GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L 1 9 6 2"

Transcriptie

1 GASELLE Hi-TECH HOUT KETELS EN COMBI HOUT/PELLET KETELS M E S C O L I C A L D A I E D A L

2 Nieuwe lijn GASELLE Hi-TECH. Dé evolutie van de hout biomassa ketel VERWARMEN DOOR MIDDEL VAN HOUT OF HOUT PELLETS BESPAREN OP ENERGIEKOSTEN EN EEN BETER MILIEU HOUT GESTOOKTE KETEL MET OMGEKEERDE VLAM VERBRANDING Doordat de verbrandingskamer uit keramische en gietijzeren componenten bestaat wordt een rendement gehaald van 92%. Er kan tot 42 kg aan hout per keer geladen kan worden hierdoor wordt een hoge efficiëntie gehaald en hoeft de ketel minder vaak gevuld te worden. De primaire ventilator in de ketel is erg stil en krachtig, tevens kan de ventilator open zodat de routine schoonmaak werkzaamheden eenvoudig kunnen plaatsvinden. De ketelbehuizing heeft verticale rookgaskanalen voor eenvoudige reiniging. Tevens zijn de rookgaskanalen uitgevoerd met rookgasremmers met een externe handgreep zodat deze eenvoudig gereinigd kunnen worden. Het elektronische bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen en bestuurd alle functies van de ketel. Alle deuren op de ketel zijn omkeerbaar zodat de deuropening zowel links als recht kan plaatsvinden. Alle ketels zijn voorzien van een koelwater spiraal. HOUT/PELLET KETEL MET AUTOMATISCHE WERKING Bij automatische hout/pellet werking haalt de ketel een rendement van 92% op hout en 92.7% op hout pellets. Dankzij een geregelde zuurstof toevoer in de RVS branderbed (Aisi 310) is de pelletbrander een volledig moduleerbare ketel. Het vermogen kan hierdoor teruggebracht worden tot 30% van zijn nominale vermogen. Er is een grote en aparte verbrandingskamer voor de Mescoli pelletbrander. Door de grootte van de verbrandingskamer hoeft het as minder vaak te worden verwijderd. Het elektrische bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen en bestuurd alle functies van de ketel, ook regelt deze de boilertank temperatuur. Alle deuren op de ketel zijn omkeerbaar zodat afhankelijk van de installatie de deuropeningen links of rechts kunnen zitten. Alle ketels zijn voorzien van een koelwater spiraal. LLE Hi-TECH

3 Het systeem dat van geen ophouden weet. De wijze waarop de ketel werkt kan eenvoudig gekozen worden door middel van het bedieningspaneel. Mode Wood Gasification only (Alleen hout verbranding) Wanneer deze mode gekozen wordt worden alle ketelfuncties met betrekking tot hout verbranding en omgekeerde vlam verbranding actief. De ventilator regelt de druk in de verbrandingskamer en een correcte hoeveelheid van zuurstof voor ontbranding. De pelletbrander werkt niet in wood only (hout verbranding) mode. De ketel werkt door het verbranden van 1 of meerdere vullingen van hout. De energie die vrij komt gaat vervolgens naar een correct geïnstalleerde en geproportioneerde boilertank. Aan het einde van een verbrandingscyclus gaat de ketel in stand-by. Mode Wood Pellet Only (Alleen hout Pellet verbranding) Het bedieningspaneel controleert de pelletbrander gedurende het gehele verbrandingsproces. Wanneer deze mode gekozen is alleen houtverbranding niet mogelijk. Door middel van 2 temperatuur meters controleert het systeem continue de temperatuur boven en onderin de boilertank. De differentiële temperatuur controller bestuurt automatisch het starten en stoppen van de brander. Door middel van het automatische besturen van het systeem wordt de energie behoefte in de boilertank efficiënt en ten aller tijd optimaal benut. Dit voorkomt dat het systeem te vaak aan en uit gaat en voorkomt tevens dat het systeem elke keer vanaf een geheel koude situatie de boiler moet gaan opwarmen. Mode Automatic Wood & Wood Pellet (Automatisch Hout & Hout Pellet verbranding) Door automatisch te kiezen op het bedieningspaneel kan de ketel eerst aangestoken worden met hout. Wanneer de lading hout opgebrand is zal de ketel automatisch overgaan op mode houtpellet verbranding. De temperatuur meters garanderen verder continuïteit van het systeem door automatisch de pellet brander te regelen. Wanneer de ketel in deze mode staat, wordt het systeem alleen door de bovenste temperatuur meter geregeld. Vanwege deze regeling kan voorkomen worden dat de ketel meerdere malen ontsteekt en stops maakt. Door alleen gebruik te maken van de bovenste temperatuur meter in de boilertank wordt alleen het bovenste gedeelte van de boilertank verwarmd. Doordat er in de boiler een hoeveelheid koud water overblijft, is de ketel klaar om de energie die vrijkomt bij een volgende hout verbranding te absorberen.

4 GLUP 29 HTLP / 200 GLUP 29 HT KETEL UITLEG De ketel bestaat hoofdzakelijk uit een vulruimte (1) met daarin hout. De verbrandingskamer (2) eronder is verbonden met de vulruimte (1) door de keramische en gietijzeren brander (11). De luchtstroom wordt tot stand gebracht door middel van de rookgasventilator (5) welke direct boven de luchtafvoer lamellen zit (15). Hierdoor wordt de totale grootte van de ketel aanzienlijk verkleind. De primaire en secundaire luchttoevoer wordt in de verbrandingskamer gezogen door speciaal gemaakte ventilatoren (13-14). De ketel heeft een bovenplaat (17) die het mogelijk maakt eenvoudig bij de luchtafvoer lamellen te kunnen voor onderhoud en reiniging. Het regulier reinigen van de luchtafvoer lamellen wordt mogelijk gemaakt door een reinigingshendel aan de zijkant van de ketel, welke verbonden is aan de turbolators (16). De brandstof (hout) wordt geladen via het luik (7), en het as wordt verwijderd via luik (9) bij de houtketel, luik (23) bij de combi (HTLP) De pelletbrander (24) is geplaatst in het onderste luik, die direct in de daarvoor bestemde verbrandingskamer uitkomt. Door de isolatie en compactheid van de ketel wordt warmteverlies gereduceerd tot het minimum. De ketel wordt bediend via een elektronisch bedieningspaneel (3)

5 ASELLE Hi-TECH LEGENDA GLUP 29 HTLP / 200 GLUP 29 HT 1- Vergassingskamer en vulruimte (hout). Hout wordt horizontaal en in de lengterichting gevuld. Eerste fase van houtverbranding. 2- Verbrandingskamer. Het gas wat vrijkomt in de vergassingskamer (pos.1) wordt hier verbrand door de 2 e naverbranding compartiment (11). De vlam kan worden gecontroleerd door het kijkglaasje (8). 3- Het bedieningspaneel wordt uitgebreid beschreven in hoofdstuk 3 van de handleiding. 4- Toegang ruimte voor het reinigen van de wisselaars. 5- Elektrische ventilatoren geregeld door thermostaat op het bedieningspaneel (pos.7, fig , hoofdstuk 3.1) 6- Rookgasafvoer 7- Houtvul luik kan geopend worden tijdens gebruik dankzij secundair aanzuigsysteem die ervoor zorgt dat er geen rookgasafvoer ontsnapt. 8- Onderste deur voor het verwijderen van de kleine hoeveelheid as die overblijft na verbranding. Heeft tevens een kijkglaasje om vlam te kunnen controleren. 9- Asluik voor het verwijderen van de as. 10- Primaire luchttoevoer e naverbranding compartiment met verwisselbare brander in gietijzer. Secundaire luchttoevoer. 12- As kamer 13- Verbrandingslucht doorvoer voor primaire en secundaire lucht. 14- Elektromagneet voor luchttoevoer blokkade 15- Rookgasafvoer lamellen waar een groot gedeelte van de warmte uitwisseling plaats vindt dankzij de turbolators (16) (rookgasremmers). 16- Turbolator stuurt de warmte afvoer naar de rookgasafvoer (15). Turbolators kunnen handmatig bediend worden doormiddel van de externe hendel die gebruikt wordt om de lamellen schoon te houden. 17- Verwijderbare bovenplaat voor inspectie en reiniging van de lamellen en de ventilator. 18- Rookgas inlaat, nieuw aanzuigsysteem dat voorkomt dat rookgassen tijdens laden ontsnappen. 19- Basis van de ketel met 1 gat waarin met een buis de ketel verplaatst kan worden. 20- Primaire lucht regelaar. 21- Secundaire lucht regelaar. 22- Secundaire verbrandingskamer voor houtpellet verbranding en as ruimte (alleen HTLP ketel). 23- Toegang tot secundaire verbrandingskamer, met opening voor invoeren van de pelletbrander. 24- Pelletbrander. 25- Branderbed. 26- Pellet invoer (op de pelletbrander) met maximaal beveiliging (alleen HTLP ketel)

6 De hout ketel voorbereid voor pellet verbranding GLUP 29 HT PRED. LP GASELLE HI-TECH VOORBEREID OP LATER IN TE BOUWEN PELLET BRANDER De Hi-Tech PRED. versie van de ketel is voorbereid voor latere toevoeging van de pelletbrander zonder dat hier extra modificaties voor nodig zijn. De ruime branderruimte onderin de ketel is specifiek ontworpen voor een correcte werking van de pelletbrander, de ruimte die beschikbaar is voor asresten is groot waardoor het as niet vaak verwijderd hoeft te worden. De onderste deur is ontworpen voor het installeren van de pelletbrander, voor plaatsing van de brander hoeft slecht een flens van de voorkant verwijderd te worden. Het kijkglaasje geeft uitstekend zicht op de vlam in zowel hout- als pellet-verbranding. Door de onderste deur kan de onderste branderruimte uitstekend bereikt worden, wanneer er geen pelletbrander geïnstalleerd is dient deze ruimte als grootte buffer voor asresten bij houtverbranding. Het elektronische bedieningspaneel met microprocessor is geheel voorbereid op latere plaatsing van de pellet brander in de ketel. Deze voorbereiding maakt later inbouw van de pellet brander eenvoudig, automatische hout & houtpellet mode is beschikbaar zodra de pelletbrander is geïnstalleerd. Een speciale 10 polige stekker wordt bij de ketel geleverd die, wanneer u daarvoor kiest, de interface verzorgt tussen het bedieningspaneel en de pelletbrander.

7 De 2 onafhankelijke brandercompartimenten. Branderbed voor hout verbranding met keramische katalysator en ruime pellet brander met speciale coating. Bij de houtverbranding ketel versie is de asruimte makkelijk toegankelijk vanaf de voorkant. Handmatige hendelbediening voor het schoonmaken van de lamellen. Maximale toegankelijkheid voor de rookgaskamer en verticale lamellen. Scharnieren voor opening deur links of rechts. Keramische katalysator Nieuwe styling. Goede toegankelijkheid voor elke deel van de ketel

8 Installatie met boilertank en de voordelen Het is belangrijk de ketel te installeren met een adequate boilertank Hoogste efficiëntie (lager verbruik) Laagste uitstoot Langere levensduur ketel Meer comfort en minder onderhoud Integreren met ander energievormen mogelijk (zoals zonnecollectoren) Toepasbaar met lage temperatuur verwarming Voor verhoogd vermogen, efficiëntie en verlengde werking van de ketel is het belangrijk om een boilertank (accumulator buffer tank) te installeren. De ketel is verbonden met de boilertank via een speciaal laadventiel met een mechanische thermostaatklep die op 72 c of 80 C ingesteld staat, hierdoor wordt condensvorming in de ketel voorkomen. Wanneer de ingestelde temperatuur gehaald wordt, gaat de klep open zodat water gecirculeerd wordt tussen de ketel en de boilertank. Hierdoor wordt binnen enkele uren een temperatuur bereikt van 85 c tot 90 C. Op deze manier brandt de ketel een complete houtvulling op maximale temperatuur, zonder pauzes of uitvallen. Dit zorgt voor een optimale verbranding en draagt bij aan een minimale hoeveelheid uitstoot. Een adequaat formaat boilertank is erg belangrijk. Voorbeeld: bij de GASELLE model GLUP29HT hoort een formaat boilertank van ca liter. Door de hoeveelheid 85 C water ontstaat er een energiebuffer van ca. 24 uur. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk een handmatige bediende, of beter nog, een automatische 4-weg mixklep te installeren. Voor uw optimale comfort en het regelen van de kamertemperatuur raden wij de Automix 20 aan. Voor het produceren van heet water kan een tank-in-tank boiler gebruikt worden, die aangesloten wordt op de heet water leidingen van uw woning. Alternatieve aansluitingen kunnen gemaakt worden op andere heet water voorzieningen en andere energie voorzieningen. TERMOVAR laadventiel Termovar is een compact laadventiel uitermate geschikt voor centrale verwarmingssystemen met vaste vloeistof.

9 Indicatief schema van een centrale verwarmingsysteem plus DHV met de hout ketel GLUP29HT. Termovar 72 C laadventiel liter boilertank PF150F. Automatische 4-weg mix klep, met automix 20 plus DHV tank met dubbele warmtewisselaar. Indicatief schema van een centrale verwarmingsysteem plus DHW met de hout/pellet ketel GLUP29HTLP/200. Termovar 72 C laadventiel. 1500/250 liter combitank PCSI15OF. Automatische 4- weg mix klep, met automix 20 plus.

10 Technische datagaselle Hi-TECH POS. 1- Technische omschrijving F Systeem aanvoer GL29 HT-38 GLUP 20 HTLP- 38 HTLP 1 ½ Achter aanzicht Systeem retour Ventilator aansluiting Drain / afwatering Sensor houder veiligheid klep Veiligheid wisselaar afvoer Veiligheid wisselaar invoer 1 ½ 1 1 ½ ½ ½ G Q R S T U V Z W Y J K X GLUP29 HT GLUP29 HTLP TECHNISCHE DATA UM GLUP29 GLUP29 GLUP38HT GLUP38 HTLP HT HTLP Vermogen Hout kw Vermogen Pellet kw Vermogen Hout naar CV kw Vermogen Pellet naar CV kw Rendement Hout % Rendement Pellet % Gem.rookgastemperatuur Hout C Gem.rookgastemperatuur Pellet C Stof bij Houtverbranding mg/m Stof bij Pelletverbranding mg/m OGC Hout mg/m OGC Pellet mg/m CO Hout mg/m CO Pellet mg/m Maximale druk bar Boiler water volume liter Schoorsteen trek Pa Rookgaskanaal mm Rook hoeveelheid g/s / / Maximale Hout lengte mm Houtvul ruimte liter Vulopening Hout mm 350x x x x250 Pellet diameter mm Gewicht kg Elektrisch 50Hz Volt Maximaal elektrisch Hout W Gemiddeld elektrisch Hout W Maximaal elektrisch Pellet W Gemiddeld elektrisch Pellet W Boiler Tank volume liter Test brandstof: Beukhout (vochtpercentage 13.7% - p.c.i KJ/kg) HoutPellets 6mm DIN PLUS (vochtpercentage 8% - p.c.i KJ/kg) Test verslagen EN 303/ I.G. nr e del

11 Maten Voor aanzicht Zij aanzicht A B b C D d E F G H I L M N O P GLUP 29 HT GLUP 38 HT GLUP 29 HTLP GLUP 38 HTLP GLUP 29 HTLP/200 GLUP 38 HTLP/ GLUP 29 HTLP/400 GLUP 38 HTLP/

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014

Prijslijst houtkachels 8/2014 Introductie prijzen geldig tot 30/11/2014 TORUS - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.490,- - Wildblauw 2.735,- - set pootjes (incl. montage) 85,- TORUS DEPOT - Bovenaansluiting ø150mm - Naturel grijs of UNI 2.995,- - Wildblauw 3.260,-

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6

Baby 7.5kW. Algemeen. Afmetingen. Brandstof Pelletcontainer capaciteit Diameter pellets 6 Baby 7.5kW Pelletkachel max 7,5 kw Kleuren: Zwart - Ivoor - Bordeaux Materiaal: Plaatstaal Algemeen Merk Flumenfire Verwarmend vermogen indicatie 150 m3 Aansluiting Luchtventilatie Electrisch verbruik

Nadere informatie

www.pellet-cvketel.be

www.pellet-cvketel.be De Pelling is een ketel voor het verwarmen van water voor centrale verwarmingsinstallaties en sanitair warm water. De pelletketel zal automatisch starten en stoppen, afhankelijk van het warmteverbruik.

Nadere informatie

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN

Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Heteluchtkanon HP18 / HP 30 / HP 45 RVS BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN 1G:\002 Leverancier\030 Producten\005 Onderhoudsinstructies\TECHNISCHE GEGEVENS EN ONDERDELEN BOEKJES\BEDRIJFSVOORSCHRIFTEN Belangrijk Alvorens

Nadere informatie

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW

ONE BASIC gwarancja garantie Wij hebben > 90 % altijd 8-20 kw voldoende pellets op voorraad! De innovatieve HT One HT-troni n ci Touch 8-20kW 8-20kW 8-20kW ONE is de nieuwste HT-ketel die is ontworpen voor het verbranden van pellets. Het apparaat heeft een compact ontwerp en een intuïtieve bediening. De ONE-modellenreeks begint met een vermogen

Nadere informatie

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW SYMBOLEN INHOUDSOPGAVE INGEBOUWDE BEVOCHTIGER De luchtkachels zijn voorzien van een ingebouwde en manueel gevoede bevochtiger die lichamelijke ongemakken helpt voorkomen zoals een droge keel, hoofdpijn,

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Pelletketels. De toekomst van ecologisch verwarmen

Pelletketels. De toekomst van ecologisch verwarmen Pelletketels Hoog Rendement Elektronisch modulerend Automatische reiniging Eenvoudige installatie 4 vermogens: 9, 15, 25 en 42 kw De toekomst van ecologisch verwarmen Waarom kiezen voor een Ekoheat pelletketel?

Nadere informatie

Gebruikers handleiding ATMOS. houtvergassings cv-ketel

Gebruikers handleiding ATMOS. houtvergassings cv-ketel Gebruikers handleiding ATMOS houtvergassings cv-ketel Aitec bv Achterbergsestraatweg 128 3911CX Rhenen Versie 1.0 Pagina :1 1. Gebruiksaanwijzing Voorbereiden ketels voor gebruik Voordat ketels in gebruik,

Nadere informatie

plaatsing op 'voetstuk' groot glasoppervlak brede zichthoek 2 x 45 draaibaar

plaatsing op 'voetstuk' groot glasoppervlak brede zichthoek 2 x 45 draaibaar ARGUMENTEN schoonheid en kwaliteit van de vlam rustige en volle vlam plaatsing op 'voetstuk' groot glasoppervlak brede zichthoek 2 x 45 draaibaar aangename verwarming rendement + 90% lage uitstoot natuurlijke

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

Dossier: Afvalverwerking en verwarming

Dossier: Afvalverwerking en verwarming Dossier: Afvalverwerking en verwarming In een houtverwerkend bedrijf heeft men altijd met afval te maken. Optimalisatiesystemen en efficiëntie zorgen er gelukkig voor dat dit tot een minimum wordt beperkt.

Nadere informatie

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD

ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD ROESTVRIJSTALEN HR- KETEL MET GROTE WATERINHOUD INOXIA de GJ beste keuze Ontdek de kwaliteit Dynamiek is het motto Snelle veranderingen in het energielandschap hebben net zo snelle antwoorden nodig. Unical

Nadere informatie

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels

Bio-heat Roswel VOF Postbus AA Denekamp NL Tel: 0031-(0) Pelletkachels De zeer moderne fabriek voor kachels van vaste brandstoffen is gevestigd in Polen. In deze moderne fabriek worden ketels geproduceerd van 4KW tot en met 7 MW, tevens kunnen er klant specifieke installaties

Nadere informatie

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE REINIGING EN ONDERHOUD SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE De kachel hoeft niet vaak te worden schoongemaakt als er houtpellets van een goede kwaliteit als brandstof worden gebruikt. Controleer de volgende

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas SolarFreezer Comfort zonder aardgas Jacques Mathijsen April 2017 1 Energie per woning Gemiddeld energie verbruik in Nederland woning met 2.2 personen Elektrische energie 100% = 3.500 kwh Thermische energie

Nadere informatie

Pelletketel Pellson X3S kw

Pelletketel Pellson X3S kw Pelletketel Pellson X3S 8-29 kw De Pellson familie Het woord Pellson bestaat uit de woorden pellets en zon. De zon geeft energie aan de bomen, de pellets die van bomen zijn gemaakt geven warmte aan uw

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW Kiezen voor meer comfort en energie-besparing. De beste prestaties, met minder verbruik. Kennis en intlegentie ten dienste

Nadere informatie

LUCHTVERWARMING. Tot 50% gasbesparing Rendement tot 108% HR - Modulerend & Condenserend Premix Brander RVS Warmtewisselaar

LUCHTVERWARMING. Tot 50% gasbesparing Rendement tot 108% HR - Modulerend & Condenserend Premix Brander RVS Warmtewisselaar LUCHTVERWARMING A D N KO L- Tot 50% gasbesparing S EN Rendement tot 108% HR - Modulerend & Condenserend Premix Brander RVS Warmtewisselaar Gasgestookte Luchtverhitter KonKONDENSA / TECHNISCHE DATAata Model

Nadere informatie

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II

* Verwarmen * Koelen * Warm Water. DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp. Versati II * Verwarmen * Koelen * Warm Water DC Inverter Lucht / Water Warmtepomp Versati II Nr.1 Air Conditioner fabrikant van de wereld Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai, opgericht in 1991, is s werelds

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

SENSE. Een nieuwe Dovre sensatie.

SENSE. Een nieuwe Dovre sensatie. SENSE Een nieuwe Dovre sensatie www.dovre.be Vertrouw op Dovre: Uw warmtecomfort. Onze traditie en ons vakmanschap. De Dovre-haarden en -kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het hoge Noorden.

Nadere informatie

Pellet brander Pell 25 / 40 / 70

Pellet brander Pell 25 / 40 / 70 1 Pellet brander Pell 25 / 40 / 70 De BURNiT Pell is een pellet brander voor cv ketels. De brandstof is houtpellets met 6-8 mm diameter. Een efficiënte verbranding met een lage uitstoot is gegarandeerd.

Nadere informatie

Product overzicht houtpellet ketels

Product overzicht houtpellet ketels Hernieuwbare Energie, (CO2)- klimaatneutraal, in balans met de natuur Verwarmingssystemen op hout Product overzicht houtpellet ketels 10 kw tot 60 kw HDG K: de kleine zuinige 10 kw tot 60 kw Automatische

Nadere informatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie

>> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal voor renovatie ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Wingo CONDENSERENDE STOOKOLIEKETELS EASYLIFE Condensatie stookolie aan de beste prijs! >> Een maximum aan besparingen >> Comfort voor iedereen >> Ideaal

Nadere informatie

Wellstraler WL01 WL02

Wellstraler WL01 WL02 Wellstraler WL01 WL02 Continuous burning appliance Gebruiksaanwijzing WL01 en WL02 MD 017/055 1) WERKING EN AARD VAN DE KACHEL 1.1 Verbranding en milieu De kachel zal gebruik maken van zowel primaire,

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

De kachel die energiebesparing gezellig maakt!

De kachel die energiebesparing gezellig maakt! De kachel die energiebesparing gezellig maakt! feer s volop N www.beaufortkachels.nl ELLEN MOD IEUWE hout & gas De ; variatie, variatie en nog eens... variatie! De is uit te breiden met allerlei handige

Nadere informatie

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Product-Data-Blad Remeha Warmwaterboilers Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Remeha warmwaterboilers AQUA PLUS Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing De Remeha warmwaterboilers uit

Nadere informatie

<< www.dedietrich.be >> Premys

<< www.dedietrich.be >> Premys ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Premys VERWARMING EN sanitaire WARMWATER EASYLIFE Comfort is de essentie, daar kan u op vertrouwen >> Gegarandeerde kwaliteit >> Onbeperkt warmwater

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint

CONVECTIEVERWARMING GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS. Vermogens : 26,5 tot 61,7 kw BVBA BLONDEAU & ZONEN. Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be GASGESTOOKTE CONDENSERENDE LUCHTVERHITTERS Vermogens

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels

2013 NL BE pelletkachels. pelletkachels 2013 NL BE De werking van een pelletkachel Geluidsarme convectie ventilator Betere warmte overdracht waardoor een hoger rendement ontstaat. i Een knapperend houtvuur met de houtblokkenset voor uw pelletkachel

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2017 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

BALANCE HAPERO. Kelder uitvoering Verdieping uitvoering Woonkamer uitvoering ENERGIETECHNIK GMBH PLUG INSTITUT FÜR BRANDSCHUTZTECHNIK

BALANCE HAPERO. Kelder uitvoering Verdieping uitvoering Woonkamer uitvoering ENERGIETECHNIK GMBH PLUG INSTITUT FÜR BRANDSCHUTZTECHNIK HAERO ENERGIETECHNIK GMBH LUG & C E R T I F I C A T E FOR MECHANISM & SOFTWARE DESIGN F I R E L U G A N D F I R E. E U INSTITUT FÜR BRANDSCHUTZTECHNIK BALANCE Kelder uitvoering Verdieping uitvoering Woonkamer

Nadere informatie

Documentatie Haarden.

Documentatie Haarden. 2015 Documentatie Haarden www.martenskeukens.nl Een koud huis is een ongezellig huis Er is niets zo fijn als een aangenaam warme woning, zeker in de koude wintermaanden is het heerlijk om een kachel of

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met groot vermogen 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout Technische gegevens Bestelnr. en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro"-kachels

Nadere informatie

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind

LCA Puffer LCA Boiler With the future in mind With the future in mind LCA Puffer 300 3000 LCA Boiler 300 3000 Tank in plaatstaal voor de opslag van water Capaciteit: van 300 tot 3000 liter M1-klasse isolatie in glaswol 100 mm (klasse M0 optioneel)

Nadere informatie

Stukhoutketel. www.froeling.com

Stukhoutketel. www.froeling.com Stukhoutketel www.froeling.com Uit het beste huis Fröling houdt zich al bijna vijftig jaar bezig met het efficiënte gebruik van hout als energiedrager. De naam Fröling staat nu dan ook borg voor moderne

Nadere informatie

VvE Koning Karel 12 e

VvE Koning Karel 12 e Reactie op vragen/opmerking rapportage haalbaarheids onderzoek vervanging rookgasafvoeren d.d. 16-08-2010 Uitgangspunten: de ontvangen rapportages van Nefit en VvE beheer en de ontvangen foto s van een

Nadere informatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Het Upsilon cascade systeem is snel en simpel te installeren omdat het gemaakt is vanuit het Plug & Play principe. Dankzij de diversiteit in configuratiemogelijkheden

Nadere informatie

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 %

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % Houtkachels Merk : Dovre 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % 640GM 9kW (zowel hout als kolen) Multibrandstofkachel met zijvuldeur. afmetingen

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Product-Data-Blad Remeha Warmwaterboilers Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Remeha warmwaterboilers AQUA PLUS Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing De Remeha warmwaterboilers uit

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06 HANDLEIDING KALOR 6 knoppen versie 17.06 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd en/of onderhouden

Nadere informatie

Augustus 2013 Pagina 1

Augustus 2013 Pagina 1 Aanvullende Installatiehandleiding t.b.v. Tzerra & Calenta koppeling met de WTW unit met ingebouwde terugslagklep en voedingsspanning aansluiting voor de ketel Inleiding Met gebalanceerde ventilatie met

Nadere informatie

Systeemoplossing Zehnder CombiFlow

Systeemoplossing Zehnder CombiFlow Belangrijke kenmerken Veilige oplossing om WTW en CV toestel te combineren Rookgasafvoer en ventilatieafvoerlucht in één kanaal Mechanisch/elektronisch KIWA gekeurde veiligheidsklep Voor alle CV toestellen

Nadere informatie

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie.

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna AQUA 300 /2 C Warmtepompboiler Haalt de warmte uit de buiten- of binnenlucht Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna Aqua 300 / 2 C Warmtepompboiler

Nadere informatie

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN .NL HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie 18.02 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd

Nadere informatie

Warm Water. Badverwarmers Boilers

Warm Water. Badverwarmers Boilers Warm Water Badverwarmers Boilers Bulex voor al uw warm water en verwarmingsbehoeften Meer dan 75 jaar ervaring en toewijding aan de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en buitengewone duurzaamheid hebben

Nadere informatie

Onderhoud RR Trading CV Compact

Onderhoud RR Trading CV Compact Onderhoud RR Trading CV Compact RR Trading B.V. 1 of 18 Rev. 01 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Warmtewisselaar reinigen...

Nadere informatie

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met hoog rendement 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout

VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met hoog rendement 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout VIESMANN VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel met hoog rendement 20 tot 50 kw voor de verbranding van kloofhout Technische gegevens Bestelnr. en prijzen: zie prijslijst VITOLIGNO 200-S Houtvergassingsketel

Nadere informatie

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen.

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Luchtverhitters Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Indirect gestookte luchtverhitters KAI 300 HC KAI 25 C De Kongskilde indirect gestookte luchtverhitters zijn speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is 8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is start niet de kachel Zekering van printplaat is doorgebrand Vervang de zekering.

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro -kachels

Nadere informatie

Onderhoud 98% pelletkachels

Onderhoud 98% pelletkachels Onderhoud 98% pelletkachels RR Trading Tolbert 1 of 11 Rev. 02 Inhoud opgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het Onderhoud... 3 3. Benodigdheden... 3 3.1 Panelen verwijderen... 4 3.2 Branderkamer reinigen...

Nadere informatie

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN

BlueBurn. De goedkoopste betrouwbare pelletketel. Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN BlueBurn powered by pellets De goedkoopste betrouwbare pelletketel Inspired by Stroomop licensed by ÖkoFEN De technologie om met pellets te verwarmen 4 13 2 3 7 10 11 5 12 9 1 8 6 1 Brander met recirculatiesysteem:

Nadere informatie

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

>> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Naneo CONDENSERENDE GASWANDKETEL EASYLIFE De essentie van condensatie >> Compact én performant >> Maximaal besparen >> Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES -200, -300 en -500, DDS en ES dubbele scheiding en enkele scheiding uitvoering De vanderbeyl roestvrijstalen oplaadboilers maken het mogelijk om met een beperkt ketel vermogen een groot tapwatercomfort

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

Product-Data-Blad. Avanta CW6. De compacte ketel met grootse prestaties

Product-Data-Blad. Avanta CW6. De compacte ketel met grootse prestaties Product-Data-Blad Avanta CW6 Avanta CW6 De compacte ketel met grootse prestaties Avanta Breed inzetbaar Door het grote vermogensbereik van de Remeha Avanta CW6 (5 t/m 25 kw) is hij toepasbaar zowel in

Nadere informatie

NIEUW NIEUW 34T/35T 2009

NIEUW NIEUW 34T/35T 2009 NIEUW 2009 34T/35T NIEUW Kachels op hoog niveau De Handöl 34T en 35T zijn twee speksteenkachels met een nog beter zicht op het vuur, een betere warmteopslag en een nieuwe, hoge en slanke vorm. De verbrandingskamer

Nadere informatie

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex!

Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! ZON Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel, da s Bulex! Al 75 jaar staat Bulex er voor in dat u niet in de kou staat.

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Jacques Mathijsen Mei 2019

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Jacques Mathijsen Mei 2019 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Jacques Mathijsen Mei 2019 Energie behoefte Elektrische energie 20% Warm water + 20% + Verwarming 60% 3.500 kwh 1.650 m3 gas / 16.500 kwh PV panelen SolarFreezer Gemiddeld

Nadere informatie

murelle revolution 30 de boiler met a++ label

murelle revolution 30 de boiler met a++ label murelle revolution 30 de boiler met a++ label EEN BLIK OP DE TOEKOMST De installaties voor omgevingscomfort bestaan steeds vaker uit boilers en machines met omgekeerde koelcyclus. De technologie van de

Nadere informatie

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort!

Remeha Avanta Platinum Plus. Het hoogste cijfer voor comfort! Remeha Avanta Platinum Plus Het hoogste cijfer voor comfort! Comfortabele warmte en royale hoeveelheden warm water Remeha Avanta Plat De Remeha Avanta Platinum Plus is de nieuwste condenserende gaswandketel

Nadere informatie

de Lucht Sanitaire warmtepomp als energiebron Warmwater Met de meest ecologische boiler van vandaag

de Lucht Sanitaire warmtepomp als energiebron Warmwater Met de meest ecologische boiler van vandaag Chauffe-eau Sanitaire Accumulateurs warmtepomp électrique à gaz Sanitaire warmtepomp Warmwater Met de meest ecologische boiler van vandaag de Lucht als energiebron Wat is een sanitaire warmtepomp? Het

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit gekeken.

Nadere informatie

Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas

Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas Welkom WWW Themadag Verwarmen zonder gas 26-08-2017 Waarom deze themadag? Rijk, provincies en gemeenten sturen aan op energieneutraal wonen. Als het aan de overheid ligt is in 2050 geen woning meer aan

Nadere informatie

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming

Kortsluiting van de aanvoer- Defecte of niet (goed) aangesloten aanvoer- of retourtemperatuursensor. Geen doorstroming 4 STORINGEN 4.1 Algemeen De Remeha Avanta is uitgerust met een geavanceerde besturingsautomaat. Het hart van de besturing is een microprocessor, de Comfort Master, die de ketel zowel beveiligt als bestuurt.

Nadere informatie

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN Algemene Handleiding Hudson Reed Thermostatische Douchepanelen Titel: Algemene HandleidingThermostatische Douchepanelen Date: 1 st June

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

HANDLEIDING WINTEROFEN

HANDLEIDING WINTEROFEN .NL HANDLEIDING WINTEROFEN 7 knoppen versie 18.03 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Evolutie der houtkachels.

Evolutie der houtkachels. Evolutie der houtkachels. Drie generaties houtkachels en de toekomstmogelijkheden. Vuur maken, kunnen mensen al bijna 2 miljoen jaar. 1 Vuur ontstaat door drie factoren. Brandstof Temperatuur Zuurstof

Nadere informatie

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen LCD

HANDLEIDING KALOR 6 knoppen LCD HANDLEIDING KALOR 6 knoppen LCD De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd en/of onderhouden

Nadere informatie

Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen.

Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen. Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen. Waarom leren over hoe je een CV ketel moet kiezen? Om de beste oplossing voor je huis te vinden! INHOUD 1. Introductie 2. Type

Nadere informatie

De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt!

De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt! De houtkachel die energiebesparing gezellig maakt! De Beaufort; variatie, variatie en nog eens.variatie De Beaufort is uit te breiden met allerlei handige en leuke accessoires. Voor liefhebbers van koken,

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

KLIMOSZ NEDERLAND In harmonie met de natuur

KLIMOSZ NEDERLAND In harmonie met de natuur 1 Nederlandse catalogus / prijslijst Prjzen zijn geldig vanaf 01.10.2017. NEDERLAND In harmonie met de natuur NEDERLAND NIEUW! EKO LE met PELLET BRANDER Zonder extra brandkamer - niet mogelijk om hout

Nadere informatie

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning.

Bulex geeft om onze leefwereld en zet zich daarom in om ecologischere toestellen te lanceren, afgestemd op de noden van elke woning. WARM WATER BOILERS BADVERWARMERS WARM WATER Een zalige warmte, een stomend bad, een lekkere douche, verzorgd door een zuinige, krachtige en compacte verwarmingsketel of badverwarmer, da s Bulex! Al 75

Nadere informatie

Boiler Temp. pomp instelling, Thermostat menu Th20 6. Pellet Sensor. Pellet Tank AB M

Boiler Temp. pomp instelling, Thermostat menu Th20 6. Pellet Sensor. Pellet Tank AB M Pellet Tank 21 17 27 28 29 30 43 22 Pellet Sensor 5 Boiler Temp. pomp instelling, Thermostat menu Th20 6 7 34 35 8 9 A B 22 23 24 AB B M 3 4 1 2 A Calux Pelletketel met Boiler schema en anti-condens ventiel

Nadere informatie

HANDLEIDING KALOR 3 knoppen versie 17.05

HANDLEIDING KALOR 3 knoppen versie 17.05 HANDLEIDING KALOR 3 knoppen versie 17.05 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd en/of onderhouden

Nadere informatie

Axiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter

Axiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter xiale toevoer- en afzuigventilatoren met handmatige of automatische lamellenafsluiter VORTIE VRIO-serie De nieuwe Vortice Varioafzuigventilatoren bieden een moderne, flexibele oplossing voor het verbeteren

Nadere informatie

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater

Pelletketel CV. Ruimteverwarming. Warmtapwater Een CV-ketel op houtpellets (pelletketel CV) is een hernieuwbaar alternatief voor de HR-ketel op aardgas. De pelletketel verbrandt houtpellets met een hoog rendement. De pellets worden door de gebruiker

Nadere informatie