juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Heide We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Heide We gaan de vakantie in met een mooie opdracht"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Heide CENTRUM: Kerkstraat / directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@gvbsifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL juni 2018 SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 We gaan de vakantie in met een mooie opdracht Op een dag riep hij de twaalf leerlingen bij zich. Hij stuurde ze twee aan twee op weg. Hij gaf ze de macht om kwade geesten weg te jagen. Hij zei: Je mag niets meenemen op je reis. Geen brood, geen tas en geen geld, alleen een stok. Je mag wel schoenen dragen, maar geen extra kleren aantrekken. Verder zei Jezus tegen hen: Als mensen je uitnodigen in hun huis, blijf daar dan totdat je weer verder reist. Maar als mensen je niet binnenlaten en niet naar je luisteren, dan moet je meteen verder reizen. Je moet op die plaats het stof van je voeten vegen. Zo laat je zien dat die mensen de verkeerde keus gemaakt hebben. De leerlingen gingen op weg. Ze zeiden tegen de mensen: Jullie moeten een nieuw leven beginnen. Ze jaagden uit veel mensen kwade geesten weg. En ze maakten veel zieken beter, waarbij ze wat olie over hen heen goten.

2 ALGEMENE INFO INSCHRIJVINGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Wens je je kind in te schrijven? Dit kan tijdens de schooluren of na afspraak. In de vakantie kan je terecht van 2 juli 2018 tot en met 5 juli 2018 en vanaf 20 augustus 2018, elke werkdag tussen 9.00 uur en uur. Voor de inschrijvingen voor het schooljaar geldt volgende regeling: Broertjes en zusjes van kinderen die reeds naar onze school gaan en kinderen van personeelsleden kunnen ingeschreven worden tijdens de voorrangsperiode van 1 september tot 15 september. Vanaf 1 oktober kunnen alle instappers die geboren zijn in 2017 zich inschrijven. Voor inschrijvingen kan je best contact opnemen met de directeur, Martine Dierick, via de nummers of of via directie@gvbsifrawa.be INRUILEN MAALTIJD-EN DRANKENBONNEN Leerlingen die de St.-Franciscusschool verlaten en nog in het bezit zijn van volledige kaarten van drankenbonnen of maaltijdbonnen kunnen deze nog inruilen vóór maandag 11 juni. Opgelet: losse bonnetjes worden niet aanvaard, enkel volledige kaarten. GEZONDHEIDSBELEID Vanaf volgend schooljaar wordt er alleen water of melk gedronken op school. Chocomelk en fruitsap wordt niet meer aangeboden. De rode bonnen kunnen gebruikt worden om een flesje water te kopen. De bonnen voor chocomelk kunnen omgeruild worden voor rode bonnen (water) of blauwe bonnen (melk). SPORTKLEDIJ (LAGERE SCHOOL) Vanaf volgend schooljaar wordt de aankoop van een sport-t-shirt met het logo van de school verplicht. We hebben bewust gekozen voor een sportkwaliteit. Wie een oude T-shirt met logo heeft, kan deze verder blijven gebruiken. Wie geen T-shirt met logo heeft kan een oude T-shirt kopen à 8/stuk (tot zolang de voorraad strekt). De nieuwe T-shirts kosten 14/stuk. Turnbroeken moeten ofwel donkerblauw of zwart zijn en kunnen vrijblijvend op school aangekocht worden.

3 OUDERRAAD Gezocht Ouders met engagement Als vrijwilliger wil je : * een vrijetijdsbesteding die echt het verschil maakt; * je kind doen glunderen gewoon door eens extra op school te zijn; * deelnemen aan leuke activiteiten en daarbij ook eens de handen uit de mouwen steken; * mee nadenken en praten over de school van jouw kind om het hier voor iedereen nog leuker te maken. IN DE KIJKER PROFICIAT AAN ONZE VORMELINGEN! Wij willen ook Lars De Kimpe van harte proficiat wensen. Hij deed zijn vormsel op zondag 14 april te Hamme St.-Anna en werd niet vernoemd in de vorige schoolkrant. GEZOND HAPJE BOEKEN IN DE KIJKER Denk eraan: elke dag 15 minuten lezen en/of voorlezen! Zien lezen, doet lezen => terwijl het kind leest, leest mama of papa ook een boek, krant, tijdschrift! In de maand mei staan boeken over papa in de kijker => Vaderdag

4 VOOR DE JONGSTE KLEUTERS Titel: Mijn papa Auteur: Guide Van Genechten Kleine Jan vertelt over zijn papa en over de spelletjes die ze samen doen. Papa is heel groot en sterk want Jan kan aan zijn arm hangen en onder zijn benen doorkruipen. Papa kan Jan hoog boven zijn hoofd laten vliegen, op zijn schouders zetten en op zijn rug laten paardjerijden. Jan kan aan papa's tenen kietelen en hem verstoppen onder zijn deken. Jan kan alle vingers van papa tellen en vooral stil luisteren als papa een verhaaltje vertelt. Hij heeft de liefste papa van de hele wereld... Een handig kartonboekje voor kleine handjes, met weinig tekst en duidelijke illustraties uit de directe leefwereld van jonge kindjes. VOOR DE OUDSTE KLEUTERS Titel: Papa is een held! Een vrolijk voorleesboek voor vaders Samenstelling: Lia Reedijk Tekst: Nannie Kuiper, Pieter Feller, Yvon Jaspers en anderen; Illustraties: Jeska Verstegen, Natascha Stenvert, Philip Hopman en anderen Vrolijke vaders, zieke vaders, stoere vaders, slaapkopvaders, vaders die kunstjes doen, stoute vaders, sterke vaders, voetbalvaders, berenvaders, bekende en onbekende vaders: in dit kloeke voorleesboek komen ze allemaal voorbij. Een enkele keer in versvorm, als in een prentenboek of als fotozoekplaat, maar veelal in prachtige (voorlees)verhalen. De vader van Pippi Langkous komt op bezoek, de vader van Jip en Janneke helpt mee in de tuin, de vader van Vladimir is danser (wat is daar nu stoer aan?) en de vader van Lars is kapitein van een piratenschip. Of het nu verhalen uit de werkelijkheid of uit de fantasie zijn: alle vaders zijn op hun eigen manier een echte held. Bekende auteurs en illustratoren, die de wereld van jonge kinderen als geen ander kennen, vullen deze mooie, grote uitgave. Om (dagelijks) voor te lezen, thuis, in peuterspeelzalen, op school (onder- en middenbouw) en kinderopvang. En natuurlijk om als vader/held zelf voor te lezen aan de kinderen! Met inhoudsopgave voorin en bronvermelding aan het eind. Mooi uitgegeven, rijke uitgave opdat alle kinderen kennis maken met heldhaftige vaders om ze daarna ook in de eigen werkelijkheid te kunnen (h)erkennen.

5 VOOR HET 1 E EN 2 E LEERJAAR Titel: Papa Wapper en het rode vrachtwagentje Auteurs: Marianne Busser, Ron Schröder Illustrator: Marius Van Dokkum Pappa Wapper en zijn dochter Spruitje moeten hun huis uit want het wordt gesloopt. Gelukkig kunnen ze een mooi rood vrachtwagentje kopen waarin ze hun hele hebben en houden stoppen. Ze vinden het best leuk wonen in hun vrachtwagen. Hun geluk is van korte duur wanneer de motor het al gauw begeeft. Pappa Wapper vindt voor elk probleem fantastische oplossingen. Het is één turbulent, fantasierijk en geestig verhaal, dat bruist van leven en humor. De erg positieve levensingesteldheid is zeker een opsteker. Je wordt meegezogen in dit wervelende avontuur waarbij de meest gekke ideeën werkelijkheid worden. Het is vrolijk en spannend geschreven. De illustraties vormen een mooie aanvulling op het verhaal: het zijn pareltjes van vrolijkheid en expressie in een levendig kleurenpalet geschilderd. VOOR HET 3 E EN 4 E LEERJAAR Titel: Gideons reizen Auteurs: An Rutgers van der Loeff, Henny Dalenoord Zeven jaar geleden stierf Gideons moeder. Nu is Gideon zelf opgenomen in het ziekenhuis en ziet het ernaar uit dat hij net als zijn moeder aan zijn ziekte zal sterven. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis leert hij Ramzan kennen. Ramzan is een arme boerenjongen. Het contrast met Gideons luxeleventje is groot. Toch groeien beide jongeren naar elkaar toe en ontstaat er een hechte vriendschap. Duc Anderson, de vader van Gideon, verdient goed geld als beroemde schilder. Hij besluit om Ramzan een steuntje in de rug te geven en zijn studies te betalen. Zo kan Ramzan zijn droom om dokter te worden realiseren. Wanneer wonder boven wonder ook Gideon geneest, beslissen vader en zoon om hun rijkdom te delen met anderen. Waar ter wereld ze ook komen, gaat Gideon op zoek naar een kind dat hij gelukkig kan maken met een stukje van zijn rijkdom. En zo beginnen vader en zoon aan een spannende reis die hen in ruil voor hun materiële rijkdom heel veel levenservaring en levenswijsheid zal schenken.

6 VOOR HET 5 E EN 6 E LEERJAAR Titel: Daantje de wereldkampioen Auteur: Roald Dahl Illustrator: Quentin Blake Vertaler: Harriët Freezer Daantje is een flinke, pientere jongen. Hij woont alleen met zijn vader in een woonwagen. Zijn moeder stierf toen hij vier maanden oud was. Daantje kijkt heel erg op naar zijn vader. Die is immers, naast een goede automechanicien, ook een goede verteller. Samen baten ze een tankstation en garage uit. Op een nacht wordt Daantje wakker en is zijn vader weg. Helemaal in paniek gaat Daantje op zoek. Hij is nog maar net vertrokken, of vader komt aangelopen. Vader vertelt dat hij gaan stropen is. Voor Daantje gaat een nieuwe wereld open, zeker als zijn vader de verschillende technieken uit de doeken doet om fazanten te vangen. Vanaf hier gaat het boek in een razende en spannende vaart verder... Daantje bedenkt immers een volledig nieuwe methode om fazanten te vangen. Dit boek leest erg goed. De warme, harmonieuze vader-zoonverhouding is niet overdreven. Dahl sluit trouwens af met volgende woorden: Een boodschap voor alle kinderen die dit boek gelezen hebben. Als jij groot bent en zelf kinderen hebt, herinner je dan alsjeblieft één heel belangrijk ding! Aan een alledaagse vader heb je niks. Waar een kind behoefte aan heeft en ook recht op heeft is een vader, die sprankelt! Deze boeken zijn uit te lenen in de gemeentelijke bibliotheek van Waasmunster.

7 OPENDEUR 2 JUNI AANDACHT OUDERCONTACTEN KLEUTERONDERWIJS Het oudercontact voor de kleuterschool zal doorgaan op dinsdag 12 juni.

8 EEN SCHOOL DIE LEEFT HEIDE BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen: Ik verwen mijn papa. Water en zand is plezant! Wat doe jij in je vakantie? IK-VIND-JE-LEUK DAG Op donderdag 7 juni 2018 van tot en met uur organiseren we een ik vind je leuk dag. Elke kleuter kan die namiddag dan 1 iemand meebrengen naar de Heide school die hij/zij leuk vindt. Dat kan een mama, papa, oma, opa, meter, peter, tante, nonkel of nog iemand anders zijn. Kortom iemand waar jouw kind het goed mee kan vinden en aan wie hij/zij zijn/haar school, met alle mooie plekjes, eens wil laten zien. Er wordt een leuke activiteit voorzien die de kleuter samen met de ik vind je leuk persoon kan beleven. SCHOOLREIS DONDERDAG 14 JUNI Dit schooljaar brengen we een bezoek aan het domein te Wachtebeke. Op het programma staat een verkennend ritje met het treintje en observeren van de dieren. We vertrekken stipt om 8.45 uur en voorzien terug te zijn rond uur. Bij zonnig weer: smeer je kind thuis goed in en geef een zonnehoed of pet mee. Bij regenweer voorzie je een regenjas Wat nemen we mee? Boterhammen, 1 drankje, een droge koek (geen fruit of chocolade a.u.b.) Voor de kleinsten: reservekledij + plastic zakje in onze rugzak. Let op: Voorzie een rugzak zodat het voor je kleuter gemakkelijk te dragen is. DERDE KLEUTERKLAS OP BEZOEK IN HET EERSTE LEERJAAR Wat is het schooljaar voorbij gevlogen! Zo snel, dat het eerste leerjaar steeds dichterbij komt voor de kinderen van de derde kleuterklas. Op vrijdag 15 juni brengen de kinderen van de derde kleuterklas een bezoek aan het eerste leerjaar. Ze maken kennis met hun nieuwe juf en hun nieuwe klasgenootjes. Wat we allemaal gaan doen? Wel, we leren al een letter en een woordje! Een heel spannende dag waar we allemaal enorm naar uit kijken. AFSCHEID VAN DE KLEUTERSCHOOL Op dinsdag 26 juni nemen we afscheid van onze kleutertijd. Daarom nodigen we alle ouders van de 3 de kleuterklas uit om samen met ons te feesten. We verwachten jullie om uur op de speelplaats van onze school. Onze kapoenen verrassen jullie met! Neen, dit blijft nog even geheim! Alvast van hart welkom!

9 BEZOEK STEENDORP (3 E KLEUTERKLAS) Op donderdag 28 juni gaan we met alle kleuters van de 3de kleuterklas een dagje samen op uitstap naar het natuurhuis in Steendorp. We nemen onze picknick mee. Een uitnodiging volgt. BEZOEK RUSTHUIS T HEUVERVELD Op vrijdagnamiddag 23 juni gaan de kleuters van juf Veerle, juf Vé en juf Carine op bezoek naar rusthuis t Heuverveld. We maken samen een mooie wandeling en verwelkomen de bewoners van het rusthuis in onze school met een lekker kopje koffie. EVEN UW AANDACHT HEIDE LENTEKLEDIJ Is het mogelijk om met de nieuwe zomerjassen en gilets te voorzien van de naam van je kleuter en een lusje om aan de kapstok te hangen? Dank bij voorbaat. 2 JUNI: OPENDEURDAG We verwelkomen iedereen en hopen jullie allemaal te ontmoeten op de BBQ met aansluitend een optreden van de kleuters. Uitnodiging volgt nog. HOU DEZE DATUM ZEKER VRIJ Zaterdag 2 juni 2018 Opendeurdag met BBQ VERLOREN VOORWERPEN Vergeet niet om even te komen kijken naar de verloren voorwerpen. We bewaren ze tot 1 juli op school.

10 DANK AAN DE JARIGEN HEIDE Hartelijk dank voor de lekkere cake en heerlijk fruit dat we kregen van de jarigen en ook voor de leuke geschenken: Jongste kleuters: Bumba geluidenspel Oudste kleuters: Smartgame spookjes, sterrenpons, Playmobil rolstoel en tweeling, mierenhotel en een grote spelkaart PROFICIAT AAN DE JARIGEN Jongste kleuters: Lars Verstraeten 7/6 Oudste kleuters: Josephine Van Vooren 8/6 Axelle D Hollander 8/6 Louie Nicque 12/6 Lisa De Lathauwer 17/6 Juul Catthoor 23/6 Baptiste De Brabandere 24/6 Alix Vernimmen 27/6 JARIGEN IN DE VAKANTIE Kleuters die jarig zijn in de vakantie worden op het einde van het schooljaar gevierd. Neem contact op met de juf. FAMILIEKRONIEK HEIDE We zijn blij met de geboorte van Basile, een broertje voor Raphaelle De Wilde. Proficiat aan de familie!

11 KALENDER JUNI 2018 HEIDE Vr 1 Za 2 CRHS Opendeur KOH BBQ Zo 3 Ma 4 CRHS Beweeg elke dag Ritmisch bewegen CRHS Poetsen groene week Di 5 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) ZCdir Overleg kansarmoede (Sociaal huis) Wo 6 Do 7 3KO-1LO Infovergadering met CLB naar het 1 ste leerjaar Polyvalente zaal afdeling centrum parkeergelegenheid op school Via ingang Franciscusstraat KOH nm Vind-je-leuk-dag Vr 8 Za 9 Zo 10 VADERDAG Ma 11 CRHS Beweeg elke dag Bewegen vanuit buiklig Di 12 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) KOCRHS Oudercontacten in alle klassen 3KO met CLB indien gewenst tussen en Wo 13 Do 14 KOH dag Schoolreis Wachtebeke (vertrek om 8.45 terug om 15.30) Vr 15 3KOCHS vm Bezoek aan het 1 ste leerjaar Za 16 Zo 17 Ma 18 CRHS Beweeg elke dag Bewegen vanuit buiklig Di 19 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Wo 20 Do 21 Vr 22 OKH nm Wandelen met bewoners Heuverveld Za 23 Zo 24 Ma 25 CRHS Beweeg elke dag Materiaal op verschillende manieren doorgeven Di 26 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) 3KO Afscheid van de derde kleuterklas met receptie Wo 27 Do 28 CRHS Schoolkrant meegeven (in map en mapzak KO) en doorsturen via e- mail 3KOH dag Daguitstap naar Steendorp. Vr 29 CRHS Einde van de lessen. Geen naschoolse opvang FIJNE VAKANTIE! Za 30

12 VADERDAG

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Sombeke We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Sombeke We gaan de vakantie in met een mooie opdracht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Ruiter We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Ruiter We gaan de vakantie in met een mooie opdracht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Centrum We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Centrum We gaan de vakantie in met een mooie opdracht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! ------------------------------------ INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WAT BRENG IK MEE NAAR DE KLAS? EEN BOEKENTAS Zelfredzaamheid is heel belangrijk

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Heide CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon

Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon Toontje Toon het was een overdonderend succes over de ganse lijn! De kinderen schitterden als sterretjes, gaven het beste van zichzelf, overtroffen zichzelf en het

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler : S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018.

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. ma 3 do 6 vr 7 Het nieuwe schooljaar is gestart. De schoolfotograaf komt langs! Om 20 uur klassikale infoavond in de kleuterschool. 13.30u : de jarigen van juli en augustus

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond!

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond! Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA Saviostraat 37 Houthalen-Helchteren 3530 Houthalen-Helchteren Tel: 011/522867 of 011/522868 secretariaat@vrijebasisschoolmeulenberg.be www.vrijebasisschoolmeulenberg.be

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A)

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Lana, een zusje voor Ashley Pilaet (K2A) GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.10 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? FAMILIENIEUWS We verwelkomen Muhammad, een

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

juni Individuele ouderavond KS

juni Individuele ouderavond KS 1. TUINFEEST Het werd weer een topeditie, ons jaarlijks tuinfeest! Zonnekind kleurt je dag is er eentje om in te lijsten De weergoden waren ons super goedgezind en stuurden ons tropische temperaturen,

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

WISSEWASJES GEZONDHEID. Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes

WISSEWASJES GEZONDHEID. Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes WISSEWASJES Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes Dit infoblaadje wordt geregeld met uw kleuter meegegeven. Er staat allerlei belangrijke informatie in. Houd dit blaadje zorgvuldig bij. Wissewasje

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie