GROEP 1 EN 2. Jij ook van mij!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GROEP 1 EN 2. Jij ook van mij!"

Transcriptie

1 GROEP 1 EN 2 Jij ook van mij! Vivian den Hollander Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven? Hartverwarmend voorleesverhaal uit de serie van Lisa & Jimmy tekeningen in kleur 32 pag. Iemand is mijn beste vriend Michel de Boer Als Beer wakker wordt ontdekt hij dat zijn koektrommeltje leeg is. Iemand moet zijn koekjes stiekem opgegeten hebben terwijl hij lag te slapen. Maar wie? Bever, Konijn, Egel en Vlaamse Gaai geven elkaar de schuld. Totdat Das ingrijpt... Prentenboek passend bij thema kinderboekenmaand Verrassend slot 32 pag. Voor mijn allerbeste vriend Marieke ten Berge Met een kar vol eikels loopt Eekhoorn door het bos. De dieren kijken hem verbaasd na. Waar heeft Eekhoorn al die eikels voor nodig? Stilletjes sluipen ze achter hem aan Prentenboek voor jonge kleuters, meest geschikt voor groep 1 op de tekeningen is veel te zien, tekst is vrij kort past goed bij thema vrienden zijn. Beroemd Willemijn de Weerd Prentenboek met een eenvoudig verhaaltje over een poes, die viool speelt en beroemd wil worden. Maar dat wil muis ook. Volgens poes moet je dan eerst ontdekken waar je goed in bent en dan oefenen om nog beter te worden. Alles speelt zich af op de daken of bovenverdiepingen van gebouwen. Er zijn alleen poezen, muizen en vogels te zien. Vrolijke, kleurige tekeningen. Verhaal waar je blij van wordt.

2 Bijzonder bezoek in de stal Juliet David Dit sfeervolle kerstprentenboek vertelt het Bijbelse kerstverhaal door de ogen van Karin de Koe. Ze staat op het punt om lekker te gaan slapen als er plotseling bezoek voor haar staldeur staat. Eerst komen de konijntjes, dan de vos. Als de dieren eindelijk in slaap zijn gevallen worden ze opgeschrikt door de herbergier die twee mensen meebrengt, het zijn Jozef en Maria. De dieren zijn getuige van de geboorte van Jezus en van de herders die op even op bezoek komen. Het wordt een nacht die Karin niet snel zal vergeten stickers - Bijbelverhalen Dit kleurrijke boek staat boordevol prachtige verhalen - van de ark van Noach tot het kerstverhaal. Teken, kleur en plak om het boek compleet te maken. Je kunt kiezen uit wel 2000 stickers! GROEP 3 EN 4 PAS OP voor de boef Bram Kasse lis heeft snoep voor de klas. een tas vol. maar help! daar is brok de boef. hij pakt de tas! en brok wil nog meer snoep. waar gaat hij naar toe? de vijf broers zijn boos. maar jip heeft een plan. kijk maar uit, brok De opvolger van Pas op voor de taart. Vrolijk verhaal. Grappige tekeningen. Bas is pupil van de week Vrouwke Klapwijk De 6-jarige Bas is gek op voetbal. Hij is dan ook heel trots dat hij pupil van de week is, maar hij vindt het ook wel spannend. Voor alle jonge kinderen die van voetballen houden. Zij zullen de emoties en spanningen die bij dit spel horen zeker herkennen. OOK VOOR MEISJES.

3 Stijn blust de brand Gisette van Dalen Stijn helpt boer Bas. Samen maken ze het hek en samen rapen ze eieren. Stijn zorgt ook voor Sjiep, het schaap. Maar dan ziet Stijn iets ergs. Er komt rook uit de schuur! Derde deel over Stijn. Bij elk hoofdstuk een reactie/vraag van Sjiep. Superklas Janny den Besten Als Jolien hoort dat er een nieuw meisje Lara in haar klas komt, biedt ze meteen aan om haar te helpen bij alle nieuwe dingen. Maar als het pauze is, wil Lara met iedereen spelen. Kan dat wel tegelijk? Er komt in elk geval heel veel ruzie van in de klas en daar is meester Van Zessen helemaal niet blij mee. Een leuk, vlot geschreven, herkenbaar leesboek over de tweeling Jens & Jolien, hun supergezellige klas (nou ja, meestal) en het nieuwe klasgenootje Lara. De schuur in vuur en vlam Mirjam Moree Midden in de nacht wordt Otto wakker. Een sirene! Dat is deze week al de vierde keer. Papa gaat bij de brand kijken. De volgende dag vraagt Otto: Hoe was het bij de brand? U bleef heel lang weg en u ruikt ernaar. Het was een grote brand, vertelt papa. Weer een schuur. En weer aangestoken. Otto vertelt het aan Emma. Emma schrikt. Als ze maar van de schuur van Villa Vrolijk afblijven! Samen met Vera bedenken Otto en Emma een plan om de brandstichter af te schrikken. Maar of het helpt Mees en Tijn en het geheim van de roeiboot Ina van der Beek Mees en Tijn logeren bij opa en oma. Ze maken grote plannen: zwemmen in de plas achter het huis, naar het onbewoonde eiland varen, vissen.. Als ze iemand vroeg in de morgen een zak in het water zien gooien, gaan ze op onderzoek uit. Dat is het begin van een groot avontuur.

4 Esther is dapper Angelique Bos Ester is dapper is een spannend en grappig leesboek op avi-niveau M4. Kinderen van ongeveer 6/7 jaar (midden groep 4) kunnen dit boekje zelf lezen. Geschikt voor jongens en meiden. Vos en Haas- Het maatje van Haas Sylvia Vanden Heede Pluim heeft twee koffers vol kleren. Die zijn voor Haas. Want haar roze jurk is zo uit de mode! 'Je moet alles passen', zegt Pluim. Vos mag er niet bij zijn. Want jurken passen is iets voor vriendinnen. En Vos is geen vriendin! Maar wat is hij dan wel? Juf Fiep - val niet van dat vlot Corien Oranje Groep 3 heeft zo hard gewerkt dat juf Fiep besluit dat het tijd is voor wat anders. Ze gaat met haar groep naar de beek, en daar mogen de kinderen een vlot bouwen. Deel twaalf in de vrolijke en avontuurlijke avi-thrillerreeks over juf fiep en haar dappere groep 3. Met humoristische illustraties van Marja Meijer.

5 GROEP 5 EN 6 Dwarrelletters Simone Foekens Maartje staat voor een probleem. Elke dag weer. Hoe ze ook haar best doet, ze weet nooit zeker of er echt staat wat zij leest. Waarom dwarrelen de letters altijd voor haar ogen of wisselen ze stiekem van plek? Als ze op school een project gaan doen, bruist ze van de ideeën. Daar kan ze tenminste lekker mee meedoen! Onverwachts ontdekt ze het geheim van de stoere opa van Tim, dat alles met haar eigen probleem te maken heeft. Wat moet ze doen? Wat gebeurt er als opa's geheim bekend wordt? Grijp de dief Hans Mouthaan Thijs helpt mee om rolcontainers uit te pakken inde supermarkt van zijn vader. Oom Henk helpt ook mee. Opeens is er lawaai. Oom Henk pakt een winkeldief in zijn kraag. Thijs stelt zich achter de container een beetje verdekt op. Hij wil niet gezien worden door de winkeldief. Later die week brengt Thijs folders rond in de Roerdompflat. Als de lift opengaat stapt daar de winkeldief uit. Dus hier woont hij, zo dichtbij, denkt Thijs. Waar gaat hij heen en wat gaat hij doen? Thijs wil alles weten en begint een zoektocht. Niemand weet van die zoektocht. Niemand weet dan ook waar Thijs is als hij op een avond niet thuiskomt Funny Omnibus 2 Evelien van Dort Drie delen van de Funny-serie nu in een aantrekkelijke omnibus. In deze omnibus zijn drie succesvolle Funnyboeken samengevoegd: Funny in het bos, Funny en Pluk en Funny wint. Lekker dik boek (296 blz), voor wie van paarden houdt. Iza, Onrust op de manege Simone Foekens Het is zomervakantie op manege 'In Galop'. Het vakantiepark zit vol gasten. Het is gezellig en er is altijd wel iets te doen. Maar dan beginnen er spullen te verdwijnen. Vreemd, vindt Iza. Want papa is altijd voorzichtig met zijn portemonnee. En Job is heel zuinig op zijn mobiel. Een van de kinderen doet erg vervelend. Iza vertrouwt het niet als hij in de buurt van de paarden komt. Wat is er toch allemaal aan de hand?

6 Red de Rhino Liesbeth van Binsbergen Jurre en Jasmijn zijn alweer bijna een jaar kinder-dierecteur van Zoopark. Binnenkort zal hun opvolger bekend worden, maar daar willen ze nog niet aan denken. Gelukkig mogen ze eerst samen met meneer De Jong op reis naar Animal Park, voor een uitwisselingsprogramma met rhino's (neushoorns). Maar tijdens hun eerste nacht in Engeland gebeurt er iets verschrikkelijks. Een van de neushoorns is gedood en zijn hoorn is met een kettingzaag verwijderd. Jurre en Jasmijn zijn woest! Ze zetten alles op alles om de daders te vinden. Red de rhino is het tiende en laatste deel in de Zookids-serie. Onderduikers op Texel Gerbrand Fenijn Het is oorlog, de Duitsers zijn de baas op Texel. De broers Biem en Dikkie beleven een aantal angstige avonturen. Ze vinden een gewonde man: wie zou het zijn en hoe is hij op Texel terechtgekomen? Het geheim van het vreselijke vissenvergif Bert Wiersema Op een dag drijven alle vissen in het aquarium op school dood in het water. Koos mag van de directeur op onderzoek uit. Hij wil de dader graag vinden, want alle kinderen verdenken Koos ervan de vissen te hebben vergiftigd! Hebben de nieuwe schoolschoonmakers ermee te maken? Of heeft Mindy, die hem beschuldigt, afwasmiddel in het aquarium gedaan? Koos beseft dat hij al zijn kennis over Sherlock Holmes hard nodig zal hebben om zijn onschuld te bewijzen. ' Daan en Femke - Spanning aan de Grens Jan van den Dool 'Hoi,' zegt een jongen. 'Ik ben Coen, en dit is mijn zus Julia. Wij willen een soort van eigen dorp bouwen op de camping. Doen jullie mee?' Daan en Femke zijn meteen enthousiast. 'We mogen hout halen uit de oude boerderij die op het campingterrein staat,' vertelt oen. 'Die wordt binnenkort toch gesloopt.' Nieuwsgierig als ze zijn gaan Daan en Femke meteen snuffelen in de boerderij. En dan ontdekken ze dat daar meer te vinden is dan alleen oud hout... Maar algauw blijkt dat zij niet de enigen zijn die weten dat de boerderij een geheim verbergt. Wat voeren die mensen op het camperveld in hun schild? Met z'n vieren gaan ze op onderzoek uit. En dat blijkt niet zonder risico's.

7 GROEP 7 EN 8 In de greep van de vijand Gerbrand Fenijn Het is oorlog en Lars en zijn zusje Olga kunnen niet naar huis terug. Oom Folke weet hen te redden. Zij mogen bij hem wonen in zijn woning bij de Noordzee. Daar trekt Lars veel op met zijn neef Wolf. Wolf neemt hem mee naar de Stormbrigade, een groep jongens die willen meevechten met de Duitsers. Lars vindt het leuk om met hen te zingen, speerwerpen en worstelen. Maar Wolf is niet tevreden. Hij zet Lars steeds verder onder druk en wil dat hij zich opgeeft voor de Duitse geheime dienst. Dat wordt Lars teveel. Hij vlucht weg en duikt onder. Maar dan beginnen de problemen pas echt... De Gouden Speld 1, David en Mirjam Martine Jonker Kapernaüm, ergens aan het begin van de jaartelling. De 12-jarige David let op een dag niet goed op zijn broertje, waardoor deze ernstig gewond raakt. David voelt zich zo schuldig, dat hij zich terugtrekt. In een poging om zijn fouten te herstellen, komt hij in contact met verkeerde mensen en raakt hij steeds dieper in de problemen. Dan hoort hij van een rondtrekkende rabbi die al heel veel mensen genezen heeft. En wat is er eigenlijk met de gouden speld van zijn nichtje Mirjam? Wat heeft die speld met de rabbi te maken. Wereld vol gevaar Lianne Biemond Nederland - Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie schuift Richard een werkboek naar Daniël. In een hoekje heeft hij iets geschreven. Ik weet hoe je zelf megaknallers kunt maken! In een schuurtje gaan ze samen aan de slag. Als laatste hoeven ze alleen nog een rotje in de buis te tikken. Dan schiet er een steekvlam omhoog... India - Elke dag gaat Kishan naar zijn werk. Uur na uur pakt hij lucifers in. In de wijk waar hij werkt, wordt ook vuurwerk gemaakt. Op een dag gaat het ontzettend mis... Klem Hans Mijnders Jenthe is boos als ze hoort dat sommige mensen haar vriend Lars zwartmaken. Ze zijn gewoon jaloers! Zoiets zouden ze nooit zeggen als ze Lars zo goed kenden als zij. Als Lars in de problemen komt, blijft zij in hem geloven. Toch zitten sommige dingen haar niet lekker. Waar haalt Lars het geld vandaan voor de dure cadeautjes die ze van hem krijgt? En waarom waarschuwden twee meisjes haar voor hem? Dan vraagt Lars haar om erg ens mee te helpen. Jenthe wil niet, maar kan ze nog wel weigeren?

8 Lifeliner 2 en de Friese eend Adri Burghout Op een dag ziet Timo inbrekers bij het huis aan de overkant. Tijdens een vlucht met de traumahelikopter ziet hij een vreemde vlek in een maïsveld. Op de gevonden camera van de vernielde drone van zijn vriend blijkt het om een soort wiet te gaan, namelijk 'Frysian Duck'. Er komt echter eerst nog een brand in het huis aan de overkant voordat de Lifeliner 2 naar een schietincidentslachtoffer moet, dat maakt dat alle puzzelstukjes in elkaar passen. Keet! Leanne van Spronsen Keet is 10. 'Bijna 11!' zegt ze zelf altijd. Ze heeft zo'n zin in de projectavond op school dat ze bijna niet kan wachten tot het zover is. En nog leuker is dat de buurvrouw een puppy heeft. Die zij mag uitlaten! Maar verder... is er niets gewoon thuis. Haar zus Ava is ziek. Soms wilde Keet dat ze zelf even ziek kon zijn in plaats van Ava. Maar ze is ook boos. Omdat ze alleen naar de projectavond moet. Omdat papa en mama geen tijd voor haar hebben. Omdat Ava ziek is. Keet vindt het superstoer als ze een dag met haar broer op pad gaat naar de kazerne. Als ze aan het eind van de dag weer thuiskomen, staat er een ambulance voor de deur... Brandgevaar Teunie Suijker Serie 'Manege De Driesprong' - 4 In de voorjaarsvakantie gebeurt er van alles op De Driesprong. Mirja en Debbie vinden het vreselijk als de pony Pepsi erg ziek wordt. Durven ze een moeilijke beslissing te nemen? Debbie is onzeker over haar verkering met Marijn. Vindt hij haar wel écht leuk? Plotseling wordt op allerlei plekken in het rivierdorp brand gesticht. De branden komen steeds dichter bij de manege... Een klas in vuur en vlam Maarten Brand Renze baalt. De nieuwe school valt tegen. Wennen gaat niet vanzelf. Dan komt er ook nog een heel opvallende nieuwe klasgenoot bij: Lucas. Maar wat heeft zijn vriend Vincent tegen de nieuwe jongen? Het is toch niet eerlijk om te doen alsof Lucas niet bestaat? Als Renze en Lucas vrienden worden, gaat er van alles fout. Wat is er vijf jaar geleden gebeurd? Welk geheim heeft Vincent? Renze komt de waarheid te weten, maar op een andere manier dan hij dacht.

9 De Majesteit van het BelangRijk Anke van der Pol De majesteit van het BelangRijk ligt al bijna 68 weken op bed. Ziek. En woest op iedereen. Dokter Stethoscoop en zijn drie vrienden proberen alles om haar gezond te krijgen. Helaas, niets helpt. Hun enige hoop is een eeuwenoud recept, maar als hare majesteit daarvan hoort, wordt ze zo kwaad dat ze de dokter het paleis uitstuurt. En die vertrekt, maar niet zonder de geheime envelop mee te nemen... Verweven in het verhaal ontdekken de lezers een aantal leuke creatieve opdrachten om zelf te doen, zoals onzichtbare inkt maken.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Eindoordeel: Warm aanbevolen, doch gezien de doelgroep niet geschikt als geschenk voor de zondagsschool. J. van der Meulen

Eindoordeel: Warm aanbevolen, doch gezien de doelgroep niet geschikt als geschenk voor de zondagsschool. J. van der Meulen In het begin serie Kijk en luister door Laura Zwoferink Illustraties: Jaap Kramer Uitgeverij Den Hertog Kartonboekje van 14 blz. Geschikt voor: peuters vanaf 18 maanden Prijs: 4,90 Bijbelgetrouw wordt

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar

Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Leesboeken voor de leeftijd van 8 t/m 10 jaar Geen geheimen meer, door Thea Zoeteman-Meulstee Illustraties: Melanie Broekhoven Uitgever: Den Hertog, Houten 86 blz. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (avi

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

door Sebastiaan Heins

door Sebastiaan Heins door Sebastiaan Heins 3 2 e druk november 2012 Sebastiaan J.R. Heins - 23 mei 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Verhalen uit. Oost-Europa. naverteld door Sandra van der Stege

Verhalen uit. Oost-Europa. naverteld door Sandra van der Stege Verhalen uit Oost-Europa naverteld door Sandra van der Stege 8 De draak van Krakau Een verhaal uit Polen De draak van Krakau is een volksverhaal uit Polen. In het Pools heet het Smok Wawelski. Het verhaal

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen Alieke Bruins Waddengoud Met tekeningen van Samme Reijnders theaterlezen Wij spelen mee in dit boek Guusje Hoi, ik ben Guusje. Ik ben 9 jaar. In de vakantie, en soms ook in het weekend, ga ik met mijn

Nadere informatie

Lieke is verliefd Lees ook de andere boeken over Lieke: Lieke in de hoofdrol Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

Een spannende ontsnapping

Een spannende ontsnapping Botel Bibalo Vivian den Hollander Een spannende ontsnapping Met illustraties van Juliette de Wit Van Holkema & Warendorf ISBN 978 90 00 33762 0 NUR 282 2014 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Keetje zucht. Wat duurt het lang! Maar wacht... Daar komt een auto de straat in rijden. Hij stopt achter de verhuiswagen en er stappen twee mensen

Keetje zucht. Wat duurt het lang! Maar wacht... Daar komt een auto de straat in rijden. Hij stopt achter de verhuiswagen en er stappen twee mensen De verhuiswagen Mama! Keetje staat voor het raam. Ze wijst naar buiten. Er staat een grote auto voor het huis! Mama komt naast Keetje staan. Dat is een verhuiswagen. We krijgen vandaag nieuwe onderburen.

