- een dagdeel per week de mediatheekmedewerkers willen ondersteunen bij de uitleen en het innemen van boeken;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- een dagdeel per week de mediatheekmedewerkers willen ondersteunen bij de uitleen en het innemen van boeken;"

Transcriptie

1 Dromen over later Wat was vroeger uw antwoord op de vraag wat wil je later worden?. Het is interessant om daar nog eens bij stil te staan. Dat antwoord gaf u namelijk niet zomaar. In die droombaan van toen zaten immers elementen die u zo aantrekkelijk vond. En dat is waarschijnlijk door de jaren heen niet veranderd. Zelf wilde ik vroeger graag ondernemer worden en een winkelketen opbouwen, waarbij ik klantgerichtheid hoog in het vaandel zou hebben. Die droom heb ik niet helemaal verwezenlijkt, maar de klachtgerichtheid en het ondernemen hebben nu een plek gekregen in mijn functie als sectordirecteur. Naarmate ik opgroeide, groeide mijn vroegere droombaan met mij mee en voel ik me nu prima thuis in de huidige baan op het Elde College, om scholieren binnen het voortgezet onderwijs te helpen te worden wie ze zijn. Dit geeft mij veel voldoening. Voor veel scholieren komt later ineens dichtbij. Op het Elde College zijn de leerlingen steeds bezig om op een goede manier vorm te geven aan hun dromen en ambities en daarbij hun talenten te ontwikkelen. Samen met de leerlingen willen we de dromen, de talenten in kaart brengen en passend maken voor hun toekomstige job. Binnen de school wordt de leerling uitgedaagd te presteren naar zijn vermogen, maar ook een veelzijdige talentontwikkeling door te maken niet alleen cognitief, maar zeker ook sociaal, creatief en sportief. Daarbij leer je vooral jezelf te ontdekken en verder te ontplooien om zo voorbereid te zijn op een leven waarin steeds weer keuzes voor opleiding en arbeid gemaakt moeten worden. Met hoofd, hart en handen ervaart en doorloopt de leerling dit interessante proces. In deze nieuwsbrief leest u onder andere over diverse projecten en buitenlesactiviteiten die met dit ontwikkelingsproces te maken hebben. Ik wens onze examenkandidaten heel veel succes en hoop iedereen te kunnen feliciteren met goede resultaten, om daarna goed voorbereid aan een vervolgopleiding te kunnen beginnen. In de maand juni begroeten we onze nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders voor een informatieavond. En de zittende leerlingen beginnen aan hun laatste loodjes om door te kunnen stromen naar het volgende leerjaar. Ik wens alle leerlingen en hun ouders heel veel succes bij het behalen van de beoogde doelstellingen in het zicht van later!

2 Tevredenheid leerlingen Rond de voorjaarsvakantie zijn alle leerlingen uit leerjaar 1, 3 en het examenjaar middels een vragenlijst gevraagd naar hun mening over uiteenlopende onderwerpen. Wat vinden ze van de sfeer op school, krijgen ze voldoende begeleiding, leggen hun leraren goed uit, worden ze actief betrokken bij de les, zijn ze tevreden over de buitenschoolse activiteiten? De resultaten van dit onderzoek worden op gepresenteerd. Binnen de school is er meer uitgebreid over gerapporteerd. Enkele uitslagen hebben ons verrast en gaan we verder onderzoeken. Hiervoor zijn interviews met leerlingen gepland. De resultaten van de oudertevredenheid worden aan die van de leerlingen toegevoegd, zodat we een volledig beeld krijgen. Aan de hand daarvan worden de plannen en speerpunten voor komend jaar bepaald. Hulp gevraagd: vrijwilligers voor mediatheek Het Elde College heeft een mediatheek met een redelijk groot aanbod van boeken en audiovisueel materiaal. De leerlingen uit beide sectoren van de school maken gebruik van deze mediatheek en lenen er de boeken die zij graag willen (of moeten) lezen bijvoorbeeld voor het vak Nederlands, maar ook Engels, Frans en Duits. In de mediatheek zijn drie personeelsleden werkzaam. Tot voor kort werden zij geassisteerd door twee vrijwilligers, maar helaas hebben zij afscheid genomen van de school, na meer dan 20 jaar trouwe dienst. Vandaar dat we op zoek zijn naar ouder(s)/verzorger(s) of andere belangstellenden die: - een dagdeel per week de mediatheekmedewerkers willen ondersteunen bij de uitleen en het innemen van boeken; - die dit gedurende een langere periode (minimaal een schooljaar) willen blijven doen De school stelt hiervoor een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Indien u belangstelling heeft in deze vrijwilligersfunctie of nog vragen heeft, stuurt u dan voor 1 juni een mail naar mevrouw Michon (sectordirecteur VWO/HAVO) via adres t.michon@eldecollege.nl Vmbo actief met afval Afval, troep, rotzooi: dat stond o.a. centraal tijdens de Eldeweek op het vmbo. De leerlingen bezochten Het Goed en de waterzuivering. Ook verzamelden ze zelf afval! Tijdens de finale van de projectweek verzorgden de leerlingen een kleine tentoonstelling. Ook wethouder Menno Roozendaal kwam een kijkje nemen. Interessant wat er allemaal gedaan kan worden met afval. Maar ook dat het belangrijk is je verantwoording te nemen. We kunnen tenslotte zelf de wereld een stukje mooier maken!

3 Onderwijsresultaten 2017 De Inspectie heeft de Onderwijsresultaten 2017 vrijgegeven. We zijn trots. We scoren op alle onderdelen boven de norm. Kort samengevat kenmerkt het Elde College zich als een kansenschool: leerlingen zitten in leerjaar 3 vaak op een hoger niveau dan het advies van de basisschool was. Ook doorlopen zij zowel de onder- als de bovenbouw vlot. Vervolgens zijn hun examencijfers voldoende (boven de norm), maar niet uitzonderlijk. Uiteraard zijn we trots op deze resultaten en zetten wij ons in om ons steeds te blijven verbeteren. Lessen zonder mobiel Als ouder van een zoon of dochter in de puberleeftijd hebt u waarschijnlijk al een aantal jaren ervaring met het knuffeldier van uw kind: de mobiele telefoon. De kinderen staan ermee op en ze gaan ermee naar bed, in veel gevallen letterlijk. Wellicht dat dit speeltje ook vaak tot discussie leidt in uw gezin, een discussie waar niet alle deelnemers vrolijk van worden. Op school is dit niet anders. In een klas van 30 leerlingen, zijn er ook 30 mobieltjes aanwezig met alle gevolgen van dien: het stiekem in de gaten houden van berichtjes die binnenkomen, het moeten inleveren van hun mobiel vanwege het gebruik daarvan en de ik keek alleen maar discussie. Een paar weken geleden zijn we in de klassen van vmbo 2 gestart met de pilot Lessen zonder Mobiel. En tot nu toe kunnen we concluderen dat er meer rust in de les is. De evaluatie moet nog plaatsvinden. Natuurlijk maken we gebruik van de voordelen die een mobiel biedt, dus bij bepaalde onderdelen geeft de docent toestemming om wel gebruik te maken van de mobiel in de les. Vooruitlopend op de evaluatie denken we dat er op een of andere manier een vervolg komt, want rust in de les, niet afgeleid worden, is van essentieel belang voor elke leerling. Afgelopen weken de kranten lezend, hebben we geconstateerd verschillende scholen in de omgeving met hetzelfde probleem worstelen en een vergelijkbare oplossing gevonden hebben. We houden u op de hoogte op welke manier we met dit onderwerp verder gaan.

4 Tevreden over aantal aanmeldingen Op 7 en 8 maart werden op het Elde College de nieuwe brugklasleerlingen ingeschreven. De school is erg tevreden over de aantallen. Ondanks de voorspelde demografische krimp in de regio hebben zich in vergelijking met vorig schooljaar meer leerlingen aangemeld voor de locatie Schijndel. De locatie in Sint-Michielsgestel kende vorig schooljaar een zeer sterke groei. Nu is sprake van een kleine krimp, maar met de huidige aanmeldingen is de school weer terug op het oude stabiele niveau. Het Elde College heeft de afgelopen maanden diverse informatieve bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd, waardoor ouders en aanstaande leerlingen een goed beeld konden vormen van de school en van de verschillende afdelingen. Zo waren er minilessen, informatieavonden, Cool Campus voor de belangstellenden voor (tweetalig) vwo en voerden ouders samen met hun kind chemisch onderzoek uit. Natuurlijk was er ook de bekende Vmbo DoeDag en het Open Huis. We menen dat ouders en kinderen op deze manier een weloverwogen keuze hebben kunnen maken, waarbij ze weten wat ze van het Elde College kunnen verwachten. Heb je er zin in?, werd aan de aanstaande brugklassers gevraagd. Het liefst zou hij morgen al beginnen op t Elde, was het antwoord van één van de ouders. Nina van den Heuvel wint Orion Awards Nina van den Heuvel (vwo1) heeft eind maart de Orion Awards gewonnen. Ze pakte in het Eindhovense Parktheater de jury in met een liedje van de Beatles, 'A day in the life'. Niet meteen een hele voor de hand liggende keuze voor een meisje uit de brugklas. De Orion Award is een muziekwedstrijd tussen middelbare scholen die tot Orion scholen behoren. Overlijden van leerling Joshua Wiersma Op 2 maart is onze leerling Joshua Wiersma na een ziekbed en in het bijzijn van zijn familie overleden. Joshua was net 18 jaar geworden. Joshua zou dit jaar eindexamen vmbo doen binnen de richting techniek. Hij bleef zich ondanks zijn ziekte inzetten om zijn diploma te halen. Hij wilde daarna autotechniek gaan studeren. Helaas heeft dit niet meer zo mogen zijn. Wij herinneren ons Joshua als een optimistische jongen met een vaste groep vrienden om zich heen. Joshua was bescheiden maar wist op de juiste momenten met zijn gevatte opmerkingen een gezellige sfeer in de groep te creëren. Wat zullen we dat missen.

5 Vakantiestemming in Sint-Michielsgestel Op onze locatie in Sint-Michielsgestel werkten onze 2e-jaars aan een vakoverstijgend project: Vakantiebeurs Gestel. Zij maakten opdrachten rondom het organiseren van een reis zoals het maken van een folder, routes bedenken, de reis aan de man brengen en een dagprogramma samenstellen. Milou, Eline, Damian, Amy en Stijn ofwel MEDAS wonnen met hun reis naar Frankrijk. J aime j aime la vie!! Leerlingen besturen hun eigen 'land' Hoe is het om een land te besturen? Maak je de belastingen laag om de mensen blij te houden of kom je dan in de problemen? Onze eerstejaars vmbo-leerlingen en tweedejaars leerlingen praktijkonderwijs zagen tijdens het simulatiespel Globaland dat daar heel wat bij komt kijken. Want je wilt genoeg geld in onderwijs en zorg stoppen, maar je wilt ook dat je bevolking tevreden blijft. De leerlingen speelden vier rondes. In elke ronde speelden ze eerst een spel waarin ze 'Globa's', het geld van het land, verdienden en daarna verdeelden zij deze. De leerlingen waren erg enthousiast over Globaland. Interactief en je leert er veel van, aldus een eerstejaars. Kaartverkoop Elde Gala Festival gestart Na de meivakantie starten de centrale examens. Nog even zwoegen en daarna een mooi afsluiter van je Eldetijd: het Elde Gala Festival op vrijdag 2 juni. Vorige week startte de kaartverkoop. Een kaartje kost 15 p.p. en je kunt bij aankoop kiezen voor 1, 2 of 3 kaartjes. Kaarten zijn t/m vrijdag 21 april te koop tijdens de grote pauzes bij de receptie leerlingeningang in Schijndel, bij mevrouw Witlox locatie Sint- Michielsgestel en voor kandidaten Praktijkonderwijs bij de heer Kloks.

6 Drukke week voor vmbo BL1b Hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als de leerlingen het voor het zeggen hebben? De leerlingen uit klas BL1b hield eigen verkiezingen waarbij ze partijen oprichtten, een verkiezingsprogramma schreven, campagne voerden en uiteindelijk hun stem uitbrachten. Dat leidde tot een winnende partij en een minister-president voor klas BL1b. Een leuke en leerzame opdracht voor de toekomstige stemmers! BL1b bezoekt Paaspop Onze leerlingen uit klas BL1b waren op Paaspop! Vooraf welteverstaan. Zij waren daar op uitnodiging van een vader van een van de leerlingen. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel werk het opbouwen kost. We hebben onze ogen uitgekeken tijdens de rondleiding en veel leerlingen weten nu al waar ze later willen gaan werken! Schoolfeest 2e en 3e jaars 20 april afgelast; geen 1 e uur vrij vrijdag Tot onze spijt gaat het geplande schoolfeest voor leerjaar 2 en 3 vanavond (donderavond 20 april) in verband met te weinig animo onder de leerlingen niet door. De leerlingen die reeds 5,- betaald hebben voor een kaartje, krijgen dit via hun mentor terug. Door het vervallen van het schoolfeest gaat het eerste lesuur morgen (vrijdag 21 april) gewoon volgens rooster door. Nieuwe opstapplaats touringcars De opstapplaats voor touringcars is gewijzigd. Leerlingen en medewerkers stappen niet meer op bij het parkeerterrein van De Dioscuren maar op het parkeerplaats bij onze afdeling Groen aan de Schootsestraat 43a (voormalige gemeentewerf). Deze wijziging geldt ook voor de pendelrit die wekelijks op dinsdag wordt gereden tussen Sint-Michielsgestel en Schijndel. Niet via mail bereikbaar op maandag 24 en dinsdag 25 april Aanstaande maandag 24 en dinsdag 25 april vindt er ouderhoud plaats aan de server. Dat betekent dat er geen mailverkeer mogelijk is op deze beide dagen. Het Elde College is dan niet via mail bereikbaar. Aangezien het meivakantie is, is de receptie ook onbemand en het reguliere telefoonnummer ook. Mocht er onverhoopt een noodgeval zijn en u wilt de school bereiken dan vindt u op de homepage van onze website het tijdelijke alarmnummer. Vanaf woensdag 26 april is het Elde College weer via mail bereikbaar. Deze mail wordt dagelijks uitgelezen.

IB examens tijdens de vakantie

IB examens tijdens de vakantie Oei, ik groei! Kent u dat boekje? Toen ik zelf een jonge moeder was, werd het veel gelezen door ouders die de huilbuien van hun baby s probeerden te begrijpen. Het babyverdriet zou veroorzaakt worden door

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Keuze voor een school Ervaringen uit het verleden Bereikbaarheid Doorstromingsmogelijkheden Sfeer Begeleiding Grootte van de school Typisch Elde College De leerling is in beeld

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon Elde College in beweging De school is letterlijk en figuurlijk in beweging, daarover zult u meer lezen in deze Nieuwsbrief.

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Een dag van de toekomst op Sint-Jan!

Een dag van de toekomst op Sint-Jan! EOA Februari 2017 Internationale Schakelklassen Eerste editie Een dag van de toekomst op Sint-Jan! Vorige week vrijdag gingen zeven Emma College leerlingen van EOA naar Sint-Jan college in Hoensbroek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 4 februari 2019 Inhoudsopgave: Open dag Sint-Maartenscollege 9 februari 2019 Mobieltjes in de klas Hoe word je burgemeester?

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Sectordirecteur Toos Michon

Sectordirecteur Toos Michon www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl 073-8200 400 Sectordirecteur Toos Michon Afsluiting van een bijzonder schooljaar! De welverdiende schoolvakantie voor leerlingen en medewerkers staat voor de deur.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 VOORWOORD Beste lezer, Voor alle scholen van voortgezet onderwijs staat deze periode van het jaar in het teken van de voorlichting aan de leerlingen van groep 8 (en steeds vaker

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar een andere school! Afscheid nemen van de basisschool is spannend, zeker voor uw kind

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig vwo Iets voor jou? http://www.ikkiestto.nl/alle-filmpjes/ Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al vijftien jaar officieel TTO School. De enige TTO school in

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 Nr. 5 6 november 2015

Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 Nr. 5 6 november 2015 Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 Nr. 5 6 november 2015 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Om te onthouden... 2 De First Lego League... 2 Verkeer... 3 All4Africa...

Nadere informatie

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur

Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits OPEN DAG. Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen uur Naar de brugklas... en nu?! CSG Prins Maurits 1 2 3 4 5 Lees hier de antwoorden op jouw 5 vragen. OPEN DAG 19 januari 2013 12.30-16.00 uur In welke klas kom ik? 1 Vwo, havo, mavo, vmbo of pro? De eerste

Nadere informatie

Leerlingen PrO bestraten eigen parkeerplaatsen

Leerlingen PrO bestraten eigen parkeerplaatsen Op 7 en 8 maart zijn de aanmeldingsdagen op het Elde College voor onze nieuwe brugklasleerlingen. We hopen uiteraard dat weer veel leerlingen voor het Elde College kiezen en de uitdaging binnen onze school

Nadere informatie

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU

EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU EDITIE 4 20 APRIL 2018 MENU -------------------- ---------- CENTRAAL EXAMEN Het landelijk eindexamen van de theoretische vakken staat gepland na de meivakantie. Op vrijdag 14 mei vindt het eerste theoretische

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. POORT, school voor havo en mavo. Beste ouder(s)/verzorger(s),

NIEUWSBRIEF. POORT, school voor havo en mavo. Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De start van het schooljaar in ons nieuwe -tijdelijke- pand is boven verwachting positief geweest. Het gebouw is groter en volwassener, welke veel meer recht doet aan onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Amsterdam, 21 april 2017 Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Van de Rector Beste ouder(s) en verzorger(s) van onze leerlingen, Dit is het vierde exemplaar van de nieuwsbrief voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

Wereld burgerschap Sport en spel

Wereld burgerschap Sport en spel Even voorstellen Sancta Maria is een school voor havo, atheneum en gymnasium. Het is een veilige school, waar je je snel thuis voelt. Bij ons mag je zijn wie je bent. We besteden veel aandacht aan hoe

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Sectordirecteur Gerard Spijkers

Sectordirecteur Gerard Spijkers Elde College 073-8200 400 www.eldecollege.nl info@eldecollege.nl Sectordirecteur Gerard Spijkers Wat brengt de toekomst? Elke dag komen er nieuwe situaties en uitdagingen op je pad. Soms is dat interessant

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

Elde College. Elke dag Een uitdaging

Elde College. Elke dag Een uitdaging Elde College Elke dag Een uitdaging VMBO Theoretisch Kader VMBO Kader- Basisberoeps Denny Arians Teamleider Onderbouw VMBO Keuze voor een schooltype De basisschool zegt : Theoretische leerweg En dan? U

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Hondsrug College. Ondernemend leren. Op het Hondsrug College. Voor mavo, havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Hondsrug College. Ondernemend leren. Op het Hondsrug College. Voor mavo, havo en vwo. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Hondsrug College Ondernemend leren Op het Hondsrug College Voor mavo, havo en vwo Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Inhoudsopgave Ondernemend leren Droom jij van een eigen bedrijf?

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G6

Nieuwsbrief voor ouders G6 Nieuws voor leerjaar 6 1. Succes G6!! Inhoud nieuwsbrief april 2017 1. Succes G6 2. Geslaagde themaavond Tienerbrein 3. Paasmarkt voor Edukans 4. Wakker-voor-Afrikanacht 5. Huiswerkbegeleiding 6. Pilot

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Binnenkort zit het schooljaar 2017-2018 er weer op. De tijd is voorbij gevlogen en we kijken met tevredenheid terug. Ongeveer een maand geleden ontstond er veel commotie rondom het

Nadere informatie

EigenWijsHeden en eindejaarsinformatie. Afsluiting begeleidingsjaar 2012-2013. Inschrijving begeleidingsjaar 2013-2014

EigenWijsHeden en eindejaarsinformatie. Afsluiting begeleidingsjaar 2012-2013. Inschrijving begeleidingsjaar 2013-2014 EigenWijsHeden en eindejaarsinformatie Tegelijk met dit Infobulletin ontvangen jullie onze jaarlijkse uitgave EigenWijsHeden. Daarin staat vermeld wat we doen en volgend jaar blijven doen, en welke onze

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 15 januari 2016

Nieuwsbrief, 15 januari 2016 Nieuwsbrief, 15 januari 2016 OPEN DAG Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders openen we op woensdag 20 januari van 14.30-17.30 uur en 18.30-20.30 uur onze deuren. Op beide locaties, de hoofdvestiging

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie