News from the Illyricum Movement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "News from the Illyricum Movement"

Transcriptie

1 / U.S phone #: / info@illyricum.org / WhatsApp News from the Illyricum Movement Illyricum Movement, planting and establishing churches among Muslims. January-February 2017 Groeten lieve dierbare vrienden in de Heere Jezus, In de eerste plaats danken wij God, als gezin, voor jullie allemaal; In de eerste plaats dank ik mijn God door Jezus Christus over u allen, omdat in de gehele wereld van uw geloof gesproken wordt. Want God, die ik met mijn geest dien in het evangelie van zijn Zoon, is mijn getuige, hoe ik onophoudelijk te allen tijde bij mijn gebeden uwer gedenk. (Romeinen 1: 8-9) Jullie zijn ons, als gezin, zeer dierbaar geworden. De laatste tijd zijn er veel spannende dingen gebeurd in onze bediening. God heeft het mogelijk gemaakt dat wij met eigen ogen mogen zien wat Hij aan het doen is in onze generatie. Dat wij hierbij betrokken mogen zijn is een groot voorrecht. Wij willen u nogmaals bedanken lieve vrienden en deelgenoten in het Evangelie. Bedankt voor jullie ondersteuning. Zonder uw hulp waren veel dingen niet mogelijk geweest. Met veel liefde uw Albanese familie: Edi, Bona, Noël en Sion. NIEUWS UIT DE ECCLESIA GEMEENTE De Ecclesia Gemeente maakt een geestelijke groei door en groeit ook in aantal. Ik hoop van harte dat deze gemeente er zal zijn voor de komende generaties, om Christus te weerspiegelen en een puur en gezonde leer van de Bijbel door te geven. Onze focus is om de gelovigen van deze gemeente toe te rusten en hun leiders op te leiden om trouw te zijn aan Gods woord en deze in de praktijk te brengen. Bijeenkomsten voor echtparen en ouders Een van de wekelijkse activiteiten zijn de bijeenkomsten voor echtparen en ouders. Wij zien de behoefte die bestaat bij echtparen om hun huwelijk te versterken. Daarom komen wij wekelijks bij elkaar om te ontdekken wat de Bijbel ons leert over het huwelijk en het opvoeden van onze kinderen. Wij zien dat er veel belangstelling is, zelfs onder niet-gelovigen, en God gebruikt deze bijeenkomsten om mensen bij Hem te brengen. Eeuwenlang heeft de Islam een slechte invloed gehad op onze cultuur en onze mentaliteit. En nu deze echtparen in aanraking komen met de Bijbelse waarden van het huwelijk en ouder- schap zijn ze verbaasd over de manier waarop het Woord van God hierover spreekt. Bidt u mee dat God meer echtparen naar Hem toe zal trekken en deze bijeenkomsten zal gebruiken om Zijn heerlijkheid in deze gezinnen en familieleden te brengen.

2 Een gezin, door Christus veranderd Miklovan leerde de Heer 7 maand geleden kennen. Ik werd aan hem voorgesteld door een medegelovige uit de Ecclesia Gemeente. Zijn leven stond op z n kop. Hij begaf zich op het criminele pad en er waren huwelijksproblemen. Wij begonnen elkaar regelmatig te ontmoeten en ik zag hoe zijn hart milder werd en hoe de Heer zijn ogen en oren opende. Het was echt een wonder te zien hoe hij na een aantal maanden de Heer heeft leren kennen. Zijn vrouw was ook zo verwonderd over de veranderingen in het leven van Miklovan. Ook zijn 2 kleine kinderen kregen een andere vader te zien. Hij is gaan groeien in de Heer en het is geweldig te zien hoe ze als gezin dagelijks tijd besteden aan het Woord van God. Een aantal maanden geleden vertelde Miklovan dat hij besloten had zijn moeder te bezoeken die hij heel lang had gehaat vanwege veel misbruik in het verleden. Miklovan had haar vergeven en hij wilde haar de reden vertellen waarom Jezus! Wilt u meebidden voor Miklovan, zijn vrouw Ela en hun 2 kinderen Mikaela en Kledio. NIEUWS UIT DE DISCIPELS GEMEENTE Engelse les aan ongelovigen met de Bijbel als tekstboek Gratis Engelse lessen met de Bijbel als tekstboek is nog steeds een van de beste manieren om Albanezen met het evangelie in aanraking te brengen. De Discipels Gemeente heeft besloten deze cursus 4 maand lang aan te bieden. Het is een bemoediging te zien hoe de hele gemeente hierbij betrokken is. Niet alleen door het uitdelen van flyers maar ook hoe ze zelf meedoen aan de cursus zodat ze relaties op kunnen bouwen met ongelovigen. De groep bestaat uit 60 Albanezen. Deze maand zullen ze persoonlijk gesprekken aangaan over Jezus. Wilt u de gelovigen van de Discipels Gemeente opdragen in gebed wanneer zij ongelovigen over Jezus vertellen.

3 Elkaar scherp houden De gelovigen van de Discipels Gemeente komen meerdere keren per week bij elkaar om in elkaar te investeren. Ze behandelen dan een thema uit de Bijbel en het is een bemoediging te zien hoe ze groeien en elkaar scherp houden. Jezus staat centraal in hun gesprekken en ze tonen een volwassenheid hierin. Wilt u ook de gelovigen van de Discipels Gemeente opdragen in gebed wanneer zij het Woord van God bestuderen en uitdragen. NIEUWS VAN DE SUN HILL BIBLE CHURCH Sun Hill Bible Church bestaat bijna 18 maand en er gebeuren geweldige dingen in deze gemeente. Saimir en Kela dienen de mensen die God op hun weg gebracht heeft op een geweldige manier. Op dit moment zijn er 2 echtparen uit de Verenigde Staten die hen full time ondersteuning bieden. Blair & Sue helpen bij de discipelschapstraining en Adriele & Ella helpen bij het evangeliseren. De inzet van deze 3 echtparen om een gezonde gemeente te stichten is geweldig. De vrouwenbijeenkomsten die georganiseerd worden zijn echt een succes. De vrouwen trekken elkaar aan en komen elke vrijdag bij elkaar voor Bijbelstudie en samen bidden ze dat hun mannen ook de Heer zullen aannemen. Ook het kinderwerk van de Sun Hill Bible Church maakt een gezonde groei door. De kinderen nemen het evangelie mee naar huis en naar school. Wilt u meebidden dat de Heer trouwe navolgers en goddelijke leiders wil toerusten.

4 DE ILLYRICUM BEWEGING BREIDT UIT NAAR MONGOLIË Onze harten zijn vol blijdschap over hoe God doorwerkt in andere landen en dit willen we graag met jullie delen zodat jullie je hier ook in kunnen verblijden en Zijn Heilige Naam groot maken. Wie had durven dromen dat in minder dan 5 jaar tijd de Illyricum Beweging naast de V.S., Albanië, Nederland en nu ook in Mongolië gevestigd zou zijn. Het is het werk van Zijn hand die dit mogelijk heeft gemaakt. U vraagt zich misschien af: Waarom Mongolië? Twee bestuursleden uit de V.S kennen een zendingsechtpaar in Mongolië. Sheika en zijn vrouw Haka en hun 3 kinderen, Tungana (16), Thingsee (12) en Megii (10) hebben een bewogenheid voor gemeentestichting. Sheika & Haka zijn daar al jaren als zendelingen werkzaam en hebben sinds kort zich toegespitst tot het oprichten van plaatselijke kerken, met name in de stad Zaisan. Zij maken, net als wij, deel uit van de eerste generatie Christenen in Mongolië. Ze willen graag gezonde kerken neerzetten zodat deze kerken een blijvende impact zullen hebben op volgende generaties met het evangelie van Jezus Christus. Deze tak van de Illyricum Beweging zal de naam: Witness Mongolia dragen. Wilt u ook dit gezin in uw gebeden opnemen, dat de Heer hen zal leiden in dit initiatief om kerken te stichten in hun eigen land. Zodat het Koninkrijk van God uitbreidt in Mongolië en dat Zijn Kerk sterk mag worden tot Zijn eer en glorie.

5 EDI S TIJD IN NEDERLAND In februari ben ik 2 weken in Nederland geweest. Dit om relaties met onze bestaande partners en kerken te versterken en nieuwe partnerschappen op te bouwen. Het zijn een paar behoorlijk intensieve weken geweest waarin ik gemiddeld 5 keer op een dag ergens ging spreken. Ik ben de Heer zo dankbaar voor de broeders en zusters die mij geholpen hebben met praktische dingen, zoals onderdak en een auto en hoe ze mij hebben voorgesteld aan andere kerken en gelovigen. Het is vooral een zegen wanneer je deel uitmaakt van het huisgezin van God, dat je overal omringd wordt met Zijn liefde en zorg. Dit gebeurt alleen in het huisgezin van God en dit heb ik vele malen mogen ervaren. Door Zijn genade zijn er een aantal nieuwe kerken die overwegen om voor een korte periode zendingsgroepen naar Albanië te sturen en ons ook op andere manieren te ondersteunen. Ondanks het feit dat ik Bona en de kinderen miste omdat zij deze keer niet met mij mee konden(school) ben ik enorm door God gezegend tijdens deze 2 weken. Lieve vrienden, onze bediening breidt zich uit hier in Albanië en wij bidden voortdurend, door de genade van God, om een 4de gemeente te stichten. Wilt u doorgaan voor ons en deze bediening te bidden zodat de Heer ons zal gebruiken tot Zijn eer en glorie.

6 FAMILIEHOEK Het is een voorrecht om niet alleen onze bediening met jullie te delen maar ook onze levens. Wij zijn de Heer hier dankbaar voor en ook voor uw liefde, aandacht en gebed voor ons gezin. Wij waarderen uw betrokkenheid enorm. Relatie met God Onze eerste prioriteit als gezin ligt in onze relatie tot God. Op dit moment zijn we als gezin bezig om de brief van Jacobus uit het hoofd te leren. Het bemoedigt ons als ouders wanneer we zien hoe onze jongens deze brief vol passie opzeggen. Wij weten hoe belangrijk het is om Gods woord uit ons hoofd te leren. Het verandert onze denkwijze en levensstijl. Dagelijkse toewijding maakt ook een belangrijk deel uit van ons gezin. Twee keer per dag, s morgens en s avonds, besteden we aan het woord van God, gebed, aanbidding en delen we onze gedachten en ervaringen met elkaar. Bona en ik schrijven regelmatig kleine notities uit de Bijbel op die we dan in de schoolboeken van onze kinderen stoppen. Zo zien ze deze notities wanneer ze hun boeken open slaan en dit waarderen ze enorm. Gebed is ook een belangrijk onderdeel in onze relatie tot God. Wij brengen onze kinderen ook bij voor jullie te bidden, dat Hij ook jullie tot Zijn eer en glorie zal gebruiken en dat u mag ervaren hoe geweldig het is om met Hem te wandelen. Huwelijk Wij zijn al 15 jaar getrouwd en wij hebben de schoonheid van dit verbond mogen ervaren. Wij danken de Heer dat Hij ons heeft samengebracht. Als een echtpaar zijn wij toegewijd in elkaar te investeren zodat we mogen groeien in onze relatie tot God en elkaar. Ik voel me zo gezegend voor de geweldige collega en helper die ik in Bona heb en van God mocht ontvangen. De gezondheid van Bona blijft een uitdaging maar God heeft ons geleerd het van Hem te verwachten en een blijmoedig hart te hebben in iedere situatie. Op dit moment werken haar nieren goed en gebruikt ze medicatie hiervoor. Op dit moment slikt ze ook medicatie voor bloedarmoede. Bedankt voor uw gebeden rondom haar gezondheid. Kinderen Noël en Sion worden steeds groter. Ze zijn nu 10 en 7 jaar oud. Bona en ik zijn zo gezegend met hen. God heeft hen toegerust met een nederig en gehoorzaam hart en met een groot verlangen naar Zijn Woord. Elke week maken we tijd vrij om één op één naar hen te luisteren en een gesprek met ze te hebben. Wij willen er zeker van zijn dat we genoeg kwaliteitstijd aan hen besteden. Dit is een van de prioriteiten in onze levens en we voelen ons gezegend dat wij in hun levens mogen investeren. Blijf graag mee bidden voor Noël en Sion zodat ook zij God de glorie zullen geven in hun levens. Edi s studies in het seminarie Zoals jullie wellicht weten ben ik, Edi, bezig met een online masters studie van de RTS (Reformed Theological Seminary) in North Carolina in de V.S. Ik heb nu vier onderdelen afgerond en ben God dankbaar dat ik ze alle vier met een 10 heb mogen afsluiten. Het is wel moeilijk geweest om de tijd te vinden om te studeren met mijn drukke agenda. Ik studeer vaak in de avonduren. Ik heb gemerkt hoe deze studies mij helpen bij het gemeentestichten. Ik ben de Heer dankbaar dat ik de gelegenheid kreeg om mijn Masters in Arts te behalen.

Huidige stand van zaken

Huidige stand van zaken www.illyricum.nl February 2018 Huidige stand van zaken Beste vriend, door middel van deze brief willen wij onze dank uitspreken aan de Heer voor dat we elkaar kennen en je naast ons weten. Dank voor je

Nadere informatie

Kerst in de 3 kerken

Kerst in de 3 kerken www.illyricum.nl December-January 2018 Gegroet geliefde vrienden, Oh, hoe zeer we als gezin ernaar verlangen om van onze Heer de volgende woorden te horen wanneer we hem persoonlijk ontmoeten: "Goed gedaan,

Nadere informatie

EMANUEL FRESKU KERK June -July 2018

EMANUEL FRESKU KERK June -July 2018 www.illyricum.nl June -July 2018 Onze harten zijn vol van dankbaarheid aan God, omdat hij ons het voorrecht geeft om te zien hoe zijn Koninkrijk uitbreidt. Tegelijkertijd zijn we jullie diep dankbaar,

Nadere informatie

Wanneer je geloof op het spel staat.

Wanneer je geloof op het spel staat. Wanneer je geloof op het spel staat. Beste vriend. We danken de Heer dat we je mogen kennen. Je speelt een erg belangrijke rol in onze gemeente. We zijn jullie enorm dankbaar voor de voortdurende steun

Nadere informatie

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Droom. Ledenvergadering 19 maart 2019

Droom. Ledenvergadering 19 maart 2019 Droom Ledenvergadering 19 maart 2019 Het beeld van Jezus staat centraal De volheid van Jezus Christus komt tot uiting in de 5-voudige bediening 1. Veranderende rol oudsten en leiders in de gemeente 2.

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan.

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. 1 Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV, 2004) 2 Het doel is vermenigvuldiging

Nadere informatie

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe

Nadere informatie

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden God Relatie tussen God en Mozaiek Samenkomsten Muziek Gaven en collecte - God, voor wie Hij is, en voor wat Hij deed voor ons mensen. - Voor wat Hij gaat doen in de

Nadere informatie

Voorwoord. Geliefde zus,

Voorwoord. Geliefde zus, Inhoud Voorwoord 7 Over de studie 9 Hoe start je een groep 11 Bijeenkomsten 19 Introductiebijeenkomst 21 Praktische tips en suggesties 22 Mededelingen eerste bijeenkomst 23 Tips voor het bekijken van de

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan Passie voor Jezus Betrokken bij mensen Jaarplan 2019 Inleiding Een nieuw jaar ligt voor ons. In het Jaarplan 2018 hadden we aangegeven dat we er naar verlangen om als gemeente verder te groeien in het

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

PIONIER. Getuigen van Jezus is profeteren

PIONIER. Getuigen van Jezus is profeteren WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Getuigen van Jezus is profeteren Augustus 2018 GETUIGEN VAN CHRISTUS 2 Johannes zit in de gevangenis omdat hij van Christus getuigde. Hij komt midden in gevangenschap voor een

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

PIONIER. Turkije: de oogst is groot!

PIONIER. Turkije: de oogst is groot! WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Turkije: de oogst is groot! Oktober 2018 Als we door de ogen van Christus naar OOGSTEN IN TURKIJE In het Nieuwe Testament lezen we dat Paulus gepreekt heeft in Turkije en er

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Beleidsplan JustGo4It

Beleidsplan JustGo4It Beleidsplan JustGo4It Maart 2011 Doelstelling De doelstelling van JustGo4It is het ondersteunen, bevorderen, opzetten en in stand houden van hulpverlening voor mensen in nood, zoals daar zijn verslaafden,

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Maak discipelen LES 7 DEEL 5 DISCIPLE MENTOR OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Welke opdracht geeft

Nadere informatie

Mét code voor 11 online video s!

Mét code voor 11 online video s! Mét code voor 11 online video s! 5 Voorwoord Mijn eerste kennismaking met de bijbelstudies van Beth Moore was in 2006 in onze gemeente in Amerika. Mijn echtgenoot Mark had kort daarvoor zijn baan opgezegd

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Maak discipelen LES 7 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:1-8 Hand 13:1-12 Luk 9:1-6, Luk 10:1-11 Matt 28:16-20 Welke opdracht geeft Jezus

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE?

GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE? GEBEDSKALENDER 2018 ZOEK HET UIT! BID JE MEE? Mattheüs 7: 7+8: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt,

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

Gebedskalender. VakantieBijbelWeek 'Zoek het uit!'

Gebedskalender. VakantieBijbelWeek 'Zoek het uit!' Gebedskalender VakantieBijbelWeek 2018 'Zoek het uit!' Bid u/jij mee? Mattheus 7:7+8 Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt,

Nadere informatie

Hoofdbedekking nog nodig vandaag?

Hoofdbedekking nog nodig vandaag? Hoofdbedekking nog nodig vandaag? Het dragen van een hoofdbedekking kan een schande zijn, maar het dragen van een hoofdbedekking kan ook een eer zijn. Paulus wil ons allen aanmoedigen en niet afbreken

Nadere informatie

Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan

Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan Inleiding Vandaag de dag zijn nog steeds circa 1 miljard mensen in de wereld verstoken van een Bijbel die ze kunnen lezen en begrijpen. Deze wereldwijde Bijbel-hongersnood

Nadere informatie

Gods gezin-ii. (deel II)

Gods gezin-ii. (deel II) Gods gezin-ii (deel II) Deze bijbelstudie is een vervolg op de vorige studie over Gods gezin en wil wat dieper hierop ingaan, vooral naar aanleiding van onze situatie als student en als studentenvereniging.

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Samenvatting VISIE STATEMENT Onze visie is om een warme, liefdevolle gemeente te zijn p. 1 / 7 die mensen bereikt met het goede nieuws van God, zodat zij volledig toegewijde volgelingen

Nadere informatie

Anbi 7 3, Generation Church

Anbi 7 3, Generation Church Anbi 7 3, Generation Church De naam van de kerkgenootschap Zeven Drie, Generation Church RSIN/fiscaal nummer 857259775 KvK-nummer 67998623 Contactgegevens Lange Veenteweg 4A 8161 PB Epe 0627077802 info@73epe.com

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Hoe ziet de eruit in 2018?

Hoe ziet de eruit in 2018? Hoe ziet de eruit in 2018? GEMEENTE (ALGEMEEN) De EGHW wordt gekenmerkt door: - leven vanuit overvloedige genade in een intieme relatie met God de Vader; - leven van aanbidding door radicale overgave en

Nadere informatie

BIJLAGE GODS ROL IN DE VERKONDIGING VAN HET EVANGELIE EN DIE VAN ONS

BIJLAGE GODS ROL IN DE VERKONDIGING VAN HET EVANGELIE EN DIE VAN ONS BIJLAGE GODS ROL IN DE VERKONDIGING VAN HET EVANGELIE EN DIE VAN ONS BIJLAGE PAGINA 1 GODS ROL IN DE VERKONDIGING VAN HET EVANGELIE EN DIE VAN ONS Deze tekst is te gebruiken voor de trainingsdag van cursusleiders.

Nadere informatie

Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met

Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met Wanneer we de redding accepteren die Christus aan het kruis heeft aangeboden, zijn we verenigd in Hem in een verbond. We zijn verzoend met God en met mensen. Onze levens zijn getransformeerd. De gelovigen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Is het moeilijk voor de mensen om de opdrachten van Jezus uit te voeren? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet?

Is het moeilijk voor de mensen om de opdrachten van Jezus uit te voeren? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet? Bidden, praten met God LES 5 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:12-14, Hand 2:42, Hand 4:23-31 Hand 6:3-6 Hand 8:17, Hand 16:18, Hand 28:8

Nadere informatie

Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat GB Voorthuizen Tel

Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat GB Voorthuizen Tel 40-dagendagboek Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl www.kerygma.nl Voor deze lessen is met toestemming studiemateriaal

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

LICHT IN DE STAD

LICHT IN DE STAD LICHT IN DE STAD 2010-2015 Visieplan CGK De Graankorrel Hoofddorp Wat wij verlangen (visie) 2010-2015 Wij verlangen er naar als gemeente licht in de stad te zijn te zijn: aantrekkelijk, inspirerend en

Nadere informatie

ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW

ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW ZOMERBRIEF INTERKERKELIJKE WERKGROEP HART-EN-VROUW Terugblik afgelopen seizoen We mogen dankbaar terugkijken op een mooi seizoen van Hart-en-Vrouw. In oktober hielden we een cabaret Avond Oma in de la

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

Deltacursus. Onderdelen van de cursus

Deltacursus. Onderdelen van de cursus Deltacursus Een discipelschapstraining om christenen toe te rusten voor het werk in zijn dienst, tot opbouw van het Lichaam van Christus (Efeziërs 4:11-16) Boeken over de Bijbel zijn er vele. Boeken over

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 8, 21-26 Middagdienst Broeders en zusters, de Here wil ons in deze dienst voor de vraag stellen of wij Hem werkelijk liefhebben. Of wij zijn liefde ook willen

Nadere informatie

DE JOZUA GENERATIE EEN WOORD VOOR ALLE GENERATIES MAAR SPECIAAL VOOR DE JOZUA GENERATIE

DE JOZUA GENERATIE EEN WOORD VOOR ALLE GENERATIES MAAR SPECIAAL VOOR DE JOZUA GENERATIE Preek van Beryl Vooorhoeve d.d. 30 januari 2005 DE JOZUA GENERATIE EEN WOORD VOOR ALLE GENERATIES MAAR SPECIAAL VOOR DE JOZUA GENERATIE De keuzes die jij maakt hebben gevolgen voor jezelf, voor je gezin,

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING MIJN GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING najaar 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 )

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,

Nadere informatie

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

Biddag Brouwershaven

Biddag Brouwershaven Biddag 2018 03-12 Brouwershaven Votum en groet Zingen Ps 29: 1,4,5 Gebed Schriftlezing Lukas 10: 1,2; 38-42 Zingen Ps 127: 1,2 Prediking Lukas 10: 42 Zingen Opw 462 (of luisteren) Zingen GK 22 Belijden

Nadere informatie

DYNAMIC. --- Discipel-maken --- CHECKLIJST VOOR LES 7. Les 7 LEVEN IN MIJN GELOOFSGEMEENSCHAP

DYNAMIC. --- Discipel-maken --- CHECKLIJST VOOR LES 7. Les 7 LEVEN IN MIJN GELOOFSGEMEENSCHAP CHECKLIJST VOOR LES 7 Om deze les uit te voeren, zal ik: (afvinken wanneer gedaan) VOORBEREIDING 1. 1 Korintiërs 10:13 op kunnen zeggen. 2. Lezen en bestuderen van 1, 2 en 3 Johannes, en gebruik maken

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

blijdschap na droefheid

blijdschap na droefheid blijdschap na droefheid Het evangelie naar Johannes 16:16-33 Terugblik (1) Jh 1:1-34: intro van het Woord (Jezus) en van zijn heraut (Johannes de Doper) Jh 1:35-12:50: openbare optreden van Jezus 7 (wonderen

Nadere informatie

De helper in een vijandige wereld

De helper in een vijandige wereld De helper in een vijandige wereld Het evangelie naar Johannes 15:18-16:15 Terugblik (Joh 13-15:17) In de bovenkamer bemoedigt Jezus ons met zijn liefde tot het einde, een plaats bij Hem in het Vaderhuis,

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t SOAKEN Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft Soms ben je zo druk met rennen en vliegen voor Hem. En natuurlijk weet je dat het zijn veel belangrijker

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

Wij willen een gemeenschap zijn met Passie voor Jezus, hart voor mensen.

Wij willen een gemeenschap zijn met Passie voor Jezus, hart voor mensen. 1 van 7 Wat drijft ons, wat motiveert ons als gemeenschap van gelovigen? Wat is Gods missie, wat is onze missie, onze opdracht? Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren

25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren 25 INSPIRATIE TIPS Zorg voor kinderen & jongeren Het is prachtig om met kinderen en jongeren op te trekken; relaties te bouwen, ze te onderwijzen, zorg voor hen te dragen en de juiste richting te wijzen.

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. a. Inleiding Veel christenen verlangen ernaar hun leven met elkaar en met hun omgeving te delen met hun buren,

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie