ZC Flevo - Mosselweg 10a RB Biddinghuizen - Tel hangar: zomercursus2009@zcflevo.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZC Flevo - Mosselweg 10a - 8256 RB Biddinghuizen - Tel hangar: 0321 33 24 24 - www.zcflevo.nl - zomercursus2009@zcflevo.nl"

Transcriptie

1 zomercursus

2 zomercursus Het besturen van een zweefvliegtuig kan iedereen, met een beetje lef en doorzettingsvermogen leren. Zonder dat je een zware medische keuring of theoretische achtergrond nodig hebt. Elk jaar organiseert ZC Flevo tijdens de zomervakantie een 5 daagse cursus voor mensen die een bijzondere ervaring rijker willen worden. Inhoud folder zomercursus Zweefvliegclub Flevo - Introductie - Clubleden - Onze vloot Zweefvliegen - De zweefvliegsport - Veiligheid - Een vliegdag De zomercursus - Waarom een zomercursus? - Organisatie - Wat leer ik in 20 lessen? - Theorie en uitrusting - Kamperen en maaltijden - Kosten Voorwaarden - Gezondheid en medische keuring - Minderjarige deelnemers Aanmelden en informatie - Aanmelding en contact - Betaling cursusgeld en annulering

3 Zweefvliegclub Flevo ZC Flevo is al meer dan 30 jaar het adres voor het beoefenen van de zweefvliegsport in de Flevopolder. Onze club beschikt over een eigen zweefvliegveld, hangaar, clubgebouw en kampeerfaciliteiten aan de rand van Biddinghuizen. Wij vliegen van maart tot november in de weekeinden, op feestdagen en bij voldoende belangstelling ook op vrijdag. Daarnaast organiseren we jaarlijks drie clubkampen die samenvallen met de schoolvakanties. Het is dan mogelijk om naast de zaterdag en zondag ook door de week te vliegen. Buiten de clubkampen om worden er door leden ook kampen in het buitenland georganiseerd. Zo gaat er al jaren een groep naar de Franse Alpen. Ook Tsjechië en Duitsland behoren tot de mogelijkheden. Speciaal voor niet-leden organiseren we in de maand augustus een zomercursus. De clubleden Onze leden komen uit alle windstreken en variëren in leeftijd tussen de 14 en 70 jaar. We tellen zo n 70 actieve leden waarvan de harde kern bijna elk weekend op het veld is te vinden. Onder deze leden bevinden zich ook een tiental bevoegde instructeurs die zorg dragen voor de opleiding en veiligheid tijdens het vliegbedrijf. Daarnaast beschikken we over een eigen vliegtuigwerkplaats met erkende technici die met zorg de vloot onderhouden. Verder wordt van elk clublid verwacht dat hij/zij hun steentje bijdragen. Afhankelijk van hun ervaring krijgt iedereen gedurende de vliegdag taken toegewezen om het vliegbedrijf soepel te laten verlopen. zomercursus Onze vloot ZC Flevo beschikt over een ruime en moderne vloot voor zowel de beginnende als gevorderde zweefvlieger. We hebben in totaal zeven vliegtuigen waarvan 3 tweezitters en 4 éénzitters. Om te kunnen starten beschikken we over twee lieren met elk twee kabels. Daarnaast hebben we een Piper Cub tot onze beschikkking om naast de standaard lierstart ook te kunnen slepen.

4 zomercursus Zweefvliegen Veiligheid Veiligheid is een belangrijk issue bij het zweefvliegen. De vliegtuigen worden dagelijks onderworpen aan inspecties en staat onze werkplaats onder leiding van ervaren en bevoegde techneuten. Tijdens het vliegen waken de instructeurs over de vliegveiligheid. Zo kan er halverwege de dag besloten worden dat het niet veilig is om te starten of dat onervaren solisten alleen nog maar met een instructeur mogen vliegen. Ook de piloot zelf is verantwoordelijk voor zijn veiligheid, zowel in de lucht als op de grond. Naast een verplichte medische keuring wordt van een zweefvlieger ook verwacht dat hij/zij goed weet waar zijn/haar grenzen liggen. Zo zijn onder andere drugs en alcohol uit den boze als je wilt vliegen. Zweefvliegen is een sport voor jong en oud. Vanaf je 14e verjaardag mag je zelf een zwever besturen en vanaf je 16e kun je je zweefvliegbewijs halen. Zweefvliegtuigen maken, omdat ze geen motor hebben, gebruik van warme opstijgende lucht (thermiek). Op een goede dag met veel thermiekbellen kun je urenlang zweven en honderden kilometers afleggen. Hiervoor heb je een gedegen kennis nodig van ondermeer het weer, aerodynamica en natuurlijk de nodige praktijk ervaring. Het is dus een tijdrovende sport maar als je het eenmaal in de vingers hebt zijn er telkens weer nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld meedoen aan wedstrijden, al zwevend de Alpen verkennen of 500 kilometer afleggen. Een vliegdag Zweefvliegen is een teamsport. Elke taak op het veld en achter de schermen is belangrijk want alleen kom je de lucht niet in. Daarom is zweefvliegen een groepsgebeuren en is het niet mogelijk om je daar aan te onttrekken. Daarom begint een vliegdag s ochtends om uur met een briefing en wordt daarna alles in gereedheid gebracht om te kunnen gaan vliegen. Je maakt op een vliegdag een aantal starts en als je niet vliegt help je mee om anderen de lucht in te krijgen.

5 De cursus Waarom een zomercursus? Op een gewone clubvliegdag maak je gemiddeld 3 tot 4 starts. Om zover te komen dat je zelfstandig (solo) een zweefvliegtuig mag besturen, heb je zo n 40 tot 80 lessen nodig. Voor veel mensen is vooral deze beginfase erg moeilijk omdat leren vliegen een intensieve bezigheid is. Daarom bieden wij een speciale cursus aan waarbij je in 5 dagen de basisprincipes van het vliegen leert in een hoog tempo. Organisatie Er worden maximaal 12 deelnemers (min. 8 deelnemers) toegelaten op de cursus zodat de instructeurs iedereen alle aandacht kunnen geven. Hierdoor heeft de cursus een zeer intensief karakter en is erg effectief. Houd er rekening mee dat de dagen lang kunnen zijn omdat er vaak tot zonsondergang wordt gevlogen. De hele cursus staat onder leiding van ervaren en erkende instructeurs. Wij geven een garantie voor 20 starts per deelnemer. Bij slechte weersomstandigheden wordt er gekeken naar een alternatief tijdens ons reguliere vliegbedrijf. Je hebt de keuze uit twee startdata en is het raadzaam om je zo snel mogelijk aan te melden om verzekerd te zijn van een plekje. Het kan zijn dat de datum van je keuze niet door kan gaan omdat er te weinig of te veel deelnemers zijn. Bij te weinig deelnemers vervalt één van de twee cursusweken. Zweefvliegen is teamsport en daarom helpt iedereen met het verzorgen van de zweefvliegtuigen en het assisteren bij het starten. Gedurende de cursus zullen daarom ook ervaren clubleden aanwezig zijn om uitleg te geven, te begeleiden en de lier te bedienen. Het spreekt voor zich dat elke deelnemer zich aan de clubregels dient te houden. zomercursus Zomercursus 2009 Cursus wk 1: 10 t/m 14 augustus 2009 Cursus wk 2: 17 t/m 21 augustus 2009 Kosten : 360,- per deelnemer

6 zomercursus De cursus Wat leer ik in 20 lessen? Een hoop! Je bent in ieder geval een bijzondere ervaring rijker. Verwacht niet dat je met 20 lessen klaar bent met je zweefvliegopleiding en je een brevet mee naar huis krijgt. Daarvoor zul je toch lid moeten worden van een van deze vele zweefvliegclubs in Nederland en verder gaan met het nemen van vlieglessen. Deze cursus geeft een goede en gedegen basis. Je eerste les is een kennismakingsvlucht en daarna ga je zelf sturen. Elke les ga je een stapje verder en leer je gecoördineerd sturen, bochten maken, starten en landen. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van je aanleg, doorzettingsvermogen en leeftijd. De instructeurs kijken naar je persoonlijke vorderingen en is het mogelijk dat jouw lessen afwijken van je medecursisten. Theorie en uitrusting Voor cursusdeelname is geen theoretische kennis vereist. Wel verwachten wij van de deelnemers dat zij de toegezonden brochure Van Dons tot Vleugels aandachtig hebben doorgelezen, in verband met de veiligheid. Daarnaast moet je over een normale gezondheid beschikken. Het is verstandig kleding voor warme, natte en koude dagen mee te nemen. Ook stevige schoenen kunnen van pas komen. Een hoofddeksel tegen de zon, een goede zonnebril en zonnecrème zijn absoluut noodzakelijk. Kamperen en maaltijden Het merendeel van de cursisten maakt tijdens de cursus gebruik van de (gratis) kampeermogelijkheden op het Larserveld. Je kunt, in overleg met de organisatie, een tent of caravan kwijt op het terrein. Uiteraard kun je dan ook gebruik maken van de toilet- en douchefaciliteiten. Het grootste gedeelte van de cursus breng je op het veld door en wordt er meestal gezamelijk gegeten. Onze kantine heeft een keuken en kan er worden gekookt. In het nabijgelegen dorp kan je terecht voor dagelijkse boodschappen en zijn er een paar eetgelegenheden. Kosten De zomercursus kost 360,- per deelnemer. Voor dit bedrag krijg je 20 lierstarts, theorieboek voor de beginnende zweefvlieger, logboekje en een WA-verzekering. Ook het kamperen en gebruik van de douches zit bij de prijs inbegrepen. Bijkomende kosten zijn ongeveer 70 euro voor een medische keuring en de maaltijden (kostprijs).

7 Voorwaarden Gezondheid en medische keuring Wij verwachten van je dat je over een normale gezondheid beschikt en is het noodzakelijk om een medische keuring voor zweefvliegers te ondergaan. Dit kan bij een SMA (Sport Medisch Adviescentrum) en de kosten zijn ongeveer 70 euro. Het dragen van een bril of contactlenzen is meestal geen enkel probleem. Meld ook eventueel medicijngebruik en neem bij twijfel contact op met je (huis)(keurings)arts. Deelname Zomercursus Cursus wk 1 : 10 t/m 14 aug Cursus wk 2 : 17 t/m 21 aug Minimale leeftijd : 14 jaar Maximaal gewicht: 95 kilo Medical : verplicht Theorie : geen kennis vooraf vereist Kosten : 360,- per deelnemer Inbegrepen bij cursus: - Gebruik tweezitter zweefvliegtuigen - Instructie door erkende instructeurs - 20 lierstarts - Theorieboek voor de beginnende zweefvlieger - Logboekje - WA-verzekering zweefvliegen - Kamperen en gebruik faciliteiten Niet inbegrepen bij cursus: - Medische keuring - Kosten voor maaltijden zomercursus Minderjarige deelnemers Ben je tussen de 14 en 18 jaar oud en je wilt meedoen aan deze cursus? Geen probleem mits je ouders daarvoor toestemming geven.

8 zomercursus Aanmelding en informatie Aanmelden voor de zomercursus kan tot 1 juli Het aanmeldingsformulier kun je aanvragen via zomercursus2009@zcflevo.nl. Ook voor andere vragen over de cursus kun je hier stellen. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de organisatie: Organisatie Zomercursus 2009 Lieuwe Folkertsma & Fred Cannemeijer Tel.nr : of zomercursus2009@zcflevo.nl Betaling en annulering Reservering en inschrijving vindt plaats nadat het volledig ingevulde aanmeldingsformulier en een aanbetaling van 150,- is ontvangen. Het resterende bedrag moet uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus zijn voldaan. Bij annulering tot vier weken voor aanvang ben je 50 % van de aanbetaling van 150 euro verschuldigd; binnen vier tot twee weken voor aanvang is 75 % van de aanbetaling verschuldigd en binnen twee weken voor aanvang van de cursus wordt de aanbetaling niet meer gerestitueerd. Betalingen kunnen worden overgemaakt op INGrekening t.n.v. Zweefvliegclub Flevo o.v.v. Zomercursus Lid worden Als je het zweefvliegvirus te pakken hebt gekregen kun je lid worden van ZC Flevo. Speciaal voor cursisten brengen wij geen inschrijfgeld in rekening. Je kunt dan elk weekend genieten van deze prachtige sport. Deze aanbieding is alleen geldig tot één maand na afloop van de cursus.

INFOBROCHURE KEMPISCHE AEROCLUB

INFOBROCHURE KEMPISCHE AEROCLUB INFOBROCHURE EMPISCHE AEROCLUB WEELDE foto: Jimmy Swannet CLUBPROFIEL De is een zweefvliegclub met als thuisbasis vliegveld Weelde, gelegen tussen Turnhout en Weelde, niet ver van de Belgisch-Nederlandse

Nadere informatie

Informatiebrochure zweefvliegstage 2016

Informatiebrochure zweefvliegstage 2016 Informatiebrochure zweefvliegstage 2016 If flying was men s language then soaring would be its poetry Zin in een niet-alledaagse vakantie op hoog niveau? Zoek je een hobby die jouw kijk op de wereld voorgoed

Nadere informatie

Informatiebrochure zweefvliegstage 2010

Informatiebrochure zweefvliegstage 2010 Informatiebrochure zweefvliegstage 2010 If flying was men s language then soaring would be its poetry Zin in een niet-alledaagse vakantie op hoog niveau? Zoek je een hobby die jouw kijk op de wereld voorgoed

Nadere informatie

Zweefvliegsport. Agenda. Voorstelling. Voorstelling Kortrijk Flying Club v.z.w. Wat is zweefvliegen? Hoe begin je eraan? Hoeveel kost het?

Zweefvliegsport. Agenda. Voorstelling. Voorstelling Kortrijk Flying Club v.z.w. Wat is zweefvliegen? Hoe begin je eraan? Hoeveel kost het? Zweefvliegsport Voorstelling www.zweefvliegen.be Agenda Voorstelling Kortrijk Flying Club v.z.w. Wat is zweefvliegen? Hoe begin je eraan? Hoeveel kost het? Vragenronde www.zweefvliegen.be 2 1 Kortrijk

Nadere informatie

Club audit. Datum: Algemene informatie over de zweefvliegclub. Auditors

Club audit. Datum: Algemene informatie over de zweefvliegclub. Auditors Club audit Datum: Algemene informatie over de zweefvliegclub Naam zweefvliegclub: Straat: Postcode: Telefoon: Plaats: Email: Voorzitter Naam: Telefoon: E-mail: Chef Instructeur Naam: Telefoon: E-mail:

Nadere informatie

VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE

VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE HOE LEER IK ZWEEFVLIEGEN? IF FLYING WERE THE LANGUAGE OF MAN, SOARING WOULD BE ITS POETRY VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE VZW ROTENAARD 106/2 2650 EDEGEM www.vlaamsezweefvliegacademie.be

Nadere informatie

Informatiebrochure zweefvliegstage 2019

Informatiebrochure zweefvliegstage 2019 Informatiebrochure zweefvliegstage 2019 If flying was men s language then soaring would be its poetry Zin in een niet-alledaagse vakantie op hoog niveau? Zoek je een hobby die jouw kijk op de wereld voorgoed

Nadere informatie

Informatiebrochure zweefvliegstage 2017

Informatiebrochure zweefvliegstage 2017 Informatiebrochure zweefvliegstage 2017 If flying was men s language then soaring would be its poetry Zin in een niet-alledaagse vakantie op hoog niveau? Zoek je een hobby die jouw kijk op de wereld voorgoed

Nadere informatie

High5 deltavliegschool Staalkade JN Amsterdam KvK:

High5 deltavliegschool Staalkade JN Amsterdam KvK: Leren deltavliegen High5 deltavliegschool Staalkade 1 1011 JN Amsterdam +31 6 21 86 26 96 frans@high5.name http://www.high5.name KvK: 33278350 Leren deltavliegen Deltavliegen is een fantastische sport,

Nadere informatie

We gaan naar Bad Pyrmont! Zomerkamp 2017 Nieuwsbrief

We gaan naar Bad Pyrmont! Zomerkamp 2017 Nieuwsbrief We gaan naar Bad Pyrmont! Zomerkamp 2017 Nieuwsbrief Beste ZHVC-ers, Vliegveld Valkenburg, juni 2017 Na de leuke kampen op Ballenstedt, Lusse en Achmer, is het opnieuw gelukt om op een vliegveld in Duitsland

Nadere informatie

Randonaero Adventures. cursusagenda deltavliegen 2016 Nederland - Duitsland - Frankrijk

Randonaero Adventures. cursusagenda deltavliegen 2016 Nederland - Duitsland - Frankrijk Randonaero Adventures cursusagenda deltavliegen 2016 Nederland - Duitsland - Frankrijk Let op! Bij deze agenda hoort een toelichting: de begrippenlijst. Daarin leggen we precies uit hoe de agenda in elkaar

Nadere informatie

KAZM INFOBROCHURE 01/02/14. Die stilte en rust, alleen het geruis van de wind. Het verheft zweven tot een hogere vorm van vliegen

KAZM INFOBROCHURE 01/02/14. Die stilte en rust, alleen het geruis van de wind. Het verheft zweven tot een hogere vorm van vliegen KAZM INFOBROCHURE 01/02/14 Die stilte en rust, alleen het geruis van de wind. Het verheft zweven tot een hogere vorm van vliegen Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De KAZM... 4 3. Zweefvliegen bij de meeuw...

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

Werkboek voor de Praktijkopleiding tot Zweefvlieginstructeur

Werkboek voor de Praktijkopleiding tot Zweefvlieginstructeur Werkboek voor de Praktijkopleiding tot Zweefvlieginstructeur Versie juli 2009. Inhoud 1 Algemene gegevens kandidaat instructeur blz. 3 2 Inleiding blz. 4 3 De opleiding tot zweefvlieginstructeur blz. 5

Nadere informatie

introductie AEroclub ZEElAnd

introductie AEroclub ZEElAnd introductie AEroclub ZEElAnd Ik heb AltIjd Al ZElf willen leren vliegen! Dat is één van de meest gehoorde redenen om vliegles te gaan nemen. Vroeger had ik er geen geld voor, daarna had ik er geen tijd

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

-Algemene Voorwaarden-

-Algemene Voorwaarden- -Algemene Voorwaarden- 1 Coaching 1.1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met Bee-Kind en alle daarmee verband houdende

Nadere informatie

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Vliegclub Hoevenen Gelegen aan de Dijkstraat B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Website: www.ebhn.be Welkom op EBHN EBHN staat voor EuropeBelgiumHoeveneN. Het vliegveld Hoevenen, met een oppervlakte van

Nadere informatie

Enquête over de tevredenheid van de leden van Golfclub De Heelsumse

Enquête over de tevredenheid van de leden van Golfclub De Heelsumse Enquête over de tevredenheid van de leden van Golfclub De Heelsumse Deze enquête is opgesteld om de tevredenheid van de leden te peilen m.b.t. het plezier dat beleefd wordt op de accommodatie Golfbaan

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Cursus. montessori leidster

Cursus. montessori leidster Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Brochure cursus Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Achtergrond Doelgroep Inhoud Cursusopzet

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007

Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007 Algemene Voorwaarden woensdag 21 maart 2007 - Algemene voorwaarden: 1. De inschrijving is gegarandeerd als het inschrijfformulier volledig ingevuld en online is verstuurd naar Avenida Brasil Taaltrainingen

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Je wilt deelnemen aan een activiteit van Corael Opleidingen met open inschrijving omdat je jezelf als professional en/of als individu wilt

Nadere informatie

Hoe leer ik zweefvliegen?

Hoe leer ik zweefvliegen? Hoe leer ik zweefvliegen? Bij de Vlaamse Zweefvlieg Academie Iedereen Kan Het Leren! 1 Wat is zweefvliegen? Zweefvliegen is een prachtige sport die natuurelementen en techniek combineert. Conventionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames

Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Nieuwsbrief Juni uit de Praktijk van Marja Tames Lieve allemaal, Nog een laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Misschien maak je plannen voor je vakantie of heb je die al gemaakt. Sommige van jullie

Nadere informatie

ZWEEFVLIEGEN & RENDEMENT

ZWEEFVLIEGEN & RENDEMENT ZWEEFVLIEGEN & RENDEMENT Als oudere nieuwkomer in de sport, heb ik me verbaasd over het lage rendement tussen bestede tijd en vliegtijd. Bestede tussen aanhalingstekens omdat een groot deel van de tijd

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Nicaragua Volcano Challenge Reglement 2015

Nicaragua Volcano Challenge Reglement 2015 Artikel 1: Algemeen 1. De deelnemers volgen de instructies van de organisatie op en leven het reglement na; 2. De Nicaragua Volcano Challenge is geen wedstrijd, maar een fondsenwervende fietstocht voor;

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Dag Datum Tijden Woensdag 18 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Woensdag 25 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Zaterdag 28 mei 2005 13.30 uur 17.00 uur Woensdag

Nadere informatie

Wiskunde A. Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016)

Wiskunde A. Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016) Deficiëntiecursus 2014-2015 (instroom 2015-2016) Wiskunde A Amsterdam Fashion Institute Communicatie Communication and Multimedia Design Opleidingen van Economie en Management Toegepaste Psychologie september

Nadere informatie

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Gegevens Menner,Groom en paard(en) (één formulier per combinatie/aanspanning invullen) Naam Menner Postcode. E-mail adres Naam Groom Postcode E-mail adres Naam

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Privé omstandigheden Gehuwd Samenwonend Alleenstaand

Privé omstandigheden Gehuwd Samenwonend Alleenstaand ! Puf-Fit! Intake formulier zwangerfit tijdens zwangerschap theorie complete cursus training per maand Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet zonder toestemming van de cursist worden

Nadere informatie

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING informatie workshop maatschappelijk ondernemen sociale hygiëne aed / reanimatie ehbo cursus met aed ehbo bij kinderen cursus verantwoord alcohol schenken Aanbod 2012 WORKSHOP

Nadere informatie

Voorzitter Naam: Telefoon: E-mail: Chef Instructeur Naam: Telefoon: E-mail: Contactpersoon audit Naam: Telefoon: Email:

Voorzitter Naam: Telefoon: E-mail: Chef Instructeur Naam: Telefoon: E-mail: Contactpersoon audit Naam: Telefoon: Email: Club audit Datum: Algemene informatie over de zweefvliegclub Naam zweefvliegclub: Straat: Postcode: Telefoon: Plaats: Email: Voorzitter Naam: Telefoon: E-mail: Chef Instructeur Naam: Telefoon: E-mail:

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag worden gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Wat kost een vliegbrevet?

Wat kost een vliegbrevet? Wat kost een vliegbrevet? Deze vraag krijg ik vaak voorgelegd. Als ik dan met een grove inschatting van de kosten kom wordt er (uiteraard) via Google een vergelijk gemaakt met andere, al dan niet buitenlandse,

Nadere informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor iedereen die graag wil kanoën bij kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe Vikingers opleiden tot

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie Algemene voorwaarden Hallux Academie Artikel 1 - Toepasselijkheid van de voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing indien de cursist zich bij Hallux Academie heeft ingeschreven voor het volgen van

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen. Gebruiksplan 2015 Zweefvliegterrein Soesterberg

Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen. Gebruiksplan 2015 Zweefvliegterrein Soesterberg Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen Gebruiksplan 2015 Zweefvliegterrein Soesterberg INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Opzet van het gebruiksplan... 4 2. Doelstelling... 4 3. Wettelijk kader... 4 4. Vliegtuigen...

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN De Gorkumse Atletiek & Triathlon Vereniging heet u van harte welkom.

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering. Aanbod 2011. www.vrijwilligerswinkel.nl

Deskundigheidsbevordering. Aanbod 2011. www.vrijwilligerswinkel.nl Deskundigheidsbevordering Aanbod 2011 www.vrijwilligerswinkel.nl AED/REANIMATIE Bij een plotseling optreden van hartfalen, weet u wat u wel en wat u niet moet doen? Kent u die kastjes die overal verschijnen

Nadere informatie

Wiskunde B voor Techniek

Wiskunde B voor Techniek Wiskunde B voor Techniek Wanneer is deze cursus voor jou van toepassing? Als je een opleiding wilt volgen waarvoor Wiskunde B vereist is, maar je hebt niet het juiste profiel. Met deze cursus kun je een

Nadere informatie

Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: organiseert in HEINO

Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: organiseert in HEINO Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: Zondag 6 november 2005 09.00 uur 16.00 uur Zondag 20 november 2005 09.00 uur 16.00 uur

Nadere informatie

augustus 2014 AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING. Zweefvliegclub Den Helder. Defintief

augustus 2014 AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING. Zweefvliegclub Den Helder. Defintief 714029 22 augustus 2014 AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING Zweefvliegclub Den Helder Defintief Duurzame oplossingen in energie, klimaat en milieu Postbus 579 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 248 99 40 Documenttitel

Nadere informatie

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet.

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Wat is de aanleiding voor het nietig verklaren van de medisch

Nadere informatie

Progressiekaart V Pagina 1 van 16

Progressiekaart V Pagina 1 van 16 Progressiekaart V20180627 Pagina 1 van 16 Progressiekaart V20180627 Pagina 2 van 16 Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Geboren te Nationaliteit : : : : : : : De houder van deze progressiekaart

Nadere informatie

Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016) Wiskunde B. Opleidingen van Techniek

Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016) Wiskunde B. Opleidingen van Techniek Deficiëntiecursus 2014-2015 (instroom 2015-2016) Wiskunde B Opleidingen van Techniek september 2014 Deficiëntiecursus Wiskunde B 2014-2015 Doelgroep Aankomend studenten van de Hogeschool van Amsterdam.

Nadere informatie

Happy with Yoga KvK:

Happy with Yoga KvK: Happy with Yoga KvK: 59793244 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Happy with Yoga en bijbehorende websites. De algemene voorwaarden zijn ter inzage beschikbaar

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1.1 Aanbetaling: 50% van de Retraite prijs, welke als aanbetaling voor deelname aan de Retraite geldt.

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1.1 Aanbetaling: 50% van de Retraite prijs, welke als aanbetaling voor deelname aan de Retraite geldt. ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Begrippen 1.1 Aanbetaling: 50% van de Retraite prijs, welke als aanbetaling voor deelname aan de Retraite geldt. 1.2 Algemene Voorwaarden: deze door De Nieuwe Yogaschool gehanteerde

Nadere informatie

1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via Vierdaagse?

1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via Vierdaagse? Meest gestelde vragen: 1. Kan ik als lid van KNBLO-NL (via vereniging of individueel) meedoen aan Via 2. Ik ben onlangs lid geworden van KNBLO-NL (via vereniging of individueel). Is er een manier om toch

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT:

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT: INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB Naam: Voornaam: Adres: Post code: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon: Telefoon werk: E-mail adres: Cursus: Privé O 2-pers. 4 pers. * aankruisen s.v.p. Speelniveau:

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND WORKSHOP FES Flower Essences 2005 F.E.S. CALIFORNIAN FLOWER ESSENCES WORKSHOP MET PATRICIA KAMINSKI OPRICHTER EN PRODUCENT VAN DE EERSTE REMEDIES NA Dr. BACH. 5 en 6 NOVEMBER

Nadere informatie

buitenactiviteiten.info Wij krijgen vaker dezelfde vragen en hopen dat we zo een gepaste reactie hierop geven op deze manier.

buitenactiviteiten.info Wij krijgen vaker dezelfde vragen en hopen dat we zo een gepaste reactie hierop geven op deze manier. FAQ Wij krijgen vaker dezelfde vragen en hopen dat we zo een gepaste reactie hierop geven op deze manier. 1. Voor wie organiseert buitenactiviteiten.info activiteiten? Buitenactiviteiten.info organiseert

Nadere informatie

Onderdeel A: Algemene voorwaarden

Onderdeel A: Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN MARKETINGSERVICE MERCURIUS, gevestigd te Capelle aan den IJssel Onderdeel A: Algemene voorwaarden Onderdeel B: Algemene voorwaarden Cursussen en Workshops Inschrijving

Nadere informatie

Parelli cursus Fluidity & Freestyle L2 en L3. Michael Grohmann 3 ster instructeur 4, 5 en 6 april 2009

Parelli cursus Fluidity & Freestyle L2 en L3. Michael Grohmann 3 ster instructeur 4, 5 en 6 april 2009 Aanmeldingsformulier cursus Contactgegevens: Naam: Voornaam: Adres: Postcode: Woonplaats: Land: Telefoonnr: vast : mobiel: E mail adres: Eventueel website: Neemt deel aan: De Parelli cursus Fluidity &

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen

Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen Algemene voorwaarden van de vereniging Samen Bevallen Artikel 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de zwangerschapscursus Samen Bevallen. De vereniging Samen bevallen, verzorgt

Nadere informatie

OPLEIDING PPL. Inhoud:

OPLEIDING PPL. Inhoud: OPLEIDING PPL Inhoud: 1. Overzicht van de opleiding 2. Hoe kan ik piloot worden via de Limburgse Vleugels 3. De medische keuring 4. De oefenvergunning 5. Het logboek 6. Theoretische opleiding 7. Praktijk

Nadere informatie

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad HIGHLIGHTS KAAPSTAD Tafelberg Stranden Trendy clubs en restaurants Kaapstad ligt fantastisch tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Op 12, 13 en 14 november Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend voor mezelf! De docent De begeleiding zal geschiede

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Formulier opsturen naar: henk.vdlans@caiway.nl Rood, Oranje, Groen vóór 10 januari en Geel vóór 1 december

Formulier opsturen naar: henk.vdlans@caiway.nl Rood, Oranje, Groen vóór 10 januari en Geel vóór 1 december Aanmeldingsformulier Voorjaarscompetitie 2016 Jeugd Leeftijdscategorie *) Competitiedag *) Spelsoort *) Voorkeur aanvangstijd *) Sluitingsdatum *) Tenniskids voorjaar2016 o Rood (6 t/m 9) o Oranje (8 t/m

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

Examenopgaven VBO-MAVO-C 2004

Examenopgaven VBO-MAVO-C 2004 Examenopgaven VBO-MAVO-C 2004 tijdvak 2 woensdag 23 juni 9.00 11.00 uur NEDERLANDS SCHRIJFVAARDIGHEID C FUNCTIONEEL SCHRIJVEN Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 5 opdrachten.

Nadere informatie

De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan.

De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan. Kostenoverzicht 2016-2017 niveau 2 eerste leerjaar Sport & Bewegen De studiekosten voor het komend schooljaar zijn hieronder beschreven. Let op, deze kosten moeten aan verschillende instanties worden voldaan.

Nadere informatie

Vliegen van, op en naar Terlet

Vliegen van, op en naar Terlet Vliegen van, op en naar Terlet versie 5 pagina 1 datum 28-11-2017 Vliegen van, naar, en op Terlet Het nationale zweefvliegcentrum Terlet biedt aan vele zweefvliegers de mogelijk hun luchtsport 7 dagen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6 1 Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie Pagina 1 van 6 Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Privacy Adresgegevens worden niet doorgegeven aan derden met uitzondering van reisgegevens. Muziekindevakantie.nl gebruikt je adresgegevens om

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

De vakken zijn conform het huidige geldende KEI examenreglement. De Examen methode is : MC-examinering (Dus geen open vragen meer!

De vakken zijn conform het huidige geldende KEI examenreglement. De Examen methode is : MC-examinering (Dus geen open vragen meer! Theorie-opleiding VO (Vliegondericht) Geplaatst door webmaster op 08-02-2009 Voor aanmelden voor het VO theorie examen neem contact op met: De landelijk coordinator opleiding instructeur. Mevr. P. Dijkstra-Adriaansen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Aanmelding

Algemene voorwaarden. Aanmelding Algemene voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van, opdrachten aan en overeenkomsten met TLON, tenzij door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk hiervan is afgeweken in

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals

Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals Deze algemene voorwaarden zijn aanvullend op de algemene leveringsvoorwaarden van Stichting Stenden hogeschool. Deze voorwaarden behoren bij

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Artikel 1.Definities Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk deelneemt aan de

Nadere informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor geïnteresseerden in de kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe vikingers opleiden tot kampioenen.

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Italiaans in Rome Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar Vanaf 1 week voor volledige beginners Vanaf 2 weken voor niet beginners In het centrum van Rome Kleine aangename school Cursus Italiaans

Nadere informatie

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden.

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden. Algemene Cursusvoorwaarden MarketingShake Artikel 1: Definities 1.1 MarketingShake, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MarketingShake als docenten of

Nadere informatie

AÉRODROME. St.FLORENTIN- CHEU LFGP

AÉRODROME. St.FLORENTIN- CHEU LFGP Veldreglement GAE AÉRODROME St.FLORENTIN- CHEU LFGP Auteurs: Ton Veenboer/GAE Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Inleiding Vliegveldroute s Luchtruim en circuits 1.0 Inleiding Wettelijk gezien

Nadere informatie

Happy with Yoga KvK:

Happy with Yoga KvK: Happy with Yoga KvK: 59793244 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Happy with Yoga en bijbehorende websites. De algemene voorwaarden zijn ter inzage beschikbaar

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van en inschrijvingen bij, Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur

Nadere informatie

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Tekenen en schilderen én Bourgondisch genieten! Een schildervakantie in de Morvan; het groene hart van de Bourgogne, onder leiding

Nadere informatie