Sectordirecteur Gerard Spijkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sectordirecteur Gerard Spijkers"

Transcriptie

1 Elde College Sectordirecteur Gerard Spijkers Het leven vormt ons In de afgelopen periode is er weer veel belangstelling getoond voor het Elde College. Zo werden in de maand december voorlichtingsbijeenkomsten verzorgd voor onze toekomstige leerlingen en ouders in de regio en was er ook veel belangstelling van toekomstige leerlingen om deel te nemen aan de minilessen. Het kennismakingsaanbod wordt in de maand januari weer doorgezet: zo wordt onze traditionele Eldekrant weer huis aan huis bezorgd in de regio. Op vrijdagvond 19 januari worden alle belangstellenden voor onze sector uitgenodigd een kijkje te komen nemen tijdens de open avond van uur in Schijndel, waarna er weer minilessen worden verzorgd op 7 februari. Het Open huis in Sint-Michielsgestel vindt plaats op zondag 28 januari van uur. De open dag en avond zullen weer een interactief karakter hebben, zodat bezoekers van harte worden uitgenodigd om niet alleen maar toe te kijken maar ook actief mee doen. Actief zijn onze leerlingen zeker aan het slot van het kalenderjaar De leerlingenraad van het Elde College heeft weer gekozen voor een goed doel als kerstproject: Project4Kenia.Uiteraard ondersteunen we dit goede doel van harte en reken ik ook op uw support. Tenslotte maak ik van deze gelegenheid gebruik om een kerstgedachte met u als ouder te delen: In ieder van ons schuilt nog een kind. Het kind dat nog onbevangen in het leven staat, natuurlijk nieuwsgierig is en zich van geen schuld bewust. Als we even stil staan op het punt waar het leven ons nu gebracht heeft, zullen we ontdekken dat we dat kind in ons lang niet altijd meer ervaren als een vanzelfsprekend deel van wie we zijn. Zo gaat dat. Het heet dat het leven ons vormt; dat we door alles dat we in onze levensgang ervaren, worden ingewikkeld. En dat het moeilijk is om onszelf te ontwikkelen weten we allemaal. Namens alle medewerkers van het Elde College wens ik u hele fijne kerstdagen en een ontwikkelrijk 2018.

2 Het Elde in actie tijdens de laatste week voor kerst Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen rekening leren houden met en respect hebben voor de zwakkeren en kansarmen in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks vlak voor Kerstmis een activiteit voor minderbedeelden in een ontwikkelingsland. Dit jaar zetten we ons in voor de Stichting 4Kenya. Stichting 4Kenya biedt kansarme kinderen in Kenia de gelegenheid onderwijs te volgen, zodat zij in staat zijn later zelfstandig te functioneren in de maatschappij. De kansarme jongeren worden bijvoorbeeld opgeleid tot homeopaat. De studenten doen veel praktijkervaring op in vier stageklinieken elders in Kenia. Bijzonder is dat zij ook direct voorlichting aan de ouders geven, zodat die hun kinderen beter kunnen behandelen en op tijd in actie kunnen komen als bepaalde symptomen aanwezig zijn. Morgen, vrijdag 22 december, zal geheel in het teken staan van de verschillende acties. Rond negen uur komen bijna alle klassen met hun mentor ontbijten op school. Daarna maken bijvoorbeeld de eerste- en tweedeklassers zich op voor de traditionele kerstwalk door Schijndel. We zien allen erg uit naar morgen: we gaan er samen voor om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting 4Kenya. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om elkaar nog goede dagen toe te wensen, we gaan gezellig het Eldejaar uit! Oranjeleeuwin bezoekt KB1B Voetbalster Vanity Leweressa bracht op 14 november een verrassingsbezoek aan het Elde College, en wel aan de leerlingen uit KB1B. De enthousiaste leerlingen vroegen Vanity de hemd van het lijf. Vragen over haar mooiste goal, hoeveel ze traint, wat voor muziek te luistert en hoe ze zover is gekomen, passeerden de revue. De PSV-speelster gaf aan dat ze er heel veel voor heeft terug gekregen: een supergaaf EK, een plek in de Nederlandse selectie en een mooie carrière als profvoetballer. Een belangrijke en inspirerende boodschap van Vanity aan de klas was dat je moet doen wat je leuk vindt en waar je talent ligt. Én dat je met de juiste mentaliteit en veel doorzettingsvermogen je dromen kan realiseren. Dat kunnen wij als school alleen maar onderschrijven! De les werd afgesloten met een groepsselfie. Superbezoek!

3 Onderbouw en bovenbouw vmbo werken samen om lezen te verbeteren Onlangs is een aantal leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn begonnen aan een activiteit die zij toe gaan voegen aan hun Plusdocument. Dit is een document waarop de vaardigheden en extra activiteiten van leerlingen vermeld staan. In de visie van de VO-raad is het plusdocument een belangrijke aanvulling op het diploma. Maud, Britt, Luna, Vera, Britt en Mandy helpen dit schooljaar een aantal leerlingen van B1A om het lezen te verbeteren. Dit doen ze met het programma Interflits. In de onderbouw zijn wij super blij dat we gebruik kunnen maken van deze kanjers. Een mooie samenwerking tussen onderbouw en bovenbouw! Creatief met afval Ze gooien nu niet meer zomaar wat afval op de grond, onze tweedejaars vmbo. Tijdens de eerste Eldeweek was het thema zwerfaval en het hergebruik van materialen. De leerlingen kregen de hele week workshops over het hergebruiken van zwerfafval en andere materialen. Het thema werkt in de bewustwording om niet zomaar alles maar neer te gooien en achter te laten. Naast workshops maakten de leerlingen zelf ook een product van hergebruikte materialen of zwerfafval zoals een vlot van plastic flessen en een gerecyclede hondenmand. Creatief met afval dus!

4 Schaatsen met Basis en Kader 2 Heeft u al geschaatst op de schaatsbaan op Winterpark Schijndel? Onze kader- en basisleerlingen uit Schijndel wel. Best bijzonder was dat de klassen het Winterpark mochten openen. Kijkend naar het schaatsniveau van de leerlingen, viel op te maken dat vrijwel alle leerlingen al wel eens eerder op de schaatsen hadden gestaan. Hopelijk kunnen en mogen we deze leuke en sportieve activiteit de komende jaren continueren! Dieren in het nieuws op t Elde Onze 2e en 3e-jaars Praktijkonderwijs sjouwden en bouwden er onlangs in het weekend op los. Zij hielpen namelijk mee met het opbouwen van een kleindierententoonstelling van vereniging E.S.K.V. En onze 3e jaars Vmbo Groen hadden in het kader van het vak Het houden van dieren een gastles over het trimmen van honden en het gedrag van honden. Supercool! Leerlingen doen EHBO examen We mogen ons weer veilig voelen op het Elde College. Op 30 november gingen de leerlingen van vmbo 3 Zorg & Welzijn (Basis en Kader) namelijk op voor het oranje kruis EHBO examen. Als onderdeel om het keuzevak EHBO af te sluiten. In totaal gingen er 75 leerlingen op examen. Een team van 12 mensen van het Oranje Kruis met een lotus examineerden de hele dag. Diepe wonden, reanimatie en theorie werden getoetst. Het merendeel van de leerlingen slaagden voor het examen. Al met al een knappe prestatie, wetende dat de stof niet door een EHBO vereniging aangeboden wordt, maar behandeld wordt door de eigen docenten van zorg & welzijn

5 Leerlingen knappen schooltuinen op Zowel de schooltuin bij de afdeling Groen als de schooltuin van Praktijkonderwijs gingen dit schooljaar op de schop. Onze eigen leerlingen zijn verantwoordelijk voor deze make over. Bij de afdeling Groen werd een nieuwe vijver uitgegraven en de oude weer dichtgelegd. Bij Praktijkonderwijs werd een plantvak geëgaliseerd zodat leerlingen verder kunnen met de herinrichting van het plantvak. Onze afdeling Groen werd goed geholpen door het bedrijf Jennissen waar Roan Maurix (4e-jaars Praktijkonderwijs) stage loopt. De geleende minigraver kwam goed van pas! Wedstrijd tomaten kweken Het afgelopen half jaar hebben de leerlingen van het vierde jaar Groen zelf tomaten gekweekt. Dit alles begint met het zaaien van tomatenzaad. De kleine tomatenplantjes werden daarna overgezet in grotere potten waar ze de ruimte kregen om te groeien. De leerlingen hebben water gegeven, bemest en gediefd. Het bedrijf Canna voorzag de afdeling Groen van de meststoffen en loofde twee kaartjes van de Efteling uit voor degene die de meeste tomaten kon kweken. Na getoond doorzettingsvermogen en het liefdevol verzorgen van de tomatenplanten werden Fem Strijbosch en Amy van der Aa de verdiende winnaars van ieder 2 Efteling kaartjes! Beautydag bij Dichterbij Leerlingen van het Praktijkonderwijs organiseerden onlangs een beauty/spelletjesochtend voor mensen met een verstandelijke beperking van Dichterbij in Schijndel, locatie Bekkershuis. Oud-leerling van Praktijkonderwijs Samantha van Eindhoven is initiatiefneemster van dit project. Zij is tegenwoordig begeleidster op de dagbesteding van Dichterbij. Eerder gaf zij een inspirerende presentatie aan de vierdejaars over de weg die zij bewandelde om te komen tot dit werk. Onze leerlingen gingen geïnspireerd aan de slag: ze maakten inschrijflijsten en flyers, deden inkopen en oefenden met elkaar. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een hele mooie, leerzame en inspirerende ochtend die we zeker gaan herhalen.

6 Oud kookt met jong 14 november was het zover: het Samen Koken project, voor de eerste keer dit schooljaar. Derdejaars leerlingen Vmbo Zorg & Welzijn gingen naar de Beckart in Nijnsel en de Loop'r in Olland om voor 55 ouderen te koken. Nadat de boodschappen gedaan waren, lieten zij hun kookkunsten zien en mochten ze samen met de ouderen mee dineren. Een compleet nieuwe ervaring voor de leerlingen waar met veel plezier op terug gekeken wordt! Open Dagen en andere kennismakingsmomenten In januari is het weer zover: de Open Dagen. Net als vorig jaar is de open dag in Schijndel in twee momenten opgesplitst: op vrijdag 19 januari 2018 openen het vmbo en praktijkonderwijs haar deuren van tot uur. De richtingen (t)vwo en havo zijn op zondagmiddag 21 januari 2018 te bezoeken, van tot uur. Een week later is het de beurt aan onze locatie in Sint- Michielsgestel, daar is de open dag op zondag 28 januari 2018 van tot uur. Groep 8 leerlingen die willen ervaren hoe het er op een middelbare school aan toe gaat, zijn welkom op onze Minilessen. Zij volgen echte lessen, wisselen van lokaal en leren de docenten en het gebouw kennen. Minilessen kunnen gevolgd worden in Schijndel bij het Vmbo of bij Vwo/Havo. De Minilessen vinden plaats op woensdagmiddag 7 februari Ook in Sint-Michielsgestel bieden we Minilessen aan, op woensdagmiddag 21 en 28 februari Speciaal voor kinderen die Tweetalig Vwo willen gaan doen is er Cool Campus. Via diverse leuke en interessante workshops maken groep 8 leerlingen kennis met het tweetalig onderwijs. Cool Campus vindt gelijk plaats met de Minilessen in Schijndel, en wel op woensdagmiddag 7 februari Voor de Minilessen en Cool Campus is vooraf inschrijven vereist. Op woensdag 21 februari 2018 is voor ouders en kinderen van groep 8 een informatieavond tweetalig vwo waarbij meer verteld wordt over deze opleiding. Meer over alle kennismakingsmomenten leest u op Wij wensen u en uw gezin fijne feestdagen en een voorspoedig We zien uw zoon/dochter graag weer op 8 januari 2018 op het Elde College.

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon It s the most wonderful time of the year! De eerste sneeuwstormen en gladheid hebben we al getrotseerd. Nu nog een witte

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Sectordirecteur Gerard Spijkers

Sectordirecteur Gerard Spijkers Elde College 073-8200 400 www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl Sectordirecteur Gerard Spijkers Wat brengt de toekomst? Elke dag komen er nieuwe situaties en uitdagingen op je pad. Soms is dat interessant

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon Elde College in beweging De school is letterlijk en figuurlijk in beweging, daarover zult u meer lezen in deze Nieuwsbrief.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Keuze voor een school Ervaringen uit het verleden Bereikbaarheid Doorstromingsmogelijkheden Sfeer Begeleiding Grootte van de school Typisch Elde College De leerling is in beeld

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen

Nieuws uit de groepen Welkom Stijn Heesterman is op 1 november 4 jaar geworden en zit sinds kort in groep 1/2C. Stijn, we wensen je een hele fijne en leerzame tijd op obs De Veenvlinder! Nieuws uit de groepen Groep 8: Oud-leerlingen

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief 14 29 november 2018 Belangrijke data 04-12 Bezoek Sinterklaashuis groep 3-4 05-12 Sinterklaasviering 06-12 Studiedag, alle leerlingen vrij 07-12 1 e Rapport mee groep 1 t/m 8 11-12 Rapportgesprekken

Nadere informatie

Praktijkonderwijs werkt!

Praktijkonderwijs werkt! DE VENEN Praktijkonderwijs werkt! Ontdek hoe het werkt op 20 januari! Waar wil jij een pro in worden? Bij ons op school leer je vooral door te doen! Op school én in de praktijk, via stages. Je kunt bij

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

De gesprekken met de ouders van groep 8 zijn afgelopen week al geweest, de andere gesprekken vinden plaats op 1, 3 (onderbouw) en 10 maart.

De gesprekken met de ouders van groep 8 zijn afgelopen week al geweest, de andere gesprekken vinden plaats op 1, 3 (onderbouw) en 10 maart. Nieuwsbrief Voorjaar Het is bijna voorjaarsvakantie. De tijd tussen de winter en de zomer in. Veel mensen gaan nog voor de laatste keer naar de bergen om te skiën en ondertussen komen de eerste knoppen

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege. Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege. Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8 SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 12 december 2018 Inhoudsopgave: Sint-Maartenscollege ontvangt ouders/leerlingen van groep 8 Laatste les. Inspectie over bestuurlijk

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 1 2 26-11-2015 Vanuit de directie Afgelopen maandag mochten wij een aantal van u begroetten op de informatieavond over het leren in de

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon De tijd vliegt Wellicht kent u deze dichtregels: Uren, dagen, maanden, jaren, vliegen als een schaduw heen. Regels die Rhijnvis

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten)

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten) MELANCHTHON BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl kiezen ontdekken Een bedrijvige school Leren en doen op jouw niveau doen! Kom op de MBS, leer binnen en buiten, volg je hart, ontwikkel

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Weeknieuws. Schooljaar Weeknieuws 16 Week: 51 In dit nummer:

Weeknieuws. Schooljaar Weeknieuws 16 Week: 51 In dit nummer: Schooljaar 2016-2017 Weeknieuws Weeknieuws 16 Week: 51 In dit nummer: Week 51: Alweer een kalenderjaar voorbij. Terugkijkend op het jaar 2016 heeft de Anne Frankschool Plus naast het regulier onderwijs

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

- een dagdeel per week de mediatheekmedewerkers willen ondersteunen bij de uitleen en het innemen van boeken;

- een dagdeel per week de mediatheekmedewerkers willen ondersteunen bij de uitleen en het innemen van boeken; Dromen over later Wat was vroeger uw antwoord op de vraag wat wil je later worden?. Het is interessant om daar nog eens bij stil te staan. Dat antwoord gaf u namelijk niet zomaar. In die droombaan van

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Open Dag Waterlant College IJdoorn. Woensdag 28 januari

Open Dag Waterlant College IJdoorn. Woensdag 28 januari WELKOM Open Dag Waterlant College IJdoorn Woensdag 28 januari Informatie over de school De school kenmerkt zich door: Goed onderwijs Goede resultaten Goede begeleiding door enthousiaste docenten Goed contact

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Elde Sint-Michielsgestel Luque Somers Docent L.O. Mentor H3 Basisschool - voortgezet onderwijs Meer vakken, meer docenten, meer lokalen Meer verantwoordelijkheid Meer huiswerk

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Eric van den Boogaard, teamleider vmbo Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool -> voortgezet Meer vakken, docenten, meer

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Sint-Michielsgestel Luque Somers, mentor H3 Docent lichamelijke opvoeding Basisschool - voortgezet onderwijs Meer vakken, meer docenten, meer lokalen Meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

Volop in beweging Werken in de werkweken

Volop in beweging Werken in de werkweken Volop in beweging De herfstvakantie ligt net achter ons. We gaan met elkaar drukke, mooie weken tegemoet; vol actie, activiteiten en energie. Na de werkweken en vakantie is het nu tijd voor toetsen. In

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws december 2018

Kwekkeveld nieuws december 2018 Kwekkeveld nieuws december 2018 Beste ouder(s), verzorger(s), Het einde van het kalenderjaar is in zicht. In het eerste half jaar zijn we met een aantal speerpunten aan de slag gegaan. In de klassen ervaren

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig vwo Iets voor jou? http://www.ikkiestto.nl/alle-filmpjes/ Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al vijftien jaar officieel TTO School. De enige TTO school in

Nadere informatie

4 december e JRG. NO. 5. St.Maartensnieuws. UITGAVE : ST.MAARTENSSCHOOL-VOORBURG / VERSCHIJNT VIA DigiDuif

4 december e JRG. NO. 5. St.Maartensnieuws. UITGAVE : ST.MAARTENSSCHOOL-VOORBURG / VERSCHIJNT VIA DigiDuif St.Maartensnieuws 4 december 2015 30e JRG. NO. 5 UITGAVE : ST.MAARTENSSCHOOL-VOORBURG / VERSCHIJNT VIA DigiDuif In deze editie onder andere de volgende onderwerpen: Aankomst Sinterklaas Onze voorbereidingen

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 5. Weekbrief Kinderboekenweek 2016 voor altijd jong. * Doel: Extra aandacht voor kinderboeken en lezen!

Paulus-Weekbrief 5. Weekbrief Kinderboekenweek 2016 voor altijd jong. * Doel: Extra aandacht voor kinderboeken en lezen! Paulus-Weekbrief 5 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 07-10-2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 2 november 2015

Nieuwsbrief, 2 november 2015 Nieuwsbrief, 2 november 2015 BEZOEK INSPECTIE VAN HET ONDERWIJS Terwijl het voor de leerlingen een lesdag was, begonnen onze teamleden afgelopen dinsdag 27 oktober met enige spanning aan hun werkdag. We

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Agenda

Nieuwsbrief 3. Agenda Agenda vrijdag 6 oktober maandag 9 oktober Nieuwsbrief 3 11.00 uur: leerlingenraad 08.30 uur: inloopochtend 19.30 uur: GMR 19.30 uur: informatieavond lezen groep 3 dinsdag 10 oktober Rode Kruis op bezoek

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Devon Sterken, zorgcoördinator Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool * Voortgezet Meer vakken, meer docenten, meer lokalen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS EXTRA TAAL & REKENEN MET TTO MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET BE SPORT MINDED MET X-PRESS MET jou! Onze school Het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen staat voor goed onderwijs. We bieden vwo, havo

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

jaargang nummer 3 27 september 2017

jaargang nummer 3 27 september 2017 jaargang 2017-2018 nummer 3 27 september 2017 Belangrijke data 25/09 t/m 29/09 meekijkweek 29/09 Bibittheater groep 8 Daisy, groep 4/5 Roland, groep 8 Sanne 03/10 studiedag, alle kinderen zijn vrij 05/10

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4 Nieuws voor leerjaar 3 1. English Theatre Company op bezoek! Op woensdag 8 maart jl. bracht The English Theatre Company opnieuw een bezoek aan onze school. The English Theatre Company is een groep professionele

Nadere informatie

Haydn-info 17 oktober Speciale dagen oktober. maandag 22 oktober t/m. Speciale dagen november

Haydn-info 17 oktober Speciale dagen oktober. maandag 22 oktober t/m. Speciale dagen november Haydn-info 17 oktober 2018 Speciale dagen oktober vrijdag 19 oktober maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober woensdag 31 oktober Speciale dagen november zondag 11 november woensdag 14 november vrijdag

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster 2017 2018 nummer 6 23 februari 2018 Agenda zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart Dinsdag 13 maart Dinsdag 20 t/m donderdag 22 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie