Schenking reddingsboot Watson 2 Nieuwpoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schenking reddingsboot Watson 2 Nieuwpoort"

Transcriptie

1 PERSBERICHT 45/18 DD. 30/10/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via communicatie@nieuwpoort.be Schenking reddingsboot Watson 2 Nieuwpoort De gemeenteraad keurde op donderdag 25 oktober 2018 de schenking van de reddingsboot Watson 2 Nieuwpoort goed. Burgemeester Geert Vanden Broucke is alvast overtuigd van de historische waarde van dit vaartuig: Voor mij is van het wezenlijk belang om ons onroerend erfgoed duurzaam te bewaren voor de toekomstige generaties. Daarnaast moeten we onze burgers meer bewust maken van de waarde van dit erfgoed. Het gaat immers om sporen uit het verleden die onze identiteit helpen vormen en die onze kennis bijschaven. De Watson 2 Nieuwpoort wordt als varend erfgoed beschermd sinds 28 maart De historische waarde van het schip vloeit voort uit de rol die het vaartuig speelde als reddingsboot aan de kust. De boot heeft een wetenschappelijke waarde die voortkomt uit het weloverwogen gebruik van hout (als bouwmateriaal), de onzinkbaarheid, het zelfoprichtend vermogen, de organisatie aan boord en het plaatsen van de schroeven in een tunnel ter verbetering van de voortstuwing. De reddingsboot Watson 2 Nieuwpoort werd in 1948 gebouwd op de werf Samuel White op het eiland Wight. Het vaartuig werd in de naoorlogse periode vanaf 1948 ingezet als reddingsboot voor de kust van Nieuwpoort. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren alle vorige reddingsboten immers vernield of verplaatst. Op basis van deze historische link werd Stad Nieuwpoort door het Vlaams Gewest als de meest geschikt instantie bevonden voor het beheer van de reddingsboot. Daarvoor was de Watson 2 Nieuwpoort eigendom van het Ministerie van Verkeerswezen. Met de staatshervorming werd de boot op 23 februari 1994 overgedragen aan het Vlaamse Gewest. De boot werd door een overeenkomst van 16 juni 1987 in bruikleen gegeven aan de stad Antwerpen. In april 2018 besloot de stad de bruikleen stop te zetten. Momenteel wordt de boot opgeslagen in de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort vzw,

2 Krommehoek. De definitieve locatie wordt op een later moment meegedeeld. Bron: Agentschap Onroerend Erfgoed 2014: Watson 2 Nieuwpoort [online], Copyright foto: Onroerend Erfgoed Aanleggen van bijkomend wandelpad in het Leopold II park Het Leopold II park doet in eerste plaats dienst als ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers. Bij de aanleg van het park in 2010 werd er speciale aandacht besteed aan de toegankelijkheid. Om dit aspect nog te verbeteren, wordt er een bijkomend wandel- en fietspad in het park aangelegd. De voorbereidende werken (grondwerken en fundering) gingen van start op maandag 22 oktober Vanaf maandag 5 november 2018 wordt het pad netjes beklinkerd tot aan het zwembad. Daarna worden de beschadigde groenzoden opnieuw aangelegd.

3 Start 2e fase werken Albert I laan Vanaf 5 november 2018 starten de wegen- en rioleringswerken in de Albert I laan tussen het kruispunt Victorlaan en Louisweg. Tijdens deze werken wordt de oostzijde van de gewestweg N34 opgebroken om een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen en groenzones te voorzien tussen de parking, het fietspad en het trottoir. Tegelijkertijd worden de woningen aangesloten op het gescheiden rioolstelsel en wordt ook de openbare verlichting van de gewestweg vernieuwd. Tijdens de werken wordt het verkeer naar de badplaats omgeleid via de westkant van de trambedding. Fietsers worden omgeleid naar de Dienstweg Havengeul, de Simli-wijk en Jozef Cardijnlaan. Voor het plaatselijk verkeer naar de Oude jachthaven en de Krommehoek zal een omleiding worden voorzien via de Elisalaan en de Dienstweg Havengeul. Van zodra de 2e fase voltooid is, begint men aan fase 3 (kruispunt Victorlaan) en fase 4 (kruispunt Louisweg). Oproep voor volkstuintjes Langs de oude spoorweg bij de Stationslaan, aan de overzijde van het voormalige belastinggebouw, legt de stad een dertigtal volkstuintjes aan. Het perceel dat hiervoor uitgekozen werd ligt op een boogscheut van de populaire Kinderboerderij De Lenspolder. De tuintjes werden heel bewust ingeplant in de groene gordel rond de stad. Het project geeft wie niet over een tuin beschikt, toch de kans om van een eigen stukje groen te genieten. De enige voorwaarde is dat er op een ecologisch verantwoorde manier getuinierd wordt. Het gebruik van besproeiingsmiddelen is niet toegelaten. Alleen inwoners van Nieuwpoort komen in aanmerking voor een volkstuintje (1 per domicilie). Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 5 november 2018 digitaal aanmelden via De definitieve toewijzing van de tuintjes vindt deze winter plaats. De gelukkigen worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

4 Herdenkingsplechtigheid op 1 november Op donderdag 1 november 2018 vindt de jaarlijkse plechtigheid n.a.v. Allerheiligen plaats. Om u. wordt er een mis in de O.L.V.-kerk georganiseerd en dit ter nagedachtenis van beide Wereldoorlogen en de overleden leden van de Verbroedering der Vaderlandslievende Maatschappijen Nieuwpoort. Nadien gaat men naar het stedelijk kerkhof voor de bloemneerlegging en een korte toespraak door Gilbert Possenier, voorzitter van de Verbroedering der Vaderlandslievende Maatschappijen Nieuwpoort. Veilig fietsen is belangrijk Jaarlijks houdt Politie Westkust halfweg de maand november een grootschalige fietscontroleactie op het grondgebied van de politiezone. Deze actie kadert in de provinciale verkeerscampagne Veilig fietsen. Er wordt streng opgetreden tegen al wie niet in orde is met zijn of haar fiets. Voorafgaand aan deze repressieve periode, voert de stedelijke Dienst Veiligheid, Preventie en Mobiliteit een preventieve fietsscreening uit in de Nieuwpoortse scholen. Aan de hand van een fietscontrolekaart wordt nagegaan of de fietsen gebreken vertonen en welke herstellingen de leerlingen moeten laten uitvoeren aan hun fietsen. De Dienst Preventie brengt tussen 8 u. en 8.30 u. op volgende data een bezoek aan de Nieuwpoortse scholen: Dinsdag 6 november 2018: De Pagaaier Woensdag 7 november 2018: Basisschool De Vierboete (Nieuwpoort-Bad)

5 Donderdag 8 november 2018: Vierboete (Nieuwpoort-Stad) Vrijdag 9 november 2018: Sint-Bernarduscollege Dinsdag 13 november 2018: Basisschool Stella Maris MEER INFO: Dienst Preventie tel preventie@nieuwpoort.be Rederij Seastar vaart voor het goede doel Volledige opbrengst voor Noctiluca van vzw Kiekafobee Op zondag 18 november 2018 organiseert Rederij Seastar een havenrondvaart in het kader van de Warmste Week van Music for Life. De opbrengst van de vaart wordt integraal geschonken aan het project Noctiluca van de vzw Kiekafobee die vakanties voor gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte organiseert. Rederij Seastar biedt het hele jaar door rondvaarten aan in de haven van Nieuwpoort en boottochten op de IJzer. Op zondag 18 november organiseert de rederij een speciale rondvaart in de haven van Nieuwpoort. Dan vaart de rederij Seastar exclusief voor De Warmste Week en het project Noctiluca. De havenrondvaart neemt geïnteresseerden gedurende 1 uur mee langs de Eurojachthaven, het Koning Albert I-monument, de Vismijn, het sluizencomplex De Ganzepoot en het natuurreservaat IJzermonding. Reder Andy Olislagers en zijn vrouw Sabine kozen ervoor de opbrengst van de vaart integraal te schenken aan het project Noctiluca van vzw Kiekafobee. Dankzij dit initiatief kunnen gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte van een zorgeloze vakantie genieten. Deze gezinnen kunnen vaak niet bij het reguliere aanbod terecht. Via een uitgekiende en laagdrempelige formule geeft de vzw Kiekafobee die gezinnen de mogelijkheid om van een weekje time-out te genieten. Momenteel heeft de vzw twee vakantie-appartementen in Koksijde en Oostduinkerke. De keuze van het goede doel was snel gemaakt aangezien het koppel het project een warm hart toe draagt. In de vakantie-appartementen van Noctiluca ligt standaard een gratis gezinsabonnement van Rederij Seastar ter beschikking. Ze wilden graag nog iets extra doen en hun steentje bijdragen aan De Warmste Week. Zo kwamen ze op het idee van een havenrondvaart voor het goede doel. Wie mee wil varen voor het goede doel, reserveert zijn plaatsje via info@seastar.be. Op zondag 18 november vertrekt de boot om 15 u. stipt aan de Robert Orlentpromenade 2. Kinderen en volwassenen betalen 9,50 euro. Dit bedrag wordt integraal geschonken aan het goede doel. MEER INFO: Heidi Vandenbussche tel of info@mermedia.be! De vzw Kiekafobee is opgericht door ouders van jonge kankerpatiënten uit Lichtervelde. Sinds 2008 zetten zij zich belangeloos in om fondsen te verzamelen voor het Kinderkankerfonds via allerlei activiteiten. Vanuit hun eigen ervaringen groeide dit mooie initiatief. Noctiluca betekent nachtlichtje, en wil een lichtpuntje zijn voor de gezinnen tijdens de zware behandelingen.

6 Wat valt er te beleven tijdens de herfstvakantie? Natuurwandeling in natuurreservaat De IJzermonding Op woensdag 31 oktober staat om 10 u. een wandeling in het natuurreservaat De IJzermonding op het programma. De vegetatie en tal van watervogels nemen de deelnemers mee naar hogere sferen in de natuur. Stevige stapschoenen of laarzen en een verrekijker zijn altijd handig. De deelnemers verzamelen aan de parking op het einde van de Halvemaanstraat. De natuurwandeling is gratis. Inschrijven is niet nodig. MEER INFO: Kinderboerderij De Lenspolder, Elf Juliwijk 6A tel of e- mail: Nu al bijna 2000 tickets verkocht voor de griezelige Halloweentocht! Op woensdag 31 oktober 2018 organiseert de Jeugddienst een Halloweentocht in Nieuwpoort. Het wordt een griezelige wandeling met onderweg verrassende wendingen, figuranten en lichteffecten. De tocht start in Centrum Ysara en eindigt in zaal Iseland in de stedelijke Vismijn. Op dinsdag 30 oktober staat de teller op bijna 2000 tickets. Snel inschrijven is de boodschap! De griezeltocht vindt plaats tussen 18 u. en 22 u. en wordt afgewerkt in verschillende tijdsblokken. Door het grote succes van de vorige jaren wordt er dit jaar gewerkt met voorinschrijvingen. De tickets zijn te koop bij de Dienst Toerisme, Dienst Cultuur of online via ( Te gast ). Zo kunnen gezinnen het tijdsblok kiezen dat het best bij hen past. Een ticket kost 3 euro. Er rijdt vanaf u. tot het einde van de tocht een gratis bus van Nieuwpoort-Stad naar Nieuwpoort-Bad. De opstapplaats bevindt zich op de parking voor de Vismijn. MEER INFO: Jeugddienst, Dudenhofenlaan 2B tel of jeugd@nieuwpoort.be Indoor Rommelmarkt Op zaterdag 3 november 2018 organiseert de vriendenkring Stad Nieuwpoort een indoor rommelmarkt met 140 standen in de stedelijke Vismijn. Men kan er terecht van 6.30 u. tot 17 u. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro (drankje inbegrepen). MEER INFO: Vriendenkring Nieuwpoort vriendenkring@nieuwpoort.be

7 Sioen plays Graceland In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album Graceland. Het album herbergt enkele grote hits die iedereen kent: You Can Call Me All, Diamonds On The Soles Of Her Shoes, Under African Skies etc. Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat hij besliste om er een volledig nieuw album op te nemen. Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album Graceland te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald en een vervolg kon niet uitblijven. Een volledige uitverkochte tournee volgde in het najaar van 2017 en wordt nu met succes verlengd. In Nieuwpoort komt Sioen langs op zaterdag 3 november 2018 in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14. De voorstelling start om 20 u. Tickets kosten 16 euro in voorverkoop en 18,50 euro aan de deur. MEER INFO: Dienst Cultuur, Valkestraat 18 tel of cultuur@nieuwpoort.be Muzikale seniorenbijeenkomst in de City Op dinsdag 6 november 2018 kunnen alle senioren naar hartenlust dansen en swingen op de muzikale seniorenbijeenkomst in de City, Valkestraat 18. De aanwezigen kunnen zich uitleven op de tonen van Dina Rodrigues. De Portugese zangeres die sinds 2001 in België woont, was reeds op jonge leeftijd gepassioneerd door muziek. De deuren van de City gaan open om u. Na de verwelkoming door schepen Kris Vandecasteele gaat het optreden van Dina Rodrigues van start om u. Het optreden wordt gevolgd door een toespraak van burgemeester Geert Vanden Broucke. Het einde van de muzikale seniorenbijeenkomst wordt voorzien om 17 u. Inschrijven kan enkel op de dag zelf. De kostprijs van het toegangsticket bedraagt 2 euro. MEER INFO: Dienst Toerisme tel of info@nieuwpoort.be Digidokter op bezoek in de bibliotheek De digidokter komt maandelijks naar de bibliotheek. Hij zoekt naar oplossingen voor alle mogelijke problemen die men met een tablet, smartphone of digitale media kan

8 ondervinden. Vanaf 5 november 2018 helpt de digidokter ook met vragen in verband met het nieuwe digitaal loket. Vragen kunnen op voorhand naar de digidokter gestuurd worden via het formulier op de webpagina van de bibliotheek. Een formulier kan men ook aanvragen aan de balie van de bib. De digidokter komt naar de bibliotheek op maandag 5 november, vrijdag 16 november, vrijdag 23 november en maandag 3 december 2018 van 10 u. tot u. MEER INFO: Stedelijke bibliotheek, Kokstraat 18A tel bibliotheek@nieuwpoort.be Film in de City: Phantom Thread Op donderdag 8 november 2018 wordt de film Phantom Thread om 14 u. en om 20 u. in de City, Valekstraat 18, vertoond. De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, filmsterren, dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. MEER INFO: Dienst Cultuur, Valkestraat 18 tel of cultuur@nieuwpoort.be Herinneringsconcert The Armed Man: A Mass for Peace In het kader van de herdenking van het einde van WO I brengt het Beauvarletkoor Koksijde op zondag 11 november 2018 het werk The Armed Man: A Mass For Peace van de Welshe componist Karl Jenkins. Dit klank-, licht- en beeldspektakel is een universele aanklacht tegen de oorlog. De mis is opgebouwd rond de vaststaande delen van de christelijke mis, gecombineerd met andere bronnen: een islamitische oproep tot gebed, Bijbelteksten, fragmenten uit een hindoeïstisch epos en het 15e-eeuwse volkslied L homme armé. Jenkins gebruikt

9 heroïsche teksten over oorlog en geweld en eindigt met hoopvolle woorden voor duurzame vrede in een nieuw millennium. Beauvarletkoor Koksijde brengt deze productie met Jokobeau Koksijde en Koor Canta Ludens uit Drongen, samen goed voor een 100-tal zangers o.l.v. dirigent Griet De Meyer en begeleid door de Nieuwpoort Concert Band o.l.v. dirigente Cindy Schrijvers. De muziek wordt ondersteund door passend beeldmateriaal op groot scherm. Het concert vindt plaats om 20 u. in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en standaardtickets kosten 15 euro. Kinderen tussen 0 en 12 jaar genieten gratis toegang. Personen tussen 12 en 26 jaar betalen 10 euro. MEER INFO: Dienst Cultuur, Valkestraat 18 tel of cultuur@nieuwpoort.be De Algemeen Directeur, De Burgemeester, B. WILLAERT G. VANDEN BROUCKE

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via PERSBERICHT 44/18 DD. 23/10/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Inbraakpreventie op de vrijdagmarkt Op 1

Nadere informatie

Wat te doen in de week van Valentijn?

Wat te doen in de week van Valentijn? PERSBERICHT 08/19 DD. 12/02/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Wat te doen in de week van Valentijn? Blind

Nadere informatie

Persaankondiging: officiële opening mantelzorgcafé De Mantelhaven

Persaankondiging: officiële opening mantelzorgcafé De Mantelhaven PERSBERICHT 19/19 DD. 26/03/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Persaankondiging: officiële opening mantelzorgcafé

Nadere informatie

De herfstvakantie staat voor de deur!

De herfstvakantie staat voor de deur! De herfstvakantie staat voor de deur! De eerste vakantie na de zomer! Een tijd van bezinning en een tijd om samen gezellig op pad te gaan. Actief bezig zijn, maar ook lekker even terugtrekken om te mijmeren,

Nadere informatie

Foto s uit de tijd van toen in het stedelijk zwembad

Foto s uit de tijd van toen in het stedelijk zwembad PERSBERICHT 04/19 DD. 29/01/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Foto s uit de tijd van toen in het stedelijk

Nadere informatie

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+ PERSBERICHT 28/19 DD. 30/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Nadere informatie

Vlaamse Waterweg nv ontdoet Oude Veurnevaart van zwerfvuil

Vlaamse Waterweg nv ontdoet Oude Veurnevaart van zwerfvuil PERSBERICHT 36/19 DD. 27/05/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Vlaamse Waterweg nv ontdoet Oude Veurnevaart

Nadere informatie

Knallend het nieuwe jaar inzetten

Knallend het nieuwe jaar inzetten PERSBERICHT 56/18 DD. 31/12/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Knallend het nieuwe jaar inzetten Op en

Nadere informatie

Taxicheques voor de Nieuwpoortse jeugd

Taxicheques voor de Nieuwpoortse jeugd PERSBERICHT 53/18 DD. 12/12/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Taxicheques voor de Nieuwpoortse jeugd Het

Nadere informatie

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via PERSBERICHT 16/19 DD. 12/03/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Grote Schelpenteldag Vorig jaar vond voor

Nadere informatie

Infosessie: Help, Mijn Tiener is schermverslaafd!

Infosessie: Help, Mijn Tiener is schermverslaafd! PERSBERICHT 20/19 DD. 02/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Infosessie: Help, Mijn Tiener is schermverslaafd!

Nadere informatie

Belle Epoque Fin de Saison in stijl

Belle Epoque Fin de Saison in stijl PERSBERICHT 37/18 DD. 05/09/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Belle Epoque Fin de Saison in stijl Tijdens

Nadere informatie

DECEMBER 2018 WATTEDOEN OKTOBER NOVEMBER DIENST TOERISME HENDRIKAPLEIN 11, 8620 NIEUWPOORT MARKTPLEIN 7, 8620 NIEUWPOORT

DECEMBER 2018 WATTEDOEN OKTOBER NOVEMBER DIENST TOERISME HENDRIKAPLEIN 11, 8620 NIEUWPOORT MARKTPLEIN 7, 8620 NIEUWPOORT DIENST TOERISME WWW.NIEUWPOORT.BE INFO@NIEUWPOORT.BE +32 58 22 44 44 / +32 58 23 39 23 HENDRIKAPLEIN 11, 8620 NIEUWPOORT MARKTPLEIN 7, 8620 NIEUWPOORT WATTEDOEN OKTOBER NOVEMBER DECEMBER 2018 MEERDAAGSE

Nadere informatie

Foto s kunnen in hoge resolutie via de dienst communicatie opgevraagd worden: T

Foto s kunnen in hoge resolutie via de dienst communicatie opgevraagd worden: T PERSBERICHT 27/18 DD. 17/07/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de dienst communicatie opgevraagd worden: T 058 22 44 13 communicatie@nieuwpoort.be Nieuwpoort Klinkt! Op zaterdag 21 en zondag 22 juli

Nadere informatie

Verplaatsing vrijdagmarkt

Verplaatsing vrijdagmarkt PERSBERICHT 50/19 DD. 2/07/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Verplaatsing vrijdagmarkt Wegens de voorbereidingen

Nadere informatie

Opwaardering Prins Mauritspark volop aan de gang

Opwaardering Prins Mauritspark volop aan de gang PERSBERICHT 25/19 DD. 24/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Opwaardering Prins Mauritspark volop aan

Nadere informatie

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde)

INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) INFOVERGADERING Vernieuwen van de Albert I-laan vak Cardijnlaan-Louisweg (noordzijde) 14/04/2018 PROGRAMMA Verwelkoming + inleiding, burgemeester Geert Vanden Broucke Toelichting van het ontwerp, studiebureau

Nadere informatie

MEER INFO: Dienst communicatie of via T

MEER INFO: Dienst communicatie of via T PERSBERICHT 22/18 DD. 29/05/18 WELKOM NIEUWE INWONERS Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert het stadsbestuur een infomoment voor nieuwe inwoners om 9.30 u. in de Stadshalle. Deze nieuwe inwoners zijn tussen

Nadere informatie

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen

Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking Nieuwpoort Voor Iedereen Toegankelijke Wandelingen Het parcours van deze wandelingen is integraal toegankelijk wat wil zeggen dat er geen hoge stoepranden,

Nadere informatie

WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE

WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE WESTFRONT NIEUWPOORT GROEPSBROCHURE Binnencover WESTFRONT NIEUWPOORT Westfront Nieuwpoort Kustweg 2 8620 Nieuwpoort 058 23 07 33 www.westfrontnieuwpoort.be info@westfrontnieuwport.be Geachte Mevrouw, Geachte

Nadere informatie

Bevoegdheden nieuw verkozen schepencollege bekend

Bevoegdheden nieuw verkozen schepencollege bekend PERSBERICHT 46/18 DD. 07/11/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Bevoegdheden nieuw verkozen schepencollege

Nadere informatie

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via PERSBERICHT 22/19 DD. 17/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Stad bestrijdt bladluizen met lieveheersbeestjes

Nadere informatie

Wijzigingen betalend parkeren Nieuwpoort

Wijzigingen betalend parkeren Nieuwpoort Welkom Wijzigingen betalend parkeren Nieuwpoort Gepresenteerd door Burgemeester ir Roland Crabbe INHOUD 1. Gemeentelijke parkeerkaarten voor bewoners 2. Gemeentelijke parkeerkaarten voor zorgverstrekkers

Nadere informatie

Gratis juridisch advies: extra zitdagen in 2019

Gratis juridisch advies: extra zitdagen in 2019 PERSBERICHT 02/19 DD. 15/01/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Gratis juridisch advies: extra zitdagen

Nadere informatie

WAAR? DEELNAME. ORG. & INFO Kermesse, WAAR? DEELNAME ORG. & INFO WAAR? ORG. & INFO

WAAR? DEELNAME. ORG. & INFO Kermesse, WAAR? DEELNAME ORG. & INFO WAAR? ORG. & INFO WATTEDOEN SEPTEMBER 2018 MEERDAAGSE EVENEMENTEN / TENTOONSTELLINGEN VAN 31 AUGUSTUS 2018 TOT 2 SEPTEMBER 2018 2018 CONCERT OP HET WATER: EVERY END MEANS A NEW START vr en za 20u30-22u00 zo 19u30-21u00

Nadere informatie

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort Beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort 1 Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust 1. Clubhouse VVW Nieuwpoort Watersportlaan 11, 0475 36 27 30 U wil de Kust bezoeken en uw handicap

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

THEATERGEZELSCHAP SPERANZA

THEATERGEZELSCHAP SPERANZA 1 THEATERGEZELSCHAP SPERANZA TREKT DOOR VLAANDEREN TEN VOORDELE VAN GOEDE DOELEN We spelen het toneelstuk TANYA De auteur is Eddy Van Ginckel Er zijn 2 acteurs: JUDITH BRUNEEL speelt de titelrol TANYA

Nadere informatie

84e Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer

84e Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer 84e Nationale Hulde aan Z.M. Koning Albert I en de Helden van de IJzer Nieuwpoort - 04-08-2019 Beste vrienden van de oud-strijders, De Grote Oorlog mag nooit vergeten worden. Reeds voor de 84ste keer mag

Nadere informatie

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort Beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort 1 Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust U wil de Kust bezoeken en uw handicap of beperking vergt wat extra voorbereiding, dan is dit

Nadere informatie

Familiedag op Kinderboerderij De Lenspolder

Familiedag op Kinderboerderij De Lenspolder PERSBERICHT 21/19 DD. 02/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Familiedag op Kinderboerderij De Lenspolder

Nadere informatie

Nieuwpoort wordt #sportersbelevenmeer-stad

Nieuwpoort wordt #sportersbelevenmeer-stad PERSBERICHT 55/18 DD. 24/12/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Nieuwpoort wordt #sportersbelevenmeer-stad

Nadere informatie

Nieuwe straatnaamborden sieren straatbeeld

Nieuwe straatnaamborden sieren straatbeeld PERSBERICHT 49/18 DD. 20/11/18 Nieuwe straatnaamborden sieren straatbeeld In 2018 verving het stadsbestuur 300 straatnaamborden in de historische stadskern. Het investeerde hierin 6.975,86 euro. In 2019

Nadere informatie

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort Beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort 1 Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust U wil de Kust bezoeken en uw handicap

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Wühllschleger : Mattie Augustijn : Jos Vogel : Jos de Buck M.m.v.

Nadere informatie

Gemeenteschool De Pagaaier schenkt opbrengst ontbijtactie aan Gif mo sjette en vzw Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen

Gemeenteschool De Pagaaier schenkt opbrengst ontbijtactie aan Gif mo sjette en vzw Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen PERSBERICHT 11/19 DD. 25/02/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Gemeenteschool De Pagaaier schenkt opbrengst

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

T BOEKSKE. Mountainbiken De Sint Winterkaarstpel Cursus bridge voor beginners Zaklampentocht. KWB Quiz. Met in dit nummer: Oktober 2019 ~ nummer 175

T BOEKSKE. Mountainbiken De Sint Winterkaarstpel Cursus bridge voor beginners Zaklampentocht. KWB Quiz. Met in dit nummer: Oktober 2019 ~ nummer 175 T BOEKSKE Oktober 2019 ~ nummer 175 Met in dit nummer: Mountainbiken De Sint Winterkaarstpel Cursus bridge voor beginners Zaklampentocht KWB Quiz 1 WAT DOET KWB? KWB Keerbergen is een echte gezinsbeweging.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING 1 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 29 SEPTEMBER 2016 In toepassing van artikel 252 1 en 252 2 van het gemeentedecreet wordt onderhavige lijst opgesteld met de beknopte omschrijving van de besluiten

Nadere informatie

Feestelijke opening Lokaal Opvanginitiatief L Yser

Feestelijke opening Lokaal Opvanginitiatief L Yser PERSBERICHT 51/18 DD. 30/11/18 Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan gerust een e-mail naar communicatie@nieuwpoort.be! Feestelijke opening Lokaal Opvanginitiatief L Yser Op

Nadere informatie

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort

Beter toegankelijke restaurants en cafés in. Nieuwpoort. beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort Beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort beter toegankelijke restaurants en cafés in Nieuwpoort 1 Beter toegankelijke restaurants en cafés aan de Kust Je wil de Kust bezoeken en je handicap

Nadere informatie

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst.

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst. Het hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie is sinds de 13de eeuw tot op heden een plaats waar aan ziekenzorg en bejaardenzorg wordt gedaan. Daarnaast is het een bekend bedevaartsoord. Twee aspecten

Nadere informatie

Woensdag 19 april is het in gans Vlaanderen Buitenspeeldag, een initiatief dat ook in Nieuwpoort telkens zeer succesvol is!

Woensdag 19 april is het in gans Vlaanderen Buitenspeeldag, een initiatief dat ook in Nieuwpoort telkens zeer succesvol is! PERSBERICHT 17/17 DD. 12/04/17 KOM JE BUITENSPELEN? Woensdag 19 april is het in gans Vlaanderen Buitenspeeldag, een initiatief dat ook in Nieuwpoort telkens zeer succesvol is! Op en aan het stedelijk sportpark

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

Open Monumentendag Hoogeveen 2012: Groen van Toen Deel 2: Overige activiteiten

Open Monumentendag Hoogeveen 2012: Groen van Toen Deel 2: Overige activiteiten Het groen in Hoogeveen: Van Park naar Park. Wandeltocht langs oud en jong groen. Speciaal voor Open Monumentendag 2012 is er een tweedaagse wandelroute door Hoogeveen ontwikkeld. Deze route is voor de

Nadere informatie

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012 Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) Wie herinnert zich

Nadere informatie

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin

Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Op algemene aanvraag plannen wij een toeristische vakantie naar Noord Holland en verblijven er nog eens in het uniek gelegen strandhotel Het Hoge Duin Het is een volledig nieuw programma maar we zullen

Nadere informatie

Kalender van educatieve activiteiten

Kalender van educatieve activiteiten Kalender van educatieve activiteiten 2017-2018 Dit is een voorlopige versie van de educatieve activiteitenkalender van Bubble voor het schooljaar 2017-2018. De agenda van de website van Bubble zal regelmatig

Nadere informatie

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018

ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2018 Foton: er zit muziek in! Muziek ontspant en spreekt tot ons hart! Elke eerste woensdag van

Nadere informatie

SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR

SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR SPORT ACTIEF ZOMER 2016 AANBOD 18+ INSCHRIJVEN KAN VIA DE WEBSITE VANAF 30 MEI OM 10 UUR 2 HET GROTE YOGA PROJECT!! Hou je van yoga, en ben je altijd wel te vinden voor een unieke ervaring, mis dan deze

Nadere informatie

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE juni/juli/aug 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via PERSBERICHT 40/18 DD. 26/09/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Dag van de Garnaal Zaterdag 29 september

Nadere informatie

WERKBUNDEL AAD STATION. ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW

WERKBUNDEL AAD STATION. ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW WERKBUNDEL AAD STATION ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW praat-plaat station 2 strip station 1 2 3 gebaar 1 gebaar 2 gebaar 3 gebaar 4 gebaar 5 4 gebaar 6 gebaar

Nadere informatie

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via

Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel of via PERSBERICHT 41/18 DD. 02/10/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Concessie ijsverkoop Stad Nieuwpoort schrijft

Nadere informatie

600_601_602_605_620_621_20090901.xls: 1600.WeekdagSchool Pag. 1/21 Afgedrukt : 15/06/2009, 9:40

600_601_602_605_620_621_20090901.xls: 1600.WeekdagSchool Pag. 1/21 Afgedrukt : 15/06/2009, 9:40 602 Meer - Hoogstraten - Antwerpen - via Brecht Station en Schoten ring maandag tot vrijdag (schooldagen) Film 620 620 621 602 621 600 621 600 605 620 600 621 602 621 605 620 620 600 601 621 620 Rit Nummer

Nadere informatie

foton ontmoetingsmomenten heet u hartelijk welkom op de voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten

foton ontmoetingsmomenten heet u hartelijk welkom op de voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten foton heet u hartelijk welkom op de ontmoetingsmomenten voor personen met dementie, hun familie en sympathisanten van september tot december 2017 september zondag 3 woensdag 6 vrijdag 15 Wandelen in Bulskampveld

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Nieuwe sfeerverlichting in Nieuwpoort-Bad

Nieuwe sfeerverlichting in Nieuwpoort-Bad PERSBERICHT 52/18 DD. 6/12/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Nieuwe sfeerverlichting in Nieuwpoort-Bad

Nadere informatie

Dag van de Jeugdbeweging

Dag van de Jeugdbeweging PERSBERICHT 43/18 DD. 18/10/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be Dag van de Jeugdbeweging Op vrijdag 19 oktober

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

College van vrijdag 18 maart 2016

College van vrijdag 18 maart 2016 College van vrijdag 18 maart 2016 Ringfietspad krijgt nieuwe verlichting (SW A210 nr. 02360)... 2 Stad zoekt uitbater voor tijdelijke mobiele snackbar aan openluchtzwembad De Molen (SB A180 nr. 2332)...

Nadere informatie

De opening van Zomer vol kunst vindt plaats op vrijdag 30 juni 2017 om 18u30 in Zaal Iseland. Afzonderlijke persnota volgt.

De opening van Zomer vol kunst vindt plaats op vrijdag 30 juni 2017 om 18u30 in Zaal Iseland. Afzonderlijke persnota volgt. PERSBERICHTEN 30/17 DD. 27/06/17 PERSMOMENT WIELERWEDSTRIJDEN Op dinsdag 4 juli vindt om 11 u in zaal City, Valkestraat 18 een persmoment plaats naar aanleiding van de UCI wielerwedstrijden die op 4 maart

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

Harmonisch Park- en Groenbeheer. Studiedag. paden en verhardingen. Oostende donderdag 24 maart 2011 Hasselt donderdag 7 april 2011.

Harmonisch Park- en Groenbeheer. Studiedag. paden en verhardingen. Oostende donderdag 24 maart 2011 Hasselt donderdag 7 april 2011. Harmonisch Park- en Groenbeheer Studiedag paden en verhardingen Oostende donderdag 24 maart 2011 Hasselt donderdag 7 april 2011 Arcadis Arcadis De aanleg van paden en verhardingen in groengebieden is vaak

Nadere informatie

Resultaat opvraging perceel gelegen in Sint-Truiden afdeling SINT-TRUIDEN 1 AFD, sectie G met perceelnummer 0317/00B009 [71053G0317/00B009]

Resultaat opvraging perceel gelegen in Sint-Truiden afdeling SINT-TRUIDEN 1 AFD, sectie G met perceelnummer 0317/00B009 [71053G0317/00B009] Informatievraag Onroerend erfgoed Gegevens opvraging Ordernummer: O2019-0031592 Datum opzoeking: 12/02/2019 Referentienummer: 317B9 Zoekdata: 71053G0317/00B009 Perceel: 71053G0317/00B009 opvraging perceel

Nadere informatie

WERKBUNDEL PROJECT STATION. ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW

WERKBUNDEL PROJECT STATION. ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW WERKBUNDEL PROJECT STATION ontwikkeld door Oliva Moors en Mieke Willaert IN OPDRACHT VAN DE DAGEN VZW station 2 3 1 2 4 1 werkblad treinkaart 1 2 thuis station treinkaarten ok spoor1 5 thuis treinkaart

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 27 mei 2019 Afdeling onthaal en dienstverlening - Dienstverlening Getekend door 18 Tijdelijk verkeersreglement - Schoolfeest Bubao De Regenboog

Nadere informatie

Dit schooljaar reizen we door het Evangelie heen. Nadat we vorige maand onze eigen fouten onder de loep namen,

Dit schooljaar reizen we door het Evangelie heen. Nadat we vorige maand onze eigen fouten onder de loep namen, Terug Antwerpen, 1 februari 2016. Beste ouders, Dit schooljaar reizen we door het Evangelie heen. Nadat we vorige maand onze eigen fouten onder de loep namen, kijken we nu naar de anderen, die ons onrecht

Nadere informatie

Kalender van educatieve activiteiten

Kalender van educatieve activiteiten Kalender van educatieve activiteiten 2017-2018 Dit is een voorlopige versie van de educatieve activiteitenkalender van Bubble voor het schooljaar 2017-2018. De agenda van de website van Bubble zal regelmatig

Nadere informatie

Ons lid, Magda Ickx heeft gisteren een nieuwe knie gekregen. Wij wensen haar een spoedig herstel en revalidatie toe.

Ons lid, Magda Ickx heeft gisteren een nieuwe knie gekregen. Wij wensen haar een spoedig herstel en revalidatie toe. Argenta IBAN BE 43 97916587 9301 Brasschaat, 6 maart 2018. Beste vrienden; Ons lid, Magda Ickx heeft gisteren een nieuwe knie gekregen. Wij wensen haar een spoedig herstel en revalidatie toe. De Valentijns

Nadere informatie

AFZ. STAD NIEUWPOORT MARKTPLEIN NIEUWPOORT PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE

AFZ. STAD NIEUWPOORT MARKTPLEIN NIEUWPOORT PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE AFZ. STAD NIEUWPOORT MARKTPLEIN 7 8620 NIEUWPOORT PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE NR. 5 TWEEMAANDELIJKS NOVEMBER-DECEMBER 2018 JAARGANG 47 AFGIFTEKANTOOR 9099 GENT X P923946 bvba Debruyne Joeri DAKWERKEN Pemenhoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

VRIJETIJDSBROCHURE HUIZE ROZENWINGERD ZOMER 2017

VRIJETIJDSBROCHURE HUIZE ROZENWINGERD ZOMER 2017 VRIJETIJDSBROCHURE HUIZE ROZENWINGERD ZOMER 2017 HUIZE ROZENWINGERD, BITTERZOETLAAN 5a, 8670 OOSTDUINKERKE, vrije.tijd@rozenwingerd.be 1 2 Beste, Hierbij de brochure met een overzicht van onze zomeruitstappen.

Nadere informatie

Visit Nieuwpoort overgenomen door Stad Nieuwpoort

Visit Nieuwpoort overgenomen door Stad Nieuwpoort PERSBERICHT 54/18 DD. 18/12/18 Indien je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar communicatie@nieuwpoort.be! Visit Nieuwpoort overgenomen door Stad Nieuwpoort De stad Nieuwpoort

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

Thuiskomen in Nieuwpoort

Thuiskomen in Nieuwpoort Residentie SeaBorn 15 IEUWBOUWAPPARTEMETE Thuiskomen in ieuwpoort Unieke combinatie aan de kust De voorbije jaren is ieuwpoort Bad uitgegroeid tot de meest bruisende badstad aan de Belgische kust. De aanwezigheid

Nadere informatie

NIYR18 - Deelnemersinfo

NIYR18 - Deelnemersinfo Onthaal NIYR18 - Deelnemersinfo We verwelkomen jullie vanaf 18u30 in de VYNieuwpoort, Watersportlaan 11, 8620 Nieuwpoort. Meld je aan aan het onthaal en ontvang daar je deelnemerszak. Het is belangrijk

Nadere informatie

Nieuwpoort Hartveilig

Nieuwpoort Hartveilig PERSBERICHT 44/19 DD. 18/06/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Nieuwpoort Hartveilig Dit jaar vindt van

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere,

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 November Van maandag 30 oktober t.e.m. zondag 5 november 2017 - herfstvakantie 6 Instapdag kleuters 7 De Krekel L5 en L6 culturele activiteit Show gebracht door het jeugdtheater

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 27 JUNI u 30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 27 JUNI u 30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING 27 JUNI 2013 17 u 30 RAADZAAL 1. GEMEENTERAADSCOMMISSIE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING EN VERZELFSTANDIGING. AANDUIDING LEDEN. De raad besloot in zitting dd. 25 april

Nadere informatie

Hasselt, juli Beste vrienden,

Hasselt, juli Beste vrienden, Hasselt, juli 2017 Beste vrienden, Terwijl we al hebben genoten van de mooie zomer en nog zoveel meer, zijn we er weer met ons nieuw programma. We hebben gezocht naar een gevarieerd najaarsprogramma..

Nadere informatie

11:00 Meer Bewegen voor Ouderen Groep 2 Ontmoeting 1 en 2 14:30 Natuur Ontmoeting 2 13 Zaterdag 10:30 H. Mis Ontmoeting

11:00 Meer Bewegen voor Ouderen Groep 2 Ontmoeting 1 en 2 14:30 Natuur Ontmoeting 2 13 Zaterdag 10:30 H. Mis Ontmoeting Juli 1 Maandag 9:30 Houtbewerking Tuin - Pietekoike 2 Dinsdag 9:30 Houtbewerking Tuin - Pietekoike 3 Woensdag 10:30 H. Mis Ontmoeting 2 4 Donderdag 5 Vrijdag 10:00 Bibliotheek huiskamer BG 14:00 Uitbus

Nadere informatie

VAREND ERFGOED IN VLAANDEREN VLAADEREN. onroerenderfgoed.be

VAREND ERFGOED IN VLAANDEREN VLAADEREN. onroerenderfgoed.be VAREND ERFGOED IN VLAANDEREN VLAADEREN onroerenderfgoed.be onroerenderfgoed.be VAREND ERFGOED IN VLAANDEREN WAT IS VAREND ERFGOED? Deze folder geeft een overzicht van de regelgeving die vanaf 1 januari

Nadere informatie

VIERING GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

VIERING GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM PERSBERICHT 24/18 DD. 12/06/18 Foto s kunnen in hoge resolutie via de dienst communicatie opgevraagd worden: T 058 22 44 13 communicatie@nieuwpoort.be VIERING GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM Op zaterdag 23 juni

Nadere informatie

Programma Herfst 2017

Programma Herfst 2017 GEZINSBOND AFDELING EEKLO Ledenkrant met info over activiteiten in uw afdeling Nr 122 oktober 2017 Programma Herfst 2017 Tweedehandsbeurs Kinderen Chef Sint op bezoek bij je thuis Stikkedonkerwandeling

Nadere informatie

Tweede Holsbeekse. Vredesweek

Tweede Holsbeekse. Vredesweek 30/9-3/10 15 Tweede Holsbeekse Vredesweek Voorwoord Beste inwoner van Holsbeek, De eerste grote herdenkingsgolf van 100 jaar Groote Oorlog ligt achter ons. Desondanks blijft oorlogsvoering brandend actueel

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Binckhorst in Beweging

Nieuwsbrief Binckhorst in Beweging pagina 1 van 5 Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven. 18 april 2019 in Beweging Met deze nieuwsbrief wil de gemeente u zo goed mogelijk informeren over de ontwikkelingen

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Lees verder op https://www.feestdagen-belgie.be/ Feestdagen België 2019 Dit zijn de exacte datums van de officiële Belgische feestdagen / verlofdagen / vakantiedagen / wettelijke feestdagen / vrije dagen

Nadere informatie

Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017

Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017 Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017 Zing Nederlands met me Een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse (pop)liedjes worden gezongen met vluchtelingen en expast, samen met alle andere Oldenzalers

Nadere informatie

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt Herk loopt 2017 Paasspel in het Olmenhof Activiteiten in De Cirkel Fietsen en wandelen langs de Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur

Nadere informatie