Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energie winnen voor dagelijks gebruik. Onafhankelijkheid. Onafhankel"

Transcriptie

1 Warm water DuurzamE Energie Verwarming Energie winnen voor dagelijks gebruik. Warmtepompen Ventilatie Zonnesysteem Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel

2 Duurzame energie. Energievoorziening met een natuurlijk evenwicht. Bevrijd u nagenoeg van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zoals gas en olie. Met onze op maat gesneden oplossingen op basis van duurzame energie ontsluiten wij voor u op uiterst efficiënte wijze de meest natuurlijke energiebronnen op aarde. Want de natuur barst van de energie.

3 Hernieuwbare energie Inhoud Onderneming Systeemoplossing Onafhankelijkheid Warmtepomptechniek Ventilatietechniek Zonnetechniek Kwaliteit is geen kwestie. van ongeveer 04 Stiebel Eltron biedt voor elk probleem een oplossing. 06 De warmtevoorziening van de toekomst. 08 Warmte opwekken met koude. 12 Gezonde verse lucht zonder warmteverlies. 18 Zonnecollectoren. Meelachen wanneer de zon schijnt. 20 Warmtepompen Lucht water-warmtepomp 24 Brine water-warmtepomp 33 Water water-warmtepomp 39 Boiler 40 Verswaterstation 43 Ventilatiesystemen Ventilatiesystemen 46 Zonnewarmte en fotovoltaïk Zonnethermie 52 Boiler 55 Technische gegevens De belangrijkste informatie in een overzicht 58

4 Kwaliteit is geen kwestie van ongeveer, maar van heel precies. STIEBEL ELTRON staat sinds 1924 voor innovatieve oplossingen. Net zoals toen ontwikkelen we nog steeds functioneel uitgekiende producten op het allerhoogste kwaliteitsniveau. En combineren we innovatieve technologie, betrouwbare kwaliteit en partnerservice tot merkproducten in de beste traditie. Onconventioneel denken en praktische uitvindingen die hele markten bepalen, zijn altijd al het belangrijkste kapitaal van onze onderneming geweest. Op deze basis creëren we producten en systemen van perfecte kwaliteit en bieden deze aan op een veeleisende markt. Continuïteit dankzij passie. Met hetzelfde enthousiasme waarmee we vroeger producten voor het heden ontwikkelden, werken we vandaag aan optimale oplossingen voor de toekomst. STIEBEL ELTRON biedt u vandaag en in de toekomst comfortabele en efficiënte oplossingen aan voor warm water, duurzame energie en verwarming. Met talloze individuele componenten en complexe systeemoplossingen sparen we het milieu en grondstoffen, zonder dat u aan comfort moet inboeten. STIEBEL EltrON. Specialist in warmtepompen. Al meer dan 35 jaar. Al meer dan 35 jaar geleden hebben wij als een van de eerste ondernemingen in Duitsland de warmtepomptechniek marktrijp gemaakt. We fabriceren nu warmtepompen in een van de grootste en modernste warmtepompfabrieken van Europa. Op dat fundament hebben we een breed scala aan producten ontwikkeld voor het werken met duurzame energie. Van uiterst efficiënte compacte toestellen via ingebouwde combinatie-installaties tot modulair uitbreidbare systeem-oplossingen hebben we een compleet programma waarmee we de uitdaging van het energievraagstuk in de toekomst het hoofd bieden. Zowel op de particuliere markt als de zakelijke markt. Wij ontwikkelen onze producten volgens de wettelijke normen en regels. Met als doel de klant niet alleen kwaliteitsproducten maar ook oplossingen op maat aan te reiken. Daartoe werken we samen met een netwerk van gekwalificeerde systeempartners en bieden we onze klanten een persoonlijke service ter plaatse. Sinds onze oprichting in 1924 zijn de technische mogelijkheden weliswaar drastisch veranderd, maar onze doelstellingen zijn dezelfde gebleven: dat u zich, door te kiezen voor hoogwaardige producten en oplossingen van STIEBEL ELTRON, altijd behaaglijk voelt.

5 Onderneming Verhogen van energierendement is een onafhankelijkheidsbeweging. Weg van de afhankelijkheid van gas en olie. Weg van de uitstoot van voor het milieu schadelijke broeikasgassen zoals CO2. Naar een milieuvriendelijk gebruik van duurzame energie. Die weg bewandelen wij. Gaat u mee? Onafhankelijkheid betekent Succes dankzij ideeën. In 1924 richtte Dr. Theodor Stiebel de firma op met de bedoeling producten met gering energieverbruik te ontwikkelen. Een verplichting die met de oliecrisis van 1973 een nieuwe betekenis kreeg. Het juiste moment voor ons om een begin te maken met de ontwikkeling van de techniek van warmtepompen.... duurzaam groeien uit de fundering van een onderneming. Het grootste kapitaal van onze onderneming is de creativiteit van onze medewerkers. Met passie doen wij onderzoek en ontwikkelen wij oplossingen voor de wereld van morgen. Want de toekomst behoort aan hen die haar actief vormgeven. de weg effenen voor knappe ideeën. Duurzame woonconcepten zijn een kwestie van techniek. Bijvoorbeeld in het energieplushuis dat meer energie opwekt dan verbruikt. Met marktrijpe producten openen we ook op dit terrein nieuwe deuren voor efficiency.... zelf richtinggevende oplossingen ontwikkelen.

6 STIEBEL EltrON biedt voor elk probleem een oplossing. Nieuwe methoden voor energiewinning stellen nieuwe eisen. stiebel EltrON biedt met zijn brede assortiment systeemoplossingen een overtuigend antwoord op veel vragen. De basis wordt steeds gevormd door innovatieve en solide techniek, die in Duitsland wordt ontwikkeld, uitgewerkt en vaak ook geproduceerd. Warmtepompen Warmte gebruiken die er gewoon is Warmtepompen gebruiken de in het milieu opgeslagen zonne-energie. Met het medium als criterium wordt onderscheid gemaakt tussen lucht water-, brine water- en water water-warmtepompen. De veelvoud van systemen die STIEBEL ELTRON aanbiedt, betekent voor elke toepassing een oplossing. Ventilatie Automatisch ventileren, bijna zonder warmteverlies Hoe beter gebouwen worden geïsoleerd, des te belangrijker wordt een geregelde ventilatie, om bouwschade zoals schimmels te voorkomen. STIEBEL ELTRON heeft op maat gemaakte oplossingen, die naast ventilatie ook de verwarming, de warmwaterbereiding en in de zomer zelfs de koeling voor hun rekening nemen, zoals bijvoorbeeld de compacte oplossing LWZ 304/404 SOL. Boiler Warmte op voorraad Voor efficiënte verwarming, maar ook voor toepassing van een installatie voor zonnewarmte is een voldoende ruim bemeten boiler, buffervat of systeemboiler onmisbaar. STIEBEL ELTRON heeft op dat gebied, dankzij een uitgebreid assortiment, voor elke toepassing een passend toestel.

7 Systeemoplossing Zonnewarmte fotovoltaïk Zonne-energie intelligent gebruiken Wie de kans krijgt zijn energiekosten met behulp van de zon te reduceren, krijgt van STIEBEL ELTRON eerste klas duurzame producten aangereikt. Net zo goed voor warmwaterondersteuning door de zon als voor het opwekken van stroom met zonne-energie. Ook op deze terreinen betaalt onze kwaliteit niet alleen door duurzaamheid, maar ook door een uitstekend rendement uit. Toebehoren Zodat er niets ontbreekt de accessoires van STIEBEL ELTRON Om te voorkomen dat het verhogen van het rendement op details verloren gaat, heeft STIEBEL ELTRON een uitgebreid assortiment accessoires. Dat maakt het mogelijk de gekozen systeemoplossing uiterst nauwkeurig te laten aansluiten op de omstandigheden en zo bijvoorbeeld aan bijzondere wensen voor bedieningsgemak tegemoet te komen. Aardsondes Oplossingen met diepgang Een groot voordeel van de sondetechnologie is het geringe beslag op oppervlakte. Voor de installatie van de sondes voor het ontsluiten van de aardwarmte is slechts een fractie van het perceel nodig. Samen met competente partners biedt Stiebel Eltron u ideale voorwaarden voor vakkundige totaaloplossingen.

8 De warmtevoorziening van particuliere woningen slokt in Nederland een kwart van de totale energieproductie op. Het wordt tijd dat de energiehonger van dat onroerend goed wordt gestild met moderne techniek. Uitdagingen met nieuwe energie tegemoet treden. De meeste verwarmingssystemen doen wat je ervan verwacht: ze verwarmen. Wat vroeger echter gold als een eenvoudig uitvoeringskenmerk van een woning, heeft zich nu ondertussen ontwikkeld tot een kernvraag met het oog op de toekomst: Hoe kunnen we onze warmtevoorziening veiligstellen zonder steeds schaarsere en duurdere bronnen uit te putten? En bovenal tegen welke prijs? Want het is een feit: nog langer kostbare grondstoffen als gas en olie verbranden is een doodlopende straat waarvan het einde ras naderbij komt. De natuur barst van de energie. En wij barsten van de ideeën om iets te doen met die energie. Met producten en systemen die u onafhankelijk maken van dure en slinkende grondstoffen. Welkom in het nieuwe energietijdperk. Stelt u het zich eens voor: fossiele brandstoffen zijn de energiespaarpot van de aarde uit een heel geologisch tijdperk. Ze worden verbruikt in een miljoenste (!) deel van de tijd die nodig was om ze te vormen. Daarom is er nu behoefte aan langdurig efficiënte systemen. Ook al is het ogenschijnlijk ver weg: de dichtstbijzijnde oplossing, op 150 miljoen kilometer van de aarde, is de zon. De stralingsenergie en de in de natuur opgeslagen zonnewarmte, zijn toereikend voor onze energievoorziening. We hoeven die alleen maar te gebruiken. STIEBEL ELTRON heeft nu al oplossingen, waarmee het energieverbruik drastisch kan worden gereduceerd en duurzame energie kan worden gewonnen. En dat tegen een prijs die ver beneden de prijs van klassieke energievoorziening ligt. Want wij zijn van mening dat innovatieve techniek vriendelijk moet zijn voor beide: het milieu en de portemonnee.

9 Onafhankelijkheid De energie uit de natuur Onafhankelijk van gas en olie Gratis en dagelijks bruikbaar Milieu- en klimaatvriendelijk Geen uitstoot Onbeperkt beschikbaar Toekomstbestendig Ideeën als energievermogen. Voor niets gaat de zon op en onder. Die levert nu juist de energie die wij dagelijks nodig hebben. De natuur levert meer dan genoeg energie volstrekt kosteloos. En wel in de vorm van stralings- en warmte-energie. Met een intelligente techniek kunnen die enorme reserves worden aangeboord als bron voor energievoorziening voor particulier en zakelijk onroerend goed. Bijvoorbeeld met de warmtepomptechniek, met fotovoltaïsche energie of met installaties voor zonnewarmte. Samen met een intelligent energiebeheer, systemen voor warmteterugwinning en andere maatregelen ter bevordering van efficiënt energiegebruik kan ter plaatse praktisch volledig worden afgezien van het gebruik van gas en olie. En dat alles niet pas in de verre toekomst. Maar nu. Niet voor niets is STIEBEL ELTRON al meer dan 35 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van producten op basis van duurzame energie en heeft het nu een van de breedste in de praktijk getoetste assortimenten met oplossingen en systemen voor de energievoorziening van morgen. Wij willen graag spaarzaam zijn. Maar niet met informatie. Energie kan de meest uiteenlopende vormen aannemen en in de meest uiteenlopende vormen worden gebruikt. Vooral echter als warmte. Als u zich even indenkt dat bijna 90 % van het totale energieverbruik in het huishouden voor rekening komt van warmwatervoorziening en verwarmingswarmte, begrijpt u het wel: de mogelijkheden om te besparen zijn gigantisch. Of andersom geredeneerd wie kan het zich in de toekomst nog permitteren om zo veel energie te verkwisten? Rendabele milieubescherming. Het gebruik van duurzame energie is al lang niet meer alleen maar rendabel op economische gronden. Verantwoord omgaan met kostbare energiebronnen wordt een van de belangrijkste uitdagingen in de toekomst. En levert nu al wat op: Wie in duurzame energie investeert, beschermt het milieu en profiteert van besparing op de kosten voor verwarmingsenergie op lange termijn. Energieverbruikers in het huishouden % 1,4 % Verlichting 3,7 % Koken 6,6 % Elektrische apparatuur 10,5 % Warm water 77,8 % Verwarming Basis: Eengezinswoning, bron: AG Energiebilanzen

10 Wij hebben de energie om dingen te verander len we al meer dan 35 jaar lang een verwarmi van duurzame energie. Tot aan standaardpro ziende blik. Zodat we ook in de toekomst, het kunnen genieten van een betaalbare warmtev

11 en. Daarom ontwikkengstechniek op basis ductie. En met vooruitgas en de olie voorbij, oorziening. Hernieuwbare energie 10 11

12 Warmte opwekken met koude. Een korte introductie in de wereld van de warmtepomp. Normaal gesproken kan warmte alleen worden gewonnen uit bronnen die een hogere temperatuur hebben dan de directe omgeving. Bijvoorbeeld uit de vlam in een cv-ketel. Een medium, meestal water, stroomt om de energiebron en neemt door het grote temperatuurverschil de warmte op. Warmte-energie stroomt van een hoge temperatuur naar een lagere temperatuur. Het medium water transporteert de uit de brandervlam opgenomen warmte daarheen waar de warmte moet worden gebruikt: de radiator. In principe eenvoudig: Warmtepomptechniek 1 Elektrische energie 2 Compressor Verdamper Expansieventiel 4 Condensor 3 Omgevingswarmte Verwarmingswarmte Aanvoer Retour Warmtepomptechniek werkt in principe net zo. Evenwel wordt daarbij gebruikgemaakt van in het milieu opgeslagen zonne-energie die naar het verwarmingssysteem wordt geleid. En daarmee wordt geput uit een praktisch nooit versagende energiebron. Omdat de te gebruiken milieu-energie een veel minder hoge temperatuur heeft, moet het medium dat de energie moet opnemen, kouder zijn om een temperatuurverschil te doen ontstaan. Als medium wordt daarom niet water maar een koelmiddel gebruikt. Het procedé verloopt als volgt: Het afgekoelde vloeibare koelmiddel wordt om te beginnen naar de warmtewisselaar, de zogenaamde verdamper, gevoerd. Daar neemt het koelmiddel de warmte uit de omgeving op, waarbij het verdampt. Het dan gasvormige koelmiddel wordt door de compressor aangezogen en samengeperst. Daarbij wordt de druk groter en stijgt de temperatuur. Een tweede warmtewisselaar, de zogenaamde condensor, zorgt ervoor dat deze warmte terechtkomt in het verwarmingssysteem. Door de warmteafgifte condenseert tegelijkertijd het koelmiddel zodat het weer vloeibaar wordt. Tot slot wordt de druk verlaagd met behulp van het expansieventiel en begint de kringloop weer van voren af aan. Het principe komt overeen met dat van een koelkast. Zij het dat een koelkast koelt en niet verwarmt. 1 Een afgekoeld vloeibaar koelmiddel wordt naar de warmtewisselaar (verdamper) van de warmtepomp gevoerd. Door het temperatuurverschil neemt het energie op uit de omgeving. Het koelmiddel gaat daarbij over in gasvormige toestand. 2 In de verdichter wordt het gasvormige koelmiddel samengeperst. De hogere druk heeft een hogere temperatuur tot gevolg. 3 Een tweede warmtewisselaar, de condensor, transporteert deze warmte naar het verwarmingssysteem, het koelmiddel wordt weer vloeibaar gemaakt en koelt af. 4 De druk van het koelmiddel wordt in het expansieventiel gereduceerd. Het proces begint opnieuw. Rendement een kwestie van techniek. Met behulp van zeer efficiënte techniek heeft STIEBEL ELTRON het rendement van zijn warmtepompen voortdurend kunnen verhogen. Praktisch de enige energie die een warmtepomp in bedrijf nodig heeft, is de stroom die nodig is voor de compressor. Uit 1 kwh stroom produceren een paar warmtepompen van STIEBEL ELTRON tot 5,6 kw bruikbare verwarmingsenergie. De installaties werken extreem betrouwbaar en behoeven vrijwel geen onderhoud. Veel van dergelijke installaties zijn al meer dan 35 jaar continu storingsvrij in bedrijf.

13 Warmtepomptechniek 12 13

14 Verwarmen met warmtepompen. Bij de beslissing voor een nieuwe verwarming speelt ook steeds vaker de vraag of moet worden overgestapt op een ander systeem. Hebben de klassieke brandstoffen aardolie en aardgas nog toekomst? stiebel EltrON heeft voor u conventionele verwarmingssystemen vergeleken met warmtepompen. CO 2 -uitstoot wordt drastisch gereduceerd Alomvattende gratis energie (slechts voor de verbruikte stroom hoeft te worden betaald) Geringe ruimtebehoefte Vrijwel onafhankelijk van de prijs van grondstoffen Bij een directe vergelijking van systemen valt op dat een warmtepomp beter presteert dan zowel een moderne lage-temperatuurverwarming met olie als aardgasverwarming met condensatietechniek. En dat zowel in het verbruik van primaire energie als in uitstoot van CO 2. Tegen het licht van slinkende energiebronnen en daardoor duurder worden grondstoffen bieden warmtepompen zeker innovatieve technologie. Vergelijking van verschillende verwarmingssystemen (Verwarming) Verbruik van primaire energie in vergelijking CO 2 -emissie Monovalente elektrowarmtepomp jaararbeidsfactor 4 (Warmtebron bodem) Gascondensatie Lage-temperatuurverwarming met olie Bron: BWP geregistreerde vereniging

15 Warmtepomptechniek 14 15

16 Milieu-energie vrij huis. In de praktijk hebben drie vormen van energiewinning zich bewezen: Energie uit de omgevingslucht, ontsluiting van de bodem als warmteleverancier en het gebruik van grondwater als warmtebron. Met een van deze drie basistypen kunnen huizen en woningen van vrijwel elke bouwstijl en omvang worden uitgerust dan wel gerenoveerd. Warmtebron lucht Warmtebron lucht. Met een stil werkende ventilator wordt buitenlucht aangezogen. Een warmtewisselaar onttrekt de energie aan de lucht. De warmtepomp zet deze energie om in bruikbare warmte voor het huis. Door de lage installatiekosten is dit principe bijzonder geschikt voor ombouw van een bestaand verwarmingssysteem naar een systeem met een warmtepomp. Maar ook veel energiezuinige woningen worden met deze techniek verwarmd. Warmtebron aarde Warmtebron aarde. Bij de geothermische methode worden naar behoefte één of meerdere sondes meter diep in de bodem aangebracht. Een warmtedragervloeistof transporteert de aardwarmte naar de warmtepomp, waar de warmte bruikbaar wordt gemaakt voor het huis. Dit meest gebruikte type warmtepomp levert dankzij de constante temperaturen diep onder de grond het hele jaar door vrijwel even veel rendement. Voor de boringen is een relatief klein oppervlak nodig. Warmtebron grondwater Warmtebron grondwater. Daar waar grondwater aanwezig is, kan het ook worden gebruikt voor warmtewinning. Via een zuigput wordt het grondwater naar een warmtewisselaar geleid, waar de warmtepomp energie opneemt en in de vorm van warmte bruikbaar maakt. Het grondwater vloeit via een tweede put, de zogenaamde retourput, weer terug. Gebruik van grondwater als warmtebron levert het hele jaar door een maximaal rendement.

17 Warmtepomptechniek In acht stappen de juiste warmtepomp. 1 Huis-check Onze experts controleren de bouwkundige omstandigheden en de plaatselijke omstandigheden. Daarna maken ze voorstellen voor een ideale installatie. 2 Berekening van de verwarmingslast De energievraag laat zich berekenen met behulp van het oppervlak van de woning en de isolatie. Onze specialisten beginnen steeds met het berekenen van optimale dimensionering van de verwarmingsinstallatie. 3 Gewenste functies Al onze warmtepompen zorgen voor verwarming en warm water. Onze partners geven antwoord op vragen of extra functies voor bijvoorbeeld ventilatie en koelen nog mogelijkheden voor besparing of extra comfort bieden. 4 Opstelruimte van de warmtepomp Onze warmtepompen kunnen binnen, buiten en in de kelder worden geplaatst. Een lucht water-warmtepomp bespaart ruimte. Die is ook geschikt voor plaatsing buiten. 5 Type warmtepomp Op basis van stap 1 tot en met 4 wordt uit ons brede productassortiment de optimale warmtepompoplossing voor uw woning geselecteerd. 6 Uw persoonlijk aanbod Onze partners maken een bindende offerte voor alle voorkomende kosten, stellen een bindend tijds- en verloopschema op en organiseren alle betrokken werkzaamheden tot aan de ontsluiting van de warmtebron. 7 Service verlenen Plaatselijke servicepartners stellen de installatie in bedrijf, zijn beschikbaar voor de technische nooddienst, die 24 uur per dag via een hotline bereikbaar is, en staan garant voor snelle levering van vervangende onderdelen. 8 Garantie waarmaken De tweejarige fabrieksgarantie kan optimaal tot zeven jaar worden uitgebreid en omvat alle STIEBEL ELTRON-onderdelen die bij de verwarmingsinstallatie horen.

18 Verse lucht voor allen. STIEBEL EltrON heeft voor alle typen huizen en alle behoeften een op maat gemaakte oplossing. Of het nu gaat om ventileren, warm water, verwarmen of koelen Bijna elke wens naar meer comfort kan worden vervuld. Daarbij kunnen de systemen nauwkeurig worden aangepast aan etagewoningen, oudbouw, moderne passieve woningbouw en energiezuinige woningen. Wens: comfortabel ventileren, warm water, verwarmen en koelen. Met de verregaand geïntegreerde ventilatiesystemen biedt STIEBEL ELTRON high end oplossingen aan die nauwelijks nog iets te wensen overlaten. Moderne eengezinswoningen krijgen zo de totale techniek van verwarming via warmwaterbereiding tot air conditioning en ventilatie in één toestel. Voor iedereen die de hoogste eisen stelt aan comfort en rendement. Voor extra rendementswinst kunnen de systemen worden gecombineerd met installaties voor zonne-energie. Wens: comfortabel ventileren. Met name bij flatbouw is voldoende ventilatie bijzonder belangrijk om schade aan het bouwwerk in de vorm van schimmels langdurig te vermijden. STIEBEL ELTRON heeft op dit gebeid los van de vraag of het om nieuwbouw of renovatie gaat toestellen die uitsluitend bedoeld zijn om te ventileren. Het voordeel: al bestaande verwarmings- en warmwatersystemen hoeven niet te worden vervangen. Wens: comfortabel ventileren en warm water. Natuurlijk kan het ventilatiesysteem behalve voor ventilatie, ook worden ingezet voor decentrale warmwaterbereiding.

19 Ventilatietechniek 18 19

20 Zonnecollectoren. Meelachen wanneer de zon schijnt. Als het gaat om het winnen van voor het huishouden bruikbare energie met behulp van de zon, zijn er in principe twee technologieën. Aan de ene kant is er fotovoltaïk waarmee stroom wordt opgewekt, en de andere kant zonnewarmte waarbij de stralingsenergie wordt omgezet in warmte die wordt gebruikt voor warmwaterbereiding en ondersteuning van de verwarming. Fotovoltaïk Installaties waarbij zonnestraling wordt omgezet in elektriciteit. Een omvormer transformeert de gelijkstroom naar 230 V wisselstroom waarmee het net kan worden gevoed. Op dit terrein heeft STIEBEL ELTRON de kwalitatief hoogwaardige, in Duitsland gefabriceerde reeks zonnemodules TEGREON die voldoet aan strenge milieuspecificaties. Kwaliteitsonderdelen en een kwalitatief optimale fabricage bieden een hoge graad van zekerheid voor de investering, met een langdurige garantie en hoge rendementen. Geautomatiseerde en kwalitatief geoptimaliseerde fabricage Gemaakt met ecologisch onverdachte materialen Zonnewarmte produceert per jaar tot 70 % van de energievraag voor warm water Fotovoltaïk produceert per jaar vrijwel 100 % van de energie bij een doorsnee behoefte aan stroom Zonnewarmte. Als de stralingsenergie van de zon wordt omgezet in warmte, wordt gesproken van zonnewarmte. Die wordt gebruikt voor verwarming en warmwaterbereiding. Het pleit voor zonnewarmte dat bijna 90 % van de in een huishouden verbruikte energie voor rekening komt van verwarming en warmwaterbereiding. De zonnecollectoren van STIEBEL ELTRON worden gekenmerkt door een enorme stralingsopname, geringe uitstraling en een indrukwekkend lange levensduur. Door de som van alle technische componenten realiseren deze een extreem hoog collectorrendement van meer dan 80 %. De kwaliteitsproducten van STIEBEL ELTRON worden gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen in de hoogste verwerkingskwaliteit. Een geschenk van de zon. De zon schijnt niet altijd even intens. In de warme maanden tussen mei en september kan met een installatie voor zonnewarmte tot 90 % van de vraag naar warmte-energie worden afgedekt. Maar zelfs in december kan de laag staande winterzon nog een aandeel van 25 % leveren. Zo kan de zon over het hele jaar tot 70% van de energiebehoefte voor warm water voor zijn rekening nemen. De gewonnen warmte wordt daarbij met behulp van speciale warmtewisselaars afgevoerd naar een boiler, van waaruit verschillende aftappunten worden voorzien. Wie bijvoorbeeld een voor zonneenergie geschikte vaatwasser installeert, bespaart stroom die anders nodig is voor het verhitten van het water.

21 Zonnetechniek Zonnestraling over de loop van het jaar Zonnestraling (zonneklimaatzone II) kwh [ m² / dag ] Globale straling Directe zonnestraling Verspreide straling jan feb maart april mei juni juli aug sept okt nov dec Heel eenvoudig genieten van de zon. Zonnesystemen van STIEBEL ELTRON bieden op alle terreinen veel comfort. De systemen werken volautomatisch en behoeven heel weinig onderhoud. De installatie levert zo een belangrijke bijdrage aan het tegemoet komen aan alle regels voor energiebesparing, verhogen de waarde van uw onroerend goed en reduceren de kosten voor energie. Bovendien kunnen de zonnecollectoren met warmtepompen worden gecombineerd tot een compleet systeem voor duurzame energie. Schijnt goed. De zon schijnt jaarlijks 1400 tot 1900 uur op Nederland. Dat levert gratis energie op tot 1000 kwh per vierkante meter per jaar. Dat komt overeen met de energie van ongeveer 180 kg bruinkool, 230 kg brandhout of 95 m 3 aardgas. Is goed. Met 4 6 m 2 collectoren kan een gezin van zeven personen per jaar, geëxtrapoleerd, in 70 % van de behoefte aan warm water voorzien. Een zonne-installatie kan in Nederland geëxtrapoleerd over een heel jaar een besparing van 70 % betekenen op de kosten voor warmwaterbereiding.

22 Warmtepompen. Omdat het milieu barst van de energie. In een CV-ketel wordt gas of olie verbrand. In een warmtepomp niet. Die maakt gebruik van duurzame energie die onbeperkt beschikbaar is. Ik vind dat dat beter bij mij past.

23 Warmtepompen 22 23

24 Snel warm water uit natuurlijk koude. Krachtige techniek bij u thuis De WPL 5 N plus bepaalt de nieuwe norm. Want door de toerentalgeregelde compressor wordt altijd slechts zoveel energie verzorgd, als op dat moment nodig is. En door het gebruik van kooldioxide als natuurlijk koelmiddel worden nieuwe wegen in de warmtepomptechniek bewandeld die vooral in de warmwaterbereiding zeer efficiënte normen bepalen. Met weinig ruimte en fluisterzachte werking kan dit systeem dat bestaat uit een warmtepomp en boiler, uitermate goed in nieuwbouw, in rijtjeshuizen of hoogwaardige appartementen worden ingezet. De warmtepomp is geschikt voor wandmontage en wordt zowel elektrisch als hydraulisch met de boilermodule verbonden. De module bestaat uit een geëmailleerde warmwaterboiler van 200 liter en de geïntegreerde warmtepompmanager. De vereiste circulatiepompen voor verwarming en warm water, alsmede de noodverwarming voor mono-energetische verwarmingswerking zijn reeds standaard ingebouwd. WPL 5 N plus WPL 5 N plus Inverter-compressor Geschikt voor beperkte bouwruimten Geoptimaliseerd voor de combinatie warmwaterbereiding en verwarming Natuurlijk koelmiddel CO 2 Warmwatertemperaturen tot + 65 C Hydraulische verbinding tussen warmtepomp- en boilermodule Voordelen voor uw woning Aanpassing van het warmtevermogen aan de warmtebehoefte van het gebouw Zeer stille werking Optimaal geschikt voor nieuwbouw Circulatiepompen met Energieklasse A

25 Lucht water-warmtepomp Uitstekende verwarmingstechniek en bekroond ontwerp. Variabele aanvoertemperatuur De WPL HT IK is technologisch de top in het segment voor moderne lucht water-warmtepompen. Hij produceert hoge aanvoertemperaturen en is daarom even geschikt voor radiatoren als voor warmwaterbereiding. Een elektrische noodverwarming of een tweede warmtegenerator is niet nodig. Het bijzondere: twee invertercompressoren in één koelcircuit. Hun toerental wordt nauwkeurig aangepast aan de warmtebehoefte. Maar ook andere technische details verhogen het rendement en het verwarmingsvermogen: zo optimaliseert een elektronisch expansieventiel het vermogensgetal. Bij lage temperaturen verbetert de damptusseninjectie automatisch het toepassingsgebied. Afhankelijk van de installatieconfiguratie kan - door de geïntegreerde, gepatenteerde boiler - worden afgezien van een extern buffervat. Op die manier zijn de ombouwmaatregelen voor het verwarmingssysteem minimaal. WPL HT IK WPL HT IK Gepatenteerd koelcircuit Een koelcircuit met twee invertercompressoren Damptusseninjectie Elektronisch expansieventiel Monovalent verwarmingsbedrijf is mogelijk Tot + 75 C verwarmingsaanvoertemperatuur Groot warmwatercomfort Voordelen voor uw woning Aanpassing van het warmtevermogen aan de warmtebehoefte van het gebouw Zeer stille werking Bekroond design Werking is mogelijk zonder buffervat

26 Zo eenvoudig kan modernisering zijn: met premiumtechniek. Ten warmste aan te bevelen Warmtepompen kunnen steeds makkelijker gebruikt worden in de modernisering van bestaande verwarmingen. De nieuwe lucht water-warmtepomp met hoge temperatuur WPL HT laat in dit opzicht nog meer toepassingen toe. Hij kan zowel binnen als buiten worden geplaatst en heeft een overtuigende optie. Hij produceert warm water zonder bijkomende verwarming en is dus de ideale warmtepomp voor de warmwaterbereiding in verwarmings- en drinkwatertoepassingen. Want de WPL HT bereikt aanvoertemperaturen tot maar liefst + 75 C. Deze hoge temperaturen zijn mogelijk dankzij een compressor met twee invertoren, die in een koelcircuit werken. Hun vermogen wordt nauwkeurig aangepast aan de actuele warmtebehoefte van het gebouw. Het vermogensgetal wordt geoptimaliseerd via een elektronisch expansieventiel. Bovendien verbetert de damptusseninjectie bij lage buitentemperaturen het toepassingsgebied, waardoor het rendement en het verwarmingsvermogen stijgen. WPL HT voor buitenopstelling WPL HT Gepatenteerd koelcircuit Een koelcircuit met twee invertercompressoren Damptusseninjectie Elektronisch expansieventiel Monovalent verwarmingsbedrijf is mogelijk Tot + 75 C verwarmingsaanvoertemperatuur Als model voor buiten- of binnenopstelling Voordelen voor uw woning Aanpassing van het warmtevermogen aan de warmtebehoefte van het gebouw Toptoestel met premiumtechniek Zeer stille werking Groot warmwatercomfort

27 Lucht water-warmtepomp Werkt graag in de open lucht. Verwarmt en koelt binnen. Maak ruimte in uw kelder Want dankzij de robuuste behuizing, de extreem stille werking en de speciale kap kan de WPL E zijn werk ook in de buitenlucht doen. Enkel de stroomaansluiting en de toevoerleidingen naar de boiler moeten door de gevel worden gevoerd. Met de variant WPL cool met ingebouwde koelfunctie beschikt u over alle moderne mogelijkheden om ruimten op temperatuur te brengen. De optimale regeling van de processen wordt verzekerd door een elektronisch expansieventiel. Het kan met behulp van de unieke regelelektronica optimaal ingesteld worden voor verwarmen en koelen. WPL E cool WPL E cool Damptusseninjectie Elektronisch expansieventiel Koelcircuit verwarmt de ontdooibak Hoge vermogensgetallen Tijdbesparende en energiezuinige kringloopomkeerontdooiing Als model voor buiten- of binnenopstelling Met geïntegreerde warmtevolume- en stroommeter Voordelen voor uw woning Optimaal geschikt voor modernisering Hoog vermogen en goede specifieke warmteopbrengst; ook bij een lage buitentemperatuur Efficiënte ontdooiing

WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING. Energie winnen voor dagelijks gebruik. WARMTEPOMPEN. Onafhankelijk. Onafh. Onafhankelijkheid.

WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING. Energie winnen voor dagelijks gebruik. WARMTEPOMPEN. Onafhankelijk. Onafh. Onafhankelijkheid. WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING Energie winnen voor dagelijks gebruik. WARMTEPOMPEN Onafhankelijk Onafh Onafhankelijkheid Onafhanke 02 2013 waliteit is geen toeval wij creëren ze STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN VOOR BIJ U THUIS STIEBEL ELTRON - SYSTEMEN VOOR EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK In de nabije

Nadere informatie

Efficiënte energievoorziening. Warmtepompen - het verwarmingssysteem met toekomst.

Efficiënte energievoorziening. Warmtepompen - het verwarmingssysteem met toekomst. Warmtepompen Efficiënte energievoorziening. Warmtepompen - het verwarmingssysteem met toekomst. Voorbeeldoplossingen voor uw woning 10 2012 Warmtepompen - het verwarmingssysteem met toekomst. Maak kennis

Nadere informatie

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis STIEBEL ELTRON - Systemen voor een laag energieverbruik In de nabije

Nadere informatie

STIEBEL ELTRON zit vol energie.

STIEBEL ELTRON zit vol energie. STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën ontstaan bij ons innovaties die de markt in beweging brengen. Als technisch gedreven onderneming gaan wij oplossingsgericht te werk en ontwikkelen we uitstekende,

Nadere informatie

Wij hebben het antwoord voor de woningtechniek van de toekomst.

Wij hebben het antwoord voor de woningtechniek van de toekomst. Maak uw woning toekomstklaar en efficiënt. Minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen? Met hernieuwbare energieën uw kosten verlagen? Met een intelligente regeling efficiëntie koppelen aan comfort?

Nadere informatie

Wij hebben het antwoord voor de woningtechniek van

Wij hebben het antwoord voor de woningtechniek van Maak uw woning toekomstklaar en efficiënt. Minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen? Met duurzame energieën uw kosten verlagen? Met een intelligente regeling efficiëntie koppelen aan comfort?

Nadere informatie

Warmtepompen Winst voor u, en voor onze aarde. bij u thuis. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Warmtepompen Winst voor u, en voor onze aarde. bij u thuis. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water DUURZAME ENERGIE VERWARMING Warmtepompen Winst voor u, en voor onze aarde Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel STIEBEL ELTRON - Systemen

Nadere informatie

Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken.

Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken. DUURZAME ENERGIE BODEM WATER-WARMTEPOMPEN Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken. 05 2015 STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën

Nadere informatie

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE Warm water duur zame Ener gie VERWARMING WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE» ZONNESYSTEMEN INHoud» Kwaliteit is geen kwestie van ongeveer 3» Wij hebben de energie om dingen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel

Water en warmte in een groene wereld. VentilatiE. Onafhankelijkheid. Onafhankel Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Water en warmte in een groene wereld WARMTEPOMPEN VentilatiE ZONNESYSTEMEN Onafhankelijk Onafhankelijkheid Onafhankel 1/2012 INHoud» Kwaliteit is geen kwestie van

Nadere informatie

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen.

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. DUURZAME ENERGIE LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. Gratis omgevingswarmte uit de lucht gebruiken met warmtepomptechniek voor verwarming en warm water. 02 2015 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Recycleer je energie.

Recycleer je energie. DUURZAME ENERGIE WARMTEPOMPBOILERS Recycleer je energie. Intelligente techniek die restwarmte of buitenlucht benut als gratis energiebron, om warm water te maken voor heel het gezin 05 2016 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD.

WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. WARM WATER DUURZAME ENERGIE AIRCONDITIONING RUIMTEVERWARMING WATER EN WARMTE IN EEN GROENE WERELD. STAND 04 2009» WARMTEPOMPEN» VENTILATIE» ZONNESYSTEMEN INHOUD Kwaliteit is geen kwestie van ongeveer 03

Nadere informatie

WPL CLASSIC EFFICIËNTIE VOOR DE NIEUWBOUW Plaats vandaag de energie van morgen

WPL CLASSIC EFFICIËNTIE VOOR DE NIEUWBOUW Plaats vandaag de energie van morgen WPL CLASSIC EFFICIËNTIE VOOR DE NIEUWBOUW Plaats vandaag de energie van morgen Compacte inverter lucht water-warmtepomp in drie vermogens met uitstekende rendementen, SPF 4 Monobloc model voor buitenopstelling

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken.

Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken. DUURZAME ENERGIE BRINE WATER-WARMTEPOMPEN Warmte scheppen uit de aarde. Aardwarmte winnen om de energiebehoefte voor verwarming en warm water te dekken. 02 2015 STIEBEL ELTRON zit vol energie. Uit ideeën

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A.

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A. WARMTEPOMPTECHNIEKEN Verwarmen met een warmtepomp de energie van natuurelementen JVD warmtepomptechnieken bvba Oostmalsebaan 5 B-2960 Brecht Tel.: +32 (0) 3 313 85 39 info@warmtepomptechnieken.be www.warmtepomptechnieken.be

Nadere informatie

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ]

Comfort en gerustheid. Warmte is ons element. Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw. Logatherm WPS/WPS K. [ Lucht ] [ Water ] [ Lucht ] [ Water ] Warmtepompen Glycolwater/water Vermogenbereik : 6 tot 17 kw [ Aarde ] [ Buderus ] Comfort en gerustheid Logatherm WPS/WPS K De Logatherm glycolwater/water warmtepompen WPS van Buderus

Nadere informatie

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP De duurzame energiebron is onuitputtelijk, maar heeft een te laag temperatuurniveau om de CV rechtstreeks op aan te kunnen sluiten. De temperatuur zal dus eerst verhoogd moeten worden, waardoor wij onze

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Een eenvoudige manier van verwarmen uit het hart van de natuur. Direct bij u thuis!

Een eenvoudige manier van verwarmen uit het hart van de natuur. Direct bij u thuis! Een eenvoudige manier van verwarmen uit het hart van de natuur. Direct bij u thuis! Onderscheiden met de staatsprijs voor energie-onderzoek BESTE EFFICIËNTIE COP 6,7 W A R M T E P O M P E N TOONAANGEVENDE

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort

geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geotherm hybride systeem Duurzaam genieten van maximaal comfort geldig vanaf 01.09.2012 Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm kraanwater s Winters lekker behaaglijk, in de zomer heerlijk koel

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen koelsysteem» Solution AquaFREE RESIDENTIEEL Solution Ik wens een performante verwarming. Ik wens een milieuvriendelijke

Nadere informatie

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond.

RAPIDO ECONFLOOR. Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. RAPIDO Econfloor de innovatieve verwarmingscentrale met beide benen op de grond. Slimme warmte voor een gunstige prijs. Rapido ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve verwarmingsapparatuur. Onze volledige

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo.

ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. ROTEX hybride gaswarmtepomp Een sterk duo. De nieuwe ROTEX HPU hybrid hybride gaswarmtepomp selecteert altijd automatisch de meest voordelige verwarmingsmodus. "Lange tijd waren we ervan overtuigd dat

Nadere informatie

Warm water Grote volumes voor de hele woning

Warm water Grote volumes voor de hele woning WARM WATER DUURZAME ENERGIE Verwarming Warm water Grote volumes voor de hele woning Wandboilers Staande boilers Hoog warmwatercomfort voor verschillende aftappunten 05 2012 Kwaliteit is geen toeval, wij

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen koelsysteem» Solution AquaFREE RESIDENTIEEL Solution Ik wens een performante verwarming. Ik wens een milieuvriendelijke

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar Op alle fronten betrouwbaar 01.09.2012 onbezorgd comfort De betrouwbare geotherm Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort

Nadere informatie

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Energie wordt jaar na jaar schaarser en duurder. Maar energie (in de vorm van elektriciteit, warm water, ) is nu eenmaal onmisbaar.

Nadere informatie

Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit

Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit Zekerheid, comfort en energiebesparing in elk seizoen. www.danfoss.com Danfoss warmtepomptechnologie: duurzaam, energiezuinig

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Base Cube: HP Cool Cube en Base Cube: - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten

Nadere informatie

Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit Zekerheid, comfort en energiebesparing in elk seizoen

Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit Zekerheid, comfort en energiebesparing in elk seizoen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Geniet van de DHP-AQ, de stilste en energiezuinigste lucht/water-warmtepomp ooit Zekerheid, comfort en energiebesparing in elk seizoen kleincomforttechniek.nl Danfoss warmtepomptechnologie:

Nadere informatie

wat dient u te weten voor 26/09/2015?

wat dient u te weten voor 26/09/2015? ErP Verordening - Ecodesign en energielabels ErP Verordening, Ecodesign en energielabels: wat dient u te weten voor 26/09/2015? Bereid u perfect voor op de ErP verordening inzake Ecodesign en energielabels,

Nadere informatie

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming

SolarSystemen. Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming SolarSystemen Duurzame oplossingen voor warm water en verwarming De onuitputtelijke bron van energie voor warm water én verwarming Op zo n 150 miljoen kilometer van de aarde bevindt zich een unieke energieleverancier:

Nadere informatie

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen.

Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. DUURZAME ENERGIE LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN Verwarmingsenergie uit de lucht gegrepen. Gratis omgevingswarmte uit de lucht gebruiken met warmtepomptechniek voor verwarming en warm water. 02 2015 STIEBEL ELTRON

Nadere informatie

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie.

Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW. Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie. Energiesystemen Lucht/water warmtepomp ThermoAura NIEUW Energie-efficiëntie en een stille werking - een onklopbare combinatie Leven vol energie Lucht/water warmtepomp ThermoAura Energie-efficiëntie en

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met gas

Duurzaam verwarmen en koelen met gas Duurzame gaswarmtepompen voor o.a.: Kantoorgebouwen Frisse Scholen Verzorgingstehuizen (P4) (P6) (P7) www.gasengineering.nl Duurzaam verwarmen en koelen met gas De voordelen van verwarmen en koelen met

Nadere informatie

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Nefit houdt Nederland warm EnviLine split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Méér besparen met duurzame energie uit buitenlucht Met EnviLine introduceert Nefit de

Nadere informatie

Topefficiëntie voor elke woning

Topefficiëntie voor elke woning INVERTER LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN WPL 15/20/25 Topefficiëntie voor elke woning A+++ bij W35 1) SPF tot 4,53 2) Voor nieuwbouw en renovatie Zeer stille werking: 56 db(a) 1) volgens de ErP richtlijnen vanaf

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. energizing your future Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN energizing your future energizing your future Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht!

Alezio. >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >> Behoud van het milieu. Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! ZONNESYSTEMEN HOUT WARMTEPOMPEN CONDENSATIE OLIE/GAS Alezio WARMTEPOMPEN LUCHT/WATER EASYLIFE Warmte in al zijn éénvoud, warmte uit de lucht! >> Een winnende investering >> Tot 70% energiebesparing >>

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Bosta... a perfect fit! Waarom een warmtepomp? Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Bovendien veroorzaakt het gebruik van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie Elga WINNAAR 2010 innovatieve Hybride module voor hr ketels De kracht van de combinatie E T E De Elga DE Elga steekt minder energie in de bestaande bouw Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404

PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 PERSDOSSIER I BATIBOUW 2013 HAL 12 I STAND 404 GENERAL GEEFT DEMONSTRATIE OP BATIBOUW Van -20 C naar 60 C Dat is de belofte van General, de Japanse warmtepompfabrikant. Invoerder Thercon wil dit kracht

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Warmtepompen Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Duurzaam genieten van extra comfort. Elke tijdperk kent zijn

Nadere informatie

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all

Thermische zonne-energie. Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN. renewables for all Thermische zonne-energie Maximaal rendement uit de zon met de zonne-energie systemen van ZEN renewables for all renewables for all Haal je warmte uit de zon Denk milieuvriendelijk, handel economisch In

Nadere informatie

heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp

heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp wa r mt e pom p Natuurlijk warm water voor een betere levenskwaliteit Zuiniger en milieuvriendelijker kan warm water haast

Nadere informatie

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,-

Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Met systeemoplossingen energie besparen! Hierbij uw persoonlijke tegoedbonnen ter waarde van EUR 2.625,- Energie-efficientie voor alle energiedragers Het complete programma met perfect op elkaar afgestemde

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen Lu LU C H T / WAT E R Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste warmtepomptechnologie van Verisol 3 Ga voor optimaal comfort zonder co2 uitstoot en een minimum aan verbruik Ecodan Next Generation Boiler

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Natuurlijke geothermische energie.

Natuurlijke geothermische energie. ROTEX grondwarmtepomp Natuurlijke geothermische energie. ROTEX HPU ground de grondwarmtepomp die verwarmt met gratis geothermische energie. Compact, milieuvriendelijk en ongekend efficiënt. Voor ons was

Nadere informatie

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING

Informatieblad. Warmtepompen INLEIDING INLEIDING Vanwege de oprakende fossiele brandstoffen worden we met zijn alle gedwongen op zoek te gaan naar verbeterde of alternatieve energieopwekkers. Van hout naar kolen naar olie naar gas en nu naar

Nadere informatie

De natuurlijke keuze. Daikin Altherma lage temperatuur warmtepomp

De natuurlijke keuze. Daikin Altherma lage temperatuur warmtepomp De natuurlijke keuze Daikin Altherma lage temperatuur warmtepomp De natuurlijke keuze 3 in1: verwarmen, koelen en warm tapwater Daikin Altherma is een totaaloplossing voor verwarming en warm tapwater die

Nadere informatie

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE

Beantwoordt aan de beperkingen. Beheerste energie BEHEERSTE ENERGIE CONDENSATIETECHNOLOGIE VOOR STOOKOLIE B ESPARING P LANEET R ENOVATIE De uitstekend voor renovatie geschikte verwarmingsketels bieden u het 0/L 0/V stookolie met de Eco-NOx, die speciaal ontwikkeld is om bij tot de bescherming van het milieu. 0/L 0/V De verwarmingsketels,

Nadere informatie

Toekomstzekere verwarmingssystemen van Schüco Warmtepompen met solarondersteuning dragen bij tot minimale stookkosten

Toekomstzekere verwarmingssystemen van Schüco Warmtepompen met solarondersteuning dragen bij tot minimale stookkosten Toekomstzekere verwarmingssystemen van Schüco Warmtepompen met solarondersteuning dragen bij tot minimale stookkosten Schüco hét adres voor kozijnen en zonne-energie Als toonaangevende innovator voor duurzaam

Nadere informatie

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabel binnenklimaat vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 %

THISION S. UITERST SPAARZAAM Uitstekende modulatieverhouding 1:9 (1,2-9,9 kw) VOORBEELDIG EFFICIËNT Normrendement 109 % Condenserende gasketel Vermogen 1,2 kw -,5 kw THISION S Veel oudere verwarmingen genereren hoge aanvoertemperaturen die in geen enkele verhouding staan tot de effectieve warmtebehoefte. De stookfactuur

Nadere informatie

Minder, anders en efficiënter

Minder, anders en efficiënter De Zonne-arc vzw Energiezuinig anders De warmtepomp, de natuur als bron van verwarming. Willy Lievens, Z.O.T. (Zacht Onthechte Technoloog) N.U.L. (Niet Uitgebluste Leraar) Minder, anders en efficiënter

Nadere informatie

Warmtepompen. Werking warmtepomp 19-10-2015

Warmtepompen. Werking warmtepomp 19-10-2015 Warmtepompen Om een woning te verwarmen zijn diverse mileu vriendelijke mogelijkheden. Één van de mogelijkheden is een warmtepomp. Er zijn diverse verschillende soorten warmtepompen maar de proces werking

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

Warmte uit de Lucht gegrepen.

Warmte uit de Lucht gegrepen. De Lucht/Water-Warmtepomp SolvisVaero Warmte uit de Lucht gegrepen. Match Point. Het unieke warmtepompsysteem van Solvis. De nieuwe verwarming. Wist U dat men heel eenvoudig de warmte uit de omgevingslucht

Nadere informatie

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Producten Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Besturingseenheid (standaard) Afstandbediening Ruimtethermostaat 1 Eco-9

Nadere informatie

Coolwex. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater

Coolwex. warmtepompboiler voor sanitair warm water. durable water heater Coolwex warmtepompboiler voor sanitair warm water durable water heater Coolwex warmtepompboiler All-in-onesysteem voor energiezuinig baden en douchen Met een Coolwex boiler met geïntegreerde warmtepomp

Nadere informatie

WARMTEPOMPEN GROND-WATER

WARMTEPOMPEN GROND-WATER REGESS ENERGY WARMTEPOMPEN GROND-WATER Waarom is het gunstig om de warmtepomp van REGESS ENERGY te kiezen? Beperking van verwarmingskosten tot 7%, niet afhankelijk van enige brandstof, milieuvriendelijk

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de woningen in het project

Nadere informatie

Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie. Gasabsorptiewarmtepompen. Logatherm GWPL 35

Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie. Gasabsorptiewarmtepompen. Logatherm GWPL 35 Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie Gasabsorptiewarmtepompen : energie besparen, juist in de bestaande bouw De is de nieuwste schakel op het gebied van intelligente systeemoplossingen voor

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie.

Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna AQUA 300 /2 C Warmtepompboiler Haalt de warmte uit de buiten- of binnenlucht Warmtepompboiler voor sanitair warm water. De oplossing op hernieuwbare energie. Magna Aqua 300 / 2 C Warmtepompboiler

Nadere informatie

tapwater warmtepompen - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen :

tapwater warmtepompen - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen : - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen : GECERTIFICEERD RENDEMENTRECORD Het hoogste rendement ooit, zo blijkt uit de testen. Het is de eerste ventilatiewarmtepomp met EHPA-label.

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen De energie van morgen vandaag in huis Project in Rijswijk Een energieneutrale woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van

Nadere informatie

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen

De beste investering op het gebied van condensatie. >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen C o n d e n s a t i e G a s w a n d k e t e l Vivadens EASYLIFE De beste investering op het gebied van condensatie >> Gegarandeerd hoog rendement >> Warm water in overvloed >> Eenvoudig in te bouwen DE

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Danfoss Warmtepompen. Verwarm uw woning met opgeslagen zonne-energie

Danfoss Warmtepompen. Verwarm uw woning met opgeslagen zonne-energie Danfoss Warmtepompen Verwarm uw woning met opgeslagen zonne-energie Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu Warmtepompen, de technologie van de toekomst! Stelt u zich eens voor. De zonneenergie

Nadere informatie