Infobriefje november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infobriefje november 2012"

Transcriptie

1 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat BERLARE Tel.: 052/ Fax.: 052/ Infobriefje november Technisch en interpreterend lezen als basis voor or begrijpend lezen Het leren lezen van kinderen begint met een goede technische leesvaardigheid, met de focus in de 1 ste graad. Dit is een essentiële voorwaarde voor begrijpend lezen. Het is belangrijk dat kinderen niet alleen nauwkeurig, maar ook vlot leren lezen. In Vlaanderen en Nederland ontwikkelde men in 1977 een systeem (met een modernisering in 1994) met als doel het leesonderwijs te individualiseren: AVI (voluit: Analyse van Individualiseringsvormen). De 9 AVI-niveaus stemmen elk overeen met een bepaalde complexiteit in het woordgebruik en zinsstructuur. AVI test louter het technische leesniveau van je kind. In de praktijk betekent dit dat je kind een tekst voorleest terwijl de leraar de tijd opmeet. Aan de hand daarvan krijgt hij een AVI nivau toegekend. Wie tijdens een AVI-toets een tekst aan een voldoende vlot tempo kan lezen, mag over naar een volgend AVI-niveau. Ook boeken krijgen een AVI-aanduiding. Zo zie je meteen welke kinderboeken afgestemd zijn op het leesniveau van je kind. Een 3-tal jaren geleden kwam er een update van deze 9 AVI-niveaus. De nieuwe AVI-indeling heeft 12 niveaus in plaats van 9. Deze zijn gekoppeld aan de klassen van het basisonderwijs. Ze krijgen allemaal een code mee die overeenkomt met een bepaald moment. Omdat het nieuwe AVI-toetsmateriaal in Nederland gemaakt werd, moet je die code naar het Vlaamse basisonderwijs vertalen: AVI Start: Voor iedere beginnende lezer AVI M3: Midden 1 e lj. AVI E3: Einde 1 e lj. AVI M4: Midden 2 e lj. AVI E4: Einde 2 e lj. AVI M5: Midden 3 e lj. AVI E5: Einde 3 e lj. AVI M6: Midden 4 e lj. AVI E6: Einde 4 e lj. AVI M7: Midden 5 e lj. AVI E7: Einde 5 e lj. AVI Plus: hoger dan het gemiddelde niveau aan het einde van het 5 e lj. Wij starten dit schooljaar met de invoering van de nieuwe AVI-toetsen in het eerste leerjaar. Hoe werken de nieuwe AVI-toetsen in een notendop? * Met de toetsen Technisch lezen bepaalt de leerkracht klassikaal van alle leerlingen hun technisch leesniveau.uit die toetsen volgt het nieuwe AVI-niveau, waarop de leerkracht de leesboeken afstemt. * De zwakke lezers en/of de leerlingen waarover twijfels ontstaan, worden verder getoetst met de Drie-Minuten-Toets en de AVIleeskaarten. Zo krijgt de leerkracht meer diagnostische informatie.

2 De AVI-aanpak is waardevol voor beginnende lezers. In het eerste leerjaar moeten kinderen immers leestechnische stapjes leren zetten: klanken oefenen, woorden herkennen Het AVI-systeem helpt om na te gaan of hen dat lukt. Op latere leeftijd is het belangrijk dat kinderen vooral lezen wat ze graag lezen, ongeacht het AVI-niveau. AVI is geen doel op zich! Bij het kiezen van boeken voor leerlingen gelden ook andere criteria dan de leesmoeilijkheid. We moeten leerlingen in ieder geval nooit verplichten uitsluitend boeken te lezen die bij hun AVI-niveau passen. Een leerling kan een bepaald onderwerp namelijk zo leuk vinden dat hij of zij een misschien wat te moeilijk boek over dat onderwerp toch met heel veel plezier leest. En dat is zoals gezegd waar het uiteindelijk allemaal om gaat: plezier in het lezen! Tips om leesvaardigheid te oefenen: Oefenen is goed, maar overdrijf de hoeveelheid niet. Lees elke dag een 10-tal minuutjes. Als een kind aarzelt bij het lezen van een woord, is meteen voorzeggen het best. Zo verliest het kind de verhaallijn niet uit het oog. NIEUW op school vanaf dit jaar: het implementeren van Daisyboeken. Ter afwisseling is het eens leuk om luisterboeken uit de bibliotheek te halen. De boekjes worden dan voorgelezen en het kind kan meelezen. Als ouder samen met uw kind lezen is altijd een stimulerende factor. Tot slot: het boek moet leuk zijn om te lezen. Door een kind een boek zelf te laten kiezen, zal het veel gemotiveerder zijn om te lezen. 2. Voor en naschoolse opvang: nieuwe juf Aangezien juf Lobke geopereerd werd en zij voor lange tijd uit is, hebben wij een nieuwe juf aangetrokken: juf Maria. Zij zal samen met juf Annick de voor en naschoolse opvang verzorgen. 3. Sint-Maarten Op vrijdag 9 november 2012 bezoekt Sint-Maarten samen met zijn Pieten onze basisschool Ten Berge. Hij heeft niet alleen een geschenkje mee voor alle kinderen, maar ook een klasgeschenk voor alle kleuterklassen. We zijn alvast bijzonder benieuwd

3 4. Slimme Sol de Mol door het poppentheater Wortel 9 november 2012 Aangezien taal en cultuurbevorderend werken jonge kinderen vaak cognitief stimuleert, vinden we het als school belangrijk onze kinderen reeds op jonge leeftijd te laten proeven van verschillende vormen van theater: onze kleuters en kinderen van het 1 ste en 2 de leerjaar maken daarom kennis met Sol de Mol. Dit gevarieerd poppentheater wordt geregisseerd door Kris Dom en Billy Bernard. Voor de uitwerking van de ideeën, poppen, decor en spel is Geert Van Doorselaere verantwoordelijk. Dit poppentheater gaat door op school en wordt gesponsord door de Sint van het vzw tenbergeteam en is dus gratis voor onze kinderen. Het verhaal Iedere avond, na veel graven, droomt Sol luidop over Molluardi, dé beroemde zangmol. Zo n mol wil hij ook zijn. Plots hoort hij luid gebons van daar boven-buiten. Er wordt een circustent gebouwd. Dáár wil Sol zingen, ín de spotlights. Gaston de clown helpt hem, maar zal Sol het ook durven als de anderen kijken? De voorstelling In deze voorstelling spelen we met muziekinstrumenten-figuren: Bettie trompettie, Gaston de accordeon, en Trommel de directeur. Ieder heeft zijn eigen klank en geluid. Kijken met je oren Muzikale en visuele scènes brengen een verhaal dat blijft boeien, met voor kinderen herkenbare gevoelens zoals durven, vriendschap, bijzonder willen zijn, Een voorstelling waarin poëtische beelden en circusacts elkaar afwisselen. 5.. Voorleesweek Ten Berge start maandag 19 november 2012 Los van het feit dat 2013 het jaar wordt van het voorlezen (over deze campagne volgt later nog meer info), zet onze school ook deze periode in op de voorleesweek In alle klassen wordt die week het voorlezen beklemtoond: juffen sluiten elke dag af met een voorleesmoment, het 6 de leerjaar vertelt spannende verhalen in alle klassen, tijdens de middagpauze kan men op een vast moment naar een spannend verhaal luisteren, grootouders lezen voor in de kleuterklassen, Samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen, stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar betekent plezier voor kinderen én volwassenen. Een moment van gezellig en intiem samenzijn. Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!.

4 6.. Kinder en jeugdjury vrijwillige leerlingen 4 de leerjaar A en B Dit schooljaar starten we in september met de deelname aan de kinder en jeugdjury met het 4 de leerjaar o.l.v. juf. Lieke (voorzitter werkgroep taal). De kinder en jeugdjury van het 4 de leerjaar bestaat uit 14 vrijwilligers die op regelmatige tijdstippen samenkomen om boeken te bespreken. Alle 14 juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Hiervoor komen ze één keer per maand samen in leesgroepen waar ze praten over de boeken. Als een jurylid alle titels van zijn leeftijdsgroep heeft gelezen, dan stelt hij/zij een eigen rangorde op: wat vond je het beste boek, het tweede, enz. Dit is jouw stem! Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. En zo weten we welke boeken er door de juryleden bekroond worden. Alle juryleden die gestemd hebben, worden uitgenodigd op een groot KJV-feest. Hierop worden ook alle auteurs en illustratoren van de genomineerde boeken uitgenodigd. Volgend schooljaar breiden en we dit project uit met andere leerjaren Hieronder zie je de boeken die dit schooljaar door onze juryleden besproken worden: 7. Visie op leerlingenparticipatie de leerlingenraad in 4 puntjes Onze leerlingenraad wordt geleid door juf. Sabrina (voorzitter werkgroep mens en maatschappij). De eerste vergadering met de nieuwe leerlingenraad was op maandag 22 oktober. Hierop werden de actiepunten voor dit schooljaar in kaart gebracht en getoetst op de haalbaarheid ervan. De leerlingenraad in 4 puntjes: Actief zijn binnen de leerlingenraad wil onder andere zeggen: voorstellen formuleren, compromissen sluiten, medeleerlingen motiveren, projecten uitwerken,samen met anderen en in overleg school maken, maar ook ervoor zorgen dat iedereen zich goed kan voelen. De leerlingenraad vertrekt best van concrete problemen waarmee kinderen zitten. Wat niet betekent dat de leerlingenraad mag verwateren tot een klachtenbank, maar kleine klachten kunnen voor leerlingen een drijfveer zijn om tijd en energie te spenderen aan een leerlingenraadwerking. Pas na het oplossen van problemen kan men kinderen mobiliseren voor grotere plannen. De eerste vergaderingen moeten de leerlingen vooral leren vergaderen. De leerlingenraad is een organisatie waarbinnen leerlingen vakoverschrijdende doelstellingen met betrekking tot sociale vaardigheden zoals competenter worden, communicatieve vlotheid, zorg dragen voor relaties en in een groep probleemoplossend werken kunnen verwerven. Ook de opvoeding tot burgerzin kan in de werking van de leerlingenraad een plaats krijgen.

5 8. Talentenportfolio Vanaf november starten we met een digitale talentenportfolio in het 5 de en het 6 de leerjaar, o.l.v. juf. Kathy, juf. Nathalie en juf. Annelies. Onze uitdaging is om samen met leerkrachten, ouders, de kinderen zelf voor alle kinderen op zoek gaan naar talenten. Soms moeten we hiervoor dieper zoeken omdat teleurstellingen, beperktere kansen of een gebrek aan onderkenning en stimulansen, ontluikende talenten doen ondersneeuwen. Het is - naast het creëren van een krachtige leeromgeving en een waarderend kijken door leerkrachten en ouders ook belangrijk kinderen te stimuleren tot zelfevaluatie. Vier redenen waarom we talenten in een portfolio steken * Een portfolio is een middel om te laten zien wat je kunt, wat je sterke punten zijn. * Het is eigen aan een portfolio dat kinderen het zelf samenstellen. Dat lokt heel wat zelfreflectie uit, wat belangrijk is om een talentenkiem te ontdekken en te laten groeien. * Een portfolio is geen statische manier om ontwikkeling in kaart te brengen (zoals een test of punten op een rapport). Het is voortdurend in evolutie net zoals het kind en zijn talenten. * Het portfolio is geen doel op zich, maar vooral een middel tot communicatie met leerkrachten, klasgenoten en ouders! Op die manier biedt het heel wat mogelijkheden in de zoektocht naar een passende studie- en beroepskeuze. Hoe gaan we nu concreet werken? Onze school kiest voor het digitaal platform My Digital Me Junior. Dit is een instrument dat leerlingen op een toffe manier laat reflecteren over zichzelf en is specifiek bedoeld voor kinderen van de 3 de graad basisonderwijs en het 1 ste leerjaar secundair onderwijs. Via klassikale en individuele activiteiten staan jongeren o.a. stil bij wie ze zijn als persoon en hoe zij functioneren in omgang met anderen. Ze worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar vaardigheden en attitudes waarin ze reeds goed zijn en waarin ze zich nog verder willen ontwikkelen. De activiteiten geven jongeren meer inzicht in eigen mogelijkheden, interesses, studiehouding,... De leerling l is regisseur Iedere leerling ontwerpt zijn eigen portfolio in de vorm van een T-shirt. De leerling bepaalt zelf zijn groeikansen (droomtalenten) en voert het bewijs om ontwikkeling aan te tonen (toptalenten). MDM Junior maakt het mogelijk om een verzoek te versturen aan de leerkracht die het talent op zijn beurt valideert na de bewijsvoering. De talenten die de leerling bezit en die gevalideerd zijn door de leerkracht noemen we TOPTALENTEN. Deze waaraan de leerling gedurende het schooljaar (of een door de leerkracht vooropgestelde periode: trimester, semester, ) wenst te werken, noemen we DROOMTALENTEN.

6 9. Wist je dat - het tweede en vijfde leerjaar opnieuw met vereende krachten gestart zijn met peertutoring voor technisch lezen en knutselen. - de kinderen van het 4 de leerjaar op regelmatige tijdstippen de kleuters van K3 ondersteunen bij taalinitiatie Frans. - dat juf. Melissa sinds september de nieuwe beleidsmedewerker is van de school. Dit houdt in dat zij nieuwe pedagogische materialen ontwikkelt op maat van de school. Met vriendelijke groeten Kathy Van Langenhoven Directeur ACTIVITEIT TIVITEITENKALENDER ENKALENDER NOVEMBER 2012 Maandag 5 november: Dinsdag 6 november: Vrijdag 9 november: Welkom nieuwe kleuters Kunst op zolder 5 de leerjaar (interactieve workshop met Bart Lefebure i.k.v. muzische vorming) Bezoek van de Sint en zijn Pieten Theatervoorstelling voor de kleuters en kinderen 1 ste graad: Sol de Mol door het poppentheater Wortel Zondag 11 november: Dinsdag 13 november: Woensdag 14 november: Woensdagnamiddag 14 november: Donderdag 15 november: Maandag 19 november: Wapenstilstand Filmforum: Kikkerdril muzische activiteit voor de kleuters van K3 Filmforum m Kikkerdril muzische activiteit voor het 1 ste en 2 de leerjaar SVS-activiteit: Gymnastiekland voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Theatervoorstelling Expeditie nul in CC Berlare - voor kinderen van het 1 ste en 2 de leerjaar Start voorleesweek Spreken met de auteur Luc Emmerechts voor het 5 de en 6 de leerjaar Dinsdag 20 november: Donderdag 22 november: Alles met de bal sportieve activiteit voor de leerlingen van het 4 de leerjaar Hoe gedraag ik me als voetganger in het verkeer? verkeerseducatie voor het 2 de leerjaar Verkeersborden in de directe schoolomgeving kennen en kunnen toepassen. verkeerseducatie voor het 3 de leerjaar Vrijdag 23 november: Dinsdag 27 november: GROOTOUDERFEEST kleuters Kunst op zolder 6 de leerjaar (interactieve workshop met Bart Lefebure i.k.v. muzische vorming) Workshop Eerste film van Jermiko in CC Belgica te Dendermonde muzische activiteit voor de kleuters van K3. Woensdag 28 november: Theatervoorstelling Professor Boekenwurm van PACO- producties voor onze kleuters van de 2 de en 3 de kleuterklas Donderdag 29 november: Theatervoorstelling Na Kuifje, de eerste Belg in de ruimte in CC Berlare voor leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag We vinden het fantastisch dat

Nadere informatie

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag We vinden het

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief november 2017 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag

Nadere informatie

9.00 uur Sessie 1: Verbluffend verbindend communiceren:

9.00 uur Sessie 1: Verbluffend verbindend communiceren: 9.00 uur Sessie 1: Verbluffend verbindend communiceren: Introverte vs. Extraverte kinderen Katja Soors van de SESSIE Elke leerkracht/directie beseft dat een goede communicatie tussen de kinderen bijdraagt

Nadere informatie

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind?

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? De AVI-niveaus zijn veranderd. Wat nu? Informatie voor ouders 2013 Lieven Coppens Versie VL 1.2 Nieuw, maar niet slechter! De leesniveaus op de boekjes worden

Nadere informatie

Infobrief januari 2018

Infobrief januari 2018 Infobrief januari 2018 Het gehele schoolteam van basisschool atheneum Dendermonde wenst u en uw familie een fantastisch en geweldig 2018! Voor het nieuwe jaar wens ik jullie: Tijd om van de kleine dingen

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Visie leesbevordering

Visie leesbevordering Visie leesbevordering Leesbevordering zien we als basis van het totale leesonderwijs Zonder aandacht voor leesbevordering mist het technisch lezen een belangrijke stimulans. Leesbevordering is dus niet

Nadere informatie

Hoe vindt uw kind een passend boek om te lezen?

Hoe vindt uw kind een passend boek om te lezen? Cito Cito voor thuis Hoe vindt uw kind een passend boek om te lezen? Nieuwe AVI-niveaus Hoe vindt uw kind een passend boek om te lezen? Nieuwe AVI-niveaus Het AVI-systeem wordt in Nederland al ruim dertig

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Infobriefje maart 2013

Infobriefje maart 2013 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2013 1. Jeugdboekenweek vanaf 11 maart 2013 In de week

Nadere informatie

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2:

Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Document vertellen en presenteren voor de groepen 1, 2, 3 en 4 Doelen van vertellen en presenteren in groep 1 en 2: Leerlingen raken vertrouwd met het presenteren voor een groep Leerlingen raken vertrouwd

Nadere informatie

AABOD VORMING

AABOD VORMING NIEUWE SESSIES muzische vorming frans zorg ict AABOD VORMING 2009-2010 NIEUW AANBOD BASISSCHOOL!! CREATIEVE MUZISCHE VORMING!!! WIJ SPREKEN FRANS!!!! WERKEN MET FRANSE VERTELBOEKEN!! CREATIVITEIT IN FORMEEL!

Nadere informatie

WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé

WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé Infobrief december 2018 DECEMBER = GOED-GEVOEL-MAAND WONDERLIJK WINTERLAND en OUDERCAFé donderdag 20 december vanaf 16.00 Vanaf 16.00 tijdens en na het oudercontact - kan men in ons oudercafé in openlucht

Nadere informatie

Figurentheater Festival 2011

Figurentheater Festival 2011 De Blauwe Schavuit vaart uit met poppenspel en verteltheater. Alle kleuters van 2,5 tot 7 jaar zijn welkom aan boord. Alle hens aan dek als kapitein Wouter Wuyts in zijn schatkist vol fabels, sprookjes

Nadere informatie

estafette Vloeiend & vlot Snel aan de slag! Achtergrondinformatie

estafette Vloeiend & vlot Snel aan de slag! Achtergrondinformatie estafette Vloeiend & vlot Snel aan de slag! Met Vloeiend en vlot oefent u samen met u kind altijd in drie stappen: 1. U leest de woorden, zinnen of teksten eerst zelf voor. U doet dit in een rustig tempo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning.

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning. Het Pedagogisch Klimaat Schooljaar 2007 / 2008 Wat is een pedagogisch klimaat? Als we praten over een pedagogisch klimaat binnen Breedwijs Zuid Berghuizen gaat het over de sfeer die de partners willen

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

Infobriefje maart 2015

Infobriefje maart 2015 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2015 1. JAARTHEMA SMART with TALENT & ART Op zondag

Nadere informatie

Goed, vlot en begrijpend lezen blijft één van de belangrijkste doelen die een leerling gedurende zijn of haar schoolloopbaan moet bereiken.

Goed, vlot en begrijpend lezen blijft één van de belangrijkste doelen die een leerling gedurende zijn of haar schoolloopbaan moet bereiken. Goed, vlot en begrijpend lezen blijft één van de belangrijkste doelen die een leerling gedurende zijn of haar schoolloopbaan moet bereiken. Daarom hechten wij er dan ook veel belang aan dat dit op een

Nadere informatie

Stap 1 Toetsen Leestechniek en Leestempo (Toetsen Technisch lezen)

Stap 1 Toetsen Leestechniek en Leestempo (Toetsen Technisch lezen) Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL OVER AVI (ANALYSE VAN INDIVIDUALISERINGSVORMEN) Bart Masquillier 2009-02-02 Ongetwijfeld viel er ook bij jou op school een

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..."

Als je meer wilt dan een goede dorpsschool... Burgemeester Westerbeek van Eertenschool Als je meer wilt dan een goede dorpsschool..." Nieuwsbrief 13 september 2013 In dit nummer: Schoolgids 2013-2014 De schoolgids geeft in vogelvlucht inzicht in de

Nadere informatie

Infobrief februari 2018

Infobrief februari 2018 Infobrief februari 2018 1. Facebookpagina s basisschool atheneum Dendermonde Bezoek onze facebookpagina s en geniet van de vele sfeerbeelden en filmpjes. Algemene FB-pagina: Basisschool Atheneum Dendermonde

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 24/09 Bosklassen L5, L6 Dinsdag 25/09 Bosklassen L5, L6 Woensdag 26/09 Bosklassen L5, L6 Donderdag 27/09 Bosklassen L5, L6 Vrijdag 28/09 Bosklassen L5, L6 Zaterdag

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

1. In april en mei zegt Ben correct

1. In april en mei zegt Ben correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. In april en mei zegt Ben correct 2. Paasvakantie (1 april 17 april 2017) Galgenbergstraat

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/05 Dinsdag 18/05 Woensdag 19/05 Donderdag 20/05 Vrijdag 21/05 Rodenburg loopt!! Zaterdag 22/05 Zondag 23/05 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30)

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief december 2016 Kerstmarkt Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Tijdens

Nadere informatie

KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé

KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé Infobrief december 2017 DECEMBER = GOED-GEVOEL-MAAND KERSTTENTOONSTELLING en OUDERCAFé donderdag 21 december vanaf 16.00 Vanaf 16.00 tijdens en na het oudercontact - kan men in ons openlucht oudercafé

Nadere informatie

Juli 2015 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 12

Juli 2015 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 12 Juli 2015 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 12 Beste ouders, verzorgers Kern 12: de basis is gelegd In deze laatste kern: is de basis voor vlot leren lezen gelegd. Kinderen zijn begonnen met het leren

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

2. Eetfestijn + natuurwandelingen zondag 18 oktober Dit jaar werken we opnieuw samen met vishandel De Gauwe.

2. Eetfestijn + natuurwandelingen zondag 18 oktober Dit jaar werken we opnieuw samen met vishandel De Gauwe. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Jaarthema 2015-2016 1. Het Smaakparadijs Infobrief oktober 2015 Op

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief mei 2016 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief juni 2016 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.26 donderdag 16 maart 2017, week 11 Algemene informatie 22 maart Gastles jeugdcriminaliteit Halt groep 7/8 27 maart Luizencontrole 6 april

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

Infobrief november 2018

Infobrief november 2018 Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem Tel : 053/46.43.00 http://www.bslpboon.be Infobrief november 2018 1. Lampionnentocht op vrijdag 23 november 2. onze website Wij zijn goed bezig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Bijlage 6 uit het schoolreglement

Bijlage 6 uit het schoolreglement Bijlage 6 uit het schoolreglement Visietekst huistaken Sint-Paulus, De Deynestraat / Rerum Novarumplein Gent Inleiding Met een visietekst willen we de fundamentele ideeën formuleren van het huistakenbeleid

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014. Zandvliet, 1 februari 2014. Beste Noordlandertjes,

Schooljaar 2013-2014. Zandvliet, 1 februari 2014. Beste Noordlandertjes, Schooljaar 2013-2014 Zandvliet, 1 februari 2014 Beste Noordlandertjes, Wat de eerste wintermaand moest zijn van het nieuwe jaar werd er één met ware lentetemperaturen. Dank je moeder natuur! We genoten

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Infobrief november 2018

Infobrief november 2018 Infobrief november 2018 1. Rodeneuzen Dit schooljaar steunen wij Rodeneuzendag en dit met verschillende acties Verkoop RODENEUZEN 25 oktober en 21 november De leerlingen van de leerlingenraad beslisten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016.

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016. Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder,

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder, Samen over de drempel Beste ouder, Vorige schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

Nieuws vanuit het team

Nieuws vanuit het team 17-09-2015 Nr 2. Nieuws vanuit het team Beste ouders, We zitten inmiddels al weer in de 3 e schoolweek van het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn grotendeels al gewend aan hun nieuwe groep en natuurlijk

Nadere informatie

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad

De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Beste ouders, De knapzak voor de kleuterschool/1 ste graad Dit is het knapzakje van de tweede kleuterklas. Waar is uw kleuter knap in? Wat zijn zijn/haar talenten? Uw kind is volop bezig die te ontdekken,

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

De nieuwe AVI-toetsen en AVI-bepalingen

De nieuwe AVI-toetsen en AVI-bepalingen De nieuwe AVI-toetsen en AVI-bepalingen Het leren lezen van kinderen begint met een goede technische leesvaardigheid. Dit is een essentiële voorwaarde voor begrijpend lezen. Het is belangrijk dat kinderen

Nadere informatie

Leerjaar 1 en 2 vmbo-b/k. Doelen Leerdoelen technisch lezen eind leerjaar 2

Leerjaar 1 en 2 vmbo-b/k. Doelen Leerdoelen technisch lezen eind leerjaar 2 Leerjaar 1 en 2 vmbo-b/k Doelen Leerdoelen technisch lezen eind leerjaar 2 95 % van de leerlingen beheerst AVI-plus 95% beheerst A t/m D-niveau op de DMT leerlingen lezen vlot woorden en zinnen leerlingen

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 5 oktober 2018 Kamp Gerardus geslaagd Deze week genoten leerlingen, juffen en ouders van drie geweldige kampdagen in Bladel. Naast een gezellige sfeer en veel plezier

Nadere informatie

Beter lezen en beleven met theaterlezen

Beter lezen en beleven met theaterlezen Beter lezen en beleven met theaterlezen Iemand die met een levendige stem voorleest, geeft zich helemaal bloot. Als hij niet weet wat hij leest, is hij onwetend ondanks zijn woorden. En dat is een ramp,

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan Huiswerkbeleidsplan 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan 1. Visie 2. Doelstellingen 3. Wat verwachten we van de ouders? 4. Wat verwachten we niet van de ouders? 5. Wat doen we als een huiswerk niet gemaakt

Nadere informatie

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook

Infobrief juni Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Infobrief juni 2017 1. Foto s en filmpjes campusfeest Red de aarde op Facebook Wie graag nog de foto s en filmpjes bekijkt van het campusfeest kan terecht op onze facebookpagina Basisschool Atheneum Dendermonde.

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016 Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief september 2016 (lagere school) 1. Terug naar school: donderdag

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN Je leest een tekst over de organisatie en de structuur van het onderwijs in Vlaanderen. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de woordenlijst op blad 1 (deze pagina) 2. Lees eerst de

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Ouderbeleid Klein maar dapper

Ouderbeleid Klein maar dapper Ouderbeleid Ouderbeleid Klein maar dapper Website Klein maar dapper heeft een toegankelijke website waar alle informatie te vinden is die ouders/ verzorgers vooraf nodig hebben om een afgewogen keus te

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

1. Opendeurdag Ten Berge (zondag 13 maart 2016)

1. Opendeurdag Ten Berge (zondag 13 maart 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief maart 2016 1. Opendeurdag Ten Berge (zondag 13 maart 2016)

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Kalender 07-10: Start kinderboekenweek 09-10: Voorstelling groep ½ Planetarium 16-10: Inloopochtend Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie NIEUWSBRIEF nummer 4, Januari-februari 2015 Kalender December Ma 2 & di 3 feb Activiteiten De kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn vrij. De leerkrachten hebben twee studiedagen. De kinderen uit de Cobogroepen

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

schoolinfo schooljaar 2013 2014 nummer 3 16 september 2013

schoolinfo schooljaar 2013 2014 nummer 3 16 september 2013 de schoolinfo 16 september 2013 schooljaar 2013 2014 nummer 3 Contact met de school Babynieuws U kunt de school als volgt bereiken: telefonisch: (0485) 381200 mailadres: mariannevdboomen@gmail.com Wijziging

Nadere informatie