Berlijn: een bijzondere ervaring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Berlijn: een bijzondere ervaring"

Transcriptie

1 Berlijn: een bijzondere ervaring Een bezoek aan de stad Berlijn en omgeving is meer dan de moeite waard. De stad heeft vele bezienswaardigheden, is erg gezellig en bovendien kom je op plaatsen waar je zelf, ook later, waarschijnlijk niet zo snel zult komen. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We maken een heerlijk boottochtje over de rivier de Spree, waarbij je de stad weer op een andere manier ziet. We gaan de tv-toren en de Reichstag op. Tijdens het Festival der Lichter wandelen we s avonds langs de prachtig verlichte gebouwen van de stad. We brengen ook een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. Dit is zeer indrukwekkend. We bezoeken de bunkers die onder de stad liggen. Het is een spannende tocht door de ondergrondse gangen. Een Nederlandstalige gids vertelt over de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. We bowlen in het grootste bowlingcentrum van Europa. De laatste avond gaan we naar de Blue Man Group. Dit is een spectaculaire theatershow, waarbij weinig wordt gesproken en die dus voor iedereen goed te volgen is. Na de voorstelling is er de gelegenheid om met een Blue Man op de foto te gaan. Je krijgt tijd om te winkelen in het grootste warenhuis van Europa het KaDeWe en in gezellige buurten of je bezoekt het Olympisch stadion. Het is een zeer indrukwekkende reis, waarbij ontspanning en gezelligheid ook zeker een rol speelt. Als je iets bijzonders wilt beleven, moet je beslist voor Berlijn kiezen!

2 Programma Berlijn Maandag Reisdag met de trein Kennismaking met gastgezin Dinsdag Reichstag (parlementsgebouw met glazen koepel) Brandenburger Tor Holocaustmonument Gedächtniskirche en omgeving (gezellig gebied) KaDeWE (één van de grootste warenhuizen van Europa)/ NikeTown/Adidas Town Berliner Unterwelten Gezamenlijk eten en bowlen in het bowlingcentrum Avondwandeling langs verlichte gebouwen (Festival der Lichter) Woensdag Herinneringskamp Sachsenhausen (concentratiekamp) Alexa (groot overdekt winkelcentrum) op de Alexanderplatz Fernsehturm (prachtig uitzicht over de stad) Boottochtje over de Spree Restanten van Muur met wachttoren (Gedenkstätte Bernauerstraße) Friedrichstraße Maaltijd in de stad in het gezellige theatergebied Blue Man Group Donderdag East Side Gallery (de voormalige muur waarop kunstwerken geschilderd zijn) is facultatief Vrije ochtend In de middag aanvang terugreis In de avond aankomst in Volendam

3 London is the place to be De meeste leerlingen kijken er naar uit om dan eindelijk zelf de reis naar Londen in 4Havo/4 Atheneum te mogen maken. Ze hebben van medeleerlingen gehoord hoe leuk deze reis is en kunnen niet wachten om zelf naar Londen te gaan! Laat ik proberen om een aantal redenen te noemen waarom deze leerlingen helemaal gelijk hebben. Het in levenden lijve zien van gebouwen die je tot dan toe alleen op televisie hebt gezien. Denk maar eens aan de Big Ben, de Parlementsgebouwen en Buckingham Palace. Je gaat in het grootste reuzenrad van Europa, genaamd London Eye. Je kunt je op school geleerde Engels eens in de praktijk uitproberen door bijvoorbeeld een gesprekje te voeren met het gastgezin. Het bezoeken van 2 musicals maakt leerlingen altijd enthousiast. The Lion King, meestal één van de twee, is werkelijk erg mooi gemaakt. Heb je als kind vaak de dvd gekeken, dan heb je nu de kans om dit verhaal in het echt te zien. Een nieuw onderdeel is het bezoeken van een Engelse middelbare school. Je gaat o.a. sporten met de leerlingen van deze school, maar ook met ze spreken. Dat lijkt eng, maar ik heb vorig jaar gezien dat er veel adressen werden uitgewisseld. Je hebt de kans om ook eens mee te maken hoe het is om met de trein, door een tunnel onder het water, naar Engeland te reizen. Op de vrije middag, dan wel ochtend, kun je eens lekker gaan shoppen in Oxford Street of bij Harrods s. Maar het is ook mogelijk om eens een voetbalstadion te bezoeken. Deze ochtend/middag is vaak het hoogtepunt van de werkweek voor de leerlingen. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om je nu in te schrijven voor de werkweek naar Londen.

4 Programma Londen Maandag Reisdag met trein onder Het kanaal door naar Londen via Canterbury en kennismaking met het gastgezin in Bexleyheath. Dinsdag Stadswandeling: Houses of Parliament, Buckingham Palace, Whitehall, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Covent Garden, Camden British Museum Musicalbezoek: The Lion King Woensdag Bezoek aan een St. Mary s High School London Eye Musicalbezoek: Mama Mia Donderdag Vrije donderdagochtend In de loop van de middag vertrek naar Volendam Aankomst donderdag nacht

5 Samen Parijs verkennen... In de 4 e klas kun je ervoor kiezen om met de werkweek naar Parijs te gaan. Je zult daar de meest bekende hoogtepunten zien en elke dag weer genieten van de mooie uitzichten, prachtige gebouwen, de rijke cultuur en levendige sfeer van deze bruisende stad. En net zoals alle leerlingen die op werkweek gaan, slaap je in een gastgezin waar je kunt oefenen met jouw kennis van de Franse taal. Wat is er zoal te zien en te doen in Parijs? Nou, dit is zo n beetje het programma (onder voorbehoud). Net als vorig jaar gaan we in ieder geval naar de Mona Lisa in het Louvre, de Notre Dame, en La Tour Montparnasse, waar je in een paar seconden met de snelste lift naar de top gaat, we beklimmen de wereldberoemde Eiffeltoren en de Arc de Triomphe met zijn bekende drukke rotonde daaromheen, we gaan naar de prachtige witte kerk Le Sacré Cœur, waar vele jongeren en toeristen op de trappen samen komen en muziek maken, ook lopen we in de daarachter liggende schilders wijk Le Montmartre en La Place du Tertre, waar kunstenaars hun schilderkunsten vertonen. En natuurlijk gaan we, even buiten Parijs, naar het gigantische Paleis van Versailles van Lodewijk XIV met zijn bijzondere spiegelzaal en prachtige tuinen. We maken bovendien nog een rondrit door de stad in de avond, bezoeken een soor Dungeon, het Quartier Latin en krijg je de gelegenheid om te winkelen onder andere op de Champs Elysées en in de Galeries Lafayette. We gaan naar het Centre Pompidou en eten in gezellige kleine restaurantjes midden in de stad Parijs. Kortom, na deze stedentrip kun je met recht zeggen dat je Parijs hebt gezien en beleefd, want we gaan overal op en in en maken er een onvergetelijke reis van. Wil je mee naar Parijs? Schrijf je dan snel in.

6 Programma Parijs Maandag Reisdag, na aankomst in Parijs Sacré cœur en Place du Tertre Kennismaken met gastgezinnen Dinsdag Tour Eiffel Notre Dame en Centre Pompidou Gezamenlijk diner bij Père Louis Lichttour door Parijs met bus Woensdag Musée du Louvre Chateau de Versailles Diner bij gastgezin Donderdag Stade de France (stadion Paris Saint Germain) Arc de Triomphe Winkelen op de Champs Elysées Gezamenlijk diner bij La Place Breda Hazeldonk

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk.

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk. Overzicht van de diverse reizen Sg Twickel locatie Woolderesweg juli 2014 Het TWICKEL College heeft de afgelopen schooljaren een totaalprogramma kunnen aanbieden voor de leerlingen in Havo-4 en Atheneum-5

Nadere informatie

Uitwisseling met Oekraïne

Uitwisseling met Oekraïne Overzicht van de diverse reizen Twickel College locatie Woolderesweg juli 2013 Uitwisseling met Oekraïne De Oekraïnereis is de enige uitwisseling van het internationaliseringsprogramma. In Oekraïne logeer

Nadere informatie

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen.

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen. Aan de ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen uit het derde leerjaar Krommenie, 21 januari 2016 Betreft: meerdaagse schoolreis Londen, 19 t/m 23 september 2016 Kenmerk: FdK/jb/16-024 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016

Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Stanislas College SCR REIZENWEEK 2016 Inleiding Eén van de hoogtepunten van je schoolcarrière is ongetwijfeld de reizenweek in het derde leerjaar. In het schooljaar 2015-2016 vindt deze reizenweek plaats

Nadere informatie

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 Programma - Inleiding - Programma in Parijs - Praktische zaken in Parijs - Gedragsprotocol - Gegevensformulier - Inleveren gedragsprotocol - Eventuele vragen

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

Londen oktober 2016

Londen oktober 2016 Londen 10-14 oktober 2016 Begeleiders Dhr. J. Nauta Dhr. W. Angel Mevr. M. Otten Mevr. M. v.d. Bremer Mevr. V. Hageman Algemene regels Het is een leuke en interessante werkweek Geen voorloper op de vakantie

Nadere informatie

Programma Parijsreis 2013

Programma Parijsreis 2013 Beste ouders, beste leerlingen Met deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van het programma van de boeiende Parijsreis die voor de deur staat Programma Parijsreis 2013 Uren zijn richttijden.

Nadere informatie

Bestemming: Data: Prijsindicatie: Overnachten: Concept programma: Extra info: Newport: Taal- en cultuurreis:

Bestemming: Data: Prijsindicatie: Overnachten: Concept programma: Extra info: Newport: Taal- en cultuurreis: Bestemming: Data: Prijsindicatie: Overnachten: Concept programma: Extra info: Newport: 1 bezoekt Newport van 27-31 maart Een afwisselend programma van lessen op de JFA Newport en bezoeken aan de hoogtepunten

Nadere informatie

Informatie Buitenlandse reis 2014.

Informatie Buitenlandse reis 2014. Informatie Buitenlandse reis 2014. Vandaag ga je samen met je mentor een enquête invullen over de buitenlandse reizen voor 2014. Lees onderstaande verhaaltjes van de verschillende reizen eens goed door,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE BERLIJN 2014. 4E KLAS Compaen VMBO

INFORMATIEBOEKJE BERLIJN 2014. 4E KLAS Compaen VMBO INFORMATIEBOEKJE BERLIJN 2014 4E KLAS Compaen VMBO (VOORLOPIG) 1 PROGRAMMA Maandag 6 oktober 2014 Ochtend: Avond: - vertrek vanaf school - aankomst jeugdherberg, inchecken - avondeten in jeugdherberg -

Nadere informatie

AANBOD UITWISSELINGEN EN REIZEN SCHOOLJAAR

AANBOD UITWISSELINGEN EN REIZEN SCHOOLJAAR AANBOD UITWISSELINGEN EN REIZEN SCHOOLJAAR 2017- Geachte ouders, beste leerlingen, Internationalisering is een van de speerpunten van. We vinden het belangrijk dat leerlingen over de grenzen heen kijken

Nadere informatie

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders:

Vertrek: Terug: vrijdag 30 september rond 2100 uur in Naaldwijk. Begeleiders: Londen Vertrek: Heen: maandag 26 september: 6.15 uur op het ISW: Professor Holwerdalaan 54/56, Naaldwijk verzamelen. Vertrek 6.45 uur. Wees op tijd en zorg dat je ID/ paspoort in je handbagage zit; dus

Nadere informatie

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni Londen 2015 22 juni t/m 25 juni Algemeen coördinator: De heer D. Brugman Begeleiders: mw. Erdogan, mw. Ringersma, mw. Hobbelt, mw. Dellbrügge, dhr. van Staaveren, dhr. Ceben, dhr. ten Katen, dhr. van Rooijen,

Nadere informatie

LONDEN. Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015. Bonhoeffer College Van der Waalslaan. Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie

LONDEN. Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015. Bonhoeffer College Van der Waalslaan. Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie LONDEN Cultuur Geschiedenis Sport Land en Volk Religie Excursie Londen 4 HAVO en 5 VWO 20 t/m 24 april 2015 Bonhoeffer College Van der Waalslaan Londen werkweek aankondiging: Meer dan 200 jaar geleden

Nadere informatie

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht

Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Werkweek Parijs Dinsdag 2 tot vrijdag 5 september 2014 VeenLanden College Mijdrecht Beste leerling, Na de zomervakantie starten we het schooljaar met een werkweek naar Parijs. In dit boekje kun je vinden

Nadere informatie

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken!

Beste Reizigers, We nodigen u uit om de lichtstad Parijs te ontdekken! Parijs De lichstad 169 3-daagse citytrip naar één van de mooiste steden ter wereld. Parijs, een stad die U in Uw leven zeker moet bezocht hebben! Kom daarom samen met ons deze mythische stad ontdekken.

Nadere informatie

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni

Londen 2015. 22 juni t/m 25 juni Londen 2015 22 juni t/m 25 juni Algemene reisleider: De heer D. Brugman Begeleiders: mw. Zwarteveen, dhr. Vreeken, mw. Delcour, mw. de Vries, mw. Bakker, dhr. Hofstede, dhr. Geerdink, mw. Wiersma, dhr.

Nadere informatie

Begeleiders. Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen

Begeleiders. Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen London 2015 Begeleiders Dhr. P. Schuiling Dhr. H. v. Vulpen Mevr. S. de Roos Mevr. E. Haeringen Voorbereidingen Geldig paspoort of identiteitsbewijs (niet EU-ingezetenen ook een visum!) Enige Britse ponden

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers

Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Berlijn 2016 informatie voor thuisblijvers Zwolle, 27 mei 2016 Betreft: reis naar Berlijn voor de vierde klas Duits, informatie voor thuisblijvers Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag heb ik uw zoon/dochter

Nadere informatie

Ardennen (havo/vwo), Berlijn (havo/vwo), Kent, Parijs (3-vmbo-t) of Nederland.

Ardennen (havo/vwo), Berlijn (havo/vwo), Kent, Parijs (3-vmbo-t) of Nederland. Zeist, 21 november 2016 De ouders / verzorgers en de leerlingen van klas 3-vmbo-T, 4-havo en 4-vwo Betreft: (buitenland)excursies april 2017 Geachte heer/mevrouw, beste leerling, Dit cursusjaar krijgen

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Studiereizen augustus 2014 toekomstige leerlingen HAVO5 / VWO5. 12 Maart 2014

Studiereizen augustus 2014 toekomstige leerlingen HAVO5 / VWO5. 12 Maart 2014 Studiereizen augustus 2014 toekomstige leerlingen HAVO5 / VWO5 12 Maart 2014 Welkom Idee achter de studiereizen Keuze van de bestemmingen Overige informatie Idee achter de studiereizen Groepsvorming Educatief

Nadere informatie

MEERDAAGSE Bestemming: Londen

MEERDAAGSE Bestemming: Londen MEERDAAGSE 2017 maandag 22 - woensdag 24 mei Bestemming: Londen Programmaboekje Meerdaagse 2017 Londen pagina 1 van 6 Programma maandag 22 mei 05.45 uur Aanwezig op school 06.00 uur* Vertrek vanaf School,

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS

REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS REISWEEK 2015 PARIJS PRAAG IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN BERLIJN IK HOU VAN HOLLAND ARDENNEN PRAAG PARIJS Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek 2015. Deze week vindt plaats van maandag

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 26 t/m 30 SEPTEMBER 2016 Checklist Reisweek Londen - Paspoort of ID-kaart (in je handbagage) - Medicijnen (als je die gebruikt) - Stevige schoenen (we lopen flink wat af!)

Nadere informatie

1. Andalusië 2. Boedapest 3. Engeland 4. Praag 5. Roemenië 6. Verdon

1. Andalusië 2. Boedapest 3. Engeland 4. Praag 5. Roemenië 6. Verdon Algemene informatie 1. Andalusië 2. Boedapest 3. Engeland 4. Praag 5. Roemenië 6. Verdon Informatie over de reizen Andalusië dhr. M. Cohen Algemene informatie Reisdoel: Malaga, Sevilla, Granada, Cadiz,

Nadere informatie

Programmaboekje Werkweek Londen 2014

Programmaboekje Werkweek Londen 2014 Programmaboekje Werkweek Londen 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Regels en afspraken.4,5 Checklist...6,7 Klimaat en kleding. 8 Tijdverschil..8 Geld..8 Veiligheid en gezondheid..9 Bagage.9

Nadere informatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie

Disneyland, Parijs. 3 dagen 155,-- per persoon. Bijzonderheden. Vertrekdata. Vertrektijden en plaatsen. Reisinformatie Disneyland, Parijs Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marnela-Vallée, een stad in de banlieue van Parijs, Frankrijk.

Nadere informatie

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese:

Parijs. Meneer Spanjaart: Meneer Billet: Mevrouw Andriese: 1 Parijs Meneer Spanjaart: +31622552115 Meneer Billet: +32486286926 Mevrouw Andriese: +31623789488 Route 1 Sacre Coeur à Moulin Rouge 2 Start: Afhankelijk van de plaats waar de bus stopt begint onze wandeling.

Nadere informatie

Wolfert fährt nach Berlin

Wolfert fährt nach Berlin Wolfert fährt nach Berlin Van maandag 29 februari Tot vrijdag 4 maart Wat kunt u lezen in deze presentatie? Reisleiding Noodnummers Bagage Geldzaken Programma Onderkomen Lunch en diner Regels Verzekering

Nadere informatie

Ecole PERL Paris. Mijn lessen. Talenschool dicht bij de Bastille. IN HET HARTJE VAN PARIJS. Vanaf: -

Ecole PERL Paris. Mijn lessen. Talenschool dicht bij de Bastille. IN HET HARTJE VAN PARIJS. Vanaf: - Ecole PERL Paris Talenschool dicht bij de Bastille. Vanaf: - Ecole PERL Paris De talenschool PERL ligt in een zeer mooi gebouw in het hartje van Parijs, op enkele meters van het kerkhof Père Lachaise en

Nadere informatie

Datum 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp Internationaliseringsreizen t4 Klas «Klas» Bijlage(n)

Datum 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp Internationaliseringsreizen t4 Klas «Klas» Bijlage(n) Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Straat» «Nr» «Nrtv» «Postcode» «Woonplaats» 5 juni 2012 Contactpersoon BSA Referentie BSA12262.GOO E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp

Nadere informatie

Stedentrip Parijs Autitravel

Stedentrip Parijs Autitravel Stedentrip Parijs Autitravel 11 t/m 15 juni 2015 Reizigers: Roel van wissen, Sam Haley, Martijn Ambrosius, David van Arendonk, David Jockin, Rik van Keeken & Rick van den Oord Reisleiders: Lisanne Harmsen

Nadere informatie

informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5

informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5 informatieavond reizen Sint-Joriscollege voor leerlingen uit mavo 4, havo 4 en vwo 5 Indeling van de avond korte inleiding informatie over: reis naar Londen 440 euro reis naar Andalusië 500 euro reis naar

Nadere informatie

MENTS. Berlijn anno 2009. 20 jaar na de val van de muur

MENTS. Berlijn anno 2009. 20 jaar na de val van de muur M & MORE Berlijn anno 2009 20 jaar na de val van de muur Groepsreis van 18 tot 22 juli 2009 Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Nederlandstalige professionele gids ter plaatse M & MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE

Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE Berlijn 2015 PROGRAMMABOEKJE Inhoudsopgave Voorwoord...3 Programma...4 Meeneemlijst...5 Accommodatie en kamerindeling...6 Informatie: activiteiten en bezienswaardigheden...8 Maandag...8 Dinsdag...9 Woensdag...

Nadere informatie

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september

Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN De route. Vertrekdag maandag 19 september Werkweekleiding WERKWEEK LONDEN 2016 Meneer Jansma, Meneer Loose, Mevrouw Smit, Mw de Jong en Mw Assink De groep is verdeeld in 4 kleinere groepen met een docent als leider. Redenen: Snel hoofden tellen

Nadere informatie

INHOUD REIZEN NAAR PARIJS PARIJS 1STE ARRONDISSEMENT LOUVRE PALAIS-ROYAL PLACE VENDÔME 2DE ARRONDISSEMENT

INHOUD REIZEN NAAR PARIJS PARIJS 1STE ARRONDISSEMENT LOUVRE PALAIS-ROYAL PLACE VENDÔME 2DE ARRONDISSEMENT INHOUD REIZEN NAAR PARIJS Met de wagen 15 Met de trein 16 Met de bus 17 Met het vliegtuig 17 PARIJS Parijs voor altijd? 17 Geschiedenis 18 Eerste kennismaking 21 Internetsites 21 Reislectuur 22 Parijs

Nadere informatie

Wolfert fährt nach Berlin

Wolfert fährt nach Berlin Wolfert fährt nach Berlin Van maandag 4 september Tot vrijdag 8 september Wat kunt u lezen in deze presentatie? Reisleiding Noodnummers Bagage Geldzaken Programma Onderkomen Lunch en diner Regels Verzekering

Nadere informatie

Elephants&Castle. Kamp boek: London 2016

Elephants&Castle. Kamp boek: London 2016 Elephants&Castle Kamp boek: London 2016 Inhoud Inhoud... 1 Belangrijke adressen en telefoonnummers... 2 Bezienswaardigheden... 3 Afvinklijst... 4 Regels en afspraken... 6 Programma... 7 1 Inleiding In

Nadere informatie

maandag 28 september 2015

maandag 28 september 2015 06.30 Assen, school 07.00 Assen onderweg maandag 28 september 2015 verzamelen bij bus vertrek De 15 euro borg wordt opgehaald DE BUS INLADEN Zwaaien! Route: via Antwerpen, en Lille Borg in enveloppe met

Nadere informatie

Cultuur: Dinsdag London Musea (gratis!) en Show of Concert bovendien is het Reformatie thema natuurlijk ook cultuur!

Cultuur: Dinsdag London Musea (gratis!) en Show of Concert bovendien is het Reformatie thema natuurlijk ook cultuur! Kerkreis 2015 De voorbereidingscommissie heeft een programma samen gesteld voor de kerkreis 2 tot 9 mei 2015. Na kerkreizen over Luther en Calvijn is nu de beurt aan de Engelse reformatie, maar ook aan

Nadere informatie

Bus Holland Park. Kamp boek: London 2016

Bus Holland Park. Kamp boek: London 2016 Bus Holland Park Kamp boek: London 2016 Inhoud Inhoud... 1 Belangrijke adressen en telefoonnummers... 2 Bezienswaardigheden... 3 Afvinklijst... 5 Regels en afspraken... 6 Programma... 7 1 Inleiding In

Nadere informatie

Tilburg, 26 september Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Tilburg, 26 september Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Tilburg, 26 september 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Op zondag 16 oktober om 07:00 uur is het zover: dan vertrekt de bus richting Engeland. Het dagprogramma kunt u vinden in deze brief. De

Nadere informatie

Aan alle deelnemers aan de excursie naar Londen (van 21 april t/m 26 april)

Aan alle deelnemers aan de excursie naar Londen (van 21 april t/m 26 april) Brielle, maart 2013, Aan alle deelnemers aan de excursie naar Londen (van 21 april t/m 26 april) De organisatie rond de geplande reis naar Londen is momenteel in volle gang en het lijkt me zinvol jullie

Nadere informatie

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege 1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Buitenland Reizen 2016 Romboutscollege 2 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Beste leerlingen en ouders, De buitenlandreizen voor 2016 komen eraan. De reizen zijn

Nadere informatie

Informatieboekje. Schoolkampen. Klas 3

Informatieboekje. Schoolkampen. Klas 3 Informatieboekje Schoolkampen Klas 3 Inleiding Aan het einde van dit cursusjaar gaat uw zoon/dochter op kamp. Dit vindt plaats van 9 t/m 13 mei 2016. De bedoeling van dit boekje is om u informatie te geven

Nadere informatie

Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Venlo, 7 november 2014. Beste leerlingen, geachte ouders,

Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Venlo, 7 november 2014. Beste leerlingen, geachte ouders, Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo Venlo, 7 november 2014 Beste leerlingen, geachte ouders, Sinds jaar en dag organiseert het Valuascollege jaarlijks een reis naar Berlijn.

Nadere informatie

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199

Londen. Kerstsfeer in. vanaf 199 Kerstsfeer in Londen vanaf 199 Citytrip VAN 3 DAGEN i Londen met shopping én de echte kerstsfeer! Een ontdekking van deze stad vol kontrasten en schoonheid. Het prachtige Windsor, Big Ben, Houses of Parliament,

Nadere informatie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie

Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie AMSTERDAM Praag Parijs Sydney Ben Kom met ons mee! Binkie Juwelen van steden de mooiste steden van de wereld 3 e verdieping Schiet op, Binkie! Parijs Bewaar het

Nadere informatie

MEERDAAGSE 2016. Bestemming: Londen

MEERDAAGSE 2016. Bestemming: Londen MEERDAAGSE 2016 woensdag 22 - vrijdag 24 juni 2016 Bestemming: Londen Programmaboekje Meerdaagse 2016 Londen pagina 1 van 6 Programma woensdag 22 juni 05.45 uur Aanwezig op school 06.00 uur* Vertrek vanaf

Nadere informatie

Beste Breydelsvriend, Beste Sympathisant,

Beste Breydelsvriend, Beste Sympathisant, Beste Breydelsvriend, Beste Sympathisant, Dit jaar organiseren we terug een 4daagse reis. Ditmaal richten we onze schreden naar prachtige stad BERLIJN. We nodigen jullie zeer hartelijke uit om deel te

Nadere informatie

Ardennen, Berlijn, Kent, Parijs of Nederland.

Ardennen, Berlijn, Kent, Parijs of Nederland. Zeist, 2 november 2012 De ouders / verzorgers en de leerlingen van klas 3-vmbo-T, 4-havo en 4- vwo van het Christelijk Lyceum Zeist Betreft: (buitenland)excursies april 2013 Geachte heer/mevrouw, beste

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Berlijn t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Berlijn t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Berlijn 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016

Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016 Kroniek vierdaagse tocht in Noord-Frankrijk van 6/09/2016 tot 9/09/2016 Dinsdag 6 september, vertrek om 7:00 uur aan de parking Nachtelenpark, iedreen op tijd... wachten op de bus. Bezoek aan Lille (Rijsel)

Nadere informatie

1 x 1-persoonskamer voor de chauffeur; 2 x 2-persoonskamer voor de docenten, 2x 3-persoonskamer en 8 x 4-persoonskamer voor de leerlingen.

1 x 1-persoonskamer voor de chauffeur; 2 x 2-persoonskamer voor de docenten, 2x 3-persoonskamer en 8 x 4-persoonskamer voor de leerlingen. Schoolprogramma Berlijn, Duitsland dagen: 5 Datum: Maandag 7 t/m vrijdag 11 mei 2012 Verblijf: Verzorging: Accommodatie: AO Hostel Berlin Mitte Köpenickerstrasse 127-129 10179 Berlijn tel: +49 (30) 809475110

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Eurocentres Paris. Talenschool in het Quartier Latin. IN HET HARTJE HET VAN QUARTIER LATIN. Vanaf: -

Eurocentres Paris. Talenschool in het Quartier Latin. IN HET HARTJE HET VAN QUARTIER LATIN. Vanaf: - Eurocentres Paris Talenschool in het Quartier Latin. WEP-o-meter Vanaf: - Eurocentres Paris Ontdek je talenschool in het hartje van het Quartier Latin van de Franse hoofdstad. Eurocentres in Parijs is

Nadere informatie

Culturele Stedenreizen April 2015

Culturele Stedenreizen April 2015 Culturele Stedenreizen April 2015 Aan alle leerlingen van het 4 e leerjaar 2014-2015 Beste leerlingen, De culturele stedenreizen zijn dit schooljaar in april, vlak vóór de meivakantie. Alleen vierdeklassers

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

1. Welkom. 2. Algemene informatie. 3. Informatie over de reizen

1. Welkom. 2. Algemene informatie. 3. Informatie over de reizen Programma 1. Welkom 2. Algemene informatie 3. Informatie over de reizen Algemene informatie Reisperiode: week voor de herfstvakantie Reisverzekering: Begeleiders: via school drie-vier per reis Financiën:

Nadere informatie

Geschreven door Ger Wouters zaterdag 12 september :14 - Laatst aangepast zaterdag 12 september :33

Geschreven door Ger Wouters zaterdag 12 september :14 - Laatst aangepast zaterdag 12 september :33 Londen bruist. Londen is big. Londen is in beweging. Londen wekt indruk. Londen is een stad waar ik misschien best zou kunnen wonen. En dat terwijl ik van Amsterdam, wat een dorp is vergeleken met Londen,

Nadere informatie

Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar: 140,-- (deze prijs is o.a. gebaseerd op de benodigde zitplaats waarbij men een autostoeltje dient mee te nemen)

Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar: 140,-- (deze prijs is o.a. gebaseerd op de benodigde zitplaats waarbij men een autostoeltje dient mee te nemen) 3 dagen om de wereldstad Londen te beleven inclusief 2 overnachtingen. De metropool Londen heeft ontzettend veel te bieden en de kans is dan ook groot dat u verslaafd raakt aan deze stad, net als vele

Nadere informatie

Werkweek Wat, hoe en wanneer?

Werkweek Wat, hoe en wanneer? Werkweken 2015 Werkweek Wat, hoe en wanneer? In de vierde klas van de havo of het atheneum ga je op werkweek - een ervaring die je nooit meer vergeet! Waarom zou je mee gaan? Nou, hier een aantal voorbeelden:

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Zeeland Port to London 2010 UITNODIGING

Zeeland Port to London 2010 UITNODIGING Zeeland Port to London 2010 UITNODIGING Bezoek de stand van Zeeland Port to London 2012 & Holland International Reisbureau Rene in de Gold stand op het exclusief plein 2, 3 en 4 november 2010 tijdens de

Nadere informatie

Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders

Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders Parijs 2015 Programma Parijs 2015 Leerlingen/ouders Dinsdag 29 september: (Neem eigen lunchpakket mee!) Om 06:30 uur aanwezig op de Fontein. We gaan bagage inladen en we vertrekken per touringcar naar

Nadere informatie

KLEINE REIS PARIJS. 20 januari januari 2017

KLEINE REIS PARIJS. 20 januari januari 2017 KLEINE REIS 2016 2017 PARIJS 20 januari 2017 22 januari 2017 TIJDSCHEMA Dag Tijdstip Activiteit 1 7:50 - Verzamelen bij het meetingpoint op Schiphol 9:20 - Vliegtuig stijgt op 10:45 - Landing in Parijs

Nadere informatie

Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Venlo, 7 november 2014. Beste leerlingen, geachte ouders,

Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Venlo, 7 november 2014. Beste leerlingen, geachte ouders, Betreft: Berlijn voor de leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo Venlo, 7 november 2014 Beste leerlingen, geachte ouders, Sinds jaar en dag organiseert het Valuascollege jaarlijks een reis naar Berlijn.

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Base Le Boat Dinan Le Boat 17 rue du quai 22 100 Dinan ALLE CORRESPONDENTIE MOET NAAR DE BASIS IN MESSAC:

Base Le Boat Dinan Le Boat 17 rue du quai 22 100 Dinan ALLE CORRESPONDENTIE MOET NAAR DE BASIS IN MESSAC: Base Le Boat Dinan Le Boat 17 rue du quai 22 100 Dinan ALLE CORRESPONDENTIE MOET NAAR DE BASIS IN MESSAC: LE BOAT MESSAC Port de Plaisance, BP 8 35480 Messac France Tel : 0033 (0) 299 34 60 11 Fax: 0033

Nadere informatie

In verband met noodsituaties moet je ID/paspoort 3 maanden na terugkomst nog geldig zijn.

In verband met noodsituaties moet je ID/paspoort 3 maanden na terugkomst nog geldig zijn. Aan alle leerlingen van het 4e leerjaar 2016-2017 Beste leerlingen, Op di. 27 en wo. 28 september 2016 presenteren we de 4 culturele stedenreizen. Deze culturele stedenreizen zijn dit schooljaar in april,

Nadere informatie

Kandinsky Travel 2011-2012

Kandinsky Travel 2011-2012 Kandinsky Travel 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 pagina Skiën in Bottrop 4 Gaziantep 5 Suriname 6 Barcelona 7 Efteling of Walibi World 11 Spelregels 12 2 Inleiding Beste reiziger, Het reisprogramma

Nadere informatie

Informatieboekje. Schoolkampen. Klas 3

Informatieboekje. Schoolkampen. Klas 3 Informatieboekje Schoolkampen Klas 3 Inleiding Volgend jaar gaat uw zoon/dochter op kamp. Dit gaat van 20 t/m 24 april plaatsvinden. De bedoeling van dit boekje is om u informatie te geven over de verschillende

Nadere informatie

BERLIJN REIS. Tessenderlandt

BERLIJN REIS. Tessenderlandt BERLIJN REIS Tessenderlandt 2016 Maandag 18 april t/m Donderdag 21 april 2016 Voorwoord Beste ouders / verzorgers en leerlingen, Hartelijk welkom op deze informatieavond die in het teken staat van de reis

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Londen.

Met de Fotografie op reis naar Londen. Met de Fotografie op reis naar Londen. PROGRAMMA LONDEN 06:30 uur # Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen parkeren. 11:00 uur (Eng)#

Nadere informatie

MET MARTIN MANS NAAR PARIJS 16 EN 17 FEBRUARI 2018 SLOTCONCERT JUBILEUMJAAR OP HET GROTE VAN DEN HEUVELORGEL ELORGEL IN DE SAINT EUSTACHE

MET MARTIN MANS NAAR PARIJS 16 EN 17 FEBRUARI 2018 SLOTCONCERT JUBILEUMJAAR OP HET GROTE VAN DEN HEUVELORGEL ELORGEL IN DE SAINT EUSTACHE MET MARTIN MANS NAAR PARIJS 16 EN 17 FEBRUARI 2018 SLOTCONCERT JUBILEUMJAAR OP HET GROTE VAN DEN HEUVELORGEL ELORGEL IN DE SAINT EUSTACHE MET MARTIN MANS NAAR PARIJS. Het grote slotconcert van het Jubileumjaar

Nadere informatie

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Programma Inleiding Algemene informatie Reizen Vragen? Algemene informatie Reisperiode: De week voor de herfstvakantie Reisverzekering: Begeleiders: Via school GEEN

Nadere informatie

Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011

Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011 Informatiebrochure Ouderavond 7 Februari 2011 studiereizen toekomstige 5Havo en 5VWO leerlingen Ardennen Barcelona Londen Praag Rome Thuisblijf programma Zeilen 12-16 september 2011 Opgave Binnen de ELO

Nadere informatie

4 DAGEN LONDEN. DAG 3 VRIJE TIJD Na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel en naar het centrum van Londen gebracht.

4 DAGEN LONDEN. DAG 3 VRIJE TIJD Na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel en naar het centrum van Londen gebracht. 4 DAGEN LONDEN DAG 1 DE HEENREIS U wordt opgehaald bij uw opstapplaats en vanaf daar begint uw reis richting Londen. Tijdens de reis zal er een pauze worden gehouden van ongeveer 45 minuten, exclusief

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers, van de leerlingen die in de cursus 2014/2015 in 4 Atheneum of 4 HAVO zitten

Aan de ouders/verzorgers, van de leerlingen die in de cursus 2014/2015 in 4 Atheneum of 4 HAVO zitten Parijs Rome Aan de ouders/verzorgers, van de leerlingen die in de cursus 2014/2015 in 4 Atheneum of 4 HAVO zitten Leiden, september 2014 Geachte ouders/verzorgers, Ook in deze cursus zullen er voor de

Nadere informatie

LET OP! De exacte tijdstippen worden gecommuniceerd via de chauffeur op de dag van aankomst.

LET OP! De exacte tijdstippen worden gecommuniceerd via de chauffeur op de dag van aankomst. Dagje Londen Reisprogramma U wordt opgehaald bij uw opstapplaats en vanaf daar begint uw reis richting Londen. Tijdens de reis zal er een pauze worden gehouden van ongeveer 45 minuten, exclusief de overtocht.

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie zal de meeste vragen

Nadere informatie

Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs.

Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs. 28,29,30 en 31 maart 2017 P A I S Aan alle leerlingen en ouders van de leerlingen die meegaan naar Parijs. Hierbij ontvangen jullie een boekje over ons bezoek aan Parijs met daarin het programmaoverzicht

Nadere informatie

29 juni 9 juli 1959 BEZOEK VAN DE KONINKLIJKE CADETTENSCHOOL VAN LAKEN EN LIER AAN DE DUKE OF YORK KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL VAN DOVER

29 juni 9 juli 1959 BEZOEK VAN DE KONINKLIJKE CADETTENSCHOOL VAN LAKEN EN LIER AAN DE DUKE OF YORK KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL VAN DOVER BEZOEK VAN DE KONINKLIJKE CADETTENSCHOOL VAN LAKEN EN LIER AAN DE DUKE OF YORK KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL VAN DOVER 29 juni 9 juli 1959 Maandag 29 juni 18.00 uur : - Aankomst in de Haven van Dover -

Nadere informatie

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Werkweken Mariëndael We zijn er aanbieden: trots op dat we als school drie verschillende soorten werkweken/kampen kunnen - Survivalkamp

Nadere informatie

Zonder kopie Pas/ID en betaling van inschrijfgeld wordt je aanmelding niet in behandeling genomen.

Zonder kopie Pas/ID en betaling van inschrijfgeld wordt je aanmelding niet in behandeling genomen. Aan alle leerlingen van het 4e leerjaar 2015-2016 Beste leerlingen, Op Maandag 14 september hebben we de 4 culturele stedenreizen gepresenteerd. Deze culturele stedenreizen zijn dit schooljaar in april,

Nadere informatie

Londen. 3-daagse citytrip naar Londen. vanaf

Londen. 3-daagse citytrip naar Londen. vanaf Londen vanaf 199 3-daagse citytrip naar Londen Een totaalontdekking van een stad vol contrasten en een erfenis aan geschiedenis. Denkt U maar aan het tot de verbeelding sprekende kasteel van Windsor, tot

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

Engelandreis2016. Informatieavond 5 oktober 2016

Engelandreis2016. Informatieavond 5 oktober 2016 Engelandreis2016 Informatieavond 5 oktober 2016 Agenda Terugblik; Deelnemers; Programma; Financieel overzicht; Huishoudelijke regels; Verrassing; Vragen. Terugblik Q2-2015: Vorming comité Q3-2015: Informatieavond

Nadere informatie

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4

Normandië. 9 september t/m 12 september 2014. havo-4 Normandië 9 september t/m 12 september 2014 havo-4 Beste leerlingen van havo-4, Net terug op school na een (hopelijk) fijne zomervakantie staat er meteen een meerdaagse excursie op het programma. Al in

Nadere informatie

Examenopgaven VBO-MAVO D 2004

Examenopgaven VBO-MAVO D 2004 Examenopgaven VBO-MAVO D 2004 tijdvak 1 woensdag 2 juni 9.00 11.00 uur NEDERLANDS SCHRIJFVAARDIGHEID D FUNCTIONEEL SCHRIJVEN Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

WHAT TO BRING? Adres en telefoonnummer van de leiding: Mariana s Guest House 52 Worcester Road Sutton SM2 6QB. Email : marianas93@hotmail.

WHAT TO BRING? Adres en telefoonnummer van de leiding: Mariana s Guest House 52 Worcester Road Sutton SM2 6QB. Email : marianas93@hotmail. WHAT TO BRING? - paspoort / identiteitskaart - dit informatieboekje - een papiertje met daarop de gegevens van het gastgezin en de belangrijke telefoonnummers (in je portemonnee) - toiletartikelen (handdoeken,

Nadere informatie

Culturele Stedenreizen

Culturele Stedenreizen Culturele Stedenreizen April 2013 Paris Roma Berlin London Aan alle leerlingen van het 4 e leerjaar 2012-2013 Beste leerlingen, De culturele stedenreizen zijn dit schooljaar in april, vlak voor de meivakantie.

Nadere informatie