Parijs. 5 Havo. Kijk en leestips Alvast in de stemming komen? Films: Amélie, Da Vinci Code, La Haine Boeken: Da Vinci Code, Lonely Planet France.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parijs. 5 Havo. Kijk en leestips Alvast in de stemming komen? Films: Amélie, Da Vinci Code, La Haine Boeken: Da Vinci Code, Lonely Planet France."

Transcriptie

1 Het Weer Het klimaat in Parijs kent een landklimaat, dus warme zomers en koude winters. De temperatuur kan in de winter dalen tot rond de 0 C. Warme kleding meenemen dus. Voor meer info: Telefoonnummers opslaan in je mobiel Verlies / diefstal bankpas Abn-Amro: Fortis bank: ING: Rabobank: Postbank: Andere: Blokkeren mobiele telefoons Debitel: Dutchtone: KPN: Libertel: Orange: 1881 Tele2 mobiel: Telfort: Tmobile: Kijk en leestips Alvast in de stemming komen? Films: Amélie, Da Vinci Code, La Haine Boeken: Da Vinci Code, Lonely Planet France. Parijs Ichthus Lyceum STEDENREIS 5 Havo 28 november t/m 2 december 2011

2 Bezienswaardigheden belangrijke verdragen gesloten zoals het uitroepen van het Duitse Keizerrijk op 18 januari 1871 en het Verdrag van Versailles (18 juni 1919) waarmee de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. Ontdek de vele koningsschatten en ervaar hoe Marie Antoinette (vrouw van Lodewijk XVI, kleinzoon van de Zonnekoning) heeft geleefd in dit paleis. Centre Georges Pompidou Dit moderne gebouw is het centrum voor de moderne kunst, waar zowel voorstellingen als exposities worden gehouden. Het opvallende uiterlijk, de gevel van glas met de vele pijpen en buizen, doet het gebouw niet over het hoofd zien. Deze gevel doet eraan denken dat het gebouw binnenstebuiten is gekeerd. Hier wonen wij op donderdagavond een voorstelling moderne dans bij. Catacomben Dit netwerk van ondergrondse kamers en galerijen, biedt een tunnelstelsel van meer dan 300 km lang, waar ongeveer zes miljoen Parijzenaren liggen. Hier werden de lichamen van overvolle kerkhoven gebracht en het tunnelstelsel is in de WO II gebruikt door het verzet. Tegenwoordig is 1,7 km opengesteld voor het publiek. Een afdaling van 25 m trappen brengt ons een griezelige wandeling langs beenderen en schedels van miljoenen Parijzenaars.

3 Bezienswaardigheden Paris, Paris Montmartre Oorspronkelijk was deze wijk in Parijs een dorp op een heuvel buiten Parijs. Door de uitbreiding van de stad is het dorp inmiddels bij de stad betrokken en is het een zeer populaire wijk onder toeristen. Bovenop de heuvel bevindt zich de basiliek de Sacré-Coeur (Heilige Hartbasiliek). Deze mooie, witte basiliek is gebouwd ter herdenking van de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog van Verderop in de wijk vind je het plein Place Du Tertre, een plein waar veel kunstenaars aan toeristen hun kunsten (voornamelijk schilderijen van Parijs) verkopen. Geniet in deze wijk van de Franse kneuterigheid en ervaar het dorpsgevoel nu het nog kan, want steeds meer horecagelegenheden buiten deze plek uit. Château de Versailles Dit paleis, dat zich 20 km buiten Parijs bevindt, is gebouwd als jachtslot door koning Lodewijk XIII. Zijn zoon Lodewijk XIV (de Zonnekoning) breidde het gebouw uit tot een reusachtig kasteel in een 800 hectare groot domein. Het kasteel is omgeven door een prachtige tuin in Franse stijl (spiegelstijl). Het paleis staat op de lijst van werelderfgoed, opgesteld door UNESCO. Een van de meest bijzondere plekken in dit paleis is de Spiegelzaal. Hier zijn enkele Bonjour! Nog een dag of tien en dan is het zo ver. De stedenreis van 5 Havo naar Parijs. De stad van de romantiek, de avant-garde, rijke historie en heel veel cultuur. Een metropool binnen Frankrijk, want de tweede grote stad komt qua inwoneraantal ver achter Parijs. Hier gebeurt het allemaal in Frankrijk. En niet alleen qua inwoners steekt Parijs met kop en schouder boven alle andere Franse steden uit. De stad kent eveneens een hele rijke en revolutionaire geschiedenis. Daarnaast is Parijs ook nog eens de stad die betreft mode en trends met steden als Milaan en Londen voorop loopt in Europa. Met de uitgifte van dit boekje kan de voorpret beginnen. Hierin vind je alle informatie die je daar en vooraf nodig hebt. Wij hopen dat jullie er veel zin in hebben. Wij in ieder geval wel! Bon voyage!

4 Reisinformatie We verblijven in: Hotel Montmartrois rue du Chevalier-de-la-Barre 18th Arr., Parijs.l Vertrek: maandag 28 november: 7.30 uur Begeleiders: Désirée de Beer Janneke van de Pol Arjan Odijk Aanbevolen: Bezoek websites van musea en voorstellingen (zie voor meer info verderop in dit boekje) Tips: Sluit een aanvullende reisverzekering af en sla de belangrijke telefoonnummers op in je telefoon: docenten en voor verlies/diefstal )zie verderop in dit boekje) de geschiedenis van de westerse kunst bestrijkt tussen 1848 en 1914 met een sterk accent op de Franse kunst. In dit museum vind je een grote verzameling van de impressionistische schilderkunst en beeldhouwwerken. Het impressionisme is een afzetting tegen het conservatief classicisme en wordt gekenmerkt door een stijl waarbij het onmiddellijke beeld wordt weergegeven van het direct geziene op dat moment. De schilderijen, die soms een verzameling aan korte streepjes en stipjes is, geeft een beeld weer van het alledaagse leven, in tegenstelling tot de nationalistische triomf van het classicisme, dat overigens veel rechte lijnen en strepen gebruikte. Bekende schilders binnen het impressionisme zijn Vincent van Gogh, Claude Monet, Édouard Manet en Henri Rousseau. Louvre Misschien wel het bekendste museum van de wereld. In dit reusachtige museum, vind je het bekende schilderij van Da Vinci, de Mona Lisa. Dit schilderij is bekend geworden door de mysterieuze lach van de dame, die levensecht lijkt. Het museum bevindt zich in een oud middeleeuws kasteel en bestaat uit drie vleugels en valt op door de glazen piramide op het plein. Naast de Mona Lisa vind je hier nog vele andere wereldberoemde kunstwerken, zoals de Venus van Milo.

5 Bezienswaardigheden Paklijst Notre-Dame Deze in gotische stijl gebouwde kathedraal ligt op het Ile de la Cité. De bouw begon in 1163 en de kerk werd voltooid in De entree wordt gevormd door drie gebeeldhouwde portalen met middeleeuwse voorstellingen uit de bijbel. De twee torens zijn elk 69 meter hoog. De noord- zuid en westgevel zijn versierd met grote roosvensters. Hôtel des Invalides De invalides voor wie dit imposante Hôtel was bedoeld, waren de gewonde soldaten. Lodewijk XIV liet het bouwen en bevat heden ten dage de graftombe van Napoleon. In 1840 werd zijn lichaam, zo n, 19 jaar na zijn dood, van St. Helena naar Parijs overgebracht. Musée de l Armée (oorlogsmuseum) De trotse militaire geschiedenis van Frankrijk staat centraal in dit museum. Het herbergt militaire kunst van de Oudheid tor heden. Een aparte, moderne afdeling is gewijd aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Verder is de legertent van Napoleon te zien en zijn opgezette hond. Belangrijk, niet vergeten: De diners zijn betaald, maar voor de lunches en alle drankjes moet je zelf geld meenemen! Denk aan een geldig paspoort of identiteitskaart en een mobiel met voldoende beltegoed. Paklijst: warme kleding muts en handschoenen regenkleding schoeisel waarop je goed kunt lopen!! rugzakje voor overdag toiletartikelen fotocamera evt. eventueel je eigen hoofdkussen Je ontvangt van ons in de bus: plattegrondje Parijs Niet toegestaan: Alcoholgebruik in de bus of op de kamer van het hotel.

6 Regels, afspraken en Breken, slopen en bouwen Voor de gehele reis: houd altijd rekening met elkaar en andere mensen toon respect voor de cultuur van de stad die je gaat bezoeken. wees altijd op tijd voor activiteiten en andere afspraken. je neemt aan alle activiteiten deel. ga altijd in groepsverband op stap en zorg ervoor dat er in ieder geval een mobiele telefoon in de groep aanwezig is en aanstaat!! voor noodgevallen indien je met een groep(je) ergens heen wilt, meld dit dan van tevoren bij een van je begeleiders. pas op voor zakkenrollers, afzetters en oplichters! neem niet teveel geld mee op straat (eigen risico). je zult behoorlijk wat kilometers wandelen; zorg voor comfortabele schoenen. ken op alle fronten je grenzen en respecteer deze; hang niet de stoere bink (m/v) uit! in het hotel mag je nergens roken! neem dit boekje altijd mee! De wegen werden brede, lange, rechte lanen met aan het einde een mooi, vaak historisch, gebouw. Deze gebouwen werden als het ware uitgelicht en moesten opvallen. Een voorbeeld hiervan is de Arc de Triomphe, de triomfboog van Napoleon. Dit gebouw staat in het midden van een rotonde, waar maar liefst acht rechte, lange wegen op uitkomen. Eén daarvan is de bekende Champs- Elysées, waar de Tour de France zijn laatste ronde houdt. Dus hijs je zelf eens dit 50 meter hoge gebouw op en ervaar het zichtassen-stelsel van Haussmann. Want als je hier boven op staat, zul je zien dat de Arc niet het enige gebouw is dat onderdeel is van een zichtas. Het is Haussmann zeer goed gelukt om Parijs de allure terug te geven, maar ook om Parijs een moderne stad te laten worden met straatverlichting en riolering. Vele andere Europese steden raakten geïnspireerd door het werk van Haussman. Steden als Brussel (ook wel Petit-Paris genoemd, door de Haussmann structuur), Rome en Budapest hebben allemaal een grote stadsvernieuwing ondergaan, volgens de Haussmann style. Zelfs Hitler raakte geïnspireerd en had grootste plannen voor Berlijn. Hij had ook plannen over een triomfboog en een Volkspaleis. De uitbraak van de Tweede Wereldoorlog in 1939 verhinderde deze plannen.

7 De Stad Parijs..Tips Parijs kent een hele rijke geschiedenis, maar helaas is dit boekje daar te klein voor. Dus stappen we in rond het jaar 1789, het jaar van de revolutie dat gevolgd werd door het Napoleontische bewind, dat Frankrijk een modern landsbestuur bracht. Echter dit bestuur veranderde weinig aan de problemen waarmee de hoofdstad worstelde. Het oudste deel van het centrum (1e zeven arrondissementen) leek in de eerste helft van de 19e eeuw op een laatmiddeleeuwse stad. Gebouwen stonden dicht op elkaar, straten waren nauw, er woonden soms wel duizend mensen op een hectare, riolering ontbrak evenals stromend water. Parijs was een donkere en smerige stad, waar ook veel epidemieën uitbraken. In 1848 kwam de omwenteling; de nieuwe president Louis-Napoleon Bonaparte koos baron Georges Eugène Haussmann als prefect van de Seine. De architect en stadsvernieuwer moest Parijs weer allure geven. Zijn eerste grote plan was de Grande Croisée, een assenstelsel van wegen dat dwars door de bestaande bebouwing werd gemaakt. Hiervoor moesten vele krotten wijken, maar de verbindingen tussen zuid, noord, oost en west werden verbeterd. De nieuwe wegen werden een onderdeel van een zichtassen-stelsel. Een stelsel dat er voor moest zorgen dat alle belangrijke gebouwen opvielen. Voor in het hotel: de stedenreis is géén introductiekamp! heren en dames slapen gescheiden. houd rekening met andere gasten, maak geen lawaai; gasten willen s nachts slapen aanwezigheid bij het ontbijt is voor iedereen verplicht. maak van je kamer geen zwijnenstal. maximaal 5 minuten douchen per persoon. na een door de leiding vastgestelde tijd ben je op je kamer. zorg dat je aan je uren slaap toekomt: we hebben een vol, energievretend programma.

8 Programma maandag 28 november: vertrek 7.30 uur van school na aankomst( ong uur) installeren in de hotelkamers bezoek Sacré-Coeur en rondwandeling Montmartre s avonds eten we gezamenlijk in een bijzonder restaurant en bezoeken we eventueel de Eiffeltoren dinsdag 29 november: 8.00 uur ontbijt 8.45 uur vertrek naar centrum uur fietstocht door de stad langs de beroemde plekken. Lunch uur bezoek graf Napoleon en Militair Museum uur vertrek naar omgeving Centre Pompidou waar we eten Nachtelijke bustocht door centrum Parijs woensdag 30 november: 7.30 uur ontbijt uur aankomst in Versailles, rondleiding in het paleis. Bezoek aan de tuinen uur terug in de stad, lunch uur verzamelen voor het Louvre en bezoek van dit museum uur diner uur voorstelling Voca People in theater Bobino donderdag 1 december 8.00 uur ontbijt 9.00 uur vertrek naar de Notre-Dame uur rondwandeling door de Catacomben daarna kun je winkelen of nog een museum induiken uur naar discothèque Madam waar je een buffet krijgt en waar je vervolgens uit je dak kunt gaan tot uur vrijdag 2 december rond uur zijn we terug in Driehuis.

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 Programma - Inleiding - Programma in Parijs - Praktische zaken in Parijs - Gedragsprotocol - Gegevensformulier - Inleveren gedragsprotocol - Eventuele vragen

Nadere informatie

Paris, la ville lumière Capitale de la douce France

Paris, la ville lumière Capitale de la douce France Paris, la ville lumière Capitale de la douce France https://www.youtube.com/watch? v=dyj6hqdhauo (5:54) Bekijk de beelden en probeer zo veel mogelijk namen van bekende plekken en historische monumenten

Nadere informatie

Berlijn: een bijzondere ervaring

Berlijn: een bijzondere ervaring Berlijn: een bijzondere ervaring Een bezoek aan de stad Berlijn en omgeving is meer dan de moeite waard. De stad heeft vele bezienswaardigheden, is erg gezellig en bovendien kom je op plaatsen waar je

Nadere informatie

Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO

Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO Overzicht programma: [1] Waarom deze reis [2] Keuze voor Parijs [3] Voorbereiding voor deze studiereis [4] Programma [5] Hotel [6] Betaling en kosten [7] Regels [8] Overige

Nadere informatie

Parijs Vrijdag de 10 juni

Parijs Vrijdag de 10 juni Parijs 1992 Vrijdag de 10 juni Kwart over zeven vertrokken uit hoofddorp. Kwart over een hadden wij een hotel: Hotel du Centre Rue Cler 24 bis VII Parijs Na het uitpakken gingen we de auto parkeren en

Nadere informatie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie AMSTERDAM Praag Parijs Sydney Ben Kom met ons mee! Binkie Juwelen van steden de mooiste steden van de wereld 3 e verdieping Schiet op, Binkie! Parijs Bewaar het

Nadere informatie

MEERDAAGSE Bestemming: Parijs

MEERDAAGSE Bestemming: Parijs MEERDAAGSE 2019 woensdag 3 juli - vrijdag 5 juli Bestemming: Parijs Programmaboekje Meerdaagse 2019 Parijs pagina 1 van 6 Programma woensdag 3 juli 05.45 uur Aanwezig op school 06.00 uur* Vertrek vanaf

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISA

APARISAPARISAPARISAPARISA Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep A Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk.

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk. Overzicht van de diverse reizen Sg Twickel locatie Woolderesweg juli 2014 Het TWICKEL College heeft de afgelopen schooljaren een totaalprogramma kunnen aanbieden voor de leerlingen in Havo-4 en Atheneum-5

Nadere informatie

Uitwisseling met Oekraïne

Uitwisseling met Oekraïne Overzicht van de diverse reizen Twickel College locatie Woolderesweg juli 2013 Uitwisseling met Oekraïne De Oekraïnereis is de enige uitwisseling van het internationaliseringsprogramma. In Oekraïne logeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief schoolreis editie 2

Nieuwsbrief schoolreis editie 2 Nieuwsbrief schoolreis editie 2 Contact: mevrouw E. Mertens T: +3173 5588182 E: e.mertens@kentalis.nl Datum: 23 februari 17 Betreft: Schoolreis maart 2017 Beste leerlingen, ouders en / of verzorgers, In

Nadere informatie

MEERDAAGSE Bestemming: Parijs

MEERDAAGSE Bestemming: Parijs MEERDAAGSE 2018 Bestemming: Parijs woensdag 27 juni - vrijdag 29 juni Programmaboekje Meerdaagse 2018 Parijs pagina 1 van 6 Programma woensdag 27 juni 05.45 uur Aanwezig op school 06.00 uur* Vertrek vanaf

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep B Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Beste leerling, Na de zomervakantie starten we het schooljaar met een werkweek naar Parijs. In dit boekje kun je vinden

Nadere informatie

Programma Parijsreis 2013

Programma Parijsreis 2013 Beste ouders, beste leerlingen Met deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van het programma van de boeiende Parijsreis die voor de deur staat Programma Parijsreis 2013 Uren zijn richttijden.

Nadere informatie

Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE

Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE Inhoudsopgave Voorwoord...3 Programma...4 Meeneemlijst...5 Accommodatie en kamerindeling...6 Informatie: activiteiten en bezienswaardigheden...8 Maandag...8 Dinsdag...9 Woensdag...

Nadere informatie

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese:

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese: 1 Parijs Meneer Spanjaart: +31622552115 Meneer Billet: +32486286926 Mevrouw Andriese: +31623789488 Route 1 Sacre Coeur à Moulin Rouge 2 Start: Afhankelijk van de plaats waar de bus stopt begint onze wandeling.

Nadere informatie

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Inleiding Eén van de hoogtepunten van je schoolcarrière is ongetwijfeld de reizenweek in het derde leerjaar. In het schooljaar 2015-2016 vindt deze reizenweek plaats

Nadere informatie

Paris, ville des lumiéres

Paris, ville des lumiéres Paris, ville des lumiéres 3 HAVO/VWO Woensdag 13 april t/m Vrijdag 15 april 1 Inleiding Dit schooljaar bezoeken we de mooie stad Parijs. We gaan er vanuit dat het een leuke, leerzame en succesvolle reis

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders

Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders Parijs 2015 Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders Dinsdag 29 september: (Neem eigen lunchpakket mee!) Om 06:30 uur aanwezig op de Fontein. We gaan bagage inladen en we vertrekken per touringcar naar

Nadere informatie

PARIJS BUITENLANDREIS

PARIJS BUITENLANDREIS PARIJS BUITENLANDREIS 2018-2019 REISORGANISATIE: Dhr. R. Eckhardt Dhr. T. Gerestein Dhr. R. van Hertum Mw. L. Beekman Dhr. M. Wilken Mw. C. Hellemans Mocht u contact willen opnemen met de één van de betrokken

Nadere informatie

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!...

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 1 Inhoud Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 8 2 Vertrek & Terugkomst Vertrek: Donderdag om circa 03.45

Nadere informatie

Programmaboekje Werkweek Londen 2014

Programmaboekje Werkweek Londen 2014 Programmaboekje Werkweek Londen 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Regels en afspraken.4,5 Checklist...6,7 Klimaat en kleding. 8 Tijdverschil..8 Geld..8 Veiligheid en gezondheid..9 Bagage.9

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

Bezienswaardigheden Parijs. Parijs. Paleis van Versailles

Bezienswaardigheden Parijs. Parijs. Paleis van Versailles Parijs Paleis van Versailles Het indrukwekkende Château de Versailles getuigd van de extravagantie ten tijde van de zonnekoning. Het rijkelijk versierde paleis en de al even prachtige formele tuin werd

Nadere informatie

Programmaboekje Havo 5 Berlijnreis. maandag 9 t/m vrijdag 13 september 2019

Programmaboekje Havo 5 Berlijnreis. maandag 9 t/m vrijdag 13 september 2019 Programmaboekje Havo 5 Berlijnreis maandag 9 t/m vrijdag 13 september 2019 Ich bin ein Berliner! Ooit deed de Amerikaanse president Kennedy deze uitspraak bij zijn bezoek aan Berlijn. Na een bezoek aan

Nadere informatie

EEN DAGJE PARIJS. Rond uur verzamelen bij afzetpunt Bateaux Mouches voor terugreis richting Nederland.

EEN DAGJE PARIJS. Rond uur verzamelen bij afzetpunt Bateaux Mouches voor terugreis richting Nederland. EEN DAGJE PARIJS U wordt opgehaald bij uw opstapplaats en vanaf daar begint uw reis richting Parijs. Tijdens de reis zal er een pauze worden gehouden van ongeveer 45 minuten. Rond 10.00-11.00uur zult u

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

maandag 28 september 2015

maandag 28 september 2015 06.30 Assen, school 07.00 Assen onderweg maandag 28 september 2015 verzamelen bij bus vertrek De 15 euro borg wordt opgehaald DE BUS INLADEN Zwaaien! Route: via Antwerpen, en Lille Borg in enveloppe met

Nadere informatie

Informatiemiddag werkweekreizen 3 oktober 2017

Informatiemiddag werkweekreizen 3 oktober 2017 Informatiemiddag werkweekreizen 3 oktober 2017 Programma vanmiddag 15.15-15.25: Uitleg inschrijfprocedure 15.25-15.35: Informatie Hamburg 15.35-15.45: Informatie Parijs 15.45-15.55: Informatie Oostenrijk

Nadere informatie

5.8. Boekverslag door M woorden 14 maart keer beoordeeld. Inleiding

5.8. Boekverslag door M woorden 14 maart keer beoordeeld. Inleiding Boekverslag door M. 2137 woorden 14 maart 2003 5.8 868 keer beoordeeld Vak Frans Inleiding Ik houd mijn Werkstuk over Parijs omdat ik in de meivakantie (19 mei 2001) ernaartoe ga. Dus ik vind het wel leuk

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 26 t/m 30 SEPTEMBER 2016 Checklist Reisweek Londen - Paspoort of ID-kaart (in je handbagage) - Medicijnen (als je die gebruikt) - Stevige schoenen (we lopen flink wat af!)

Nadere informatie

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek 2015. Deze week vindt plaats van maandag

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken!

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken! Parijs De lichstad 169 3-daagse citytrip naar één van de mooiste steden ter wereld. Parijs, een stad die U in Uw leven zeker moet bezocht hebben! Kom daarom samen met ons deze mythische stad ontdekken.

Nadere informatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie Disneyland, Parijs Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marnela-Vallée, een stad in de banlieue van Parijs, Frankrijk.

Nadere informatie

Stedentrip Parijs Autitravel

Stedentrip Parijs Autitravel Stedentrip Parijs Autitravel 11 t/m 15 juni 2015 Reizigers: Roel van wissen, Sam Haley, Martijn Ambrosius, David van Arendonk, David Jockin, Rik van Keeken & Rick van den Oord Reisleiders: Lisanne Harmsen

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven!

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per  . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! GRIEKENLANDREIS 2019 N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per e-mail. U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! DE REISLEIDING mevr. E. de Vos evo@wolfert.nl dhr. M. van Gulik mgu@wolfert.nl

Nadere informatie

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 25 t/m 29 SEPTEMBER 2017 Checklist Reisweek Londen - Paspoort of ID-kaart (in je handbagage) - Medicijnen (als je die gebruikt) - Stevige schoenen (we lopen flink wat af!)

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

Normandië 7 tot en met 11 april 2015

Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Programma voor vanavond 1) Informatie over de excursie De begeleiders Vertrek- en aankomsttijden De dagprogramma s Programma voor vanavond 2) De relatie tot de schoolvakken

Nadere informatie

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders:

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders: Londen Vertrek: Heen: maandag 26 september: 6.15 uur op het ISW: Professor Holwerdalaan 54/56, Naaldwijk verzamelen. Vertrek 6.45 uur. Wees op tijd en zorg dat je ID/ paspoort in je handbagage zit; dus

Nadere informatie

Ecole PERL Paris. Mijn lessen. Talenschool dicht bij de Bastille. IN HET HARTJE VAN PARIJS. Vanaf: -

Ecole PERL Paris. Mijn lessen. Talenschool dicht bij de Bastille. IN HET HARTJE VAN PARIJS. Vanaf: - Ecole PERL Paris Talenschool dicht bij de Bastille. Vanaf: - Ecole PERL Paris De talenschool PERL ligt in een zeer mooi gebouw in het hartje van Parijs, op enkele meters van het kerkhof Père Lachaise en

Nadere informatie

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken!

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken! Parijs De lichstad 169 3-daagse citytrip naar één van de mooiste steden ter wereld. Parijs, een stad die U in Uw leven zeker moet bezocht hebben! Kom daarom samen met ons deze mythische stad ontdekken.

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013

Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Met de Firma Van Drie naar de 55ste Biënnale van Venetië zondag 3 november - zaterdag 9 november 2013 Reisleider: André Groeneveld Na de succesvolle en gezellige Lustrum Kunstreis naar de Documenta13 in

Nadere informatie

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018

SCHOOLREIS LEERJAAR 3. Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 SCHOOLREIS LEERJAAR 3 Van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 TERSCHELLING Woensdag 8.00 uur verzamelen op school. Vertrek met de bus naar Harlingen. Bij aankomst op Terschelling fietsen we

Nadere informatie

ART HISTORY. de negentiende eeuw. H5 Hoofdstuk 3 Het Realisme Tweede helft 19de eeuw

ART HISTORY. de negentiende eeuw. H5 Hoofdstuk 3 Het Realisme Tweede helft 19de eeuw ART HISTORY de negentiende eeuw H5 Hoofdstuk 3 Het Realisme Tweede helft 19de eeuw Thema s uit het Realisme Hardwerkende fabrieksarbeiders. Eenvoudige plattelandsmensen. Kleine en alledaagse gebeurtenissen.

Nadere informatie

ART HISTORY Barok en Classicisme

ART HISTORY Barok en Classicisme ART HISTORY Barok en Classicisme H4-profiel Barok 17e eeuw Classicisme 18de eeuw ART HISTORY Barok en Rococo H4-profiel 17e eeuw Barok De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e

Nadere informatie

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 NOORDFRANKRIJK 07/09-09/09/2018 Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI De Eerste Wereldoorlog tekent onze geschiedenis. Ook in het Noorden van Frankrijk vinden we de sporen ervan

Nadere informatie

TEKST 1. De Eiffeltoren

TEKST 1. De Eiffeltoren TEKST 1 De Eiffeltoren De Eiffeltoren is wereldberoemd. De toren staat in Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. Elk jaar komen er meer dan zes miljoen mensen naar de Eiffeltoren kijken! Geschiedenis In 1889

Nadere informatie

INHOUD REIZEN NAAR PARIJS PARIJS 1STE ARRONDISSEMENT LOUVRE PALAIS-ROYAL PLACE VENDÔME 2DE ARRONDISSEMENT

INHOUD REIZEN NAAR PARIJS PARIJS 1STE ARRONDISSEMENT LOUVRE PALAIS-ROYAL PLACE VENDÔME 2DE ARRONDISSEMENT INHOUD REIZEN NAAR PARIJS Met de wagen 15 Met de trein 16 Met de bus 17 Met het vliegtuig 17 PARIJS Parijs voor altijd? 17 Geschiedenis 18 Eerste kennismaking 21 Internetsites 21 Reislectuur 22 Parijs

Nadere informatie

München. (misschien wel de leukste reis van ISW)

München. (misschien wel de leukste reis van ISW) München (misschien wel de leukste reis van ISW) 2016 Zondag 25 september t/m donderdag 29 september 2016 Dhr. A. Farhangi Dhr. D. Remijn Dhr. M. Oomen Dhr. M. van Zeijl Mevr. M. Claassen Mevr. H. van der

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

Uitwisseling Leerdam Blois

Uitwisseling Leerdam Blois Uitwisseling Leerdam Blois 2017 Waarom een uitwisseling? Het Europees Platform stelt een uitwisseling in de eerste drie jaren van TTO als verplicht Europese bewustwording Culturele bewustwording Bevordering

Nadere informatie

Parijs http://www.livingstone-travel-site.net 1

Parijs http://www.livingstone-travel-site.net 1 1 Inleiding...2 1.1 Livingstone s Travel Site...2 1.2 Het reisschema...2 2 Parijs...3 2.1 Algemeen...3 2.1.1 Bevolking...3 2.1.2 Geografisch...3 2.1.3 Godsdienst...3 2.1.4 Klimaat...3 2.1.5 Munt...3 2.1.6

Nadere informatie

Franse president wil Île de la Cité van Parijs revitaliseren.

Franse president wil Île de la Cité van Parijs revitaliseren. Franse president wil Île de la Cité van Parijs revitaliseren. Vele Franse presidenten hadden de ambitie om een footprint na te laten in Parijs. Georges Pompidou nam het initiatief voor het Centre Pompidou,

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

St. Christophers Gare Du Nord

St. Christophers Gare Du Nord Parijs 2015 Hotel St. Christophers Gare Du Nord Eigentijds jeugdhotel, geschikt voor schoolgroepen en centraal gelegen. Dit noemen onze klanten als belangrijkste eigenschappen van dit jeugdhotel. VOILÁ:

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Boomhut-hotel MÃ nchberg

Boomhut-hotel MÃ nchberg Boomhut-hotel MÃ nchberg Algemeen Een droom van ieder kind en stiekem ook van veel volwassenen... slapen in een boomhut! Deze droom kan nu uitkomen, want in Mönchberg in Duitsland staat een geweldige rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs.

Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs. 28,29,30 en 31 maart 2017 P A I S Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs. Hierbij ontvangen jullie een boekje over ons bezoek aan Parijs met daarin het programmaoverzicht

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 Dag 1 maandag 3 Juni 2019 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur

Nadere informatie

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++

VAN GOGH KRIJGT KLEUR NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 In 1886 vertrok Van Gogh naar Parijs. Hij maakte daar kennis met twee nieuwe schilderstromingen: het impressionisme en het pointillisme. Onder invloed van deze stromingen gingen de schilderijen

Nadere informatie

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst met het stappenplan. Je gaat vaak op zoek naar verbanden in een tekst. Wat

Nadere informatie

Wolfert fährt nach Berlin

Wolfert fährt nach Berlin Wolfert fährt nach Berlin Van maandag 4 september Tot vrijdag 8 september Wat kunt u lezen in deze presentatie? Reisleiding Noodnummers Bagage Geldzaken Programma Onderkomen Lunch en diner Regels Verzekering

Nadere informatie

MEERDAAGSE 2016. Bestemming: Londen

MEERDAAGSE 2016. Bestemming: Londen MEERDAAGSE 2016 woensdag 22 - vrijdag 24 juni 2016 Bestemming: Londen Programmaboekje Meerdaagse 2016 Londen pagina 1 van 6 Programma woensdag 22 juni 05.45 uur Aanwezig op school 06.00 uur* Vertrek vanaf

Nadere informatie

Citytrip. Noord-Holland & Friesland

Citytrip. Noord-Holland & Friesland Citytrip Noord-Holland & Friesland 2013 Citytrip Noord-Holland & Friesland Leeuwarden, 18 Oktober 2013 Groepsleden: Fenna Palsma René Zondervan Docent: K. Siegers 2 P a g e Inleiding Citytrip is een project

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

Informatiemiddag werkweekreizen 9 oktober 2018

Informatiemiddag werkweekreizen 9 oktober 2018 Informatiemiddag werkweekreizen 9 oktober 2018 Programma vanmiddag 15.15-15.25: Uitleg inschrijfprocedure 15.25-15.35: Informatie Hamburg 15.35-15.45: Informatie Parijs 15.45-15.55: Informatie Oostenrijk

Nadere informatie

5.6. Spreekbeurt door een scholier 1641 woorden 9 juni keer beoordeeld. Nederlands. Presentatie Parijs door Devil's Owner. 1.

5.6. Spreekbeurt door een scholier 1641 woorden 9 juni keer beoordeeld. Nederlands. Presentatie Parijs door Devil's Owner. 1. Spreekbeurt door een scholier 1641 woorden 9 juni 2004 5.6 183 keer beoordeeld Vak Nederlands Presentatie Parijs door Devil's Owner 1.Algemeen 1.1 Inleiding Dag beste vrienden en mevrouw Sel. Wij zullen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG]

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] 1 e graad secundair onderwijs Naam:... NATIONALE BASILIEK VAN HET HEILIG HART KOEKELBERG [DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] Met dit boekje kan je zelfstandig of in groep kennismaken met de basiliek. 2 Hoe ga

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

Divertissement Périphérique Drie dagen kunst en cultuur rondom Parijs

Divertissement Périphérique Drie dagen kunst en cultuur rondom Parijs Divertissement Périphérique Drie dagen kunst en cultuur rondom Parijs Parijs heeft zo veel te bieden dat ze een jaarlijks bezoek meer dan waard is. Daarbij wordt gemakkelijk vergeten dat er in de directe

Nadere informatie

Londenreis Programma Instructies Aandachtspunten Vragen

Londenreis Programma Instructies Aandachtspunten Vragen Londenreis 2019 Londenreis 2019 Programma Instructies Aandachtspunten Vragen Programma maandag 3 juni 05.30u Verzamelen bij stadion de Koel, inpakken bus 06.00u Vertrek naar Calais 12.35u Boot van Calais

Nadere informatie

Wolfert fährt nach Berlin

Wolfert fährt nach Berlin Wolfert fährt nach Berlin Van maandag 29 februari Tot vrijdag 4 maart Wat kunt u lezen in deze presentatie? Reisleiding Noodnummers Bagage Geldzaken Programma Onderkomen Lunch en diner Regels Verzekering

Nadere informatie

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij Fotoreis 14 t/m 19 oktober Krakau Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij KRAKAU We maken een reis door het heden en verleden van Krakau. De stad wordt wel het "Florence van Polen"

Nadere informatie

SPEERPUNTEN Surfkamp Mimizan: 7 SEPTEMBER T/M 12 september 2014:

SPEERPUNTEN Surfkamp Mimizan: 7 SEPTEMBER T/M 12 september 2014: SEERUNTEN Surfkamp imizan: 7 SETEBER T/ 12 september 2014: Denk om je reisdocument (hetzelfde als je ingeleverde kopie) en je verzekeringspas, neem ook pen en papier mee. Zondag 7 september om 09.00 uur

Nadere informatie

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 Juni 2017. Evenals voorafgaande jaren in Juni weer een battlefield tour naar de stranden en historische plaatsen in Normandië.

Nadere informatie

MAVO 4 September 2018

MAVO 4 September 2018 MAVO 4 September 2018 Inhoud: Inleiding.... 3 Prijsschema Parijsreis 2018... 4 De volgende zaken zijn onmisbaar voor de reis naar Parijs:... 5 Algemene afspraken reis.... 5 Afspraken busreis... 5 Hostel

Nadere informatie

Skatend door Parijs. Skatend door Parijs. Voor vertrek even wat aandachtspunten:

Skatend door Parijs. Skatend door Parijs. Voor vertrek even wat aandachtspunten: Voor vertrek even wat aandachtspunten: Er zijn twee gevaarlijke punten in de route. Na de vijver kort na La Defense en bij de Eiffeltoren. Hier adviseren wij je skates uit te trekken. Knie- en handbeschermers

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4 Normandië 9 september t/m 12 september 2014 havo-4 Beste leerlingen van havo-4, Net terug op school na een (hopelijk) fijne zomervakantie staat er meteen een meerdaagse excursie op het programma. Al in

Nadere informatie

Klassieke reis HNL Rome

Klassieke reis HNL Rome Klassieke reis HNL 2019 Rome Praktische informatie Sociaal contract Programma Vragen? Praktische informatie: vervoer heenreis maandag 8 april 5.30 uur verzamelen voor school heenvlucht: 8 april Amsterdam-Rome

Nadere informatie

Reisinformatie werkweek klas 3

Reisinformatie werkweek klas 3 Reisinformatie werkweek klas 3 Schooljaar 2014-2015 Beste 3 e klassers, Aan het einde van het derde schooljaar is het gebruikelijk om op werkweek te gaan. Dit jaar gaan we naar de Ardennen. We vertrekken

Nadere informatie

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Berlijn 2016 informatie voor thuisblijvers Zwolle, 27 mei 2016 Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag heb ik uw zoon/dochter

Nadere informatie

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland.

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland. WERKWEEK PARIJS Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie