Hoera 100% geslaagd!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoera 100% geslaagd!!!"

Transcriptie

1 30 juni 2017 Hoera 100% geslaagd!!! We zijn als school ontzettend trots op het proces dat we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt om verbeteringen binnen ons onderwijs te realiseren. Door in te zetten op kwalitatief goed onderwijs dat aansluit bij de leerbehoeftes van leerlingen kunnen wij onze leerlingen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Vandaag zijn onze definitieve examenuitslagen binnengekomen en van onze 124 examenleerlingen zijn er 124 geslaagd, waarvan 3 Cum Laude en elf opstromers! Ons uiteindelijke slagingspercentage is 100 %! Dit is GEWELDIG! Ik ben trots op alle leerlingen, ouders en docenten die dit prachtige resultaat samen hebben behaald. We gaan vol vertrouwen verder op de ingeslagen weg en zullen ons blijven inzetten voor goed onderwijs. Op vrijdag 7 juli zullen alle rapporten zijn uitgedeeld, de diploma s uitgereikt, de boeken ingeleverd en de gangen leeg zijn. We zijn dan klaar voor een (hopelijk) zonnige en welverdiende zomervakantie. We hopen dat iedereen een fantastische vakantie heeft, zodat we jullie op dinsdag 22 augustus uitgerust en fris op school welkom kunnen heten voor weer een fantastisch schooljaar. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie. Jenny Oldenhuis Directeur Vakcollege Maarsbergen.

2 Algemeen nieuws Sluiting Magister Op maandag 3 juli sluit Magister. Er zal maandag worden gekeken of iedereen het lesprogramma heeft afgerond. Dus alle leerlingen moeten inhalen in Magister dan hebben weggewerkt. Dit geldt ook voor eerdere periodes, mocht er onverhoopt nog wat openstaan. U, als ouders, willen we verzoeken voor maandag nog even goed mee te kijken. Zo nodig worden leerlingen volgende week nog opgeroepen om opdrachten of toetsen in te halen. Rapportvergaderingen Op dinsdag 4 juli zijn de rapportvergaderingen. Tijdens die vergaderingen worden het definitieve niveau en leerjaar voor volgend jaar bepaald. Als er iets voor uw kind verandert wat betreft niveau of overgang wordt u door de mentor gebeld. Het is echter ook mogelijk dat uw kind naar het volgende leerjaar of een ander niveau kan op voorwaarde dat er voor een vak een zomertaak wordt gemaakt. In dat geval krijgt u bericht van de vakdocent. Rapport ophalen Donderdag 6 juli worden alle leerlingen op school verwacht in het lokaal van de mentor. Deze ochtend worden de rapporten uitgereikt. Leerjaar 1 om 9.00 uur Leerjaar 2 om 9.20 uur Leerjaar 3 om 9.45 uur Boeken inleveren 7 juli Personeel Na de zomervakantie zal een aantal collega s niet terugkomen op Vakcollege Maarsbergen. Sommigen gaan met pensioen, anderen hebben een andere baan gevonden en van sommigen is het tijdelijke contract afgelopen. Arie Stuij en Gerard van de Peut (Arie & Peut) gaan aan het einde van dit schooljaar genieten van hun welverdiende pensioen. Hoewel de school deze twee kanjers gaat missen, is het ze gegund. Ook onze docent Sport & Bewegen, Ellis van Doorn, gaat genieten van zijn pensioen en zal zijn jaren op school sportief afsluiten. Wel zullen we hem gelukkig nog tegenkomen tijdens sportieve happenings op school. Melissa van der Horst, Karin Vos en Jos van Spriel gaan na de zomer op een andere school aan de slag. Karin Vos en Jos van Spriel blijven binnen de OSGS in Zeist werken. Karin gaat Duits geven op de havo. Jos van Spriel gaat werken op het vmbo. Melissa van der Horst gaat de scholengroep verlaten en biologie geven in Almere. Bij Theo Rentenaar, Patrick Parisius, Diana Slavenburg, Yvette Winkler, Rogier Boks, Günther Leerkes en Peter Sanders loopt het tijdelijke contract af. We nemen ook van hen komende week afscheid. We wensen iedereen erg veel geluk! Vakantie De zomervakantie duurt van vrijdag 7 juli tot en met maandag 21 augustus. Op dinsdag 22 augustus wordt iedereen weer op school verwacht. Op vrijdag 7 juli moeten alle leerlingen tussen 8.00 en uur de boeken inleveren bij Iddink Voortgezet Onderwijs BV. Iddink is alleen tijdens deze uren op school aanwezig. Zorg dat de boeken kunnen worden ingeleverd in originele staat. Haal dus de kaften eraf, papiertjes eruit en zo netjes mogelijk. Werkboeken hoef je niet in te leveren. Voor de boeken die je niet of kapot inlevert, krijg je van Iddink een rekening.

3 Contact met de eikenprocessierups Op eikenbomen vind je in bepaalde regio's in het begin van de zomer behaarde rupsen. Het zijn de larven van een nachtvlinder. Rond eind april komen de rupsen uit de eitjes. Ze zijn dan oranje en nog niet behaard. Na enkele vervellingen krijgen ze van half mei tot juni een bruine kleur en brandhaartjes op de rug. De brandhaartjes van de rups dringen in huid, ogen en luchtwegen. Dit leidt tot irritatie en kan zeer ernstige ontstekingen veroorzaken, die zelfs tot blindheid kunnen leiden. Wat stel je vast na contact met de eikenprocessierups? Irritatie van de huid, ogen en luchtwegen. Iemand die vaak met de eikenprocessierups in aanraking komt, krijgt steeds hevigere klachten bij elk nieuw contact. Wat doe je na contact met de eikenprocessierups? Bel of laat bellen bij ernstige allergische reacties. Voorkom krabben of wrijven. Verwijder brandharen van de huid met plakband of kleefpleister. Spoel de huid en/of ogen goed met lauw water. Doe kleding waarin brandharen zitten uit. Was later de gedragen kleding op 60 C. Bij hevige jeuk kan zalf of crème met Menthol, Aloë Vera of Calendula verlichting geven.

4 Nieuws uit de brugklas Einde schooljaar Het brugklasjaar is bijna voorbij. Tijd om even terug te kijken, want wat hebben we leuke, bijzondere en soms ook wel moeilijke dingen meegemaakt met onze bruggers. We zien de meiden en jongens nog binnenkomen de allereerste dag in de kantine. Een beetje onzeker en afwachtend. En als we ze nu zien, wat zijn sommigen daarin veranderd en groot geworden! Namens alle mentoren en docenten kan ik zeggen dat we afgelopen schooljaar heel veel plezier hebben gehad met onze leerlingen. We hopen natuurlijk dat alle leerlingen met plezier terugkijken, maar ook dat ze ontzettend veel zin hebben om na de zomervakantie in leerjaar 2 te beginnen. Activiteiten In de vorige nieuwsbrief is geschreven dat er nog veel leuke activiteiten zouden komen. Te denken valt aan de excursie naar het NMM in Soesterberg. Leerlingen en docenten gingen daar op missie. Niet alle missies zijn helemaal gelukt, maar plezier en lol was er wel. Ook de sportdag in het Bosbad is geweest. Een paar graden warmer had best gemogen die dag, maar onze leerlingen waren bikkels! Klas 1.5 heeft die dag de meeste punten gehaald, maar omdat iedereen goed heeft meegedaan zijn alle klassen getrakteerd op ijs toen het zo warm was in school. Working 9 to 5 Als u deze nieuwsbrief leest dan zijn de workshops van Working 9 to 5 al omgezet in een superleuke voorstelling ter afsluiting van het brugjaar. De voorbereidingen waren echter minstens zo leuk. Zie foto s hieronder. Overgang naar leerjaar 2 Dinsdag 4 juli is de overgangsbespreking. We bespreken of de leerling overgaat naar klas 2 en op welk niveau de leerling les gaat krijgen. Mochten er wijzigingen zijn in het niveau, dan neemt de mentor contact met u op. Bij het rapport ontvangt u een pakket met informatie voor klas 2. De definitieve klasindeling wordt bekend gemaakt op dinsdag 22 augustus, de eerste schooldag na de vakantie. We verwachten alle leerlingen van klas 2 die dag om 9.00 uur in de kantine.

5 Nieuws uit klas 2 Einde schooljaar De toetsweek is voorbij en het einde van het schooljaar staat nu echt voor de deur. Deze laatste week hebben de leerlingen zich in het zweet gewerkt en hard gestudeerd om de laatste mooie cijfers te halen. Onze complimenten voor het harde werk! Voor sommige leerlingen was het deze week erop of eronder. De cijfers van de toetsweek tellen immers zwaar mee en kunnen nog een verschil maken voor de overgang of de overstap naar een ander niveau. Afsluiting M@S Enkele leerlingen moeten de stageboekjes nog inleveren bij de mentor. De maatschappelijke stage kan pas worden afgerond als de stageboekjes zijn ingeleverd en beoordeeld. De M@S is een verplicht onderdeel van leerjaar 2. Als dit onderdeel dit jaar niet met een voldoende kan worden afgesloten moet het volgend schooljaar opnieuw worden gedaan. Zorg dus dat de stage is afgerond door de stageboekjes ingevuld in te leveren. De Efteling Leerjaar 2 heeft het jaar op vrijdag 30 juni afgesloten met een gezellige dag in De Efteling. Een leuke afsluiting van het jaar met de klas, de mentor en de andere docenten van leerjaar 2. Excursie OTIB woningen van Technologie Thuis Nu! vormen een unieke combinatie van bewezen domotica en maatwerkoplossingen, zodat mensen met een (toekomstige) zorgvraag langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het persoonlijk welzijn en de zelfredzaamheid van de bewoners staat voorop. Het project wil een impuls geven aan de samenwerking en de kennisuitwisseling tussen de zorg, de woningbouw en de installatiebranche. Daarom heeft OTIB aan deze woningen diverse voorlichtingsactiviteiten gekoppeld. Zo kunnen installateurs, zorgprofessionals, zorgconsumenten, studenten, docenten, belangengroepen, overheden en de partners in de bouwkolom in een levensechte omgeving zelf ervaren hoe de technische installatiebranche de zorg kan helpen. Onze leerlingen techniek voelden zich door deze dag geïnspireerd. Afdeling M&T leerjaar 2 Woensdagavond 5 juli 2017 organiseren wij een extra informatie avond voor de ouders en leerlingen van de afdeling M&T. U zult dan geïnformeerd worden over de nieuwe invulling van M&T. De avond begint om uur. Kluissleutel inleveren De kluissleutel moet donderdag 6 juli bij de mentor worden ingeleverd als het rapport wordt opgehaald. Zorg dat het kluisje dan leeg is. Leerjaar 2 levert de kluissleutel om 9.20 uur in. Tijdens de techniek-excursie op 19 juni in Woerden kregen de leerlingen opdrachten om de zorgmogelijkheden in huis met de techniek van nu te leren kennen. Zo hebben de leerlingen een rolstoel-obstakel-race gehouden. En ze hebben een noodsituatie gesimuleerd waarbij leerlingen gingen helpen als centralist controlekamer/hulpdienst. Technologie Thuis Nu! is een woonwijk met vier modelwoningen. Deze zijn samen ontworpen door zorgprofessionals en de technische installatiebranche. De

6 Nieuws uit klas 3 en 4 Rekentoets De uitslag van het rekenexamen wordt op maandag 3 juli verwacht. Het cijfer verwerken we in Magister, zodat het nog op het rapport van leerjaar 3 komt te staan. Voor de leerlingen die nu een onvoldoende hebben gehaald volgen er volgend jaar drie herkansingen om een voldoende te halen of om het cijfer te verhogen. Voor de examenkandidaten die de rekentoets onlangs hebben herkanst, komt het cijfer op de cijferlijst bij het diploma te staan. Werkweken Afgelopen week zijn de leerlingen van klas 3 op werkweek geweest naar Londen of Luxemburg. Bepakt en bezakt zijn ze maandag op pad gegaan om pas vrijdag weer terug te komen. Altijd een bijzondere ervaring voor de leerlingen. De groep leerlingen die deelnam aan Rondje Utereg sliep weliswaar gewoon thuis, maar ook zij hadden geen doorsnee week. PTA leerjaar 3 Het schooljaar is bijna ten einde. Dat betekent dat het PTA (programma van toetsing en afsluiting) van leerjaar 3 is afgesloten. Alle cijfers moeten zijn ingevuld, toetsen zijn ingehaald en werkstukken moesten worden ingeleverd. Als er nog ontbrekende cijfers zijn, is het mogelijk dat leerlingen in de laatste week nog naar school moeten komen om de laatste cijfers in te halen of te herkansen als dat nodig is. Hoewel leerjaar 3 wordt afgesloten, gaan de cijfers van dit jaar wel mee naar volgend jaar. Aan het einde van leerjaar 4 zal het schoolexamencijfer (SE) het gemiddelde zijn van de leerjaren 3 en 4. Afdeling M&T leerjaar 3 Woensdagavond 5 juli 2017 organiseren wij een extra informatie avond voor de ouders en leerlingen van de afdeling M&T. U zult dan geïnformeerd worden over de nieuwe invulling van M&T. De avond begint om uur. Kluissleutel inleveren De kluissleutel moet donderdag 6 juli bij de mentor worden ingeleverd als het rapport wordt opgehaald. Zorg dat het kluisje dan leeg is. Leerjaar 4 levert de kluissleutel om 8.30 uur in. Diploma-uitreiking Op donderdag 6 juli begint om 19:00 uur de diplomauitreiking op Vakcollege Maarsbergen. Alle geslaagden hebben een uitnodiging voor deze feestelijke avond ontvangen. Op de uitnodiging staat alle informatie. We heten al onze examenkandidaten welkom, want iedereen is geslaagd! Londen Rondje Utereg Luxemburg

7 Agenda 4 juli 2017 Raportvergaderingen 5 juli uur Extra informatie avond leerjaar 2 en 3 afdeling M&T 6 juli uur Rapport ophalen leerjaar uur Rapport ophalen leerjaar uur Rapport ophalen leerjaar 3 6 juli uur Inleveren kluissleutels leerjaar uur Inleveren kluissleutels leerjaar 2 6 juli uur Alle leerlingen verzamelen zich in de lokalen 73 en uur Ontvangst van familieleden uur Diploma-uitreiking 7 juli uur Inleveren boeken 22 augustus uur Start schooljaar leerjaar uur Start schooljaar leerjaar uur Start schooljaar leerjaar uur Start schooljaar leerjaar 4

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

2 juni Examens

2 juni Examens 2 juni 2017 Examens Na hard werken door leerlingen én docenten zijn de eindexamens weer achter de rug. Op vrijdag 12 mei begon het met het examen Nederlands en vandaag zijn de laatste praktijkexamens afgenomen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Raayland Bulletin juni 2019

Raayland Bulletin juni 2019 Raayland Bulletin juni 2019 DE LAATSTE LOODJES Onze eindexamenkandidaten die gebruik hebben gemaakt van de herkansingen wachten in spanning op de resultaten! We duimen voor hen dat het resultaat er mag

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Jaargang 18 nr juni 2018

Jaargang 18 nr juni 2018 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 19 14 juni 2018 Voorwoord Van Privacy tot aan koelkast en van sportdag tot zomerconcert én nog meer onderwerpen die aan de

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Raayland Bulletin juni 2018

Raayland Bulletin juni 2018 Raayland Bulletin juni 2018 DE LAATSTE LOODJES Onze eindexamenkandidaten die gebruik hebben gemaakt van de herkansingen wachten in spanning op de resultaten! We duimen voor hen dat het resultaat er mag

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Vakantie. 23 febrruari 2018

Vakantie. 23 febrruari 2018 23 febrruari 2018 Vakantie Inmiddels zijn onze examenkandidaten weer veilig terug van een fantastische reis naar de sneeuw in Oostenrijk. Hoewel de busreis lang duurde, hebben de leerlingen en de begeleidende

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2019

Het Centraal Examen 2019 Het Centraal Examen 2019 Voor examenkandidaten 4-VMBO GL/TL Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Boeken inleveren... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m.

Nadere informatie

Op weg naar een nieuw schooljaar

Op weg naar een nieuw schooljaar jaargang 45, nummer 11, 7 juli 2017 Op weg naar een nieuw schooljaar Ter gelegenheid van dit laatste nieuwsbericht wens ik onze leerlingen en u als ouders/verzorgers een goede- en welverdiende vakantie.

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats 45 vr 10-nov-17 12.00 Deadline invoeren cijfers rapport 1 di 21-nov-17 Uitreiken rapport 1 aan eerste, tweede en derde klassen do 23-nov-17 09.10-10.30 Herkansingen

Nadere informatie

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s),

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s), 7 december 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We vinden de veiligheid van onze leerlingen heel erg belangrijk. Zeker in deze donkere dagen voor kerst is het een noodzaak dat kinderen zichtbaar zijn op

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein j u l i 2 0 1 8 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 1 0 Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Personeel/groepsverdeling 2 Summerevents 3 Ouderbetrokkenheid 4 Overblijven/Met

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering mei 2019

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering mei 2019 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 10 29 mei 2019 ALGEMEEN Maandrooster juni en juli Klas 1 6-jun Biebescape in de Lochal in de Spoorzone 11-jun Sportdag 17 t/m 20 juni Leertoetsvrij 20-jun 45

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO Centraal examen Doorstuderen na de mavo PROGRAMMA Belangrijke data Het centraal examen De uitslag Na de mavo Napraten onder het genot van een drankje. LAATSTE LOODJES Vanaf 12

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar

Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2016-2017 Algemeen Deel 1 Toetsorganisatie en toetsrooster Alle toetsen in T3 en T4 tellen mee voor het schoolexamencijfer. Grotere toetsen worden opgenomen

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

MAVO 4 info september

MAVO 4 info september INFO EXAMEN MAVO 4 info september EXAMENS 2020 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

WELKOM. Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018

WELKOM. Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018 WELKOM Informatieavond 4 havo t/m 6 vwo donderdag 4 oktober 2018 Programma vanavond 19.00-19.25 uur informatie werkweken H4 en V5 19.30 uur welkom en algemene inleiding 19.50 uur havo 4a, 4b, 4c havo4d

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2019-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit mavo 1 of havo/mavo 1) 4 Klas 1:

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO Centraal examen Doorstuderen na de mavo PROGRAMMA Belangrijke data Het centraal examen De uitslag Na de mavo Puberbrein Napraten onder het genot van een drankje. LAATSTE LOODJES

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo bb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo basisberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

JANUARI ma di wo do vr za zo 1. 4 Kerstvakantie. Tijdens periode: voorleeswedstrijd klas 7. VMBO beroepenmarkt klas 10,

JANUARI ma di wo do vr za zo 1. 4 Kerstvakantie. Tijdens periode: voorleeswedstrijd klas 7. VMBO beroepenmarkt klas 10, januari versie.0 JANUARI Excursie klas : Rijksmusem, Beeldenroute PTA CKV Tijdens periode: voorleeswedstrijd klas Klas eerste periode vrij i.v.m. beroepenmarkt.00-. vrij Klas eerste periode vrij i.v.m.

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3,

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Houtens, 18 juni 2019 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Het schooljaar wordt afgesloten met een toetsweek. Dit jaar is dat van maandag t/m vrijdag 5. Alle leerlingen hebben de mogelijkheid

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats

week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats week dag datum tijd (van-tot) activiteit plaats 34 di 22-aug-17 08.30-09.10 Ontvangst eerste klassen door mentor 34 09.10-10.30 Ontvangst klassen door mentor, instructie nieuwe systeem+cuppen 34 11.00

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster

SEPTEMBER ma di wo do vr za zo 1 Start OOP en directie: school open. 7 MH Introductie H4. Start lessen volgens rooster SEPTEMBER Start OOP en directie: school open 2 4.00-.00 uur Opmaat docenten MH Introductie H4, V4 en H, V. uur opening Schooljaar Klas en tot.00 op VS MH Introductie H4 Start lessen volgens rooster MH

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Laatste schoolweken 2016. Klas 1

Laatste schoolweken 2016. Klas 1 Laatste schoolweken 2016 Klas 1 Het is nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op. De laatste weken verlopen door de proefwerkweek en de rapportvergaderingen, niet volgens het bestaande

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook?

zijn. Niet voor niets is zijn naam: Ik Ben. Hij wil er in mooie maar ook in mindere dagen bij zijn. Wil jij dat ook? 15 juli 2016 nummer 14 schooljaar 2015/2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Het jaar zit erop, we hebben het schooljaar 2015-2016 nu definitief afgesloten en we kunnen terugkijken op een heel bijzonder

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

Informatiegids examens havo vwo

Informatiegids examens havo vwo Informatiegids examens 2019 havo vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de informatiegids voor het Centraal Eindexamen 2019. Hierin staat

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar

Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6. Schooljaar Examenvoorlichting HAVO 5 en VWO 6 Schooljaar 2017-2018 Mijn laatste sheet: Alle informatie te vinden op: www.wpkeesboeke.nl www.examenblad.nl Diploma uitreiking: datum volgt Waar ga ik iets over zeggen?

Nadere informatie

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2017 1/6 Locatie Heesch Programma Einde Schooljaar 2016-2017 Uiterlijk dinsdag 27 juni Zorg dat je de Rapportmap

Nadere informatie

Toelichting. op het. In de eindexamenklassen zijn er geen V-toetsen. Daarom hebben de eindexamenklassen ook geen PTB.

Toelichting. op het. In de eindexamenklassen zijn er geen V-toetsen. Daarom hebben de eindexamenklassen ook geen PTB. Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Beoordeling 2013 2014 Het PTA / PTB zijn twee verschillende belangrijke documenten. Het PTB geeft per vak de globale indeling

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo juni 2016, jr 7 - no 8

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo juni 2016, jr 7 - no 8 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo juni 2016, jr 7 - no 8 Nieuwsbrief Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met daarin onder andere de activiteiten, die plaatsvinden in de laatste weken voor

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster!

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster! Laatste weken klas 4 Leerlingen Week 12 + 13 PTA week IV Donderdag 24 maart vrijdag 1 april 21 maart Dinsdag 22 maart Gewoon les, maar wel 3 e en 7 e uur: Mondelingen Frans Gewoon les, maar wel 4 e en

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Voorlichting ouderavond 4 e klassen

Voorlichting ouderavond 4 e klassen Voorlichting ouderavond 4 e klassen Inhoud en opzet examens VMBO 2019/ 2020 leerjaar 4 Opzet examinering: Examen bestaat voor bijna elk vak uit twee delen: SchoolExamen: SE Centraal Examen: CE Alleen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2014-2015

Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2014-2015 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2014-2015 Algemeen Deel 1 Toetsorganisatie en toetsrooster Alle toetsen in T3 en T4 tellen mee voor het schoolexamencijfer. Grotere toetsen worden opgenomen

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie