JAARVERSLAG 1992 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 1992 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 1992 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP Inleiding Dat gilde St. Antonius Abt een levendige vereniging is zien we aan de vele activiteiten waaraan het heeft deelgenomen, heeft ondernomen of waaraan het een begin heeft gemaakt in het nu voorbije jaar 1992 met als hoogtepunten de aanbieding van de St. Antonius Abt kapel aan de Lieropse parochie, de optrekdag, het koningschieten en de opnieuw in gebruikname van Maria-kapel op Hersel met daarin een nieuw beeld van O.L.V. van de Vrede. Dit laatste gebeurde overigens in goede samenwerking met het O.L.V. gilde. De overheid kwam maandelijks bijeen, afgevaardigden namen deel aan overlegvergaderingen van de gilden in Lierop en Someren en kringvergaderingen. Stuurde vertegenwoordigers naar vergaderingen en bijeenkomsten van de diverse kringcommissies en was, naast de aanwezigheid bij blijde en droevige gebeurtenissen, alom vertegenwoordigd bij parochiële, plaatselijke en gemeentelijke festiviteiten. Correctie jaarverslag Bladzijde 5, Vergadering overheid, toevoegen. Bladzijde 6, Jan Bekx: 2e hoofdman, toevoegen. bladzijde 6, Huub van den Eikhof: 2e hoofdman, verwijderen. bladzijde 6, Jan van de Einden: vendeldrager moet worden vendelier. Bladzijde 6, Kascommissie: Wim Verberne moet zijn Jan Verberne. Bladzijde 6, Vrouw in 't gilde: Sina de Vries, Nel Verberne, toevoegen. JANUARI Chronologisch overzicht van alle gilde-activiteiten Een delegatie van de overheid en gildebroeders waren aanwezig op de nieuwjaarsreceptie in "de Vurherd" Een delegatie van de overheid was aanwezig op de nieuw- jaarsreceptie van het gemeentebestuur Een delegatie van de overheid was aanwezig op de prinsen-receptie van carnavalsvereniging de "De Meerpoel" in Someren d.i.v. dat gildelid Jan Strik, prins van de Meerpoel was geworden Overdracht St. Antonius Abt kapel.

2 Op deze dag is door ons gebouwde en ingerichte St. Antonius Abt kapel ingezegend en overgedragen aan de Lieropse parochie. De inzegening werd gedaan door pastoor Keunen en de overdracht middels het tekenen van een overdrachtacte door de voorzitter van het kerkbestuur pastoor Keunen en de hoofdman Mies Sijbers. Hierna de Eucharistieviering ter ere van St. Antonius Abt opgedragen t.i.v. de overleden leden van het gilde en in het bijzonder voor onze in 1991 overleden gildebroeder Wim Janssen OPTREKDAG: Jaarvergadering. Goed bezochte jaarvergadering waar naast de gebruikelijke agendapunten zoals notulen, jaar,- en financieel verslag de bestuursverkiezing werd gehouden. Aftredend en na 28 jaar niet meer herkiesbaar Frits Aarts en Harrie Verberne (Boerenkamplaan). Als hun opvolgers werden gekozen Ronnie Thijs en Piet Verberne (Dorp). Wim Verberne volgde Jan Verberne op als kascommissielid. Frits Aarts en Harrie Verberne (Boerenkamplaan) werden om hun vele verdiensten voor het gilde tot ere-lid benoemd, aan deze onderscheiding ERE-BROEDER IN GROEN zijn een zilveren draagspeld en oorkonde verbonden. Er waren twee zilveren jubilarissen Antoon Leenen en Piet van de Wijnboom. De voorgestelde statuten wijziging rondom het koning-schieten behaalde niet de vereiste tweederde meerderheid. Nadat het concept jaarprogramma was goedgekeurd en er een levendige rondvraag had plaatsgevonden sloot hoofdman Mies Sijbers de vergadering zoals hij haar had geopend met de christelijke groet. Teeravond. Deze begon met de traditionele koffietafel waar vele gildebroeders en zusters aan deelnamen waarna het feest onder de klanken van een muziekje en het genot van een drankje tot in de kleine uurtjes werd voortgezet Een delegatie van de overheid was aanwezig op de prinsenreceptie van carnavalsvereniging "De Kaauw Voetjes" d.i.v. dat gildelid Jan van Lieshout, prins van de Kaauw Voetjes was geworden De traditionele kaartavond, de maandag na de optrekdag, trok redelijk wat deelnemers en deelneemsters. Velen gingen dan ook na een avond rikken, jokeren en toepen met een vleespakket naar huis. FEBRUARI Delegatie van de overheid was aanwezig op het tamboers- concours van kring Peelland te Lierop Vergadering overheid Gildelid Jan van Gestel is, op deze dag, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau Delegatie overheid was aanwezig op kringdag te Aarle-Rixtel, naast de gebruikelijke agendapunten werd door de S.A.T. commissie, waarvan twee onzer gildebroeders deel uitmaken, het draaiboek "hulp bij het organiseren gildefeesten" aan het kringbestuur uitgerijkt Vergadering overheid Overlegvergadering met het O.L.V. gilde.

3 Besproken gezamelijk onderhoud Maria kapel en schietterrein de Roovere, activiteiten rondom Lierop kermis en gezame-lijke activiteiten Door omstandigheden niet kunnen deelnemen aan de uitvaart-dienst van de Gemertse gildebroeder Peter Lindner, daarom een condeleancekaart verstuurd. MAART Vergadering overheid Overlegvergadering Groot-Somerens gilden. Besproken aubade 30 april, gilde promotiondag 02 mei te Lierop en schietwedstrijden t.b.v het Zorgenkind Asten / Someren 03 mei Hielden wij onze voorjaars oud-ijzeractie Delegatie was aanwezig op het symposium "Het onderhouden van gildezilver" te Deurne. APRIL Algemeen: Met het op zomertijd zetten van de klok, zijn de vendeliers weer gestart met hun wekelijkse oefenavond Samen met gilde St. Lambertus Someren-Eind een vendelhulde gebracht aan gildelid Jan van de Laar d.i.v. met zijn 25-jarig jubileum als horeca ondernemer Vergadering overheid Vergadering geuniformeerde leden. Besproken o.m. het zomerprogramma Een delegatie was aanwezig bij gilde St. Joris Deurne i.v.m. ingebruikname nieuwe uniformen Een delegatie was aanwezig in de St. Jans kathedraal te s'hertogenbosch i.v.m. aanbieding, door de Brabantse gilden, van een bronzen sculptuur van St. Joris en de Draak aan het kerkbestuur van de St. Jan. MEI Algemeen: In samenwerking met gildebroeders van het O.L.V. gilde is een begin gemaakt met een algehele renovatie van de Maria-kapel op Hersel. Huub van den Eikhof is benoemd in de sub-commissie Boogschieten op doel van kring Peelland en in commissie Boogschieten op doel van de Noord Brabantse Federatie Van Schuttersgilden In het kader van 't schietwedstrijden (03-05) een gilde promotion manifestatie gehouden. Bij schietwedsrijden, georganiseerd door het O.L.V. gilde, werd na St. Joris Someren-Dorp een tweede prijs behaald In samenwerking met de Groot-Somerense gilden en 't Astense gilde schietwedstrijden gehouden ten behoeve van de "Vereniging van Ouders van Geestelijke Gehandicapten afdeling Asten/Someren". De organisatie lag dit jaar in handen van het O.L.V. gilde. Er kon een batig saldo van ruim Fl. 1150,00 aan de voorzitter van voornoemde vereniging worden overgemaakt.

4 05-05 Vergadering overheid Hielden wij onze jaarlijkse geraniumverkoopactie Een delegatie was aanwezig op de receptie bij gilde St. Hubertus Liessel d.i.v. met hun 660-jarig bestaan Deelgenomen aan het gildefeest van Gilde St. Hubertus Liessel. In het algemeen klassement werd een 2e prijs be-haald. Lia Verberne die buiten mededingen aan de wedstrijden voor standaardrijders deelnam, behaalde hierin het hoogste aan-tal punten Extra bestuursbijeenkomst waarin op gepaste wijze afscheid werd genomen van de oudbestuursleden Frits aarts en Harrie Verberne (Boerenkamplaan) Een delegatie was aanwezig op de receptie van SV Lierop d.i.v. met het behaalde kampioenschap en promotie van Lierop Een delegatie was aanwezig op de receptie van SV Lierop veteranen d.i.v. met hun 25-jarig bestaan Een delegatie was aanwezig op de gecombineerde jaarverga-dering van de Belangengroep Lierop en Beheersgroep De Vurherd. JUNI Vergadering overheid. Voorafgaande aan de overheidsvergadering hield de Statuten-commissie nog een afsluitende bijeenkomst waarin de gewij-zigde statuten werden goedgekeurd om deze als concept aan te bieden aan de overheid Deelgenomen aan de Gilde Manifestatie te Driebergen-Rijsenburg. In het algemeen klassement werd een 3e prijs behaald. Lia Verberne die buiten mededinging aan de wed-strijden standaardrijden deelnam, behaalde hierin het hoogste aantal punten Deelgenomen als gastgilde aan het kringgildefeest te Heeze (kring Kempenland). Lia Verberne die buiten mededinging aan de wedstrijden deelnam, scoorde ook hier weer het hoogste puntentotaal. JULI Vergadering overheid Algemene ledenvergadering waarop het belangrijkste agendapunt, de door de overheid voorgestelde aanpassing van de statuten, middels een verplichte schriftelijke stemming, unaniem werd goedgekeurd. Verder is er een commissie opgericht, bestaande uit Frits Aarts, Harrie Verberne (Meerven), Piet Verberne (Dorp) en Jef van de Ven, tot herziening van het huishoudelijk reglement. AUGUSTUS Een delegatie was aanwezig op de uitvaartdienst en bij de crematie van gildebroeder Wout Slegers van gilde St. Lambertus Someren-Eind Een delegatie was aanwezig op de uitvaartdienst en bij de crematie van gildeboeder en hoofdman Frens Lomans van gilde St. Lambertus Someren-

5 Eind Deelgenomen aan het "Oogstcorso" te Kronenberg middels optocht en vendeldemonstratie Gezamelijke vergadering met het O.L.V. gilde, waaraan ook de vertegenwoordigers van de werkgoep Maria-kapel en de Oud-Indiegangers aan deelnamen. Het enigste agendapunt was de vaststelling van het programma rond de inzegening van het nieuwe Mariabeeld en de gerenoveerde kapel op Hersel. SEPTEMBER Vergadering overheid Vergadering overheid met commissie "Vrouw in 't Gilde". Belangrijkste agendapunt de activiteiten rondom het a.s. koningschieten Maria-kapel: Samen met O.L.V. gilde opgetrokken naar de gerenoveerde kapel op Hersel waar door pastoor Keunen het nieuwe Mariabeeld werd ingezegend Middels een vendeldemonstratie deelgenomen aan de festiviteiten rondom de oplevering van het vernieuwde dorpscentrum Overlegvergadering met het O.L.V. gilde. Met een evaluatie over de renovatie van de Maria-kapel. Ook besproken het programma voor de komende kermis en het onderhoud van de schuilhut op schietterrein de Roovere Overlegvergadering met het O.L.V. gilde en fanfare St. Willibrordus. Besproken opening komende kermis KERMIS Kermis aanzeggen: s'middags hebben tamboers en vendeliers de kermis aangezegd bij de koning en de overheidsleden. s'avonds, middels een rondgang door het dorp, de kermis geopend samen met fanfare St. Willibrordus en het zustergilde O.L.V. van de Zeven Weeën Koningschieten: dit jaar was het de beurt van ons gilde om te schieten voor een nieuwe koning. Na de Eucharistie-viering, t.i.v. de levende leden van de beiden gilden, opgedragen door pastoor Keunen en koffietafel het koning-schieten. Vendelier Jan van den Broek was het die met het 332ste schot het restant van de houten vogel naar beneden haalde en zich nu de komende twee jaar, als opvolger van Peter Berkers, koning van het gilde St. Antonius Abt mag noemen. Het koningschieten dat onder zeer grote publieke belangstelling plaatsvond werd geopend door de vertegenwoordigers van de kerkelijke en wereldlijke overheden, respectievelijk pastoor Keunen en burgemeester Vos. Na de presentatie aan de Lieropse bevolking werd de nieuwe koning door het gilde, in gildehuis cafe de Babbelaar, een goed bezochte receptie aangeboden. Ook mocht hij een vendelhulde van het O.L.V. gilde in ontvangst nemen. Na het koningsfeest met de beide gilden gezamelijk gevierd te hebben werd de nieuwe koning rond de klok van uur naar zijn huis begeleid, waar met een vendelhulde, van zijn collega's vendeliers, het feest werd afgesloten Eucharistieviering: Vele van onze gildebroeders en zusters hebben de Eucharistieviering, t.i.v. de

6 overleden leden van de beide gilden, bijgewoond. OCTOBER Algemeen: Nu de klok weer op wintertijd is gezet zijn de vendeliers weer gestopt met hun gezamelijke wekelijkse oefenavond Een delegatie was aanwezig op de receptie van biljart-vereniging de Ketsers d.i.v. met hun 50-jarig bastaan Vergadering overheid (bij de nieuwe koning) Hoofdliedendag: Een delegatie heeft hieraan deelgenomen. Deze dag begon met de gebruikelijke Eucharistieviering in de St. Jans-kathedraal, waarin het gildeceremorieel werd verzorgd door het St. Matthiasgilde uit Oploo. Na deze viering werd het programma voortgezet, in het provinciehuis, met een zeer indrukwekkende rede van de gedeputeerde van cultuur, onderwijs en sport mevr. Baartmans van den Boogaart. Deze lezing had als thema: "De plaats van de Noord-Brabantse gilden in breed maatschap-pelijk en cultureel perspectief". Met een jaarrede van de federatievoorzitter werd deze "Hoofdliedendag" (de jaarvergadering van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden) besloten Een delegatie was aanwezig op de receptie van pony vereniging de St. Jansruitertjes d.i.v met diverse behaalde kampioenschappen en het 20-jarig bestaan Hielden wij onze najaar oud-ijzeractie Een delegatie was aanwezig op de Kring najaarsvergadering te Lierop. NOVEMBER Vergadering overheid Hebben wij St. Nicolaas begeleid tijdens zijn bezoek aan Lierop. DECEMBER Vergadering overheid Tussentijdse algemene ledenvergadering waarop het belangrijkste agendapunt, de door de overheid voorgestelde verhuizing van het gildehuis van cafe de Babbelaar naar cafe 't Jagershuis, middels schriftelijke stemming, unaniem werd goedgekeurd. Lierop december 1992 Huub H.F. van den Eikhof 2e deken schrijver gilde St. Antonius Abt

7 LEDEN OVERHEID Mies Sijbers : hoofdman Jan Bekx : deken-schrijver / 2e hoofdman / piekenier Ronnie Thijs : deken-schatbewaarder / vendeldrager Huub van den Eikhof : 2e deken-schrijver / vendeldrager Piet Verberne (Dorp) : mederegerend-deken / piekenier Harrie Berkers : mederegerend-deken / vendelier Jan van de Einden : mederegerend-deken / vendelier Peter & Bertie Berkers : koning & koningin t/m Jan & Petra v/d Broek : koning & koningin vanaf Notaris Verhoeven : beschermheer OVERIGE GEÜNIFORMEERDE LEDEN Frits Aarts Frits van de Ven (Bzn) Harrie Verberne (Boer) Lia Verberne Walther van den Eikhof Ronnie Obbema Rob van Seggelen Leon Sijbers Gerrit Verberne (Hzn) Peter Verberne (Pzn) Wim van Bussel Sjeng Gubbels Harrie Verberne (Meer) Jan Verberne Wim Verberne Peter Berkers Ton Bekx Dirk de Groot Jef van de Ven : zilverdrager : zilverdrager : vaandrig : standaardrijdster : vendelier : vendelier : vendelier : vendeldrager ERE-BROEDER IN GROEN Vanaf 1992 : Frits Aarts,, 1992 : Harrie Verberne (Boerenkamp) KRING-ONDERSCHEIDING Vanaf 1988 : Frits van de Ven (Bzn),, 1990 : Sjaak van Horik,, 1990 : Driek van de Ven (Bzn),, 1990 : Driek van de Ven (Gzn),, 1991 : Frans van Eijk,, 1991 : Piet van Eijk

8 LEDEN COMMISSIES / WERKGROEPEN Antonius Abt-kapel Archief Contactpersoon trommen Contactpersoon vendelen Contactpersoon kienen Geraniumverkoopactie Huishoudelijk-Reglement Maria kapel Oud-ijzeractie Schieten 'T Zorgenkind Schietterrein Statuten Vogelmaker Vrouw in 't Gilde : Frits Aarts : Frits Aarts : Peter Verberne (Pzn) : Jan van de Broek : Mies Sijbers : Frans Sijbers, Ronnie Thijs : Frits Aarts, Harrie Verberne (Meerven), Piet Verberne (Dorp), Jef van de Ven Kascommissie Frits van de Ven (Bzn), Wim Verberne : Harrie Verberne (Boerenkamp) Jef van de Ven : Jan van de Einden, Harrie Verberne (Meerven), Wim van Bussel : Frits Aarts (penningmeester) : Harrie Verberne (Boerenkamp) Jef van de Ven : Frits Aarts, Huub van den Eikhof, Jan van de Einden, Ronnie Thijs, Harrie Verberne (Meerven), Piet Verberne (Dorp), Jef van de Ven, beschermheer Verhoeven, opgeheven : Frits van Lieshout : An Aarts, Berti Berkers, Annie van den Eikhof, Lies van de Einden, Tonnie Sijbers, Anneke Verberne, Nel Verberne, Sina de Vries. KRING-FUNCTIES Handboogcommissie : Huub van den Eikhof Kringbestuur : Mies Sijbers (Vice voorzitter / 2e secre- taris) S.A.T. : Frits Aarts (secretaris), Huub van den Eikhof Tromcommissie : Sjeng Gubbels (voorzitter), Mies Sijbers FEDERATIE-FUNCTIES Algemene vergadering Handboogcommissie Plv. bestuurslid NBFS Tromcommissie : Mies Sijbers : Huub van den Eikhof : Mies Sijbers : Sjeng Gubbels (secretaris)

JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP Inleiding Dat gilde St. Antonius Abt een levendige vereniging is zien we aan de vele activiteiten waaraan het heeft deelgenomen, heeft ondernomen of waaraan

Nadere informatie

JAARVERSLAG 1993 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

JAARVERSLAG 1993 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 1993 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inleiding Nu 1993 weer ten einde is kan gilde St. Antonius Abt, ook al waren er geen extra activiteiten zoals in de voorgaande

Nadere informatie

JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP JAARVERSLAG 1991 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP Inleiding Dat gilde St. Antonius Abt een levendige vereniging is zien we aan de vele activiteiten waaraan het heeft deelgenomen, heeft ondernomen of waaraan

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2013 tot en met 15 december 2014

JAAROVERZICHT 2014 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2013 tot en met 15 december 2014 JAAROVERZICHT 2014 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2013 tot en met 15 december 2014 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 1995 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

JAARVERSLAG 1995 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP JAARVERSLAG 1995 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP Inleiding: Nu 1995 weer bijna ten einde is kijkt gilde St. Antonius Abt tevreden terug op haar activiteiten. Hoogtepunten waren de teerdag met daarop de huldiging

Nadere informatie

JAARVERSLAG 1996 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

JAARVERSLAG 1996 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd. JAARVERSLAG 1996 GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROPFout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inleiding: Nu het gildejaar 1996 weer is overgegaan in het gildejaar 1997 kan gilde St. Antonius Abt tevreden terugkijken

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2013 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2012 tot en met 15 december 2013

JAAROVERZICHT 2013 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2012 tot en met 15 december 2013 JAAROVERZICHT 2013 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2012 tot en met 15 december 2013 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

GEACHTE GILDENBROEDER / GILDENZUSTER, Hierbij nodigen wij u uit voor de najaarsvergadering.

GEACHTE GILDENBROEDER / GILDENZUSTER, Hierbij nodigen wij u uit voor de najaarsvergadering. GEACHTE GILDENBROEDER / GILDENZUSTER, Hierbij nodigen wij u uit voor de najaarsvergadering. Datum : 6 september 2011 Plaats : Gildenhuis Eet- en Drinkcafé t Jagershuis Aanvang : 20.30 uur Einde : 22.00

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2015 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2014 tot en met 15 december 2015

JAAROVERZICHT 2015 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2014 tot en met 15 december 2015 JAAROVERZICHT 2015 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2014 tot en met 15 december 2015 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2006 tot en met 15 december 2007

JAAROVERZICHT 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2006 tot en met 15 december 2007 JAAROVERZICHT 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2006 tot en met 15 december 2007 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1991 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H.H.F. van den Eikhof. 2e deken-schrijver ~ ~ d~44-=l- ~-92L J 7 - ~

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2009 tot en met 15 december 2010

JAAROVERZICHT 2010 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2009 tot en met 15 december 2010 JAAROVERZICHT 2010 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2009 tot en met 15 december 2010 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1994 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H.H.F. van den Eikhof, 2e deken-schrijver Koepel januari -94 GTLDE ST ANTONIUS

Nadere informatie

Bovengenoemde personen ontvangen een exemplaar van de notulen van deze vergadering.

Bovengenoemde personen ontvangen een exemplaar van de notulen van deze vergadering. Betreft: Notulen algemene jaarvergadering Datum: 16 januari 2016 Aanwezig: Frits Aarts, Harrie Berkers, Henk Berkers, Peter Berkers, Wim van Bree, Rina van Brussel, Wim van Brussel, Huub van den Eikhof,

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2008 tot en met 15 december 2009

JAAROVERZICHT 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2008 tot en met 15 december 2009 JAAROVERZICHT 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2008 tot en met 15 december 2009 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2008 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2007 tot en met 15 december 2008

JAAROVERZICHT 2008 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2007 tot en met 15 december 2008 JAAROVERZICHT 2008 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2007 tot en met 15 december 2008 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2006 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2005 tot en met 15 december 2006

JAAROVERZICHT 2006 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2005 tot en met 15 december 2006 JAAROVERZICHT 2006 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2005 tot en met 15 december 2006 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2012 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2011 tot en met 15 december 2012

JAAROVERZICHT 2012 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2011 tot en met 15 december 2012 JAAROVERZICHT 2012 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2011 tot en met 15 december 2012 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2003 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2002 tot en met 15 december 2003

JAAROVERZICHT 2003 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2002 tot en met 15 december 2003 JAAROVERZICHT 2003 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2002 tot en met 15 december 2003 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1996 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H.H.F. van den Eikhof, 2e deken-schrijver HHF - Lierops gilde viert patroonsfeest

Nadere informatie

Koepel januari Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 1999 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT.

Koepel januari Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 1999 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT. Koepel januari 2000 Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 1999 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT. INLEIDING: 1999 een jaar met veel activiteiten met als hoogtepunten de huldiging van een diamanten, een

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1995 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H. H. F. van den Eikhof, 2e deken-schrijver HHF - Lierops gilde viert patroonsfeest

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1993 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H.H.F. van den Eikhof, 2e deken-schrijver GILCe ST. ANTONIUS ABT LIEROP

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2016 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2015 tot en met 15 december 2016

JAAROVERZICHT 2016 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2015 tot en met 15 december 2016 JAAROVERZICHT 2016 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2015 tot en met 15 december 2016 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2005 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2004 tot en met 15 december 2005

JAAROVERZICHT 2005 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2004 tot en met 15 december 2005 JAAROVERZICHT 2005 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2004 tot en met 15 december 2005 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2017 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2016 tot en met 15 december 2017

JAAROVERZICHT 2017 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2016 tot en met 15 december 2017 Gilde van Sint Antonius Abt te Lierop, Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 12 correcties doorgevoerd dd 21-01-2017 pagina 1,2,3,11 JAAROVERZICHT 2017 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2016 tot en

Nadere informatie

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Onderwerp: Uitnodiging Najaarsvergadering 05 november 2016 Kring Peelland Gemert: 12 oktober 2016

Nadere informatie

Koepel januari 2002. Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT.

Koepel januari 2002. Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT. GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP Koepel januari 2002 Gilde van Sint Antonius Abt. JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT. INLEIDING: 2001 een jaar met veel activiteiten met diverse hoogtepunten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorjaar 2001 Jaargang 01-01 Het Gilde van Sint Antonius Abt

NIEUWSBRIEF. Voorjaar 2001 Jaargang 01-01 Het Gilde van Sint Antonius Abt NIEUWSBRIEF Inleiding Omdat wij als overheid onze leden beter willen informeren over het reilen en zeilen binnen ons Gilde doen wij met deze eerste nieuwsbrief een poging een regulier informatief bulletin

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2000 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 1999 tot en met 15 december 2000

JAAROVERZICHT 2000 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 1999 tot en met 15 december 2000 JAAROVERZICHT 2000 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 1999 tot en met 15 december 2000 Inleiding: 2000 het eerste gildenjaar van het nieuwe millennium was voor het Gilde van Sint Antonius Abt

Nadere informatie

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Secretariaat Jan van de Laar Postbus 55 5737 ZH Lieshout tel 06 22083893 secretaris@sintservatiusgilde.nl www.sintservatiusgilde.nl Rabobank:NL56RABO0128923008

Nadere informatie

Organisatiecomité van de Kringdag Peelland Lierop 2014

Organisatiecomité van de Kringdag Peelland Lierop 2014 Programma Zaterdag 31 mei 2014 Zondag 1 juni 2014 Lierop, mei 2014 Met genoegen bieden wij u hierbij het programmaboekje aan voor de Kringdag Peelland Lierop 2014, die gehouden wordt op 1 juni 2014 op

Nadere informatie

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Uitnodiging Jaarvergadering 03 maart 2018 Kring-Peelland: 9.15 uur tot 9.30 samenkomst in Cultureel

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2000 tot en met 15 december 2001

JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2000 tot en met 15 december 2001 JAAROVERZICHT 2001 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2000 tot en met 15 december 2001 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de activiteiten

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2018 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2017 tot en met 15 december 2018

JAAROVERZICHT 2018 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2017 tot en met 15 december 2018 JAAROVERZICHT 2018 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2017 tot en met 15 december 2018 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar de gebeurtenissen

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1997 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H. H. F. van den Eikhof, deken-schrijver Koepel januari 1997 Gilde st.

Nadere informatie

Leidraad voor het Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Het Jaar Door

Leidraad voor het Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Het Jaar Door (Afbeeldingen titelpagina: De beschermheilige van het gilde: Sint Antonius Abt en het wapen van Lierop) INHOUD 1. VOORWOORD... 4 2. PATROONHEILIGE... 5 3. BESTAANSRECHT... 5 4. HOE OUD IS HET GILDE...

Nadere informatie

Het logo wordt ontworpen door gildebroeder Bart van Horik. Het eigentijds logo met een tweetal gildebroeders als middelpunt oogst veel lof!

Het logo wordt ontworpen door gildebroeder Bart van Horik. Het eigentijds logo met een tweetal gildebroeders als middelpunt oogst veel lof! In 2010 wordt het voorstel om in 2014, bij gelegenheid van het 450-jarig bestaan, de Kringgildedag te organiseren goedgekeurd door de algemene ledenvergadering van het Gilde van Sint Antonius Abt. Op 11

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2004 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2003 tot en met 15 december 2004

JAAROVERZICHT 2004 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP. 16 december 2003 tot en met 15 december 2004 JAAROVERZICHT 2004 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 16 december 2003 tot en met 15 december 2004 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en

Nadere informatie

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP

GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP ARTIKELEN GESCHREVEN VOOR DE KOEPEL, GILDETROM, REGIONAAL DAGBLAD EN REGIONALE WEEKBLADEN 1998 VAN: GILDE ST. ANTONIUS ABT LIEROP H.H.F. van den Eikhof, deken-schrijver Huub H.F. van den Eikhof - Lierops

Nadere informatie

Gilde Sint Antonius Abt Mierlo-Hout

Gilde Sint Antonius Abt Mierlo-Hout Jaaroverzicht 2016 Inleiding: Het jaar 2016 werden binnen t gilde diverse ongemakken, groot en klein, op het gebied van fysieke gezondheid geteld. Kleine fysieke problemen maar ook levensbedreigende ziekten

Nadere informatie

Gilde Sint Antonius Abt Mierlo-Hout

Gilde Sint Antonius Abt Mierlo-Hout Jaaroverzicht 2015 Een delegatie van t Gilde waaronder het koningspaar Franka en Ger van Vijfeijken bezochten de nieuwjaarsrecepties van de gemeente Helmond (5 januari ) in het Speelhuis en de Wijkraad

Nadere informatie

Koepel januari 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP

Koepel januari 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP 6itbe, '''cm '3-int Al1toniu-5 ABt Koepel januari 2009 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2008 Gebruikelijk is dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en activiteiten.

Nadere informatie

Van Sint Antonius Abt

Van Sint Antonius Abt GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LlEROP PERSBERICHTEN 2001 Gilde Van Sint Antonius Abt Lierop Gilde van Sint Antonius Abt Gildetrom voorjaar 2001 Gilden luisteren installatie van pater J. Zwirs tot pastoor

Nadere informatie

Koepel januari 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2006

Koepel januari 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2006 Koepel januari 2007 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2006 lnleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en activiteiten in dat jaar

Nadere informatie

LEIDRAAD voor het Gilde van Sint Antonius Abt te Lierop

LEIDRAAD voor het Gilde van Sint Antonius Abt te Lierop VOORWOORD GEACHTE GILDEBROEDER / -ZUSTER 1 Voor u ligt de zevende uitgave van het boekje: GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP HET JAAR DOOR... Bij het samenstellen van deze zevende aangepaste uitgave is,

Nadere informatie

Jaarverslag van 30 november 2014 tot 30 november 2015

Jaarverslag van 30 november 2014 tot 30 november 2015 Jaarverslag van 30 november 2014 tot 30 november 2015 St.Willibrordusgilde Bakel. Het aantal leden bedroeg 34. Het bestuur was als volgt: Maikel v.d. Meer Koning. Jos de Groot Kapitein / Toeziende Deken

Nadere informatie

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Secretariaat Jan van de Laar Beemdkant 30 5737 RB Lieshout tel 06 22083893 secretaris@sintservatiusgilde.nl www.sintservatiusgilde.nl Rabobank:NL56RABO0128923008

Nadere informatie

Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2016

Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2016 Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2016 Inleiding: Graag breng ik verslag uit van de activiteiten van ons gilde over het afgelopen gildejaar. Dit jaar begint traditioneel met de viering van Catharinadag

Nadere informatie

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 St. Sebastiaan en Barbara Moergestel

Jaarverslag 2016 St. Sebastiaan en Barbara Moergestel Jaarverslag 2016 St. Sebastiaan en Barbara Moergestel Jack Welten, schrijver. Jaarverslag 2016 Gilde St. Sebastiaan & Barbara, Moergestel Het gilde jaar wordt begonnen met 49 gildebroeders en zusters,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Gildekring Maasland 10 november 2017 Secretariaat: G.A.M. van der Schoot Roggeakker 11 5391 KX Nuland Pagina 1 van 9 Tel.: 073-5323754 / 06-23385094 E-mail: secretariaat@kringmaasland.nl

Nadere informatie

Gildenkring Hoge Schuts

Gildenkring Hoge Schuts Gildenkring Hoge Schuts HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art. 1. VERENIGING a. De Gildenkring Hoge Schuts is een vereniging van schuttersgilden. Art. 2. OPGERICHT a. De "Hoge Schuts" is opgericht te Berlicum op

Nadere informatie

Reglement Landjuweel van Gelderland Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010.

Reglement Landjuweel van Gelderland Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010. Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement Landjuweel van Gelderland Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010. Artikel 1 Landjuweel

Nadere informatie

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2014

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2014 RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2014 1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend.

Nadere informatie

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420

Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Sint Servatius Gilde Lieshout Sinds 1420 Secretariaat Jan van de Laar Postbus 55 5737 ZH Lieshout tel 06 22083893 secretaris@sintservatiusgilde.nl www.sintservatiusgilde.nl Rabobank:NL56RABO0128923008

Nadere informatie

ST. ANTONIUS ABT GILDE OVERASSELT HEROPGERICHT

ST. ANTONIUS ABT GILDE OVERASSELT HEROPGERICHT ST. ANTONIUS ABT GILDE OVERASSELT HEROPGERICHT De oudste bron over het Gilde van Overasselt gaat terug tot 1661. Jammer genoeg viel het gilde rond 1970 stil, maar is nooit opgeheven. Op initiatief van

Nadere informatie

GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2005

GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2005 Koepel januari 2006 GILDE VAN SINT ANTONIUS ABT LIEROP JAAROVERZICHT 2005 Inleiding: Het is gebruikelijk dat aan het einde van een jaar teruggekeken wordt naar gebeurtenissen en activiteiten in dat jaar

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Gildetrom voorjaar Gilde van Sint Antonius Abt Lierop

Gildetrom voorjaar Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Gildetrom voorjaar 2010 Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Overleden. Gildebroeder Karel van den Bogaard is 25 oktober op 52 jarige leeftijd overleden. De overheid is namens het gilde zijn vrouwen kinderen

Nadere informatie

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Kring Peelland Jaarverslag 2014

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Kring Peelland Jaarverslag 2014 Kring Peelland Jaarverslag 2014 2 Inhoud Jaarverslag 2014 Foto omslag: jeugdige leden St.Antonius-Abt gilde Lierop tijdens kringdag 2014 1. Voorwoord door voorzitter Henk de Hair 2. Jaarverslag kringbestuur

Nadere informatie

De Schutterij telde op 31 december 2015 660 schutters en 25 aspirant-schutters.

De Schutterij telde op 31 december 2015 660 schutters en 25 aspirant-schutters. Jaarverslag 2015 Kerkstraat 9 6686 BS Doornenburg 0481-421820 secretaris@schutterijdoornenburg.nl www.schutterijdoornenburg.nl 1. Algemeen Middels dit jaarverslag wil het Bestuur van De Schutterij Gijsbrecht

Nadere informatie

Gildefeest St. Margaretha Aarle-Rixtel 2011.

Gildefeest St. Margaretha Aarle-Rixtel 2011. Gildefeest St. Margaretha Aarle-Rixtel 2011. Zondag 22 Mei JL gingen we met ons Gilde naar het Gildefeest in Aarle-Rixtel Wederom vertrokken we vanuit ons Skonne Bakel, weer met Traktor en wagen. De perdekar

Nadere informatie

Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder. Jubilaris Marius Sleegers 60 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2015

Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2015 Jaaroverzicht St. Catharinagilde 2015 Inleiding: Graag breng ik verslag uit van de activiteiten van ons gilde over het afgelopen gildejaar. Dit jaar begint traditioneel met de viering van Catharinadag

Nadere informatie

HOGE SCHUTS SCHIETCOMPETITIE 2017.

HOGE SCHUTS SCHIETCOMPETITIE 2017. Puntentelling 1e - 23 punten. A Klasse Totaal is dit 3e is dit 2e is dit 1e Totaal maart april april mei Juni Juni Juli Juli Sept 8-okt Laagste wed. Laagste Laagste sering NAAM SCHUTTER GILDE wedstr. punt

Nadere informatie

Nota Gildedagen 2015

Nota Gildedagen 2015 Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Nota Gildedagen 2015 Asten, 31 oktober 2015 Inhoud Nota Gildedagen 2015. Voorwoord De evolutie van

Nadere informatie

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning. JAARVERSLAG 2007 Het bestuur, bestaande uit: Lou Klaver, Anneke Helder, Peter Timmerman, Peter Sasburg en vanaf maart Annie Vlaar-Oudeman, is 8 maal voor vergadering bijeen geweest. In november konden

Nadere informatie

Inschrijfformulieren Vrij Gildefeest

Inschrijfformulieren Vrij Gildefeest Inschrijfformulieren Vrij Gildefeest t.n.v Sint Joris Evenementen Gilde stichting Sint Oostelbeers Joris Gilde Oostelbeers 1381.86.006 Vrij Gildefeest 19 augustus 2012 Adres: Secretariaat St. Joris Oostelbeers

Nadere informatie

Reglement Federatieve Evenementen Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 21 november 2013

Reglement Federatieve Evenementen Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 21 november 2013 Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement Federatieve Evenementen Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 21 november 2013 Artikel 1 Federatief

Nadere informatie

Bondsbureau KNTS Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Bondsbureau KNTS Koepel Nederlandse Traditionele Schutters Notulen jaarvergadering KNTS Locatie: Cafe t Vrijthof te Oirschot Datum: 26 maart 2018 Aanvang: 20:00 Aanwezige leden: Kring Kempenland: 18 Kring Land van Cuijk: 5 Kring Maasland: 15 Kring kwartier van

Nadere informatie

Met ingang van 2014 bestaat het bestuur uit de volgende leden:

Met ingang van 2014 bestaat het bestuur uit de volgende leden: Jaarverslag 2014 Schutterij Onderling Genoegen Duiven. Nieuwjaarsbal: Op zaterdag 11 januari startte het kalenderjaar 2014 met de vijfde editie van het Nieuwjaarsbal. De band New Leaf stond op het podium

Nadere informatie

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2004

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2004 RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2004 1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend.

Nadere informatie

1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend.

1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend. RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUISBOOG OP WIP, versie 2008 1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUIS- BOOG OP WIP, versie 2011

RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUIS- BOOG OP WIP, versie 2011 RICHTLIJN VOOR DE ORGANISATIE VAN HET NBFS-KAMPIOENSCHAP KRUIS- BOOG OP WIP, versie 2011 1. WIE ORGANISEERT: Dit jaarlijks toernooi wordt bij toerbeurt aan elk van de zes gildekringen van NBFS toegekend.

Nadere informatie

5 februari: Algemene ledenvergadering in gildenhuis De Schuif Godelieve Verbruggen wordt aangenomen als aspirant gildenlid.

5 februari: Algemene ledenvergadering in gildenhuis De Schuif Godelieve Verbruggen wordt aangenomen als aspirant gildenlid. Jaarverslag 2003 gilde St. Joris & St. Catharina 1 februari: Een delegatie is aanwezig bij de uitvaartmis met gildeneer van mevr. G. de Koning - van Belkum, beschermvrouwe van het St. Jorisgilde uit Berlicum.

Nadere informatie

Zeer rijke cultuurhistorie van Ommel

Zeer rijke cultuurhistorie van Ommel Zeer rijke cultuurhistorie van Ommel Rond 1400 werd er door Ommelnaren een Mariabeeldje gevonden. Dit Mariabeeldje kreeg in 1444, nu 575 jaar geleden, een plaats in de nieuwe Mariakapel te Ommel. Het Mariabeeldje

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

De belangrijkste activiteiten:

De belangrijkste activiteiten: Koepel januarï 1999 Gilde Sint Antonius Abt, JAAROVERZICHT 1998 GILDE SINT ANTONIUS ABT. INLEIDING: 1998 een jaar met veel activiteiten met als hoogtepunten de huldiging van twee zilveren jubilaris, het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

De St.-Janskapel en het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp

De St.-Janskapel en het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp De St.-Janskapel en het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp vastlegging afspraken en gebruiken Leenderstrijp, 24 juni 2013 Inleiding De schuttersgilden in Noord-Brabant zijn van oudsher verbonden aan

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers,

Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers, Nummer Toegang: 431 Plaatsingslijst van het archief van de Delftse vrouwenraad, met archieven van voorlopers en opvolgers, 1939-2000 Archief Delft 431 Delftse Vrouwenraad 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

* De betreffende stukken liggen vanaf heden ter inzage in onze kantoren in Deurne, Asten, Someren en Mierlo.

* De betreffende stukken liggen vanaf heden ter inzage in onze kantoren in Deurne, Asten, Someren en Mierlo. Afdelingsvergaderingen 2010 Volledige agenda 1. Opening 2. Aanwijzing door de voorzitter van een secretaris en twee stemopnemers 3. Vaststellen notulen vorige afdelingsvergadering* 4. Benoeming leden van

Nadere informatie

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland

Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Bond van Schuttersgilden Kring Peelland Aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden Bestuur gilden Kring Peelland 2010 L.G.F.M. Swinkels (Loek) Dorpsstraat 2 5737 GC Lieshout F. van

Nadere informatie

Historisch overzicht Gilde van Sint Antonius Abt Lierop

Historisch overzicht Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Historisch overzicht Gilde van Sint Antonius Abt Lierop Het gilde draagt de naam: Gilde van Sint Antonius Abt, is gevestigd te Lierop in de gemeente Someren. Als gilde stelt zij zich ten doel de verbonden

Nadere informatie

Schuttersbond Noord en Midden Limburg JULIANA

Schuttersbond Noord en Midden Limburg JULIANA Schuttersbond Noord en Midden Limburg JULIANA Website www.schuttersbondjuliana.nl Verslag van de jaarvergadering van de Schuttersbond Juliana. Gehouden op: zaterdag 18 maart 2017 locatie: Schuttersgebouw

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013...

Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2. Inleiding... 2. Activiteiten in 2013... 2. Versterking bestuur... 3. Subsidies 2013... Verslag bestuur Stichting Abdij Mariënkroon Verslagjaar 2013 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Stichting Abdij Mariënkroon (SAM)... 2 Inleiding... 2 Activiteiten in 2013... 2 Versterking bestuur... 3 Subsidies

Nadere informatie

Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond 2015

Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond 2015 Breda 19-12-2014 Aan: CC: Gilden, Bestuur en juryleden vendelen van Kring Peelland. Technische Commissies Kring Peelland Hierbij nodig ik U uit voor de Vendeliersvergadering van Kring Peelland Agenda:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Artikel 1. Leden Artikel 2. Overlijden gewoon-lid of ere-lid Artikel 3. Beëindiging lidmaatschap

Artikel 1. Leden Artikel 2. Overlijden gewoon-lid of ere-lid Artikel 3. Beëindiging lidmaatschap Sint Matthias Gilde Oploo DE CAERT (Huishoudelijk regelement) Van het Sint Matthias Gilde Oploo (hierna te noemen de vereniging) volgens artikel 1 van de STATUTEN. Gewijzigd en herzien en vastgesteld in

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie