Basisschool de Sterrenboog

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisschool de Sterrenboog"

Transcriptie

1 Basisschool de Sterrenboog Bijlage: Praktische informatie bij Schoolgids

2 Praktische informatie In dit deel van de schoolgids vindt u alle informatie die voor dit schooljaar geldig is. Via het wekelijkse Sterrenboognieuws (SBN) en onze internetsite wordt u op de hoogte gehouden van wijzigingen en toevoegingen. Tips zijn welkom via info@desterrenboog.nl Adresgegevens Basisschool de Sterrenboog Mariaplein MH BELTRUM info@desterrenboog.nl Teamsamenstelling: Directeur (Interim): Robert Everink Leerkrachten: Marion Bussink Claudette Roes Wilma Vos Hermien Schrooten Ingrid van Beusekom Anny Helmers Judith Vrielink Kim Lurvink Tosca Miedema Nicole van Melis Benny Dwars Tanja Huinink Nicky Mentink Daan Ratering Alexandra Voogsgeerd Interne begeleider: Ingrid Papen Intern vertrouwenspersoon Ingrid Papen directie@desterrenboog.nl m.bussink@desterrenboog.nl c.roes@desterrenboog.nl w.vos@desterrenboog.nl h.schrooten@desterrenboog.nl i.vanbeusekom@desterrenboog.nl a.helmers@desterrenboog.nl j.vrielink@desterrenboog.nl k.lurvink@desterrenboog.nl t.miedema@desterrenboog.nl n.vanmelis@desterrenboog.nl b.dwars@desterrenboog.nl t.huinink@desterrenboog.nl N.Mentink@desterrenboog.nl d.ratering@desterrenboog.nl a.voogsgeerd@desterrenboog.nl ib@desterrenboog.nl ib@desterrenboog.nl Schooltijden (continurooster) Maandag t/m vrijdag van uur t/m uur Vakanties, vrije dagen, studiedagen Voor het komende schooljaar ziet het vakantierooster er als volgt uit: Kermis 7 en 8 september 2015 Herfstvakantie 19 t/m 23 oktober 2015 Kerstvakantie 21 december 2015 t/m 1 januari 2016 Voorjaarsvakantie 8 t/m 12 februari 2016 Goede vrijdag 25 maart 2015 Tweede paasdag 28 maart 2016 Koningsdag 27 april 2016 Meivakantie 2 t/m 6 mei 2016 (incl. Hemelvaart) Tweede Pinksterdag 16 mei 2016 Zomervakantie 11 juli t/m 19 augustus 2016 Ook hebben de kinderen vrij op de dagen dat de leerkrachten een studiedag hebben. Door de invoering van het continurooster is daar meer ruimte voor ontstaan.

3 Op volgende dagen hebben de kinderen volgend schooljaar vrij: Vrijdag 16 oktober 2015 Maandag 9 november 2015 Donderdag 28 januari 2016 Woensdag 13 april 2016 Donderdag 16 juni 2016 Er is nog ruimte voor één dag. Zodra bekend is welke dag dit is, zullen wij deze bekend maken. Groepsavonden De leerkrachten geven in de eerste maand van het schooljaar een groepsavond. U krijgt op deze avond o.a. informatie over het komende schooljaar van uw kind. Bovendien worden zaken die speciaal een groep of een leerkracht betreffen nader toegelicht. U kunt op deze avond vragen over de leerstof en groepsorganisatie aan de betreffende leerkrachten stellen. De datum voor de groepsavond zullen in de eerste schoolweek gepland worden. Gymschema + gymkleding Maandag 10:30-12: :45-14:15 6 Dinsdag 10:30-12:00 vrij 12:45-14:15 8 Woensdag 10:30-12:00 7 Donderdag 10:30-12: :45-14:15 3 Gymkleding voor de jongens kan bestaan uit een broekje en een T- shirt; voor de meisjes eventueel een turnpakje. Verplicht is het dus niet. Het is raadzaam in de gymkleding een merkteken aan te brengen om zoekraken te voorkomen. Tijdens het douchen is het aan te raden badslippers te dragen i.v.m. voetwratten. Gym groep 1-2: op dinsdag en donderdagochtend (bij slecht weer ook op andere dagen) Groep 1-2 gymt in hemd en onderbroek en hebben op school hun gymschoenen voorzien van naam. Ziekmeldingen Als uw kind wegens ziekte of om een andere geldige reden niet naar school kan komen, wilt u dan a.u.b. de school daarvan in kennis stellen vóór 8.30 uur. U belt dan met het telefoonnummer en vraagt of de ziekmelding aan de betreffende leerkracht kan worden doorgegeven. U kunt ook een mail sturen naar de betreffende leerkracht. Het is altijd van belang om aan te geven wat het betreffende kind mankeert, zodat wij op een goede wijze met de ziekmelding kunnen omgaan. Als een leerling om 9.30 uur nog niet op school is en wij hebben geen bericht van verhindering ontvangen van ouders of verzorgers, dan neemt de school telefonisch contact op met ouders/ verzorgers. Verkeersregels Veel ouders brengen hun kind(eren) met de auto naar school en halen ze na schooltijd weer met de auto op. De oversteekplaats in de Hofstraat is een onveilige plek geworden, omdat er zoveel auto s in de Hofstraat geparkeerd worden. De enige mogelijkheid om de veiligheid te vergroten tijdens het halen en brengen van kinderen, is om ervoor te zorgen dat er geen auto s in de Hofstraat worden geparkeerd. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden.

4 Fietsenstalling Groep 1 t/m 4 plaatsen de fietsen in de stalling ter hoogte van de kleuterspeelplaats. Alle andere groepen en de leerkrachten plaatsen hun fiets in de stalling naast de school, in het verlengde van het Kulturhus, voor het lokaal van groep 4. Om ruimte te sparen wordt de kinderen uit de kom van het dorp (met uitzondering van Buursemans weide) dringend verzocht de fiets thuis te laten. Gevonden voorwerpen Op school staat bij het computereiland een bak waarin gevonden voorwerpen terecht komen. Pleinwacht De school begint s morgens om 8.30 uur. Aan de ouders wordt gevraagd hun kinderen niet vóór 8.15 uur naar school te laten gaan. Tijdens de ochtend pauze lopen alle leerkrachten pleinwacht. Tijdens de middagpauze lopen medewerkers van t Belhameltje en één leerkracht buiten. Bel/inloop Vanaf 8.15 uur is uw kind op school welkom. Vanaf 8.20 uur mag uw kind onder begeleiding en verantwoording van de ouders naar binnen. Buiten is een leerkracht aanwezig. Om 8.25 uur en 12:40 uur gaat de bel. Dit betekent voor de kinderen op het plein dat zij naar binnen gaan. Voor de ouders is dit het teken de klas te verlaten. Zodoende kunnen de lessen om 8.30 uur beginnen en uur beginnen. Als u vragen/opmerkingen heeft kunt u om uur terecht bij de leerkracht. Het is voor ons prettig dat u even een afspraak maakt wanneer het niet alleen een mededeling betreft. Hoofdluis Uiteraard wordt ook op onze school regelmatig op hoofdluis geconstateerd. Om hoofdluis efficiënt te bestrijden, dient u de haren van uw kind(eren) regelmatig, bijvoorbeeld twee keer per week, te onderzoeken. Ter bestrijding van hoofdluis kunt U het best uw huisarts of apotheker raadplegen. Op school kennen we de Werkgroep Luizenbestrijding. Regelmatig wordt de haardos (en directe omgeving) van alle kinderen en leerkrachten aan een nauwgezet onderzoek onderworpen en worden, wanneer nodig, passende maatregelen genomen. Er vinden op vaste momenten controles plaats, namelijk op de eerste dinsdag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie en de meivakantie. Rapportage en oudergesprekken De leerlingen ontvangen twee keer per jaar (februari en juni/juli) een rapport. De data staan in de jaarkalander op de website en wordt aangekondigd in het SBN. De ouders worden tweemaal per jaar uitgenodigd voor een oudergesprek. Daarnaast kan er nog gebruik worden gemaakt van één facultatief oudergesprek aan het eind van het schooljaar. De leerkracht nodigt ouders uit voor een gesprek of het gesprek vindt plaats op initiatief van de ouders. Dit oudergesprek geldt dus niet voor alle kinderen. De precieze data waarop de rapporten meegaan en de gesprekken plaatsvinden kunt u vinden in de jaarkalender. Belangrijke data en evenementen In de jaarkalender achter in dit deel van de schoolgids staan alle bij ons bekende data vermeld. Deze jaarkalender wordt digitaal bijgehouden op de website van de school.

5 Feesten en vieringen Jaarlijks worden feesten en vieringen als Sint Nicolaas, kerstviering, carnaval, enz. georganiseerd voor de kinderen. De organisatie van deze feesten en vieringen ligt grotendeels bij de ouderraad van de school. Per feest zijn werkgroepen opgericht waarin ouders en leerkrachten participeren. Zo blijft de communicatie tussen teamleden en ouders gewaarborgd. Voor alle feesten en vieringen worden draaiboeken gemaakt. Deze worden jaarlijks bijgesteld. Deze draaiboeken zijn op te vragen bij de ouderraad. Tussendoortje ochtend pauze In overleg met de ouderraad, medezeggenschapsraad en het team is besloten dat er ook op school aandacht wordt besteed aan verantwoord eten en drinken. De volgende afspraak is gemaakt: In de pauze mogen de kinderen fruit, brood, ontbijtkoek, enz. en drinken zonder prik nuttigen. Zorg voor een beker die goed sluit en dat de naam van het kind op de spullen staat. Publicatie persoonsgegevens Gelet op de wet bescherming persoonsgegevens dienen wij uw toestemming te vragen voor uw minderjarig kind tot het maken en mogelijk publiceren (op de schoolwebsite) van beeldmateriaal. Ook vragen wij uw toestemming voor het verspreiden van adresgegevens (bijvoorbeeld voor de SVB-euro s met de Beltrumse kermis of voor de klassenlijst voor de ouders van groep 1 t/m 3 om vriendjes te kunnen bellen). Alle ouders ontvangen eenmalig een formulier waarin zij aangeven of zij toestemming verlenen voor publicatie. Deze toestemming wordt verleend voor de gehele periode dat de leerling op de basisschool zit of tot het moment dat de ouders/ verzorgers schriftelijk te kennen geven de verleende toestemming in te trekken. OR en MR Op onze website vind u de meest actuele informatie m.b.t. de samenstelling van de Or en MR

6 Vooruitblik schooljaar In hoofdstuk 7.2 is al aangegeven dat de evaluatie van het jaarplan in het Jaarverslag beschreven zal gaan worden. Hieronder staat in het kort waar we het komende schooljaar aan gaan werken. Wat Doel Acties Zorgstructuur: Handelingsgericht werken Verdere implementatie Groepsplannen Passend onderwijs Een onderwijs- en begeleidingsroute met als doel het realiseren van onderwijs dat zoveel mogelijk is afgestemd op de onderwijsbehoefte van alle leerlingen. Ordening en borgen van alle afspraken zodat dit overzichtelijk en vindbaar is voor alle betrokkenen. Professioneel handelen vergroten door werken volgens vaste afspraken, diagnosticeren en analyseren. Ontwikkeling beleid/protocollen voor verschillende deelgebieden waaronder toetsing (Cito, methode gebonden ), ontwikkelingsperspectief Opbrengstgericht werken gericht op de basisvaardigheden. Dit schooljaar met name gericht op: - Instructievaardighe den - Begrijpend lezen - Rekenen schooljaar zijn opbrengsten van de basisvaardigheden toegenomen. ] Leerkrachten hebben hun vakbekwaamheid vergroot. Alle leerkrachten werken volgens de gemaakte afspraken. Voor kinderen en leerkrachten ontstaat een doorgaande lijn. De kwaliteit van de instructie is verhoogd. Scholingstraject Instructievaardigheden door de IJsselgroep (Frank Sessink) , , , Scholing op vaardigheden begrijpend lezen Scholing rekenen Afname Cadenza Vaardigheidsmeter Groeps- en flitsbezoeken door directeur, IB-er en Frank Sessink Kijken bij elkaar in de klas Alles in 1 21 e eeuws vaardigheden/21st. Century Skills De school heeft schooldoelstellingen m.b.t opbrengsten van basisvaardigheden opgesteld en vastgelegd in het schoolplan schooljaar wordt er in de groepen 4 t/m 8 eenduidig en volgens de gemaakte afspraken gewerkt met de methode Alles in 1. Leerkrachten van de Sterrenboog weten wat verstaan wordt onder de 21st Century Skills. Leerkrachten zijn zich ervan bewust wat het daarbij behorende gedrag is en maken zich deze houding eigen. Borgingsdocumenten opstellen. Diepte analyse van de resultaten Uitbreiden van de mogelijkheden van Alles-in-1 waaronder topografie. Flitsbezoeken door directeur en IB-er Agenderen teamvergaderingen Inventariseren van wat we al doen (bv. bij Alles-in-1) Opstellen borgingsdocument Opstellen plan van aanpak Enkele leerkrachten volgen de scholing bij de Keender Academie Tosca en Benny ronden hun opleiding Mediacoach positief af.

7 Teamontwikkeling Specialisten Een school waar een goede werksfeer en goed werkklimaat heersen en waarin het personeel tot zijn recht komt, zich geaccepteerd en veilig voelt en waar samenwerking bevorderd wordt. Een school die voortdurend een optimalisering van de kwaliteit van het werk nastreeft. schooljaar is een beleidsrichting geformuleerd voor het inzetten van verschillende specialisten binnen de school Studiedag werkplezier Werken aan verwachtingen die op 12 juni zijn verwoord. Stimuleren van professioneel handelen door vergroten kennis en vaardigheden onder meer tijdens de vergaderingen, aan- en afspreken, feedback geven. Opstellen beleidsnotitie directeur Gesprekkencyclus Alle leerkrachten hebben de gesprekken gevoerd zoals deze vastgelegd zijn de Keender gesprekkencyclus. Alle leerkrachten hebben een POP opgesteld, een POP gesprek en een waarderingsgesprek gehad. Implementatie CAO 2014 De nieuwe CAPO is geïmplementeerd volgens school en Keender afspreken Leerkrachten ontvangen een overzicht van hun uren inzet. Taakbeleid wordt herzien Werkdruk wordt regelmatig besproken Bekwaamheidsdossier Alle leerkrachten en de directeur hebben hun bekwaamheidsdossier op orde, zoals vastgelegd binnen het Keender beleid. Vanuit de directie wordt tijdens een TV hier aandacht aanbesteed. Tijdens het waarderingsgesprek wordt het gewaardeerd. Implementatie Schatkist gr. 1/2 Pedagogisch klimaat: Goed gedrag De school heeft een verantwoord onderwijsaanbod voor de onderbouw dat voldoet aan de doelen zoals deze verwoord staan in de groepsplannen van de groepen 1 en 2. Het verbeteren van de leerprestaties door een gezonde sociale omgeving voor de kinderen van school te scheppen. Het creëren van een goed pedagogisch klimaat op school waar kinderen worden niet buitengesloten. De school creëert een plaats waar alle leerlingen, personeel en ouders zich thuis en veilig voelen en waar alle betrokkenen respectvol omgaan met Implementatie van Schatkist. Het maken van afspraken en het opstellen van borgingsdocumenten. Werken aan het concreet inhoud geven van de respectposters in de school. Werken aan de eerste 8 weken van het schooljaar waarin kennismaken, afspraken maken en samenwerken binnen de groep en school centraal staat. (Sterrenboogweken) De leerkrachten delen met elkaar ervaringen tijdens de vergaderingen en helpen elkaar in het bereiken van de doelen. Inzet van de methodiek

8 Educatief partnerschap elkaar, de ander en de omgeving. Leerkrachten weten wat nodig is voor een goed pedagogisch klimaat en handelen hiernaar. Het aanleren van gewenst gedrag. schooljaar hebben wij vastgesteld wat wij onder educatief partnerschap verstaan en hebben we dit met ouders en leerlingen hierover gecommuniceerd. School bespreekt de notitie van Keender en formuleert haar eigen standpunt en ligt dit vast in een notitie. Ouders worden geïnformeerd over deze notitie. We maken afspraken en leggen vast welke leerkrachtvaardigheden en zichtbaar gedrag daarbij hoort. Levensbeschouwing De school heeft haar visie ten aanzien van de levensbeschouwelijke richting vastgesteld en de consequenties voor het onderwijs en de samenwerking met de kerk geformuleerd. Zoeken van studiedagbegeleider. Mogelijke studiedag Acties n.a.v. deze dag uitvoeren Schoolplan Continurooster kalanderjaar heeft de school een schoolplan opgesteld. Het continurooster is geïmplementeerd. Opstellen van schoolplan De Werkgroep en het team werkt aan het implementeren van het continurooster. Volgen, evalueren, bijstellen.

Basisschool de Sterrenboog

Basisschool de Sterrenboog Basisschool de Sterrenboog Bijlage: Praktische informatie bij Schoolgids 2016-2017 Praktische informatie In dit deel van de schoolgids vindt u alle informatie die voor dit schooljaar geldig is. Via het

Nadere informatie

Basisschool de Sterrenboog

Basisschool de Sterrenboog Basisschool de Sterrenboog Bijlage: Praktische informatie bij Schoolgids 2017-2018 Praktische informatie In dit deel van de schoolgids vindt u alle informatie die voor dit schooljaar geldig is. Via het

Nadere informatie

1. Praktische informatie

1. Praktische informatie Bijlage: Praktische informatie bij schoolgids 2018-2019 1. Praktische informatie In dit deel van de schoolgids vindt u alle informatie die voor dit schooljaar geldig is. Via het wekelijkse Sterrenboognieuws

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 6 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2019-2020 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

overzicht schooljaar

overzicht schooljaar overzicht schooljaar 2017-2018 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2017-2018 A

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen Andere Schooltijden Basisschool De Ontdekking Didam, februari 2014 Beste ouders, Enige tijd geleden heeft u een ouderenquête ingevuld m.b.t. het onderwerp schooltijden. Voorafgaand aan deze raadpleging

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

overzicht schooljaar 2015 2016

overzicht schooljaar 2015 2016 overzicht schooljaar 2015 2016 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2015-2016 A

Nadere informatie

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde Beste Ouders, Voor het schooljaar 26-27 ontvangt u van ons de schoolkalender. Op deze kalender kunt u zien welke activiteiten in het schooljaar zijn ingepland. U ontvangt geen papieren versie van de schoolgids.

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Augustus 27 Start schooljaar September 3 Start periode stages 4 Ouder Informatie avond PAARS 19.00-21.00 uur 5 Ouder Informatie avond ORANJE 19.00-21.00 uur 6 Ouder informatie avond

Nadere informatie

Informatiefolder. Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde

Informatiefolder.   Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde Informatiefolder Hoofdweg 77 9695 AC Bellingwolde 0597-532374 obswesterschool@sooog.nl Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2018-2019 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

Jaargids Dynamica XL locatie Tjotterlaan. Jaargids

Jaargids Dynamica XL locatie Tjotterlaan. Jaargids Jaargids 2016-2017 Dynamica XL locatie Tjotterlaan Jaargids 2016-2017 Expertisecentrum Passend Onderwijs Molenwerf 1C, 1541 WR Koog aan de Zaan Nieuwendamstraat 2A, 1507 JE 1508 BB Zaandam Sportstraat

Nadere informatie

Jaargebonden informatie schooljaar

Jaargebonden informatie schooljaar Jaargebonden informatie schooljaar 2018-2019 OBS t Vogelnest Leeuwerik 3 2411 KR Bodegraven 0172 614 330 Email: info.tvogelnest@stichtingklasse.nl Website: www.tvogelnest.nl OBS t Vogelnest @obstvogelnest

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2018-2019 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Er zijn slechts 2 dagen in het jaar, waaraan je niets kunt doen, de ene is gisteren, de andere morgen Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Nieuwsbrief - Beste ouders: nieuwe cao - Vakantierooster - Leerling tevredenheidpeiling

Nadere informatie

DE WELLE VISIE OP MAATSCHAPPELIJKE POSITIONERING DE MISSIE VAN DE SCHOOL

DE WELLE VISIE OP MAATSCHAPPELIJKE POSITIONERING DE MISSIE VAN DE SCHOOL DE WELLE DE MISSIE VAN DE SCHOOL De Welle wil een school zijn die staat voor: Kwaliteit Betrokkenheid Identiteit Veiligheid De Welle is een school waar ieder kind uniek mag zijn, waar het onderwijs samen

Nadere informatie

overzicht schooljaar

overzicht schooljaar overzicht schooljaar 2016-2017 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2016-2017 A

Nadere informatie

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde Beste Ouders, Voor het schooljaar 2017-2018 ontvangt u van ons de schoolkalender. Op deze kalender kunt u zien welke activiteiten in het schooljaar zijn ingepland. U ontvangt geen papieren versie van de

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel SCHOOLKALENDER Rode Schouw VE Halsteren Tel 0-0 info@rodeschouw.nl www.facebook.com/rodeschouw AUGUSTUS 0 Start schooljaar SEPTEMBER Studiedag: alle kinderen vrij! Avondvierdaagse Avondvierdaagse Avondvierdaagse

Nadere informatie

Stella Nova kalender

Stella Nova kalender Stella Nova kalender 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2016-2017, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

overzicht schooljaar

overzicht schooljaar overzicht schooljaar 2014 2015 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2014-2015 A

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER JAARKALENDER 208 209 Augustus 208 3 2 3 4 32 7 8 9 0 33 3 4 5 7 8 34 20 2 22 23 24 25 35 27 28 29 30 3 September 208 35 3 3 Start nieuwe schooljaar Inloop in de nieuwe groepen 4 5 Luizencontrole 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I:

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I: 2018 2019 Rotondaschool Hondsroos 2 4007 TJ Tiel T: 0344 63 28 39 E: directie@rotondaschool.nl I: Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 2018 30 31 1 2 3 4 5 week 35

Nadere informatie

SBO De Zwaaikom Jaarkalender

SBO De Zwaaikom Jaarkalender SBO De Zwaaikom Jaarkalender Voorwoord In deze jaarkalender delen wij met u alle praktische informatie over SBO De Zwaaikom. Alle vrije dagen, s, afspraken en belangrijke evenementen kunt u in de kalender

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep XXX7 Met opmaak: Lettertype: 20 pt Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

Beste Ouders / Verzorgers.

Beste Ouders / Verzorgers. Beste Ouders / Verzorgers. In het jaarboek vindt u de praktische zaken met betrekking tot onze school. De vakanties, activiteiten, belangrijke regels en afspraken staan hierin vermeld. In de loop van dit

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER

SCHOOLKALENDER 2018-2019 SCHOOLKALENDER au g u s t u s 2 0 1 8 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Start schooljaar Kriebelen 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Sponsorloop voor Weerderhof Schoolfeest s e p t e m

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender en belangrijke data Hier vindt u de jaarkalender met belangrijke data. Via de nieuwsbrieven en website houden wij u na de zomervakantie op de hoogte over enkele festiviteiten die nog worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! BASISSCHOOL MARIA REGINA Waterlinie 1 4652 GB Steenbergen Postadres: Postbus 115 4650 AC Steenbergen Tel.: 0167 563346 e mail: mariaregina@lpsnet.nl www.mariareginaschool.nl

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2016-2017 Nijmegen, juli 2016 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week week 0 0 week 0 Eerste schooldag

Nadere informatie

Samen je toekomst ontwikkelen

Samen je toekomst ontwikkelen 2018-2019 Samen je toekomst ontwikkelen Beste ouders en verzorgers, Graag willen wij u informeren over de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor u ligt daarom de ouderkalender 2018-2019. In deze kalender

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Jaarkalender 204-20 Basisschool De Parel Jaarkalender 204-20 Pagina INHOUD Inhoud... 2 Belangrijke informatie schooljaar 204-20... Contactadressen Kindcentrum de Schatkist.... Lestijden Basisschool de

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2015-2016 Welkom op de St. Willibrordusschool Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open.

Nadere informatie

Praktisch deel schoolgids

Praktisch deel schoolgids Praktisch deel schoolgids Welemanstraat 23 7622 HB BORNE Tel. 074-2661350 Voorwoord Voor u ligt de praktische informatie voor basisschool Sprankel. Per 1 augustus 2016 zijn de basisscholen De Zonnebloem

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel SCHOOLKALENDER AUGUSTUS 0 Start schooljaar Schoolfotograaf 0 SEPTEMBER Avondvierdaagse Avondvierdaagse Avondvierdaagse Avondvierdaagse 0 Studiedag: alle kinderen vrij! Schoolreis 0 OKTOBER 0 Start Kinderboekenweek

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2016-2017 dag datum Kinderen en ouders Week 34 Maandag 22-08 Zomervakantie Dinsdag 23-08 Zomervakantie Woensdag 24-08 Zomervakantie Donderdag 25-08

Nadere informatie

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web: &

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web:   & 0492-556313. Web: www.destraap.nl & E-mail: destraap@destraap.nl Kleuterwerkjes Augustus 2017 1 2 3 4 5 6 De klassenverdeling: 1/2 juf Ilja/ juf Mariëtte 1/2 juf Manon/ juf Richelle 1/2 juf Els 3a juf

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR

SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR SCHOOLKALENDER SCHOOLJAAR 2018-2019 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de schoolkalender voor het schooljaar 2018-2019. Hierin staan alle belangrijke data, activiteiten en informatie die u regelmatig

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer,

Inleiding. Beste lezer, Schoolgids Penta College deel A 2017/2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 4 Gymnastiek 4 Informatie aan gescheiden ouders 4 Medezeggenschapsraad (MR) 4 Ouderbijdrage 5 Oudercontacten/ouderavonden 5 Periodieke

Nadere informatie

OBS de Straap Twentehof KG Helmond

OBS de Straap Twentehof KG Helmond Augustus 2018 De klassenverdeling 1/2a Juf Richelle en Juf Manon 1/2b Juf Els en Juf Chantal 1/2nt2 Juf Mariëtte en Juf Ilja 3 Juf Noortje en Juf Chantal 4a Juf Astrid en Juf Manon 4b Juf Marlies en Juf

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe schooljaar. Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de jaarlijkse bijlage die hoort bij onze schoolgids. Deze bijlage verschijnt elk jaar in aangepaste vorm, alle gezinnen ontvangen de bijlage aan het begin van het nieuwe

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F 6

N I E U W S B R I E F 6 N I E U W S B R I E F 6 Vrijdag 20 november 2015 G r o e n v a n P r i n s t e r e r s c h o o l www.groenvanprinstererkatwijk.nl Piet Heinlaan 3 Geïnspireerd Kindgericht groenkw@xs4all.nl & 071 4016917

Nadere informatie

Kalender schooljaar Eerste dag van de week

Kalender schooljaar Eerste dag van de week Kalender schooljaar 2018-2019 Eerste dag van de week augustus 2018 dinsdag woensdag donderdag vrijdag 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 11 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nadere informatie

Augustus Toelichting. ma di wo do vr za zo. Trianova verschijnt. Informatieavond alle groepen

Augustus Toelichting. ma di wo do vr za zo. Trianova verschijnt. Informatieavond alle groepen Augustus 2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Informatieavond voor alle groepen 30 31 20 augustus 26 augustus Op deze datum nodigen wij u uit voor een informatieavond

Nadere informatie

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, , Kalender

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, ,  Kalender Obs. De Wynbrekker,,, 0514-541242,, www.obsdewynbrekker.nl, Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie 16 17 18 19 20 21 23 24

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Beste ouders/verzorgers Deze kalender bevat informatie over de school die u het komende schooljaar het meest nodig zult hebben. Voor uitgebreide en volledige informatie over de school verwijzen wij u naar

Nadere informatie

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius.

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius. de school met pit Schoolkalender 0-0 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat SR Delft T 0- info@cornelismusius.nl Peuterspeelzaal Het Muizenhuis Prins Mauritsstraat SR Delft T 0-0 0 muizenhuis@laurentiusstichting.nl

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

De Zuiderpoort staat open!

De Zuiderpoort staat open! Geachte ouders/verzorgers, schoolkalender Voor u ligt de nieuwe schoolkalender voor het schooljaar 2015 2016. In deze kalender vindt u praktische informatie en de planning van dit schooljaar. Met vriendelijke

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel 2017 2018 SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de kalender van het schooljaar 2017-2018. Dit schooljaar zijn de kinderen verdeeld over 10 groepen en een peutergroep.

Nadere informatie

Schoolkalender 2014-2015

Schoolkalender 2014-2015 Schoolkalender 2014-2015 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de schoolkalender voor het schooljaar 2014-2015, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Deze jaarkalender bevat vele praktische zaken, zoals: namen, schooltijden, vakanties etc. Bewaar deze kalender dus goed en geef hem een mooi, zichtbaar plaatsje in huis. Verzuim

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A Het Mozaïek SO Almelo mb/bb

Schoolgids 2016/2017 deel A Het Mozaïek SO Almelo mb/bb Schoolgids 2016/2017 deel A Het Mozaïek SO Almelo mb/bb Datum vaststelling Attendiz: 24-06-2016 Datum instemming MR: 20-06-2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Even voorstellen 5 Foto s 5 Gymnastiek 5 Oudercontacten/Ouderavonden

Nadere informatie

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S),

BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), BESTE OUDER(S) / VERZORGER(S), Dit is de jaarbijlage 2015-2016 van de RK basisschool Vredeburg. Het is de bedoeling om deze jaarbijlage te gebruiken, als aanvulling op de schoolgids. In de schoolgids wordt

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! BASISSCHOOL MARIA REGINA Waterlinie 1 4652 GB Steenbergen Postadres: Postbus 115 4650 AC Steenbergen Tel.: 0167 563346 e mail: mariaregina@lpsnet.nl www.mariareginaschool.nl

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders,

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders, Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020-6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.net Amsterdam, 1 mei 2015 Beste ouders, In deze brief informeren wij u over de nieuwe CAO voor het Primair

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel

SCHOOLKALENDER. Rode Schouw VE Halsteren Tel SCHOOLKALENDER 0 00 AUGUSTUS 0 0 0 Start schooljaar Schoolfotograaf 0 Muzikids groep / SEPTEMBER 0 Avondvierdaagse Avondvierdaagse Avondvierdaagse Avondvierdaagse 0 0 Schoolreis 0 0 OKTOBER 0 0 Start Kinderboekenweek

Nadere informatie

KALENDER Jisperweg NG Westbeemster Tel.:

KALENDER Jisperweg NG Westbeemster Tel.: KALENDER 15-16 Augustus WEEK 31 WEEK 32 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie WEEK 33 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2017-2018 dag datum Kinderen en ouders Week 34 Maandag 21-08 Zomervakantie Dinsdag 22-08 Zomervakantie Woensdag 23-08 Zomervakantie Donderdag 24-08

Nadere informatie

WERELDKIDZ OP DREEF

WERELDKIDZ OP DREEF WERELDKIDZ OP DREEF 2017-2018 Contactgegevens Wereldkidz Op Dreef Laan van Vollenhove 1457 3706 EW Zeist t. 030-6959033 e. info@opdreef.net www.opdreef.wereldkidz.nl Ziekmelden Als een kind ziek is (of

Nadere informatie

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar

Kalender CBS Julianaschool Schooljaar Kalender CBS Julianaschool Schooljaar 2018 2019 Contact Julianaschool Bloemstraat 15 8603 XV Sneek Telefoon: 0515-412219 Website: www.julianaschool-sneek.nl Directeur: Dhr. Klaas Jan Visser E-mail: js@palludara.nl

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Schoolgids in het kort

Schoolgids in het kort Schoolgids 2018-2019 in het kort Deze korte gids is gemaakt voor het gemak van de ouders of verzorgers om alles even bij elkaar te hebben. Het is een korte samenvatting van de belangrijkste weetjes uit

Nadere informatie

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen

Agenda: Kinderen mee. 15-minutengesprekken (1-4) Start-doelgesprekken (5-8) Feestdag voor alle kinderen Nieuwsbrief 1 Agenda: Data Vr. 8 september 2017 Ma. 11 september 2017 Wo. 13 september 2017 Vr. 15 september 2017 Ma. 18 september 2017 Kamp groep 8 Di. 19 september 2017 Kamp groep 8 Wo. 20 september

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2018-2019 Nijmegen, juli 2018 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos Lindenholt. We proberen

Nadere informatie

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar

Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar Jaarkalender openbare basisschool de Wijzer Schooljaar 2018-2019 dag datum Kinderen en ouders Week 33 Maandag 13-08 Zomervakantie Dinsdag 14-08 Zomervakantie Woensdag 15-08 Zomervakantie Donderdag 16-08

Nadere informatie

Brede school De Achtbaan Meeslaan 23 4005 VP TIEL T: 0344 61 24 10 E: directie@achtbaanschool.nl www.achtbaanschool.nl

Brede school De Achtbaan Meeslaan 23 4005 VP TIEL T: 0344 61 24 10 E: directie@achtbaanschool.nl www.achtbaanschool.nl Brede school De Achtbaan Meeslaan 00 VP TIEL T: 0 0 E: directie@achtbaanschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie 2017-2018 Nijmegen, juli 2017 Beste ouders, verzorgers, Samen met de schoolgids vormt dit boekje een complete informatiebron voor de ouders van De Windroos, locatie Lindenholt. We

Nadere informatie

JAARBOEKJE SCHOOLJAAR

JAARBOEKJE SCHOOLJAAR JAARBOEKJE SCHOOLJAAR 2016-2017 Inleiding Het jaarboekje is een aanvulling op de schoolgids. Naast het jaarboekje ontvangt u in de loop van het schooljaar ook het Inhoudelijk Jaarverslag van het afgelopen

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie