Mevrouw C.J.M. (Clemy) Oomens is locatiedirecteur in Rozendaal.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mevrouw C.J.M. (Clemy) Oomens is locatiedirecteur in Rozendaal."

Transcriptie

1 SEPTEMBER INFO ALGEMENE ZAKEN INFORMATIE OVER HET RHEDENS ROZENDAAL In deze 'Info voor ouders' wordt algemene informatie verstrekt over de gang van zaken op Het Rhedens in Rozendaal. In Rozendaal zijn in het schooljaar leerlingen gehuisvest. Alle leerjaren voor HAVO en VWO (Atheneum en Gymnasium) worden aangeboden. Ouders en leerlingen worden via het infobulletin op de hoogte gebracht over activiteiten die in die periode actueel zijn. Ouders waarvan wij het adres hebben ontvangen het bulletin per mail. ORGANISATIE Mevrouw C.J.M. (Clemy) Oomens is locatiedirecteur in Rozendaal. Mevrouw M. (Monique) van Kleef is de afdelingsleider van leerjaar 1 t/m 3. Mevrouw M. (Marijn) Noorduyn is de afdelingsleider voor 4 en 5 HAVO. De heer F. (Frank) Volmerink is per dit schooljaar gestopt als afdelingsleider in de leerjaren 5 en 6 VWO. Wij zijn momenteel bezig om deze vacature in te vullen. Tot die tijd zal de heer E. (Erik) Schaafsma 4 VWO onder zijn hoede nemen en de heer W. (Willem) Huetink 5 en 6 VWO. De heer F. (Frank) Volmerink zal naast docent Engels ook de rol van examensecretaris op zich nemen. De begeleiding van de leerlingen voor wat betreft studierichting en beroepskeuze is in handen van de decaan, de heer P. (Paul) Mosselman. Iedere leerling heeft een mentor. In het rooster staan voor alle leerjaren mentoruren vermeld. De mentor is voor leerlingen en ouders de eerst aanspreekbare persoon. In de brugklas bestaat een junior-mentoraat. De brugklassers hebben in groepjes van vier of vijf, naast hun gewone mentor, ook een juniormentor. Deze juniormentor is een leerling uit de bovenbouw die, in nauw overleg met mentor en afdelingsleider, mede zorg draagt voor het welbevinden van de eersteklas-leerlingen.

2 PERSONELE ONTWIKKELINGEN Bij het sluiten van het schooljaar hebben wij afscheid genomen van de volgende collega s: Jan van Laar (afd.leider/doc.wi), Dick Smits (doc.ne), Jopie Smits (doc.ne), Ellen van Liere (doc.sch), Maria Wilminkova (doc.wi) en Maarten Achtereekte (doc.lo) Per 1 augustus van dit schooljaar zijn er weer nieuwe collega s aangenomen die ons team komen versterken: Jesper Geubels (doc.gs), Tom Eitjes (doc.wi), Sylvana Schouten (trainee Du), Teije Boeijen (doc.wi), Meike Land (doc.lo), Vincent Vrooman (doc.lo), Michael Scherrenburg (doc.bv) en Carolien van Genderen (toa bi). BEREIKBAARHEID VAN DE SCHOOL Indien u met vragen zit, een afspraak wilt maken of om een andere reden de school wilt bereiken, het telefoonnummer van Het Rhedens in Rozendaal is: of via inforozendaal@hetrhedens.nl. Alle belangrijke informatie over Het Rhedens Rozendaal kunt u vinden op onze website: (klik hier) COMMUNICATIE Schoolgids Ieder jaar verschijnt er een schoolgids met veel informatie over onze organisatie. Op onze website kunt u de schoolgids digitaal raadplegen maar ook downloaden als pdfdocument (de schoolgids staat onder de tab informatiemateriaal ). Jaarplanning Naast de schoolgids bestaat er ook een jaarplanning, waarin alle gebeurtenissen van de locatie Rozendaal voor het hele schooljaar ingepland zijn. Deze planning staat op onze website via de tab: Het Rhedens Rozendaal / informatiemateriaal. Communicatie per mail met afdelingsleider, mentor of docent Wij vragen u om niet via Magister te mailen met een afdelingsleider, mentor of docent, maar rechtstreeks aan zijn/haar adres. In het jaarboekje staan alle adressen vermeldt. Schoolpost via mail Alle post, bestemd voor ouders, verzorgers en/of leerlingen, wordt via verzonden. Bovendien wordt alle informatie ook op onze website geplaatst. Het is van belang dat u in Magister uw adres op juistheid controleert, zodat wij u op deze manier kunnen bereiken. Indien uw adres niet klopt, kunt u dit zelf wijzigen in Magister.

3 Ouderspreekuuravond Een week voor de spreekuuravond staat Magister open. U kunt digitaal hierop inschrijven door gebruik te maken van uw eigen inlogcode (niet dat van uw kind). Hierna ontvangt u hiervan per een bevestiging. DE SCHOOLDAG Indien er, door bijvoorbeeld ziekte, uren uitvallen kan het in uitzonderingsgevallen voorkomen dat brugklassers eerder uit zijn of een uur later mogen beginnen. Incidenteel ontstane tussenuren voor de leerlingen worden zoveel mogelijk opgevangen. Hiervoor draait een schaduwrooster. In de bovenbouw verschillen de roosters. De leerlingen hebben via hun studiewijzers en hun Programma's van Toetsing en Afsluiting (PTA) zicht op de werkzaamheden die ze voor de verschillende vakken moeten doen. In de mediatheek is studieruimte beschikbaar, hier kunnen de uren tussen de lessen productief worden besteed Onze mediatheek is open van uur. Op vrijdag van uur. De ruim 900 leerlingen passen net in het schoolgebouw. Dit heeft gevolgen voor het rooster. De roosters van de leerlingen verschillen. Brugklassers hebben in het rooster geen tussenuren. HET ONDERWIJSPROGRAMMA In het eerste en tweede leerjaar wordt in Rozendaal HAVO/VWO-onderwijs via dakpanklassen aangeboden. In het derde leerjaar zijn er aparte HAVO- en VWOklassen. Er is ook, vanaf de brugklas, een Gymnasium-afdeling. De onderbouwleerjaren zijn opgedeeld in drie trimesters; na elk trimester volgt een rapport. Per trimester krijgen de onderbouwleerlingen een toetsrooster, waarop de proefwerken vermeld staan. Vanaf het vierde leerjaar wordt in zowel HAVO als VWO begonnen met het examenprogramma. In het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) staat per vak een overzicht vermeld van de verschillende examentoetsen die de leerlingen in de tweede fase-periode moeten afleggen. Daarnaast zijn er in de leerjaren vier (HAVO en VWO) en vijf (VWO) ook nog toetsen die wel meetellen voor de overgang maar niet voor het examen. Het schooljaar is opgedeeld in drie periodes (in HAVO-5 en VWO-6 eveneens drie periodes) die steeds worden afgesloten met een toetsperiode. In deze toetsperiodes worden alleen PTA-toetsen afgenomen. Niet PTA-toetsen worden in de les afgenomen. Voor parallel toetsen volgt een apart rooster. Toetsperiodes zijn lesvrij. Na elke toetsperiode staan er dagen gepland waarop toetsen kunnen worden ingehaald en (zie daarvoor het examenreglement) toetsen kunnen worden herkanst.

4 Het rooster van toetsweken en inhaal- en herkansingsdagen staat eveneens in deze speciale "Info voor ouders" vermeld. Ieder jaar ontvangen de leerlingen informatie over een nieuw examenreglement. Deze zal ook op de website worden geplaatst. Het is belangrijk dat reglement door te nemen. Vooral de passages over onregelmatigheden, beoordeling, absenties en te laat verschijnen bij examentoetsen en de artikelen over inhalen en herkansen worden ter lezing aanbevolen. ELO IMPLEMENTATIE DE STAND VAN ZAKEN Het Rhedens maakt gebruik van de Leer Omgeving (ELO) van Magister. Het inzetten van Magister ELO is van belang voor het onderwijzen van onze docenten en het leren van onze leerlingen. Het is het digitale communicatieplatform tussen leraar en leerling. Daarnaast is ook de Magister-agenda in gebruik genomen. Het huiswerk zal 24 uur per dag in te zien zijn via deze elektronische agenda. DE DAGELIJKS GANG VAN ZAKEN BIJ VERZUIM Ziek melden 1. Ouders/verzorgers melden voor 8.30 uur de afwezigheid van hun zoon/dochter. 2. Dit kan telefonisch op of per mail Indien de leerling pas later op de dag wordt ziek gemeld, veranderd de verzuimcoördinator het door de docenten ingevoerde ongeoorloofde verzuim in een ziekmelding. 3. Is een leerling afwezig zonder dat zijn/haar afwezigheid gemeld is, dan neemt de verzuimcoördinator contact met de ouders/verzorgers. Er wordt gevraagd naar de reden van verzuim. 4. In geval van een toetsweek moet een leerling dagelijks telefonisch ziek worden gemeld, indien het verzuim langer dan een dag duurt. Te laat komen 1. De leerling haalt een te laat briefje bij de verzuimcoördinator/conciërge. 2. De verzuimcoördinator/conciërge registreert het te laat komen in Magister. 3. De leerling gaat z.s.m. de les in en levert het briefje in bij de docent. 4. Indien de leerling ongeoorloofd te laat is, meldt de leerling zich de volgende ochtend om 7.45 uur bij de conciërge, ongeacht de aanvang van zijn/haar lessen die dag. Meldt de leerling zich de volgende dag niet, dan wordt hij/zij thuis gebeld of het eerste uur uit de klas gehaald en dient de leerling zich twee maal om 7.45 uur te melden. 5. Bij veelvuldig te laat komen of twee maal in een week te laat komen, bespreekt in eerste instantie de mentor de leerling en wanneer dit

5 onvoldoende effect heeft in tweede instantie de afdelingsleider met de leerling hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. 6. Na drie maal te laat komen heeft de mentor een gesprek met de ouders/verzorgers van de leerling. 7. Bij zes keer of meer te laat komen per maand, komt de leerling in aanmerking voor het preventieve spreekuur van de leerplichtambtenaar op school. Ziek naar huis 1. De leerling meldt zich voordat hij/zij naar huis gaat af bij de afdelingsleider. Na akkoord meldt de leerling zich bij de verzuimcoördinator/conciërge. 2. De ouders/verzorgers van de betreffende leerling worden gebeld. 3. Het formulier ziek naar huis wordt uitgedraaid uit Magister en meegegeven aan de leerling. 4. De ouders/verzorgers bellen naar school wanneer de leerling thuis is aangekomen. 5. Het formulier wordt ingevuld en ondertekend teruggenomen, na herstel, ingeleverd en verwerkt door de verzuimcoördinator. 6. Bij drie maal ziekteverzuim (ongeacht in hoeveel tijd of hoe lang) wordt de leerling uitgenodigd op het ziekteverzuimspreekuur van de schoolarts. Aanvragen van verlof Afspraken voor orthodontist, tandarts, bezoek arts etc. dienen vooraf aangevraagd te worden en bij voorkeur na schooltijd gepland. Aanvraagformulieren voor verlof zijn verkrijgbaar bij de receptie. Extra verlof 1. Extra verlof mag alleen worden toegekend wegens gewichtige omstandigheden of vanwege de aard van het beroep van (één van) de ouders. 2. Verlof voor het voldoen aan religieuze verplichtingen moeten ouders minimaal twee dagen te voren aan de school, liefst schriftelijk, kenbaar maken. 3. De directeur/afdelingsleider neemt een gemotiveerde beslissing bij aanvragen van 10 dagen of minder. Bij twijfel kan de school contact opnemen met de leerplichtambtenaar echter de directeur blijft verantwoordelijk voor het nemen van de beslissing. 4. De leerplichtambtenaar neemt een gemotiveerde beslissing bij aanvragen van meer dan 10 dagen. 5. De verzuimcoördinator houdt een dossier bij van de verlofaanvragen.

6 ZORG In Rozendaal functioneert een OZS (onderwijs zorg steunpunt), dat onder leiding staat van de zorgcoördinator, mevrouw D. Derksen. De jeugdarts houdt spreekuur op school. Zorgkaart Op deze kaart staat welke zorg Het Rhedens Rozendaal kan bieden in het schooljaar U kunt deze kaart vinden op onze website onder de tab: over Het Rhedens / leerlingzorg / zorgkaart. Klik hier: BUITENLANDREIZEN 4H EN 5V: NU IN HET NAJAAR Met ingang van dit schooljaar zijn de traditionele buitenlandreizen in de voorexamenklassen 4H en 5V gepland in oktober in plaats van maart. Naast iets hogere temperaturen is de reden hiervoor ook dat het in de jaarplanning beter uitkomt om de reizen eerder in het jaar te plaatsen - en daarnaast is het ook een uitstekende gelegenheid voor leerlingen om elkaar beter te leren kennen, met het grootste deel van het jaar nog voor zich. Ten opzichte van vorige jaren is er een reisbestemming bijgekomen: naast de 5Vbestemming Athene, de 4H-bestemming Praag en de gezamenlijke bestemming Londen is er nu ook een gezamenlijke bestemming naar de Ardennen. De huidige 4H en 5V leerlingen hebben voor de zomervakantie hun voorkeuren doorgegeven. De uitbreiding van het keuzepakket en de goede ervaringen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat er veel is ingeschreven op de reizen en dat de groep die kiest voor thuisblijven aanzienlijk kleiner is dan de afgelopen jaren. Een mooie ontwikkeling! We zijn er van overtuigd dat ook de reizen van dit jaar weer gaan zorgen voor onvergetelijke momenten.

7 DEDECAAN.NET Ook dit jaar hebben alle leerlingen van klas 3 en hoger toegang tot de site van dedecaan.net. Bij deze site zijn inmiddels 600 scholen aangesloten. Hier kunnen leerlingen én ouders informatie vinden over opleidingen, toelatingseisen, testen, studiefinanciering, e.d.; er kunnen vragen gesteld worden binnen allerlei fora en de leerlingen kunnen mailen met studenten en beroepsbeoefenaren (zie Keuzekenners). Binnen dedecaan.net gaan de leerlingen m.b.v. hun mentor aan de slag met Lob (Loopbaanoriëntatie en begeleiding). Het keuzeprogramma - dat is opgenomen in dedecaan.net - heet KeuzeWeb. De leerling maakt gedurende het jaar een aantal opdrachten, gaat naar voorlichtingsactiviteiten, maakt daar een verslag van en bouwt in de loop van de tijd een dossier op dat opgeslagen wordt in het CV en het Portfolio. Ouders kunnen zich registreren bij dedecaan.net nadat hun zoon of dochter zich heeft aangemeld. Aanmelding ouders op hetrhedenshv.dedecaan.net - Ga naar > knop Inloggen / Aanmelden - Er wordt u gevraagd om uw eigen gegevens en de gegevens van uw kind(eren) in te vullen. Dat is nodig om misbruik van de site te voorkomen. Bij het aanmelden heeft u het leerlingnummer (staat op de schoolpas) en de klas van uw kind(eren) nodig. - Nadat u alles heeft ingevuld ontvangt u een met een link. Klik op de link om uw aanmelding te bevestigen. Er wordt ook een mailtje gestuurd naar uw kind om uw aanmelding te laten bevestigen. - Nadat uw kind de aanmelding heeft bevestigd (!) kunt u vanaf dat moment inloggen op de website. * Op dinsdagavond 20 oktober is er een informatieavond voor ouders van de havo 4- en vwo 5-leerlingen. De decaan, P. Mosselman, geeft een presentatie en er is een gastspreker van het Hoger Onderwijs die uitgebreid ingaat op de rol van ouders in het keuzeproces. * Op dinsdagavond 17 november is er voor ouders én leerlingen van havo 5 en vwo 6 een informatieavond waar een gastspreker van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) alles vertelt over studiefinanciering, studievoorschot, collegegeld, e.d. * Op vrijdag 20 november gaan alle leerlingen van vwo 5 naar de Open Dag van de Universiteit Utrecht. * Op vrijdagavond 11 december is de jaarlijkse Studie- & Beroepenvoorlichting voor leerlingen van de bovenbouw en klas 3 door oud-leerlingen en ouders van onze huidige leerlingen. Ouders zijn ook welkom. Nadere informatie over bovenstaande activiteiten wordt in de loop van de aankomende weken gepubliceerd op de site van HetRhedensHV.dedecaan.net.

8 REUNIE 10 OKTOBER Zoals via en sociale media reeds aangekondigd organiseren wij op zaterdag 10 oktober 2015 de vijfjaarlijkse reünie voor alle oud-leerlingen en docenten van Het Rhedens op de Kleiberglaan. Deze keer voor het eerst in ons vernieuwde gebouw! Wij willen er opnieuw een feestelijke ontmoetingsdag van maken en jullie de gelegenheid bieden om elkaar weer eens te spreken, terug te blikken, herinneringen op te halen en verhalen uit te wisselen. Het programma ziet er als volgt uit: Vanaf 15.00u ontvangst Vanaf 15.30u mogelijkheid tot het volgen van gastlessen Vanaf 16.30u borreltijd Vanaf 18.00u mogelijkheid om te eten Vanaf 20.30u feest 01.00u einde Inschrijven kan via deze website (klik hier:) Het laatste nieuws en een overzicht van inschrijvingen zullen erop worden gepubliceerd en tevens is er de mogelijkheid om foto s te uploaden en te bekijken in het fotoboek. Naarmate de dag dichterbij komt zal het programma steeds verder ingevuld worden. Bovendien zullen wij jullie steeds gedetailleerder gaan informeren over diverse organisatorische en huishoudelijke zaken.

9 BELANGRIJKE DATA Voor een rechtstreekse link naar de volledige jaarplanning: klik hier: Onderstaand een overzicht tot en met de herfstvakantie. Di 1 september Do 3 september Ma 7 september Di 8 september Ma 14 september Di 15 september Wo 16 september Do 17 september Di 22 september Vrij 25 september Introductie 1 e leerjaar Start lessen 2 e t/m 6 e leerjaar Introductiedag 3 e leerjaar Introductiemiddag 4 e leerjaar Inschrijven SG H4/V5/V6 (via ELO) Deadline inschrijven SG (via ELO) Drempeltoets rekenen 4 e t/m 5 e leerjaar Start SG periode 1 Leerjaaravond 1 e en 3 e leerjaar Leerjaaravond H5/V6 Leerjaaravond 2 e leerjaar Schoolfotograaf Leerjaaravond H4/V4/V5 Bezoek Kröller-Müller Museum 2 e leerjaar Wiskundetoernooi 4 e t/m 6 e leerjaar Parijsreis 4 e t/m 6 e leerjaar met Frans in pakket Di 29 september Voorlichtingsavond reizen H4/V5 Ouderavond leerlingen ljr. 1 met dyslexie Woe 30 september Bezoek Archeon leerjaar 1 Voorstelling Oostpool leerjaar 3 Do 1 oktober Voorstelling Oostpool leerjaar 2 Vrij 2 oktober Voorstelling Oostpool leerjaar 1 Za 10 oktober Ma 12 t/m 16 oktober Reünie Het Rhedens Rozendaal Reisweek H4/V5

10 Di 20 oktober Deadline inschrijven examentraining H5/V6 Ouderavond rol van ouders in het studiekeuzeproces Do 22 oktober Excursie Uitvinderij/Spelerij Dieren leerjaar 1 SOS kinderdorpen benefiet avond Ma 26 t/m vrij 30 okt Herfstvakantie VAKANTIEROOSTER Herfstvakantie Za 24 oktober t/m zo 1 november 2015 Kerstvakantie Za 19 december 2015 t/m zo 3 januari 2016 Voorjaarsvakantie Za 6 t/m zo 14 februari 2016 Paasvakantie Vrij 25 t/m ma 28 maart 2016 Koningsdag Woe 27 april 2016 Meivakantie Do 28 april t/m zo 8 mei 2016 Pinksteren Ma 16 mei 2016 Lang weekend Za 11 t/m di 14 juni 2016 Zomervakantie Za 23 juli t/m zo 4 september 2016

SEPTEMBER INFO ALGEMENE ZAKEN VOORWOORD

SEPTEMBER INFO ALGEMENE ZAKEN VOORWOORD SEPTEMBER INFO ALGEMENE ZAKEN VOORWOORD Aan het begin van de zomervakantie konden we niet vermoeden dat het schooljaar 2014-2015 zo bewogen zou starten. Het begon met het tragisch omkomen van onze leerlinge

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

PROTOCOL SCHOOLVERZUIM

PROTOCOL SCHOOLVERZUIM PROTOCOL SCHOOLVERZUIM Vastgesteld door de Directie : 20-02-2018 Vastgesteld door het Algemeen Bestuur : n.v.t. Instemming (G)MR : 12-03-2018 Inwerkingtreding : 12-03-2018 Evaluatie : jaarlijks Inhoudsopgave

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM

VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM 2 Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Verzuimprotocol Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Goedgekeurd door de MR d.d. 15 januari 2013 Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 08.00 uur en 09.00 uur de afwezigheid van hun zoon/dochter.

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Informatieavond 4 HAVO. 17 september 2018

Informatieavond 4 HAVO. 17 september 2018 Informatieavond 4 HAVO 17 september 2018 1 De bovenbouw Programma Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) & Examenreglement Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) Kennismaken met de mentor 2 Mentoren

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo 4 en atheneum 4

Kennismakingsavond havo 4 en atheneum 4 Kennismakingsavond havo 4 en atheneum 4 Welkom Plenaire introductie - rector mevrouw Janssen - Sterker in Studie, mevrouw Smid - coördinator: dhr. J. van Dam Kennismaking met de mentor Sterker in Studie

Nadere informatie

Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4

Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4 Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4 Welkom Rector: dhr. R. Louwsma Coördinator: dhr. J. van Dam Sterker in Studie: mevr. G. Smid Kennismaking met de mentor Sterker in Studie Visie Leerling staat centraal

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster Versie: 13 april 2015 I: Rooster Schooltijden 1 e uur 8.15-9.00 2 e uur 9.00-9.45 3 e uur 9.45-10.30 pauze 10.30-10.50 4 e uur 10.50-11.35 5 e uur 11.35-12.20 pauze 12.20-12.50 6 e uur 12.50-13.35 7 e

Nadere informatie

Informatieavond 4 HAVO. september 2017

Informatieavond 4 HAVO. september 2017 Informatieavond 4 HAVO september 2017 1 Programma Kennismaken met mentoren Uitleg over: -de bovenbouw, Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) & Examenreglement - Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB)-

Nadere informatie

HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN!

HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN! HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR 2017-2018 BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN! Aan de leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 Beste leerlingen, Dit jaar start je in de bovenbouw

Nadere informatie

INFO OKTOBER VOORWOORD

INFO OKTOBER VOORWOORD INFO OKTOBER VOORWOORD Tijdens deze warme nazomer zijn we in Rozendaal enthousiast gestart met het nieuwe schooljaar. De zon straalt deze laatste week van september van alle kanten de school binnen, wat

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn VERZUIMPROTOCOL Waterlant College IJdoorn 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Registratie Magister 3 1.1 Afmelding door ouders 3 1.2 Absentie registratie 3 1.3 Te laat komen/ inhalen verzuim uren 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Kennismakingsavond MAVO 3

Kennismakingsavond MAVO 3 Kennismakingsavond MAVO 3 Deel 1: Welkom Te bespreken in het eerste deel: Website: www.graafengelbrecht.nl Magister Ziekmelding Absentieregeling Te laat regeling Elke belangrijke schoolregels Website www.graafengelbrecht.nl

Nadere informatie

Verzuim afspraken - Leerlingen

Verzuim afspraken - Leerlingen Verzuim afspraken - Leerlingen Versiebeheer Status Voorgaand document: Revisie 4.0 Revisiedatum 1 september 2017 Versienummer 5.0 Opgesteld door Vastgesteld door Loes Doorn en Menja Mollema MT VP1 en MR

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

Ouderavond H Welkom

Ouderavond H Welkom Ouderavond H4 30-08-2018 Welkom De mentor De mentor is de belangrijkste persoon voor de leerling! Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor de leerling en de ouder(s)/verzorger(s)! Studieuze zaken; Sociaal-emotionele

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier

Ouderavond 4 havo Het Vlier Ouderavond 4 havo Het Vlier september 2017 Ouderavond 4 havo Mentorgedeelte Voorstellen Bereikbaar via: Telefoon: Mail: Het Vlier is een school Waar leerlingen een prettige schooltijd hebben; Met veel

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Welkom Plenaire introductie - rector mevrouw C. Janssen - Sterker in Studie, mevrouw G. Smid - coördinator: dhr. J. van Dam Kennismaking met de mentor Sterker in

Nadere informatie

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur Jaargang 5 - nummer 1 week 38 In dit nummer Van de directeur 1 Ziekmelden 2 Ouderraad 2 Vakantieregeling 2015-2016 3 Vakantierooster en vrij vragen 4 Introductieprogramma klas G3A 5 Wat staat er op het

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Welkom. Ouderinformatieavond vwo 5. Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo

Welkom. Ouderinformatieavond vwo 5. Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo Welkom Ouderinformatieavond vwo 5 Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo 19-9-2018 1 Informatieavond vwo 5 Kennismaking met de mentor Gekozen mentoraat Mededelingen Voorlichting LOb door decaan Mentoraat

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula Welkom bij de informatieavond leerjaar 3 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening en schoolreis Londen 19.10 uur Beroepskeuze

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Ashram College Leeswijzer Schoolregels

Ashram College Leeswijzer Schoolregels Ashram College Leeswijzer Schoolregels schooljaar 2018-2019 versie voor leerlingen en ouders/verzorgers oktober 2018 Beste leerlingen, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Het Ashram College wil een school zijn

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Ilse Koenders, Caroline Seesink. Concept Vaststelling in teamvergadering Produs.

Verzuimprotocol. Ilse Koenders, Caroline Seesink. Concept Vaststelling in teamvergadering Produs. Verzuimprotocol Document Auteur Eigenaar Beheerder Status Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink CO Produs Ilse Koenders datum Concept 9-3-2015 Vaststelling in teamvergadering Produs Aanpassing

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld. Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld

Verzuimprotocol. Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld. Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld Verzuimprotocol Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld Eigenaar CO Produs Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld Status datum Concept 9-3-2015 Vaststelling

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.1 Te laat... 4 1.2 Spijbelen... 4 1.3 Verwijdering uit de les... 4 1.4 Verzuim door medische redenen...

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO. 17 september 2018

Informatieavond 5 HAVO. 17 september 2018 Informatieavond 5 HAVO 17 september 2018 1 Programma Voorstellen: mentor coördinator decaan - conrector Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Examenreglement Schoolexamen inclusief rekenen en profielwerkstuk

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieavond 6 vwo. september 2017

Informatieavond 6 vwo. september 2017 Informatieavond 6 vwo september 2017 1 Programma Voorstellen: mentor coördinator decaan - conrector Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Examenreglement Schoolexamen inclusief rekenen en profielwerkstuk

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen dat

Nadere informatie

Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie

Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie Welkom in HAVO 5! 1 Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie h.vanefferen@atscholen.nl 06-28 92 50 78 Wendy Leutscher Mentor HAVO 5 Docent Aardrijkskunde

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

AUGUSTUS Ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS Ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL

VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL VERZUIM-, ABSENTIE- EN LEERPLICHTPROTOCOL A B C D E Te laat kom protocol Spijbelprotocol Absentieprotocol Uitstuurprotocol Bijzonder verlof protocol (leerplicht) + aanvraagformulier A. Te laat kom protocol

Nadere informatie

Verzuimboekje 2012-2013

Verzuimboekje 2012-2013 Verzuimboekje 2012-2013 Inhoudsopgave Schoolregels 2012-2013 (gedeelte over afwezigheid)... 3 Verzuimprocedure 2012/2013 voor 1 e en 2 e fase Oosterlicht Nieuwegein... 4 Rode Kaart 2012/2013 (procedure

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Ouderavond VWO4 24 september 2018

Ouderavond VWO4 24 september 2018 Ouderavond VWO4 24 september 2018 Programma Welkom Begeleiding Belangrijke data Vwo-4 Overgang onderbouw => bovenbouw Start voorbereiding examens: - PTA - combinatiecijfer Dcu Aandachtspunten Overgangsnorm

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis VERZUIMPROTOCOL Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. Dit wil zeggen als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek. Toestemming

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons.

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons. 0 Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar 2017-2018 ligt voor ons. In het afgelopen schooljaar is veel gebeurd! Het Sterren College is een nieuwe koers gaan varen met als doel een optimale omgeving van

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Programma 19.30 uur Praktische informatie havo bovenbouw 20.00 uur Informatie van de decaan 20.15 uur Pauze; naar de eerste verdieping 20.30 uur Kennismaking met de mentor 21.00 uur Einde Havo bovenbouw

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Informatieavond 2 TL 2Havo 2VWO VAN HARTE WELKOM!

Informatieavond 2 TL 2Havo 2VWO VAN HARTE WELKOM! Informatieavond 2 TL 2Havo 2VWO VAN HARTE WELKOM! Welkom Communicatie Samenwerking Taak mentor Algemene school info Afwezigheid Begeleiding Afsluiting: Balansverslag / Vragen Thuis school Contact via mail

Nadere informatie

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE AANPAK VERZUIM Onderwerp Aanpak verzuim Aan Alle medewerkers Johan de Witt Van Directie Johan de Witt Datum 12-03-2013 1 van 4 1. REGISTRATIE Om het verzuim te kunnen controleren, wordt de aanwezigheid

Nadere informatie

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister.

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister. Amsterdam, augustus 2014 Aan: de ouders/verzorgers van IVKO-leerlingen Betreft: verzuimprotocol Beste ouders/verzorgers, Bijgaand ontvangt u het verzuimprotocol van onze school. Mocht u, na het lezen van

Nadere informatie

Jaarplanning 2014-2015

Jaarplanning 2014-2015 Jaarplanning 2014-2015 Versie: 140903 Periode Week Dag Datum Activiteit 1 34 22-08 Ontvangst nieuwe medewerkers Inleveren taken leerlingen bij de receptie Start 1 e helft schooljaar 2014-2015 1 35 ma 25-08

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Ma 1. Di 2. Vr 5. Ma 8. Vr 29 Herkansing T8 (6V), 15.00 uur. Vr 19 Retour werkweken Zeilmodule bovenbouw. Ma 22. Di 23. Wo 24

Ma 1. Di 2. Vr 5. Ma 8. Vr 29 Herkansing T8 (6V), 15.00 uur. Vr 19 Retour werkweken Zeilmodule bovenbouw. Ma 22. Di 23. Wo 24 Jaarrooster 2014-/2015 versie dinsdag 11 november 2014 Augustus 2014 September 2014 Zomervakantie 1 Di 2 Rood- onderbouw h/v Zwart bovenbouw h/v Wo 3 Voorbereiding Excursie 4V-Frans 8e uur 33 36 =Gezamenlijke

Nadere informatie

AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE. WOE 12 ZOMERVAKANTIE DO 13 08.00 School open Ophalen boeken volgens schema

AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE. WOE 12 ZOMERVAKANTIE DO 13 08.00 School open Ophalen boeken volgens schema 2015-2016 KALENDER ZA 1 ZO 2 MA 3 ZOMERVAKANTIE WEEK 32 DI 4 ZOMERVAKANTIE WOE 5 ZOMERVAKANTIE DO 6 ZOMERVAKANTIE VRIJ 7 ZOMERVAKANTIE ZA 8 ZO 9 AUGUSTUS 2015 MA 10 ZOMERVAKANTIE DI 11 ZOMERVAKANTIE WOE

Nadere informatie

OUDERAVOND. 4 e klas Mavo

OUDERAVOND. 4 e klas Mavo OUDERAVOND 4 e klas Mavo MENTOR Naam persoonlijke mentor: XXXXXXX Vak: XXXXXXX E-mailadres: XXX@lyceumypenburg.nl Andere belangrijke personen Rector: Mevr. R. van Meeteren Conrectoren: Mevr. M. Luijten

Nadere informatie

Voorlichting HAVO Jentina Ardesch. Teamleider HAVO 4 & 5

Voorlichting HAVO Jentina Ardesch. Teamleider HAVO 4 & 5 Voorlichting HAVO 4 2018-2019 Jentina Ardesch Teamleider HAVO 4 & 5 Huiswerkbegeleiding van Gradua. Naschoolse hulp bij huiswerk, leren en de ontwikkeling van een progressieve werkhouding. Meer dan alleen

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V 36 3 t/m 9 sept. 13.30-14.45: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 37 10 t/m 16 sept. 3/4 vwo 38 17 t/m 23 sept. 5/6 vwo Schoolfotograaf 3/4/5 havo

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum oktober 2014

Onze Lieve Vrouwelyceum oktober 2014 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur Informatieavond 4-vwo Welkom! 15.30 20.00 uur De mentor Hanneke Hengst HEH@regiuscollege.nl Werkzaam op di/wo/do/vr (dus niet op maandag) Informatieavond 4V Agenda Introductie Taak van de mentor Taak van

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Informatieavond 2 TL 2 Havo 2 VWO VAN HARTE WELKOM!

Informatieavond 2 TL 2 Havo 2 VWO VAN HARTE WELKOM! Informatieavond 2 TL 2 Havo 2 VWO VAN HARTE WELKOM! Welkom Communicatie Samenwerking Taak mentor Algemene school info Afwezigheid Begeleiding Afsluiting: Balansverslag / Vragen Thuis school Contact via

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart Verzuimprotocol NSG Groenewoud schooljaar 2018 2019 Inhoud 1 Inleiding 2 Bepalingen vanuit de Leerplichtwet 1969 2.2 Wat wordt er van school verwacht? 2.3 Wat wordt er van ouder(s) verwacht? 2.4 Wat wordt

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN 1. Aanwezig zijn in de lessen EEN LEERLING IS AFWEZIG IN DE LES: - de docent noteert binnen 20 minuten na de start van de les de afwezigheid in Som; - de verzuimcoördinator

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 20 september 2016 5VWO Coördinator leerlingzaken: Michel Otter / Marije Rozema Decaan havo/vwo: Linda Veldhuis Afdelingsleider vwo: Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Deze powerpoint

Nadere informatie

Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015. Welkom

Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015. Welkom Ouderavond 4 (t)vwo 17 september 2015 Welkom Programma 19.30 of 20.30 TEAMLEIDER ANNELIES MOERS 19.50 of 20.50 DECAAN JULES STORKEN 20.15 of 21.15 EINDE Functies 4 (t)vwo MENTOR - Eerste aanspreekpunt

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister VERZUIMPROTOCOL 10-07-2018 Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. D.w.z. als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek.

Nadere informatie

Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s) Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s) Rotterdam, 17 juli 2013 Betreft: Informatie aanvang cursusjaar 2013-2014 Geachte leerling/ouder(s)/verzorger(s), Dit document bevat

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO

PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO Inleiding Iedere leerling heeft het recht, maar ook de plicht om onderwijs te volgen. De Pels streeft ernaar het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken en stelt

Nadere informatie

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol Verzuimprotocol 2018-2019 1 Inhoudsopgave Afspraken m.b.t. registratie en afhandeling 3 Ziekte 3 Te laat komen 3 Verzuim 4 Verwijdering uit de les 4 Basisacties bij te laat, ongeoorloofd afwezig en verwijdering

Nadere informatie

Informatieavond. 4 havo

Informatieavond. 4 havo Informatieavond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs, bedrijfvoering en financiën dhr. A. Plevoets afdelingsleider

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011

VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011 1 VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011 Leerlingen hebben de plicht om bij lessen en andere onderwijsactiviteiten aanwezig te zijn. De lessen leveren een essentiële bijdrage aan de prestaties

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

LEERJAARSPECIFIEKE INFORMATIE 6 ATHENEUM. - Afdelingsleider + secretaris van het eindexamen: Dhr. H. ten Cate Email: hans.tencate@mondialcollege.

LEERJAARSPECIFIEKE INFORMATIE 6 ATHENEUM. - Afdelingsleider + secretaris van het eindexamen: Dhr. H. ten Cate Email: hans.tencate@mondialcollege. Mondial College, schooljaar 2014-2015 Algemene gegevens locatie Leuvensbroek Straatadres: Leuvensbroek 30-01, 6546 TD Nijmegen Postadres: Postbus 6920, 6503 GK Nijmegen Telefoon: (024) 378 69 93 Fax: (024)

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Welkom.

Welkom. Welkom www.wolfert.nl/lyceum Programma Programma ouderavond 5H/6V Welkom, voorstellen mentoren en decanen Het eindexamen SE: schoolexamen 50%, PTA: programma van toetsing en afsluiting CE: centraal examen

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Schooljaar Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol

Verzuimprotocol. Schooljaar Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol Verzuimprotocol Schooljaar 2016-2017 Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol 2016-2017 Verzuimmedewerker: Gina Hermens Vervangend verzuimmedewerker: Emma Smeets Zorgcoördinator: Berry Nieskens Schoolleider:

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond 6 vwo

Welkom. Ouderavond 6 vwo Welkom Ouderavond 6 vwo Programma De presentatie wordt op de website gepubliceerd Centraal Opening / voorstellen Het examenjaar Bij de mentor Kennismaking Gang van zaken op 6 vwo Voorstellen: 6 vwo team

Nadere informatie