KLIEN IT van start!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLIEN IT van start!"

Transcriptie

1 KLIEN IT van start! Waarom ligt er zoveel afval op straat? Wat houdt recycling eigenlijk in? Waarom is het zo belangrijk om onze afvalberg te verkleinen? Maar ook: hoe kun je zelf makkelijk duurzame keuzes maken? Hoe moet de stad van de toekomst eruit zien? Na de herfstvakantie is een twaalftal Helmondse basisscholen gestart met het zoeken naar antwoorden op deze en vele andere vragen. Maar ook steken de klassen de handen uit de mouwen: zij houden het hele schooljaar een gebied rondom hun eigen school schoon. KLIEN IT is begonnen! KLIEN IT is een uniek project binnen de gemeente Helmond, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving en duurzaamheidseducatie. Met een speciaal op maat gemaakt lesprogramma voor elke school én een mystery guest van de gemeente Helmond die de schoolomgeving regelmatig komt controleren. Merkt u dat het schoner is in uw wijk? Bedank daar de KLIEN IT leerlingen maar voor! De leerlingen doen dit alles niet zomaar; aan het einde van de rit zijn er mooie prijzen te verdelen. Bovenal leren ze natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven en nog veel meer. Eerste (opruim)acties begonnen! Alle scholen krijgen in de periode tot de kerstvakantie hun eerste bezoek van educatiemedewerkers Jeannette en Ellen. Dit eerste bezoek is tevens de aftrap van KLIEN IT. Bijna alle scholen zijn ondertussen aan de beurt geweest. Enkele highlights tijdens KLIEN IT tot nu toe: - Een speciale vermelding voor Sint Trudo: De leerlingen stonden, net als vorig jaar, al zelfs voor de aftrap in de startblokken! Reeds ver voor de herfstvakantie kregen wij al het bericht dat zij de schoolomgeving aan het schoonmaken zijn! Ook vroegen zij aan ons extra lesmateriaal over het thema Water. - Silvester Bernadette: Speciale KLIEN IT Nieuwsbrief voor alle ouders uitgegeven: de leerlingen treden op als ware journalisten: Ook werken ze al aan de leskaart Tiny Houses.

2 - De Stroom: Hier wordt al ijverig gewerkt, zij hebben de grootste vondst op hun naam staan: een heel matras! - Montessori: De slimste opmerking tot nu toe kwam van een Montessori leerling: Mensen zeggen vaak dat duurzaamheid veel kost, maar wanneer we een vervuild milieu hebben, krijgen we toch ook heel erg hoge gezondheidskosten? Dus is het de investering helemaal waard. En zo is het maar net! Daarnaast heeft Montessorischool Helmond ons extra lesmateriaal gevraagd over de relatie duurzaamheid en oorlog. Erg interessante invalshoek! - OBS t Hout: de leerlingen kregen tijdens de aftrap een presentatie over plastic van twee stagiaires van Groen4Life. Met als opvallend feit: vooral bij grote hitte raken kleine plastic deeltjes los, waarop een leerling zei: Dus dan kun je beter een puntzak vragen bij je friet! - Daltonschool Talentrijk: Het enthousiasme van de leerlingen werkt zo aanstekelijk, dat andere klassen jaloers zijn op de mooie stickers die groep 8 kreeg om afval te scheiden. Wat ook vermelding behoeft, is dat Talentrijk ons heel goed op de hoogte houdt middels foto s en collages. - KC Mozaïek: De echte doeners van het stel zijn de leerlingen van KC Mozaïek. Zijn staan te trappelen om zoveel mogelijk te mogen opruimen! - De Bundertjes: Op De Bundertjes hebben de leerlingen al energieles gehad, zij wisten al best veel, nog voordat wij kwamen! Ook hebben ze teams opgesteld, die ieder een ander duurzaam thema gaan behandelen en presenteren. - De Vlier: Op De Vlier vinden we ware journalisten: zij hebben zelf contact gezocht met wijkblad De Corridor. Zij leren hoe ze een artikel kunnen schrijven en gaan dat helemaal zelf publiceren! - De Vendelier: De Vendelier doet met maar liefst 4 klassen mee en daarop zijn we natuurlijk erg trots. De leerlingen hebben er zelf ook zin in: ze weten al erg veel over duurzaamheid! Daarnaast zijn er verschillende Yells gemaakt: Yell, yell, yell, wij klienen het wel! en Yell, yell, yell, wij ruimen het wel!. - OBS De Straap en CBS De Rank hebben hun eerste bezoek nog te goed bij het verschijnen van deze nieuwsbrief. Over hun activiteiten informeren we u dus de volgende keer! Op de hoogte blijven van KLIEN IT? Bovenstaande acties zijn slechts een kleine selectie! Wilt u alles zien wat de scholen doen voor KLIEN IT? Volg en like KLIEN IT op Facebook:

3 3R Kerstmarkt Wil jij dit jaar biologische, regionale wijn bij het kerstdiner? Ga je deze keer voor duurzame cadeaus onder de boom? Of wordt het nu echt eens tijd om voor handgemaakt, en dus uniek, te gaan? Koop uw duurzame producten op de 3R Kerstmarkt georganiseerd door Groen4Life, op koopzondag 17 december, van De markt vindt plaats aan het Lambertushof in hartje centrum en de entree is gratis. De drie R s staat voor Reduce, Re-use, Recycle. Het is de 3R Markt zoals u van ons gewend bent: een duurzame markt waar u tegen een prima prijs uw eerlijke, ambachtelijke en biologische producten koopt, maar dan in kerstsfeer. Ook voor de kinderen is er iets te doen: Voorleesbus Blikkie zal deze middag voorlezen aan iedereen die dit wil. Het voorlezen is gratis. Terwijl u lekker rondsnuffelt op de markt, genieten de kinderen in een warme bus van een mooi verhaal. Natuurlijk is er ook gedacht aan een warme versnapering: geniet van een heerlijke soep. Een greep uit het aanbod: likeuren, biologische bieren en wijnen, bio soep, decoratie, keramiek, ambachtelijke jam, sjaals, kleding en mozaïek. Weten wie er precies allemaal op de markt staat? Via de Facebookpagina van de 3R Markt vindt u alle informatie die u nodig heeft. Graag tot ziens op 17 december! Stagiaires Groen4Life begeleidt elk schooljaar zowel MBO als HBO stagiaires. Ook dit jaar hebben zich alweer twee stagiaires aangemeld bij Groen4Life. Zij worden betrokken bij al onze projecten, zoals KLIEN IT, 3R Markt en ze helpen zelfs mee met het samenstellen van deze Nieuwsbrief. In de bijlage (apart bijgevoegd bij de nieuwsbrief) leest u meer over Puck en Dominique. Zij stellen zich graag aan u voor. Ze lopen tot de carnaval stage bij ons, dus wellicht ontmoet u ze nog tijdens een van onze events. Om te beginnen zijn ze ook aanwezig bij de 3R Kerstmarkt van 17 december.

4 Paddenstoelen update Meer dan 20 scholen uit de regio doen dit jaar weer mee met ons paddenstoelenproject! Dat zijn er meer dan vorig jaar en hier zijn we natuurlijk trots op! Alle kweekpakketten zijn inmiddels opgehaald en we hopen dat de leerlingen veel gaan leren van het zelf kweken van paddenstoelen. Als je het goed doet, kun je daarna er bijvoorbeeld lekkere soep van maken! Wij hopen dat jullie een paar leuke foto' s sturen als de paddenstoelen groter zijn, zodat wij deze kunnen delen in onze nieuwsbrief! Dit kun je doen door een mailtje naar educatie@groen4life.nl te sturen. Leskoffers van de toekomst De leskoffers zijn bijzonder actueel, nu bijvoorbeeld bekend is dat vliegende insecten met ruim 75% zijn afgenomen in de afgelopen 10 jaar! De leskoffers dienen wel aangevuld te worden met nieuw educatiemateriaal, denk aan bijvoorbeeld het gebruik van pesticiden, de invloed van kunstmatig licht, het onttrekken van energie uit de afvalstoffen van fotosynthese. Als we leerlingen van het basisonderwijs interesseren voor deze materie, is dit een investering in de toekomst. Er is nu al een tekort aan biologen en daaraan verwante onderzoekers. Het aanreiken van kennis op een speelse manier heeft nu een extra doel, namelijk dat meer leerlingen dit als mogelijk beroep gaan overwegen. Omdat er in de opleiding van leerkrachten weinig aandacht is voor duurzaamheid en de ontwikkelingen hierin erg snel gaan, heeft Groen4Life gemerkt dat docenten vaak stoeien met de materie. Daarom willen we volgend jaar kennisbijeenkomsten organiseren voor de docenten die met de leskoffers werken. Bijeenkomsten Ervaren en Ontmoeten De afgelopen maanden hebben er diverse ontmoetingen en bijeenkomsten van de groep Ervaren en Ontmoeten plaatsgevonden op onze pittoreske locatie aan het Lambertushof in Helmond. Via Facebook organiseert Ervaren & Ontmoeten allerlei interessante bijeenkomsten op het gebied van persoonlijke

5 ontwikkeling, met o.a. lezingen en workshops. Deze hebben als doel om meer duurzame verbinding te maken met anderen op een ontspannen en laagdrempelige manier. Afgelopen keren was Groen4Life de gastlocatie voor de volgende sprekers en workshops: - 16 november Hetty Aarts. Workshop Schrijven vanuit je hart & Numerologie; - 30 november Rian van Wel. Lezing van een kindertolk; - 8 december Bart van Tongerlo. Documentairefilm: Life in Circles. Een kleine indruk van een Ervaren en Ontmoeten avond: Ruimte huren bij Groen4Life Groen4Life biedt gratis haar ruimte aan voor niet-commerciële doeleinden tegen een kleine vergoeding voor de koffie en thee. Een mooie ruimte op een centrale locatie in de stad. Voor ondernemers, ZZP-ers en bedrijven is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze mooie sfeervolle ruimte aan het. Biologische catering is hierbij mogelijk op reservering. Onze ruimte kan per dagdeel worden verhuurd. Avonden zijn ook mogelijk. s Zomers kun je ook gebruik maken van de gezellige binnentuin. Maximale capaciteit binnen is 20 zitplaatsen, van de buitentuin 30 plaatsen. Voor meer info kun je mailen naar info@groen4life.nl of bellen op kantoortijden tussen 9:00-17:00 naar Interview: André van Ham Ekoplaza De stagiaires van Groen4Life hebben een interview gehouden met André van Ham, filiaalhouder bij Ekoplaza Helmond. We werden hartelijk ontvangen door de bedrijfsleider André van Ham en zijn medewerkers. Wat is uw motivatie voor uw werk bij Ekoplaza? André van Ham is begonnen met Ekoplaza met als motivatie dat veel mensen vraag hadden naar producten zonder kunstmatige stoffen en zonder bestrijdingsmiddelen. André staat vooral voor biologische en duurzame producten, deze producten zijn dus ook te koop in zijn winkel. Hij vertelde dat biologische en duurzame producten niet altijd samengaan en dat het eigenlijk twee losse begrippen zijn. Hij vertelde dat als je bijvoorbeeld een veld hebt met een gewas dat zonder bestrijdingsmiddelen word geproduceerd het biologisch

6 is, maar tegelijkertijd niet duurzaam. Je gebruikt namelijk de grond maar voor één gewas. Toch probeert hij zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat al zijn producten biologisch én duurzaam zijn. Hoe ziet uw klantenbestand eruit? De consumenten die in zijn winkel boodschappen doen, verschillen heel erg. Sommigen kopen hun hele wekelijkse boodschappen; anderen komen voor één specifiek product. Jongeren interesseren zich steeds meer voor biologisch en duurzaam en dat ziet hij terug in zijn consumenten. Biologisch is wel iets duurder. Wat trekt mensen toch naar uw winkel? Biologische producten zijn qua prijs vaak wat duurder. Van Ham: Het is ieders eigen keuze om wel of niet voor biologisch te gaan, maar toch zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen. De interesse voor duurzaam en bio voedsel stijgt in rap tempo. Ook het fair trade inkoopbeleid wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Waar komen alle producten vandaan? De producten die André verkoopt in zijn winkel zijn voor driekwart streekproducten; producten die niet te halen zijn in Nederland (bijv. sinaasappels) haalt hij van verder weg. Hij vind het belangrijk dat het grootste aantal producten in zijn winkel uit de streek afkomstig is, daar doet hij ook flink zijn best voor. Het verschil in kwaliteit tussen biologische en gewone producten is groot, qua duurzaamheid staat bio natuurlijk vooraan. Ook qua smaak wint bio het: dit komt omdat bij biologische producten geen stoffen worden gebruikt die het groeiproces versnellen. De smaak kan zich hierdoor op natuurlijke wijze ontwikkelen. In de supermarkt worden vaak groenten en fruit verkocht in meerdere rassen, waardoor de kwaliteit erg verschilt, aldus André. En hoe zit het dan met de houdbaarheid van bio producten? Houdbaarheid is moeilijk bij biologische producten, omdat hier geen stoffen worden gebruikt waardoor de houdbaarheid wordt

7 verlengd. Om toch zijn producten wat langer houdbaar te maken, bevochtigt Ekoplaza de verse groenten en fruit met water, om zo uitdroging tegen te gaan. Foodcorner Dan de nieuwe foodcorner! André kreeg veel vragen over waar je hier in Helmond biologisch kon lunchen. Aanvankelijk kon dat hier in Helmond niet, totdat hij met idee kwam om zelf een plek te creëren. Een goede manier om zijn producten te promoten en voor mooie, nieuwe ontmoetingen te zorgen. Je kunt hier biologisch eten, maar ook is het interessant voor mensen met verschillende allergieën. De foodcorner is bedoeld voor lunch, maar ook voor een bakje koffie met een gebakje. Je kunt er in principe zonder reserveren eten, maar voor grote groepen is het wel handig om eerst iets te laten weten. In de toekomst zou hij graag een plek hebben waar hij ook een terras kan creëren. Want bij deze vestiging mag dat niet. Ekoplaza in het kort: Ekoplaza in een notendop: het een gezellige, klantvriendelijke winkel. Met vriendelijk en enthousiast personeel en een breed assortiment aan fair trade, biologische en duurzame producten. Het is niet alleen een biologische winkel, maar ook een ontmoetingsplek waar je een hapje kunt eten en elkaar kunt ontmoeten onder het genot van een bakje koffie.

8 Fijne feestdagen en kerstvakantie We kijken weer terug op een mooi jaar, een jaar waarin KLIEN IT van pilot naar vast project ging, we zelfs het aantal deelnemende groepen meer dan verdubbelden. Een jaar met een aantal mooie evenementen, lezingen en workshops, waaronder drie geslaagde 3R Markten. Een jaar waarin Groen4Life weer de bestaande leskoffers verhuurde, maar er ook nieuw lesmateriaal werd ontwikkeld. Ook dit jaar groeide Groen4Life opnieuw. En we zijn van plan deze stijgende lijn door te zetten. Dit alles doen we dankzij ons team en vooral ook al onze samenwerkingspartners: de gemeente Helmond, alle scholen uit Helmond en omgeving en diverse ondernemers en instanties. Aan iedereen: bedankt! Rest ons nog iedereen fijne feestdagen te wensen en een gelukkig, duurzaam 2018! Let op: Groen4Life is in verband met de kerstvakantie gesloten van 23 december t/m 8 januari. U kunt ons weer bereiken op dinsdag 9 januari. WIST U DAT - Groen4Life betrokken is bij een super mooi Helmonds duurzaam initiatief aan het spoor? Hiervoor organiseerden we op 13 november een brainstormbijeenkomst? - er contact is gelegd met de gemeente Laarbeek om in het komend schooljaar meer samen te gaan werken voor het aanbieden van lesmateriaal over duurzaamheid? - Een Helmondse kunstenares ons benaderde met een idee om kerstbomen te sparen. Nu belanden zij vaak op de brandstapel. Beter is het om je kerstboom met kluit terug te planten, om er later weer gebruik van te kunnen maken! Hopelijk wil iemand dit in Helmond oppakken als burgerinitiatief in de eigen wijk en braakliggende terreinen hiervoor gebruiken. Wij denken graag mee natuurlijk. - een interessante lezing en lekkere proeverij hebben bezocht op 13 december? Dit alles vond plaats tijdens het Groene Café op MBO Helicon Helmond.

9 Stage Groen4Life Hallo! Ik ben Puck Verhees, ik ben 17 jaar oud en ik ben woonachtig in Someren. Mijn Hobby s: Mijn hobby s zijn: shoppen, afspreken met vrienden en uitgaan. Mijn Opleiding: Ik doe de opleiding Voeding en Voorlichting aan Helicon De Groene Campus in Helmond. Ik ben 2e jaars studente en ik word opgeleid tot Voedingsvoorlichter. Toekomst: Na deze opleiding zou ik graag naar het HBO gaan, om een studie te volgen waarbij ik in de toekomst voeding kan gaan combineren met sport. Verwachting stage: Ik hoop bij deze stage veel te gaan leren over duurzaamheid, gezonde voeding en voorlichting. Nieuwsbrief Jrg 4 dec Mijn naam is Dominique van de Kerkhof, ik ben 19 jaar oud ik woon in Helmond. Mijn Hobby s: Voetballen en uitgaan met vrienden. Mijn opleiding: Ik volg de opleiding voeding en voorlichting op het Helicon in Helmond. Ik ben 2 e jaars studente. Toekomst: Na deze opleiding wil ik graag naar het HBO gaan om later mijn eigen bedrijf te beginnen waar ik mensen help met afvallen, door met ze te sporten en voedingsschema s voor ze te maken. Verwachting stage: Ik hoop veel te leren over duurzaamheid en hoe je voeding kan combineren met duurzaamheid. En een stukje over voorlichting.

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Vanaf maart 2016 zijn er weer presentaties Zwerfafval geweest voor de basisscholen in Helmond. Groen4Life werkt hierin nauw samen met de gemeente Helmond. De leerlingen

Nadere informatie

KLIEN IT updates vanuit de scholen

KLIEN IT updates vanuit de scholen KLIEN IT updates vanuit de scholen Waarom ligt er zoveel afval op straat? Wat houdt recycling eigenlijk in? Waarom is het zo belangrijk om onze afvalberg te verkleinen? Maar ook: hoe kun je zelf makkelijk

Nadere informatie

Koningsdag 27 april: Ecolint Groen4Life is ook aanwezig. Nieuwe 3R Markt: 25 juni Lambertushof Helmond

Koningsdag 27 april: Ecolint Groen4Life is ook aanwezig. Nieuwe 3R Markt: 25 juni Lambertushof Helmond Koningsdag 27 april: Ecolint Groen4Life is ook aanwezig Op initiatief van Stadsmarketing Helmond vindt tijdens Koningsdag Ecolint plaats: dit is een marktje op de slingermarkt waar allerlei duurzame initiatieven

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

VERHUISD! KLIEN IT: KICK-OFF BIJ SUEZ

VERHUISD! KLIEN IT: KICK-OFF BIJ SUEZ VERHUISD! Groen4Life is verhuisd! In de vorige nieuwsbrief kondigden we onze verhuizing al aan en ondertussen zijn we helemaal gewend op onze nieuwe locatie. Groen4Life is nu gevestigd op, misschien wel

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag.

Op maandag 6 maart hebben de leerlingen van de Sterrebos nog een dagje extra vrij. De leerkrachten hebben deze dag een studiedag. NIEUWSBRIEF Vrijdag 24 februari 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Alaaf De carnavalsvakantie staat voor de deur. Vrijdag gaan we feestelijk de vakantie in met een geweldig carnavalsfeest. We wensen iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Tine Marcusschool. Een gelukkig 2016!!

Tine Marcusschool. Een gelukkig 2016!! Pagina 1 van 5 Tine Marcusschool Dinsdag 2 februari 2016 Agenda 9 februari Leerlingbespreking gr. 1/2 en 4/5 19 februari Rapporten mee 22 t/m 26 februari Oudergesprekken 29 febr t/m 4 mrt Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart.

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart. Zegveld, 13 maart 2018 Deze week is het biddag. Woensdagmiddag 14 maart is er een speciale dienst in de kerk waarin we God om een zegen mogen vragen. Alle kinderen en ouders zijn hier van harte welkom!

Nadere informatie

Prijsuitreiking KLIEN IT

Prijsuitreiking KLIEN IT Prijsuitreiking KLIEN IT Op vrijdag 8 juni reikte afdelingsmanager van IBOR, Werner Sanderse, op twee Helmondse basisscholen prijzen uit voor het project KLIEN IT; een project van de gemeente Helmond in

Nadere informatie

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam eten in het MBO De school is dé plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten. Gezonde

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Opdracht Communicatie:

Opdracht Communicatie: Opdracht Communicatie: van: Amy de Wilde Bianca Wassenaar Vivianne Borger Ayla Teunissen Iedries Kartopawiro klas: COM1E De reclames die wij hebben geanalyseerd: - Histor verf: Consumer insight: Ik wil

Nadere informatie

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna @-mail 16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17 OBS Prinses Catharina-Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl www.qindscholen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie

HuifkarInformatieKrant

HuifkarInformatieKrant Beste ouders, HuifkarInformatieKrant Het nieuwe schooljaar is alweer zeven weken onderweg, de tijd vliegt. De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Zoals gebruikelijk brengen wij voor elke vakantie

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna @-mail 25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl Wij leren hier met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel.

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel. Nieuwsbrief december 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Personeel. Juf Kimberly is 21 november bevallen van een gezonde zoon, Bruce. We wensen Kimberly en haar gezin een zonnige toekomst toe. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Agenda. Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 8. Agenda. Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 8 Agenda 7 januari 2019 Eerste schooldag 9 januari 2019 Luizencontrole 11 januari 2019 Nieuwsbrief 9, Oudercafé 14 januari 2019 Studiedag, alle leerlingen vrij 23 januari 2019 Open dag 25 januari

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel Personeel Nieuwsbrief 3 Juf Ellen Neppelenbroek Juf Ellen is in de herfstvakantie bevallen! Zij en Michel hebben samen een gezonde dochter gekregen met de naam Linde. We wensen hen samen veel geluk toe!

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief november 2017 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO De Kring: 010-4205314 Beste ouders en verzorgers, Voor u heeft u de nieuwe nieuwsbrief

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Natuur&Zo Oostkant 1 4531 HA Terneuzen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De respondenten... 4 Informatievoorziening... 5 Gebruik van

Nadere informatie

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Gezond en duurzaam voedsel Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam voedsel in het mbo Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE

BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE 2015 2019 BELEIDSPLAN van 6DorpenSchoon VOOR DE PERIODE 2015 2019 Aanleiding, motivatie en achtergrond Plastic Soup is de naam voor de grote hoeveelheden plastic

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2017 Jaargang: Nieuwsbrief November 2017 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in november en december 6 november Bijeenkomst leerlingenraad (2) 7 en 9 november Voorlopig advies gesprekken groep 8 9 november Feestelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

februari 2019 Nieuwsbrief

februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief Februari 2019 1 12 23 2 13 24 3 14 25 4 oudergesprek 15 26 5 16 27 GMR 6 17 28 nieuwsbrief 7 18 8 19 MR 9 20 10 21 11 22 Voorwoord Beste ouder(s), verzorger(s), Het zal u niet

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas Hopelijk heeft iedereen van een fijne herfstvakantie kunnen genieten. We hebben deze week toch weer redelijk weer gehad. Nu weer aan de slag voor de volgende periode. Er zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 8 NUMMER 1 12 OKTOBER 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Nieuwsbrief september 2019 Agenda: Maandag 9 sept. Informatie avond voor ouders van groep 1-4 Dinsdag 10 sept. Informatie avond voor ouders van groep 5 8 Maandag 16 sept. Inloopmoment (14.45u.) Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer:

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer: Nieuwsbrief 5: 20 december 2018 Van de directie De laatste adventkaars is op school aangestoken: het is Kerstmis op Het Tangram. Tijdens de verschillende kerstvieringen hebben de groepen 6 de kerstmusical

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018

Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 5 - maandag 15 januari 2018 Beste ouders en verzorgers, De vijfde Nieuwsbrief alweer, maar de eerste in dit nieuwe kalenderjaar. We willen

Nadere informatie

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M

TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC DOMMELEN: OPENBARE BASISSCHOOL DE BELHAMEL, HET FACET EN KINDEROPVANGORGANISATIE IKOOK! I.S.M Integraal Kindcentrum Dommelen: Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 19 11 januari 2019 nr. 9 TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN IKC

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Agenda voor december/januari 2019

Agenda voor december/januari 2019 Agenda voor december/januari 2019 Jaargang 17 nummer 04 Almere, 20 december 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Donderdag 20 december

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Evaluatie Zwerfafval, mooi niet!, gemeente Asten

Evaluatie Zwerfafval, mooi niet!, gemeente Asten Evaluatie Zwerfafval, mooi niet!, gemeente Asten 2014-2015 Aanleiding De gemeente Asten wil een schonere, veiligere en meer leefbare woon- en leefomgeving creëren. Om dit te realiseren moeten kinderen

Nadere informatie

Markt met een toekomst

Markt met een toekomst Markt met een toekomst 4 februari 2018 Inhoud: Inleiding Poll Het plan Voors en tegens Conclusie Inleiding. In mijn omgeving en op social media hoor ik veel gemopper over de dinsdagmarkt van Purmerend.

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 16. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 16 18 april 2019 Belangrijke data: 22 april t/m 03 mei Meivakantie 08 mei Stripboekenmiddag 15 mei Grote Rekendag 15 mei AC-vergadering 16 en 17 mei Schoolfotograaf 16 mei Nieuwsbrief 17 Algemene

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 28-11-2018 Vrijdag 30 november Koekendag Woensdag 5 december Sinterklaasviering Donderdag 6 december Studiedag. Alle kinderen vrij! Dinsdag 11 december Oudergesprekken optioneel Vrijdag

Nadere informatie

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Wij wensen u gezellig feestdagen en een fantastisch 2016! Agenda Kerstvakantie vrijdag 18 dec. t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl

Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl Basisschool Sint Joseph Burg. Beckersweg 45, 6261 NX Mheer 043 457 1516 www.sintjoseph-mheer.nl 19 december 2014 Kerstviering Groep 4-5, bedankt voor de leuke en gezellige invulling van deze kerstviering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 16 december 2016

Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Agenda 22 december 22 december 23 december 26 december 9 januari 10 januari 13 januari Kerstdiner OV/ ouders versiering opruimen, 19:00 uur Studiedag, kinderen vrij Start

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

22 december 2017 Schoolbeloning PBS

22 december 2017 Schoolbeloning PBS 22 december 2017 Schoolbeloning PBS Op donderdag 7 december vond de schoolbeloning plaats. De Violieren stonden weer mooi in bloei (schoolbeloningssysteem) en de kinderen werden dan ook beloond voor hun

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 4. De Regenboog gaat voor gezond!

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 4. De Regenboog gaat voor gezond! WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 4 Belangrijke data in januari: Di 20/01: 09.00 uur ouderbijeenkomst thema voeding Do 22/01 : studiemiddag groep 1 t/m 8 vrij Vrij 23/01: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

N U M M E R 1 5. Bedankjes

N U M M E R 1 5. Bedankjes Nieuwsbrief N U M M E R 1 5 8 D E C E M B E R 2 0 1 6 Aanmelding nieuwe leerlingen I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Er is een wachtlijst voor kinderen die in 2017 4 jaar worden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. vrijdag 15 september 2017

Nieuwsbrief 2. vrijdag 15 september 2017 Nieuwsbrief 2 vrijdag 15 september 2017 AGENDA 18 september Deze week kijkochtenden 22 september Manjefieke middag Leerlingenraad 25 september Week van de pauzehap 26 september MR vergadering 19.00-21.00

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Betreft: WIJzer 15 december 2017

Betreft: WIJzer 15 december 2017 Betreft: WIJzer 15 december 2017 Inleiding Voor u ligt de nieuwste nieuwsbrief van basisschool WIJ! Een unieke inspirerende school, die de wereld naar binnen haalt en kinderen voorbereidt op deelname aan

Nadere informatie

Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden!

Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden! Jaargang 36 nummer 15 5 december 2018 Beste ouders en geïnteresseerden! een wekelijkse uitgave van Kindcentrum KLEINERF, De Mortel VOORWOORD Inmiddels is het 1 december geweest en dat betekent dat alle

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni 2017 1 december 2017 Resultaten voor Stad in Balans Omschrijving Het gebied rond De Hallen en de Ten Katemarkt

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

JMA Nieuwsbrief - December

JMA Nieuwsbrief - December Nieuwsbrief Jongeren Milieu Actief JMA Nieuwsbrief - December Deel deze nieuwsbrief via: Agenda > 6 t/m 13 december: JMA bij Lima in Brussel > Donderdag 11 december: Milieudefensie en JMA kerstdiner Highlights

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 21 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 7 januari 2019 Eerste schooldag van 2019! Gevonden voorwerpen Op school raakt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Herfs Verwachting Vertrek Bezoek Zien Geregistreerd schoolleider Dag van de Leraar Prikkelarme kermis Regelvierdag Reddingsbrigade Kalender oktober Kalender november SBO De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 februari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 5 oktober 2018 Kamp Gerardus geslaagd Deze week genoten leerlingen, juffen en ouders van drie geweldige kampdagen in Bladel. Naast een gezellige sfeer en veel plezier

Nadere informatie

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE Verkoop onderscheidende broden en patisserie via een Le Perron Boutique (shop-in-shop). Of het nu gaat om een kleine Italiaanse

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

Maandbrief november 2018

Maandbrief november 2018 Maandbrief november 2018 schooljaar 2018-2019 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders Tijd voor herfstvakantie! Een eerst periode is weer zo snel gepasseerd met tal van leuke activiteiten.

Nadere informatie

SCHOOLJAAR NR 4

SCHOOLJAAR NR 4 ZUIDSTROOMNIEUWS!! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR 4 Datum: 30 november 2018 ONTWIKKELINGEN Onderwijs op BS de Zuidstroom Enkele weken geleden is de vacature voor de nieuwe directeur uitgegaan. Ter ondersteuning

Nadere informatie