Programma Brandwondendag 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Brandwondendag 2018"

Transcriptie

1 Programma Brandwondendag 2018 Dagprogramma (jong)volwassenen Iedereen vanaf 16 jaar en ouder is welkom om het programma van de Brandwondendag te volgen. Dit ziet er als volgt uit: 09:15 Ontvangst met koffie en thee 10:00 Kinderen vertrekken naar Dierenpark Amersfoort 10:00 Opening en welkom 11:00 Keuze uit verschillende gespreksgroepen 12:30 Lunch 14:00 Keuze uit verschillende workshops 15:30 Kinderen terug uit het park 16:00 Gezamenlijke afsluiting met de kinderen 16:30 Einde programma Dagprogramma kinderen Kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben een onvergetelijke dag in Dierenpark Amersfoort! Vanaf 16 jaar mogen ze ook deelnemen aan het programma voor (jong)volwassenen. Om 10:00 uur vertrekken de kinderen in groepjes onder professionele begeleiding, met de touringcar, naar het Dierenpark Amersfoort. Dit ligt op maar 3 km afstand, ze zijn dus vlakbij. Alle kinderen krijgen een polsbandje met telefoonnummer. Voor de lunch en tussendoortjes wordt gezorgd. Je hoeft je echt geen zorgen te maken, er wordt goed op ze gepast. Om 15:30 uur zijn de kinderen terug en sluiten we de dag gezamenlijk af. Alle kinderen zijn welkom: kinderen met brandwonden, hun broers, zussen en kinderen van ouders met brandwonden. Helaas is er geen ruimte om neefjes, nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen.

2 Gespreksgroepen en workshops Er zullen in de ochtend verschillende gespreksgroepen zijn. Allen begeleidt door professionals, vaak uit één van de drie brandwondencentra, maar altijd in combinatie met ervaringsdeskundigen. Gespreksgroepen Gespreksgroep voor mensen met brandwonden Lotgenotencontact voor en door mensen met brandwonden. De littekens van een verbranding kunnen een behoorlijke invloed hebben op je leven. Vaak ben je de enige in je omgeving. Er over praten is lastig. Er is wel begrip, maar écht begrijpen wat het voor iemand betekent, is voor iemand die niet hetzelfde heeft meegemaakt moeilijk. Het is daarom fijn om te praten met mensen die dezelfde ervaring hebben. Ze herkennen gevoelens als verdriet, schaamte of schuld. Mogelijk hebben ze antwoorden op jouw vragen en jij misschien op die van hen. Gespreksgroep voor mensen met littekens door necrotiserende fasciitis Deze gespreksgroep is bestemd voor mensen met littekens die een necrotiserende fasciitis hebben doorgemaakt. Dit ziektebeeld, gepaard gaande met infectie van huid en onderliggende weefsels, kan tot ernstige huiddefecten leiden. De behandeling is intensief en vindt vaak plaats in een brandwondencentrum. Hoewel de oorzaak anders is dan bij brandwonden, zijn de littekens en het vervolg van het behandelingstraject vergelijkbaar. Tevens zijn partners welkom, omdat zij hun eigen ervaring hebben en het voor hen ook fijn kan zijn met andere partners lotgenotencontact te hebben. Gespreksgroep voor ouders van kinderen met brandwonden Het brandwondenongeval van een kind is voor ouders zeer ingrijpend. Het lange medische traject dat je samen met je kind doormaakt, de zorgen over de toekomst van je kind en het zien van zijn of haar littekens. Over deze zeer emotionele ervaringen wordt in deze gespreksgroep gesproken. Gespreksgroep voor partner en/of familieleden Deze gespreksgroep is speciaal bedoeld voor een partner of een familielid van iemand met brandwonden. Een ongeval raakt meer dan alleen het slachtoffer zelf en het is goed dat ook die personen hun verhaal kunnen delen. Het lange medische traject, het zien van de littekens, of het omgaan met de blijvende gevolgen. Over deze ervaringen wordt in deze gespreksgroep gesproken. Workshops Het middagprogramma bestaat uit verschillende workshops. Deze zijn gerelateerd aan het thema van de dag Kijk maar!. Workshop Kijk maar door Mike Weerts Kom naar deze workshop en laat je verrassen. Een workshop volledig in het thema Kijk maar!. Laat mensen naar je kijken en kijk zelf naar de mensen om je heen. Kijk maar eens echt. Wat zie je? Acteer in verschillende rollen en ervaar wat er gebeurt. Maak kennis met deze praktische manier om jezelf te ontwikkelen en ontdek hoe je meer uit jezelf kan halen. Deze workshop zal een verfrissende heldere kijk op jezelf geven.

3 Informatie over PICS en de balanstraining voor mensen die op de IC hebben gelegen door Hanneke Oonk Een opname op de Intensive Care is een ervaring die door velen als zeer ingrijpend wordt ervaren en het dagelijkse leven ernstig kan belemmeren, vaak nog jaren na het verblijf op een IC. Sinds kort worden deze verschillende klachten erkend door de beroepsgroep. Tijdens deze workshop zal Hanneke meer uitleg geven over PICS en PICS-F (Post- Intensive Care syndroom voor Familie). Je leert wat de balanstraining daarin kan bieden en ze zal je uitnodigen om ook wat oefeningen te doen. De workshop is interactief-informatief en geeft aanzet tot delen en opdoen van ervaringen met lotgenoten. De nadruk ligt op wat je nu -op dit moment- ervaart. Hanneke Oonk heeft meer dan 15 jaar ervaring als IC verpleegkundige en op de nazorgpoli en is daardoor altijd nauw betrokken geweest bij ex-patiënten en hun naasten. Je bent van harte uitgenodigd voor deelname aan deze workshop. Workshop Beeldende therapie door Sara Schinkel Saar brengt tijdens haar creatief therapeutische workshop op een diepzinnige, maar vooral ook leuke manier, mensen in contact met zichzelf. Om deel te nemen aan de workshop hoef je geen artistieke vaardigheden te hebben. Het gaat er bij de workshop om dat je uiting kunt geven aan wat er in je omgaat. Dit hoeft door de creatieve aanpak niet in woorden, maar gebeurt in beeld. Door de deskundige inzet van een creatief therapeutisch proces kom je in dialoog met jezelf. Tijdens zo n proces wordt vaak duidelijk waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt, samen zoeken we dan een creatieve oplossing en maken we de vertaalslag naar het dagelijks leven Workshop Vertrouwen in jezelf Ervaringsdeskundige en trainer René Luisman René, trainer van het jaar 2017/2018, maakte zelf een traumatisch brandwondenongeluk mee wat ervoor zorgde dat hij het vertrouwen in zichzelf en in zijn lijf kwijt raakte. Hij voelde zich nooit goed genoeg. Zijn carrière als trainer en coach begon op het moment dat hij hopeloos met zichzelf in de knoop zat en hiermee aan de slag ging. Hij volgde jaren van training en coaching en zette uiteindelijk zelf de stap naar trainer en coach. De inzichten die zijn leven rijker hebben gemaakt, past hij nu dagelijks toe in zijn werk. Alles begint met wie je bent en waar je voor staat. Hij biedt deze dag een workshop aan waar je jezelf mag zijn. Door jezelf kwetsbaar op te stellen, laat hij je ervaren hoe je stap voor stap met je onzekerheden om kunt gaan. Hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten, waardoor je je sterker voelt. Tijdens de workshop krijg je praktische tips die je in je eigen leven kunt toepassen. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen.

4 Mag het licht uit als we vrijen? Brandwonden & Intimiteit door Hanneke Termeer Intimiteit en seksualiteit zijn onderwerpen waar men niet zo gemakkelijk over praat. Wanneer er sprake is van een verandert uiterlijk wordt het thema seks vaak nog lastiger. Factoren als een negatief zelfbeeld, schaamte of onzekerheid spelen hierbij een belangrijke rol. Een gevolg hiervan kan zijn dat het hoofdstuk seks nogal eens vermeden wordt. Seksuologe Hanneke maakt onderwerpen als seks en intimiteit bespreekbaar, het sleutelwoord in deze is immers communicatie. Best moeilijk, maar zeker de moeite waard en absoluut lonend! Workshop Djembé, laat je zien met muziek door Ivo van der Ham Een djembé is een prachtige trommel die in West-Afrika al eeuwen wordt gebruikt. Tijdens deze djembé workshop maak je kennis met de achtergrond van dit instrument, leer je er slagvaardig op spelen en maken we samen, toon na toon, een indrukwekkend muziekstuk. Samen trommelen verbind, geeft energie, plezier en versterkt het groepsgevoel. Samen maken we verschillende trommelritmes en een hoop lol. Voor je het weet is de hele groep veranderd in een swingende Afrikaanse percussieband! Overige activiteiten & Informatiemarkt Vrije ruimte en Brandwondencafé Misschien heb je geen behoefte om deel te nemen aan een gespreksgroep of workshop. Wij nodigen je dan graag uit om naar het restaurant te komen. Daar kun je genieten van een kopje koffie en kan je de diverse informatie stands bezoeken. Ook is er het Brandwondencafé. Daar zijn lotgenoten waarmee je in een ongedwongen sfeer in contact kunt komen en ervaringen kan uitwisselen. Beautysalon Loop eens binnen bij het Beautyplein voor een make-upadvies. Sinds jaren is het team van beautysalon OERMOOI een vertrouwd gezicht op de Brandwondendag. Laat je voorzien van een zo natuurlijk mogelijke camouflage en/of make-up, haarstyling of gelakte nagels. Kijk maar hoe OERMOOI je natuurlijke uitstraling versterkt en dat dit krachtig kan bijdragen aan je zelfvertrouwen! Kom gerust langs om te kijken en te ervaren en laat je vrijblijvend informeren. Bewegingstherapeute - Annette van Vondel Annette is Oefentherapeut en is vandaag op de Brandwondendag om met jou mee te kijken in de spiegel. Oefentherapie Mensendieck is een therapie die gaat over houding en beweging. Kijk eens in een spiegel. Wat is je houding? Hoe sta jij in je schoenen? Wat is je non-verbale uitstraling? Kom je zelfverzekerder over als je houding beter is? Durf de uitdaging aan, je komt er zeker groter uit! Kijk maar! Spreekuur Artsen brandwondenzorg Deze dag zal er één of meerdere arts(en) uit de brandwondenzorg aanwezig zijn. Heb je een vraag of wil je graag iets met hen overleggen. Grijp je kans en ga vooral even langs.

5 Expositie Bijzonder deze dag is de expositie van Jan van Beijnhum, fotograaf uit Utrecht. Hij maakte het fotoproject Marks of pride and beauty waaraan steeds meer mensen met littekens meededen. Op de Brandwondendag is een deel van deze foto s als expositie te zien en bijzonder genoeg zijn er ook een aantal modellen aanwezig. Fotografie Laat je professioneel op de foto zetten door de vakfotograaf Paul van der Lugt. Alleen of misschien wel samen met iemand. Een fotograaf die je op je gemak stelt en in overleg met jou een keuze maakt voor de definitieve foto. Kort na de Brandwondendag ontvang je de mooiste foto s per . Bapmedical / Alhydran Maak kennis met diverse crèmes, speciaal ontwikkeld voor de huid van mensen die littekens hebben. Juridisch advies Caroline Vermaase is advocaat en als vrijwilligster betrokken bij de Vereniging van Mensen met Brandwonden. Zij heeft veel ervaring in de ondersteuning van mensen met brandwonden op het gebied van schadeclaims, vergoedingen en andere juridische zaken. Loop jij ergens tegenaan? Vraag haar gerust om advies. Huidtherapie Breng een bezoekje aan de stand van de huidtherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in huidtherapie voor mensen met brandwonden. De aanwezige huidtherapeuten kunnen je informeren over de behandeling en je verwijzen naar een huidtherapeut bij jou in de buurt. Nieuwe Koers, loopbaanbegeleiding, re-integratie en advisering Werk is voor velen een belangrijk onderdeel van het leven. Maar wat doe je als je na een brandwondenongeval niet meer terug kunt of wilt naar je oude werkgever? Hoe weet je welke nieuwe functies passend en leuk zijn? Nieuwe Koers adviseert en kijkt naar verschillende mogelijkheden. Kom langs bij de stand van Nieuwe Koers! Stichting Kind & Brandwond Hier vind je informatie over alle projecten en activiteiten die georganiseerd worden voor kinderen met brandwonden. Loop bijvoobeeld langs voor informatie over de vakantieweken die voor kinderen van 8 tot 18 jaar georganiseerd worden. Vereniging van Mensen met Brandwonden Deze vereniging richt zich op lotgenotencontact, belangenbehartiging en hulpverlening. Ze informeren je graag op allerlei gebieden. Nederlandse Brandwonden Stichting Hier vind je informatie over alle projecten en activiteiten die de Nederlandse Brandwonden Stichting organiseert voor mensen met brandwonden.

6 Organisatie & Kosten De Brandwondendag wordt georganiseerd door Stichting Kind & Brandwond, de Vereniging van Mensen met Brandwonden en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Brandwondendag op het nummer of mail naar We kunnen deze dag organiseren door de steun van sponsoren en donaties van particulieren en bedrijven. Voor een compleet verzorgd dagprogramma inclusief eten en drinken vragen we een kleine vergoeding. Deelnemers aan het programma betalen 12,50 per persoon. Voor kinderen (die deelnemen aan het dagprogramma voor kinderen) vragen we een bijdrage van 5,00 per kind. Aan het einde van de online inschrijving volgt betaling via Ideal. Parkeren en locatie Leerhotel Het klooster beschikt over een gratis parkeerterrein. Medewerkers zullen je ter plekke wijzen waar je het beste kunt parkeren. De kinderen gaan vanuit deze locatie, volledig onder begeleiding, met touringcars naar het Dierenpark Amersfoort. Je hoeft dus niet zelf je kind(eren) daar te brengen. Leerhotel Het klooster Daam Fockemalaan KG Amersfoort Meld je nu aan!

Meld je nu aan!

Meld je nu aan! Brandwondendag 2017 Beste heer/mevrouw/kinderen/familie, Speciaal voor mensen met brandwonden of mensen die necrotiserende fasciitis doorgemaakt hebben, wordt op zaterdag 4 november 2017 de Brandwondendag

Nadere informatie

Programma Brandwondendag 2019 Durven doen!

Programma Brandwondendag 2019 Durven doen! Programma Brandwondendag 2019 Durven doen! Dagprogramma (jong)volwassenen Iedereen vanaf 16 jaar en ouder is welkom om het programma van de Brandwondendag te volgen. Dit ziet er als volgt uit: 09:15 Ontvangst

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2018

Jaaractiviteiten 2018 Jaaractiviteiten 2018 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden of littekens na het doormaken van een necrotiserende fasciitis (NF), is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2017

Jaaractiviteiten 2017 Jaaractiviteiten 2017 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren leven met een veranderd uiterlijk en het verwerken van het ongeval.

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2016

Jaaractiviteiten 2016 Jaaractiviteiten 2016 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren leven met je veranderde uiterlijk en het verwerken van je ongeval.

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Workshops Gespreksgroepen Informatie. Programma Nationale Brandwondendag. zaterdag 28 september Voor groot en klein

Workshops Gespreksgroepen Informatie. Programma Nationale Brandwondendag. zaterdag 28 september Voor groot en klein Workshops Gespreksgroepen Informatie Programma Nationale Brandwondendag zaterdag 28 september 2013 Voor groot en klein inhoud Welkomstwoord 03 Dagprogramma s 04 Gespreksgroepen 06 Workshops 08 Ontspanningsactiviteiten

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW

Behandeling. Leven zoals jij dat wilt. Rian leerde voor zichzelf opkomen. Ondersteund door SDW Behandeling Leven zoals jij dat wilt Rian leerde voor zichzelf opkomen Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Therapie pagina 9 Onderzoek en behandelplan

Nadere informatie

OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI

OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI Coachen met honden Honden zijn fantastische leermeesters! OUDERTRAINING MET HOND: FOEI IK GROEI Wil je jouw ouderschap (verder) versterken? Wil je jouw persoonlijke ouderschapsstijl ontdekken en uitbouwen?

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie

Overzicht Groepsaanbod. Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Overzicht Groepsaanbod Mindfulness Chronische pijn Instapgroep Kerngroep SOVA Weerbaarheid Angst en depressie Waarom een groep of cursus? Waarom in een groep? Het kan zijn dat je het zelf prettiger vindt

Nadere informatie

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: ,

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: , Een leven vol geluk en balans Stress, piekeren... het vreet energie Neem je geluk NU in eigen hand Balans lijkt lastiger dan ooit Ø 69% van de vrouwen heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

www.helpmijndierbareisverslaafd.nl Wie zijn wij? Help! Mijn dierbare is verslaafd! is een initiatief van Stichting Naast. Om goed in te spelen op de behoefte van naasten van verslaafden hebben wij een

Nadere informatie

Cursusspel. GGNet Communicatie

Cursusspel. GGNet Communicatie Cursusspel Bij GGNet worden verschillende dingen (activiteiten) gedaan om mensen te helpen. Bepaalde therapieën (zo word het wel genoemd om je ergens mee te leren omgaan) of cursussen. Denk aan muziektherapie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Collectief aanbod Jeugd Houten

Collectief aanbod Jeugd Houten Collectief aanbod Jeugd Houten Groepsmaatschappelijk werk Santé Partners in Houten 2018-2019 1 Inhoud Blz. Training Sterk staan 9-12.... 3 Zomertraining Plezier op School (aankomende brugklassers). 4 Assertiviteitstraining

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING TRAINING GEWOON BEN JE HSP? Elaine Aron zei daarover in haar 1e boek: De HSP is als een plantje. Het soort zaad dat de grond ingaat je aangeboren karakter is maar een deel van het verhaal. De kwaliteit

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2017

Training & themabijeenkomsten 2017 Training & themabijeenkomsten 2017 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 10 11 Trainingen en themabijeenkomsten voor uw ontwikkeling Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden LIEVERWIJS kindercoaching & training kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling Een rups kan altijd nog een vlinder worden Kindercoaching Van Rups naar Vlinder Voor kinderen in de

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Advies en steun voor uw kind en uzelf

Advies en steun voor uw kind en uzelf Advies en steun voor uw kind en uzelf Voor advies en steun aan ouders en hun kinderen Informatie advies cursussen Als u of uw kind psychische klachten heeft of problemen ervaart met alcohol of drugs, heeft

Nadere informatie

Therapieën op een rijtje

Therapieën op een rijtje Therapieën Therapieën op een rijtje Psychomotorische therapie (PMT) P. 4 Psychomotorische gezinstherapie P. 4 Haptotherapie P. 6 Systeemtherapie P. 7 Groepstherapie P. 7 Muziektherapie P. 8 EMDR P. 9 Speltherapie

Nadere informatie

Welkom bij Roads. Roads werkt!

Welkom bij Roads. Roads werkt! Welkom bij Roads Roads werkt! Welkom bij Roads Roads begeleidt mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek naar werk of dagbesteding! Werken is belangrijk voor een goede gezondheid. Dat hoeft

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

Resocialiserende dagbehandeling

Resocialiserende dagbehandeling Resocialiserende dagbehandeling Een driedaagse dagbehandeling voor volwassenen met psychiatrische problemen Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie Resocialiserende dagbehandeling betekent dat u 3

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders Schakenbosch in het kort Informatie voor jongeren en ouders Het lukt mij niet om vrienden te maken en te houden. Ik word zo snel boos, dat ik het zelf niet begrijp. Ik doe dingen die ik niet wil, omdat

Nadere informatie

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Therapie en training, iets voor jou? Als je bij De Hoenderloo Groep komt wonen, heb je vaak al veel meegemaakt in je leven. Het valt niet altijd

Nadere informatie

Dankzij inspannende ontspanning vergroten wij je fysieke, mentale & emotionele belastbaarheid. Zet jezelf weer in je kracht.

Dankzij inspannende ontspanning vergroten wij je fysieke, mentale & emotionele belastbaarheid. Zet jezelf weer in je kracht. Dankzij inspannende ontspanning vergroten wij je fysieke, mentale & emotionele belastbaarheid. Zet jezelf weer in je kracht. De batterij is leeg. Je bent volledig opgebrand. Zowel geestelijk als lichamelijk

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben gaan vaak een

Nadere informatie

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent

TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK. Succesvol zijn wie je bent TOTAL PRESENCE ACADEMY E-BOOK Succesvol zijn wie je bent Monique Dekker, juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Waarom dit e-book?... 2 Wie ben ik?... 2 2. Weet wie je bent en waar je voor staat....

Nadere informatie

Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving.

Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving. Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik kreeg één keer per week therapie om beter in mijn vel te zitten. Ik leerde om te gaan met vervelende gebeurtenissen

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Informatie voor mantelzorgers Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Uw partner, familielid, vriend of andere naaste krijgt zorg bij Zorgbalans.

Nadere informatie

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training www.drosteffect.nl drosteffect@live.nl 06 290 70 114 DrostEffect helpt jou om anders om te gaan met de uitdagingen in het leven ontdek het DrostEffect

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

Stoppen met zelfbeschadiging?

Stoppen met zelfbeschadiging? Stoppen met zelfbeschadiging? Hoe weet ik of ik eraan toe ben te stoppen? Besluiten om te stoppen met zelfbeschadiging is een persoonlijke beslissing. Niemand kan dit voor je beslissen. Stoppen omdat je

Nadere informatie

Aanbod van Paardkrachtig

Aanbod van Paardkrachtig Aanbod van Paardkrachtig Paardkrachtig richt zich op kinderen, jongeren en jong volwassenen tussen de 8 en 25 jaar, die niet lekker in hun vel zitten en bijvoorbeeld last hebben van de volgende klachten:

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten

Training & themabijeenkomsten Training & themabijeenkomsten voor mantelzorgers Inhoudsopgave 3 4 6 Trainingen en themabijeenkomsten - Hoe werkt het? Trainingen Themabijeenkomsten Over VIT-hulp bij mantelzorg VIT-hulp bij mantelzorg

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1 faalangst de baas! training www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl 2 KINDERPRAKTIJK LANDSMEER FAALANGST DE BAAS! TRAINING 3 faalangst de Baas! training

Nadere informatie

Jij maakt het verschil

Jij maakt het verschil Jij maakt het verschil In het contact met anderen neem je altijd jezelf mee. Als begeleider ben je zelf het instrument dat je iedere dag weer inzet om goed voor iemand te zorgen. Daarom deze middag: Jij

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Post Intensive Care Syndroom- Familie (PICS-F)

PATIËNTEN INFORMATIE. Post Intensive Care Syndroom- Familie (PICS-F) PATIËNTEN INFORMATIE Post Intensive Care Syndroom- Familie (PICS-F) Elk jaar worden er in Nederland ongeveer 80.000 mensen opgenomen op een Intensive Care (IC). Een verblijf op de IC kan voor zowel de

Nadere informatie

Behandeling en begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. elk verhaal telt

Behandeling en begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. elk verhaal telt Behandeling en begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking elk verhaal telt Alle specialisten onder één dak Een verstandelijke beperking kan samengaan met problemen op het gebied van gezondheid

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 olv Annemieke Meurs en Saskia van Wijngaarden Focus Group Seminar Focus Group is een workshop gefocust op creatieve

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

Brandwonden? Je bent niet de enige...

Brandwonden? Je bent niet de enige... Brandwonden? Je bent niet de enige... Activiteiten voor mensen met brandwonden en hun omgeving Wat een ervaring Hier voel ik me begrepen... Ontmoet lotgenoten Activiteitenoverzicht Vereniging van Mensen

Nadere informatie

IK-groep Voel jij je regelmatig angstig, somber, onzeker of h

IK-groep Voel jij je regelmatig angstig, somber, onzeker of h voor jongeren IK-groep Voel jij je regelmatig angstig, somber, onzeker of heb je veel lichamelijke klachten? Vind je het moeilijk om open te zijn in het contact met anderen en jezelf te laten zien? Vermijd

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

HED. Wij leggen vandaag iets uit over de problemen die Romy heeft met haar huid, haren, nagels en tanden en dat ze het gauw warm heeft.

HED. Wij leggen vandaag iets uit over de problemen die Romy heeft met haar huid, haren, nagels en tanden en dat ze het gauw warm heeft. HED Wij leggen vandaag iets uit over de problemen die Romy heeft met haar huid, haren, nagels en tanden en dat ze het gauw warm heeft. Ik heb HED. Met moeilijke woorden heet dat hypohidrotische ectodermale

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling

Patiënteninformatie. Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling Patiënteninformatie Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling 1 Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

KRACHT IN BEELD. Professionalisering met Video Coaching

KRACHT IN BEELD. Professionalisering met Video Coaching KRACHT IN BEELD Professionalisering met Video Coaching Geelen Communicatie organiseert in samenwerking met de ROC-Academie Midden Nederland de conferentie Kracht in Beeld Video is een krachtig reflectiemiddel,

Nadere informatie

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers Capellenborg is jou! benieuwd naar voor leerlingen Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers 4 Over de school inhoud 6 Artitec 8 Theater 12 Sport 10 Muziek 00 16 School in cijfers 16 In Wijhe

Nadere informatie

Oncologie. Patiënteninformatie. Omgaan met kanker. Bij wie kunt u terecht? Slingeland Ziekenhuis

Oncologie. Patiënteninformatie. Omgaan met kanker. Bij wie kunt u terecht? Slingeland Ziekenhuis Oncologie Omgaan met kanker i Patiënteninformatie Bij wie kunt u terecht? Slingeland Ziekenhuis Algemeen Het hebben van kanker kan grote gevolgen hebben voor uw leven en dat van uw naasten. Lichamelijk

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen

Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten. Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen Welkom bij de workshop van conflict naar oplossing tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten Patricia Hoogervorst & Sandra van Loenen https://www.youtube.com/watch?v=qcve0lzjp5q Slecht en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2011

Nieuwsbrief Januari 2011 Nieuwsbrief Januari 2011 Eerste nieuwsbrief 2011 Het jaar 2010 is een jaar geweest waarin hard is gewerkt en ook weer veel is gebeurd. Een mens kan veel meer dan hij/zij denkt, als hij/zij vertrouwen heeft

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

Wat kies jij uit de schijf van 5?

Wat kies jij uit de schijf van 5? Goed bezig 2016 Wat kies jij uit de schijf van 5? Alsjeblieft! Dit is het Goed Bezig trainingsaanbod voor 2016. Doel is samen werken aan goede persoonlijke balans. De trainingen zijn bedoeld voor medewerkers

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT Girls GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT Girls 1 Girls Welkom bij de Girls van Zorgbureau Talent. De Girls is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd. De Girls is een groep voor

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie In aanvulling op het basistraject bestaat de mogelijkheid om je van werk naar werk traject samen met je adviseur op je specifieke behoefte

Nadere informatie

VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER DUURZAME INZETBAARHEID VOOR LEIDINGGEVENDEN

VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER DUURZAME INZETBAARHEID VOOR LEIDINGGEVENDEN VERBREEDT JE BLIK WORKSHOP BLIKOPENER VOOR LEIDINGGEVENDEN WAAROM DEZE WORKSHOP? Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het bevorderen van inzetbaarheid van medewerkers. Zij zijn degenen die de dialoog

Nadere informatie

Les1, Beperkende overtuigingen

Les1, Beperkende overtuigingen Les1, Beperkende overtuigingen Welkom! Bedankt voor het aanvragen van deze mini-cursus. Blijkbaar ben jij op zoek naar een manier om goed voor jezelf te zorgen, om het roer om te gooien. Deze cursus heb

Nadere informatie

Hulp bij het herstel. Als slachtoffer kunt u bij. Slachtofferhulp Nederland terecht. voor kosteloze ondersteuning op

Hulp bij het herstel. Als slachtoffer kunt u bij. Slachtofferhulp Nederland terecht. voor kosteloze ondersteuning op Hulp bij het herstel Als slachtoffer kunt u bij Slachtofferhulp Nederland terecht 0900-0101 (lokaal tarief) voor kosteloze ondersteuning op emotioneel, praktisch en juridisch gebied. Bent u slachtoffer

Nadere informatie

Weet wat je kan. Je laten horen

Weet wat je kan. Je laten horen Weet wat je kan Je laten horen Jij bent er ook nog Hoofdstuk 7 gaat over vertellen wat je moeilijk vindt. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Jij bent er ook nog. blz 2 Je laten horen. blz 3 Moeite

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Girls GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Girls 1 Girls Welkom bij de Girls van Talent. De Girls is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd. De Girls is een groep voor meiden tussen de 5 en

Nadere informatie

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn.

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn. Terugkombijeenkomst Materialen: Iets te drinken cursusmateriaal 16 e bijeenkomst Agenda: 1. Welkom 05 min. 2. Invullen van vragenlijsten 15 min. 3. Bijpraten 20 min. 4. Rol van de cursus in het huidige

Nadere informatie

Impact van een Intensive Care opname, Zichtbaar én verborgen

Impact van een Intensive Care opname, Zichtbaar én verborgen Impact van een Intensive Care opname, Zichtbaar én verborgen Allereerst staat hier een zeer dankbare moeder en, echtgenoot die een tweede kans kreeg..met grote dank aan de IC. Dat is de eerste reden waarom

Nadere informatie

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

Hoe je meer in je KRACHT komt

Hoe je meer in je KRACHT komt Hoe je meer in je KRACHT komt De kracht van onze gedachtes De kracht van post-it plakken De kracht van identiteit Samenvatting & tips Vragen en meer informatie Even voorstellen Marcel Sanders (1965) Master

Nadere informatie

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Kinderen Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Voor wie is dit boekje? Je hebt dit boekje gekregen omdat je autisme hebt of omdat je nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching Van inzicht naar uitzicht Loopbaanbegeleiding & coaching La Vuelta is Spaans voor keerpunt. Een loopbaanbegeleidings- of coaching s- traject is vaak een keerpunt in je leven, door stil te staan bij jezelf,

Nadere informatie

We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten.

We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten. We geven informatie en advies aan je werkgever en collega s. Samen zoeken we naar oplossingen. We geven je informatie over verenigingen en diensten. We helpen je bij het verbeteren van je contacten met

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie