Introductie. Bitsboard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie. Bitsboard"

Transcriptie

1 Introductie Bitsboard is een fantastische leer tool om nieuwe feiten en informatie tot je te nemen op een leuke en nieuwe manier. Wat maakt Bitboard nu uniek? Speel een aantal mini-games: Bitsboard maakt zelf een groot aantal oefeningen die leuk, maar ook verslavend zijn voor spelers van 1-99 jaar

2 Het programma kent een enorme inhoud: via de Bitsboard catalogus hebt u direct toegang tot duizenden zorgvuldig samengesteld lessen door collegaleerkrachten, ouders en leerlingen uit de hele wereld. Volledig aanpasbaar: Bitsboard is volledig klantgericht. U kunt gemakkelijk uw eigen boards maken, meerdere gebruikers toevoegen, en tweaken van de instellingen van elke wedstrijd naar uw wens. Alles delen: Bitsboard is een wereldwijde leerplatform. Met één muisklik kunt u uw aangepaste lessen delen met iedereen via de Bitsboard catalogus. Klaar om te verkennen meer? Vervolgens laten we duiken! Het Home scherm met een paar tweaks, Bitsboard kan gemakkelijk uw persoonlijke leerplatform worden voor zo ongeveer alles. Of u nu 2 jaar of 99 bent, Bitsboard biedt zowel de spelletjes en de inhoud om uw leren op een aangename manier te versnellen. Alle belangrijke functies zijn direct toegankelijk vanaf Bitsboard scherm van het huis.

3 1. Schakel tussen de gebruikers: Klik op de gebruiker profielafbeelding nieuwe gebruikers toe te voegen en te schakelen tussen verschillende gebruikers. Bitsboard kan volledig worden aangepast voor elke individuele leerling. U kunt gemakkelijk wisselen van zowel inhoud (Boards en Classes) en games ON en OFF voor elke individuele leerling. Op deze manier kunt u gemakkelijk aanpassingen doen van de gehele leeromgeving gebaseerd op vaardigheid van de gebruiker. Informatie over het toevoegen van meerdere gebruikers en gemakkelijk aanpassen van de instellingen voor elke gebruiker.

4 2. Bitsboard Classes: als je een leerling, denk aan Classes als een verzameling van boards om over een nieuw onderwerp te leren. Als u afzonderlijke boards uit de catalogus download, zullen ze automatisch worden toegevoegd aan de 'Mijn Downloads' classes. Op deze manier kunt u zoveel borden als u nodig hebt zonder vervuiling van de lijst van boards die worden weergegeven op het huisscherm downloaden. Als u een leraar of ouder bent, kunnen Bitsboard klassen u gemakkelijk organiseren van je lessen en deze beschikbaar te maken voor uw leerlingen. U hebt volledige controle over wie toegang tot uw inhoud krijgt en alles kan automatisch worden gesynchroniseerd met apparaten van uw leerling. 3. Selecteer Board: Klik op een board om het direct starten en Bitsboard te spelen. 4. Aanbevolen Boards (Featured Classes): De aanbevolen boards bevat een enorme bibliotheek van eersteklas boards die zorgvuldig samengesteld zijn en gemaakt door docenten en professionals. Dit is de beste manier om aan de slag te gaan. U zult zeker relevante inhoud vinden, waarmee u kunt leren wat u zoekt. Of u bent op zoek naar inhoud voor peuters of een lijst met meer dan standaard woorden. U kunt lid worden en de inhoud van alle boards van deze optie met slechts één klik downloaden. Houd er rekening mee dat sommige board- functies alleen b eschikbaar zijn in de betaalde versie. Dit is een eenmalige betaling die geeft u volledige toegang tot alle aanbevolen boards. 5. Bitsboard catalogus: Ga naar de catalogus van de Bitsboard voor het downloaden van nieuwe lessen en flashcards. De catalogus is gevuld met duizenden zorgvuldig samengesteld inhoud over een grote verscheidenheid aan onderwerpen. 6. Zoek: Zoek uw boards en collecties. Type in het zoekvak nl en u krijgt alle Nederlandstalige Boards te zien. Zodra u hebt gedownload honderden boards, biedt de zoekfunctie een bliksem snelle manier om snel te vinden wat u zoekt. 7. instellingen: Klik op de knop instellingen om het delen en back-up van uw boards, voorkeuren aan te passen en instellingen van een spel te regelen. 8. uw voortgang bijhouden: In een snelle oogopslag zien hoe vertrouwd de gebruiker is met een bord. Een volledige cirkel betekent dat ze zeer vertrouwd met de inhoud zijn. Een leeg rondje betekent dat ze gewoon aan de slag. 9. Verberg: Zodra u van de aanbevolen boards hebt gedownload, kunt u de gehele sectie van aanbevolen klassen verbergen door op te drukken op de knop verbergen. U kunt deze altijd later weer zichtbaar maken op de pagina instellingen. Manage gebruikers: Bitsboard staat je toe net zoveel gebrukiers toe te voegen als je wilt. Zo kun je voor iedere gebruiker een passende omgeving maken. Dan hoef je niet steeds allerlei aanpassingen te doen voor verschillende gebruikers onder één naam. Zo kun je voor een beginnende gebruiker het aantal foto s beperken, terwijl je voor een gevorderde gebruiker die juist weer vergroot. Wisselen van gebruiker doe je links boven

5 Ook kun je wisselen van gebruikers door op Account te klikken op de instellingenpagina. Op de Home-pagina kun je óf een gebruiker selecteren, een gast-gebruiker óf een nieuwe gebruiker kiezen. Kies je voor een nieuwe gebruiker dan kun je ook met je Facebook account inloggen

6 Je kunt een lokale gebruiker aanmaken, maar ook een (betaalde) geregistreerde gebruiker. Lokale gebruiker de leerlingen inde groep (omdat ze geen of wachtwoord nodig hebben. Geregistreerde gebruiker Is ideaal om boards te kunnen delen (en een back-up te hebben) Wanneer je een gebruiker hebt toegevoegd, dan kun je de gehele App aanpassen door op de naam van de nieuwe gebruiker te klikken. Dan krijg je de volgende opties:

7 Selecteer de gewenste Boards door AAN / UIT in te schakelen. Op deze manier heb je eenvoudig controle over de toegang. Dit kun je op dezelfde wijze bij de GAMES realiseren.

8 Om resultaten te bekijken moet je die wel aangezet hebben in het instellingen menu bij de gebruikers. Dan krijg je een snel en eenvoudig een overzicht van de verschillende gebruikers. Een nieuw Board maken Ga naar Instellingen en klik op Add Board en vervolgens op Create New Board.

9 Klik op het + teken Klik op Add Media en kies de Photo Libary Het is namelijk handig de media op de ipad te hebben. Dat werkt sneller en kind specifieker. Dit betekent, dat je m.b.v. Google afbeeldingen al een aardige hoeveelheid afbeelding hebt bewaard. Kies vervolgens de gewenste foto, zet er tekst bij en een omschrijving (voor jezelf) en neem de spraak op. Klik op Next (rechtsboven) en herhaal dit proces tot je een Board vol hebt. Dan klik je op Done en je board wordt opgeslagen en is beschikbaar. Onder My Boards.

10 Aanpassingen wanneer je een vreemde-taal board hebt gedownload. Je hebt bijvoorbeeld een Engelstalig board gedownload. Onze leerlingen verstaan dat helaas nog niet zo goed. Op dat board in bijvoorbeeld het spel FlasCards. Klik dat rechts bovenaan op het Tandwieltje en kies vervolgens voor de optie Edit Board. Alle afbeeldingen verschijnen van dit board. Vervolgens kies je de afbeelding die je wilt aanpassen. De opnameknop verschijnt weer in beeld (om de Engels gesproken tekst te vervangen door Nederlands), je kunt het woord aanpassen en zelfs, als je dat zou willen, de afbeelding. Door rechtsboven op Next te tikken verschijnt de volgende afbeelding. Ben je klaar met aanpassen, dan staat linksboven Done. En kun je jouw vertaalde versie gaan gebruiken. Hieronder de achtereenvolgende stappen in schermafbeeldingen: Edit Board Kies de te veranderen foto Spreek opnieuw in en pas tekst aan Aangepaste versie

11 Bij sommige oefeningen worden letters uitgesproken. Dat gebeurt echter ook veel in de oorspronkelijke (meestal Engelse) taal. Ook dat is aan te passen. Kies dan bij voorkeur de oefening Missing items. Natuurlijk koet eerst de volledig uitgesproken tekst al vertaald zijn in Edit Board. Oefening Missing items, even naar beneden scrollen Klik op Tandwieltje en kies bovenin Settings Missing Letter. Tik vervolgens op Letter Sound. En het laatste scherm verschijnt waar de letters van het alfabet aangepast kunnen worden een de gewenste uitspraak.

12 Het lijkt heel veel werk, maar het is een kwestie van 26 klanken inspreken door op de opnameknop per klank te klikken. 1 e keer klikken betekent opnemen, vervolgens (meteen nadat de opname klaar is) een 2 e keer klikken (stopt de opname!). Controleer de klank door op de afspeelknop te tikken. Klaar? Tik dan rechts boven op Done en alles wordt opgelsagen.

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Hoe maak je een Onegini account?

Hoe maak je een Onegini account? Onegini gasttoegang Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext, toch via SURFconext inloggen.

Nadere informatie

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink

Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Interactieve afbeeldingen maken met Thinglink Met Thinglink kun je een interactieve afbeelding maken en die online delen. Op een afbeelding kun je tags aanbrengen met tekst, foto's, filmpjes, geluid, enzovoort.

Nadere informatie

Handleiding Basecamp

Handleiding Basecamp Handleiding Basecamp PlusPort b.v. PlusPort 2013 Pagina 1 van 24 1 Inhoudsopgave. 1 Inhoudsopgave.... 2 2 Wat is Basecamp?... 3 3 Aan de slag met Basecamp... 4 3.1 Inloggen... 4 4 Projects... 6 4.1 Projectoverzicht...

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING Sanne van der Meijden ALVA ICT SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoud Inhoudsopgave... 2 1 Creëer een account... 3 2 Creëer je project... 4 3 Publiceer je project... 10 4 Deel

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext (

Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext ( Onegini Met Onegini kunnen gebruikers die SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext ( bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven die deelnemen aan

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Informatie overgenomen van de site: een-account-aanmaken En

Informatie overgenomen van de site:  een-account-aanmaken En Informatie overgenomen van de site: http://editorial.nl.softonic.com/skype-handleiding-deel-1- een-account-aanmaken En http://www.seniorweb.nl/artikel/29270/skype-gebruiken SBM 2015 2 De eerste stap op

Nadere informatie

Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere

Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere Handleiding Endomondo voor recreatieve ruiters en menners. Uitgave van RRZLV Mei 2014 Opgesteld door Anjo de Bruijckere Welkom. Hallo iedereen, Voor je ligt de handleiding van Endomondo, de app die door

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010

DWO BASISHANDLEIDING. Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut. VERSIE 26 oktober 2010 DWO Digitale Wiskunde Omgeving Freudenthal Instituut BASISHANDLEIDING VERSIE 26 oktober 2010 Basisihandleiding DWO 1 oktober 2010 Inhoud 1. Gebruikers... 3 Gast... 3 Gebruiker met account... 3 2. Accounts

Nadere informatie

Handleiding ForAllRubrics

Handleiding ForAllRubrics Inhoud Starten... 2 Leerlingen toevoegen... 3 Maken van een rubric... 4 Een rubric gebruiken... 6 Een activiteit maken en gebruiken behorende bij je rubrics... 8 Je rubrics gebruiken voor peer assessments...

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Inloggen 4 Stap 2: Account selecteren 4 Stap 3: Gegevens wijzigen 4 Stap 4: Collega s toevoegen 5 Stap 5: Leerlingen toevoegen 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Family Sharing. Familiy Sharing.

Family Sharing. Familiy Sharing. Family Sharing Met deze functie kan een TrackR gedeeld worden met anderen. Hiervoor moet je de TrackR app gebruiken. Het is niet nodig dat iemand waarmee je je TrackR deelt ook zelf een TrackR in gebruik

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap Handleiding leden Wanneer je inlogt op de website van Bewust Eemland, kom je in jouw omgeving. Je ziet dan 4 tabbladen, het menu boven aan en rechtsboven jouw naam met daarnaast een pijltje. Wanneer je

Nadere informatie

Korte gebruikershandleiding leerlingomgeving Klassiek 2017

Korte gebruikershandleiding leerlingomgeving Klassiek 2017 Nadat je ingelogd bent, kom je in onderstaand scherm terecht. Maak in het menu links je keuze uit de methodes en onderdelen: Na het kiezen van een les kom je in de leer / werkomgeving terecht: In het linkerdeel

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Ouderhandleiding Social Schools

Ouderhandleiding Social Schools Ouderhandleiding Social Schools 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Welkom... 3 Beleid gebruik van Social Schools... 4 Handleiding stap voor stap... 5 Samengevat... 5 Stappen... 5 Het verder invullen van

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Canva Doel Informatie overbrengen Korte beschrijving Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Als voorbereiding

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Studentenhandleiding Peerwise

Studentenhandleiding Peerwise Studentenhandleiding Peerwise Inleiding In deze handleiding wordt uitgelegd wat Peerwise is, hoe je als student een account aanmaakt en hoe je vervolgens aan de slag gaat met het werken in Peerwise. Wat

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN

RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN EN BESTANDEN VERWIJDEREN RUBRICEREN, UPDATEN, VERWIJDEREN Met dit werkblad ga je oefenen met het rubriceren van apps, het updaten van apps en het verwijderen van bestanden van je smartphone

Nadere informatie

U begint bij de membersite

U begint bij de membersite U begint bij de membersite Surf naar de ITA member site (zie de voor u relevante handleiding ac@veren ITA membership op itacademy.technologie- onderwijs.nl/handleidingen.aspx) Als u al eerder ingelogd

Nadere informatie

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1

Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Vertaalde versie Manual I _ Tijs Rotsaert 1 Welkom bij Socrative! Net als u zijn wij overtuigd van het belang het leerproces van leerlingen te visualiseren. Deze tool biedt de mogelijkheid om evaluatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops.

Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Gebruiksaanwijzing Camperstop-App Met de Camperstop-App reist u moeiteloos naar de mooiste camperstops. Snel zoeken: Menu Camperstops bekijken Kaart Lijst Weer Camperstops zoeken Zoeken op kaart Camperstops

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

HANDLEIDING SimpleInOut

HANDLEIDING SimpleInOut HANDLEIDING SimpleInOut 1 September 2017 SimpleInOut WAT IS SimpleInOut?... 3 EEN ACCOUNT AANVRAGEN... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 JE GEGEVENS AANVULLEN OF WIJZIGEN... 4 IN- EN UITCHECKEN VIA DE WEBSITE...

Nadere informatie

EDpuzzle. Wat is EDpuzzle? Site. Kostprijs. Hoe werkt het?

EDpuzzle. Wat is EDpuzzle? Site. Kostprijs. Hoe werkt het? EDpuzzle Wat is EDpuzzle? EDpuzzle is een online programma dat toelaat om eigen video s en video s van verschillende platformen interactief te maken. Interactief maken betekent: Site 1. Je kan meerkeuzevragen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie.

HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie. Kennis is macht, kennis delen is kracht HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie. Als pit informeer je collega s via HK Kennis over alles

Nadere informatie

Handleiding RotsRadio Airtime

Handleiding RotsRadio Airtime Handleiding RotsRadio Airtime RotsRadio maakt gebruik van Airtime, een systeem waarmee een groep gebruikers een radiostation kan onderhouden. Met je eigen inloggegevens kan je inhoud toevoegen aan RotsRadio.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING Karel Roos ICLON Wassenaarseweg 62a, Leiden V1.0 Inhoud Inleiding... 2 Screencast... 2 Film uploaden naar My Media in Kaltura... 2 Procedure

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class.

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class. 1 Kidblog: Leerlingen communiceren met elkaar en hun docent in veilige omgeving. Kidblog is een site waarop leerlingen berichten kunnen uitwisselen met elkaar en hun docent. De docent vraagt bij Kidblog

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Online een fotocollage maken

Online een fotocollage maken Online een fotocollage maken Informatie De kinderen maken een fotocollage over een (eigen) onderwerp. Foto s zoeken de kinderen via Google of hun eigen Social Media account, zoals Facebook en Instagram.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Account maken Website maken Het domein kiezen Structuur van een webquest aanmaken

Account maken Website maken Het domein kiezen Structuur van een webquest aanmaken Stappenplan Website Weebly Onze webquest moeten we ergens online plaatsen. Er zijn veel verschillende bedrijven die gratis of betalend webruimte aanbieden. Wij kiezen voor weebly. Een gratis oplossing

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

imovie handleiding Open app imovie.

imovie handleiding Open app imovie. imovie handleiding Waarom imovie? Om films te bewerken. Om films te van je ipad te krijgen. Die zijn meestal te groot en als je dan ipad op pc aansluit, zie je film niet. Middels imovie zie je de films

Nadere informatie

handleiding Track Kit

handleiding Track Kit handleiding Gps applicatie Track Kit Voor het intekenen van vlinder transecten, het afbakenen van libellen telgebieden en het aflopen van zoeklocaties voor platen zal gebruik gemaakt worden van de app

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl GoTalk Now voor ipad Korte Nederlandstalige handleiding aangeboden door www.praatapps.nl START 1 2 3 4 5 6 7 (naam) (naam) Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017-

Veelgestelde vragen. Apps. App Centre 2017- Veelgestelde vragen 2017- Apps App Centre 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen Apps en widgets Vraag: Wat is het verschil tussen een App en een Widget? A: In Honda Connect De inhoud in de APP-sectie:

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Reducept. Dashboardhandleiding. Versie 1.0.0

Reducept. Dashboardhandleiding. Versie 1.0.0 Reducept Dashboardhandleiding Versie 1.0.0 Dashboard Het Reducept dashboard is speciaal ontwikkeld voor behandelaren. Door middel van het dashboard kun je verschillende gebruikers en apparaten beheren,

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde.

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. Beste mevrouw/meneer, Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. In deze handleiding vindt u de belangrijkste informatie om meteen aan de slag te gaan. Mocht u vragen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

Handleiding Toggl Android

Handleiding Toggl Android Handleiding Toggl Nadat je Toggl hebt opgestart krijg je het volgende scherm. Als je al een account hebt vul je je inloggegevens in. Indien dit niet het geval is kan je via Create account een account aanmaken.

Nadere informatie

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen Socrative Doel Meningsvorming / Kennis toetsen Tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op vragen of stellingen. Korte beschrijving Fase van ervaringsleren

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad 1 2 3 4 5 6 Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt kan je van de ene naar de andere ipad bladen overzetten (binnen een Wifi-netwerk).

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Handleiding Chipolo en Chipolo Card

Handleiding Chipolo en Chipolo Card www.metjemobiel.nl Handleiding Chipolo en Chipolo Card Installatie De screenshots of toestemming tot bepaalde onderdelen kunnen afwijken voor Android en ios. 1. Zoek de Chipolo app 3. Lees de informatie

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie