Topsport in civiele techniek. Verkeersvoorzieningen Algemene presentatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Topsport in civiele techniek. Verkeersvoorzieningen Algemene presentatie. www.griekspoor.nl"

Transcriptie

1 Topsport in civiele techniek Verkeersvoorzieningen Algemene presentatie

2 Gebr. Griekspoor BV Gebr. Griekspoor staat voor civiele techniek op topsportniveau. Voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt meegedacht, mee ontwikkeld en uiteindelijk de best mogelijke oplossing geboden. De naam staat ook voor een sterk familiebedrijf dat ervaring en kennis van de markt heeft vertaald in ultra moderne productie lijnen en technieken. Als zodanig wordt intensief samen gewerkt tussen de opdrachtgevers en de betrokken specialisten zoals ingenieurs, onderaannemers en leveranciers. Door een constante focus op technische oplossingen ontwikkelen onze best opgeleide mensen innovatieve diensten en producten. We doen dat met een hoge mate aan verantwoordelijkheid voor het leefmilieu, de veiligheid en gezondheid van mensen. Gebr. Griekspoor BV gaat steeds voor het beste resultaat, met minder nemen wij geen genoegen. We voeren dus niet simpelweg uit, maar denken samen met alle betrokkenen verder. Wij vergelijken dat graag met topsport, omdat altijd wordt gestreefd naar het maximaal haalbare. Zo slaan onze mensen letterlijk de brug tussen de opdrachtgevers en het beoogde resultaat. Verkeersmaterialen Bekend met alle specificaties Met haar eigen servicemateriaal is Griekspoor in de wijde omtrek van de Haarlemmermeer actief met het plaatsen en vervangen van verkeersborden. Dit gebeurt uiteraard langs nieuwe wegen, maar geldt ook voor bestaande situaties. Ontbrekende, beschadigde of bekladde verkeersborden verliezen immers hun functie, waardoor de veiligheid van weggebruikers in het geding komt. Griekspoor handelt in deze situaties snel en professioneel om de veiligheid van de verkeerssituatie ter plekke te herstellen. Griekspoor is volledig op de hoogte met alle in Nederland toegepaste verkeersborden en de specificaties waaraan deze moeten voldoen. Bovendien hebben wij alle kennis en materieel in huis om welk RVV-bord dan ook snel en met zo min mogelijk hinder voor het verkeer te plaatsen. Hiernaast levert en plaatst Griekspoor ook straatnaamborden en bebording voor bijvoorbeeld bewegwijzering en evenemententerreinen. Ook permanente en tijdelijke verkeersdrempels behoren tot de verkeersmaterialen. Hier wordt een verkeersdrempel op het wegdek bevestigd. Op dit evenement werd met behulp van bebording aangegeven waar de afvalpunten zich bevonden.

3 Met bebording wordt een parkeerroute gemarkeerd. Onze opdrachtgevers Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, Defensie, waterschappen, instellingen, adviesbureaus, project ontwikkelaars, recreatieschappen, scholengemeenschappen, particulieren. Gebr. Griekspoor BV is een multifunctioneel familiebedrijf in de civiele techniek. De medewerkers zijn als topsporters, werken goed samen met de opdrachtgever, en gaan voor innovatie en kwaliteit. Informatieborden worden door Griekspoor vervaardigd en met eigen materieel geplaatst. Contact Hebt u behoefte aan meer veiligheid, efficiency en/of structuur? Neem dan contact met ons op. Na bespreking van uw wensen ontvangt u een deskundig advies op maat.

4 Uw vloermarkering: bij ons in goede handen Met een vakkundig team van technische professionals zorgt Griekspoor voor uiteenlopende belijning en markering. Snel, adequaat en degelijk. Onze markeringen vindt u door heel Nederland: op openbare wegen, bedrijfsterreinen en parkeerplaatsen, in bedrijfsgebouwen en parkeergarages. Duidelijke belijning en markeringen zorgen voor grotere veiligheid, efficiency en structuur. Met vloermarkeringen zijn wij actief in de sectoren: Parkeren, Industrie, Logistiek en Sport. In samenwerking met de opdrachtgever werken wij van concept naar plan tot de finale uitvoering. Naast het aanbrengen van nieuwe markeringen, onderhouden wij ook bestaande markeringen. Met de belijningsmachine wordt nauwkeuring de belijning aangebracht die rijbaan van fietsstrook scheidt. Met behulp van belijning en markering werd dit parkeerterrein opnieuw ingericht. Een tweekleurig verkeersteken van thermoplastisch markeringsmateriaal geeft duidelijk aan dat hier voorrang verleend moet worden. Met koudplast wordt de blauwe zone gemarkeerd waar parkeren enkel is toegestaan met een parkeerschijf.

5 In parkeergarages kunnen parkeervakken worden aangebracht in elke gewenste kleur belijning Diverse sectoren Parkeren Wij markeren wij voor diverse bedrijven routes, parkeervakken en vakken met bijzondere functies op parkeerterreinen of in parkeergarages. Van tevoren geven wij u vakkundig advies over de indeling van de ruimte en het te gebruiken product. Industrie Bedrijfsterrein en/of gebouw, de belijning en markering ervan kent voor ons geen geheimen. Zo markeren wij diverse veilige looproutes en elder gemarkeerde opstelvakken in bedrijfshallen, magazijnen en loodsen. Hoogwaardige producten Griekspoor maakt gebruik van diverse soorten markeringsproducten. Die zijn altijd hoogwaardig, maar variëren in kwaliteit, duurzaamheid en prijs. Samen met u bepalen wij welk product het beste past bij uw wensen en eisen, de ondergrond en de intensiviteit van het terreingebruik. Het kan hierbij onder meer gaan om wegenverf, thermoplast, koudplast of voorgevormd materiaal. Logistiek Helder gemarkeerde vakken en routes in een bedrijfshal of op een bedrijfsterrein dragen bij aan efficiënt gebruik van ruimte, veiligheid en overzicht, met als doel een snelle en doeltreffende doorstroming van het goederentransport. Sport Wij belijnen en markeren sporthallen, -velden en -pleinen door het hele land. Met onze vakkennis adviseren wij u op een degelijke manier. Wij brengen alle benodigde symbolen aan met gebruik van mallen die daarvoor speciaal worden gemaakt. Een combinatie van belijning en markering maakt duidelijk waar voetgangers in deze parkeergarage het beste kunnen lopen.

6 Fietspadcoating Velocoat Velocoat is een fietspadcoating van koudsprayplast, die rechtstreeks over bestaand asfalt wordt aangebracht. De coating is kant-en-klaar en wordt in slechts één arbeidsgang opgebracht, waardoor de weg sneller weer te gebruiken is. De coating is bij uitstek geschikt voor een functiewijziging van de weg, waarbij bijvoorbeeld - in plaats van twee rijbanen - aan weerszijden van een gedeelde rijbaan twee fietsstroken worden aangebracht. Velocoat is de sterkste fietspadcoating die in de markt verkrijgbaar is. Door de optimale combinatie van snelheid, flexibiliteit, duurzaamheid én de bijkomende significante vermindering van onderhoudskosten is Velocoat -fietspadcoating ongeveer drie keer goedkoper dan conventionele asfalteringstechnieken. Het materiaal De levensduur Koudplast is het meest duurzame markeringsmateriaal dat in de markt bekend is. Voor onze coating gebruiken wij de verspuitbare variant, genaamd koudsprayplast. Dit is reactief, dus oplosmiddelvrij. Een componentensysteem dat door onze machines airless kan worden verwerkt. Om de slijtvastheid te verhogen, maar zeker ook om voor voldoende stroefheid te zorgen (minimaal 55 srt), wordt de aan gebrachte koudsprayplast direct ingestrooid met een nastrooimateriaal. Velocoat wordt standaard aangebracht met een laagdikte van 1 mm, waardoor er bij regenval geen problemen ontstaan met de afwatering van de weg. Het spreekt voor zich dat de totale levensduur van de coating afhankelijk is van de verkeers intensiteit op het betreffende deel van de weg. Deze laag van 1 mm is middels de zogenaamde Round Robin-test op slijtage en levensduur getest. Na 4 miljoen overrollingen met een autoband bedroeg de slijtage minder dan 20%. Conclusie is dus dat de coating probleemloos gemiddeld 10 jaar functioneel blijft. De Snelheid Velocoat, de slimme oplossing De coating wordt door de machinale verwerking zeer snel aangebracht, tot m 2 per dag. Dit zorgt voor een minimum aan overlast voor het verkeer en omwonenden. Uiteraard zijn omstandigheden als omgevingstemperatuur (min 15 C), ondergrondtemperatuur (min 10 C) en kwaliteit (schoon en droog) van het wegdek van invloed. Snel aan te brengen Goedkoop in vergelijking tot overige coatings Het meest sterk getest Levensduur van gemiddeld 10 jaar Beschermt het onderliggende asfalt tegen UV-straling, water en strooizout Vorstschade krijgt geen kans meer Geen scheurvorming tussen afzonderlijke rijbanen Gecertificeerde garantie

7 Markering oplaadpunten elektrische voertuigen Beheerders van parkeergarages, parkeerdekken en parkeerplaatsen gaan in toenemende mate over op het installeren van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Ook bij bedrijven, showrooms en winkels worden deze oplaadpunten steeds vaker geïnstalleerd. Door de parkeervakken rond deze voorzieningen herkenbaar te markeren, weten berijders van elektrische voertuigen in één oogopslag waar zij moeten zijn. Coating, bebording en logo s Griekspoor maakt voor de markering van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen gebruik van coating in de herkenbare groene kleur. De vakken worden hierna belijnd en met tweecomponentenwegenverf voorzien van een logo dat duidelijk maakt dat het hier om een oplaadpunt voor elektrische voertuigen gaat. Met bebording tot slot, worden gebruikers van de laadfaciliteiten al van ver op de aanwezigheid van laadpunten gewezen. Groene coating, witte belijning, het herkenbare logo en speciale bebording maken duidelijk dat het hier om een laadpunt voor elektrische voertuigen gaat.

8 Schoolzones en schoolpleinen Schoolzones zijn bedoeld om de verkeersveiligheid rondom scholen te vergroten, zodat de leerlingen veilig naar school en weer naar huis kunnen komen. De schoolzones worden door de afdeling Verkeersvoorzieningen met bebording en markeringen herkenbaar aangeduid. Belijning en markering zijn bijzonder goed toe te passen voor de herinrichting van schoolpleinen. Van saaie tegelvlaktes wordt op deze manier een uitdagende en kleurrijke speelgelegenheid gemaakt, waar kinderen zich volop uit kunnen leven. Overigens blijft belijning en markering in dit geval niet beperkt tot de grond; ook op schoolmuren zijn met onze slijtvaste materialen opvallende speeluitdagingen te creëren. Met opvallende verkeerselementen, zoals deze kleurrijke oversteekplaats, is de verkeerssnelheid rondom de school verder terug te brengen. Met wegenverf wordt op het wegdek het begin van de schoolzone gemarkeerd, zodat weggebruikers weten dat zij hier langzamer moeten rijden. Met fietsnietjes is ook de directe omgeving van de school veilig en overzichtelijk te houden. Griekspoor vervaardigt dit straatmeubilair in eigen werkplaats.

9 Belijning maakt van een saaie tegelvlakte een uitdagend en leerzaam schoolplein. Met oranje coating is een atletiekbaan aangelegd, waar kinderen zich kunnen uitleven met hardloopwedstrijden. Schieten voor punten dankzij markering op de grond.

10 Reiniging verkeersmaterialen Beschadigde, vervuilde of bekladde verkeersborden verliezen hun functie waardoor de veiligheid van weggebruikers of bezoekers in het geding komt. Griekspoor zorgt voor een periodieke of ad-hoc reparatie en reiniging van dit soort verkeersmaterialen zodat weggebruikers weer duidelijk kunnen zien waar zij heen moeten of hoe zij zich te gedragen hebben. Bovendien is tijdige reiniging en onderhoud aan verkeersmaterialen een stimulans voor de uitstraling van gemeentes, wijken en wegen. Op deze manier dragen zij bij aan de veiligheidsbeleving van mensen die zich in de openbare ruimte bevinden. Verkeerstellingen Verkeerstellingen geven inzicht in de verkeersintensiteit op bepaalde wegdelen. Ook kunnen zij inzichtelijk maken welke soorten verkeer van de weg gebruik maken. Griekspoor verricht verkeerstellingen mechanisch en op verschillende wijzen, afhankelijk van de wensen en eisen van de opdrachtgever. Voor mechanische verkeerstellingen maakt Griekspoor gebruik van telslangen die op de juiste plek op het wegdek worden geplaatst, waarna het voorbijkomend verkeer gemonitord wordt. Visuele verkeerstellingen worden uitgevoerd door medewerkers van Griekspoor, die ter plekke het voorbijkomend verkeer tellen en in aantallen vastlegt. Bevuilde verkeersborden kunnen de verkeerssituatie onduidelijk en hiermee onveilig maken. Schoon en heel; nette bebording draagt bij aan de verkeersveiligheid en de uistraling van uw wijken en wegen Met meetslangen wordt de verkeersintensiteit op dit stuk weg in beide richtingen gemeten.

11 Kleinschalig asfaltherstel Tegelijk met de belijning en markering van wegen en fietspaden verricht Griekspoor reparaties aan kleinschalige schade aan asfaltwegen of asfaltbrugdekken. Met diverse technieken, waaronder infraroodverwarming, is Griekspoor in staat om deze schades snel en effectief te repareren. Na de renovatie aan deze brug wordt het brugdek aangesloten op het reeds bestaande asfalt van de toeleidende weg.

12 Tel Postbus AD Nieuw-Vennep Venneperweg MD Nieuw-Vennep

VERKEERSVOORZIENINGEN ALGEMENE PRESENTATIE

VERKEERSVOORZIENINGEN ALGEMENE PRESENTATIE VERKEERSVOORZIENINGEN ALGEMENE PRESENTATIE ALGEMENE INFORMATIE TECHNIEK Het hoofdkantoor van Griekspoor in Nieuw-Vennep. Multidisciplinair in de openbare ruimte Griekspoor is een multidisciplinaire aannemer

Nadere informatie

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen

Duurzame slijtlagen in één dag. Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Duurzame slijtlagen in één dag Kwalitatief hoogwaardige slijtlagen op bruggen en hellingbanen Een wegdek met schade of slijtage brengt de veiligheid van weggebruikers in gevaar. Het is dan ook sterk aan

Nadere informatie

Als veiligheid telt. Dé innovatieve oplossing voor wegdekschade

Als veiligheid telt. Dé innovatieve oplossing voor wegdekschade Als veiligheid telt Dé innovatieve oplossing voor wegdekschade Burdie Roadsafe ; een efficiënte en duurzame oplossing voor het herstellen van wegdekschade. Schade aan het wegdek brengt de veiligheid van

Nadere informatie

TRACK LINE. TYREGRIP Dé oplossing voor een veilig fietspad

TRACK LINE. TYREGRIP Dé oplossing voor een veilig fietspad TRACK LINE TYREGRIP Dé oplossing voor een veilig fietspad TRACK LINE TYREGRIP Nederland is een land van fietsers. Het aantal fietsers groeit nog steeds; in aantallen en in diversiteit. Denk bijvoorbeeld

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Visualsafe. Uw houvast in veiligheid. Veilige looproutes voor iedereen

Visualsafe. Uw houvast in veiligheid. Veilige looproutes voor iedereen Visualsafe Uw houvast in veiligheid Veilige looproutes voor iedereen Op een veilige manier zelfstandig reizen is voor mensen met een visuele beperking niet altijd vanzelfsprekend. Zij zijn afhankelijk

Nadere informatie

Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels. Houvast op de weg HOUVAST OP DE WEG

Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels. Houvast op de weg HOUVAST OP DE WEG Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels Houvast op de weg HOUVAST OP DE WEG VEILIGHEID EN ZICHTBAARHEID Verkeersveiligheid hangt nauw samen met de kwaliteit van het wegoppervlak en de

Nadere informatie

Contacteer ons. +32 (0) 9 334 56 95 www.almaroma.be. Wegmarkeringen voor overheid en privé

Contacteer ons. +32 (0) 9 334 56 95 www.almaroma.be. Wegmarkeringen voor overheid en privé Wegmarkeringen voor overheid en privé Er kunnen verschillende soorten markeringen aangebracht worden zoals bv : Eéncomponenten wegenverf ATG gekeurd Voor wegen, parkings, bedrijfsterrreinen, shoppingcentra,

Nadere informatie

Jadon Parkeergarage Reiniging

Jadon Parkeergarage Reiniging Jadon Parkeergarage Reiniging Jadon Parkeergarage Reiniging: Vloeren spelen een steeds grotere rol bij het ontwerp van parkeergarages. Vloer coatingen in diverse, vaak lichte kleuren, winnen terrein ten

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie

Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels Houvast op de weg

Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels Houvast op de weg Wegmarkeringen, oppervlaktecoatings, dekdelen en mortels Houvast op de weg HOUVAST OP DE WEG VEILIGHEID EN ZICHTBAARHEID De kwaliteit van het wegoppervlak en de zichtbaarheid van markeringen hangen uiteraard

Nadere informatie

Aanpak en preventie Gebr. Griekspoor Coating Services BV

Aanpak en preventie Gebr. Griekspoor Coating Services BV Aanpak en preventie WAT IS GRAFFITI? Graffiti is meervoud van graffito, wat krassen/krabben in het Latijns betekend. Het bestaat meer dan 2000 jaar en werd al beoefend door de Grieken, Romeinen en Maya

Nadere informatie

SPEELVOORZIENINGEN SPEELVOORZIENINGEN

SPEELVOORZIENINGEN SPEELVOORZIENINGEN TECHNIEK TECHNIEK TECHNIEK TECHNIEK BRUGGEN BRUGGEN BRUGGEN BRUGGEN ALGEMENE INFORMATIE Doordachte totaaloplossingen Griekspoor is een multidisciplinaire aannemer in de openbare ruimte. Behalve Speelvoorzieningen

Nadere informatie

TECHNIEK BRUGGEN. Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers

TECHNIEK BRUGGEN. Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers TECHNIEK BRUGGEN Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers ALGEMENE INFORMATIE TECHNIEK Doordachte totaaloplossingen Griekspoor is een multidisciplinaire aannemer in de openbare ruimte. Behalve Speelvoorzieningen

Nadere informatie

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende Verkeersplan Versie 19 juni 2013 Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever: Inhoud

Nadere informatie

Triflex Parkeergarages met Uitstraling. Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen

Triflex Parkeergarages met Uitstraling. Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen Parkeergarages met Uitstraling Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen Parkeergarages Parkeerdaken met Uitstraling De eerste indruk U heeft een prachtige onderneming.

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

EGA-FLOOR-TEC INDUSTRIËLE GIETVLOEREN OPLOSSINGEN VOOR SNELLE VLOERRENOVATIES

EGA-FLOOR-TEC INDUSTRIËLE GIETVLOEREN OPLOSSINGEN VOOR SNELLE VLOERRENOVATIES EGA-FLOOR-TEC INDUSTRIËLE GIETVLOEREN OPLOSSINGEN VOOR SNELLE VLOERRENOVATIES INDUSTRIËLE GIETVLOEREN PRODUCTIEBEDRIJVEN INDUSTRIËLE GIETVLOEREN VOOR (PARKEER)GARAGES ZWAAR VERKEER VEILIGHEID EN UITSTRALING

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Utrechts VerkeersveiligheidsLabel Verkeersveilige inrichting van schoolomgevingen. Versie 2 (21 december 2009)

Utrechts VerkeersveiligheidsLabel Verkeersveilige inrichting van schoolomgevingen. Versie 2 (21 december 2009) 1 Utrechts VerkeersveiligheidsLabel Verkeersveilige inrichting van schoolomgevingen Versie 2 (21 december 2009) 2 VERKEERSVEILIGE INRICHTING VAN SCHOOLOMGEVINGEN 1) Aanleiding De afdeling Verkeer en Vervoer

Nadere informatie

Interpomp in vogelvlucht

Interpomp in vogelvlucht Interpomp in vogelvlucht Interpomp in vogelvlucht Interpomp Interpomp BV is een klein bedrijf maar groot in flexibiliteit. Heeft circa 10 eigen medewerkers en huren 5 medewerkers in. Tijdens projecten

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14

1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 2 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen? Het is de vraag die

Nadere informatie

Wegmarkeringen. Sophie De Vlieger. 10 maart Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica

Wegmarkeringen. Sophie De Vlieger. 10 maart Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica Wegmarkeringen Sophie De Vlieger Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica 10 maart 2016 1 Nieuwe versie Standaardbestek 250 v. 3.1 Sinds 1 mei 2015 SB 250 v3.1 Digitale versie

Nadere informatie

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies Bijl Bruggen specialist in dragende composietconstructies BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET BIJL kwaliteit Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen.

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47219 december 2015 VERKEERSBESLUIT Nummer 15u0031264/ 2015.12819 Onderwerp: Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg

Nadere informatie

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen. De draagconstructie

Nadere informatie

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken

memonummer: 02 betreft: Geleiding parkeren Marken Mogelijke oorzaken van het probleem Het verkeerd rijden door automobilisten kent niet één oorzaak, het is een combinatie van verschillende mogelijke factoren. Deze mogelijke factoren zijn: - Onbekendheid

Nadere informatie

ACCENTEN IN OPENBARE RUIMTEN

ACCENTEN IN OPENBARE RUIMTEN VERBETEREN EN ONDERHOUDEN VAN - WEGVERHARDINGEN - INDUSTRIE- EN BEDRIJFSVLOEREN - VLIEGVELDVERHARDINGEN - cds-bouwbeschermingsproducten Infrastructuur vraagt om duidelijkheid en veiligheid Onze steden

Nadere informatie

Gebr. van Kessel Bedrijfsterreinen

Gebr. van Kessel Bedrijfsterreinen Gebr. van Kessel Bedrijfsterreinen BEDRIJFSTERREIN ONTWIKKELING AANLEG ONDERHOUD BEDRIJFSTERREINEN Gebr. van Kessel is een verrassend veelzijdige onderneming die civiele opdrachten uitvoert bij Rijkswaterstaat,

Nadere informatie

THERMOFLEX EN RODE FIETSSTROKEN

THERMOFLEX EN RODE FIETSSTROKEN VERBETEREN EN ONDERHOUDEN VAN - WEGVERHARDINGEN - INDUSTRIE- EN BEDRIJFSVLOEREN - VLIEGVELDVERHARDINGEN - cds-bouwbeschermingsproducten Opvallend, veilig, slijtvast en duurzaam Doordat steeds meer mensen

Nadere informatie

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes De ideale basis voor de industrie Topkwaliteit industriële Coating Vloeren Duurzaam. Hygiënisch.

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf. Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten

De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf. Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten 1 De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf 2 De ideale basis voor

Nadere informatie

Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages

Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages Gecertificeerd onderhoud en reparatie van uw parkeergarages Uitdagingen achter de slagboom 23 april 2015 ParkeerVak 2015 Christian Carlie Commercieel Manager Tebecon B.V. Even voorstellen: Tebecon Reeds

Nadere informatie

Oriënterend onderzoek vloercoating op betonnen vloeren

Oriënterend onderzoek vloercoating op betonnen vloeren Tab 4 Steenachtig Titel Oorspronkelijke titel Auteur Bron Oriënterend onderzoek vloercoating op betonnen vloeren Idem Verf Advies Centrum Intern rapport Inleiding De vloeren van een parkeergarage zijn

Nadere informatie

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Trots Een prettig leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad. Dat is waar Spaarnelanden voor staat. En met dat

Nadere informatie

U W B O R D E N B E S TA N D O P O R D E? inzicht K WA L I T E I T V E I L I G H E I D K O S T E N B E H E E R S I N G

U W B O R D E N B E S TA N D O P O R D E? inzicht K WA L I T E I T V E I L I G H E I D K O S T E N B E H E E R S I N G U W B O R D E N B E S TA N D O P O R D E? inzicht K WA L I T E I T V E I L I G H E I D K O S T E N B E H E E R S I N G Bordenbeheer in de stad Houd grip op kosten en grip op kwaliteit Heeft u een overzicht

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanwijzen van parkeerplaatsen t.b.v. opladen van elektrische voertuigen aan het Witte de Withplein

Verkeersbesluit aanwijzen van parkeerplaatsen t.b.v. opladen van elektrische voertuigen aan het Witte de Withplein STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 43357 25 juli 2017 Verkeersbesluit aanwijzen van parkeerplaatsen t.b.v. opladen van elektrische voertuigen aan het Witte

Nadere informatie

OPPERVLAKBEHANDELINGEN OP BRUGGEN EN VIADUCTEN

OPPERVLAKBEHANDELINGEN OP BRUGGEN EN VIADUCTEN OPPERVLAKBEHANDELINGEN OP BRUGGEN VERBETEREN EN ONDERHOUDEN VAN - WEGVERHARDINGEN - INDUSTRIE- EN BEDRIJFSVLOEREN - VLIEGVELDVERHARDINGEN - cds-bouwbeschermingsproducten Elk brugdektype een eigen toplaag

Nadere informatie

Het Jadon reinigingsmiddel is water, puur water. Voor een schone Stad

Het Jadon reinigingsmiddel is water, puur water. Voor een schone Stad Voor een schone Stad Voor en na H2O De professionals Jadon heeft jarenlang ervaring in het reinigen van bestratingen, en het verwijderen van kauwgom in de openbare ruimte. Met onze unieke reinigingstechniek

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ROERDALEN STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 19436 10 april 2017 Verkeersbesluit: Instellen 30 km per uur-zone Hoofdstraat (bibeko), het realiseren van drie algemene

Nadere informatie

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven

Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven Project K-06-042 Herinrichting N14 fase 2 te Zandhoven contactpersonen Bouwheer Medeopdrachtgevers Aannemer Werfleider van de aannemer Agentschap Wegen en Verkeer Anna Bijnsgebouw Lange Kievitstraat 111-113

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGE. SCHOOLZONE Maatwerkoplossingen voor iedere schoolomgeving

VERKEERSVEILIGE. SCHOOLZONE Maatwerkoplossingen voor iedere schoolomgeving VERKEERSVEILIGE SCHOOLZONE Maatwerkoplossingen voor iedere schoolomgeving Verkeersveilige schoolzone 83 procent van de basisscholen kampt met gevaarlijke verkeerssituaties binnen de schoolomgeving. Dit

Nadere informatie

Hoe krijgt u dit schoon?

Hoe krijgt u dit schoon? Lees snel verder hoe wij u kunnen helpen Hoe krijgt u dit schoon? Dat hoeven wij u niet voor te kauwen! De professionals Jadon heeft jarenlang ervaring in het reinigen van bestratingen en het verwijderen

Nadere informatie

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 156298 11 november 2016 Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda 1. Van Riebeecklaan, naast

Nadere informatie

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is.

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 2 E Is het fietspad op de grond aangeduid met twee witte evenwijdige

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer :

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer : Verkeersbesluit: wijzigen van maximaal twee algemene parkeerplaatsen in een parkeerplaats alleen bestemd voor elektrische voertuigen met gebruik van de laadpaal aan de Lekweg, ter hoogte van Beatrixweg

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

vloerrenovatie figuur 1: een vloer waarbij het draagvermogen wordt vergroot door het toepassen van extra palen en lijmwapening

vloerrenovatie figuur 1: een vloer waarbij het draagvermogen wordt vergroot door het toepassen van extra palen en lijmwapening Bent u de trotse eigenaar van een magazijn met een vloeroppervlak dat meer aandoet als een maanlandschap? Is de vloer in uw hal versleten? Wilt u uw vloer opwaarderen? Een vloer is een constructieonderdeel

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk Afdeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 19-05-2016 Bijlage(n) 1 Kenmerk 5559632 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. (050)

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 B-punt District Antwerpen 6 2019_DCAN_00076 District Antwerpen. Isabellalei - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

Nadere informatie

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk

de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk Memo Aan Van Kopie aan Datum de leden van de Bestuurscommissie van Stadsdeel Centrum Jeanine van Pinxteren Robby van Beveren, Jeroen Dijk 30 november BESLUITVORMING EILANDENBOULEVARD NA VOORBEREIDENDE

Nadere informatie

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL 51 5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG 52 5.1 Hoofdregel 53 Wanneer een openbare weg een rijbaan omvat, moet je die volgen. Dat betekent dat je niet op de gelijkgrondse bermen of op andere delen van de openbare

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 1. Doel De beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van aanvragen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Een parkeergarage realiseren is steeds vaker een onderdeel van integraal verkeersbeleid.

Een parkeergarage realiseren is steeds vaker een onderdeel van integraal verkeersbeleid. Parkeergarages Een parkeergarage realiseren is steeds vaker een onderdeel van integraal verkeersbeleid. specten als locatie, capaciteit, tariefstelling en gemiddelde parkeertijd hangen immers sterk met

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14

1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 1 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 2 JOHAN CRUYFF FOUNDATION SCHOOLPLEIN14 DE JOHAN CRUYFF FOUDANTION BRENGT JEUGD IN BEWEGING Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen? Het is de vraag die

Nadere informatie

Dit product is verkrijgbaar bij Carel Lurvink B.V. This product is available at Carel Lurvink B.V. Carel Lurvink B.V.

Dit product is verkrijgbaar bij Carel Lurvink B.V. This product is available at Carel Lurvink B.V. Carel Lurvink B.V. DitproductisverkrijgbaarbijCarelLurvinkB.V. ThisproductisavailableatCarelLurvinkB.V. CarelLurvinkB.V. Marssteden40 7547TCEnschede,NL Postbus450 7500ALEnschede,NL Telefoonnummer0031(0)534344343 Faxnummer0031(0)534337105

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt:

Het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt gewijzigd als volgt: Concept tbv internetconsultatie november 2016 Besluit van tot wijziging van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het RVV 1990 ter invoering van de mogelijkheid snorfietsers in

Nadere informatie

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren;

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren; STAATSCOURANT Nr. 33722 7 oktober 2015 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verkeersbesluit wijzigen voorrang fietsoversteek Clemensstraat Soest Kenmerk Ruimte/1345519 Burgemeester

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Van ontwikkeling tot plaatsing!

Van ontwikkeling tot plaatsing! Duplex Karton Non Food Industrie Food Industrie Van ontwikkeling tot plaatsing! Waar u op kunt vertrouwen Wat u als klant van A-Pak benelux kunt verwachten? Een breed spectrum aan dienstverlening: full-service.

Nadere informatie

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom.

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom. PLATEAU -Hoogteverschil 12 cm of 8 cm bij busroute. -Aanduiding met taludstrepen -Lengte middenstuk tussen de hellingen 5,00 m. -Hellingen binnen de bebouwde kom: sinusvormig met een lengte van 2.40 m

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 2 juli 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal wijziging locatie Ons kenmerk 2019/518748 E-mail laadpaal@haarlem.nl

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

UW PARTNER IN INDUSTRIEEL GRAVEERWERK & SIGN / FULL COLOR PRINTEN

UW PARTNER IN INDUSTRIEEL GRAVEERWERK & SIGN / FULL COLOR PRINTEN UW PARTNER IN INDUSTRIEEL GRAVEERWERK & SIGN / FULL COLOR PRINTEN Technisch en Industrieel Graveerwerk Grado beschikt over diverse uiterst moderne machines met elk zijn eigen speci eke toepassing. Niet

Nadere informatie

Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland

Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland ! Toegankelijkheid en veiligheid Oostenburgereiland versie.0-08-6 Inleiding Cliëntenbelang Amsterdam en de Gemeentelijke Ombudsman zijn sinds 06 gevestigd in het INIT gebouw. Een goede toegankelijkheid

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16865 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk Onderwerp: herinrichting

Nadere informatie

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht.

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6117 4 februari 2016 Verkeersbesluit plaatsing verkeersborden en aanbrengen verkeerstekens op het wegdek van afrit Harlingen

Nadere informatie

Haitsma Beton - de pionier in prefab

Haitsma Beton - de pionier in prefab De grootste van Nederland De imposante brug over het Van Starkenborghkanaal bij Eibersburen heeft de langste voorgespannen liggers van Nederland. Haitsma Beton zorgde voor het ontwerp, de productie en

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Vakmensen in verkeer. 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid

Vakmensen in verkeer. 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid Vakmensen in verkeer 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid Waarom Traffic Support Infra In Nederland kom je ze steeds vaker tegen; de beroeps verkeersregelaars van Traffic Support Infra. Deze ervaren en

Nadere informatie

ProPlay SP Garantie voor topprestaties

ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP voor elke sport onder alle omstandigheden ProPlay SP, de nieuwe generatie sporttechnische onderlaag, vormt de perfecte basis voor een hoogwaardige kunstgrasconstructie.

Nadere informatie

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne Expert in vloerhygiëne Totaalservice matten en moppen Met onze totaalservice voor vloerhygiëne bespaart u tot 60% op schoonmaakkosten. Piekfijne vloerhygiëne is essentieel voor elke business. Hygiëne is

Nadere informatie

Leidraad inrichting veilige schoolomgeving

Leidraad inrichting veilige schoolomgeving Leidraad veilige schoolomgeving Jan Vissers Royal Haskoning DHV Geertje Hegeman Royal Haskoning DHV Maarten Bakker Stadsregio Amsterdam Samenvatting De leidraad veilige schoolomgeving beschrijft aan de

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Beleidsregels Oplaadinfrastructuur elektrische auto s

Beleidsregels Oplaadinfrastructuur elektrische auto s Beleidsregels Oplaadinfrastructuur elektrische auto s Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Landsmeer 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel

Nadere informatie

Nagtzaamstraat. Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid. Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond. September 2014

Nagtzaamstraat. Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid. Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond. September 2014 Nagtzaamstraat Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond September 2014 Huidige situatie Functies: Verblijfsgebied, straat door woonwijk Basisschool Park,

Nadere informatie

Fiets snelweg. de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer. hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk

Fiets snelweg. de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer. hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk Fiets snelweg de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk Utrecht, juli 2009 in opdracht van Bestuur Regio Utrecht

Nadere informatie

Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan

Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 68408 november 2017 Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan Datum: 22 november 2017 Kenmerk: 0251640 Burgemeester

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Colt: een servicegerichte organisatie Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee Colt zich onderscheidt op de markt. In haar benadering staat de klant centraal.

Nadere informatie

Onze diensten. Inhoudsopgave

Onze diensten. Inhoudsopgave Onze diensten Inhoudsopgave 1. Beglazing 2 2. Brandwerende verf 3 3. Gevelbeplating 4 4. Kunststofvloeren 5 5. Mutatie onderhoud 6 6. Nieuwbouw utiliteit 7 7. Nieuwbouw woningbouw 8 8. Onderhoud 9 9. Spuitpleisterwerk

Nadere informatie

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving

Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving STAATSCOURANT 1 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62836 november 2017 Verkeersbesluit instellen parkeerverboden Rademakersdonk in de schoolomgeving Nr. 2017-483602 Burgemeester

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 21 juni 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal Ons kenmerk 2019/499926 E-mail laadpaal@haarlem.nl Geachte

Nadere informatie

Overwegende: dat de Heemradenlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de stad Apeldoorn;

Overwegende: dat de Heemradenlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de stad Apeldoorn; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 55426 1 oktober 2018 Verkeersbesluit parkeermaatregelen Heemradenlaan Burgemeester en wethouders van Apeldoorn; gelet op

Nadere informatie

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE

SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE WE TAKE CARE Werkplaatsinrichting voor: podotherapie, orthopedie en podologie FREESSYSTEMEN SCANNERS SOFTWARE MATERIALEN SNELLE EN ADEQUATE SERVICE www.orthodutch.com WE TAKE CARE... PARTNERSHIP MACHINES,

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015 STAATSCOURANT 27 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26858 augustus 2015 Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer:15-0034126 Verkeersbesluit Onderwerp: Verkeersbesluit

Nadere informatie

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden Kader Sinds de crisis van 2008 tot 2016 is er veel veranderd in de vraag naar bedrijfshuisvesting. Met name de kantorenmarkt en

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie