Een kritische blik naar controles door toezichthouders, zoals de NVWA, door de ogen van de varkenshouder. Patrick Grijpstra Niels Crooijmans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een kritische blik naar controles door toezichthouders, zoals de NVWA, door de ogen van de varkenshouder. Patrick Grijpstra Niels Crooijmans"

Transcriptie

1

2 Een kritische blik naar controles door toezichthouders, zoals de NVWA, door de ogen van de varkenshouder Patrick Grijpstra Niels Crooijmans

3 Programma + De kosten en het recht op vrije advocaatkeuze. + De toezichthouder staat voor de deur: wat nu? + De controle in de stallen. + Veel tips en voorbeelden uit de praktijk. + De vragen aan de keukentafel. + De diverse procedures die kunnen volgen.

4 De kosten en het recht op vrije advocaatkeuze

5 Kosten + Het inschakelen van een advocaat of jurist kost geld. Wij adviseren daarom een rechtsbijstandsverzekering te nemen. + Recht op vrije advocaatkeuze / verzekerd maximum. + Het bijwonen van een controle / verhoor door de NVWA wordt niet vergoed door de verzekering. + Een bestuurlijke procedure valt onder de dekking van de verzekering. Bij gegrondverklaring wordt slechts een gedeelte van de proceskosten vergoed.

6 Kosten + Een strafrechtelijke procedure valt niet onder de dekking van de verzekering. Bij geen straf of maatregel worden de proceskosten, mits redelijk, volledig vergoed. + Deskundigenkosten worden in een strafzaak, mits redelijk, altijd vergoed als deze in het belang van de waarheidsvinding zijn gemaakt en het rapport in het geding is gebracht. + Goorts + Coppens is bereid voor vaste prijzen per fase te werken, zodat de kosten vooraf duidelijk zijn.

7 Stap 1: de toezichthouder staat voor de deur. Wat nu?

8 Toezichthouders hebben veel bevoegdheden, weinig verplichtingen Toezichthouders zijn verplicht, desgevraagd, zich te legitimeren. Toezichthouders van de NVWA moeten hun pasje laten zien. Hierop staan bevoegdheden van de toezichthouder. Vraag dus naar hun NVWA-pas! Toezichthouders mogen gebruik maken van hun controlebevoegdheden (artt. 5:12 t/m 5:20 Awb), voor zover dat redelijkerwijs nodig is. NVWA mag in het kader van een controle naar huisvestiging en welzijn van dieren, iedere ruimte betreden, ook het woongedeelte (art. 8.2 Wet dieren). Vraag dus naar de reden van hun komst! Als zij niet komen controleren op de huisvesting/ het welzijn van de dieren, mogen zij niet zonder toestemming de woning betreden.

9 Toezichthouders hebben veel bevoegdheden, weinig verplichtingen Mag je de toezichthouders weigeren? Als controle niet uitkomt, kan je vragen om op een later moment terug te komen, maar NVWA is niet gehouden daaraan gehoor te geven. Ook in jouw afwezigheid kan controle uitgevoerd worden. Als je toezichthouders weigert, mag NVWA/RVO in bestuurlijke procedure uitgaan van het ergste en is strafrechtelijk gezien sprake van een misdrijf. Toezichthouders mogen vragen stellen, mogen vragen om jouw legitimatiebewijs te zien. Zij mogen bedrijfsgegevens en documenten inzien (ook die op de computer staan) en hiervan kopieën/foto s maken. Toezichthouders mogen zaken doorzoeken, waaronder voertuigen. Ontbrekende gegevens/informatie dienen binnen een redelijke termijn aan de NVWA te worden verstrekt.

10 Stap 2: de toezichthouders gaan in de stallen kijken

11 Controle in de stallen: wettelijk kader Algemene regels huisvesting en welzijn dieren: artt. 1.5 t/m 1.8 en artt. 2.2 t/m 2.5 Besluit houders van dieren (Bhd). Aanvullende regels voor varkens: artt t/m 2.27 Bhd. Identificatie- en registratieverplichtingen: veranderingen in het aantal varkens moeten binnen 2 werkdagen in databank (van POV of varkenpost.nl) zijn verwerkt = bedrijfsregister bijhouden. Indien gewenst kan relevante regelgeving worden nagestuurd!

12 Controle in de stallen + Zelf meelopen tijdens controle? + Moet je de toezichthouders te woord staan tijdens controle? + Welwillende toezichthouder vs. ijverig schrijvende toezichthouder Gebruik gezond boerenverstand: als de toezichthouder tijdens de controle niet open staat voor jouw input (vervelend of pietluttig doet), pak dan je smartphone / camera en film wat de toezichthouder doet en zegt! + Instrueer personeel / meerderjarige familieleden wat te doen bij controle. Beter om hen niet mee te laten lopen. Personeel en familieleden bij vragen laten verwijzen naar jou.

13 Voorbeelden uit de praktijk

14 Afleidingsmateriaal Alleen een ketting is onvoldoende. Hang stukken van dikke grijze rioleringsbuizen aan omheining van hokken. Zowel voorschriften uit Bhd als NVWA laten veel toe als geschikt afleidingsmateriaal. Trespa-materiaal, dunne gele PVC-buizen of autobanden zijn niet toegestaan als afleidingsmateriaal. Wat als het afleidingsmateriaal in een hok kapot is gebeten / verdwenen is op het moment van de controle? In elke ruimte waar dieren worden gehouden, dus ook in ziekenboeg of in afzonderlijke voerligboxen, moet voldoende afleidingsmateriaal aanwezig zijn.

15 Permanent vers drinkwater In iedere ruimte waar dieren worden gehouden, dus ook in de ziekenboeg of in tijdelijke afzondering, moeten dieren continu kunnen beschikken over vers drinkwater. Als sprake is van een overtreding, is geen verweer mogelijk. Dit betekent dat zowel bestuurlijke als strafrechtelijke procedure niet 100% gewonnen kan worden bij gebrek aan permanente watervoorziening. Daardoor is dit één van de eerste onderdelen waar naar gekeken wordt bij een controle.

16 Permanent vers drinkwater Veel gehoord argument is, dat de waterleiding/kraan wordt dichtgedraaid om gebras met drinknippels te voorkomen. Het alternatief om de troggen (handmatig) te vullen met water volstaat niet. De agrariër moet dus zorgen voor geschikte drinknippels. De kosten van een passende watervoorziening wegen niet op tegen de kosten van bestuurlijke en strafrechtelijke procedures en de dwangsom en/of geldboete die bij een overtreding moet worden betaald.

17 Verlichting in de stallen Tenminste 40 lux gedurende 8 uur per dag. Controle op juiste wijze uitgevoerd met luxmeter? Hoe lang is gemeten? Kijk goed wat hierover is vastgelegd in het controlerapport. Wijs toezichthouder erop dat volgens toelichting op checklist van NVWA zelf, handhaving op dit onderdeel niet mogelijk is. Vraag of hier kan worden volstaan met een waarschuwing. Een kapotte TL-buis kan tijdens de controle vervangen worden, een smerige TL-buis kan direct worden gepoetst worden, etc.

18 Scherpe randen / uitstekende delen Wat zijn scherpe randen en uitstekende delen? Alles waaraan dier zich kan bezeren. Daarom volgens NVWA heel snel sprake van een scherpe rand of uitstekend deel. Verzoek de toezichthouder om zo precies mogelijk in het controlerapport te benoemen in welke stal en in welk hok de scherpe rand is geconstateerd. Kijk goed wat hierover is vastgelegd in het controlerapport, omdat dit een groot verschil kan maken bij de hercontrole.

19 Spleetbreedte / balkbreedte 20 mm spleetbreedte: beleid van NVWA bepaalt dat hiertegen niet altijd handhavend hoeft te worden opgetreden. Marge van een paar mm. Daarboven pas handhaven. 80 mm balkbreedte voor vleesvarkens, zeugen en gelten na dekking: beleid van NVWA volgt Deense model. Balkbreedte van 80 mm alleen nog verplicht als dieren op een volledige roostervloer worden gehouden. Als ten minste 40% van de vloer waarop dieren gehouden worden, dicht is, vervalt de eis van 80 mm balkbreedte en wordt hiertegen niet meer handhavend opgetreden.

20 Beschikbare (dichte) vloeroppervlakte Beschikbare oppervlakte (benodigde vrije ruimte) verschilt per diercategorie (big/gelt/zeug/beer/etc.) en kan ook afhangen van het gewicht van het dier. Uitzondering bij groepen van meer dan 40 dieren (10% minder ruimte per dier vereist), wordt vaak door NVWA over het hoofd gezien. Zwevende trog moet ten minste 20 cm boven de vloer hangen, zodat ruimte onder trog ook wordt meegerekend bij het bepalen van de beschikbare vrije ruimte! Vloer mag niet volledig uit betonnen roostervloer bestaan. Benodigde dichte vloeroppervlakte verschilt ook per diercategorie, maar moet in feite altijd meer dan 40% van ruimte beslaan. Leg rubberen mat neer om te voldoen aan benodigde percentage dichte vloer.

21 Gezondheid / welzijn van dieren Bhd schrijft voor dat dier dat ziek lijkt, passende verzorging moet worden geboden. Wanneer lijkt een varken ziek? Vaag voorschrift, dat in procedures telkens voor discussie zorgt. NVWA-controle is momentopname. Agrariër hoeft dieren maar 1x per dag te controleren, zodat hem geen blaam treft als dier bij eigen controle nog niet ziek was/leek. Van belang om ziek dier zo snel mogelijk af te zonderen van groep. Moet in dat geval voldoende ruimte hebben om te liggen en zich om te draaien. Let ook op watervoorziening en afleidingsmateriaal! Documentatie over inzet geneesmiddelen moet op bedrijf aanwezig zijn (welk middel, wanneer aangeleverd door veearts, hoe lang gebruikt, etc.). Deze informatie mag niet alleen bij veearts bekend zijn.

22 Stap 3: de vragen aan de keukentafel

23 Controle vragen Na de controle in de stallen zullen de toezichthouders aan tafel eerst nog enkele vragen stellen die tot de controlefase behoren. Hierbij moet je denken aan de vraag om bepaalde documenten in te zien of het ophelderen van onduidelijkheden. Nu je gehouden bent om medewerking te verlenen aan redelijke verzoeken van de toezichthouder tijdens de controle, zal je hieraan gehoor moeten geven. Voor zover de vragen zodanig inhoudelijk zijn, dat zij tot de verhoorfase behoren, moet de toezichthouder je eerst op al jouw rechten wijzen. Waar de controle overgaat in opsporing/verhoor, is sprake van een grijs gebied. Wees dus altijd op je hoede bij het beantwoorden van vragen!

24 Verhoor vragen Wanneer de toezichthouders een overtreding hebben geconstateerd en jou daarover vragen gaan stellen, moeten zij jou eerst wijzen op jouw rechten. Een overtreding van de voorschriften voor huisvesting en welzijn van dieren in het Bhd, is tevens een economisch delict, zodat sprake is van het verhoor van een verdachte. Deze status betekent dat de toezichthouder jou moet wijzen op het recht om een advocaat te raadplegen voordat je wordt verhoord, alsmede op het recht op verhoorbijstand (advocaat mag aanwezig zijn bij het verhoor) en het zwijgrecht (dat je niet verplicht bent om antwoord te geven op verhoorvragen).

25 Verhoor Wees proactief! Voordat de toezichthouders aan het verhoor beginnen, vraag of zij overtredingen hebben geconstateerd. Als zij dat bevestigen, geef dan aan dat je in dat geval verdachte bent en weet welke rechten jij hebt. Maak gebruik van de rechten die je hebt. Vraag aan de toezichthouders om op een paar dagen later terug te komen voor het verhoor of om de vragen per /post toe te sturen, zodat je hierover eerst overleg kunt voeren met een advocaat. Als je niet kunt/wilt zwijgen, vertel dan de waarheid of geef antwoord op de vragen die niet negatief voor jou zijn. Ga niet liegen, want eenmaal betrapt op een leugen, ben je niet langer geloofwaardig. Ook niet voor de rechter. Vaak wordt gedacht dat degene die zwijgt, iets te verbergen heeft. In de juridische wereld is dat niet het geval. Geen enkele rechter zal jou tegenwerpen, dat je gebruik hebt gemaakt van je zwijgrecht.

26 Stap 4: de diverse procedures die kunnen volgen op een NVWA-controle

27 Het traject na de controle Na de controle wordt een controlerapport opgemaakt. Wanneer je door de NVWA/RVO wordt aangeschreven, behoort daarbij ook een kopie van het controlerapport te worden verstrekt. In theorie zou de NVWA voor bepaalde zaken eerst een waarschuwing (of vooraankondiging handhavend optreden) kunnen doen. In de praktijk worden direct diverse trajecten in gang gezet. Vanaf 1 maart 2017 brengt NVWA kosten in rekening bij veehouder voor hercontrole(s) op het gebied van diergeneesmiddelen en welzijn / gezondheid van dieren. Starttarief 106, ,13 per 15 min. inspectie + administratiekosten (variërend van 31,58 tot 757,92).

28 Diverse bestuurlijke trajecten Last onder dwangsom huisvesting/dierenwelzijn (meestal) Last onder bestuursdwang huisvesting/dierenwelzijn (ernstige gevallen) Toepassen spoedbestuursdwang (direct ingrijpen noodzakelijk) Randvoorwaardenkorting op toeslagrechten Bestuurlijke boete vanwege niet (tijdig) inzaaien vanggewas of niet voldoen aan vergroeningsvereisten Intrekken toeslagrechten, vanwege onterechte perceelsregistratie in Gecombineerde opgave (feitelijk gebruik van perceel) Bestuurlijke boete overtreding meststoffenwetgeving

29 Aanpak bestuurlijke procedure Tijdig in bezwaar tegen herstelsanctie of punitieve sanctie (binnen 6 weken), anders krijgt besluit formele rechtskracht. Bij lastgeving niet pas bezwaar maken tegen invorderingsbeschikking, want dan ben je te laat. Direct in bezwaar tegen last onder dwangsom/bestuursdwang. In de tussentijd wel opgelegde maatregelen treffen ter voorkoming dat dwangsom wordt verbeurd (en ingevorderd). Wanneer (in rechte) komt vast te staan dat geen sprake was van een overtreding, kan de hierdoor geleden schade (i.v.m. de getroffen maatregelen) op de Staat worden verhaald. Ook de kosten van de hercontrole(s) kunnen in dat geval naar rato worden teruggevorderd.

30 Diverse strafrechtelijke trajecten Naast toezichthouder is NVWA-er meestal ook aangewezen als BOA. Dit betekent dat diegene (een ambtsedig) proces-verbaal mag opmaken. Dat proces-verbaal wordt naar het OM gestuurd, die beslist over al dan niet strafrechtelijke vervolging vanwege de vermeende overtreding(en). Indien je een sepotbeslissing of kennigsgeving van niet (verdere) vervolging ontvangt, heb je geen strafblad. Bij lichte vergrijpen ontvang je een strafbeschikking (erkenning van schuld) of transactievoorstel (geen erkenning van schuld). Als je dit accepteert, wordt jouw zaak niet voorgelegd aan de strafrechter, maar heb je wel een strafblad. Bij ernstige feiten ontvang je een dagvaarding en wordt jouw zaak voorgelegd aan de strafrechter. Indien je wordt veroordeeld, heb je een strafblad. Bij OM niet-ontvankelijk, vrijspraak of OVAR heb je geen strafblad.

31 Aanpak strafrechtelijke procedure Bij transactievoorstel hoef je niets te doen, maar wel zo netjes om te laten weten dat je niet akkoord gaat. Bij strafbeschikking is haast geboden: moet binnen 2 weken een (vormvrij) verzetschrift indienen. Doe je dat niet, staat de straf vast! Verzet loont: een aanzienlijk deel van de zaken wordt alsnog geseponeerd. Van de zaken die alsnog worden gedagvaard, eindigt 25% op zitting alsnog in vrijspraak. Bij zaken die eindigen in een veroordeling, valt de straf meestal lager uit dan de strafbeschikking. Bij dagvaarding moet je 1 à 2 maanden later voorkomen. Kunt strafdossier laten opvragen door advocaat. Aan de hand daarvan kans op succes en strategie bepalen, onderzoekswensen (getuigen horen) kenbaar maken.

32 Vragen?

33 Goorts + Coppens advocaten adviseurs mr. P.G. Grijpstra p.grijpstra@gca.nl mr. N. Crooijmans n.crooijmans@gca.nl

Veel voorkomende vragen controle NVWA

Veel voorkomende vragen controle NVWA Veel voorkomende vragen controle NVWA 1. Hoe zit het met de vrije ruimte waarover zeugen al dan niet moeten beschikken? Artikel 2.19 van het Besluit houders van dieren bepaalt dat een stal waarin zogende

Nadere informatie

CHECKLIST WELZIJN VARKENS

CHECKLIST WELZIJN VARKENS code L&N 03 DWZ 40 versie 06 ingangsdatum 01-01-2017 pag. 1 van 5 Inspectiegegevens 1 Geïnspecteerde 2 Adres 3 Postcode 4 Woonplaats 5 Relatienummer 6 UBN 7 Inspectiedatum Algemene bepalingen varkens 8

Nadere informatie

Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg

Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg Bijlage 8.6 Toelichting bij de Sanctiematrix Drank- en Horecawet en verwante artikelen uit de Algemene plaatselijke verordening gemeente Leidschendam-Voorburg De in de sanctiematrix Drank- en Horecawet

Nadere informatie

Integraal Handhavingsbeleidsplan De Ronde Venen, 26 september 2012. Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen

Integraal Handhavingsbeleidsplan De Ronde Venen, 26 september 2012. Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen Bijlage VI Toelichting op de bestuursrechtelijke sanctiemiddelen 76 Bestuursrechtelijke sanctiemiddelen De gemeente De Ronde Venen kan tegen overtreders met meerdere verschillende sanctiemiddelen, al dan

Nadere informatie

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT ALGEMENE WET BESTUURSRECHT Besluitvorming Toezicht Sancties Rechtsgebied bestuursrecht oktober 2011 Rechtsgebied bestuursrecht Verhoudingen tussen bestuursorgaan/belanghebbende - stelt het bestuur is staat

Nadere informatie

Bijlage 3j Overzicht welzijnseisen voor varkens

Bijlage 3j Overzicht welzijnseisen voor varkens Eis Groepen 1) Gespeende varkens, gebruiksvarkens, gelten en zeugen worden in afzonderlijke groepen gehouden (groepshuisvesting). 2) Als er eenmaal een groep met gespeende varkens of gebruiksvarkens is

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

LEIDRAAD BIJ DE LANDELIJKE HANDHAVINGSSTRATEGIE

LEIDRAAD BIJ DE LANDELIJKE HANDHAVINGSSTRATEGIE LEIDRAAD BIJ DE LANDELIJKE HANDHAVINGSSTRATEGIE foto provincie Utrecht Versie: maart 2015 Inhoud Inleiding... 3 Gebruik van de Leidraad... 3 Bestuursrecht... 3 Naamgeving... 3 Stappen... 4 Last onder dwangsom

Nadere informatie

VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM. Een korte handleiding

VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM. Een korte handleiding VERRASSINGSBEZOEK VAN DNB OF AFM Een korte handleiding Inleiding De autoriteiten verantwoordelijk voor de handhaving van de Wet op het financieel toezicht ( Wft ) en de Pensioenwet ( Pw ) De Nederlandsche

Nadere informatie

Bijlagenrapport intern L&N

Bijlagenrapport intern L&N doc 851 Bijlagenrapport intern L&N Inspectiegegevens Geïnspecteerde: Adres: Postcode: Woonplaats: NVWA Afdeling: LN Afd Toezichtuitv Landbouw Teamleider: Inspecteur: Rapportnummer: 2899/16/0055 Bijlagen

Nadere informatie

STRAFRECHTELIJKE OPSPORING of HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN

STRAFRECHTELIJKE OPSPORING of HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN TOEZICHT BESTUURSRECHTELIJK Toezicht op de naleving van de wet Opsporing van strafbare feiten HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN Toezicht wordt uitgeoefend door toezichthouders.

Nadere informatie

HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN

HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN Toezicht wordt uitgeoefend door toezichthouders. Toezichthouders kunnen echter ook opsporingsbevoegdheden hebben; vraag daarom altijd naar

Nadere informatie

Gemeenteblad nr. 299, 28 april 2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN

Gemeenteblad nr. 299, 28 april 2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN Gemeenteblad nr. 299, 28 april 2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN 2016 2016 1 INHOUD H1. JURIDISCH KADER... 3 1.1 OVERIGE RELEVANTE REGELGEVING... 3 1.2 KORTE SAMENVATTING VAN WERKAFSPRAKEN EN PROCEDURES... 3

Nadere informatie

Collegeaantekeningen bestuursrecht 2 week 6. HC 11, , toezicht, herstelsancties

Collegeaantekeningen bestuursrecht 2 week 6. HC 11, , toezicht, herstelsancties Collegeaantekeningen bestuursrecht 2 week 6 HC 11, 9-10-2017, toezicht, herstelsancties Overtreding: In het bestuursrecht is het begrip overtreding iets anders dan in het strafrecht. Volgens art. 5:1 Awb

Nadere informatie

TOEZICHT OPSPORING. Jan Willem van Veenendaal MEC.

TOEZICHT OPSPORING. Jan Willem van Veenendaal MEC. TOEZICHT EN/OF OPSPORING Jan Willem van Veenendaal MEC. Rechtshandhavingsystemen Onderwerpen: Iets over Bestuursrechtelijke bevoegdheden De sfeerovergang Iets over Strafrechtelijke bevoegdheden Toezicht

Nadere informatie

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v7

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v7 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [22] v7 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Masterclass Toezicht op en in de financiële sector

Masterclass Toezicht op en in de financiële sector Masterclass Toezicht op en in de financiële sector ALGEMEEN KADER BESTUURSRECHT PROFMR LODEWIJK ROGIER 19 MAART 2019 1 BESTUURSRECHT 2 BESTUURLIJKE HANDHAVING 3 BESTUURSRECHTELIJK HANDHAVINGSKADER 4 TOEZICHT

Nadere informatie

Inleidster. Kantoorintroductie. Ellen Timmer, 30 november 2009 1. Ellen Timmer advocaat bij Pellicaan Advocaten

Inleidster. Kantoorintroductie. Ellen Timmer, 30 november 2009 1. Ellen Timmer advocaat bij Pellicaan Advocaten Inleidster Ellen Timmer advocaat bij Pellicaan Advocaten I: www.pellicaan.nl E: ellen.timmer@pellicaan.nl Kantoorintroductie Pellicaan Advocaten: Advocatuur nieuwe stijl Arbeidsrecht Ondernemingsrecht

Nadere informatie

BOA PV. + combibon juni 2013/4 e druk lesboek. proces-verbaal = een woordelijk verslag van de gang van zaken

BOA PV. + combibon juni 2013/4 e druk lesboek. proces-verbaal = een woordelijk verslag van de gang van zaken BOA PV + combibon juni 2013/4 e druk lesboek proces-verbaal = een woordelijk verslag van de gang van zaken - wettelijke en administratieve eisen + combibon 1 Verbaliseringsplicht (notificatieplicht) voor

Nadere informatie

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200507_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0136.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR412641_1. Beleid bijtincidenten honden H1. Juridisch kader. 31 juli Officiële uitgave van Deurne.

CVDR. Nr. CVDR412641_1. Beleid bijtincidenten honden H1. Juridisch kader. 31 juli Officiële uitgave van Deurne. CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR412641_1 31 juli 2018 Beleid bijtincidenten honden 2016 H1. Juridisch kader - Gemeentewet (Gw), artikel 125 - Gemeentewet (Gw), artikel 172 - Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Handhavingsinstrumenten

Handhavingsinstrumenten Bijlage 2 Handhavingsinstrumenten Privaatrechtelijk De gemeente is naast een bestuursorganisatie ook rechtspersoon. Als rechtspersoon heeft de gemeente privaatrechtelijke mogelijkheden om te handhaven.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27433 1 oktober 2014 Beleidsregel houdende vaststelling van regels voor de naleving en toezicht op de veiligheidsadviseur

Nadere informatie

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v6

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v6 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [22] v6 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

PRI 3076 Houden van varkens - Dierenwelzijn [3076] v1

PRI 3076 Houden van varkens - Dierenwelzijn [3076] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 376 Houden van varkens - Dierenwelzijn [376] v1 C: conform NC: Niet-conform NA: niet van toepassing

Nadere informatie

Wet en regelgeving ten aanzien van het transport van afval

Wet en regelgeving ten aanzien van het transport van afval Wet en regelgeving ten aanzien van het transport van afval door Mr M.J. van Dam Inleiding: 1 EVOA (Verordening EG) 1. EVOA (Verordening EG). rechtstreekse werking, maar: - de EVOA laat veel over aan nationale

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA.

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. Vastgesteld door de algemene vergadering op 3 juni 2012. Artikel 1. definities Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Bestuurlijke handhaving door de AP Toezicht op de naleving

Bestuurlijke handhaving door de AP Toezicht op de naleving Jaarcongres Vereniging PrivacyRecht, 28 september 2018 Bestuurlijke handhaving door de AP Toezicht op de naleving Quirine Tjeenk Willink General Counsel Inhoud Toezicht op de naleving Handhaving onder

Nadere informatie

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord De Leerplichtwet Ieder kind heeft recht op onderwijs. Het biedt hen de kans om hun eigen mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. Een goede

Nadere informatie

Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen

Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen Gemeenten zijn niet verplicht kwaliteitsregels te stellen voor het peuterspeelzaalwerk. Het peuterspeelzaalwerk valt niet onder de Wet

Nadere informatie

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Gemeente Woerden 2017 Inhoud Inleiding... 2 Doelgroep... 2 Opbouw... 2 Invoering Digitaal Opkopers Register (DOR)... 3 Wettelijk kader... 3 Inkoopregister...

Nadere informatie

De arts als verdachte en de rol van de advocaat. Mr. Lotje van den Puttelaar wybenga advocaten

De arts als verdachte en de rol van de advocaat. Mr. Lotje van den Puttelaar wybenga advocaten De arts als verdachte en de rol van de advocaat Mr. Lotje van den Puttelaar wybenga advocaten Valkuilen Dit overkomt mij nooit Ik heb geen advocaat nodig 16 februari 2012 Komt een agent bij de dokter 2

Nadere informatie

Overzicht welzijnseisen voor varkens (Varkensbesluit)

Overzicht welzijnseisen voor varkens (Varkensbesluit) Overzicht welzijnseisen voor varkens (Varkensbesluit) Versie 2.0 Vetgedrukt en cursief = nieuwe of gewijzigde eis per 1 augustus 2005 Geldend per 1 augustus 2005 Eis GROEPEN 1) Gespeende varkens, gebruiksvarkens,

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

omschrijving afwijking / overtreding (antinorm) % of hoogte afwijking / interventiegrens Zonder redelijk doel of met overschrijding

omschrijving afwijking / overtreding (antinorm) % of hoogte afwijking / interventiegrens Zonder redelijk doel of met overschrijding IB02-SPEC02 Overzicht specifieke s NVWA Besluit en Regeling houders van dieren werkblad Versie: 04-07-14 Aanvulling op de boetecategorie: Bij een gering risico of gevolg van een overtreding mbt volksgezondheid,

Nadere informatie

Examencommissie Milieu Status: Vastgesteld. Kennisonderdeel Toetsvorm Hulpmiddelen Duur Cesuur

Examencommissie Milieu Status: Vastgesteld. Kennisonderdeel Toetsvorm Hulpmiddelen Duur Cesuur ennisonderdeel Toetsvorm Hulpmiddelen Duur Cesuur Wettelijke aders Milieu Specifiek Gesloten vragen Geen 70 minuten 55% + gokkans Deze toetstermen worden zo mogelijk specifiek bevraagd Onderwerp Artikel/begrip

Nadere informatie

Onderstaande vragen en antwoorden hebben alleen betrekking op het nachtregister zoals dit door de burgemeester van Simpelveld is vastgesteld.

Onderstaande vragen en antwoorden hebben alleen betrekking op het nachtregister zoals dit door de burgemeester van Simpelveld is vastgesteld. Onderstaande vragen en antwoorden hebben alleen betrekking op het nachtregister zoals dit door de burgemeester van Simpelveld is vastgesteld. Voorwoord Sinds lange tijd maakt de gemeente gebruik van een

Nadere informatie

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Aanvullende afspraken in het kader van de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking in de EU. Deze verordening

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2972

ECLI:NL:RBAMS:2017:2972 ECLI:NL:RBAMS:2017:2972 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 04-04-2017 Datum publicatie 04-05-2017 Zaaknummer AMS 15/5918 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Wijzigingen in versie 1.1 ten opzichte van versie 1.0 (d.d. 21 juni 2016) van de toetstermen voor Wettelijke Kaders Milieu Specifiek:

Wijzigingen in versie 1.1 ten opzichte van versie 1.0 (d.d. 21 juni 2016) van de toetstermen voor Wettelijke Kaders Milieu Specifiek: Wijzigingen in versie 1.1 ten opzichte van versie 1.0 (d.d. 21 juni 2016) van de toetstermen voor Wettelijke aders Milieu Specifiek: Tijdsduur: De tijdsduur is verlengd van 70 naar 80 minuten. Cesuur:

Nadere informatie

Deze brochure 3. Dagvaarding 3. Bezwaarschrift 3. Rechtsbijstand 4. Slachtoffer 4. Inzage in uw dossier 4. Getuigen en deskundigen 5.

Deze brochure 3. Dagvaarding 3. Bezwaarschrift 3. Rechtsbijstand 4. Slachtoffer 4. Inzage in uw dossier 4. Getuigen en deskundigen 5. U MOET TERECHTSTAAN INHOUD Deze brochure 3 Dagvaarding 3 Bezwaarschrift 3 Rechtsbijstand 4 Slachtoffer 4 Inzage in uw dossier 4 Getuigen en deskundigen 5 Uitstel 5 Aanwezigheid op de terechtzitting 6 Verstek

Nadere informatie

Gezamenlijke aanpak heling Rotterdam

Gezamenlijke aanpak heling Rotterdam Gezamenlijke aanpak heling Rotterdam Portefeuillehouder politie: K. van Moorsel Auteurs: T.M. Timmers (politie), M.B. Verhoef (gemeente Rotterdam), A. van den Brand (OM) Status: Definitief 2015 Politie,

Nadere informatie

Aanhouding en inverzekeringstelling

Aanhouding en inverzekeringstelling Aanhouding en inverzekeringstelling 1 U bent aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Wat zijn uw rechten? U wordt verdacht van een strafbaar feit. De Rechercheur Opsporing van de Inspectie SZW

Nadere informatie

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v11

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v11 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 22 Houden van varkens - Dierenwelzijn [22] v11 C : conform NC : niet-conform NA :

Nadere informatie

Voegen in het strafproces

Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces Voegen in het strafproces april 2011 U bent slachtoffer geworden van een misdrijf of overtreding en u heeft daarbij schade geleden. Eén van de mogelijkheden om uw schade vergoed

Nadere informatie

Datum 2 juli 2019 Betreft Beantwoording vragen over de uitspraak van de Raad van State inzake varkenshouder met beroepsverbod in Duitsland

Datum 2 juli 2019 Betreft Beantwoording vragen over de uitspraak van de Raad van State inzake varkenshouder met beroepsverbod in Duitsland > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Klachtenregeling Externe belanghebbenden MBO Utrecht

Klachtenregeling Externe belanghebbenden MBO Utrecht Klachtenregeling Externe belanghebbenden MBO Utrecht Colofon Kenmerk : U16.00200-BA01 Vastgesteld door het College van Bestuur op : 21-03-2016 (onder voorbehoud goedkeuring OR) Instemming Ondernemingsraad

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u hier de volgende folders downloaden: Stalinrichting_Vleesvarkens Stalinrichting_Zeugenh ouderij.pdf

Voor meer informatie kunt u hier de volgende folders downloaden: Stalinrichting_Vleesvarkens Stalinrichting_Zeugenh ouderij.pdf Informatie over stalinrichting Dankzij jarenlange ervaring op een aantal grote varkensbedrijven waarbij wij direct betrokken zijn, zijn wij in staat een breed pakket aan stalinrichting te leveren met een

Nadere informatie

PRI 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v4

PRI 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v4 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [22] v4 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

U wordt opgeroepen om te getuigen in een strafzaak. De oproepingsbrief vermeldt waar en wanneer u zich moet aanmelden.

U wordt opgeroepen om te getuigen in een strafzaak. De oproepingsbrief vermeldt waar en wanneer u zich moet aanmelden. U bent getuige Inleiding U wordt opgeroepen om te getuigen in een strafzaak. De oproepingsbrief vermeldt waar en wanneer u zich moet aanmelden. Deze brochure informeert u in grote lijnen over wat van u

Nadere informatie

Richtlijn voor strafvordering Arbeidsomstandighedenwet 1998

Richtlijn voor strafvordering Arbeidsomstandighedenwet 1998 JU Richtlijn voor strafvordering Arbeidsomstandighedenwet 1998 Categorie: Strafvordering Rechtskarakter: Aanwijzing i.d.z.v. artikel 130 lid 4 Wet RO Afzender: College van procureurs-generaal Adressaat:

Nadere informatie

Procesbeschrijving beboeten bij overtreding Wet inburgering

Procesbeschrijving beboeten bij overtreding Wet inburgering Procesbeschrijving beboeten bij overtreding Wet inburgering Algemeen De Algemene wet bestuursrecht (Awb) kent de mogelijkheid om bepaalde overtredingen te bestraffen met een bestuurlijke boete. Een bestuurlijke

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2016:1268

ECLI:NL:RVS:2016:1268 ECLI:NL:RVS:2016:1268 Instantie Raad van State Datum uitspraak 11-05-2016 Datum publicatie 11-05-2016 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201505940/1/A1 Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSHE:2010:BL6745

ECLI:NL:RBSHE:2010:BL6745 ECLI:NL:RBSHE:2010:BL6745 Instantie Datum uitspraak 08-03-2010 Datum publicatie 08-03-2010 Rechtbank 's-hertogenbosch Zaaknummer 01-995737-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

De rechtsbijstandsverzekering kan in uiteenlopende situaties tussenbeide komen:

De rechtsbijstandsverzekering kan in uiteenlopende situaties tussenbeide komen: Gepubliceerd op Wikifin (https://www.wikifin.be) Je vertrekt op reis en bij aankomst stel je vast dat je vakantiewoning niet overeenstemt met de gemaakte afspraken. Of je belastingcontroleur betwist je

Nadere informatie

Bijlage 2. Toezicht/controle procedure en schema Handhavingsstappenplan

Bijlage 2. Toezicht/controle procedure en schema Handhavingsstappenplan Bijlage 2 Toezicht/controle procedure en schema Handhavingsstappenplan Procedure stappen In het onderstaande schema worden de hoofdstappen beschreven zoals zij zijn opgenomen in de werkprocessen van handhaving.

Nadere informatie

Zó handhaven we in Laarbeek Regels, overtredingen en de gevolgen

Zó handhaven we in Laarbeek Regels, overtredingen en de gevolgen Zó handhaven we in Laarbeek Regels, overtredingen en de gevolgen Regels, overtredingen en de gevolgen De overheid heeft regels gemaakt om de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren zo schoon, mooi

Nadere informatie

Aan de slag met je schulden

Aan de slag met je schulden Aan de slag met je schulden De stappen van een schuldregeling voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - SCHULDEN OPLOSSEN De stappen van een schuldregeling 1 Opstartfase 2 Start schuldregeling Je

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wettelijke Kaders Milieu Specifiek

Toetsmatrijs Wettelijke Kaders Milieu Specifiek walificatiedossier: Domein II Milieu Toetsvorm: 50 Gesloten vragen ennisonderdeel: Wettelijke aders Milieu Specifiek Toetsduur: 80 minuten Cesuur: 67% (55% met correctie voor de gokkans) Deze toetstermen

Nadere informatie

Regeling Overige Klachten. MBO Utrecht

Regeling Overige Klachten. MBO Utrecht Regeling Overige Klachten MBO Utrecht Colofon Uitgave : 27 maart 2013 Instemming Ondernemingsraad : 20 april 2013 Instemming Studentenraad : 1 juli 2013 Vastgesteld CvB : 1 juli 2013 Verantwoordelijk uitvoering

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008 2009 31 122 Uitbreiding van de bestuurlijke handhavingsinstrumenten in de wetgeving op het gebied van de volksgezondheid I BRIEF VAN DE MINISTER VAN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 10750 17 juli 2009 Regeling van de Minister van Justitie van 10 juli 2009, nr. 5610455, houdende wijziging van de Regeling

Nadere informatie

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Gemeente Montfoort 2018

Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Gemeente Montfoort 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montfoort Nr. 142199 4 juli 2018 Handhavingsbeleid Digitaal Opkopers Register Gemeente Montfoort 2018 Inleiding Het tegengaan van heling, als ondermijnende

Nadere informatie

OPLEGGEN BESTUURLIJKE BOETE DHW

OPLEGGEN BESTUURLIJKE BOETE DHW OPLEGGEN BESTUURLIJKE BOETE DHW 1 ONDERWERP In deze notitie wordt kort het proces rond het opleggen van de bestuurlijke boete op basis van de Drank- en Horecawet beschreven, zoals toegepast door de Nederlandse

Nadere informatie

2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN

2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN 2016 BIJTINCIDENTEN HONDEN INHOUD H1. JURIDISCH KADER... 2 1.1 OVERIGE RELEVANTE REGELGEVING... 2 1.2 KORTE SAMENVATTING VAN WERKAFSPRAKEN EN PROCEDURES... 2 1.3 ESCALATIELADDER BIJTINCIDENTEN... 3 1.4

Nadere informatie

Bijeenkomst 9. Kerntaken van de Douane. Strategische doelen van de douane. VGEM Algemeen. Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden

Bijeenkomst 9. Kerntaken van de Douane. Strategische doelen van de douane. VGEM Algemeen. Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden Bijeenkomst 9 VGEM Algemeen Kerntaken van de Douane Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden Bewaken juiste toepassing van de wetgeving bewaken Heffen en innen heffen en innen van de belastingen Innoveren

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gastouderbureau Barbamama

Gastouderbureau Barbamama Toestemmingsformulier continue screening Kinderopvang voor (huisgenoten van) Gastouders Ingeval van een melding in het kader van de continue controle als bedoeld in artikel 9b van het Besluit registers

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2016 475 Wet van 17 november 2016, houdende implementatie van richtlijn nr. 2013/48/EU van het Europees Parlement en de Raad van 22 oktober 2013 betreffende

Nadere informatie

Compare Hoofdstuk 16 Toetsversie Hoofdstuk 18 Wetsvoorstel

Compare Hoofdstuk 16 Toetsversie Hoofdstuk 18 Wetsvoorstel HOOFDSTUK 16 BESTUURSRECHTELIJKE18 HANDHAVING EN UITVOERING Afdeling 16.1 Algemene bepalingen18.1 Bestuursrechtelijke handhaving 18.1.1 Bestuursrechtelijke handhavingstaak en handhavingsbevoegdheid Artikel

Nadere informatie

Handhaven voor inspecteurs

Handhaven voor inspecteurs Handhaven voor inspecteurs Sabine van den Hoek VNG Eveline Roijakkers/Mandy van Ommeren GG&GD Utrecht Wencke Thijssen gemeente Gouda 1 oktober 2013 Welkom en inleiding Wat gaan we bespreken? Wat is handhaven?

Nadere informatie

PREVENTIEVE DWANGSOM BIJ OVERLASTGEVEND GEDRAG

PREVENTIEVE DWANGSOM BIJ OVERLASTGEVEND GEDRAG PREVENTIEVE DWANGSOM BIJ OVERLASTGEVEND GEDRAG Doel van de beleidsregel preventieve dwangsom bij overlastgevend gedrag. Met deze preventieve dwangsom wordt getracht het gedrag van overlastgevende personen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 67767 12 december 2018 Aanwijzing OM-strafbeschikking Rechtskarakter: Aanwijzing in de zin van artikel 130 lid 6 Wet RO

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 mei 2010 Betreft Dierenmishandeling in Batenburg

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 31 mei 2010 Betreft Dierenmishandeling in Batenburg > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Prins Clauslaan 8 2595 AJ DEN HAAG Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.minlnv.nl

Nadere informatie

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters Reglement van tucht KNTS Artikel 1. Algemene bepalingen. 1. Het bestuur van de KNTS is verantwoordelijk voor het naleven van de statuten, reglementen en voorschriften van de KNTS. 2. Het bestuur neemt

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2003 2004 29 743 Wijziging van het Wetboek van Strafvordering in verband met het treffen van een regeling inzake het verhoor van afgeschermde getuigen en

Nadere informatie

Waar in deze verklaring wordt gesproken over wij of ons wordt bedoeld: SUMMAVIEW B.V.

Waar in deze verklaring wordt gesproken over wij of ons wordt bedoeld: SUMMAVIEW B.V. U deelt allerlei persoonsgegevens met ons. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. In deze verklaring leest u hoe wij dit doen. Daarnaast vertellen wij u welke rechten u heeft op het gebied van

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie De Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) verplicht zorgaanbieders zoals klinieken een formele regeling voor de behandeling van klachten te treffen. Bergman Clinics ziet een klacht als een mogelijkheid

Nadere informatie

Advies inzake het concept wetsvoorstel tot Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele andere wetten

Advies inzake het concept wetsvoorstel tot Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele andere wetten Advies inzake het concept wetsvoorstel tot Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele andere wetten In verband met het nieuwe omgevingsrecht en het nieuwe nadeelcompensatierecht Dit document

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen BIJLAGE 2. Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 202 Handhaving volgens de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

B 11 Buitenlandse werknemers 8

B 11 Buitenlandse werknemers 8 B 11 Buitenlandse werknemers 8 Wettelijke maatregelen te~en ille~ale tewerkstellin~ Teneinde illegale tewerkstelling tegen te gaan en de tewerkstelling van buitenlandse werknemers te kunnen reguleren voorziet

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 2 1 januari 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord

Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord Strafrechtelijke reactie Vraag en antwoord Is schoolverzuim strafbaar? Ieder kind heeft recht op onderwijs. Het biedt hen de kans om hun eigen mogelijkheden te ontdekken, te ontplooien en te gebruiken.

Nadere informatie

Gewijzigde Voorbeeldregeling Melding Vermoeden Misstand 2013

Gewijzigde Voorbeeldregeling Melding Vermoeden Misstand 2013 Gewijzigde Voorbeeldregeling Melding Vermoeden Misstand 2013 Het bevoegd gezag van [GEMEENTE OF ORGANISATIE INVULLEN]; gelet op het bepaalde in artikel 15:2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Versie 10-11-2016 2 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling 2 Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

Toepassingskader Bestuurlijke Strafbeschikking milieu (BSBm) in Drenthe

Toepassingskader Bestuurlijke Strafbeschikking milieu (BSBm) in Drenthe Bijlage 1 Toepassingskader Bestuurlijke Strafbeschikking milieu (BSBm) in Drenthe Voor de toepassing van de BSBm in Drenthe is een toetsingskader gemaakt waarin de kaders vermeld staan die gelden voor

Nadere informatie

De toezichthouder op de koffie?

De toezichthouder op de koffie? De toezichthouder op de koffie? PlasBossinade Legal Updates 2014 2 oktober 2014 Paulien Waninge fiscaal advocaat Jewan de Goede bestuursrechtadvocaat Praktijkvoorbeelden Zeepjeskoning Ultee beboet voor

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1791

ECLI:NL:RVS:2015:1791 ECLI:NL:RVS:2015:1791 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-06-2015 Datum publicatie 10-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201408896/1/A1 Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2714

ECLI:NL:RBAMS:2017:2714 ECLI:NL:RBAMS:2017:2714 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 25-04-2017 Datum publicatie 01-05-2017 Zaaknummer RK 16/7321 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Rekestprocedure

Nadere informatie

Reglement Awb-bezwaarprocedure vrijstellingsverzoeken van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid

Reglement Awb-bezwaarprocedure vrijstellingsverzoeken van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid Reglement Awb-bezwaarprocedure vrijstellingsverzoeken van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Samenstelling en benoeming

Nadere informatie

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA:

Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: Bijlage 1. Stappenschema met toelichting: geen vergunning groot evenement SCHEMA: 1 TOELICHTING: De gemeentelijk toezichthouder of de gemeentelijke opsporingsambtenaar constateert, veelal naar aanleiding

Nadere informatie

Toezicht en handhaving

Toezicht en handhaving Toezicht en handhaving Praktijkdag VMR 2015 Jaap IJdema cjijdema@avdw.nl Modaliteit dwangsom Artikel 5:32b lid 1 Awb: Het bestuursorgaan stelt de dwangsom vast hetzij op een bedrag ineens, hetzij op een

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Watersanctiebesluit Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Watersanctiebesluit Besluiten: B en W-nummer 15.0460; besluit d.d. 19-5-2015 Onderwerp Watersanctiebesluit 2015 Besluiten: 1. Het Watersanctiebesluit 2015 vast te stellen. Perssamenvatting: Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Recht en bijstand bij juridische procedures

Recht en bijstand bij juridische procedures Recht en bijstand bij juridische procedures In deze folder leest u meer 0900-0101 (lokaal tarief) over de juridische bijstand door Slachtofferhulp Nederland en de rechten van slachtoffers. Een wirwar van

Nadere informatie

Algemene toelichting. Hoofdstuk 2 Herstellend traject

Algemene toelichting. Hoofdstuk 2 Herstellend traject Algemene toelichting Hoofdstuk 2 Herstellend traject In een herstellend traject zijn verschillende stappen te onderscheiden. Indien de aard van de overtreding hiertoe aanleiding geeft, kan het college

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2002.2385 (062.02), ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Een veehouderij breidt uit

Een veehouderij breidt uit Een veehouderij breidt uit CASUS 4 april 2013 Annelies Uijtdewilligen Wat gaan we doen U krijgt een situatie beschreven, zoals deze op uw bureau kan komen. U denkt na: wat ga ik doen. Dan max. 3 minuten

Nadere informatie

WGBO bij kinderen. Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

WGBO bij kinderen. Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst WGBO bij kinderen Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst Januari 2016 Rechten van de patiënt (WGBO) De relatie tussen een patiënt en een arts of andere hulpverlener hoort gebaseerd te zijn op wederzijds

Nadere informatie