Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1

2 De opdrachtbevestiging begint met een Cargo Floor systeem met de totale afmetingen (L x B) van ca x 3 m. en een netto afmeting voor de vier vrachtwagens van 17.2 m, en geschikt voor een opslag capaciteit van ca. 100 m 3. De vier vrachtwagens 2,5 meter per stuk, plus 1,3 meter om de deur te kunnen openen, vraagt een lengte van 15,2 m plus 1 meter voor de spindels en 1 meter vanaf de muur achterzijde. Deze vloer dient als opslagbunker biomassa en als losstation voor vier 90 m 3 trailers. De Cargo Floor wordt uitgevoerd met een tweetal spindels voor een juiste dosering van de biobrandstof naar een schraperketting. De bovenkant Cargo Floor ligt verdiept ca. 1 meter onder het maaiveld. Op locatie zal een put met een diepte van ca m onder het maaiveld worden aangelegd. De besturing vindt plaats over een hydraulische unit die de Cargo Floor aanstuurt. Een andere hydraulische unit stuurt de trailers met een lopend vloer systeem aan. Vanaf deze Cargo Floor wordt de bio brandstof getransporteerd met twee schraperketting transporteurs naar een hopper/tussenbunker van de voorzetunit van de vuurhaard. Een hydraulische schuif transporteert het A-hout tot 30 cm. de vuurhaard in. De vuurhaard van de KARA installatie bevat een hydraulisch vlak bewegend rooster om een optimale verbranding van het hout te bewerkstelligen. De rooster elementen zijn gemaakt van hoogwaardig staal dat nikkel en chroom bevat, en zijn bestand tegen hoge temperaturen en slijtvast. Het rooster heeft een groot oppervlak van 15,6 m² (lengte 9,75 mtr. en breedte 1,6 mtr.). Het rooster is verdeeld in drie secties: een droogzone, verbrandingszone en uitbrandzone. In de droogzone wordt het hout gedroogd door de stralingswarmte van de vuurvaste bemetseling. In de verbrandingszone verbrandt het hout en in de uitbrandzone wordt de as helemaal uitgebrand. In deze vuurhaard kan hout verbrand worden met een vochtgehalte in de range van 5-45 gew%. Ieder rooster heeft zijn eigen primaire beluchting om zo te garanderen dat de goede hoeveelheid lucht op de juiste plek komt. De vuurvaste bemetseling heeft een hoog aluminium oxide gehalte en heeft hierdoor een lange levensduur. Het rooster moet niet te breed zijn, zodat de secondaire lucht, die boven het rooster in de vuurhaard wordt gebracht, het midden van de vuurhaard kan bereiken. Hierdoor wordt een goede verbranding van de gassen verkregen die vrijkomen uit het hout. De rookgassen hebben een lange verblijftijd van de verbrandingsgassen na het laatste punt waar secundaire lucht wordt toegevoegd, bij een temperatuur van boven de 850 C. Door deze extra verblijftijd wordt een zeer goede uitbrand van CO en CxHy verkregen. De vuurhaard wordt uitgerust met een waterpijpkoelscherm (druklichaam), om de bemetseling te beschermen tegen te hoge temperaturen, dit gebeurt als er brandstoffen met een vochtgehalte onder de 10 gew% worden verbrand. Het waterpijpkoelscherm wordt aangesloten op de ketel.

3 Boven op de vuurhaard wordt een stoomketel, (3900 kw, 20 bar(a), 6,5 ton/uur) geplaatst om de benodigde stoom te produceren. Deze ketel wordt ontworpen en uitgerust met de benodigde appendages om te voorzien in onbemande bedrijfsvoering en voldoet aan de Pressure Equipment Directive 2014/68/EU. De veiligheden komen op 22 bar(a) te staan. Om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten werken wordt achter de ketel een economiser (400 kw) geplaatst om de rookgassen af te laten koelen. De energie wordt gebruikt om het ketelvoedingswater voor te verwarmen. De rookgassen worden bij vollast van 240 C tot 160 C afgekoeld. De bodem as en de as productie door het rooster zelf, wordt volledig opgevangen in een automatische natte ontassing die onder het hele rooster doorloopt. Deze assen zullen worden opgevangen in een ascontainer. De as komend van het PA-filter, elektrostatisch filter en de economiser worden door middel van aswormen verbonden met een tweede ascontainer. Hierbij enkele afmetingen van het rooster, de vuurhaard en de ketel. Afmeting rooster circa: vlak rooster Oppervlakte : 15,6 m² Lengte : 9,75 m Breedte : 1,6 m Roosters : Ni-Cr Buiten afmetingen vuurhaard circa: Lengte : 8 m Breedte : 3,0 m Hoogte : 3,5 m Verblijftijd : > 1 s Gewicht : 120 ton Stoom ketel Capaciteit : kw 6,5 ton/uur Lengte : 5,5 m Diameter : 2,8 m Leeg gewicht : 15 ton Water inhoud : 15 m 3 V.O. : 260 m 2 Het totale gewicht van vuurhaard + ketel is rond de 150 ton. De ketel wordt voorzien van een automatische vlampijpreiniger om pneumatisch de vlampijpen te reinigen. De vlampijpreiniger blaast periodiek een pneumatische puls door de vlampijpen om deze te reinigen. De stof van de vlampijpen gaat mee met de rookgassen. Om deze pneumatische puls te realiseren wordt er een compressor met buffervat geleverd en aangesloten.

4 Regelmatig (tijdens werkdagen) moet de installatie kort geïnspecteerd worden. De minimale deellast is nodig om te voldoen aan de emissie eisen, condensatie problemen te voorkomen in de rookgaskanalen en een langdurige standtijd voor de bemetseling te garanderen. De minimale deellast is het belangrijkste voor de emissie eisen. De condensatie en standtijd van de vuurvaste bemetseling komen bij lagere waarden in het geding. Deze installatie is ontworpen voor >8000 draaiuren per jaar. De installatie voldoet aan de volgende emissie eisen gebaseerd op het activiteitenbesluit, voor het verbranden van schone vaste biomassa, indien de installatie bedreven wordt tussen de 30% en 100% van vollast. De biomassa dient vrij van verontreinigingen te zijn zoals plastics enz. Stof < 20 mg/nm³ ( 6 vol% O2) CO < 100 mg/nm³ (11 vol% O2) CxHy < 20 mg/nm³ (11 vol% O2) NOx < 275 mg/nm³ ( 6 vol% O2) Voor de stof eis wordt achter de ketel een Multi cycloon (PA-filter) geplaatst in combinatie met een elektrostatisch filter om een stof emissie te garanderen van onder de 20 mg/nm 3. Het elektrostatische filter is geïsoleerd en heeft verwarming om condensatie te voorkomen. Het isoleren van de rookgaskanalen tot aan de schoorsteen is meegenomen. Er wordt een SNCR ureum injectie opgenomen die in ieder geval nodig is bij natte brandstof (snoeihout, shreds). Een lage NOx uitstoot bij de verbranding van deze brandstof wordt verkregen door een optimaal vuurhaard ontwerp in combinatie met SNCR (Selective Non Catalytic Reduction). Door een gefixeerde hoeveelheid ureum in de vuurhaard te injecteren wordt meer dan 50% van de gevormde NOx gereduceerd. Een voorraadvat van 5 m 3 wordt geplaatst van waaruit de ureum oplossing komt, die in de vuurhaard wordt geïnjecteerd. Gezien de brandstof hoofdzakelijk bestaat uit relatief droog A-hout (emballage hout) verwachten wij met de NOx productie binnen de limiet te blijven. De hoeveelheid NOx bij schoon hout verbranding schommelt tussen de 275 mg/nm 3 en 375 mg/nm 3 (6 vol%o2). De opdrachtbevestiging is inclusief de rookgaskanalen tot aan de schoorsteen. De rookgaskanalen tot aan de schoorsteen worden geïsoleerd. De lengte van de schoorsteen is gedimensioneerd op 15 meter.

5 Het schakelpaneel van de KARA installatie is voorzien van - Modulerende ketelregeling. Met deze modulerende regeling wordt de hoeveelheid primaire en secundaire lucht geregeld, gebaseerd op de gemeten vuurhaard temperatuur, zuurstof in de rookgassen, rookgastemperatuur, warmtevraag en de hoeveelheid toegevoegd hout. Deze kan de ketel regelen van 25% tot 100% last en is gewenst indien het vochtgehalte van het hout variabel is. - Brandstoftoevoer regeling: de hoeveelheid hout die toegevoerd wordt is afhankelijk van de warmte vraag en de verbrandingswaarde. Gebaseerd op de modulerende regeling wordt de snelheid van het voedingssysteem bepaald om het hout in de vuurhaard te brengen. - Onderdrukregeling: De onderdruk in de vuurhaard is geregeld door een klep in een recirculatiekanaal. Dit kanaal loopt van achter de rookgasventilator tot voor het PAfilter, hiermee wordt een constant debiet over de PA-filter verzekerd en dus ook een optimale werking van dit filter. - Alle regelingen voor een veilig bedrijf van de installatie. - De schakelkast bevat een BMCS om alles aan te sturen. Een PC met SCADA pakket is aangeboden voor het bedienen, monitoren, het op afstand bedienen van de installatie, en voor het opslaan van data. De stoom uit de stoomketel gaat naar een stoomturbine. De inlaatdruk van de turbines is 18 bar(a). Het verschil in druk tussen de ketel en inlaat turbine wordt veroorzaakt door de drukval van de componenten tussen de ketel en turbine. De turbine is uitgerust met een 400 V generator en produceert 500 kwe op de klemmen. De stoomcapaciteit onder vollast is 6,8 ton/uur en daarmee het maximale rendement. Achter de stoomturbine komt een condensor die bedreven wordt op ca. 1 bar(a), met een uitgaande temperatuur van het koelwater van ca. 90 C. De condensaat uit de condensor wordt naar een ontgasser tank gepompt en vanuit daar via de economiser naar de ketel. Vanuit de waterbehandeling installatie, welke zorgt voor de juiste waterkwaliteit, komt suppletiewater voor de spui verliezen. Stoom- en condensaatzijdig is compleet aangeboden. Dit zijn de leidingen, pompen en appendages, inclusief de appendages op stoomketel, zoals sensoren en overstortventielen die nodig zijn om de installatie veilig te bedrijven. Ook alle lekleidingen naar een spuitank, inclusief spuitank zijn opgenomen in de prijs. De belangrijkste stoom en condensaatleidingen zijn geïsoleerd.

6 De condensor wordt aangesloten op een 2.5 MW en een 5 MW warmte wisselaars (TSA), die meteen naast de condensor komen te staan. Hiermee wordt de warmte verdeeld over de twee warmte afnemers. De levering eindigt op de flensen van de secondaire kant van de warmte wisselaars. Het primaire net wordt uitgelegd op C en het secondaire circuit op C. De primaire leidingen vanaf de condensor naar de warmte wisselaars zijn inclusief pompen, kleppen, appendages, zoals sensoren en overstortventielen die nodig zijn om de installatie veilig te bedrijven, enz. De hydraulische schuif is watergekoeld om te voorkomen dat deze te warm wordt. Deze wordt ook aangesloten op het primaire warm water systeem. Aan de secondaire kant dient altijd voor genoeg afname gezorgd worden. De opdrachtbevestiging is voorzien van de benodigde bordessen, inclusief trappen enz. om de verschillende deuren en inspectie openingen te bereiken en voor het schoonmaken van de ketel. De benodigde meters zoals warmtemeter en elektriciteitsmeter voor het aflezen en registreren van de afgenomen kilowatts t.b.v. van de SDE subsidie, zijn opgenomen in deze opdrachtbevestiging. Het elektrisch bekabelen is aangeboden vanaf de KARA schakelkast naar de verschillende componenten, die geleverd worden door KARA. Het bekabelen wordt volledig uitgevoerd door KARA monteurs. De hoofdkabel van de generator van de stoomturbine en alles daarachter is niet opgenomen in onze levering. Service, opstarten, scholing en opleveren met Input/Output-controle, Functional Acceptance Test, Software Acceptance Test, testen sensoren en draairichting motoren, het op capaciteit komen en optimaliseren van de installatie en in bedrijf stellen zal door een KARA monteur worden uitgevoerd. De opdrachtbevestiging is compleet met installatie en transport van Almelo naar Delfgauw. De montage werkzaamheden worden volledig uitgevoerd door KARA monteurs. Van de benodigde nutsvoorzieningen wordt aangenomen dat deze allemaal beschikbaar komen in het ketelhuis. Bij alle schakelkasten van KARA wordt de elektrische hoofdkabel aangesloten door derden.

7

8 Inhoudsopgave 0.01 Werkwijze Materialen Het leveren en monteren van een Cargo Floor systeem geschikt voor een volume van ca. 100M 3 met een stortgewicht van ca. 35 ton, voor een losplaats van 4 containers en uitgevoerd met een tweetal spindels en twee hydraulische units Het leveren van een schraperketting transporteur (ca. 9 meter) om de biomassa van de Cargo Floor naar een tweede schraperketting transporteur te transporteren Het leveren van een schraperketting transporteur (ca. 15 meter) naar de voorzet unit van de ketel installatie te transporteren Het leveren van een KARA houtgestookte verbrandingsinstallatie type KS 4300, capaciteit kw., stoom, 20 bar(a), 6,5 ton/uur, uitgevoerd met een hydraulisch vlak rooster geschikt voor de verbranding van A-hout met een vochtgehalte van max. 45 gew% Het leveren van een economiser (druklichaam) voor het opwarmen van het ketelvoedingswater en afkoelen van de rookgassen Het leveren van een automatische vlampijpreiniger Het leveren van een waterpijpkoelscherm Het leveren van een Multi cycloon, type PA (stof < 150 mg/nm 3 ), rookgas ventilator en de rookgaskanalen Het leveren van een elektrostatisch filter, type KEF ,5-20. (stof < 20 mg/nm 3 ) Het leveren van een ureum injectie installatie zonder regeling Het isoleren van de rookgaskanalen, inclusief rookgasventilator en PA-filter Het leveren van een schoorsteen met een lengte van 15 meter Het leveren van de ontassing voor het hydraulisch rooster, economiser, PA-filter en elektrostatische filter Het leveren van een elektrische schakelkast met PLC voor de besturing en regeling, met brandstof toevoer regeling, vuurhaard onderdruk regeling en modulerende regeling Het leveren van een PC met SCADA pakket Het leveren benodigde waterzijdige aansluitingen van de condensor tot aan de warmtewisselaars Het leveren van de benodigde ketelappendages, stoomleidingen en condensaat leidingen Het leveren van de KK&K Compact Turbine met generator en toebehoren voor een gezamenlijke stroomproductie van 500 kwe incl. schakelpanelen Het leveren van een ontgasser, en condensor Het isoleren van stoom en condensaatleidingen Het leveren van een waterbehandeling installatie Het leveren van een 5 MW en een 2.5 MW warmte Het leveren van de benodigde elektrische materialen voor de bekabeling van de aangeboden installaties Het leveren van de benodigde bordessen voor de ketel Montagekosten van de complete installatie in Delfgauw, uitgevoerd door KARA monteurs. 59

9 Montagekosten van de complete elektrische installatie in Delfgauw, uitgevoerd door KARA monteurs Service, opstarten, scholing en opleveren met Input/Output controle, Functional Acceptance Test en Software Acceptance Test, testen sensoren en draairichting motoren, het op capaciteit komen en optimaliseren van de installatie en in bedrijf stellen van de complete KARA installatie Transport van Almelo naar Delfgauw van de KARA installatie Kranen, hoogwerkers en heftrucks Warmte meter t.b.v. de SDE kw warmte registratie Prijs Elektriciteit meter t.b.v. de SDE kwe registratie EBI keuring ketel en emissie meting rookgassen Leveringsgrenzen en nutsvoorzieningen. 67 Opdrachtbevestiging van de diverse componenten: kw KARA installatie Levering- en betalingscondities: 71

10 Onderstaand geven wij U de berekening gegevens van een verbrandingsinstallatie met een capaciteit van kw., alsmede met de bijbehorende verbrandingswaarden. Ketel capaciteit : kw. Houtvochtigheid : gew% Asgehalte gew% Stortgewicht : kg/m³ Verbrandingswaarde hout : kj/kg. Verbrandingswaarde hout : kwh. Houtaanvoer : kg/uur Houtaanvoer : 6,7 7,5 7,8 m³/uur Verbrandingslucht : m³/uur Rookgassen (160 C.) : m³/uur Vlamtemperatuur : C. Zuurstof (nat) : 8, ,5 vol % Koolstofdioxide (nat) : 8,3 7,5 7,3 vol % Vochtgehalte rookgassen (nat) : 17,9 9,9 8,4 vol % Overmaat lucht : 1,9 2,3 2,4 Rookgassen (nat) : 8,8 15,2 17,5 m³/kg. Rookgassen (droog) : 7,2 13,7 16,1 m³/kg. Verbrandingslucht : 5,0 9,5 11,1 m³/kg. Maximale emissie waarden Stof < 20 mg/nm³ ( 6 vol% O2) CO < 100 mg/nm³ (11 vol% O2) CxHy < 20 mg/nm³ (11 vol% O2) NOx < 275 mg/nm³ ( 6 vol% O2)

11 Werkwijze Voor de opbouw van deze installatie, zal KARA Energy Systems B.V. zorg dragen voor goed opgeleid montagepersoneel. Een hoofdmonteur zal op de bouw aanwezig zijn, om al daar de gesprekspartner te zijn voor uw projectleider. Het hele project zal worden begeleid door een projectleider van KARA Energy Systems B.V. Al het door KARA ingezette montage-, service- en start-up personeel is bekend met de reguliere gezondheid- en veiligheidsvoorschriften en zal deze dan ook in acht nemen Materialen Alle door KARA aangeboden materialen zijn van de beste kwaliteit en voldoen aan de daar voor geldende normen. Alle materialen welke zullen worden geleverd voldoen aan de geldende Europese normen en of gelijk geldende normen. Indien mogelijk worden de materialen geleverd volgens specificatie. Alle materialen en componenten worden gemonteerd volgens de door de leverancier geleverde instructies.

12 Het leveren en monteren van een Cargo Floor systeem geschikt voor een volume van ca. 100 m 3 met een stortgewicht van ca. 35 ton, voor een losplaats van 4 containers en uitgevoerd met een tweetal spindels en twee hydraulische units. Op locatie zal een put met een diepte van circa m onder het maaiveld worden aangelegd, in deze put (ga uit van een betonnen bak) zal het Cargo Floor Plateau worden gelegd. Aan de lange zijde van de put zullen 4 vrachtwagens voorzien van een Cargo Floor systeem naast elkaar worden opgesteld, deze vrachtwagens dienen als extra buffer en zullen een voor een gelost worden op de lager liggende vloer in de bunker. Om de 4 vrachtwagens naast elkaar langs de lange zijde van de bunker te plaatsen is er een lengte nodig van (2,5 vrachtwagen breedte + 1,3 om deur te kunnen openen) 3,8 meter per vrachtwagen, 4 vrachtwagens betekent (4x3,8) 15,2 meter + 1 meter voor de spindels en 1 meter vanaf de muur achterzijde betekend dat er een vloerlengte nodig is van ca m m = 18.8 m putlengte. De opleggers zullen voorzien zijn van een Cargo Floor, deze zijn eigendom van de klant. Om deze goed te kunnen laten functioneren zullen de opleggers voorzien moeten zijn van een variabele drossel, dit wordt door de klant geregeld. Geleverd wordt een Cargo Floor plateau, welke in de beton put geplaatst wordt, hierbij zit het hydraulische aandrijfsysteem boven de vloer aan de voorkant gemonteerd. Ervanuit gegaan is dat er een betonmuur met uitsparing gemaakt wordt waarachter de aandrijfunit geplaatst wordt. Er wordt geadviseerd de bovenzijde van dit compartiment (het gedeelte waar de hydraulische aandrijfunit zit) af te dekken met een staalplaat zodat er geen vuil, water maar ook houtsnippers bij verkeerd lossen in kunnen vallen. Het compartiment waar de Cargo Floor aandrijfunit in geplaats wordt zal circa 1.6 m lang zijn en over de breedte van de bunker (ca. 3.0 m) worden uitgevoerd. Het Cargo Floor systeem wordt voorzien van leidingen voor het eenvoudig aansluiten van het Elektro-Hydraulisch aggregaat. Aan de loszijde zullen twee elektrisch aangedreven spindels worden gemonteerd. E.e.a. met als doel de lading welke zich in de bunker op ca. 2,0 m hoogte zal bevinden los te woelen en op deze wijze gedoseerd door te geven aan de achterliggende transportketting (pos 3.01). De spindel zal middels een elektromotor met vertragingskast worden aangedreven en via de besturing kan de (na)-looptijd van de spindels worden ingesteld.

13 Onze levering hiervoor omvat: 1 Cargo Floor CF3LP-2/18/156,8/B systeem, voorzien van 3 Heavy Duty cilinders, leidingen en ventielen; 17 Aluminium vloerprofielen, breedte 156,8 mm, lengte 18,6 m, dikte 10 mm 1 Aluminium vloerprofielen, breedte 156,8 mm, lengte 18,6 m, dikte 10 mm, DS 2 Aluminium kantprofielen (bewegen niet), lengte 18,15 m, dikte 10 mm, 1 Bediening set volgens het E -systeem* 267 Kunststofkam 3/156,8 H32 rood 338 Meter afdichtingprofiel voor tussen de vloerprofielen 20 Aluminium eindkappen 156,8 mm 1 Stalen plaat en kunststof afdichtingsstrip tbv muur Diverse bevestigingsmaterialen. 2 Spindels 1 Cargo Floor Elektro/Hydraulische aggregaat Motor : 7.5 kw 1 Cargo Floor Elektro/Hydraulisch aggregaat tbv 4 opleggers Motor : 7.5 kw

14 Het leveren van een schraperketting transporteur (ca. 9 meter) om de biomassa van de Cargo Floor naar een tweede schraperketting transporteur te transporteren. Hiervoor hebben wij een schraperketting transporteur geprojecteerd met een breedte van ca. 600 mm. en een totale lengte van ca. 9 m. Deze schraperketting transporteur transporteert het materiaal vanaf het onder pos aangeboden Cargo Floor naar de tweede schraperketting transporteur. Onze levering hiervoor omvat: 1 Schraperketting transporteur, type KKT 600/9, uitgevoerd met 2 kettingen. Type : KKT 600/9 Breedte ca. : 600 mm. Lengte ca. : 9 m. Motor : 3 kw

15 Het leveren van een schraperketting transporteur (ca. 15 meter) naar de voorzet unit van de ketel installatie te transporteren. Hiervoor hebben wij een schraperketting transporteur geprojecteerd met een breedte van ca. 600 mm. en een totale lengte van ca. 15 m. Deze schraperketting transporteur transporteert het materiaal vanaf het onder pos aangeboden schraperketting naar het voedingssysteem van de vuurhaard. Onze levering hiervoor omvat: 1 Schraapketting transporteur, type KKT 600/15, uitgevoerd met 2 kettingen. Type : KKT 600/15 Breedte ca. : 600 mm. Lengte ca. : 15 m. Motor : 3 kw

16 Het leveren van een KARA houtgestookte verbrandingsinstallatie type KS 4300, capaciteit kw., stoom, 20 bar(a), 6,5 ton/uur, uitgevoerd met een hydraulisch vlak rooster geschikt voor de verbranding van A-hout met een vochtgehalte van max. 45 gew%. Hiervoor hebben wij een KARA houtgestookte verbrandingsinstallatie voorzien met een capaciteit van 4300 kw, stoom, geschikt voor het optimaal verbranden van A-hout met een vochtpercentage van 5 tot 45 gew%. De afmeting van de houtchips moet kleiner zijn dan 300 mm in de lengte richting. De maximale dwarsdoorsnede van het materiaal mag niet boven de 12 cm 2 uitkomen. Voor het as en inert (zand) gehalte is aangenomen dat dit onder de 10% gew% op droge basis is. Het hout is schoon en vrij van verontreinigingen zoals plastic en stenen. Het hout wordt met de twee schaperkettingen (pos 3.01 en 3.02) naar het voedingssysteem getransporteerd: de voorzetunit. De voorzetunit voor de ketel is uitgevoerd met een hydraulische schuif, die zorg draagt voor het transport van de brandstof in de vuurhaard. Dit voedingssysteem heeft een klein tussenreservoir. Het tussenreservoir heeft twee niveausensors (hoog en laag). Indien er laag niveau gemeten wordt, worden de schraperkettingen en Cargo Floor gestart totdat hoog niveau is bereikt en dan worden de schraperkettingen en Cargo Floor weer uitgeschakeld. De opening van het voedingssysteem is watergekoeld (wordt aangesloten op het warm water systeem) om te voorkomen dat het te warm wordt en de brandstof spontaan kan gaan branden. De schuif kan deeltjes tot een afmeting van 300 mm de vuurhaard in drukken. De schuif wordt tevens voorzien van een sprinkler, alsmede een maximaal temperatuur beveiliging. De sprinkler wordt aangesloten op een waterleidingnet met 2 bar voordruk. Indien de temperatuur te hoog wordt in de schuif wordt het sprinkler systeem geactiveerd en indien de temperatuur te hoog blijft wordt de installatie uitgeschakeld. De KARA vuurhaard zal worden uitgevoerd met een hydraulisch beweegbaar vlak rooster in verband met uw brandstof samenstelling. De vuurhaard bestaat uit een zware metalen frame. Rondom het rooster worden eerste hoogwaardige vuurvaste stenen met een hoog Al2O3 gehalte (> 40 gew%) gemetseld en daarna isolatiestenen. Tegen de isolatiestenen worden nog isolatieplaten geplaatst en dan wordt het afgewerkt door metalenplaten op het frame te schroeven. Boven het rooster wordt een stenen boog van vuurvaste stenen gemetseld, die een hoge temperatuur krijgt en daardoor een maximale verdamping van het vocht zal realiseren op het rooster. Het rooster heeft een groot oppervlak van 15,6 m 2 (lengte: 9,75 m en breedte 1,6 m). Het rooster is verdeeld in drie secties, een droogzone, verbrandingszone en een uitbrandzone. De rooster elementen zijn gemaakt van hoogwaardig Ni-Cr staal dat bestand is tegen hoge temperaturen en slijtvast. Het rooster frame is onderverdeeld in vier secties, die ieder apart heen en weer bewegen en waarvan de snelheid apart ingesteld kan worden.

17 De primaire verbrandingslucht beslaat ongeveer 1/3 van de totale verbrandingslucht en zal door middel van ventilatoren geforceerd worden toegevoegd aan het verbrandingsproces via het hydraulisch beweegbare rooster. Doordat er tijdens bedrijf constant hout wordt aangevoerd, zal het geheel continue in beweging zijn. Hierdoor worden onverbrande gassen en vliegasdeeltjes meegesleurd met de rookgassen. Om de rookgassen na te verbranden, wordt er direct boven het vuur, op diverse plaatsen, secondaire verbrandingslucht aan het verbrandingsproces geforceerd toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een juiste verhouding tussen brandstof, temperatuur en verbrandingslucht en dus een optimale verbranding. De breedte van het rooster moet niet te groot zijn om zeker te zijn dat de secondaire lucht, die van beide zijkanten de vuurhaard wordt ingebracht, het midden van de vuurhaard kan bereiken. De ventilatoren worden aangestuurd met frequentie regelaars. De vuurhaard is zo ontworpen dat de rookgassen een bepaalde verblijftijd boven de 850 C hebben, nadat de secondaire lucht is ingebracht. Deze verblijftijd garandeert een goede uitbrand van de CO en van de vliegasdeeltjes. Hierdoor blijft het CO niveau ruim onder de 100 mg/nm 3 en de vluchtige organische verbinden (CxHy) onder de 20 mg/nm 3. Thermische NOx wordt voorkomen in de KARA installaties door te zorgen dat de vuurhaard temperatuur niet boven de 1100 C komt. De chemische NOx wordt laag gehouden bij gecontroleerd toevoer van lucht in de vuurhaard, primaire lucht onder het rooster en de secondaire lucht boven het rooster. Met een optimaal vuurhaard / rooster ontwerp kan het NO niveau laag worden gehouden die geproduceerd wordt. Daarnaast zal er gebruik worden gemaakt van geforceerde ureum injectie. Boven op de vuurhaard wordt een stoomketel, (4,3 MW, 20 bar(a), 6,5 ton/uur) geplaatst om de benodigde stoom te produceren. Deze ketel wordt ontworpen en uitgerust met de benodigde appendages om te voorzien in onbemande bedrijfsvoering en voldoet aan de Pressure Equipment Directive 2014/68/EU. De veiligheden komen op 22 bar(a) te staan. De ketel wordt zo ontworpen en uitgerust dat deze bedreven kan worden zonder operator, en in overeenstemming is met de regelgeving. De installatie is ontworpen voor minstens 8000 bedrijfsuren per jaar. De rookgassen komen aan de onderkant de ketel binnen en stromen dan door de eerste trek naar een rookgasverdeelkast, daar worden de rookgassen verdeeld over de vlampijpen van de tweede trek en stromen dan via de tweede rookgasverdeelkast in de vlampijpen van de derde trek. Aan het eind van de derde trek gaan de rookgassen in het rookgaskanaal. Aan het eind van de ketel is de meeste warmte van de rookgassen overgedragen aan het water rondom de vlampijpen.

18 Mede door het uitgekiende verbrandingssysteem en het grote verwarmend oppervlak van deze KARA ketel is het rendement hoog. Afhankelijk van de afstelling van de verbrandingsinstallatie, zijn er door ons rendementen gemeten tot 85 %. Door dit hoge rendement is het brandstof verbruik minimaal. Onze levering hiervoor omvat: 1 KARA hydraulische schuif, bedoeld voor het voeden van de brandstof naar de verbrandingsruimte in de KARA ketel, bestaande uit: 1 Schuif met water gekoelde mond. 1 Hydraulische cilinder, type D200/ Pomp met eigen aandrijfmotor op hydraulische unit rooster. Pompcapaciteit : 22 l/minuut Maximaal aggregaatdruk : 180 bar Aandrijfvermogen : 5,5 kw. Set hydraulische slangen, inclusief de benodigde toebehoren voor het aansluiten van de cilinder en de hydraulische unit. 1 Tussenreservoir met 2 niveau sensors 1 Sprinkler beveiliging 1 Afsluitklep 1 Vuurhaard, gefabriceerd van staal, compleet met de benodigde isolatieplaten, isolatie stenen, vuurvaste stenen, sparingen en toegangs- en reinigingsdeuren. Het hydraulische rooster zal in de vuurhaard worden ingebouwd. Het hydraulisch beweegbare vlak rooster is geschikt voor een ketelcapaciteit van 4300 kw.

19 Technische gegevens van het hydraulisch beweegbare rooster: Vochtigheid van de brandstof : 45 % Roosteroppervlak : 15,6 m² Breedte van het rooster ca. : 1,6 m. Lengte van het rooster ca. : 9,75 m. Roosters : chroom/nikkel Lengte vuurhaard : 9,0 m Breedte vuurhaard : 2,8 m Hoogte vuurhaard : 3,5 m Gewicht ca. : 120 ton. 1 Hydraulische unit, kompleet met aandrijfmotor en voorzien van de benodigde hydraulische olie. Pompcapaciteit : 45 l/minuut Maximaal aggregaatdruk : 180 bar Aandrijfvermogens : kw. Capaciteit oliereservoir : 150 l Set hydraulische slangen, inclusief de benodigde toebehoren voor het aansluiten van de cilinders en de hydraulische unit. 4 Hydraulische cilinder, type D 80/40-10, Boring : 80 mm. Stangdiameter : 40 mm. Slaglengte : 10 mm. 150 Liter hydraulische olie 1 Primaire verbrandingslucht toevoerventilator droogzone, inclusief aandrijfmotor, compleet met lucht instelklep, alsmede de benodigde aansluitleidingen. Luchthoeveelheid : m³ Motorvermogen : 4 kw.

20 Primaire verbrandingslucht toevoerventilator verbrandingszone, inclusief aandrijfmotor, compleet met lucht instelklep, alsmede de benodigde aansluitleidingen. Luchthoeveelheid : m³ Motorvermogen : 1,5 kw. 1 Primaire verbrandingslucht toevoerventilator aszone, inclusief aandrijfmotor, compleet met lucht instelklep, alsmede de benodigde aansluitleidingen. Luchthoeveelheid : m³ Motorvermogen : 0,75 kw. 1 Secondaire verbrandingslucht toevoerventilatoren droogzone, inclusief aandrijfmotor, compleet met lucht instelklep, alsmede de benodigde aansluitleidingen. Luchthoeveelheid : m³ Totaaldruk Pt. : 150 mm WK. Motorvermogen : 3 kw. 3 Secondaire verbrandingslucht toevoerventilatoren, inclusief aandrijfmotor, compleet met lucht instelklep, alsmede de benodigde aansluitleidingen. Luchthoeveelheid : m³ Totaaldruk Pt. : 150 mm WK. Motorvermogen : 3 kw. 1 KARA plaatstalen tweetreks vlampijp stoomketel, maximale druk 20 bar(a), in horizontale uitvoering en speciaal geconstrueerd voor het verstoken van hout met een vochtgehalte van 45 gew%. Deze ketel is eveneens voorzien van alle benodigde aansluitingen, toegangsen reinigingsdeuren, geheel geïsoleerd (100 mm) en afgewerkt met gecoate beplating, niet geïsoleerde delen zijn afgelakt.

21 Technische gegevens: Type : KS 3900 Nominaal vermogen : 3900 kw. 6,5 ton/uur. Bedrijfsdruk max : 20 bar(a) Veiligheden : 22 bar(a) Inhoud : 15 m³ Bedrijfsgewicht ca. : 15 ton Afmetingen lengte : 5,5 m. breedte : 2,8 m. hoogte : 2,8 m. Overstort ventiel 22 bar(g) 1 Set schoonmaakgereedschap.

22 Het leveren van een economiser (druklichaam) voor het opwarmen van het ketelvoedingswater en afkoelen van de rookgassen. De rookgas temperaturen uit de stoomketel zijn relatief hoog, ongeveer 240 C. De stoomtemperatuur is rond de 205 C. De energie in de rookgassen kan gebruikt worden om het ketelvoedingswater voor te verwarmen, dit komt met ongeveer 107 C uit de ontgasser. De economiser wordt ontworpen om de rookgassen af te koelen tot ongeveer 160 C. De capaciteit van de economiser is ongeveer 400 kw. (De ketel met economiser heeft dan een capaciteit van kw als er stoom geproduceerd wordt). De economiser komt achter de ketel te staan, en het rookgaskanaal gaat rechtstreeks de economiser in. Er wordt op de plaats van de economiser een stuk rookgaskanaal geplaatst. In de economiser gaan de rookgassen een keer naar beneden en weer naar boven door pijpen. Rondom de pijpen stroomt het ketelvoedingswater door het lichaam van de economiser. Boven op de economiser zit een bypass om de rookgassen langs de economiser te laten gaan bijv. tijdens het opstarten. Onder de economiser komt een ascellenradsluis om de economiser af te sluiten van de omgeving. Vervolgens wordt deze aangesloten op de droge as-schraapkettingtransporteur die ook onder het PAfilter loopt. Onze levering hiervoor omvat: 1 Economiser, gefabriceerd uit staal omhulsel, met ondersteuning. Waarin de omhulsel een pijpenbundel geplaatst wordt, waardoor de rookgassen gaan stromen. Het stalen omhulsel wordt geïsoleerd (100 mm) afgewerkt met aluminium beplating, niet geïsoleerde delen zijn afgelakt.

23 Het leveren van een automatische vlampijpreiniger. De houtgestookte installatie zal het hele jaar draaien. Daarvoor wordt een vlampijpreiniger op de ketel geïnstalleerd, die pneumatisch de vlampijpen reinigt. Tevens worden enkele reinigers geplaatst voor boven de boog. Volgens een vastgesteld patroon worden de vlampijpen gereinigd door het met hoge druk in de vlampijp blazen van een stoot lucht. Steeds worden enkele vlampijpen gedaan om te voorkomen dat de stroming door de ketel verstoord wordt. Het leveren van de perslucht gebeurd met een compressor. Onze levering hiervoor omvat: - Perslucht kleppen, op de voorkant van de ketel gemonteerd. Kleppen worden elektrisch aangestuurd. - Perslucht kleppen, op de achterkant van de vuurhaard. Kleppen worden elektrisch aangestuurd. - Perslucht buffervat. - Leidingwerk naar buffervat, vanaf compressor. - Leidingwerk van buffervat naar perslucht kleppen. 1 Compressor compleet

24 Het leveren van een waterpijpkoelscherm. In de bemetseling wordt een zogenaamd waterpijpkoelscherm aangebracht. Dit koelscherm is bedoeld als bescherming van de bemetseling in de vuurhaard in verband met het stoken van droge brandstof. Dit koelscherm wordt aangesloten op de stoomketel. Onze levering hiervoor omvat: 2 Waterpijpkoelscherm (voor links en rechts van de vuurhaard). 2 Leiding tussen ketel en waterpijpkoelscherm. - Isoleren van leidingen tussen waterpijpkoelscherm en ketel.

25 Het leveren van een Multi cycloon, type PA (stof < 225 mg/nm 3 ), rookgas ventilator en de rookgaskanalen. Deze installatie dient te gaan voldoen aan de emissie eisen volgens het activiteitenbesluit voor het verbranden van schoon hout. De emissie eisen voor houtgestookte ketelinstallaties staan hieronder weergegeven. Dit betekent dat voor de stof een elektrostatisch filter (pos 5.02) nodig is. De volgende emissie eisen moet minimaal aan worden voldaan en de waarde die gehaald wordt. Stof < 20 mg/nm 3 (6 vol% O2) NOx < 275 mg/nm 3 (6 vol% O2) Vanaf de ketel wordt een rookgaskanaal naar een cyclonen rookgas ontstoffingsinstallatie (PA-filter) voorzien. Deze installatie is opgebouwd uit meerdere, gietstalen cyclonen, ingebouwd in een stalen omkasting. De speciale cyclonen zorgen voor een hoge vangstgraad, zodat de stof belasting onder de 225 mg/nm 3 komt, dit kan zelfs een stuk lager worden onder optimale omstandigheden. De PA filter wordt met een assluis aangesloten op de automatische ontassing (pos 6.01). Na het PA-filter komt een rookgasventilator met een elektrische motor met een laag toerental. Over de filter installatie en de rookgasventilator wordt een recirculatiekanaal met een klep gemonteerd voor het regelen van de onderdruk in de vuurhaard, alsmede om een maximale afscheiding van het vliegas en een constante drukval over het PAfilter te waarborgen. De rookgasventilator en het filtersysteem worden door middel van door ons te leveren en te monteren rookgaskanalen verbonden met de schoorsteen. Onze levering hiervoor omvat: 1 KARA multi cycloon ontstoffingsinstallatie, type KPA-20, bestaande uit: - Gietijzeren multi cyclonen - Gelaste plaatstalen omkasting - Gelaste plaatstalen trechter - Ondersteuning

26 Technische gegevens: Type : KPA 20 Capaciteit : Bm³/h. Temperatuur : 160 C. Totaaldruk Pt. : 150 mm. WK. Breedte : 1,4 m. Diepte : 1,1 m. Hoogte ondersteuning : 2,1 m. Totale hoogte : 4,0 m. Inblaasopening : 650 x 1400 mm. Uitblaasopening : 430 x 1400 mm. Gewicht : 3,5 ton 1 KARA rookgasventilator type SLH 710, compleet met aandrijfmotor en flexibele aansluitingen aan pers- en zuigzijde. Diameter aanzuigmond : 710 mm. Uitblaasmond : 760 x 520 mm. Capaciteit : m³/h. Temperatuur : 160 C. Aandrijfmotor : 75 kw. Opgenomen vermogen : 50 kw. Toerental waaier : 1100 rpm. Gewicht ca. : 2 ton De rookgasventilator is frequentie gestuurd. - Benodigde rookgaskanalen voor aansluiting op verbrandingsketel, rookgasventilator, elektrostatisch filter (pos 5.02) en de stalen schoorsteen (pos 5.05). - Recirculatieleiding voor de rookgas ontstoffingsinstallatie en de rookgasventilator uitgevoerd met een instelklep.

27 Het leveren van een elektrostatisch filter, type KEF ,5-20. (stof < 20 mg/nm 3 ). Het stof wordt verzameld in samenwerking met het PA-filter (pos 5.01) en het elektrostatisch filter KEF ,5-20. Het elektrisch filter wordt na de rookgasventilator geplaatst en levert een stof emissie van < 20 mg/nm³. Elektrostatisch filter type KEF 14/9/3,5 Ketelcapaciteit : kw. Rookgashoeveelheid : Bm³/h. Rookgastemperatuur : 160 C. Afscheidingsoppervlak : 315 m² Afscheidingsgraad : 90 % Ingaande stofemissie : 225 mg/nm³ Emissie waarde : < 20 mg/nm³ In verband met het bereiken van de juiste emissies te weten < 20 mg/nm³ hebben wij hiervoor een elektrostatisch filter type KEF geprojecteerd. Het leveren van extra rookgaskanalen is opgenomen. Onze levering hiervoor omvat: 1 Elektrostatisch filter geschikt voor rookgassen met een temperatuur van 160 C, kompleet met isolatie dik 100 mm. De rookgassen stromen via de inlaatmond in het elektrostatische filter. Na deze inlaatmond, is eerst een voorafscheider gemonteerd. Hier worden de grove asdelen afgevangen. Na de voorafscheider zijn verdeelstaven gemonteerd, die de rookgassen gelijkmatig verdelen over de gehele filter breedte. Vervolgens stromen deze verdeelde rookgassen in de afscheidingsopeningen van het filter. In deze openingen worden de rookgassen eerst geladen door een krachtig elektrisch veld. De stofdeeltjes vervolgen hun weg naar de afscheidingsplaten en zetten zich vast op de afvangstelektroden. Vervolgens wordt het afgescheiden fijn stof, volgens een bepaalde cyclus, van de elektroden geklopt. Deze elektroden zijn dusdanig uitgevoerd dat het reeds afgescheiden stof gedurende de klopcyclus niet meegesleurd wordt maar in de daarvoor aangebrachte openingen blijft en naar onderen in de stofbunker valt.

28 De stofdeeltjes, welke zich op de sproei elektroden vastzetten, worden op dezelfde manier gereinigd. De cyclustijd hiervan is echter wat langer. Het as wordt verzameld in de opvangbunker van het filter. Om er zeker van te zijn dat het as de trechter verlaat, worden er trilmotoren gemonteerd. Onder in de trechter komt een asworm met aan het eind een ascellenradsluis, om de as naar één plek te brengen (pos 6.01). Het filter wordt compleet geleverd uitgevoerd met een automatische hoogspanningsinrichting. De hoogspanningsinrichting is dusdanig uitgevoerd, dat de reinigingscycli hierop geen negatieve invloed hebben i.v.m. de emissie. Hiervoor is de hoogspanning voorzien van een variabele laadstroomregeling, waarmee een kortsluiting voorkomen wordt. De gehele besturing van de hoogspanningsinrichting zijnde de laadstroomregeling, de spanningsregeling en besturing van de klopmotoren, is geheel geïntegreerd in het filter. De trechter van het elektrostatische filter is voorzien van electrische verwarming, om condensvorming te voorkomen. Technische gegevens filter: Type :KEF 14/9/3,5/20 Aantal collectorplaten : 135 st. Aantal sproei elektroden : 126 st. Aantal isolatoren : 4 st. Drukverlies filter : 25 mm wk. Vermogen ca. : 3,6 kw. Afmetingen filter: Hoogte onderbouw : 3,5 m. Hoogte bovenbouw t/m dak : 4,5 m. Hoogte filter t/m dak : 8,0 m. Hoogte inclusief hekwerk : 9,1 m. Breedte filter excl. kooiladder : 3,3 m. Lengte filter inlaat - uitlaat : 7,0 m. Harthoogte inlaatflens : 7,3 m. Harthoogte uitlaatflens : 5,5 m. Gewicht bovenbouw : 12,6 ton. Gewicht onderbouw : 2,7 ton. Totaal gewicht filter : 15,3 ton.

29 Extra rookgaskanalen i.v.m. het elektrostatisch filter. 1 Asworm ATW 178/8, compleet met aandrijfmotor voor electrostatische filter Type : ATW 178 Diameter : 178 mm. Lengte ca. : 5 m. Aandrijving : 0,75 kw.

30 Het leveren van een ureum injectie installatie zonder regeling. NOx ontstaat in het verbrandingsproces door stikstof (N) atomen die aanwezig zijn in de brandstof (chemische NOx) en door de aanwezigheid van stikstof in de verbrandingslucht (thermische NOx). Om te zorgen dat de emissie onder de 275 mg/nm 3 komt is een combinatie van het ontwerp van de vuurhaard en ureum injectie in de vuurhaard noodzakelijk. Thermische NOx wordt voorkomen in de KARA installaties door te zorgen dat de vuurhaard temperatuur niet boven de 1100 C komt. De chemische NOx wordt laag gehouden bij gecontroleerd toevoer van lucht in de vuurhaard, primaire lucht onder het rooster en de secondaire lucht boven het rooster. De vorming van NOx vindt in stappen plaats. De stikstof componenten in het hout, worden instabiel en vormen gasvormige componenten. Deze componenten worden NHi componenten in de aanwezigheid van zuurstof. De NHi componenten kunnen verder oxideren tot NO of reageren met de reeds aanwezige NO tot stikstof en water. Het laatste gebeurd in de omgeving van lage zuurstof niveaus, daarvoor is het belangrijk dat de secondaire lucht optimaal gemengd wordt met de verbrandingsgassen die van het rooster af komen. Met een optimaal vuurhaard / rooster ontwerp kan het NO niveau laag worden gehouden die geproduceerd wordt. De hoeveelheid chemische NOx dat gevormd wordt hangt rechtsreeks af van de samenstelling van de brandstof. De hoeveelheid NOx bij schoon hout verbranding zal onder de 300 mg/nm 3 (6 vol%o2) blijven. Indien bijv. plaatmateriaal of MDF verbrand wordt zal de hoeveelheid NOx oplopen door de in de stikstofhoudende lijmen. De hoeveelheden NOx kunnen dan oplopen tot rond de 600 mg/nm 3. De verwachte NOx emissie zonder NOx reductie zal gemiddeld rond de 300 mg/nm 3 zijn, maar kan oplopen tot richting de 400 mg/nm 3 als het snoeihout veel stikstof bevat. Voor de reductie van de NOx wordt SNCR (Selective Non-Catalytic Reduction) op basis van ureum injectie in de vuurhaard toegepast. De ureum valt onder de hoge temperaturen uiteen tot NH3 en reageert met de NOx samen tot stikstof en water. De temperatuur van de vuurhaard moet hoog genoeg zijn om te zorgen dat de verschillende reacties plaats vinden. Een overmaat aan ureum dient geïnjecteerd te worden omdat een gedeelte van de NH3 met zichzelf reageert. De NOx concentratie wordt gereduceerd met behulp van een geforceerde hoeveelheid ureum die zal worden geïnjecteerd in de vuurhaard. Met ureum injectie is ongeveer 50% reductie mogelijk van de NOx concentratie.

31 De hoeveelheid ureum oplossing nodig voor het reduceren van NOx tot onder de 200 mg/nm 3 bij vollast is gemiddeld rond de 5 lr/hr. De ureum (40 gew% oplossing) wordt vanuit het voorraadvat 5 m³ in de vuurhaard verneveld met perslucht bij hoge druk, zodat de ureum goed gemengd kan worden met de rookgassen. Het injecteren van ureum begint pas als de vuurhaard op temperatuur is, maar om de injectie nozzle te beschermen tegen hoge temperaturen tijdens het opstarten worden deze gekoeld door het injecteren van perslucht. Hiervoor wordt lucht gebruikt uit het perslucht systeem. Onze levering hiervoor omvat: 1 Ureum vat van 5 m 3 1 Stuks Ureum injectie systeem Vermogen pomp : <1 kw Leiding werk vanaf ureum voorraadvat en vanaf compressor naar injectiesysteem. 1 Stuks NOx meet systeem. 1 Stuk besturingssysteem ingebouwd in de schakelkast 1 Bekabeling van sensoren en actuatoren t.b.v. meting en aansturing

32 Het isoleren van de rookgaskanalen, inclusief rookgasventilator en PAfilter. Om te zorgen dat de rookgassen niet afkoelen voordat ze bij de schoorsteen komen worden de rookgaskanalen, rookgasventilator en PA-filter geïsoleerd. Onze levering hiervoor omvat: Het geheel geïsoleerd (40 mm) afgewerkt met aluminium beplating, niet geïsoleerde delen zijn afgelakt.

33 Het leveren van een RVS schoorsteen met een lengte van 15 meter. Hiervoor hebben wij geprojecteerd een KARA RVS schoorsteen met een diameter van 0,8 m. en een lengte van ca. 15 m. De schoorsteen is geschikt voor een KARA ketelinstallatie met een capaciteit van 4300 kw. De schoorsteen is enkelwandig, gelast op een zware voetplaat, voorzien van gaten om te worden geplaatst op een fundering. Deze fundering dient te worden verzorgd door de opdrachtgever. Onze levering hiervoor omvat: 1 Gelaste RVS schoorsteen, lang 15 mtr., diameter 0,8 m., in enkelwandige uitvoering, vrijstaand, gelast op zware voetplaat, voorzien van roetluik en rookgas aansluitmond. Vanaf deze rookgas aansluitmond wordt de schoorsteen geïsoleerd met 50 mm rockwool dekens en afgewerkt met zeewaardige, aluminium beplating. Het deel wat niet is geïsoleerd wordt afgewerkt met een beschermde coating. De schoorsteen is verder voorzien van een kraanhaak voor het opstellen en optillen van de schoorsteen en openingen voor het doen van emissie metingen.

34 Het leveren van de ontassing voor het hydraulisch rooster, economiser, PA-filter en elektrostatische filter. Hiervoor hebben wij een as afvoersysteem opgenomen t.b.v. de aangeboden KARA ketelinstallatie (pos 4.01), economiser (pos 4.02), PA-filter (pos 5.01) en het elektrostatische filter (pos. 5.02). Aan het eind en onder het rooster valt de as in een automatische natte ontassing, die onder het hele rooster doorloopt. Daarnaar gaat deze schraperketting omhoog naar een plek buiten het ketelhuis waar de as vrij komt op één plaats, waar het in een container (geleverd door derden) kan vallen. Dit is de bodemas van de installatie. Een droge ontassing wordt geleverd voor het PA-filter, economiser en elektrostatische filter om de vliegas op te slaan. Met een droge asschraperketting wordt de vliegas naar de zijkant van het ketelhuis vervoerd waar het in een ascontainer (geleverd door derden) kan vallen. Het PA-filter, economiser en elektrostatische filter zijn gescheiden van de omgeving en elkaar, door ascellenradsluizen, om interne luchtstromen te voorkomen. De aansluiting op de vliegas container wordt zo gemaakt dat deze stofdicht is, en dat de container eenvoudig te verwijderen is. Onze levering hiervoor omvat: 1 Natte as schraperketting transporteur Type : KNASC 600 Breedte : 600 mm. Lengte ca. : 18 m. Aandrijving : 0,37 kw. 1 Niveau regelaar (radar) met bijbehorende armaturen tot een wateraansluiting om het gewenste waterniveau in de natte schraperketting te realiseren. 1 Droge asschraperketting transporteur Type : KDASC 400 Breedte : 400 mm. Lengte ca. : 15 m. Aandrijving : 0,75 kw. De droge schraperketting wordt beter stofdicht gemaakt door toepassen van pakkingen onder de afdekplaten te doen. 3 Ascellenradsluis Aandrijving : 0,75 kw.

35 Het leveren van een elektrische schakelkast met PLC voor de besturing en regeling, met brandstof toevoer regeling, vuurhaard onderdruk regeling en modulerende regeling. Het hoofd schakelpaneel wordt zo ontworpen dat het alle elektrische componenten van de KARA verbrandingsinstallatie kan aansturen en bewaken. De volgende items worden gecontroleerd / aangestuurd: 2.01 Cargo Floor 3.01/3.02 Transportsysteem naar de ketel 4.01 Ketelinstallatie 5.01/5.02 Rookgasreiniging 8.01 Waterzijdige aansluitingen De elektrische schakelkast van de ketelinstallatie wordt compleet bedraad, geleverd met elektrische schema s. In de schakelkast zit een PLC (Hitachi) systeem, die de installatie bestuurd. Voorop de schakelkast bevindt zich een display waarmee de hele installatie bestuurd en bewaakt kan worden. Deze display communiceert met de PLC. De installatie is voorzien van een internet aansluiting om de installatie van afstand te bedienen en te bewaken. Via internet is dezelfde functionaliteit beschikbaar als op de display. De volgende beveiligingen zijn aanwezig voor veiligheid en besturing: * Elke elektrische aangedreven motor of ventilator is voorzien van thermische beveiliging om de motor te beveiligen tegen te hoge stroombelasting. * De stoker schroef is uitgerust met twee thermostaten, een mechanische en een elektrische. Indien de temperatuur binnen te hoog wordt, bijvoorbeeld wanneer het hout terug brand in de schroef wordt de mechanische thermostaat geactiveerd. Deze thermostaat opent een klep waardoor de watersproeier geactiveerd, totdat de temperatuur weer is gedaald. Indien de temperatuur blijft stijgen wordt de elektrische thermostaat geactiveerd, die een alarm signaal stuurt naar de schakelkast. De hele installatie wordt stop gelegd. * Boven op de stoom ketel worden diverse veiligheden geplaatst om de installatie te beveiligen. Indien de situatie zich voordoet wordt alarm gegeven, en de ketel installatie wordt gestopt.

36 Automatische onderdruk regeling Voor bedrijf- en veiligheidsredenen wordt het verbrandingsproces in de vuurhaard uitgevoerd bij onderdruk (een druk ligt onder atmosferische druk). Om een constante verbranding te garanderen moet de onderdruk constant zijn. Door de veranderende brandstof condities en de warmte vraag zal de onderdruk veranderen. Om voor deze invloeden te corrigeren wordt de hoeveelheid rookgassen door het recirculatie kanaal geregeld. In de onder pos genoemde recirculatie leiding is een servomotor bediende klep geplaatst. Door het continue meten van de onderdruk in de vuurhaard wordt deze klep geregeld. Brandstoftoevoerregeling De hoeveelheid brandstof wat gevoed wordt aan de ketelinstallatie is voornamelijk bepaald door het geleverde vermogen. Als eerste opzet is de brandstof hoeveelheid proportioneel tot het gevraagde vermogen. De water aanvoer- en retourtemperatuur wordt gemeten en met deze afhankelijkheid is het mogelijk om de brandstof hoeveelheid te regelen in het geval van veranderingen in de brandstof kwaliteit. Indien de brandstof natter is dan het gemiddelde dan is de energie inhoud minder en dit zal resulteren in een lagere water temperatuur. Dit resultaat zal leiden tot een correctie in de brandstof toevoer. Rookgasreiniging De rookgasventilator wordt vanuit de schakelkast aangestuurd en geregeld door middel van een frequentieregelaar. Modulerende ketelregeling Voor bepaalde toepassingen is een modulerende ketelregeling gewenst. Dit zijn bijvoorbeeld systemen waar water of stoom met een constante kwaliteit geproduceerd dient te worden of met hoge eisen aan de emissies. Doordat de brandstof parameters niet constant zijn bij het verbranden van hout (deeltjes grootte, vochtgehalte, asgehalte, stort gewicht en samenstelling) is het belangrijk om hiervoor een dynamische regeling op de installatie te installeren. Met gas- en oliebranders is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten wanneer warmte nodig is of modulerend te draaien. Met houtgestookte installaties is dat niet zo eenvoudig, een installatie met een aan/uit regeling zal even de tijd (minuten) nodig hebben voordat de vuurhaard weer stabiel brand en weer een constante kwaliteit levert of voldoet aan de emissie eisen en de brandstofkwaliteit veranderd constant.

Studiegroep Bio-energie Energy Matters

Studiegroep Bio-energie Energy Matters Door: Gerard Prinsen Presenteert op verzoek van: Studiegroep Bio-energie Energy Matters Emissiebeleid Biomassa gestookte installaties Volledige verbranding bij laagwaardige biomassa KARA Energy Systems

Nadere informatie

Minder stookkosten bij houtstoken

Minder stookkosten bij houtstoken Minder stookkosten bij houtstoken door :Gerard A.M. Prinsen en Alexander V. van Hunnik 26 juni 2013 Turnkey oplossingen voor biomassa verbrandingssystemen sinds 1910 DE BELANGRIJKSTE AKTIVITEITEN Biomassa

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

HR WKK met CO 2 winning

HR WKK met CO 2 winning HR WKK met CO 2 winning Door: Herman Klein Teeselink HoSt Sheet 1 of 22 Inhoud HoSt HoSt ImtechVonkV.O.F. - Reinigen van rookgassen - Rookgascondensor / Scrubber - Nat elektrostatisch filter - Waterbehandeling

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl

Vitotherm Technische informatie. www.vitotherm.nl Vitotherm Technische informatie www.vitotherm.nl Deze folder informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Introductie HoSt B.V.

Introductie HoSt B.V. HR Hout WKK (Vink Sion) voor glastuinbouw en stadverwarming door HoSt Imtech Vonk vof door H. Klein Teeselink info@host.nl Introductie HoSt B.V. Inhoud: Waarom biomassa WKK, belang van warmte? Wie zijn

Nadere informatie

In deze bijlage wordt de aangevraagde verandering uitgebreid beschreven. De verandering in deze aanvraag is:

In deze bijlage wordt de aangevraagde verandering uitgebreid beschreven. De verandering in deze aanvraag is: Bijlage 1: Veranderingen in de bedrijfsactiviteiten In deze bijlage wordt de aangevraagde verandering uitgebreid beschreven. De verandering in deze aanvraag is: Het plaatsen van een tweede turbine met

Nadere informatie

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014 TORUS - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.490,- - Wildblauw 2.735,- - set pootjes (incl. montage) 85,- TORUS DEPOT - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.995,- - Wildblauw 3.260,-

Nadere informatie

LAMPUGNANI DRUKSTRAALCABINE

LAMPUGNANI DRUKSTRAALCABINE LAMPUGNANI DRUKSTRAALCABINE De straal-unit bestaat uit: 1) Straalcabine (LC/3 of LC/2); 2) Cycloon (reclaimer), 25,4 m³/min. 1,1 kw (volautomatisch straalmiddel terugwinsysteem); 3) Straalketel (100 ltr.);

Nadere informatie

Technische specificatie Tower Airvising Postbus 122 1940AC Beverwijk 3/27/2014

Technische specificatie Tower Airvising Postbus 122 1940AC Beverwijk 3/27/2014 SmartAir 9-KR SW50 R Unit type 9-KR Ondersteunings frame Verstelbaar Luchthoeveelheid (m3/h) 00 00 Isolatie dikte (mm) 50 Gewicht (kg) 2173 Externe druk (Pa) 350 350 Inspectie zijde Rechts Configuratie

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Het Upsilon cascade systeem is snel en simpel te installeren omdat het gemaakt is vanuit het Plug & Play principe. Dankzij de diversiteit in configuratiemogelijkheden

Nadere informatie

Dossier: Afvalverwerking en verwarming

Dossier: Afvalverwerking en verwarming Dossier: Afvalverwerking en verwarming In een houtverwerkend bedrijf heeft men altijd met afval te maken. Optimalisatiesystemen en efficiëntie zorgen er gelukkig voor dat dit tot een minimum wordt beperkt.

Nadere informatie

Op onderstaande afbeelding is een zogenaamd stookdiagram weergegeven.wat stellen de lijnen 1-4 en 1-9 voor?

Op onderstaande afbeelding is een zogenaamd stookdiagram weergegeven.wat stellen de lijnen 1-4 en 1-9 voor? Proefexamen Stoomketels EPT niveau 5 (Nr 92) Datum : Tijd : 1 uur Aantal opgaven : 14 Vraag 1 Wat is de functie van secundaire lucht A: Drogen afval en mengen rookgassen B: Mengen rookgassen, oxidatie

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout Technische gegevens Bestelnr. en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel

Nadere informatie

De afvalenergiecentrale van Attero in Moerdijk is sinds operationeel. De installatie zet huishoudelijk en

De afvalenergiecentrale van Attero in Moerdijk is sinds operationeel. De installatie zet huishoudelijk en De afvalenergiecentrale van Attero in Moerdijk is sinds 1997 operationeel. De installatie zet huishoudelijk en daarmee vergelijkbaar bedrijfsafval om in (duurzame) energie. Dat gebeurt uiterst efficiënt:

Nadere informatie

Ontwerpen, installeren en beheren van Biomassaverbrandingsinstallaties

Ontwerpen, installeren en beheren van Biomassaverbrandingsinstallaties Ontwerpen, installeren en beheren van Biomassaverbrandingsinstallaties Lees zorgvuldig onderstaande informatie Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Lees, voordat u antwoord geeft, de vraag zorgvuldig

Nadere informatie

NOx reductie. Oscar Moers en Max Breedijk

NOx reductie. Oscar Moers en Max Breedijk NOx reductie Oscar Moers en Max Breedijk Oscar Moers Afgestudeerd HTS Werktuigbouwkunde en HTS Technische Bedrijfskunde Werkzaam bij Elco Burners B.V. sinds 2006, eindverantwoordelijk voor service Elco

Nadere informatie

Themadag Energiebesparing. Locatie: Maxima Centrale te Lelystad

Themadag Energiebesparing. Locatie: Maxima Centrale te Lelystad Themadag Energiebesparing. Locatie: Maxima Centrale te Lelystad Praktische besparing in een bestaand ketelhuis Jan Koopmans Jan Koopmans Senior Consultant Energy Activiteiten: - Energiebesparing/ trouble

Nadere informatie

Compacte bouwwijze / stapelbaar. Ketelcapaciteit 325-10000 kw

Compacte bouwwijze / stapelbaar. Ketelcapaciteit 325-10000 kw 3.0 NOVUM KETEL EN APPARATENBOUW HR Overdrukketel Lage NOx-emissie Compacte bouwwijze / stapelbaar Ketelcapaciteit 325-10000 kw Novumax LN Machinefabriek Novum B.V. Landweerstraat 91-zuid Postbus 66 5340

Nadere informatie

Zantingh CO 2 -doseringsinstallaties

Zantingh CO 2 -doseringsinstallaties Zantingh CO 2 -doseringsinstallaties You can count on our expertise RVS CO 2 -doseringsinstallatie De Zantingh CO2-units worden toegepast bij het centraal doseren van CO2 in tuinbouwkassen. De rookgassen

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN * KLASSIEKE TOESTELLEN. Van 59 tot 310 Kw. Van 32 tot 1.

CONVECTIEVERWARMING WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN * KLASSIEKE TOESTELLEN. Van 59 tot 310 Kw. Van 32 tot 1. CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN Van

Nadere informatie

www.pellet-cvketel.be

www.pellet-cvketel.be De Pelling is een ketel voor het verwarmen van water voor centrale verwarmingsinstallaties en sanitair warm water. De pelletketel zal automatisch starten en stoppen, afhankelijk van het warmteverbruik.

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro"-kachels

Nadere informatie

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw Hoe maak je biogas? Inhoud presentatie Wie en wat is Biogas Plus? Hoe werkt een biogasinstallatie? Voor wie is een biogasinstallatie interessant? Is een biogasinstallatie duurzaam? Zijn subsidies nodig?

Nadere informatie

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen.

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Luchtverhitters Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Indirect gestookte luchtverhitters KAI 300 HC KAI 25 C De Kongskilde indirect gestookte luchtverhitters zijn speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Verbranding van Afval

Verbranding van Afval Energiewinning 4.0 De Ketel Het doel van de ketel is de warmte die tijdens de verbranding vrijkomt over te dragen aan het water, dat verdere benutting van die warmte mogelijk maakt. Reeds aan het eind

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS Vermogens

Nadere informatie

Let op! Zware lading. Sta niet onder de hangende lading tijdens het transport of de montage.

Let op! Zware lading. Sta niet onder de hangende lading tijdens het transport of de montage. Instructie handleiding MINIBEL Luchtgordijnen Waarschuwingsadvies symbolen Attention, Gevaar, Waarschuwing! Gevaarlijke stroom of hoge voltages! Kans op verwondingen! Gevaar! Sta niet onder de hangende

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw

VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw VIESMANN VITOLIGNO 100-S Houtvergassingsketel 20 kw Technische gegevens Bestelnummer en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 100-S type VL1B Houtvergassingsketel voor kloofhout van 45 tot 50 cm 5/2013 Vitoligno

Nadere informatie

Technische specificatie Tower Airvising Postbus AC Beverwijk 3/27/2014

Technische specificatie Tower Airvising Postbus AC Beverwijk 3/27/2014 SmartAir 8-KR SW50 R Unit type 8-KR Ondersteunings frame Verstelbaar Luchthoeveelheid (m3/h) 9900 8950 Isolatie dikte (mm) 50 Gewicht (kg) 2641 Externe druk (Pa) 300 300 Inspectie zijde Rechts Configuratie

Nadere informatie

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN BlueBurn powered by pellets De goedkoopste betrouwbare pelletketel Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN De technologie om met pellets te verwarmen 4 13 2 3 7 10 11 5 12 9 1 8 6 1 Brander met recirculatiesysteem:

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Warmtepompen M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Elektrische verwarming Minder CO2 uitstoot Stookolie CV Ketel M-Thermal Het verwarmen met een lucht/water zorgt veruit voor het minste CO2 uitstoot.

Nadere informatie

LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie

LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie LUCKERATH UITBRAND OVENS Type MUBO Algemene Informatie 1/7 De Luckerath pyrolyse ovens vinden hun toepassingen in : herwikkel- en revisiebedrijven voor electrische motoren en transformatoren recyclagebedrijven

Nadere informatie

CONDOS: doseerinstallatie voor

CONDOS: doseerinstallatie voor CONDOS: doseerinstallatie voor 1. Inleiding De Condos is een doseerinstallatie voor het doseren van Concrix, constructieve kunststofvezels, in beton. Het systeem is universeel inzetbaar bij aanvoersystemen

Nadere informatie

DE RYCK Klima. 1 kw primaire energie 2,25 kw warmte. ŋ verlies op motor 10% netto vermogen op WP 34% geeft warmte afvoer verwarmingscircuit

DE RYCK Klima. 1 kw primaire energie 2,25 kw warmte. ŋ verlies op motor 10% netto vermogen op WP 34% geeft warmte afvoer verwarmingscircuit DE RYCK Klima LUWAGAM : pomp lucht-water aangedreven met gasmotor PAUL DE RYCK Werking op laag niveau (buitenlucht min. 0 C) omzetten naar warmte op hoog niveau (buiswater max. 50 C) Serreverwarming buis

Nadere informatie

Vitotherm Gas- en oliebranders.

Vitotherm Gas- en oliebranders. Vitotherm Gas- en oliebranders www.vitotherm.nl Deze brochure informeert u over de producten en dienstverlening van Vitotherm B.V. Soms moet je iets durven investeren om vervolgens veel te besparen. Dit

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat!

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! warmteterugwinunits 1 Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement Renovatie

Nadere informatie

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Producten Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Besturingseenheid (standaard) Afstandbediening Ruimtethermostaat 1 Eco-9

Nadere informatie

Dorset Droogsysteem. biomassa en pluimveemest

Dorset Droogsysteem. biomassa en pluimveemest Dorset Droogsysteem voor biomassa en pluimveemest n Drogen van Biomassa Biogasdigistaat Houtsnippers Zuiveringsslib Pluimveemest Veevoeders n Compact en flexibel n Korrelfabriek n Hygiënisatie n Wegen

Nadere informatie

GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2

GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2 GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2 Nieuwe lijn GASELLE Hi-TECH. Dé evolutie van de hout biomassa ketel VERWARMEN DOOR MIDDEL VAN HOUT OF HOUT

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater Een CV-ketel op houtpellets (pelletketel CV) is een hernieuwbaar alternatief voor de HR-ketel op aardgas. De pelletketel verbrandt houtpellets met een hoog rendement. De pellets worden door de gebruiker

Nadere informatie

BIOMASSA ENERGIE INSTALLATIES DUURZAAM EN EFFICIËNT ENERGIE UIT BIOMASSA. www.host.nl

BIOMASSA ENERGIE INSTALLATIES DUURZAAM EN EFFICIËNT ENERGIE UIT BIOMASSA. www.host.nl NL BIOMASSA ENERGIE INSTALLATIES DUURZAAM EN EFFICIËNT ENERGIE UIT BIOMASSA www.host.nl BIOMASSA GESTOOKTE ENERGIE INSTALLATIES Biomassabrandstoffen zoals hout, stro, kaf of andere organisch afval zijn

Nadere informatie

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen.

De Segrosol producten worden van hoogwaardige materialen geproduceerd, waardoor de producten een lange levensduur hebben en weinig onderhoud vergen. Segrosol levert hoogwaardige zonneboiler systemen tegen minimale kosten. Onze producten zijn uitgerust met vacuüm buizen en heat pipes. Deze systemen geven een zeer hoog rendement en zijn onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor?

1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor? Opgaven Hoofdstuk 8 Gasmotoren 1. Welke gasmotoren kent u? 2. Wat verstaat u onder een Otto gasmotor? 3. Wat verstaat u onder een diesel-gasmotor? 4. Wat verstaat u onder een stoichiometrische gasmotor?

Nadere informatie

Gericht op de toekomst. Stikstofoxiden. Praktische toepassing van meten van NO x

Gericht op de toekomst. Stikstofoxiden. Praktische toepassing van meten van NO x Stikstofoxiden Praktische toepassing van meten van NO x Maarten van Dam Mvdam@testo.nl 06-53782193 Michel de Ruiter Michel.deruiter@multi-instruments.nl 06-20360160 Dia 2 van 132 Waarom meten? Wetgeving:

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW 8-20kW 8-20kW ONE is de nieuwste HT-ketel die is ontworpen voor het verbranden van pellets. Het apparaat heeft een compact ontwerp en een intuïtieve bediening. De ONE-modellenreeks begint met een vermogen

Nadere informatie

oefenopgaven wb oktober 2003

oefenopgaven wb oktober 2003 oefenopgaven wb1224 2 oktober 2003 Opgave 1 Stoom met een druk van 38 bar en een temperatuur van 470 C wordt geëxpandeerd in een stoom-turbine tot een druk van 0,05 bar. De warmteuitwisseling van de turbine

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro -kachels

Nadere informatie

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards:

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards: www.hammerer.at Hier een aantal goede redenen waarom MERLIN ORBIT WING de beste keuze is. DE VOORDELEN SAMENGEVAT 98% water- en energie-efficiënt minimaal onderhoud PARTNER geen chemische toevoegingen

Nadere informatie

Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Gietijzeren VR-overdrukketels. Logano GE515.

Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Gietijzeren VR-overdrukketels. Logano GE515. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Gietijzeren VR-overdrukketels Logano GE515 Logano GE615 Gietijzeren verbeterd rendement Ecostream overdrukketels Logano

Nadere informatie

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS Groot assortiment koudwater units Compact en aantrekkelijk design EC-motor voor energiebesparing Auto-adaptieve regeling Installatiegemak Close Control Unit 50CO Vertaling van

Nadere informatie

Biomassa Hernieuwbare energie in gebouwen Vlaamse confederatie bouw

Biomassa Hernieuwbare energie in gebouwen Vlaamse confederatie bouw 18/09/2012 Biomassa Hernieuwbare energie in gebouwen Vlaamse confederatie bouw Ruben Guisson VITO Bioenergy Team 13 september 2012, Technopolis Mechelen Types brandstof Houtpellets + Hoge energiedichtheid

Nadere informatie

2Power opslagtank. Installatie instructies

2Power opslagtank. Installatie instructies 2Power opslagtank Installatie instructies Deze installatieconstructie bevat belangrijk advies voor het hanteren, installeren en opstarten van een 2Power-zonne-installatie. Lees dit advies zorgvuldig door

Nadere informatie

Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen

Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor installatie en gebruik van de LD (Lage Druk) luchtmessen van Fiktech B.V. Deze handleiding dient beschikbaar en

Nadere informatie

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven met tegenstroom wisselaar Plate Box 95 Plate Box 95 met laag verbruik motor Zeer geringe hoogte, voor inbouw in vals plafond Wisselaar Tegenstroom Motor Laag verbruik Batterij électrisch Warmwater Change

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis Deel 2 : energiemonitoring

Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis Deel 2 : energiemonitoring Het Nieuwe Telen van Amaryllis Amazone Amaryllis 2011-2012. Deel 2 : energiemonitoring Het Nieuwe Telen Amaryllis : Deel 2 Energiemonitoring projectnummer 1400007415 Januari 2013 Energiemonitoring Plantmonitoring

Nadere informatie

Introductie HoSt B.V. Beschikbare Biomassa in Nederland. Inefficiënt gebruik van biomassa in Nederland (en Europa)

Introductie HoSt B.V. Beschikbare Biomassa in Nederland. Inefficiënt gebruik van biomassa in Nederland (en Europa) Hoog efficiënte voor glastuinbouw en stadverwarming door HoSt Imtech Vonk vof door H. Klein Teeselink Directeur HoSt B.V. in Nederland 0742401807 info@host.nl Inhoud: Introductie HoSt B.V. Beschikbare

Nadere informatie

HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem

HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem Hernieuwbare Energie, (CO2)- klimaatneutraal, in balans met de natuur Verwarmingssystemen op hout HDG Compact Serie houtverwarmingssysteem 25 kw tot 80 kw. Geschikt voor snippers, pellets, houtkrullen

Nadere informatie

Houtketel met rookgascondensor

Houtketel met rookgascondensor Houtketel met rookgascondensor Totaal pakket vyncke De ketel stookt twee ton chips per uur. Voor een optimaal rendement van de condensor hebben we hout nodig van 40-45% vocht, als het te nat is hebben

Nadere informatie

Hydraulische aansluitset

Hydraulische aansluitset Hydraulische aansluitset GAS 310/610 Eco Pro Eenvoudig en snel. Doordacht ontwerp. Remeha GAS 310 en 610 Eco Pro toestellen zijn krachtige staande cv-ketels, die mede door de transport wielen eenvoudig

Nadere informatie

Gietijzeren VR-overdrukketels. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Logano GE315.

Gietijzeren VR-overdrukketels. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Logano GE315. Verbeterd rendement, compacte, gietijzeren ketels. Eenvoudig overal te plaatsen. Gietijzeren VR-overdrukketels Logano GE315 Logano GE515 Logano GE615 Gietijzeren verbeterd rendement Ecostream overdrukketels

Nadere informatie

MULTIPOWER-A R/H. Multipower-A R/H (type ) Luchtgekoeld koudwateraggregaat Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling

MULTIPOWER-A R/H. Multipower-A R/H (type ) Luchtgekoeld koudwateraggregaat Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling MULTIPOWER-A R/H Multipower-A R/H (type 90-610) Luchtgekoeld koudwateraggregaat Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling De Aircool koudwateraggregaten onderscheiden zich door: innovatief, dynamisch

Nadere informatie

Optimale st(r)oomproductie met de uitlaatgassen van een motor.

Optimale st(r)oomproductie met de uitlaatgassen van een motor. Lezing 17 oktober 07, Energik-Agfa Paul Lamberts Clayton. Optimale st(r)oomproductie met de uitlaatgassen van een motor. Hogedruk recuperatieketel + oververhitter + stoomturbine Optie Via de uitlaatgassen

Nadere informatie

Eneco WarmteWinner. Eneco Smart Energy. Postbus BA Rotterdam EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17

Eneco WarmteWinner. Eneco Smart Energy. Postbus BA Rotterdam   EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17 Eneco WarmteWinner Eneco Smart Energy Postbus 1014 3000 BA Rotterdam www.eneco.nl/warmtewinner EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17 Inhoud Introductie Introductie 3 De Eneco WarmteWinner 4 Werkingsprincipe 7 Hybride

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR

KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR 1371034-01 TM KICKSPACE 500 DUO GECOMBINEERDE CONVECTOR VOOR WARM WATER C-V MET ELEKTRISCHE VENTILATOR INSTALLATIE-, ONDERHOUD EN GEBRUIKSINSTRUCTIES EN TECHNISCHE GEGEVENS LEES DEZE INSTRUCTIES A.U.B.

Nadere informatie

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V.

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180 centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. Unieke capaciteiten Hoogrendement wandketels Ambassador

Nadere informatie

Dimensioneringsplan ventilatiesysteem Kuijpers Kip Door: Victor van wagenberg, Vencomatic Datum: 4 augustus 2008, aangepast 19 augustus 2008, aangepast op 28 november 2008 In deze notitie wordt een beschrijving

Nadere informatie

Module in verband met de meettechnieken voor verwarmingsketels

Module in verband met de meettechnieken voor verwarmingsketels EPB-verwarmingsreglementering Technische inhoud voor opleidingsinstellingen Module in verband met de meettechnieken voor verwarmingsketels Voor verwarmingsspecialisten: erkende verwarmingsinstallateurs

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels De zeer moderne fabriek voor kachels van vaste brandstoffen is gevestigd in Polen. In deze moderne fabriek worden ketels geproduceerd van 4KW tot en met 7 MW, tevens kunnen er klant specifieke installaties

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

1 van VERWARMINGSINSTALLATIES CENTRALE WARMTE-OPWEKKINGSAPPARATEN

1 van VERWARMINGSINSTALLATIES CENTRALE WARMTE-OPWEKKINGSAPPARATEN 1 van 5 60 VERWARMINGSINSTALLATIES 60.51 CENTRALE WARMTE-OPWEKKINGSAPPARATEN 60.51.32-a PLATENWARMTEWISSELAAR 0. PLATENWARMTEWISSELAAR Type: Verswaterstation. Afmetingen (mm): 420 x 355 x 220 (b x h x

Nadere informatie

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h Hoog rendement warmte terugwinunit 1.000-15.000 m 3 /h FLEXIBLITEIT IS EEN STANDAARD BO-AIR Luchtbehandeling De missie van BO-AIR is voorop te blijven in de ontwikkeling van energiezuinige klimaatapparatuur

Nadere informatie

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD INOXIA de GJ beste keuze Ontdek de kwaliteit Dynamiek is het motto Snelle veranderingen in het energielandschap hebben net zo snelle antwoorden nodig. Unical

Nadere informatie

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE REINIGING EN ONDERHOUD SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE De kachel hoeft niet vaak te worden schoongemaakt als er houtpellets van een goede kwaliteit als brandstof worden gebruikt. Controleer de volgende

Nadere informatie

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314 Handleiding AZEZ Algemene instructies: Dit filter is ontworpen en gemaakt om aan de hoogste eisen van kwaliteit en afwerking te voldoen. De UDI AZEZ filter is een automatisch zelfreinigend filter dat wordt

Nadere informatie

PERFORMO-A R/H. PERFORMO-A R/H (type ) Luchtgekoelde chillers Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling

PERFORMO-A R/H. PERFORMO-A R/H (type ) Luchtgekoelde chillers Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling PERFORMO-A R/H PERFORMO-A R/H (type 30-196) Luchtgekoelde chillers Alleen koelen / warmtepomp Voor buitenopstelling De Aircool koudwateraggregaten onderscheiden zich door: Innovatief, dynamisch en marktgericht.

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 2

OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 2 OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 2 EPB-verwarmingsadviseur VTI : Onderneming :..... Particulier Naam :... Erkenningsnummer :... Onderneming :... BTW-nummer :... Straat :... Huisnummer

Nadere informatie

OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 1

OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 1 OPLEVERINGSATTEST VAN EEN VERWARMINGSSYSTEEM VAN TYPE 1 Erkende verwarmingsinstallateur VTI : Onderneming :..... Particulier Naam :... Erkenningsnummer :... Onderneming :... BTW-nummer :... Straat :...

Nadere informatie

LUCKERATH PYROLYSE OVENS

LUCKERATH PYROLYSE OVENS LUCKERATH PYROLYSE OVENS Algemene informatie 1/8 De Luckerath pyrolyse ovens vinden hun toepassingen in : herwikkel- en revisiebedrijven voor electrische motoren en transformatoren recyclagebedrijven voor

Nadere informatie

VvE Koning Karel 12 e

VvE Koning Karel 12 e Reactie op vragen/opmerking rapportage haalbaarheids onderzoek vervanging rookgasafvoeren d.d. 16-08-2010 Uitgangspunten: de ontvangen rapportages van Nefit en VvE beheer en de ontvangen foto s van een

Nadere informatie