KF Iever maakt Vooruitgang vzw P/A Kerkweg 15, 2830 Heindonk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KF Iever maakt Vooruitgang vzw P/A Kerkweg 15, 2830 Heindonk."

Transcriptie

1 e Jaargang, nummer 3 December 2017 Verantwoordelijke uitgever: KF Iever maakt Vooruitgang vzw P/A Kerkweg 15, 2830 Heindonk

2

3 VOORWOORD WINTERFANFAREKRANT 2017 Beste lezeressen en lezers van onze Heindonkse FFK, Hier zijn we dan met onze derde en laatste Fanfarekrant van Het jaar zit weer in zijn laatste rechte lijn naar de feestdagen toe. Lief en leed liggen soms dicht bij elkaar, we mochten dit eens te meer ondervinden toen we op vrijdag 29 september afscheid namen van onze voormalige ondervoorzitter en muzikant, Cyriel Smedts, want diezelfde dag werd Saar Peeters geboren, het tweede dochtertje van onze slagwerker Nico en zijn Annelies en al het vierde kleinkind voor onze bugelspeler Jan Peeters. U leest er verder in deze Fanfarekrant nog iets meer over. Het bestuur van de fanfare bedankt nogmaals haar dirigent en muzikanten die er voor zorgden dat we Cyriel met gepaste muziek konden begeleiden op zijn laatste tocht. De muziek die de fanfare bracht, zindert nog na in de gebinten van onze dorpskerk. De brief die voorgelezen werd op de begrafenis van Cyriel door Chris, kan je verder nog eens integraal nalezen. Een dag later stond ons concert met Günther Neefs op de agenda. Het werd een prachtige avond, zowel op muzikaal vlak als op vlak van entertainment. In het tweede deel zorgde Günther Neefs voor de ambiance maar ons eerste deel moest zeker niet onderdoen, integendeel. Alle reacties die we mochten ontvangen waren unaniem zeer positief. Een opsteker voor de werkgroep die hier lang en intensief aan gewerkt heeft en dit geeft ook een enorme voldoening aan de chef en de muzikanten die hier maanden voor gerepeteerd hebben. Een stimulans om binnen twee jaar voor ons 140-jarig bestaan weer een dergelijke avond in elkaar te steken. En de voltallige werkgroep heeft al toegezegd! Wat staat er nog op het programma dit jaar? Ons traditioneel Kerstconcert op zaterdag 23 december dat er dit jaar organisatorisch iets anders uitziet dan andere jaren omdat we op zaterdag 9 december verhuizen naar onze nieuwe lokalen: De Pollepel. Van deze beide gebeurtenissen vindt u verder in deze krant meer terug.

4

5

6

7 Ondertussen is de redactie ook bezig de geschiedenis van de fanfare zo goed en zo kwaad mogelijk samen te stellen. Dit is niet zo eenvoudig want onze voorgangers hadden misschien veel iever om muziek te maken maar zeker niet om archieven bij te houden Daarom moeten we verder gaan op de overlevering en we zijn hierbij geholpen door de plakboeken van Patricia Smedts waarin ze sinds halverwege de jaren 70 van vorige eeuw alle mogelijke krantenknipsels over Heindonk bijhoudt. De artikels over ons 100- jarig bestaan in 1979 helpen heel goed om toch een iets duidelijker beeld te krijgen. De geschiedenis zal dus verschijnen in de Fanfarekranten van 2018, samen met nog andere artikels die we uit de boeken van Patricia konden halen. De redactie en de fanfare dankt Patricia dan ook uitdrukkelijk voor het gebruik van haar archieven. Ook nog verder in dit blad: - Familiegebeurtenissen; - Steun de fanfare financieel via zonder dat het u iets kost; - De kalender; - Hoe heette de aap uit café Huis ten Halve, beter gekend als den Aap, nu ook alweer? En cafébazin Anita had ook een hond - Schoolfoto van het laatste jaar van de lagere school in Heindonk, 1977; - Oplossing van de vorige quizvraag en een nieuwe opgave. Veel leesgenot, een prettig eindejaar en alvast onze beste wensen voor 2018!

8

9 ONDERWERP: Onze fanfare STEUNEN DOOR ONLINE TE SHOPPEN? Beste sponsor, beste lid, beste sympathisant, Onze vereniging staat niet stil. Sinds kort hebben we een nieuwe, digitale manier om onze fanfare te steunen door je online aankopen via te doen. Hoe werkt Trooper? 1. Je gaat naar onze pagina op Trooper: 2. Je kiest je winkel en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen. 3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen. 4. De winkel betaalt een percentje aan onze fanfare. Gemiddeld krijgen wij 5 per aankoop van 100. Via kan je heel wat kopen: 1. Massa s elektronica & veel meer in één van de 323 webshops (Coolblue) 2. Het meest fantastische speelgoed (Fun / Bart Smit / Maxitoys) 3. Een leuk weekendje weg (Booking.com, Center Parcs, Cheaptickets, of Sunweb) 4. Mooie kleren (Bel&Bo, Torfs, Brantano, ZEB, E5 Mode.) 5. Een lekkere Parfum / mooie make-up (ICI Paris XL, Viata) 6. Een cadeautje (L Occitane, Proxis) 7. Een aantal goede flessen wijn (Wijnbeurs) 8. En nog veel meer Je hebt ongetwijfeld wel IETS nodig op dit moment. Koop dit al eens via Dan weet je al hoe het moet ;-) en Like zeker ook de Trooper-pagina op facebook, dan blijf je op de hoogte van al het nieuws. Belangrijk: Trooper werkt goed, maar enkel als wij er ons als leden écht achter smijten en de nodige mond-aan-mondreclame voeren bij onze familie / vrienden en ook facebook / WhatsApp / SMS / inschakelen. Trooper moet leven binnen onze fanfare! Alvast bedankt, Namens het bestuur, Chris. PS. voor aan de toog van het lokaal, de vervoeging van Trooper is als volgt;-) Ik troop, jij troopt, hij troopt, wij troopen, jullie troopen, zij troopen.

10

11 De volledige lagere school van Heindonk, 14 M/V sterk, eventuele zieken niet meegerekend. Met van links naar rechts: Lucia Nauwelaerts Ronny Robijn Danny Smedts Nancy Van Campenhout Tom Verbeeck Ivan Van Assche Dirk Nauwelaerts Gunther De Maeyer Jan Smedts Chris Foqué Anja Moliteur Bruno Staldeur Rudi Smedts( ) Ghislain Van Hoof Juf: Diane Portael Na dit schooljaar sloot de lagere school in Heindonk voorgoed zijn deuren door een tekort aan leerlingen. De kleuterschool bleef gelukkig nog heel wat jaren langer open maar onderging uiteindelijk hetzelfde lot. Anno 2017 werd kleuterschool t Pollepeltje omgevormd tot lokaal De Pollepel van de fanfare van Heindonk. Met dank aan de plakboeken van Patricia Smedts en aan Diane Portael voor het dubbelchecken van de namen.

12

13 Brief voorgelezen door Chris tijdens de uitvaart van onze oud-ondervoorzitter en trouwe muzikant, Cyriel Smedts. Dag Cyriel, Toen wij ergens eind juni te horen kregen dat je niet mee zou komen naar de BBQ van de fanfare waren we allemaal met verstomming geslagen. Cyriel komt niet eten? Dan moet het wel serieus zijn? Want als er te eten viel, was Cyriel er altijd bij. Lang geleden werd er nog gekaart na de repetitie binnen de Smedtsen-familie en dan werd er een pot samengelegd waarvan een deel werd opgespaard om jaarlijks samen friet-biefstuk te kunnen gaan eten bij Roza en René. Die donderdag was aangebroken maar Cyriel ontbrak op het appel. Toen hij dan toch toekwam voor de repetitie had hij natuurlijk al gegeten maar onmiddellijk zette hij zich erbij en begon gewoon opnieuw te eten, alles op, het bordje mooi leeg. Met onze jaarlijkse Eetdagen eind augustus moest je weer forfait geven, het ging niet goed, dat was toen al wel heel duidelijk. En toen je met Heindonkkermis toch kwam luisteren, had ik al het gevoel dat je wist dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat je op de kermis kwam en de fanfare zou horen. De dag voor je stierf vroeg je dan uitdrukkelijk dat de fanfare zou spelen tijdens je uitvaart. Want Cyriel was de fanfare en de fanfare, dat was Cyriel. Je was 60 jaar muzikant, ik heb het nooit anders geweten, en je was de ouderdomsdeken van het bestuur, je was jarenlang onze ondervoorzitter en heel fier op de functie. Als je verhalen begon te vertellen over vroeger, over hoe jullie naar Ronse reden om nieuwe instrumenten te gaan kopen, dan zag je gewoon aan je blinkende ogen en door de chi-chi-chi dat dat nogal uitstappen moeten geweest zijn. In die tijd was er nog geen sprake van een BOB en zeker nog niet van de GPS zodat er al wel eens in rondjes werd gereden om terug bij hetzelfde café uit te komen en daar terug te moeten binnengaan omdat iedereen weer dorst had. Hét beeld dat mij altijd zal bijblijven van jou, is dat ik jou zie zitten achter de pupiter en dat jouw ogen bijna uit je oogkassen springen om te helpen om toch maar die noten gespeeld te kunnen krijgen, om je arm toch ver genoeg te krijgen naar de zevende positie op je trombone. Ik zal ook nooit de discussies vergeten tussen jou en mijn vader zaliger over de koers. Over wie er nu de beste was, Merckx of van Looy. Of over de voetbal, den Beerschot en de Malinwa. Het ging er dan soms luidruchtig aan toe.

14

15 Teerfeesten waren hoogdagen voor jou. Bij jou en Irma werd de borrelstop geboren toen ergens in de tweede helft van de jaren 80 onze dirigent Roger Boeykens een jeneverke kreeg van Irma om de kou te verdrijven. Alom protest vanuit de muzikanten omdat zij er geen kregen natuurlijk. In het bestuur werd rap beslist om vanaf het jaar daarna, een borrelstop in te lassen bij Cyriel van de Meester. De flessen jenever die sinds dat jaar al leeg gedronken zijn tijdens al die borrelstops, kunnen al lang niet meer in 1 glasbol. Ook voor ons oud ijzer is er slechts 1 adres. De laatste container is nog maar net voorbij het kapelleke gereden of er ligt al terug ne fiets of een kapotte ijskast achter je bomen. Met jou verliest de fanfare maar ook Heindonk, weer een monument. Zingen en muziek spelen was voor jou een belangrijk onderdeel van het leven. Met je zonen Jan, die jouw onder voorzitterschap heeft overgenomen, en Bart, zullen we er voor zorgen dat dit verdergezet wordt binnen onze fanfare. Speel jij maar rustig verder hierboven met die alsmaar groter wordende Heindonkse Maatschappij. Vaarwel. Chris.

16

17

18

19

20

21

22

23 De heropening van Café Huis ten Halve, Den Aap! Op Vrijdag 5 april 1974 in toen nog de Kerkstraat. Zoals je kan lezen heette de aap Mitsy en de hond Suzy. Met dank aan Patricia!

24

25

26

27

28

29 Het Teerfeest 2017 Op zaterdag 25 november stroomden tegen kwart voor acht s morgens al een veertigtal dapperen toe aan de Marmiet Junior om aan te schuiven voor een lekker ontbijt, spek met eieren. Alles stond al netjes klaar en een uur later waren we dus klaar om met muziek te vertrekken naar de kerk. Mark De Vos en Rita Wouters hadden voor ons een mooie viering klaargemaakt en zelf zorgden we voor stemmige muziek. Onze timing liep dan al een beetje mis want vooraleer we klaar stonden om aan onze borreltoer te beginnen was het al bijna tien uur. Reken daar dan nog een kleine valse start bij maar niet getreurd, onder de tonen van Froh und Heiter vertrokken we naar de eerste stop bij Joris en Anneke voor de verjaardagen van diezelfde Joris (40) en Carine (50). Een dikke 100 meter verder in de Kerkweg stonden de vuurkorven van onze nieuwe leden Dirk en Mieke al te branden, de drank werd geschonken in hun bouwwerf, zou het nu toch een B&B worden? De derde stop was bij Danny en Sophie voor Danny zijn 50 e verjaardag al trok vooral Fonske de aandacht, zeker bij de jeugdigen onder ons. Bij Bart en Dotje was de vierde stop en daar onthield ik iets van een bospoeper en een Boerentorenpoeper Daarna wachtte ons een lange tocht rond Heindonk waar we onderweg even halt hielden bij Irma en bij de foto van Cyriel om daarna verder door te stomen naar Jan en Leen van de CurlyWurly waar onze laatste stop lag alvorens te gaan middagmalen. Na de croque monsieurs en de duvelfricassé trokken we naar de voetbal. De mensen van VK Heindonk waren zo vriendelijk geweest hun chalet toch open te houden want er was geen wedstrijd in de namiddag. s Morgens hadden de U8 wel gespeeld en nog gewonnen ook en daar waren nog een aantal die hards van blijven hangen. De ambiance zat er direct goed in met natuurlijk de gekende voetbalhits: You ll never walk alone, Aandoenk is een weireldploeg en andere. We togen daarna naar ons nog niet officieel ingezegend lokaal De Pollepel om daar verder te feesten en het begon al te schemeren toen we naar The Boathouse vertrokken voor de laatste stop van de dag. Marleen zorgt daar steevast voor lekkere hapjes en drank is er ook genoeg natuurlijk. Het diner was ook weer in de Marmiet Junior en toen Vincent en Kurt de piano ontdekten werd het zowaar nog een aloudse zangavond ook. DJ Serge zorgde voor de nodige ambiance muziek, Jan en Danny vertegenwoordigden de gay-scene en tegen twee uur s nachts was iedereen uitgefeest, maar dat heb ik wel van horen zeggen

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 Familiegebeurtenissen Geboorte Saar Peeters werd geboren op vrijdag 29 september en zij is het tweede dochtertje van onze slagwerker Nico en Annelies Apers. Wij wensen hen, zusje Floor en de rest van de familie een dikke proficiat. Overlijdens Op 22 september overleed Cyriel Smedts, jarenlang muzikant, bestuurslid en ondervoorzitter van onze fanfare. We wensen zijn echtgenote Irma veel sterkte in deze donkere dagen. Ook aan de kinderen en kleinkinderen wenst de fanfare langs deze weg haar diepste gevoelens van medeleven te betuigen. Cyriel zal gepast herdacht worden tijdens ons Kerstconcert op zaterdag 23 december in onze parochiekerk. Op 25 november overleed Louis Huyghe, in Heindonk beter gekend als Louis van Pol. Louis is de vader van Gerda die steeds bereid is om bij ons een handje te komen toesteken tijdens een van onze activiteiten. De fanfare biedt de familie haar innige deelneming aan bij dit verlies. Oplossing Quiz en nieuwe opgave De opgave van vorige keer luidde: Hoe noemt men in het Afrikaans, het Nederlands dat men heden ten dage nog steeds spreekt in Zuid-Afrika, een babysitter? Het enige juiste antwoord: een Kroosttrooster. Er kwamen spijtig genoeg geen antwoorden binnen, dus ook geen juiste. In de hoop dat er deze keer wat meer reactie komt, een gemakkelijke opgave: Cryptisch: Welk dier is tegen lopen maar kan het eigenlijk heel goed? Nog een stimulans: Wat valt er te winnen? Een waardebon van 20,00 euro van Standaard Boekhandel of een waardebon van 20,00 euro van bloemenwinkel t Groene Hart in Willebroek of 2 cinematickets voor UGC Mechelen. Gelieve bij uw inzending aan te duiden voor welke prijs u speelt. Uw antwoord graag tegen uiterlijk 31 januari 2018 via imv@telenet.be of via een van onze bestuursleden.

40

41 Uittro Ziezo, dat was ze dan weer, de laatste Fanfarekrant van 2017, voor de fanfare een jaar met twee gezichten. Aan de ene kant verloor de fanfare dit jaar 2 bestuursleden/muzikanten, Johan Van Dam na een lange slepende ziekte waar hij moedig tegen gevochten heeft en Cyriel Smedts die na een korte ziekteperiode het tijdelijke voor het eeuwige heeft geruild. Aan de andere kant was er de overeenkomst die de fanfare kon afsluiten met de VPW Klein- Brabant voor het gebruik van de oude schoollokalen aan de Edmond Verheydenstraat en was er natuurlijk het enorme succes van ons concert met Gunther Neefs in de Feestzaal in Willebroek. Lief en leed gaan zo hand in hand verder. Hopelijk blijven we in 2018 gespaard van dit soort tegenslagen en kan de fanfare terug vooruit kijken naar een mooie toekomst met veel mooie muziek. Geniet allemaal van de feestdagen die er aan komen en geniet zeker en vast samen met uw familie, vrienden en kennissen. Vergeet zeker ons gratis Kerstconcert niet op zaterdag 23 december om uur in onze stemmige parochiekerk. Dit jaar met een optreden van Cocktail Maison, een duo topmuzikanten waarvan sommigen zeker Nico Schoeters, onze oudslagwerkleraar, zullen herkennen. Samen met Inge Smedts, ondanks haar achternaam toch niet van Heindonk, vergast hij ons op een mix van zoete kamermuziek met allemaal werken van Vlaamse componisten. Nico bespeelt de marimba en de vibrafoon, Ingrid de (alt)fluit en de piccolo. Uw Fanfarekrant geeft rendez-vous ergens maart-april Graag tot dan.

42

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.9 16 Aug 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 7 december 2018 BASISSCHOOL. OUDERCOMITE: STEUN VIA TROOPER Beste Ouders,

NIEUWSBRIEF. 7 december 2018 BASISSCHOOL. OUDERCOMITE: STEUN VIA TROOPER Beste Ouders, NIEUWSBRIEF 7 december 2018 BASISSCHOOL OUDERCOMITE: STEUN VIA TROOPER Beste Ouders, Het Oudercomité is vanaf nu ook gekend bij Trooper. Indien jullie online aankopen doen via Trooper, kunnen jullie hierdoor

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.10 14 Sep 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

jaar. Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk. In concert met De Romeo s. 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN

jaar. Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk. In concert met De Romeo s. 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN 1879-2014 135 jaar Koninklijke Fanfare Iever Maakt Vooruitgang vzw Heindonk In concert met De Romeo s 18 oktober 2014 SPONSOR VOORSTELLEN Sinds het 125-jarig bestaan tracht de Heindonkse Koninklijke Fanfare

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, Afgelopen maand, februari dus, hebben we ons vooral geamuseerd op het techniekenweekend en de groepsdag. Deze waren beide

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 4 juli 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Dinsdag: speelgoedmiddag Woensdag: verjaardag van juf Hofman snoep strooien door groep 8 Donderdag: laatste schooldag Afscheid

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

KERSTMO-NU-MENT. Voor bestuursleden. KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar Werkjaar Kerstmo-nu-ment 1

KERSTMO-NU-MENT. Voor bestuursleden. KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar Werkjaar Kerstmo-nu-ment 1 KERSTMO-NU-MENT Voor bestuursleden KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar 2014 - Werkjaar 2014 - Kerstmo-nu-ment 1 VOORBEREIDING Boodschap op de uitnodiging Vraag aan alle deelnemers om een klein

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Een ieder koos hiervoor een eigen manier: in de vorm van woorden, bloemen, praktische hulp of een

Nadere informatie

juni 2017 = rozenmaand

juni 2017 = rozenmaand juni 2017 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 D Klastweedaagse 2 e lj. 2 V Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 5 e lj. 5-j. 3 Za 4 Zo Pinksteren

Nadere informatie

Even bijpraten.. Vanuit de MR

Even bijpraten.. Vanuit de MR Even bijpraten.. Vanuit de MR Datum: 29-03-2019 Jaargang: 27 Aflevering: 10 Redactie: f.verdiesen@kpoa.nl Agenda 12 april Koningsspelen 14 april Kinderconcert in Fluor 18 april Paasviering 24 april MR-overleg

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 8 N I E U W S B R I E F 12-12-2018 T E R U G B L I K Wat een gezellig sinterklaasfeest hadden we! Sint had zich met zijn pieten goed voorbereid en om zeker te weten dat hij op tijd op de Keizerskroon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Louis van Dievel. De onderbroek

Louis van Dievel. De onderbroek DE ONDERBROEK Louis van Dievel De onderbroek 2015 Louis van Dievel & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Kardinaal Mercierplein 1, 2800

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 63 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2019 Scouting Wijnegem Voorwoord Aaah april! Tijd voor de lente, aprilse grillen en bloesem in de bomen, maar Vooral ook een mega zalig drukke

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. De eerste nieuwsbrief van De Lustige Gans

Nieuwsbrief 1. De eerste nieuwsbrief van De Lustige Gans Nieuwsbrief 1 De eerste nieuwsbrief van De Lustige Gans Juli 2017 We hebben onze mond er allemaal van vol: communicatie mails, sms-en, twitters, telefoons, facebook Er zijn onmogelijk veel kanalen om te

Nadere informatie

SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst

SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst 1 2 SINTE-WATTE? SINTE-METTE! Voorleestekst Simon en Anne zijn pas verhuisd. Ze wonen nu in Mechelen. De stad ziet er heel leuk uit en hun nieuwe huis is super.

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

De sprookjesverzamelaar

De sprookjesverzamelaar De sprookjesverzamelaar Lieve ogen die dit boek lezen, lieve warme handen die het vasthebben. Sprookjes zijn de beste reizigers en de succesvolste migranten die ooit op onze prachtige planeet hebben bestaan.

Nadere informatie

Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst

Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst Sinte-watte?! Sinte-Mette! Voorleestekst Sinte-Mette Sinte-watte?! Sinte-Mette! 1 2 1 2 Simon en Anne zijn pas verhuisd. Ze wonen nu in Mechelen. De stad ziet er heel leuk uit en hun nieuwe huis is super.

Nadere informatie

Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 Ondertekening van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21

Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 Ondertekening van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21 1 Inhoud Pagina Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21 2 Westerdreef 2 2161 EN Lisse 0252-413108 3 Teksten dankbetuigingen Wij hebben

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam)

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam) Voorbeeldteksten 1. Jammer genoeg is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben ondervonden na het overlijden van onze lieve man en vader Daarom willen wij

Nadere informatie

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam.

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Je ziet het niet, toch gebeurt het Leeftijd: 9-12 Thema: avondmaal, Jezus, kerk, lichaam Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Doelen

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Informatie voor rouwkaart / advertenties Ook wat rouwbrieven betreft geldt: eigen keuzes maken de rouwkaart persoonlijker. Natuurlijk is

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be Oktober 2012 29/02 29ste jaargang. nr 02 korte inhoud Wat voorbij is... Het ABC van de sociale media...... Kattenbosserjoging Wat komt... 50+ en gezond blijven!... Dropping... Samenaankoopstookolie...

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

23 Spurgeons eerste gemeente Volmaakte mensen Hebben engelen zakken? Bidden en werken Een zacht antwoord Mevrouw

23 Spurgeons eerste gemeente Volmaakte mensen Hebben engelen zakken? Bidden en werken Een zacht antwoord Mevrouw Inhoud Eerst dit 7 1 De duivel wil niet dat je bidt 9 2 Wat gebeurt er in de kerk? 12 3 Alle beetjes helpen 14 4 God geeft ons wat we nodig hebben als wij op 17 Hem vertrouwen 5 Vliegen vangen! 20 6 Lees

Nadere informatie

Martin Vermeiren. rouwregister. 15 december juni Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem

Martin Vermeiren. rouwregister. 15 december juni Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem 15 december 1950 20 juni 2018 Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem www.lvankuyk.be Hugo Van Beirendonck Onze innige deelname voor het veel te snel overlijden van Martin. Veel sterkte Martine.

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Waar uw kind "thuis" is. 1 juni 2012 jaargang 14 nummer 18. Aan alle ouders van CBS De Rank. De liefde voor je kind.

Nieuwsbrief. Waar uw kind thuis is. 1 juni 2012 jaargang 14 nummer 18. Aan alle ouders van CBS De Rank. De liefde voor je kind. Waar uw kind "thuis" is. 1 juni 2012 jaargang 14 nummer 18 Aan alle ouders van CBS De Rank Beste ouders, deze week bereikte ons het bericht dat Kirsten Segaar uit groep 8 ernstig ziek is. Wij zijn allemaal

Nadere informatie

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school

Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school Afspraken voor de kinderen van De Kraal Centrum lagere school 2018-2019 ONTHAAL Voor kinderen die naar school gaan in De Kraal Centrum is er een korte opvang in de school zelf vanaf 7.30 uur en tot 17.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 5 december 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Glazen potten! Wennen / starten Letter P Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: boekentip Bijlage: Jarig! Voor alle

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

April Ook voor mij stond ze altijd klaar om plannen en ideeën af te toetsen en onze school op koers te houden.

April Ook voor mij stond ze altijd klaar om plannen en ideeën af te toetsen en onze school op koers te houden. April 2016 Op vrijdag 25 maart zetten we juf Lydia in de bloemetjes. Jarenlang stond ze in het tweede en derde leerjaar voor klas tot ze ruim tien jaar geleden de taak als zorgcoördinator op zich naam.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari

Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Januari Januari 2019 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten, We hopen dat iedereen zeer fijne feestdagen achter de rug heeft. De leidingsploeg

Nadere informatie

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen!

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen! Verschijnt tweewekelijks! Nummer 451-29/09/2017 MINI EXTRA EDITIE! EXTRA EDITIE! MAANDAG GEEN SCHOOL! verantwoordelijke uitgever: Sofie Eggermont redactie: Virginie Tijtgat Sint-Anna 41, 8500 Kortrijk

Nadere informatie

Maandblad D E G A L M SINT-VICTOR BLIJFT MAAR SCOREN!

Maandblad D E G A L M SINT-VICTOR BLIJFT MAAR SCOREN! Maandblad D E G A L M 97ste jaargang - nr. 9 mei/juni 2017 Postnummer 2300 - Postkantoor Turnhout 1 Verschijnt maandelijks (niet in juli en augustus) Verantwoordelijke uitgever: Marc Hendrickx Redactie:

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd!

Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd! Jongens van groep 8 a en 7/8 b, van harte gefeliciteerd! Datum : 14-04-2016 Jaargang: 24 Aflevering: 12 Redactie: f.verdiesen@kpoa.nl 22-apr 13-mei Agenda Koningsspelen, Continurooster Schoolfeest (25

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland

Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Nieuwsbrief Vrije School Kennemerland Schooljaar 2015-2016 nummer 8, december 2015 Beste ouders, Nog nagenietend van het prachtige kerstconcert gisteravond van de klassen 4,5, en 6, de algemene ouderavond

Nadere informatie

juni 2018 = rozenmaand

juni 2018 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 V 2 Za 3 Zo 4-j. -2KM - Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 6 e lj. Sportdag Hummelhoek (namiddag GESLOTEN) 4 M Oudercontact

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

van Dijk Voorbeelden Dankbetuiging uitvaartverzorging voor de vechtstreek sinds 1940

van Dijk Voorbeelden Dankbetuiging uitvaartverzorging voor de vechtstreek sinds 1940 van Dijk sinds 1940 uitvaartverzorging voor de vechtstreek Voorbeelden Dankbetuiging Dankbetuigingen Met deze brochure willen wij u informeren over de mogelijkheden om een dankbetuiging te versturen. Het

Nadere informatie

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari

Voorwoord. - vrijdag 5 januari (schaatsen) - vrijdag 12 januari - vrijdag 19 januari - vrijdag 26 januari Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten De eerste maand van 2018 is aangebroken! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen achter de rug. Januari betekent niet alleen het begin van het nieuwe jaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Ledenbrief Mei Ritten : Mei Verjaardagen. Duo Rally Vrouwen

Ledenbrief Mei Ritten : Mei Verjaardagen. Duo Rally Vrouwen Ledenbrief Mei 2016 Ritten : Mei 2016 Wegritten Za 30/04 Kuurne; Kwaremont Cl Zo 15/05 Tilff-Bastogne-Tilff Za 30/04 Koekelare Ma 16/05 Tielt Zo 01/05 Rumbeke Ma 16/05 Marke Zo 01/05 Sint Andries Za 21/05

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 20 juli 2018 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 20 juli 2018 tel Schooljaar 2017 2018 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 20 juli 2018 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 41 Inhoud Kreet van de week Afscheidsavonden Vanuit het

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 1 bij 1.2 * Doe de opdracht met de groep. Uitleg voor de docent: De cursisten lopen door elkaar door het lokaal. Laat de cursisten elkaar in tweetallen begroeten,

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief !"#$%&'("#)**! Tweemaandelijkse Nieuwsbrief +%,-.!/'!-)%#!#0122#,!3%'3!*#0!)%4*0%'3!511)-#'672!72!*#0!8)770$1'-9! *0!7;!,=13?#)6%',0)+;#'0#'@!2+2%0#),@! 47'4#)0!;#0##'!'11)!7',!'%#+?#!=7611=9!!

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

VISSERSPRAAT 26e jaargang, nr. 528, 20 november 2013

VISSERSPRAAT 26e jaargang, nr. 528, 20 november 2013 VISSERSPRAAT 26e jaargang, nr. 528, 20 november 2013 AGENDA do 21-11 Spreekavond ma 25-11 Adviesgesprekken groep 8 di 26-11 Spreekavond do 28-11 Leerlingenraad ma 02-12 Adviesgesprekken groep 8 wo 04-12

Nadere informatie

Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari

Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari Belangrijke data: 13 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Januari Januari 2019 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten, We hopen dat iedereen zeer fijne feestdagen achter de rug heeft. De leidingsploeg

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie