COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF dec 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF dec 2018"

Transcriptie

1 COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF dec 2018 Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, Het is december. De school is versierd met kerstbomen en lichtjes. Het zijn de donkere weken voor kerst en tegelijkertijd weken van veel extra activiteiten. Wij kijken met plezier terug op een zeer geslaagde middag op 28 november jl. Zo n driehonderd leerlingen uit groep 8 van de basisschool bezochten ons Try-out event met workshops. Er was keuze uit een ruim aanbod: wiskunst, sciencelab, klimmen, Chinees, techlab, basketbal, Frans, biolab, drama, unihockey, badminton, Highschool English, dans, tekenen, volleybal en muziek. We hopen natuurlijk deze leerlingen terug te zien op onze open dagen op 24, 25 en 26 januari. Op 27 november bezochten zo n honderd ouders een interactieve voorstelling van theatergroep PlayBack op de door de Ouderraad georganiseerde algemene ouderavond. De titel was dit keer Credits en er was sprake van veel herkenning en tips over hoe we jongeren kunnen begeleiden in het verantwoord leren omgaan met geld. Op vrijdag 14 december deden we als school natuurlijk mee aan Paarse Vrijdag: een dag waarop scholen hun steun betuigen aan seksuele diversiteit door iets paars te dragen. U ziet en leest over dit alles meer in deze nieuwsbrief en op onze andere media. Verder in deze nieuwsbrief o.a. leerlingen die zelfgemaakte kerstkaarten bezorgen in Avondlicht, een oproep om te zorgen voor goede fietsverlichting, een filmpje van klas HV1A, statafels in de onderbouwaula, een chemistree in het scheikundelokaal en natuurlijk de agenda. Zoals u in die agenda achterin deze nieuwsbrief kunt zien, organiseren we tijdens deze laatste dagen voor de kerstvakantie voor onze leerlingen extra activiteiten: kerstontbijt, het midwinterfeest voor klas 1 en 2, diverse sportactiviteiten en excursies voor de overige klassen. Nog meer gezelligheid dus in school in deze decembermaand! Ik wens u veel leesplezier en met uw kind(eren) heel prettige feestdagen. Franca van Alebeek Locatiedirecteur Copernicus SG

2 Ouderraad Beste Ouders, Op 27 november jl. zijn velen van u aanwezig geweest bij onze jaarlijkse thema-avond. Bedankt voor uw aanwezigheid. Met z n allen hebben we er volgens ons een zeer geslaagde avond van gemaakt. We hebben gemerkt dat het onderwerp Credits (de omgang met geld) echt leeft bij u. De Theatergroep PlayBack is er wederom in geslaagd ons kritisch te laten nadenken over onze manier van aanpakken met betrekking tot problematiek rond financiën en onze lieve pubers. We hopen dat u hier iets van mee kunt nemen in de begeleiding van uw kind, want waar we het allemaal over eens zijn, is dat we graag willen dat onze kinderen nu en zeker ook straks verstandig met geld om kunnen gaan. Ook hopen wij dat u het leuk vond persoonlijk met ons kennis te maken op de thema-avond en dat dit ertoe bijdraagt dat u ons gemakkelijker kunt benaderen. Dit kan niet alleen op zo n avond, maar ook altijd via de op csg-ouderraad@atlascollege.nl Verder zijn we ondertussen druk bezig met het behartigen van uw belangen. In januari zullen we weer met elkaar vergaderen om nieuwe punten te bespreken en naar oplossingen of verbeterpunten te zoeken indien nodig. Ook zullen wij in januari aanwezig zijn met een stand tijdens de Open Dagen. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en alvast een gelukkig, gezond en leerzaam De leden van de Ouderraad Leerlingen Copernicus schrijven kerstkaarten voor bewoners Avondlicht Deze week werden de bewoners van verzorgingshuis Avondlicht in Hoorn aangenaam verrast door een bezoek van leerlingen uit klas MH2 van de Copernicus Scholengemeenschap. Alle leerlingen van klas MH2 hebben namelijk kerstkaarten geschreven voor deze bewoners en Romy, Avril-Janell, Yukka en Mike mochten de kerstwensen persoonlijk bezorgen. Kerst is voor veel mensen een tijd van samen zijn en gezellige dingen doen met de familie, maar voor veel ouderen is het een tijd dat ze worden herinnerd aan hun eenzaamheid. Door het schrijven van de kerstkaarten willen de leerlingen de ouderen laten weten dat er mensen zijn die aan ze denken. Een prima kerstgedachte!

3 De donkere dagen in het verkeer Bijna al onze leerlingen komen op de fiets naar school, soms van ver. Veel leerlingen hebben gelukkig de verlichting op hun fiets in orde, maar toch zien we ook geregeld dat het voor- en/of achterlicht defect is of ontbreekt. Als kinderen zelf op de fiets zitten, denk zij waarschijnlijk ik word toch wel gezien. Maar in deze donkere dagen, soms met regen, mist of sneeuw, is dat niet altijd het geval. Als u als ouders/verzorgers auto rijdt, weet u dat ook. Wij willen natuurlijk net als u dat de leerlingen veilig op school en weer thuis komen. Daarom roepen wij u op: leer uw zoon/dochter op hun fietsverlichting te letten, leer hen te zorgen dat die in orde is, leer hen s.v.p. dat zij zich in het verkeer laten zien. Copernicus HV1A informatiefilmpje In het filmpje dat u via onderstaande link kunt bekijken, stellen de leerlingen van klas HV1A ofwel de special class en hun mentoren zich voor. Zij vertellen over hun klas en hun ervaringen tot nu toe. Het filmpje staat op YouTube, zodat ook onze andere leerlingen of mogelijke aanstaande leerlingen het kunnen bekijken. Dat maakt het minder spannend. Eerder (in juli van dit jaar) schreven we in de Oudernieuwsbrief al over deze klas. HV1A is een klas voor leerlingen met een havo- of vwo-advies die, vaak door (kenmerken van) autisme, zijn aangewezen op het voortgezet speciaal onderwijs en van wie vermoed wordt dat ze met gerichte ondersteuning uiteindelijk een diploma kunnen halen binnen het reguliere onderwijs. De eerste special class is dit schooljaar op de Copernicus van start gegaan. Momenteel beraden we ons op volgend jaar.

4 De Open Dagen Op 28 november jl. waren zo n driehonderd leerlingen van groep 8 van de basisschool op de Copernicus op bezoek, als een eerste kennismaking met onze school. We hopen hen natuurlijk met hun ouders terug te zien op de Open Dagen op 24, 25 en 26 januari a.s. We hebben in ieder geval de banner weer op de gevel gehangen en de leerlingenbrochure naar de drukker gestuurd. De voorbereidingen zijn dus al weer in volle gang. Statafels in de onderbouwaula, en nu verder? In de onderbouwaula hebben we onlangs de tafels en stoelen vervangen door statafels. Dat geeft meer overzicht en ruimte. De leerlingen zijn er al snel aan gewend en wij zijn er blij mee. We willen nog verder. Daarom gaat de Leerlingenraad binnenkort in gesprek met vertegenwoordigers van de leerlingen uit klas 1 en 2. Doel: We willen de orde en netheid in de (onderbouw)aula verbeteren. We willen de betrokkenheid van leerlingen bij school vergroten.

5 Vragen, bijvoorbeeld: Welk gedrag van leerlingen (naar elkaar, naar docenten, naar conciërges en zo, maar ook in het omgaan met spullen en afval) vinden jullie normaal? Wat is daarvoor nodig? Wat kunnen leerlingen zelf doen? Wat kan de leerlingenraad doen? Wat kan school doen? Wat helpt om te zorgen dat het ook in de uren na de pauzes netjes blijft? Wat helpt om te zorgen dat het ook in de hal/gangen en op leerpleinen netjes blijft? Wat verwachten jullie van surveillanten? Wat moeten surveillanten volgens jullie wel en niet doen? Hoe bevallen de statafels? Wat kan er nog verbeterd worden in de aula? En in de rest van de school? De Leerlingenraad zal de suggesties en ideeën die uit deze gesprekken komen, presenteren aan de school. Hopelijk kunnen we u in een volgende nieuwsbrief vertellen wat hier uit voortgekomen is. Kerstboom in het scheikundelokaal Eén van onze technisch onderwijs assistenten (TOA s) heeft een eigen chemistree gemaakt die in het scheikundelokaal staat te pronken. De leerlingen vonden het reuze interessant. De kerstboom is gemaakt van een statief. De Erlenmeyers en rondbodemkolfjes zijn hieraan bevestigd met statiefklemmen. Het glaswerk (de Erlenmeyers en rondbodemkolven) is gevuld met water en rode/groene kleurstof. De piek bestaat uit vijf rode LED s gesoldeerd aan een 9 volt-batterij en een schakelaartje. Daarnaast is hij natuurlijk versierd met slingers. Fijne kerst!

6 Profielwerkstuk werkdagen Op de donderdag en vrijdag voor de kerstvakantie klinkt de school anders dan anders. We horen vrolijke gesprekken en soms zelfs gezang tijdens kerstontbijten, gejuich vanuit de sportzalen, theaterteksten vanuit de onderbouwaula, gekwetter van leerlingen in de hal die wachten op de bus voor een excursie, enzovoort. Maar op de bovenste verdieping is de sfeer rustig, omdat er serieus en geconcentreerd gewerkt wordt. Daar zijn de examenleerlingen van mavo4, havo5 en vwo6 twee dagen bezig met hun profielwerkstuk (PWS). Docenten zijn beschikbaar om hen daarbij te begeleiden. Natuurlijk valt dit de leerlingen niet mee, het is immers bijna kerstvakantie en de andere leerlingen doen allemaal leuke dingen, dus wordt er tussendoor ook wel eens gelummeld en gelachen en zorgen we vanuit school voor iets lekkers als beloning en stimulans. Maar het grootste deel van de tijd werken de leerlingen in groepjes echt heel hard aan het profielwerkstuk dat bij hun examenwerk hoort. Ze overleggen zachtjes met elkaar, doen onderzoek, voeren soms proefjes uit en schrijven aan hun eindverslag. Op de foto ziet u leerlingen die onderzoek doen naar aspirine. Omdat ze aan het begin van het jaar een startbijeenkomst hebben gehad, weten alle leerlingen precies wat zij moeten doen. Het lukt de meesten van hen dan ook in deze dagen 70% à 80% van het werk aan het PWS af te krijgen. Dat laatste is fijn, want hoe verder zij nu komen met hun profielwerkstuk, des te meer tijd hebben zij in het voorjaar voor hun voorbereidingen op het schriftelijke eindexamen. We zijn trots op hen!

7 AGENDA 24 dec - 4 jan K E R S T V A K A N T I E 6-11 jan LO: wintersportreis MH2 sportklas 7 jan Huiswerkvrij klas 1 en 2 (dit geldt niet voor vakken die één uur per week worden gegeven) 8 jan Copernicus Live: start kaartverkoop (in voorverkoop slechts 10,-!) 9-14 jan LO: wintersportreis HV2 sportklas 11 jan Presentaties stage M uur jan Toetsweek voor BB (nog niet voor klas MHV1 en HV3) jan Toetsweek klas MHV1 en HV3 21 jan MVT: luistertoets Frans HAVO uur 21 jan MVT: luistertoets Duits VWO uur 22 jan MVT: luistertoets Duits HAVO uur 22 jan MVT: luistertoets Engels VWO uur 23 jan MVT: luistertoets Duits MAVO uur 23 jan MVT: luistertoets Engels HAVO uur 23 jan MVT: luistertoets Frans VWO uur 24 jan MVT: luistertoets Engels MAVO uur 24,25,26 jan Open Dagen Copernicus 25 jan MVT: luistertoets Frans MAVO uur 29 jan Studiemiddag voor docenten: de lessen stoppen na het 5 e uur 31 jan Kennismaking Hogeschool InHolland (voor H4 en een enkele HV5-ll.); H4 les tot uur Volg de Copernicus op Instagram (copernicusinsta) en Facebook via onderstaande links. Indien u suggesties heeft voor de oudernieuwsbrief, kunt u mailen naar: a.knip@atlascollege.nl

Welkomstwoord. Beste ouders/verzorgers,

Welkomstwoord. Beste ouders/verzorgers, Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, Het is half december. De hal van de school is versierd met twee grote kerstbomen en lichtjes. Het zijn de donkere weken voor kerst en tegelijkertijd weken van veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Welkomstwoord. Beste ouders/verzorgers,

Welkomstwoord. Beste ouders/verzorgers, Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, Het is begin december. We kijken met plezier terug op enkele recente, geslaagde activiteiten. Zo bezochten woensdagmiddag jl. ruim 300 groep 8-leerlingen de instuifmiddag

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Weeknummer weekdag begindatum einddatum starttijd eindtijd vakantie opmerking geen lesuitval t.g.v. activiteiten i.v.m. naderende toetsweek toetsweek JAARPLANNING 2017-2018 44 ma 30-okt 10-nov 8:30 16:00

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING 35 ma 28-aug 28-aug School open; voorbereiding schooljaar 2016-2017 Oop en Dir 35 di 29-aug 29-aug 35 wo 30-aug 30-aug 35 36 2-sep 3-sep 2-sep 3-sep 36 ma 4-sep 4-sep Start schooljaar 17-18 36 ma 4-sep

Nadere informatie

COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF feb 2019

COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF feb 2019 COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF feb 2019 Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, Hierboven ziet u foto s van de rozenactie die de Leerlingenraad gisteren heeft verzorgd vanwege Valentijnsdag. We zijn weer heel

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Weeknummer weekdag begindatum einddatum starttijd eindtijd vakantie opmerking geen lesuitval t.g.v. activiteiten i.v.m. naderende toetsweek toetsweek JAARPLANNING 2017-2018 1 ma 1-jan 1-jan KerstvakantIe

Nadere informatie

En we informeren u kort over de stand van zaken i.v.m. de bouwplannen van de Copernicus SG.

En we informeren u kort over de stand van zaken i.v.m. de bouwplannen van de Copernicus SG. Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, De maand december is begonnen. Als altijd een gezellige en volle maand, ook op school. In de agenda achter in deze nieuwsbrief kunt u zien welke activiteiten we naast

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2015/2016

Jaarkalender schooljaar 2015/2016 Jaarkalender schooljaar 2015/2016 versie: 3-12-2015 De jaarkalender wordt periodiek aangevuld en indien nodig per blok ook bijgesteld. Aan deze jaarkalender kunnen geen rechten worden ontleend. maandag

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF JULI 2018

COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF JULI 2018 COPERNICUS OUDERNIEUWSBRIEF JULI 2018 Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, Bij deze bieden wij u de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018 aan. Voor de ouders/verzorgers van de examenleerlingen

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), 21 december 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste schooldag van 2018. Vanmiddag gaan wij gezellig met het team de kerstvakantie inluiden. We blikken in deze nieuwsbrief terug op de kerstactiviteiten

Nadere informatie

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 1 2 rgl sem wk lswk mnd-dg activiteit (eerste semester) jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster 2017 2018 nummer 6 23 februari 2018 Agenda zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart Dinsdag 13 maart Dinsdag 20 t/m donderdag 22 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

Agenda voor december/januari 2019

Agenda voor december/januari 2019 Agenda voor december/januari 2019 Jaargang 17 nummer 04 Almere, 20 december 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Donderdag 20 december

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015

Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015 Jaaragenda ONC Parkdreef 2014-2015 wknr dag datum tijd Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum tijd September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 08.30-18.00 09.00 Introductiedag nieuwe brugklassers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

DATUMLIJST CURSUS , DEFINITIEF

DATUMLIJST CURSUS , DEFINITIEF DATUMLIJST CURSUS 2018-2019, DEFINITIEF Tussen 7 en 20 januari worden rekentoetsen (2F+3F) afgenomen in 3m/4h/5v (verplicht) en 6-1-2019 4m/5h/6v op inschrijving Computerlokalen 7-1-2019 huiswerkvrij 8-1-2019

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan

Jaaragenda Burggravenlaan Jaaragenda Burggravenlaan 2019-2020 periode weeknr. kalender weeknr. school dag datum activiteit 0 wo 28-08-2019 0 do 29-08-2019 0 vrij 30-08-2019 1 36 1 ma 02-09-2019 Start schooljaar personeel 9.00 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2017

Nieuwsbrief november/december 2017 Nieuwsbrief november/december 2017 Agenda 24 nov Inleveren rapportcijfers klas 1, 2 en 3 27 nov Rapportvergaderingen klas 1, 2 en 3 Ouderavond klas 4 SE 1 28 nov Rapportvergaderingen klas 3 30 nov Afscheid

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 https://docs.google.com/document/d/16wcsk0simyudb60z0xov34pafpomtmtredbsnook08i/edit 1/6 Agenda Elke maandag is het wieltjesdag 21 december Start Kerstvakantie 7 januari Jippie,

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege. Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege. Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8 SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 12 december 2018 Inhoudsopgave: Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8 Laatste les. Inspectie over bestuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 9 Jaargang 5 19-12-2014 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 22 dec t/m 4 jan kerstvakantie 5 jan roostervrije dag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Inhoudsopgave: Kerstmis Kerstviering op De Borgh Lichtpuntjes NB Kerstviering, Kerstvakantie, Inval bij

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt bij ons dezelfde basisvakken,

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme!

Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Signaleringslijst voor leerlingen met autisme! Wennen en je begrepen voelen op je nieuwe school. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor iedereen even wennen. Zeker als je

Nadere informatie

nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 107 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria 04-04 2019 Intro Belangrijke data 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 06-05 07-05 Goede Vrijdag, leerlingen zijn vrij meivakantie start

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

We wensen u veel leesplezier en uw kind(eren) een succesvol jaar op de Copernicus.

We wensen u veel leesplezier en uw kind(eren) een succesvol jaar op de Copernicus. Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, In deze eerste oudernieuwsbrief van 2014-2015 heet ik om te beginnen de ouders van onze nieuwe brugklasleerlingen hartelijk welkom. Nu we de eerste weken achter de

Nadere informatie

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM

VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM VOOR HAVO VWO/ATHENEUM HAAL HET BESTE UIT JEZELF EN KOM NAAR HET REVIUSLYCEUM Dit boekje is voor jou, omdat je binnenkort naar het voortgezet onderwijs gaat. Je leest over het Reviuslyceum. Over welke

Nadere informatie

nieuwsbrief

nieuwsbrief nieuwsbrief 1 2016-2017 Hallo ouders en verzorgers van de leerlingen van de Foorakker, Hier is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Het jaar waarin de leerlingen van klas 3 en 4 met hun

Nadere informatie

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers,

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers, Nr 5, 7 december 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 4 e Boemerang van dit schooljaar. We naderen al weer het eind van 2017. De donkere dagen voor kerst en nieuwjaar zijn aangebroken. Als we s

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 11 april 2019 Inhoudsopgave: Voortgangsgesprek Inspectie Ook Mavo 2 op het Sint-Maartenscollege Laatste Schoolweken Afscheid

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017

N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017 N ieuwsbrief ieuwsbrief 55 februari 2017 Inhoudsopgave Van de schoolleing Terugblik Open Huis 2 De uithof 3 Valentijnsdag 4 Boeken lenen 4 Van de schoolleing Foto s leerlingportaal 5 GR op Facebook 5 Stichting

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

SO Het Mozaïek, Almelo 11 juli 2019

SO Het Mozaïek, Almelo 11 juli 2019 Nieuwsbrief SO Het Mozaïek, Almelo 11 juli 2019 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief. Op de website en via Parro vindt u ook informatie per groep, na de vakantie is daar ook de schoolgids te downloaden

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 6 17 november tot en met 1 december 2017

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 6 17 november tot en met 1 december 2017 AGENDA 17 november Studiedag Alle kinderen vrij 20 november 18.30 tot 19.00 uur Pyjama zingen 22 november Juf Marian jarig 22 november 20.30 tot 22.30 vergadering Oudervereniging 23 november Groep 2 t/m

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie