lijst 2 Pennekamp en Breunissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "lijst 2 Pennekamp en Breunissen"

Transcriptie

1 lijst 2 Pennekamp en Breunissen

2 herindeling, groter takenpakket en bezuinigingen Gemeenteraadsverkiezingen gaan ergens over Op 19 maart mag u weer naar de stembus om het nieuwe bestuur van uw gemeente te kiezen. Die verkiezingen gaan dit keer echt ergens over, want de gemeente Westervoort staat voor belangrijke beslissingen. We zitten midden in een proces van gemeentelijke herindeling en de nieuw te kiezen gemeenteraad moet besluiten of Westervoort een zelfstandige gemeente blijft of dat we mogelijk gaan fuseren met de gemeente Duiven. Of misschien wel tot één grote Liemerse gemeente van meer dan inwoners. Deze dreigende schaalvergroting wordt ingegeven door de overdracht van belangrijke taken van de Rijksoverheid naar de gemeenten. Daardoor wordt het totale budget maar ook de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur vanaf 2015 veel groter dan die hiervoor ooit geweest is. Door teruglopende afdrachten van de Rijksoverheid dreigen er vanaf 2015 ook tekorten te ontstaan op de Westervoortse begroting. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt over wat we straks niet, minder of anders zullen gaan doen. Westervoort gevuul Het CDA draagt graag opnieuw bestuurlijke verantwoordelijkheid om Westervoort door deze cruciale periode heen te loodsen. Dat doen wij met een ploeg gemotiveerde mensen, die het Westervoort gevuul diep in hun hart hebben zitten. Uw steun en betrokkenheid zijn daarbij noodzakelijk. Want Westervoort maken we samen!

3 Gezonde gemeentefinanciën Wat je als gemeente ook aan voorzieningen zou willen aanbieden, het moet natuurlijk wel kunnen worden betaald. Bij ongewijzigd beleid zal de gemeente Westervoort vanaf 2015 geld tekort gaan komen. Het CDA wil dit niet simpelweg opvangen door weer een nieuwe verhoging van de onroerendezaakbelasting die enkel bezitters van een eigen woning treft. Het percentage van deze belasting zit in Westervoort al op een bovenmatig niveau. De gemeente zal de tering naar de nering moeten zetten. Daarbij zullen weloverwogen en goed verdedigbare keuzes moeten worden gemaakt. Zorgvuldig sociaal beleid Door de verslechterde economische omstandigheden hebben veel mensen het niet gemakkelijk. Mensen die op de armoedegrens leven, moeten niet alleen fi nancieel worden ondersteund, maar vooral worden geholpen bij de structurele oplossing van hun problemen. Een baan en eigen inkomen zijn daarbij zeer belangrijk. Waar mogelijk moet de gemeente mensen vanuit een bijstandssituatie of met een arbeidsbeperking naar zinvolle en liefst ook betaalde arbeid proberen te begeleiden. Tegelijkertijd dienen op maatschappelijk gebied nieuwe initiatieven van ondernemende Westervoorters te worden gestimuleerd en gefaciliteerd.

4 Goede en betaalbare zorg voor ouderen Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen steeds verder toe. Dat vraagt om speciale voorzieningen in de woningen van senioren, maar ook om hulp bij de persoonlijke verzorging en huishoudelijke taken. Daarvoor dreigt minder geld beschikbaar te komen en dus zullen we creatiever en kosteneffi ciënter met de ons beschikbare middelen moeten omgaan. Het CDA wil de voorzieningen die via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden geboden op een goed niveau houden voor mensen die dat echt nodig hebben. Om dit betaalbaar te houden moet kritisch worden gekeken naar de noodzaak en doelmatigheid van bestaande voorzieningen. Ook zal steeds meer een beroep worden gedaan op vrijwilligers, kinderen en behulpzame buren in het netwerk van de oudere Westervoorters. Dit alles met als inzet om onze oudere dorpsgenoten zo lang mogelijk bij alle activiteiten en het dorpsleven te kunnen blijven betrekken. Ruimte voor expertise en initiatieven van burgers Burgers worden steeds mondiger. Ze willen over steeds meer zaken meepraten en hun mening kenbaar maken. Het internet biedt alle mogelijkheden om samen informatie uit te wisselen en nieuwe initiatieven uit te werken. Gebruikmakend van sociale netwerken als bijvoorbeeld Linkedin en de communicatiekracht van het internet wil het CDA burgers actief en vaker bij het voortraject van allerlei publieke zaken gaan betrekken. Het CDA wil burgers meer directe invloed maar ook geld geven voor nieuwe initiatieven binnen het dorp of de eigen wijk.

5 Behoud van Westervoorts DNA bij mogelijke herindeling Westervoort zit in een proces van gemeentelijke herindeling. Het CDA is nog niet overtuigd van de noodzaak om de eigen zelfstandigheid zomaar op te geven.gaan de gedachte voordelen ten aanzien van kwaliteit en professionaliteit van bestuur en dienstverlening wel voldoende opwegen tegen de nadelen? Herindeling zal leiden tot verlies van de fi nanciële zelfstandigheid en de directe zeggenschap over de eigen woonomgeving en korte lijnen met het gemeentebestuur. Om in dit delicate krachtenveld voldoende oog te houden voor alles wat Westervoort zo uniek en bijzonder maakt, moeten er in de nieuwe gemeenteraad en gemeentebestuur voldoende mensen zijn die het Westervoortse DNA diep in hun hart hebben zitten. Die zich 100% Westervoorter voelen en die goed begrijpen wat we met elkaar te verliezen hebben.

6 Actief ondernemersbeleid met aandacht voor ZZP-ers Op adressen zijn in Westervoort bijna 900 ondernemingen ingeschreven. Landelijk zijn er ZZP-ers en naar rato zouden er circa 700 in Westervoort moeten wonen. Westervoort kent dus meer ondernemers dan de optelsom van zichtbare winkels en bedrijfsgebouwen doet vermoeden. Veel van hen zijn ZZP-ers of mensen met een eenmanszaak. Binnen de politiek vormen ze een ondergewaardeerde en slecht vertegenwoordigde doelgroep. Met drie ondernemers bij de eerste zes kandidaten (!) spreekt het CDA de taal van ondernemend Westervoort. In een open dialoog willen we wensen en behoeften van ondernemers en vooral van de vaak thuiswerkende ZZP-ers goed in kaart brengen. We willen werken aan de realisatie van betaalbare fl exibele werk-, ontmoetings- en vergaderruimtes voor ZZP-ers binnen de eigen gemeente.

7 Betaalbare woonruimte voor Westervoortse jongeren Westervoort vergrijst. Niet alleen omdat 30 jaar na alle nieuwbouw de gemiddelde inwoner steeds ouder wordt, maar ook omdat Westervoortse jongeren door een schrijnend tekort aan huurwoningen noodgedwongen het dorp ontvluchten. Westervoortse jongeren zijn vrijwel kansloos op de lokale huurwoningmarkt. Van de ruim 500 starters die bij Vivare staan ingeschreven voor Westervoorste woningen krijgen er jaarlijks slechts 25 een huurwoning toegewezen. En door het gehanteerde toewijzingsbeleid komen er daarvan ook nog veel van buiten Westervoort. Hoewel het probleem niet zomaar kan worden opgelost, wil het CDA er wel actief mee aan de slag. Daarom hebben we met Sjoerd Jansen (22) een echte jongeren ambassadeur op onze lijst met maar één doel: door heel veel voorkeursstemmen van jongeren alle Westervoortse politici ervan te doordringen dat ze echt iets voor woningzoekende jongeren moeten gaan doen. Een stem op Sjoerd is een stem voor betaalbare woonruimte voor Westervoortse jongeren. Niets meer maar zeker ook niets minder.

8 WESTERVOORT MAKEN WE SAMEN De volledige CDA-kandidatenlijst is als volgt samengesteld: Peter Pennekamp Hans Breunissen Jeannette van Schuylenburg Theo Kampschreur Jur Hofland Jos van Heteren Hans Derksen Koos Kielman Mieke Nillessen Sjoerd Jansen Hans Mulder Bennie Heijmen Anton Verkuyl Herman Rakers Toon Beerling Meer informatie en het gehele verkiezingsprogramma vindt u op

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Met dit formulier wordt verslag gedaan van de zitting waarin de uitslag is vastgesteld van de verkiezing voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL Westerkwartier VERKIEZINGSPROGRAMMA 2019 2022 IN EENVOUDIGE TAAL Hallo, Over een paar weken mogen mensen stemmen. Dan mag je kiezen voor een partij. Dat is op woensdag 21 november. Je hebt daarvoor een

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

DE VERKIEZINGEN STAAN

DE VERKIEZINGEN STAAN DE VERKIEZINGEN STAAN VOOR DE DEUR In contact komen en blijven om mee te praten over beleid Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Elke stap die de partijen nemen, biedt mogelijkheden om te

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad

Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad Hoofdstuk 21. Functioneren B&W en Raad Samenvatting Van de Leidenaren geeft 51% aan bekend te zijn met de taken van het college van Burgemeester en Wethouders. Vier op de tien Leidenaren weet taken van

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Zelfstandig Kapelle, gemeenschappelijke regelingen of gemeentelijke herindeling?

Zelfstandig Kapelle, gemeenschappelijke regelingen of gemeentelijke herindeling? Zelfstandig Kapelle, gemeenschappelijke regelingen of gemeentelijke herindeling? Wat valt er eigenlijk te kiezen? Dwars door de landelijke discussies over het nieuwe takenpakket waar gemeenten de komende

Nadere informatie

Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht LIJST 11 Programma 2018 Gemeente Stichtse Vecht 1 VOORWOORD Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats in gemeente Stichtse Vecht. Voor het eerst stelt LP zich verkiesbaar in onze gemeente

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Toekomst Huishoudelijk Werk (HHW):

Toekomst Huishoudelijk Werk (HHW): Toekomst Huishoudelijk Werk (HHW): Tussentijdse notitie ter informatie over stand en gang van zaken en ter stimulering van de dialoog over vernieuwingsmogelijkheden Beleid van het Rijk: De gemeente Peel

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden.

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 84,3 % 15,7 % 2. CDA Brabant moet afdelingen ondersteunen bij de campagne

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Coalitieprogramma s regio Oost

Coalitieprogramma s regio Oost Coalitieprogramma s regio Oost Van: Aan: C.c.: Datum: 7 juli 2014 H.M. Immink t +31 (0)55 3 686 868 e h.immink@bouwendnederland.nl Betreft: Coalitieprogramma s gemeenten regio oost Inleiding: 83 coalitieprogramma

Nadere informatie

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Actieplan 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Begin 2018 start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De peilingen voorspellen een fors verlies. Het is alle hens aan dek. Samen met onze

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T Gemeente & adviesraad: 1 + 1 = 3? Waar wordt samengewerkt ontstaan successen, maar helaas ook wel eens teleurstellingen. Bij de samenwerking tussen gemeente en adviesraad is dat niet anders, zo is mijn

Nadere informatie

Jaap Maas raad juni 2013

Jaap Maas raad juni 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Nota Kaders 2014-2017. 13raad00279 20 juni 2013 aan

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

De Twente Kiezer - tabellen

De Twente Kiezer - tabellen De Kiezer - tabellen 1 versus Nederland gemiddeld Hoe tevreden bent u over uw gemeente de afgelopen vier jaar? Tevreden 31% 35% Neutraal 42% 39% Ontevreden 25% 22% Weet 2% 4% Belangrijkste onderwerpen

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

KADERNOTA Venlo: Effe geen cent te makken!

KADERNOTA Venlo: Effe geen cent te makken! KADERNOTA 2016 Venlo: Effe geen cent te makken! FINANCIEEL RAADSDEBAT Concept 7 1 Inleiding Voor ons ligt de Kadernota 2016, waarin de budgettaire en beleidsmatige kaders voor het komende jaar worden vastgelegd.

Nadere informatie

Uitslagen enquêtes onder HVB leden

Uitslagen enquêtes onder HVB leden Uitslagen enquêtes onder HVB leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Zorgplan Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Visie op zorg De zorg voor mensen met een beperking is ambachtelijk

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9 Rapportage TIP MooiLaarbeek 20 Wonen 9 juni 2016 Inhoudsopgave Wonen 2 Respondenten 9 Wonen 3 1 1 1. Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? 31% 9% (n=351) uitstekend voldoende onvoldoende

Nadere informatie

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Inleiding In de fusieraad van 30 juni 2014 is gesproken over een consolidatie van de drie begrotingen en om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard. tussenrapportage

Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard. tussenrapportage Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard tussenrapportage Samenwerking - Samenvoeging Samenwerking - Samenvoeging Politiek bestuur Dienstverlener Ambtelijke organisatie Bestuurlijke partner Samenwerking

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt platform woningcorporaties noord-holland noord Voorwoord Op 15 december 2011 is door ruim 20 corporaties uit de subregio s Noordkop, West-Friesland,

Nadere informatie

Inwoners van Leiden Opleiding en inkomen

Inwoners van Leiden Opleiding en inkomen Inwoners van Leiden Het aantal inwoners blijft vrijwel stabiel. Relatief jonge en hoogopgeleide bevolking. Tweeverdieners met kleine kinderen en een gemiddeld inkomen verlaten de stad. Meer Leidenaren

Nadere informatie

7. Op welke wijze wordt het uitgangspunt, zolang mogelijk thuis en in de wijk kunnen blijven wonen, in de wijkconvenanten c.q. wijkplannen opgenomen?

7. Op welke wijze wordt het uitgangspunt, zolang mogelijk thuis en in de wijk kunnen blijven wonen, in de wijkconvenanten c.q. wijkplannen opgenomen? Vragen ter voorbereiding op de commissie 2014/043 Onderwerp: Woonvisie. Commissievergadering: 13 november 2014 Gesteld door: CDA / Kees Marchal Portefeuillehouder: Mart Wijnen Teammanager: Hans Appelmans

Nadere informatie

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl

DE CONSUMENT AAN HET STUUR. Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl. www.sir-55.nl. www.sir-55.nl DE CONSUMENT AAN HET STUUR Stichting SIR-55 Tel. 040 242 32 23 info@sir-55.nl www.sir-55.nl www.sir-55.nl SIR-55 CREËERT BETROKKEN BEWONERS Wie zijn medioren? Medioren zijn actieve, vitale en maatschappelijk

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Omdat ik bij deze partij oplossingsgericht bezig kan zijn voor de lokale belangen.

Omdat ik bij deze partij oplossingsgericht bezig kan zijn voor de lokale belangen. VRAGENLIJST GEMEENTERAADSVERKIEZING 2018 Naam, partij en plaats op de kieslijst: Dorien Sijbenga-v.d. Outenaar Partij: Anders! Nr.1 Woonplaats: Middenmeer Geboortedatum:19-02-1954 Beroep: Directeur Gezondheidscentrum

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA WESTERVOORT

VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA WESTERVOORT VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA WESTERVOORT 2014 2018 Westervoort maken we samen 1 Verkiezingsprogramma CDA 2014-2018 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Actuele thema s 1 veranderende bevolkingsopbouw 5 2 Westervoort

Nadere informatie

Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst

Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst 25-08- Inleiding Met de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor alle burgers met arbeidsvermogen die ondersteuning

Nadere informatie

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Voor bezit van Habeko wonen in de kernen: Koudekerk aan den Rijn/Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen datum:10 november 2014 Vastgesteld door het college

Nadere informatie

WAAR STAAN wij VOOR? DUURZAAM Samenleven. BEWEGEN Sporten. SOCIAAL Zorgzaam. GROEN Beschermd. WONEN Veilig. TOEKOMST Kwaliteit

WAAR STAAN wij VOOR? DUURZAAM Samenleven. BEWEGEN Sporten. SOCIAAL Zorgzaam. GROEN Beschermd. WONEN Veilig. TOEKOMST Kwaliteit WAAR STAAN wij VOOR? DUURZAAM Samenleven BEWEGEN Sporten SOCIAAL Zorgzaam GROEN Beschermd WONEN Veilig TOEKOMST Kwaliteit GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 21 MAART 2018 LAREN duurzaam SAMENLEVEN Samenwerking

Nadere informatie

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen Bouwen aan beloften Woningbouwvereniging Alkemade Bezoekadres De Lasso 1 2371 GV Roelofarendsveen Postadres Postbus 150 2370 AD Roelofarendsveen T 071 331 50 00 F 071 331 71 44 www.wbv-alkemade.nl algemeen@wbv-alkemade.nl

Nadere informatie

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum De enquête geeft een goed beeld van de woonwensen van de bevolking, vanwege de grote respons en de goede verdeling over de verschillende leeftijden en type bewoners.

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk voor onze gemeenten (In hoeverre bent u het (on)eens met de stelling?

1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk voor onze gemeenten (In hoeverre bent u het (on)eens met de stelling? Herindelingen Er moet één gemeente komen in het Land van Cuijk, dat adviseerde onderzoeksbureau Berenschot vorig jaar. 35% 25% 15% 5% 35% 1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Doe mee & maak elkaar sterk!

Doe mee & maak elkaar sterk! Doe mee & maak elkaar sterk! De uitgangspunten Voor alle maatschappelijke partners en professionals in Noordoostpolder Ondersteuning Krachtig Noordoostpolder Wmo Werk In Noordoostpolder kan iedereen meedoen.

Nadere informatie

HULP BIJ MAATWERK - SAMENVATTING

HULP BIJ MAATWERK - SAMENVATTING HULP BIJ MAATWERK - SAMENVATTING Aanleiding Gemeenten zijn sinds 1 januari 2007 verantwoordelijk voor de hulp bij het huishouden (HbH) voor de ondersteuning van mensen met een beperking. Bij de invoering

Nadere informatie

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor.

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Gemeente Belangen Korendijk Gemeente Belangen Korendijk

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017

Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017 Uitkomsten onderzoek Ondernemingsplan Mitros 2014-2017 Mitros is bezig met het maken van plannen voor de periode 2014-2017. Wat Mitros in die periode gaat doen, wordt aangegeven in een zogenaamd ondernemingsplan.

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

Politieke debatavond Seniorenraad Etten Leur. Stelling 1 "De Etten Leurse politiek heeft weinig op met dementerende ouderen."

Politieke debatavond Seniorenraad Etten Leur. Stelling 1 De Etten Leurse politiek heeft weinig op met dementerende ouderen. Politieke debatavond Seniorenraad Etten Leur Stelling 1 "De Etten Leurse politiek heeft weinig op met dementerende ouderen." 20 februari 2018 Wijkgebouw De Linde 19:30 uur Stelling 1 "De Etten Leurse politiek

Nadere informatie

Maak het! in Heerenveen

Maak het! in Heerenveen Maak het! in Heerenveen Thematisch raadsakkoord 2018 2022 Een afspraak met de samenleving Vastgesteld door de gemeenteraad op: [ [en/of] ] Gemeenteraad Heerenveen 2018-2022

Nadere informatie

Jaarplan 2015. november 2014. Postbus 5000 4700 KA ROOSENDAAL. www.rekenkamerwestbrabant.nl

Jaarplan 2015. november 2014. Postbus 5000 4700 KA ROOSENDAAL. www.rekenkamerwestbrabant.nl november 2014 Postbus 5000 4700 KA ROOSENDAAL www.rekenkamerwestbrabant.nl 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 5 1.1. Inleiding 5 2. Samenstelling 6 2.1. Organisatie 6 2.2. Samenstelling Rekenkamer 6 3. Missie

Nadere informatie

Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02)

Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02) https://pad.piratenpartij.nl/p/beleidsplan2016 Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02) In het kort: 1. Ledenadmin op orde per februari 2016 2. Ledenwervingscampagne eerste halfjaar 2016 3. Voorbereidingen

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder?

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Agenda 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Pilot burgerparticipatie De ontwikkeling van de dorpsplannen door de kernen betekenen

Nadere informatie

Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K

Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K Agenda Wat is woonruimteverdeling? Hoe werkt het? Urgenties Lokaal maatwerk Vragen? Stel ze gerust! Woonruimteverdeling

Nadere informatie

De bieb in De buurt 2

De bieb in De buurt 2 De bieb in de buurt 2 Inleiding De bibliotheek is een plek waar kennis, informatie, mooie verhalen en inspiratie voor het oprapen liggen. De bibliotheek dient als trefpunt in de buurt. Het is een plek

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland BEN is een lokale politieke beweging, onafhankelijk van landelijke partijen, die toegankelijk wil zijn voor alle lagen van de bevolking van alle politieke

Nadere informatie

Arnhem voor iedereen

Arnhem voor iedereen Arnhem voor iedereen Samenvatting verkiezingsprogramma PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Samenvatting verkiezingsprogramma Arnhem is een prachtige stad. Maar in onze stad hebben nog te veel

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Als PvdA vinden wij het belangrijk om samen te werken met bewoners en maatschappelijke organisaties. Op lokaal niveau zorgen we op die manier

Nadere informatie

Evaluatiestudie verkiezingen Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging!

Evaluatiestudie verkiezingen Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging! Evaluatiestudie verkiezingen 2017 Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging! Evaluatiestudie verkiezingen 2017 Uitgevoerd in opdracht van het Hoofdbestuur 50PLUS door: Mark van Overveld (onderzoeker)

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

18R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00410

18R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00410 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 18R.00410 Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 10 juli 2018 Portefeuillehouder(s) : Wethouder De Weger Portefeuille(s) : Wonen Contactpersoon

Nadere informatie

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons!

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! In 2019 woont of werkt u in. De nieuwe gemeente voor de inwoners van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Een nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014

nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014 nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014 Dorpsavonden Wijdemeren In gesprek over kansen, mogelijkheden, vragen en uitdagingen. Nu en in de toekomst. Op de dorpsavonden spraken inwoners

Nadere informatie

De sociale huisvester in de dorpen. Uitvoeringsagenda

De sociale huisvester in de dorpen. Uitvoeringsagenda De sociale huisvester in de dorpen Uitvoeringsagenda 2019-2022 Uitvoeringsagenda 2019-2022 De sociale huisvester Wij staan voor goede en betaalbare woningen voor onze primaire doelgroep en huurders met

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Nieuwjaarstoespraak Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Beste mensen, Het is voor mij een grote eer en een waar genoegen om vanavond hier mijn tweede publieke toespraak te houden in mijn fonkelnieuwe functie

Nadere informatie

Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om te zoeken naar woonruimte buiten ons dorp en de vergrijzing neemt toe.

Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om te zoeken naar woonruimte buiten ons dorp en de vergrijzing neemt toe. Beste dorpsgenoten, Uw mening telt!!! U wilt uw dorp leefbaar houden, wij ook! Daarom zijn wij op zoek naar uw mening, tips en adviezen. Hoe zit het met de woningbouw? Starters worden bijna gedwongen om

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen?

Gemeenteraadsverkiezingen. Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen? Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Hoe schrijf ik een bericht aan politieke partijen? Waarom deze verkiezingen voor maatschappelijke organisaties en ondernemingen van belang zijn? Gemeenten krijgen een uitbreiding

Nadere informatie

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg Kernwoorden programma Aalburg ChristenUnie Aalburg 2014-2018 Hier vind u het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie in Aalburg in een notendop. De hoofdlijnen waar we de komende 4 jaar voor willen gaan.

Nadere informatie

DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD

DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD Uitkomsten van een inwonerspeiling in Sint Pancras en Koedijk 3 juli 2019 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019GM Amsterdam

Nadere informatie

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven Politieke partijen schrijven op dit moment hun verkiezingsprogramma s. Ze staan daarbij ook open

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

O p e n i n g d o o r v o o r z i t t e r D B A, H a n s t e r B a c h, e n v o o r s t e l r o n d e

O p e n i n g d o o r v o o r z i t t e r D B A, H a n s t e r B a c h, e n v o o r s t e l r o n d e I n s p i r a t i e - e n k e n n i s c o n f e r e n t i e D e t o e k o m s t v a n A a l d e n Z a t e r d a g 1 1 m a a r t 2 0 1 8 A e l d e r M e e n t P r o g r a m m a 1 3. 1 5 O p e n i n g d

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Beste aanwezigen, sporters, Namens het gemeentebestuur van Hardenberg van harte

Nadere informatie

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag

Nadere informatie

PvdA Hoogezand-Sappemeer Verkiezingsprogramma 2014-2017

PvdA Hoogezand-Sappemeer Verkiezingsprogramma 2014-2017 PvdA Hoogezand-Sappemeer Verkiezingsprogramma 2014-2017 Sterk, Sociaal en Ondernemend Inhoud Inleiding... 4 1. Samen leven, samen zorgen... 5 2. Arbeidsmarkt en werk... 7 3. Onderwijs... 9 4. Armoedebeleid

Nadere informatie

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding Onderzoek woningzoekenden Texel Samenvatting Bij Woontij staan circa 1400 huishoudens ingeschreven die op zoek zijn naar een woning op Texel. 503 woningzoekenden hebben in oktober 2016 deelgenomen aan

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

Open VLD Kruishoutem vindt het belangrijk dat ook de inwoners hun stem kunnen laten horen over zo n belangrijke beslissing.

Open VLD Kruishoutem vindt het belangrijk dat ook de inwoners hun stem kunnen laten horen over zo n belangrijke beslissing. Open-VLD Kruishoutem Persartikel Resultaten enquête betreffende de fusie tussen Kruishoutem en Zingem. Op zondag 24 september mogen de inwoners van Zingem naar de stembus trekken. Niet om een nieuw gemeentebestuur

Nadere informatie

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN?

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? ONDERZOEKSRAPPORT November 2018 20845 INHOUDSOPGAVE GESCHREVEN DOOR 1. INLEIDING P AGINA 3 2. CONCLUSIES P AGINA 5 3. RESULTATEN P AGINA 7 BERTINA RANSIJN

Nadere informatie

Samenwerking, uitgaven en dienstverlening

Samenwerking, uitgaven en dienstverlening Samenwerking, uitgaven en dienstverlening Symposium Op naar één Nederlandse gemeente? Den Haag, 4 oktober 2018 Tom de Greef Hoe kan intergemeentelijke samenwerking voor kleine gemeenten een positieve

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 595 Samenvoeging van de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar Nr. 6 NOTA NAAR AANLEIDING VAN HET VERSLAG Ontvangen 30 januari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie