53e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE. zondag 2 juli t/m woensdag 6 september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "53e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE. zondag 2 juli t/m woensdag 6 september 2017"

Transcriptie

1 53e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE zondag 2 juli t/m woensdag 6 september 2017 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website:

2 zondag 2 juli uur: Woord- en Communieviering met samenzang Voorganger: pastor Niels Morpey. Lector: Linda de Wals. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum Pastorale activiteiten. 2. PCI. Intenties: Leo de Rijk. - Dinie Smink-Diks. - Jaargedachtenis Anton vanesveld. - Overleden ouders van de Wolfshaar-van de Hoven. Bijzonderheden: Er is koffie uur woensdag 5 juli uur. Eucharistieviering. Voorganger: Pastor Karel Donders zaterdag 8 juli uur. Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Lector: Misdienaar: Werkgroep: Collecten: pastor Karel Donders. Sylvia Voskuilen. Max Voskuilen. Liedkeuzecommissie. 1. Onderhoud Pauluscentrum. 2. Pastorale activiteiten. Intenties: Overleden familie van der Tol. - Anton Keijzer. Antoon Telkamp. Christina van Daatselaar-Telkamp. Bijzonderheden: Er is koffie na de viering zondag 16 juli uur: te gast in de Eshof.

3 zondag 23 juli uur. Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: pastor Rini Bouwman. Lector: Gerda van Vilsteren. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum. 2. Pastorale activiteiten. Intenties: Ben Kroon. - Ben Lammers. Cor Vendrig. Wim van Valkengoed. Overleden ouders van Valkengoed-van Daatselaar. Alie van der Heijden-Voskuilen. Bijzonderheden: koffie uur zondag 30 juli uur. Woord- en Communievoering met samenzang. Voorganger: pastor Fred Kok. Lector: Wim Eggenkamp. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum. 2. Pastorale activiteiten. Intenties: Frans van Bemden. Anton Keijzer. Alie van der Heijden-Voskuilen. Bijzonderheden: koffie uur woensdag 2 augustus uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastor Karel Donders zondag 6 augustus uur: Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: pastor Henk Tolboom. Lector: Riet van Hofwegen. Misdienaar: Sandra van Valkengoed. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum 2. pastorale activiteiten.

4 Intenties: Leo de Rijk. - Dinie Smink-Diks. Anton van Esveld. Wim van Valkengoed. Overleden ouders van Valkengoed-van Daatselaar. Bijzonderheden: Na de viering is er koffie zaterdag 12 augustus uur: Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: pastor Karel Donders. Lector: Jan Heine. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Misdienaar: Frank van de Heuvel. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum 2. pastorale activiteiten. Intenties: Anton Keijzer. Bijzonderheden: Na de viering is er koffie zondag 20 augustus uur: Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: pastor Antoinette Bottenberg. Lector: José Ursem. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum. 2. Pastorale activiteiten. Intentie: Ben Kroon. Cor Vendrig. Alie van der Heijden-Voskuilen. Bijzonderheden: koffie uur zondag 27 augustus uur: Parochianen gaan voor met medewerking van het Pauluskoor. Gaan voor: Thera Mulder en José Ursem. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum Pastorale activiteiten. 2 MIVA.

5 Intenties: Dick Blaas. Bijzonderheden: Kofie na de viering zondag 3 september uur: Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastoor Fred Kok. Lector: Gerda van Vilsteren. Werkgroep: Liedkeuzecommissie. Collecten: 1. Onderhoud Pauluscentrum. 2. Pastorale activiteiten. Intenties: Leo de Rijk. - Dinie Smink-Diks. Bijzonderheden: koffie uur. Pauluskoor zingt in het Meander woensdag 6 september uur. uur. Eucharistieviering Voorganger: pastor Karel Donders WIJ ZIJN ER VOOR U!!!!! De pastoraatsgroep van de Paulusgeloofsgeemeenschap bestaande uit: Riet van Hofwegen tel Gerda Kammeijer tel Betty Obdeijn tel Lies Traa tel (vrijwilligers-coördinator) rietvhofwegen@gmail.com (liturgie) gerda.kammeijer@kpnmail.nl (diaconie-bezoek) benbettyhoevelaken@gmail.com (jongeren en oecumene) p.traa2@upcmail.nl

6 BETALEN. Wie in 2017 de Kerkbalans of Intenties gaat betalen: Rabobank : NL17 RABO ING Bank: NL12 INGB Schrijf er wel bij waar het voor is. t.n.v. St Paulusgeloofsgemeenschap Hoevelaken Kerkbalans: wij hebben weer vertrouwen in jullie gulle gaven Intenties: 10,00 per keer Intenties kunt u inleveren bij: Mevr C.A.Voskuilen (zie achterzijde Dialoogje) IN MEMORIAM Op zondag 7 mei is onze parochiaan LEO DE RIJK overleden. Leo is 78 jaar oud geworden. De afscheidsviering heeft plaatsgevonden op zaterdag 13 mei in het Pauluscentrum, met voorganger pastor Ben Piepers, Pauluskoor o.l.v. Albert Hegge en piano Annahes Boezeman. Aansluitend de crematie in crematorium Rusthof te Leusden. Aan Trees, kinderen en kleinkinderen wensen wij van harte toe dat ze troost vinden in de herinneringen aan Leo. Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinneringen bewaart.

7 Bron: pastor Henk Tolboom. Leven zonder liefde is zinloos. Plicht zonder liefde maakt verbeten. Verantwoordelijkheid zonder liefde maakt meedogenloos. Rechtvaardigheid zonder liefde maakt hard. Waarheid zonder liefde maakt kritisch. Eer zonder liefde maakt hoogmoedig. Orde zonder liefde maakt bekrompen. Geloof zonder liefde maakt fanatiek. Vriendelijkheid zonder liefde maakt huichelachtig. Bezit zonder liefde maakt gierig. Slimheid zonder liefde maakt geslepen. God, onze Vader in de hemel, vul ons leven met uw liefde. Amen

8 De redactieleden van het Dialoogje wensen u alvast een mooie en zonnige vakantie toe GRATIS KAST OPHALEN. Het is de speelgoedkast die in de créche-ruimte heeft gestaan. Hij is licht beschadigd maar nog zeer bruikbaar en te goed om hem in stukken te zagen. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij mevrouw Riet van Hofwegen, telefoonnummer SPIJT Heb je spijt? Een vraag die ik het weekend van 9 t/m 11 juni misschien wel 50 keer heb gehoord. Als enthousiast musicaldeelnemer bij Ester, Maria en Ruth begon ik ook dit seizoen met frisse moed aan de repetities van Anatevka. Prachtige liederen studeerden we in. Het stuk zelf kende ik niet en zei me nog niet zoveel. Maar wel gaaf om na de fijne Gerard & Gerard-musicals ook eens een keer een échte Broadway musical te spelen! Helaas lukte het halverwege het seizoen niet meer om het repeteren te combineren met mijn andere drukke werkzaamheden.

9 Meehelpen met het uitgeven van de pauzedrankjes was mijn ultieme excuus om toch betrokken te blijven en de sfeer van het uitvoeringsweekend mee te pakken. Een beetje zelfkwelling, dat wel, maar ooooh wow! Wat een luxe om de voorstelling vanuit de zaal te mogen zien, en een keertje niet vanaf het podium! Waar het verhaal in december bij mij nog moest landen, sloeg het op 9 juni tijdens de generale repetitie in als een bom. In de intimiteit van een arm gezin, in een klein dorpje dat vasthoudt aan tradities, dringen wereldse veranderingen binnen. Soms bruut, vaak ook liefdevol. Het verhaal voert je mee langs een emotioneel spectrum van hoop, geloof en liefde, van (on)vervulde verwachtingen en afscheid. De prachtige -soms ietwat ongemakkelijke- muziek trekt je het verhaal in en laat je 2,5 uur lang niet meer los. De violist op het dak verlaat Anatevka. Met een brok in mijn keel daalt het laatste beeld in: een volk op drift in deze tijd... Vier keer heb ik het stuk mogen zien. Hoe duidelijker het verhaal zich voor mij begint af te tekenen, des te verwarder ik raak. Hoe kan het, dat een groep amateurs het voor elkaar krijgt om zo n ongelooflijke kwaliteit neer te zetten?! Een koor dat klinkt als een klok, een combo dat letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar weet te raken, solisten die spatzuiver en indringend een lied brengen en een staaltje acteerwerk waar je u tegen zegt. Dat alles binnen een sfeer van de juiste belichting en subtiele projecties. Een waar spektakel, met als visueel hoogstandje De droom van Tevye. Dat ik niet de enige ben die perplex is, blijkt als ik mensen uit het publiek hoor zeggen: Die acteur is vast ingehuurd. Dat is een professional!. Ik ben overtuigd. Wonderen bestaan. Wat mij betreft is er geen enkele twijfel of een kerk wel een plek is waar een musical thuishoort. Besteed al de gaven die u van uw Schepper ontving tot Zijn eer en tot zegen van uw naaste. Spijt dat ik niet meegedaan heb? De rebbe van Anatevka stelde me gerust. Voor alles is een zegen. Laaf de dorstigen. Amen. Kirstin Siteur-Reiling

10 MIVA 2017 Bestemming binnen bereik. Brommers voor Burkina Faso, opsporen van de meest kwetsbaren. 'NIEMAND MAG WORDEN VERGETEN' Op 26 en 27 augustus vindt weer de MIVA collecte in de kerken plaats. Dit jaar vragen wij uw aandacht voor een heel bijzonder project in Burkina Faso: Brommers voor Burkina Faso, opsporen van de meest kwetsbaren. Burkina Faso is een van de armste landen in de wereld. Het land heeft te kampen met droogte.

11 Er is een groot gebrek aan water. De voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg zijn slecht te noemen. De infrastructuur is slecht, de wegen zijn slecht begaanbaar, stoffig en doorgaans onverhard. Veldwerkers gaan de dorpen in om ook de meest kwetsbaren te bereiken en hen te helpen waar mogelijk. Voor deze veldwerkers zijn brommers van levensbelang. Een dag uit het leven van veldwerker Bernard. Elke dag rijdt Bernard met zijn motorfiets naar diverse dorpen om voorlichting te geven. Hij spoort kinderen op, zorgt dat ze naar een dokter kunnen als dit nodig is. Regelt medische zorg voor hen. Een motorfiets is van belang voor hem om dit werk te kunnen doen. Hij zegt daarover: De afstanden zijn te groot om te lopen of te fietsen. Zonder mijn motorfiets kan ik mijn werk niet doen. Actie voor 24 brommers. De organisatie voor de veldwerkers, OCADES Burkina Faso, heeft het komende jaar 24 brommers nodig. Met het project 'Brommers voor Burkina Faso, op zoek naar de meest kwetsbaren' helpt MIVA hen om hun bestemming te bereiken. Met uw gift steunt u de veldwerkers en biedt u meer mensen in Burkina Faso een toekomst. Mogen we op uw bijdrage rekenen? Marijke Kroon, MOV

12 DE HULPDIENST HOEVELAKEN De Hulpdienst is een vrijwilligersorganisatie die mensen in Hoevelaken ondersteunt en tijdelijke hulp biedt. De hulp is bedoeld voor iedereen, die om wat voor reden ook, tijdelijk een helpende hand of een steuntje in de rug nodig heeft. Te denken valt aan chronisch zieken, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, dementerenden, mantelzorgers, maar ook jongeren. Vrijwilligers ondersteunen mensen voor kortere of langere tijd. Ze doen boodschappen, maken een wandeling met iemand of brengen de hulpvrager naar het ziekenhuis of een andere bestemming. Mensen die vaak alleen zijn kunnen ook een beroep doen op de Hulpdienst. Zij kunnen in contact gebracht worden met een vrijwilliger die geregeld op bezoek komt. Het gaat bij de Hulpdienst Hoevelaken niet om verpleging of thuiszorg die onder de beroepsmatige zorg vallen. Vrijwilligers Bij de Hulpdienst Hoevelaken zijn ruim 60 vrijwilligers actief. Zij ondersteunen mensen voor kortere of langere tijd. Zij doen boodschappen of kleine klusjes in huis of in de tuin, zorgen voor een uurtje gezelschap, brengen mensen naar het ziekenhuis of naar een andere bestemming, passen even op de kinderen en helpen bij administratie of financiën. Vrijwilligers willen andere mensen ontmoeten en helpen om zodoende een steentje bij te dragen aan een sociale samenleving in ons dorp. Telefoon. Op werkdagen van : uur. U krijgt dan direct iemand te spreken. Na 9.00 uur kunt u een boodschap inspreken. U wordt z.s.m. teruggebeld. Hulpdienst Hoevelaken tel en website

13 STARTZONDAG 2017: I HAVE A DREAM.. I have a dream; deze magische woorden werden op 28 augustus 1963 uitgesproken door Martin Luther King tijdens een toespraak bij het Lincoln Monument in Washington waar hij de Amerikaanse overheid opriep nu eens eindelijk werk te maken van de antidiscriminatiewetten die door het Amerikaanse parlement waren aangenomen. Dromen van een betere wereld, dromen van vrede tussen mensen en volkeren. We vonden dit een mooi en verbindend thema voor de startzondag die ook dit jaar samenvalt met de zondag in de vredesweek. Maar met dromen alleen schiet het niet op. Martin Luther King had dat goed begrepen en als kerkgemeenschappen hebben ook wij een taak. Het is al jarenlang een goede gewoonte om startzondag en de zondag in de vredesweek als buren van Paulusgemeenschap en Eshofgemeente samen te vieren en het nieuwe seizoen te beginnen met elkaar te ontmoeten en te informeren over allerlei activiteiten die het komende seizoen op stapel staan. We beginnen zoals gebruikelijk met een gezamenlijke viering in de Eshof waarin Ellie Boot en Linda de Wals voorgaan en waaraan de Eshofcantorij en het Pauluskoor meewerken. Na de dienst is er zoals gebruikelijk koffie met voor deze gelegenheid iets lekkers erbij. Om uur wordt iedereen in de kerkzaal verwacht. We krijgen een presentatie te zien van het diaconale jongerenproject dat zal plaatsvinden op de Queen of Peace High School in Oeganda. Jongeren dromen niet alleen over een betere wereld, ze doen er ook wat aan zoals uit de presentatie zal blijken. Het is mooi dat dit project een voortzetting is van de diaconale projecten die ooit in 2004 zijn gestart. Zingen is onlosmakelijk verbonden met de startzondag. Een startzondag zonder zangprogramma is geen startzondag. Dit jaar is er een primeur. Na de presentatie van het Oegandaproject zal een zangworkshop plaatsvinden met het koor Free o.l.v. Lodewijk de Vries. Dat belooft iets bijzonders te worden, dus zeg niet dat is niets voor mij. Het is geen concert maar een workshop, dus we kunnen volop meedoen. We zijn niet alleen vierende maar ook lerende kerkgemeenschappen.

14 De commissie Vorming en Toerusting heeft weer gezorgd voor een aansprekend programma voor het komend seizoen. Dat programma wordt op een opvallende manier gepresenteerd in de ontmoetingsruimte. Niet alles in het programma hoeft je aan te spreken maar er is vast wel iets bij waarvan je zegt: dat is leuk, daar wil ik wel wat meer over weten. Er ligt een intekenlijst, dus aarzel niet om je op te geven. Voor de commissieleden ook wel zo prettig want dan weten ze of een onderdeel definitief doorgaat of dat nog aanvullende publiciteit nodig is. De inwendige mens zal niet worden vergeten. Vanaf uur staat een lunch gereed die we, na het zingen van een lied met Free, gezamenlijk zullen beginnen. De diaconie en enkele leden van de Paulusgemeenschap verzorgen dit al jaren, dus de kwaliteit is gegarandeerd. Ook de kinderen die naar de kinderdienst gaan en leeftijdgenoten die bv. met opa en oma in de kerk zijn, worden niet vergeten. De leiding van de kinderdienst zorgt voor een kinderprogramma. We hopen natuurlijk op mooi weer, maar de activiteiten zullen niet lijden onder iets minder mooi weer. Iedereen is van harte uitgenodigd!! Namens de voorbereidingscommissie Frits Harmsen.

15 OECUMENISCHE REIS 2018 NAAR IERLAND. In het vorige nummer van het Dialoogje heeft u kunnen lezen van ons voornemen in 2018 een oecumenische reis naar Ierland te organiseren. Dat belooft een buitengewoon boeiende reis te worden die volgens het beproefde concept van onze reizen zal worden ingevuld, dus met gelegenheid voor eigen invulling en voldoende rust momenten. Het wordt een reis waarin we kennis zullen maken met de eeuwenoude cultuur en de prachtige natuur, vooral in het noord westen van het land. Zoals deelnemers van onze reizen gewend zijn, wordt alles vooraf zo goed mogelijk georganiseerd of ter plekke geruisloos geïmproviseerd. Ierland is dichtbij, lid van de EU maar toch een vrij onbekend land. Dat maakt een bezoek spannend. We zijn langzamerhand met de voorbereidingen begonnen. We hebben enig inzicht in hotelaccomodaties, hebben contacten gelegd met vertegenwoordigers van het heiligdom van St. Patrick in Lough Derg en stellen ons op de hoogte van de mogelijkheden en prijzen van touringcar vervoer. We hebben al de nodige belangstellenden mogen noteren maar nog slechts twee van de Paulus Geloofsgemeenschap. We vinden het fijn om nog wat meer belangstellenden van onze buren te noteren. Mocht je alsnog belangstelling hebben, laat het Hetty Veldhuizen even weten (telefoon: ; hettyveldhuizendendaas@gmail.com Het verplicht tot niets. We proberen de reissom op ongeveer te houden. We kunnen ook alvast meedelen dat op 21 september een informatie avond zal worden gehouden. De reiscommissie bestaande uit: Ellie Boot, Frits Harmsen, Adri Maat en Hetty Veldhuizen.

16 VRIJWILLIGERSBIJEENKOMST Woensdag 23 augustus 2017 is de jaarlijkse vrijwilligers-middag. Iedereen die zich op welke manier dan ook inzet voor de Paulusgeloofsgemeenschap is van harte welkom. Eindelijk kunnen we vertellen waar het feest zich gaat afspelen. Velen deden hun best om het adres te achterhalen, al was dat onmogelijk. Wij zijn te gast bij de familie Van de Bunt, Hoevelakerveenweg 10, 3871 KK Hoevelaken. (Niet te verwarren met de Hoevelakenseweg.) Aanvang is om uur met een drankje, daarna een gezamenlijke maaltijd. Om te weten met hoeveel we zijn, vragen wij om u vóór 1 augustus aan te melden. Dit kan per paulus@katholiekhoevelaken.nl of door onderstaand strookje in te leveren bij: Trees de Rijk, Lindenhof 24, 3871 BR Hoevelaken Ik kom op 23 augustus Naam Adres Telefoon /

17 BELANGRIJKE ADRESSEN Pauluscentrum, De Veenslag 1, tel , correspondentieadres: postbus 102, 3870 CC Hoevelaken. ING: NL12INGB Rabobank: NL17Rabo Beheer: de heer D. Overkamp, Korenbloemlaan 7, tel Sleutel: de heer T. Hulsebos, De Veenslag 20, tel en familie Van Dijk, Otwardplaats 12, tel adres: Bereikbaarheid pastores: via het secretariaat van Leusden Voor afspraken doop, Trees de Rijk, Lindenhof 24 huwelijk en uitvaarten: tel Bij geen gehoor: Rob Broekhoven, Andreaslaan 2 tel rob.broekhoven@planet.nl Gezinsmutatie, verhuizing: José Ursem, Veenlanden 95, tel joseursem@chello.nl Contact en bezoek: Betty Obdeijn, Van Lyndenlaan 35 tel benbettyhoevelaken@gmail.com Intenties: Cathrien Voskuilen, Veenwal 6a tel Redactie Dialoogje: Angeline Hubbers, Zonnebloemlaan 11 tel angelinehubbers@hotmail.com Kopij voor het nummer van 9 september t/m 2 november 2017 kunt u UITERLIJK inleveren tot DONDERDAG 31 augustus vóór uur bij: Angeline Hubbers, Zonnebloemlaan 11.tel angelinehubbers@hotmail.com

18

55e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE. Zaterdag 26 januari t/m 9 maart 2019

55e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE. Zaterdag 26 januari t/m 9 maart 2019 55e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE Zaterdag 26 januari t/m 9 maart 2019 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Liturgische agenda. Zondag 27 januari 11.00 uur: Eucharistieviering

Nadere informatie

53e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE. zaterdag 9 september t/m donderdag 2 november 2017

53e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE. zaterdag 9 september t/m donderdag 2 november 2017 53e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE zaterdag 9 september t/m donderdag 2 november 2017 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl zaterdag 9 september 19.00 uur: Eucharistieviering

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE. zondag 29 april t/m zondag 24 juni 2018

54e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE. zondag 29 april t/m zondag 24 juni 2018 54e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE zondag 29 april t/m zondag 24 juni 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Liturgische agenda. Zondag 29 april 09.15 uur. Woord-

Nadere informatie

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 4. Zondag 29 juni t/m zondag 1 september 2019

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 4. Zondag 29 juni t/m zondag 1 september 2019 DIALOOGJE 55e jaargang, nummer 4 Zondag 29 juni t/m zondag 1 september 2019 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl 2 Liturgische agenda. Zondag 30 juni 10.00 uur:

Nadere informatie

53e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE. zondag 30 april t/m zondag 25 juni 2017

53e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE. zondag 30 april t/m zondag 25 juni 2017 PINKSTEREN. 53e jaargang, nummer 3 DIALOOGJE zondag 30 april t/m zondag 25 juni 2017 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Zondag 30 april 09.15 uur: Woord- en Communieviering

Nadere informatie

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 3. Zondag 28 april t/m zondag 23 juni 2019

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 3. Zondag 28 april t/m zondag 23 juni 2019 DIALOOGJE 55e jaargang, nummer 3 Zondag 28 april t/m zondag 23 juni 2019 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl 2 Liturgische agenda. Zondag 28 april 11.00 uur: Woord-

Nadere informatie

DIALOOGJE. zondag 29 januari t / m zondag 5 maart 2017

DIALOOGJE. zondag 29 januari t / m zondag 5 maart 2017 DIALOOGJE 53 e jaargang nummer 1 zondag 29 januari t / m zondag 5 maart 2017 Sint Paulusgeloofsgemeenschap Hoevelaken website: www.katholiekhoevelaken.nl Rooster Liturgische Vieringen Er is één keer in

Nadere informatie

DIALOOGJE. zondag 18 december 2016 t / m zondag 22 januari 2017

DIALOOGJE. zondag 18 december 2016 t / m zondag 22 januari 2017 DIALOOGJE 52 e jaargang nummer 7 zondag 18 december 2016 t / m zondag 22 januari 2017 Sint Paulusgeloofsgemeenschap Hoevelaken website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCH ROOSTER Er is één keer in de

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE. Zaterdag 15 december 2018 t/m 20 januari 2019

54e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE. Zaterdag 15 december 2018 t/m 20 januari 2019 54e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE Zaterdag 15 december 2018 t/m 20 januari 2019 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Liturgische agenda. Zondag 9 december om 17.00

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE. Zaterdag 8 september t/m zondag 21 oktober 2018

54e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE. Zaterdag 8 september t/m zondag 21 oktober 2018 54e jaargang, nummer 5 DIALOOGJE Zaterdag 8 september t/m zondag 21 oktober 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Liturgische agenda. Zaterdag 8 september 19.00

Nadere informatie

DIALOOGJE. zaterdag 11 maart t / m zondag 23 april 2017

DIALOOGJE. zaterdag 11 maart t / m zondag 23 april 2017 DIALOOGJE 53 e jaargang nummer 2 zaterdag 11 maart t / m zondag 23 april 2017 Sint Paulusgeloofsgemeenschap Hoevelaken website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCH ROOSTER Zaterdag 11maart 19.00 uur:

Nadere informatie

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 2. Zondag 17 maart t/m zondag 21 april 2019

DIALOOGJE. 55e jaargang, nummer 2. Zondag 17 maart t/m zondag 21 april 2019 DIALOOGJE 55e jaargang, nummer 2 Zondag 17 maart t/m zondag 21 april 2019 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl 2 Liturgische agenda. Zondag 17 maart 11.00 uur: Woord-

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE. zondag 1 juli t/m woensdag 5 september 2018

54e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE. zondag 1 juli t/m woensdag 5 september 2018 54e jaargang, nummer 4 DIALOOGJE zondag 1 juli t/m woensdag 5 september 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCHE AGENDA Zondag 1 juli 11.00 uur. Woord-

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE. Zaterdag 28 oktober t/m zaterdag 8 december 2018

54e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE. Zaterdag 28 oktober t/m zaterdag 8 december 2018 54e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE Zaterdag 28 oktober t/m zaterdag 8 december 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl Liturgische agenda. Zondag 28 oktober 09.15

Nadere informatie

53e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE. Zondag 5 november t/m zondag 10 december 2017

53e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE. Zondag 5 november t/m zondag 10 december 2017 53e jaargang, nummer 6 DIALOOGJE Zondag 5 november t/m zondag 10 december 2017 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCHE AGENDA. zondag 5 november 10.00 uur:

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE. zondag 28 januari t/m woensdag 7 maart 2018

54e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE. zondag 28 januari t/m woensdag 7 maart 2018 54e jaargang, nummer 1 DIALOOGJE zondag 28 januari t/m woensdag 7 maart 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCHE AGENDA. Zondag 28 januari 11.00 uur.

Nadere informatie

53e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE. zondag 17 december 2017 t/m zondag 21 januari 2018

53e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE. zondag 17 december 2017 t/m zondag 21 januari 2018 53e jaargang, nummer 7 DIALOOGJE zondag 17 december 2017 t/m zondag 21 januari 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCHE AGENDA. Zondag 17 december 10.00

Nadere informatie

54e jaargang, nummer 2 DIALOOGJE. zondag 11 maart t/m zondag 22 april 2018

54e jaargang, nummer 2 DIALOOGJE. zondag 11 maart t/m zondag 22 april 2018 54e jaargang, nummer 2 DIALOOGJE zondag 11 maart t/m zondag 22 april 2018 SINT PAULUSGELOOFSGEMEENSCHAP HOEVELAKEN website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCHE AGENDA. Zondag 11 maart 10.00 uur. ZONDAG

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

53e Jaargang nr. 6 november/december 2018

53e Jaargang nr. 6 november/december 2018 53e Jaargang nr. 6 november/december 2018 53e Jaargang nr. 6 november/december 2018 Inhoud H E R F S T 1 Open parochieavond vervolg 2 Nieuws vanuit de locatieraad. 4 Oecumenische vieringen in de ADVENT.

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland ONTMOETINGSAANDELEN-ACTIE MARTINUSBERICHT 31 oktober + 1 november 2015 nr. 45 Dit weekend van 31 Oktober en 1 november vraagt het inloophuis De Ontmoeting aandacht

Nadere informatie

Han Brinkhof en Jos Plum

Han Brinkhof en Jos Plum Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 30 Juni 2018 tot 31 Aug 2018 1 juli 2018 13e Zondag door het jaar Koor: Woord- en Communieviering Pastor J. van Os Gemengd koor Han Brinkhof en Jos Plum Misintenties:

Nadere informatie

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

PGSchagen 18 september Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester PGSchagen 18 september 2016 Voorganger Dhr. J. Prij Jr, Organist Hanneke Muntjewerf Lector Janny de Visser, Koster Evert Meijer, Gastvrouw Nel Dantuma Thema: De gelijkenis van de onrechtvaardige rentmeester

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari 2018 Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar ons zegenen op onze weg, ons behoeden en bewaren. Uw liefde zal ons geen geweld aandoen. ons zegenen

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie

Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Liturgie voor Zondag 7 januari 2018, Epifanie Voorganger Organist Lector Ontvangst Gert Scholten Hanneke Muntjewerf Sonja Bastiaan Ineke van der Woude Orgelspel Gemeente gaat staan na het aansteken van

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

DIALOOGJE. 52 e jaargang nummer 6. zondag 6 november t / m zondag 11 december

DIALOOGJE. 52 e jaargang nummer 6. zondag 6 november t / m zondag 11 december DIALOOGJE 52 e jaargang nummer 6 zondag 6 november t / m zondag 11 december Sint Paulusgeloofsgemeenschap Hoevelaken website: www.katholiekhoevelaken.nl LITURGISCH ROOSTER Er is één keer in de maand op

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage?

Jaarlijkse actie Wat doen wij zoal met uw bijdrage? PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Ook dit jaar doet de Andreasparochie weer mee met de jaarlijkse actie Kerkbalans. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari. Het thema is hetzelfde als vorig

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

50 e jaargang, nr. 4 Juli 2015

50 e jaargang, nr. 4 Juli 2015 Inhoud De zomer... 1 Toekomst van onze Puttense... 2 H. Maria- Zuivering geloofsgemeenschap... 2 Vasten/veertigdagentijdproject 2015.... 2 Herhaalde oproep... 2 KERKDIENSTEN... 3 DIENBEURTEN MISDIENAARS...

Nadere informatie

Beste Gemeenteleden, Adres: Telefoonnummer:

Beste Gemeenteleden, Adres: Telefoonnummer: Beste Gemeenteleden, Zaterdag 18 maart van 10.00-16.00 uur is het weer zover: Tijd voor de voorjaars rommelmarkt plus! In de samenloop kunt U lezen wat een gezellige dag het wordt! Hierbij willen wij ook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria

2 Februari Feest Opdracht van de Heer (Maria Lichtmis) 19 Maart Hoogfeest Heilige Jozef, Bruidegom van de Heilige Maagd Maria Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr 52 31 december tot en met 13 januari 2018 MEDEDELINGEN Bidden voor vrede De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken

Nadere informatie

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Zondag 19 juni 2016 Eerste zondag van de zomer Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Van de H. Mattheus - 54e jaargang, nr. 3, 23 mei t/m 26 juni 2019 NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Bij het verschijnen van deze Echo is Pasen alweer voorbij en hebben we de uitvoering van Passie gehad in ons

Nadere informatie

Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013

Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013 Kom en Zing! Startzondag, 15 september 2013 Woord vooraf: We zijn deze zondag zingend begonnen met gemeenteleden die een bijzondere muzikale bijdrage aan deze dienst gaan leveren. Tijdens de dienst zullen

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Protestantse Gemeente Vlissingen Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Voorganger : Ds. Pim Steenbergen Ouderling van dienst : Martin Dekker Organist : Jos Vogel Lector

Nadere informatie

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Zondag 12 maart 2017 Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Orde van de Dienst Op zondag 7 juli 2019 Voorganger : ds. Dick van Arkel Ouderling : Marijke Vancrayelynghe Diaken : Gerrit Branderhorst Organist : Katalin Somogyi Lectrix :

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT nr. 14 16 juli tot en met 29 juli MEDEDELINGEN Bloemengroet Vanwege de vakantie is er van 23 juli tot en met 13 augustus geen bloemengroet vanuit

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 17 maart 2019 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oudewater

Protestantse Gemeente Oudewater Protestantse Gemeente Oudewater Welkom in deze kerkdienst van de PROTESTANTSE GEMEENTE OUDEWATER. Een hartelijke groet gaat ook uit naar degenen die via de Kerk TV deze dienst meemaken. Zondag 20 maart:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 24 augustus 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Voorganger Organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9

Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9 Maria Magdalena Parochie Wormer Nieuwsbrief nummer 9 In deze nieuwsbrief... Terugblik Startviering Sam's Kledingactie Oecumenische viering Vorming en toerusting Liturgieplanning Terugblik Startviering

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl

Thema: Deel je leven. 25 september uur. Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl 25 september 2016-18.00 uur Thema: Deel je leven Medewerking: Jeugdkoor OP WEG met combo uit Hardinxveld-Giessendam o.l.v. Bastiaan van der Pijl Organist: Jan Teeuw Verbindende teksten: Gerard de Haan

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Voorganger: Organist : Lector: Ontvangst pastor L. Kooiman Jan Zwart Jan Bruin Henk van Zanten Orgelspel Advent en aansteken

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter,

NIEUWSBRIEF juli dameskoor BINAEH ZUUVER. Secr. Isaak Beeckmanstraat DD Middelburg. Van de voorzitter, NIEUWSBRIEF juli 2018 50+ dameskoor BINAEH ZUUVER Secr. Isaak Beeckmanstraat 12 4336 DD Middelburg 0118 629050 Van de voorzitter, Lastig hoor, een stukje schrijven als je de laatste tijd meer af- dan aanwezig

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

1 e zondag van de Veertigdagentijd

1 e zondag van de Veertigdagentijd Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. ~ 14 februari 2016 1 e zondag van de Veertigdagentijd In deze dienst worden gedoopt: Jonas Huijsman zoon van Elize en Renger Huijsman en Mathijs Kruijs zoon van Floortje

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: mei tot en met 1 juni 2019

MARTINUSBERICHT Nr: mei tot en met 1 juni 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MEDEDELINGEN MARTINUSBERICHT Nr: 10 19 mei tot en met 1 juni 2019 Meimaand Mariamaand Komt u deze zomer nog in de pastorietuin, oftewel de Hortus Martinicus, gelegen

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst -

Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september de tweede zondag van de herfst - Grote of Sint Vituskerk Naarden Zondag 30 september 2018 - de tweede zondag van de herfst - Dienst waarin Iet Bouwsma zal worden bevestigd tot pastoraal-ouderling en we afscheid nemen van ouderling Kees

Nadere informatie

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar Feestweek van de oecumene 2018 'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de feestweek van de oecumene 2018 in Alkmaar. U moet er even voor gaan zitten

Nadere informatie

Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan -

Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan - Liturgie van de dienst van dank en afscheid bij het levenseinde van Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan - 23 september 1943 23 juni 2015 29 juni 2015 De Eshof, Hoevelaken Muziek Allen gaan staan. We zingen:

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN

Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland. MARTINUSBERICHT Nr: december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 26 30 december 2018 tot en met 12 januari 2019 MEDEDELINGEN Vrijwilligers gevraagd Voor de actie kerkbalans zijn er altijd vele vrijwilligers

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente

Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente Kinderen Vanaf half november oefenen de kinderen samen met de kinderen van de Adventskerk voor het kerstspel

Nadere informatie