commissioner) of bij hun regionale onafhankelijke instantie en weet dat schendingen van beveiliging van persoonsgegevens binnen 72 uur moeten worden gemeld. Informeer iedereen Het bedrijf brengt stickers aan in de cabine om bestuurders en passagiers erop te wijzen dat er opnamen worden gemaakt en ook aan de buitenkant van het voertuig om het publiek te waarschuwen, zodat iedereen hiervan op de hoogte is. De berichten zijn specifiek in de trant van Dit voertuig is uitgerust met CCTV-opnameapparatuur teneinde misdaad te voorkomen en de veiligheid van het publiek te bevorderen. Informeer het personeel en breng het beleid in praktijk Bedrijf B zorgt dat het personeel meewerkt door trainingssessies te houden waarin de voordelen van de opnamesystemen worden getoond, bijvoorbeeld hoe ze de bestuurder met bewijsmateriaal kunnen helpen in het geval van een frauduleuze verzekeringsclaim. Bestuurders worden ervan overtuigd dat ze met de nieuwe technologie veiliger en minder kwetsbaar zijn. Personeel krijgt een gedrukt exemplaar uitgereikt van het bedrijfsbeleid met betrekking tot de manier waarop geregistreerde camerabeelden worden opgeslagen en gebruikt. In dit geval kan in het beleid staan dat alleen de Transport Manager toegang heeft tot de beelden bij de beoordeling van verzekeringsclaims, criminele voorvallen en andere zaken die samenhangen met de veiligheid van het publiek. De beelden kunnen daarom niet worden gebruikt om de route van een bestuurder te achterhalen of wanneer hij zijn werkdag begon of eindigde, want dat is niet in het beleid opgenomen.

5 Toegang tot beelden Wanneer beelden cruciaal zijn in een onderzoek, krijgt de HR manager of krijgen enige andere partijen die officieel een onderzoek uitvoeren toegang tot de bewerkte opnamen of foto s. Verzoeken van andere instanties met wettelijke handhavingsbevoegdheden kunnen ook worden ingewilligd indien ze afdoende gerechtvaardigd zijn. Bedrijf B zorgt dat clausules over het gebruik van opnames zijn opgenomen in arbeidsovereenkomsten die worden ondertekend door medewerkers. Bij naam genoemd bevoegd personeel dient een brief te ondertekenen waarin de verantwoordelijkheid wordt aanvaard voor het gebruik van alle camerabeelden. Een ieder die camerabeelden misbruikt maakt zich in potentie schuldig aan schending van de bepalingen van de AGV. De zaak dient te worden onderzocht overeenkomstig het bedrijfsbeleid inzake disciplinaire maatregelen. Tijdgebonden De gegevens worden 120 dagen lang bewaard omdat bedrijf B dit een geschikte periode acht voor het bewaren van bewijsmateriaal bij verzekeringskwesties. Het is de moeite waard het advies van verzekeringsbedrijven in te winnen over de vereiste periode, zes maanden is waarschijnlijk ruimschoots voldoende. Het is frappant dat er in de HS2-specificatie (voor de aanleg van een tweede lijn voor hoge-snelheidstreinen in Engeland) dat er voor voertuigen die de werkterreinen voor HS2 oprijden voor massale verplaatsingsbewegingen aanvullende manieren nodig zijn voor het digitaal opnemen van de activiteit buiten en rondom het voertuig gedurende ten minste vier weken, voor de levering van digitaal bewijsmateriaal in het geval van aanrijdingen en bijna-aanrijdingen en voor trainingsdoeleinden met het oog op het streven het risico van incidenten te verlagen. De benodigde tijd en de rechtvaardiging daarvoor zijn even belangrijk in een beleidsdocument. Toegang tot persoonsgegevens Onder de nieuwe AVG-voorschriften is het voor een individu mogelijk een schriftelijk verzoek in te dienen voor toegang tot de gemaakte foto s en beelden. In dat geval kan alleen toegang worden verleend aan de persoon die het verzoek indient. Andere individuen dienen onherkenbaar te worden gemaakt (via pixelbewerking bijvoorbeeld).

6 Respecteer privacy Als er een verwachting van privacy is, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder rust of slaapt, mag de camera geen opnamen maken of mag de camera niet het gedeelte van de cabine waarin de bestuurder rust bestrijken. Anders houdt dit een schending van de privacy van de bestuurder in. Evenzo zouden audio-opnamen in de cabine moeilijk te rechtvaardigen zijn. Exploitanten die interne camera s aanschaffen dienen te controleren of de specificatie audiofunctionaliteit vermeldt en zo ja, bij zichzelf te rade gaan voor welke doeleinden zij dit nodig achten. Geheime observatie Het ICO vermeldt dat in uitzonderlijke omstandigheden en waar dat gerechtvaardigd is geheime observatie kan worden toegepast. Als een werkgever bijvoorbeeld diefstal door een werknemer vermoedt, dan kan het mogelijk zijn om die medewerker in een zo kort mogelijke tijd te filmen zonder anderen op te nemen of zo weinig mogelijk andere medewerkers als redelijkerwijs haalbaar is daarmee te treffen, maar de werkgever moet eerst andere, minder ingrijpende methoden overwegen. Er wordt sterk aangeraden juridisch advies in te winnen alvorens daartoe over te gaan, want een dergelijke actie kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Samenvatting Exploitanten van wagenparken hoeven niet bevreesd te zijn voor het gebruik van camerasystemen en digitale opname-eenheden maar ze moeten goed weten wat hun beleid inhoudt. AVG betreft de verwerking van gegevens en dit heeft meer implicaties dan alleen maar de camerabeelden zelf. Alle bedrijven dienen nu te formaliseren hoe ze met gegevens in wat voor vorm dan ook omgaan en het gebruik van Cameramonitorsystemen en -opnamen is daar slechts een voorbeeld van. Het pakket bevat geen juridische documenten, het is uitsluitend een richtlijn. Als u op deze informatie wilt afgaan, dient u juridisch advies in te winnen.

7 Controlelijst AVG: wel doen en niet doen

8 Controlelijst - Doen Zoek producten voor digitale opnamen met functies waarmee u gegevens kunt beheersen en deze kunt beveiligen. Bijvoorbeeld: Beheerdersrechten met beperkte toegang voor selecte gebruikers, zodat deze beelden alleen kunnen bekijken en deze niet kunnen downloaden of bewerken. Beelden zijn beschermd met een niet zichtbaar watermerk, zodat bestanden waarmee is geknoeid niet kunnen worden afgespeeld. Toegang tot opnamen alleen mogelijk met behulp van software die met een wachtwoord is beveiligd Vergrendelbare harde schijf om toegang tot de gegevens door onbevoegden te voorkomen. Zorg dat iedereen zich bewust is van het feit dat u opnamen maakt Breng stickers in de cabine aan om bestuurders en passagiers te waarschuwen Breng stickers op de buitenkant van het voertuig aan om het publiek te waarschuwen. Berichten moeten specifiek zijn, in de trant van Dit voertuig is uitgerust met CCTV-opnameapparatuur teneinde misdaad te voorkomen en de veiligheid van het publiek te bevorderen.

9 Controlelijst - Doen Zorg dat het personeel bekend is met het beleid en dit ook begrijpt Houd trainingssessies waarin de voordelen van de opnamesystemen worden getoond en hoe de bestuurder zich daarmee veiliger kunnen voelen. Geef personeel een gedrukt exemplaar van het bedrijfsbeleid met betrekking tot de manier waarop geregistreerde camerabeelden worden opgeslagen en gebruikt. Bijvoorbeeld de afhandeling van verzekeringsclaims, criminele incidenten en andere zaken die samenhangen met de veiligheid van het publiek. Er moeten clausules over het gebruik van opnames worden opgenomen in arbeidsovereenkomsten die worden ondertekend door medewerkers. Bij naam genoemd bevoegd personeel dient een brief te ondertekenen waarin de verantwoordelijkheid wordt aanvaard voor het gebruik van alle camerabeelden. Een ieder die CMS-beelden misbruikt maakt zich in potentie schuldig aan schending van de bepalingen van de AGV. De zaak dient te worden onderzocht overeenkomstig het bedrijfsbeleid inzake disciplinaire maatregelen.

10 Controlelijst - Doen Toegang bieden voor onderzoeksdoeleinden Instanties die een officieel onderzoek uitvoeren toegang verlenen tot bewerkte opnamen of foto s. Verzoeken van instanties met wettelijke handhavingsbevoegdheden kunnen ook worden ingewilligd indien dat afdoende is gerechtvaardigd. Verschaf de beelden als een persoon daarom schriftelijk verzoekt. Andere individuen dienen onherkenbaar te worden gemaakt (via pixelbewerking bijvoorbeeld). Inschrijving bij een toezichthoudend orgaan. Eventuele schendingen van bescherming van persoonsgegevens moeten binnen 72 uur worden gemeld.

11 Controlelijst - Niet doen Beelden gebruiken voor iets dat niet in uw bedrijfsbeleid is gespecificeerd. Beelden langer bewaren dan gerechtvaardigd is Neem contact op met verzekeringsbedrijven over de vereiste periode, zes maanden is waarschijnlijk voldoende. Schending van privacy Als er een verwachting van privacy is, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder rust of slaapt, mag de camera geen opnamen maken of mag de camera niet het gedeelte van de cabine waarin de bestuurder rust bestrijken. Audio-opnamen in de cabine zijn moeilijk te rechtvaardigen. Exploitanten die interne camera s aanschaffen dienen te controleren of de specificatie audiofunctionaliteit vermeldt en zo ja, bij zichzelf te rade gaan voor welke doeleinden zij dit nodig achten. Geheime observatie uitvoeren - tenzij er uitzonderlijke omstandigheden zijn die dit rechtvaardigen Als een werkgever bijvoorbeeld diefstal door een werknemer vermoedt, dan kan het mogelijk zijn om die medewerker in een zo kort mogelijke tijd te filmen zonder anderen op te nemen of zo weinig mogelijk andere medewerkers als redelijkerwijs haalbaar is. De werkgever moet eerst andere, minder ingrijpende methoden overwegen. Er wordt sterk aangeraden juridisch advies in te winnen alvorens daartoe over te gaan, want een dergelijke actie kan op verschillende manieren worden uitgelegd.

12 Brigade Electronics Group Plc Brigade House, The Mills Station Road, South Darenth Kent, DA4 9BD UK Brigade Electronics BV Hinmanweg 9A 7575 BE Oldenzall The Netherlands Het pakket bevat geen juridische documenten, het is uitsluitend een richtlijn. Als u op deze informatie wilt afgaan, dient u juridisch advies in te winnen.

Formulier aanvraag toegang betrokkene

Formulier aanvraag toegang betrokkene Formulier aanvraag toegang betrokkene U dient dit formulier in te vullen als u een kopie van persoonsgegevens die we over u bewaren van ons wilt ontvangen. U hebt het recht dit te doen op grond van de

Nadere informatie

Protocol Cameratoezicht

Protocol Cameratoezicht Protocol Cameratoezicht Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Waarom verwerken wij persoonsgegevens?... 4 3. Wanneer en hoe informeren wij betrokkenen?... 4 4. Wie kan de gegevens inzien?... 4 5. Hoelang

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Inleiding In verschillende situaties worden incidenteel camera s gebruikt, bijvoorbeeld om personen en eigendommen te beschermen. Het is hierbij van groot belang dat organisaties

Nadere informatie

BELEID VOOR COOKIES OP DE WEBSITE EN PRIVACY

BELEID VOOR COOKIES OP DE WEBSITE EN PRIVACY ACHTERGROND: BELEID VOOR COOKIES OP DE WEBSITE EN PRIVACY The Warranty Group beseft dat uw privacy belangrijk is en dat u graag wilt weten hoe uw persoonsgegevens online worden gebruikt en gedeeld. Wij

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK)

Reglement cameratoezicht. Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) Bron sambo-ict Kennisnet Bewerkt door: SVOK Versie Status Datum Auteur Omschrijving 0.1 Concept Kennisnet en xxx Concept Vastgesteld door Stichting Voortgezet

Nadere informatie

Reglement Cameratoezicht

Reglement Cameratoezicht Reglement Cameratoezicht Oktober 2018 NAAM REGLEMENT CAMERATOEZICHT VAN Directeur-bestuurder en MT DOCUMENTEIGENAAR Bert Wolthuis ONDERSTEUNEND Werkgroep Privacy en Medezeggenschapsraad (MR) INSTEMMING

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht Maurick College

Reglement cameratoezicht Maurick College Reglement cameratoezicht Maurick College Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle gebouwen en terreinen van het Maurick College waar toezicht door middel van camerasystemen wordt ingezet.

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. CKC Drenthe

Reglement cameratoezicht. CKC Drenthe Reglement cameratoezicht CKC Drenthe Bron Dit document is gebaseerd op Cameratoezicht in het MBO versie 2.0 van de MBO Raad Bewerkt door: CKC Drenthe, Otto Dijkstra Versie 1, maart 2018 Vastgesteld door

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht RSG Enkhuizen

Reglement cameratoezicht RSG Enkhuizen Reglement cameratoezicht RSG Enkhuizen Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op de RSG Enkhuizen waar toezicht door middel van camerasystemen wordt ingezet. Het geeft een beschrijving van taken,

Nadere informatie

Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk

Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk Stichting RRDF Ridderkerk verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. Privacy

Nadere informatie

Privacy en bescherming van persoonsgegevens

Privacy en bescherming van persoonsgegevens Privacy en bescherming van persoonsgegevens Stichting Oudheidkamer Pernis verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. Privacy wetgeving (GDPR / AVG) Vanaf

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt; PRIVACY BELEID JoyRo hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht Dunamare Onderwijsgroep

Protocol cameratoezicht Dunamare Onderwijsgroep Protocol cameratoezicht Dunamare Onderwijsgroep Bestemd voor: - schoolleiding van Dunamare Onderwijsgroep - alle gebruikers van beeldmateriaal Te plaatsen op: - Intranetsite Dunamare Onderwijsgroep - Verspreiden

Nadere informatie

Cameratoezicht. De Nieuwe Kring. Reglement cameratoezicht

Cameratoezicht. De Nieuwe Kring. Reglement cameratoezicht Cameratoezicht De Nieuwe Kring Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht onderwijsinstelling De Nieuwe Kring Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties

Nadere informatie

Mobiele digitale opname

Mobiele digitale opname Mobiele digitale opname Mobiele digitale opname Bescherm uw chauffeur. Verstrek uw getuige De gemiddelde prijs van het repareren van een kapotte buitenspiegel is ongeveer 250, Lokale instanties worden

Nadere informatie

PROTOCOL CAMERATOEZICHT PARKEERGARAGE LISSENVAART VERSIE juli 2018

PROTOCOL CAMERATOEZICHT PARKEERGARAGE LISSENVAART VERSIE juli 2018 PROTOCOL CAMERATOEZICHT PARKEERGARAGE LISSENVAART VERSIE 1.0 11 juli 2018 Protocol cameratoezicht Vereniging Parkeergarage Lissenvaart bewoners Lissenvaart 45 t/m 98 bewoners Lissenvaart 138 t/m 142 bewoners

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Begripsbepalingen... 3 3. Werkingssfeer en doelstellingen cameratoezicht... 4 4. Taken en verantwoordelijkheden... 4 5. Inrichten camerasysteem en beveiliging... 4 6. Inzage

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Stichting Conexus september 2017 Doel van dit document Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties van Stichting Conexus waar toezicht door middel van camerasystemen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Doel van registratie Doel van de registratie van ouders / verzorgers Doel van de registratie van

Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Doel van registratie Doel van de registratie van ouders / verzorgers Doel van de registratie van Privacy beleid Versie 2018 Voorwoord Kinderopvang de Voetstapjes hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Uw privacy vinden wij belangrijk en wij handelen dan ook in lijn met de Algemene

Nadere informatie

Privacy Verklaring Huis van de Westrand

Privacy Verklaring Huis van de Westrand TOESTEMMINGSFORMULIER ALS GRONDSLAG VOOR DE VOOR DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS Stichting Huis van de Westrand (hierna te noemen: Huis van de Westrand ) hecht veel waarde aan de bescherming van jouw

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht Stichting Optimus primair onderwijs Reglement camera toezicht Stichting Optimus primair onderwijs 1

Reglement cameratoezicht Stichting Optimus primair onderwijs Reglement camera toezicht Stichting Optimus primair onderwijs 1 Reglement cameratoezicht Stichting Optimus primair onderwijs 190514 Reglement camera toezicht Stichting Optimus primair onderwijs 1 Naam document: Doel document: Reglement cameratoezicht Vaststellen regels

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht ROC TOP Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties van ROC TOP waar toezicht door middel van camerasystemen wordt ingezet. Het geeft

Nadere informatie

Telefoon

Telefoon College van Bestuur Spui 21 1012 WX Amsterdam Postbus 19268 1000 GG Amsterdam www.uva.nl Aan de voorzitters van de Centrale Ondernemingsraad en de Centrale Studentenraad Datum 19 december 2018 Contactpersoon

Nadere informatie

Protocol foto- en filmopnamen en cameratoezicht

Protocol foto- en filmopnamen en cameratoezicht Protocol foto- en filmopnamen en cameratoezicht Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer Februari 2017 Versie 2.0 Documentgeschiedenis Besluitvorming Versie Datum Functie / orgaan Opmerkingen

Nadere informatie

25 MEI 2018 PRIVACYVERKLARING Versie 1.0

25 MEI 2018 PRIVACYVERKLARING Versie 1.0 25 MEI 2018 PRIVACYVERKLARING 25-05-2018 Versie 1.0 1 Inleiding Elan wonen verhuurt, verkoopt en beheert woningen in Haarlem en Heemstede. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fatsoenlijke woning,

Nadere informatie

AVG & recruitment. GDPR. AVG. Waar begin je?

AVG & recruitment. GDPR. AVG. Waar begin je? GOEDEMIDDAG AVG & recruitment. GDPR. AVG. Waar begin je? Jeroen Bergen Contactgegevens: E. jeroen.bergen@primatch.nl T. 088-532 51 11 Primatch HR Groep Specialisme: e-recruitment, AMC, ATSsystemen, werving

Nadere informatie

Procedure & reglement Cameratoezicht

Procedure & reglement Cameratoezicht Procedure & reglement Cameratoezicht 1 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Randvoorwaarden cameratoezicht... 4 2.1. Verantwoordelijkheid... 4 2.2. Randvoorwaarden... 4 2.2.1. Gerechtvaardigd belang...

Nadere informatie

AdviesburoPurmerend BV begrijpt dat AVG-wetgeving continu van toepassing is en dat wij de gegevens regelmatig moeten controleren en updaten.

AdviesburoPurmerend BV begrijpt dat AVG-wetgeving continu van toepassing is en dat wij de gegevens regelmatig moeten controleren en updaten. AVG Verklaring Hierbij verklaart AdviesburoPurmerend BV dat de inspanningen zijn verricht zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de hierna volgende verklaring

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân

Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân September 2017 Opdrachtgever: CVO Zuid-West Fryslân Auteur: R. bij de Weg Versie: 170926-1 Status: Definitief Protocol cameratoezicht CVO Zuid-West Fryslân

Nadere informatie

Mei Privacy beleid (AVG)

Mei Privacy beleid (AVG) Mei 2018 Privacy beleid (AVG) Privacy beleid kinderdagverblijf de Toverboom De Toverboom hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit beleid willen we heldere en transparante informatie

Nadere informatie

Gebruik van onze diensten

Gebruik van onze diensten privacyverklaring en cookies Wij zijn er ons van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Privacy verklaring van :

PRIVACYVERKLARING. Privacy verklaring van : PRIVACYVERKLARING Privacy verklaring van : Identiteit organisatie SFORZANDO Boom vzw Dirkputstraat 13 2850 Boom info@sforzando.be Contactpersoon : Teck Gerrit, 0032 3 888 95 64, secretariaat@sforzando.be

Nadere informatie

Softcrow Trusted Electronic Services B.V. Privacy Verklaring. Pagina 1 van 9

Softcrow Trusted Electronic Services B.V. Privacy Verklaring. Pagina 1 van 9 Softcrow Trusted Electronic Services B.V. Privacy Verklaring Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Softcrow Trusted Electronic Services 4 3. Soorten gegevens en hun doel 5 4. Opslag en Beveiliging

Nadere informatie

Bijlage Partner. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V

Bijlage Partner. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Bijlage Partner C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Inhoud 1 Algemene bepalingen... 3 2 Persoonsgegevenscategorieën en rechtsgrond... 4 3 Geautomatiseerde besluitvorming... 4 4 Ontvangers van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht SG Were Di

Reglement cameratoezicht SG Were Di Reglement cameratoezicht SG Were Di Looptijd: schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 18-09-26 Reglement cameratoezicht Kaders/doelstellingen cameratoezicht SG Were Di Het inzetten van cameratoezicht maakt

Nadere informatie

Regeling cameratoezicht in woningcomplexen. Beleid en regelingen Stadlander

Regeling cameratoezicht in woningcomplexen. Beleid en regelingen Stadlander Regeling cameratoezicht in woningcomplexen Beleid en regelingen Stadlander Stadlander Goedkeuring managementteam op 5 februari 2013 Postbus 203 Instemming ondernemingsraad op 26 februari 2013 4600 AE Bergen

Nadere informatie

Inleiding. Privacyverklaring Great Learning Nederland B.V. 1 februari 2019

Inleiding. Privacyverklaring Great Learning Nederland B.V. 1 februari 2019 Inleiding De Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG ) is op verschillende manieren van toepassing op de activiteiten binnen Great Learning Nederland B.V. ( Great Learning Nederland ). De AVG beschermt

Nadere informatie

Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018

Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018 Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018 Bemmel Container Service b.v. neemt alle zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van het Handboek Privacy en maakt

Nadere informatie

Privacy Statement. Verwerking van persoonsgegevens algemeen

Privacy Statement. Verwerking van persoonsgegevens algemeen Privacy Statement Voetbalvereniging U.V.S. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Daar waar in deze verklaring sprake is van A.C. Koijen & Partners worden feitelijk beide bedrijven bedoeld.

Daar waar in deze verklaring sprake is van A.C. Koijen & Partners worden feitelijk beide bedrijven bedoeld. Cookie & privacyverklaring Website A.C. Koijen & Partners Dit is de privacyverklaring van A.C. Koijen & Partners. Dit document legt uit hoe A.C. Koijen & Partners omgaat met persoonsgegevens zoals die

Nadere informatie

COOKIES- EN PRIVACY-BELEID

COOKIES- EN PRIVACY-BELEID COOKIES- EN PRIVACY-BELEID ACHTERGROND: De Warranty Group begrijpt dat uw privacy belangrijk is voor u en dat u zich bekommert om de manier waarop uw persoonlijke gegevens online worden gebruikt en gedeeld.

Nadere informatie

Privacybeleid Touwmuseum Oudewater

Privacybeleid Touwmuseum Oudewater Privacybeleid Touwmuseum Oudewater 1) Inleiding Verklaring Het Touwmuseum Oudewater respecteert de privacy van al haar medewerkers, vrijwilligers, haar bezoekers, klanten, sponsors, donateurs en aan alle

Nadere informatie

1. Gegevensbescherming. 1.1 Gegevens die wij verzamelen/ontvangen

1. Gegevensbescherming. 1.1 Gegevens die wij verzamelen/ontvangen Dit privacy statement zet uiteen hoe wij (Sporttijden) de persoonsgegevens die wij van u of de organisator waar u bij deelneemt ontvangen gebruiken en hoe onze website cookie gebruikt. Wij adviseren u

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht Merletcollege

Reglement cameratoezicht Merletcollege Reglement cameratoezicht Merletcollege Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties van de Merletcollege waar toezicht door middel van camerasystemen wordt ingezet. Het geeft een beschrijving

Nadere informatie

Bijlage Klant. C&A Vestiging: C&A België Comm.V

Bijlage Klant. C&A Vestiging: C&A België Comm.V Bijlage Klant C&A Vestiging: C&A België Comm.V Inhoud 1 Algemene bepalingen... 3 2 Persoonsgegevenscategorieën en rechtsgrond... 4 3 Geautomatiseerde besluitvorming... 5 4 Ontvangers van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Beheer Team Veiligheid. Reglement cameratoezicht Zadkine

Beheer Team Veiligheid. Reglement cameratoezicht Zadkine Beheer Team Veiligheid Reglement cameratoezicht Zadkine Inhoud Inleiding... 3 Reglement cameratoezicht... 4 Artikel 1 Begripsbepaling... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en doelstellingen cameratoezicht... 5

Nadere informatie

Vastgesteld door de CSG: Versie Datum Accordering

Vastgesteld door de CSG: Versie Datum Accordering IBP Vastgesteld door de CSG: Versie Datum Accordering 1.0. Directeur-bestuurder 2 CSG IBP Reglement cameratoezicht Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle vestigingen van de Christelijke

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018)

PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) PRIVACY STATEMENT PCV GROUP (V1.0: 1 juni 2018) Disclaimer De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op onze websites www.pcvgroup.com en www.werkenbijpcvgroup.nl Door deze websites te bezoeken

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) -Verwerkingsregister- -1-

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) -Verwerkingsregister- -1- Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) -Verwerkingsregister- -1- INHOUD 1. Inleiding 3 2. Privacy statement 3 2.1 Welke persoonsgegevens verwerkt Garage van Dijk B.V?.3 2.2 Voor welke doeleinden

Nadere informatie

Het verzamelen, vastleggen, opslaan en doorgeven van uw gegevens wordt het verwerken van persoonsgegevens genoemd.

Het verzamelen, vastleggen, opslaan en doorgeven van uw gegevens wordt het verwerken van persoonsgegevens genoemd. Privacystatement Vos Lammers & De Kock Advocaten verwerkt persoonsgegevens. Wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 in werking

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING VOOR WERKNEMERS/ CONTRACTANTEN EN ARBEIDERS VAN ALLE ENTITEITEN DIE VALLEN ONDER DE ILOMAR HOLDING

PRIVACYVERKLARING VOOR WERKNEMERS/ CONTRACTANTEN EN ARBEIDERS VAN ALLE ENTITEITEN DIE VALLEN ONDER DE ILOMAR HOLDING PRIVACYVERKLARING VOOR WERKNEMERS/ CONTRACTANTEN EN ARBEIDERS VAN ALLE ENTITEITEN DIE VALLEN ONDER DE ILOMAR HOLDING 1. OVER DIT DOCUMENT ILOMAR HOLDING zet zich in voor de bescherming van de privacy en

Nadere informatie

Adresgegevens kantoor: Thorbeckestraat 6, 2672 AX NAALDWIJK Gegevens eigenaar: K. Roctus. Telefoonnummer:

Adresgegevens kantoor: Thorbeckestraat 6, 2672 AX NAALDWIJK Gegevens eigenaar: K. Roctus. Telefoonnummer: Privacyverklaring Algemeen K. Roctus Administratie is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Adresgegevens kantoor: Thorbeckestraat 6, 2672

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER In deze overeenkomst zijn, na en door ondertekening van partijen, rechtsgeldig de rechten en plichten van partijen vastgelegd met betrekking tot de Verwerking van Persoonsgegevens.

Nadere informatie

P r i v a c y P o l i c y

P r i v a c y P o l i c y P r i v a c y P o l i c y A. Verwerkingsverantwoordelijke Philippe Van den Berghe - Zaakvoerder Phivino eenmanszaak Broekstraat 167 9220 Hamme BE 0863 341 273 Phivino verwerkt uw persoonsgegevens, zijnde

Nadere informatie

Checklist Privacyverklaring

Checklist Privacyverklaring Let op! De AVG trad in werking op 25 mei 2016. U heeft tot 25 mei 2018 om alle voorbereidingen te treffen. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat hier op toezien! Checklist Privacyverklaring Als bezoekers

Nadere informatie

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt.

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt. PRIVACYBELEID Artikel 1. Definities In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt. 1. Privacybeleid: het door D-VERS en ZiZavastgestelde en gevoerde beleid,

Nadere informatie

Privacy Verklaring versie 01-10-2015

Privacy Verklaring versie 01-10-2015 Privacy Verklaring versie 01-10-2015 1. Algemene bepalingen inzake gegevensverwerking 1.1. Met gegevensverwerking wordt het verzamelen, vastleggen, arrangeren, bewaren, wijzigen, openbaar maken, overleggen,

Nadere informatie

413 Property Investments houdt zich aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

413 Property Investments houdt zich aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Privacy Statement 1. Introductie 2. Welke persoonsgegevens wij verzamelen 3. Waarom wij uw persoonsgegevens verzamelen: doeleinden 4. Wettelijke grondslagen voor de verwerking 5. Hoe lang wij uw gegevens

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING TRAJAN B.V. in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming 25 mei 2018

PRIVACY VERKLARING TRAJAN B.V. in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming 25 mei 2018 PRIVACY VERKLARING TRAJAN B.V. in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming 25 mei 2018 INLEIDING Trajan B.V. (hierna Trajan ), statutair gevestigd aan het WG-Plein 516 (1054 SJ) te Amsterdam,

Nadere informatie

Privacyverklaring Tornak Groep B.V.

Privacyverklaring Tornak Groep B.V. Versie 1.0, 25 mei 2018 Privacyverklaring Tornak Groep B.V. Wij zijn de Tornak Groep. Tornak Groep is een opleidings- en organisatieadvies bureau dat zich richt op het gedrag en de werkwijzen van en binnen

Nadere informatie

PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY

PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY 1. ALGEMEEN TECHNISCHE BEVEILIGING: Vooraf geven wij u mee dat in het algemeen de IT van Al Kopie Grimbergen op de volgende manieren

Nadere informatie

Privacyverklaring. Privacyverklaring Blijf Groep V

Privacyverklaring. Privacyverklaring Blijf Groep V Privacy Verklaring Inleiding Binnen Blijf Groep wordt gewerkt met persoonsgegevens van cliënten, medewerkers, vrijwilligers, sollicitanten, (keten)partners en externe relaties. Wij vinden het van groot

Nadere informatie

Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking. 2. Doel toepassing camera s voor fysieke beveiliging

Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking. 2. Doel toepassing camera s voor fysieke beveiliging Camerabeleid ten behoeve van fysieke bewaking 1. Cameratoezicht; definitie Cameratoezicht is de bewaking met camera s (Staatsblad Nr.4971-n1, p.1). De termen camera-observatie en camerabewaking komen vaak

Nadere informatie

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht Protocol cameratoezicht Stichting Stadgenoot Dit protocol is van toepassing op alle persoonsgegevens, verkregen door middel van het gebruik van videocamera s door stichting Stadgenoot (Sarphatistraat 370

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht

Reglement cameratoezicht Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties van Stichting ROC West-Brabant (hierna: ROC West-Brabant ) waar toezicht door middel van camerasystemen wordt ingezet. Het geeft een beschrijving

Nadere informatie

Whitepaper. Omgaan met cameratoezicht

Whitepaper. Omgaan met cameratoezicht Whitepaper Omgaan met cameratoezicht Omgaan met cameratoezicht Cameratoezicht is wettelijk alleen toegestaan als er geen andere keus is. Toch hangen er in Nederland meer dan een miljoen camera s die dagelijks

Nadere informatie

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk?

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? Onderstaand hebben we het reglement summier weergegeven:

Nadere informatie

Bij Creative Event Organization doen we ons uiterste best ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens beveiligd zijn en nooit worden misbruikt.

Bij Creative Event Organization doen we ons uiterste best ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens beveiligd zijn en nooit worden misbruikt. Introductie Bij Creative Event Organization doen we ons uiterste best ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens beveiligd zijn en nooit worden misbruikt. In ons privacybeleid wordt uitgelegd welke persoonsgegevens

Nadere informatie

In deze privacyverklaring vindt u algemene informatie over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

In deze privacyverklaring vindt u algemene informatie over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. PRIVACY VERKLARING Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten die vallen onder Suzuki Financial Services. Suzuki Financial Services is een handelsnaam van Alcredis Finance B.V. en is onderdeel

Nadere informatie

Privacybeleid en Cookieverklaring Spirotech

Privacybeleid en Cookieverklaring Spirotech Privacybeleid en Cookieverklaring Spirotech Spirotech bv, hierna Spirotech, neemt de bescherming van uw privacy zeer serieus. Wij behandelen uw persoonsgegevens daarom vertrouwelijk en met de grootst mogelijke

Nadere informatie

Beautique Rianne neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou (de betrokkene) op

Beautique Rianne neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou (de betrokkene) op PRIVACY STATEMENT BEAUTIQUE RIANNE Inleiding Beautique Rianne neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou (de betrokkene) op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit Privacy Statement

Nadere informatie

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt:

In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt: Privacybeleid In dit document worden de volgende met een beginhoofdletter aangeduide definities gebruikt: 1. Privacybeleid: het door IM training en coaching en HM Trainingen, samen handelend onder de naam

Nadere informatie

Privacyverklaring 25 mei 2018 Helder en veilig

Privacyverklaring 25 mei 2018 Helder en veilig Privacyverklaringen zijn niet leuk, maar wel belangrijk. Daarom lees je alles over jouw privacy in deze privacyverklaring van Spiegel crossmedia communicatie. Zoals je gewend bent van ons: in begrijpelijke

Nadere informatie

online communicatie reclame & marketing

online communicatie reclame & marketing Privacy Policy ARXX hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij

Nadere informatie

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV Inleiding Werkend Nederland werkt met persoonsgegevens. We zijn ons hiervan bewust en gaan integer om met uw gegevens. In dit document kunt u lezen hoe

Nadere informatie

Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) E: info@koornetwerk.nl I: www.koornetwerk.nl 1 januari 2018 A: Bartókstraat 4 6661 AT Elst The Netherlands Stappenplan Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening

Nadere informatie

Privacy beleid kinderopvang de Ronde Venen

Privacy beleid kinderopvang de Ronde Venen Privacy beleid kinderopvang de Ronde Venen Mei 2018 Diana Vredenbregt Kinderopvang de Ronde Venen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In ons privacy beleid willen we heldere en

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT LEURS AUTO S VOF

PRIVACY STATEMENT LEURS AUTO S VOF PRIVACY STATEMENT LEURS AUTO S VOF Leurs Auto s vindt de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang. Wij verwerken jouw gegevens dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Met dit privacy

Nadere informatie

Persoonsgegevens Domi Lambregs verwerkt de volgende categorieën van persoonsgegevens:

Persoonsgegevens Domi Lambregs verwerkt de volgende categorieën van persoonsgegevens: HOLONS School voor Integrale Relatieontwikkeling Privacyverklaring AVG wet In het kader van onze dienstverlening verwerken wij uw persoonsgegevens. Deze privacyverklaring hebben wij opgesteld om u te informeren

Nadere informatie

Wat zijn persoonsgegevens en welke verwerken wij?

Wat zijn persoonsgegevens en welke verwerken wij? ETS Logistics B.V. gevestigd aan Boekweitstraat 3, 2153 GK te Nieuw-Vennep (hierna ETS, wij, we, ons of onze ) verwerkt persoonsgegevens als verwerkingsverantwoordelijke zoals deze staat beschreven in

Nadere informatie

Privacyverklaring van Enpuls B.V.

Privacyverklaring van Enpuls B.V. Privacyverklaring van Enpuls B.V. Voor het vervullen van onze taken als versneller van de energietransitie kunnen we niet om het gebruik van persoonsgegevens heen. Tegelijkertijd heeft iedereen recht heeft

Nadere informatie

Wat is een privacy statement?

Wat is een privacy statement? Versie: 24 mei 2018 Publicatie: Extern: Alle openbare websites Intern: Equipement Beheer: Eindverantwoordelijke: Functionaris gegevensbescherming Functionaris gegevensbescherming en Directeur Wat is een

Nadere informatie

deze doelen en type persoonsgegevens beschreven zijn in deze privacyverklaring;

deze doelen en type persoonsgegevens beschreven zijn in deze privacyverklaring; PRIVACYVERKLARING Privacy verklaring van : Mechels Harmonie Orkest vzw Liersesteenweg 461 2800 Mechelen mechelsharmonieorkest@gmail.com Contactpersoon : Ilse Frans, 0496/406788 Algemeen Mechels Harmonie

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van onze leden vragen:

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van onze leden vragen: Privacyreglement Genootschap 800 Het Genootschap 800 hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit document is het privacyreglement vastgelegd van onze vereniging waarin we heldere

Nadere informatie

Introductie ICT-er met een brede blik

Introductie ICT-er met een brede blik Privacy en informatieveiligheid in de praktijk van de zelfstandig gevestigde psychiater Introductie ICT-er met een brede blik Robin Lopulalan Acknowledge 2 De komende 25 minuten Privacy Juridisch De persoonlijke

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten en/of leveranciers worden door De Jong verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten en/of leveranciers worden door De Jong verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACYVERKLARING VAN AUTOBEDRIJF M. DE JONG, HIERNA TE NOEMEN DE JONG Wij, de Jong vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met gegevens. (Persoons)gegevens worden door ons dan ook

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. CITAVERDE College en SWGO

Reglement cameratoezicht. CITAVERDE College en SWGO Reglement cameratoezicht CITAVERDE College en SWGO Instemming OR verkregen d.d. 14-03-2017 volgens artikel 27, lid 1, k WOR Instemming DR verkregen d.d. 06-03-2017 volgens artikel 8a.2.2, lid 3, k WEB

Nadere informatie

Protocol cameratoezicht

Protocol cameratoezicht Protocol cameratoezicht VO - PO Versie: 06-06-2019 Pagina 1 van 6 Basis Wet en regelgeving Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) en Privacyreglement VO-PO sg. Over en Midden- Betuwe,

Nadere informatie

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens

Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Privacyverklaring van Horizon Educatief met betrekking tot verwerking van persoonsgegevens Horizon Educatief vzw, Fortstraat 128, 8400 Oostende, neemt de bescherming van de persoonsgegevens van haar vrijwilligers,

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Stichting Taekwondo Oude Luttikhuis

PRIVACY VERKLARING. Stichting Taekwondo Oude Luttikhuis PRIVACY VERKLARING Stichting Taekwondo Oude Luttikhuis Inleiding Taekwondo Oude Luttikhuis doet er alles aan om uw privacy te waarborgen. In deze privacyverklaring lichten wij toe hoe wij omgaan met uw

Nadere informatie

Privacy Policy Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers

Privacy Policy Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers Privacy Policy Business Mobile Business VoIP hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

REGLEMENT Cameratoezicht

REGLEMENT Cameratoezicht REGLEMENT Cameratoezicht Wetstechnische informatie Gegevens van het reglement Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Gemeente Lelystad Reglement Cameratoezicht Reglement

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. Dr. Nassau College

Reglement cameratoezicht. Dr. Nassau College Reglement cameratoezicht Dr. Nassau College Assen, 25 april 2018 Projectgroep AVG Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 RANDVOORWAARDEN CAMERATOEZICHT... 4 2.1. VERANTWOORDELIJKHEID... 4 2.2. RANDVOORWAARDEN... 4

Nadere informatie

Privacy verklaring Alkmaar Versie 2.1 mrt 2018

Privacy verklaring Alkmaar Versie 2.1 mrt 2018 Privacy verklaring Alkmaar Versie 2.1 mrt 2018 INHOUD 1. Inleiding... 2 2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij?... 2 3. Waarvoor hebben wij persoonsgegevens nodig?... 2 4. Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens?...

Nadere informatie

Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch;

Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch; Privacyverklaring Fris Financieel is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.helma Laterveer is de coördinatrice gegevensbescherming van Fris

Nadere informatie

Privacy beleid Wet- en regelgeving Waarom verzamelen wij informatie?

Privacy beleid Wet- en regelgeving Waarom verzamelen wij informatie? Wij van kinderopvang De Speelboerderij, zijn ons ervan bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Wij doen er alles aan om de

Nadere informatie

3. Gebruik van cookies en bezoekersregistratie Beveiliging Informatie, wijziging en bezwaar 6

3. Gebruik van cookies en bezoekersregistratie Beveiliging Informatie, wijziging en bezwaar 6 PRIVACYVERKLARING Dit is de privacyverklaring van WereldKids Amsterdam BV (hierna: Kindercentrum WereldKids). Deze privacyverklaring beschrijft welke persoonsgegevens wij verwerken wanneer u onder andere

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: Privacy Policy WESTLAND KASONDERHOUD BV hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. OMO Scholengroep De Langstraat

Reglement cameratoezicht. OMO Scholengroep De Langstraat Reglement cameratoezicht OMO Scholengroep De Langstraat Datum: 1 september 2018 Versie: 1.0 OMO Scholengroep De Langstraat Pagina 1 van 8 Reglement cameratoezicht OMO Scholengroep de Langstraat Dit reglement

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE

PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE PRIVACYVERKLARING WEBSITE GEMEENTEBESTUUR EN OCMW HERZELE 1. Algemeen Gemeentebestuur en OCMW Herzele hechten veel belang aan jouw privacy. Daarom leggen wij in deze privacyverklaring uit welke persoonsgegevens

Nadere informatie