Nadere informatie

Carnaval Mieke is al heel vroeg wakker want vandaag vieren ze op school carnaval. Ze heeft heel lang nagedacht over hoe ze verkleed zal gaan. Eerst wilde ze als danseresje. Daarna dacht ze dat een prinsesje

Nadere informatie

Taalbewustzijn: Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Klankgroepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een woord

Taalbewustzijn: Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Klankgroepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een woord Auditieve oefeningen bij het thema: Vriendschap Boek van de week: 1: Vriendjes; Mies van Hout 2: Vriendjes; Eric Carle 3; Twee vechtende eekhoorntjes; Rachel Bright 4; Grote Beer en Kleine Bever; Rian

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

Jan Klaassen en de gestolen ring. Koning, Prinses, Jan Klaassen, Katrijn, Boef, Agent, Buurvrouw.

Jan Klaassen en de gestolen ring. Koning, Prinses, Jan Klaassen, Katrijn, Boef, Agent, Buurvrouw. Poppenkastspel: te spelen op het toneel door volwassenen, ouders en leerkrachten, gebaseerd op de poppenkast van Jan Klaassen. Opgevoerd tijdens Carnaval in de Vrije School, Driebergen. Duur: ruim een

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Welkom in Caddum Mijn vrienden heten Henk en Gijs. De achternaam van Henk is Van Brakel. Maar iedereen noemt hem Henk van Henk en Aartje. Dus Henk zij

Welkom in Caddum Mijn vrienden heten Henk en Gijs. De achternaam van Henk is Van Brakel. Maar iedereen noemt hem Henk van Henk en Aartje. Dus Henk zij Inleiding Vroeger woonde ik in Caddum. Ik ben daar niet geboren. Maar ik woon daar vanaf mijn derde jaar. Caddum is een klein dorp op de Veluwe. Echt een boerendorp. De meeste mensen in het dorp zijn boer.

Nadere informatie

1. Richard en Marnix

1. Richard en Marnix 1. Richard en Marnix Bim... bam... bim... bam. De torenklok slaat zeven keer. In het huis van Richard gaat een lamp aan. Ook in het huis van Marnix brandt al licht. Marnix en Richard zijn even oud. Ze

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG maandag 1 JANUARI NIEUWJAARSDAG DIEP IN DE ZEE Mama tonijn en haar kinderen zwemmen vrolijk rond in de zee. Plotseling zien ze een onderzeeër voorbijvaren. Hé mama, wat is dat voor een raar ding? vraagt

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld Boekverslag door M. 1754 woorden 9 maart 2013 6,3 137 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek, Thriller & Detective Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Titel: Verstrikt Schrijver: Mel

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Je kind als tolk? Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Dit is Yara. Ze is 10 jaar oud. Yara woont 1 jaar in Nederland. Ze woont hier met haar vader, twee broertjes en haar moeder Suzan. Yara gaat naar school.

Nadere informatie

Een knipoog van tante Wilma

Een knipoog van tante Wilma 1 Een knipoog van tante Wilma Mag de slagroom er al op? Lisa houdt de spuitbus slagroom schuin boven de appeltaart. Nog niet, zegt mama. Ze zet een houten dienblad op het aanrecht. Als oom Johan en tante

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

1. Spugen in de nacht

1. Spugen in de nacht Inhoud 1. Spugen in de nacht 2. Als dat maar goed komt 3. Dalitso weet raad 4. Toch te laat? 5. Ook dát nog 6. Tione mag niet mee 7. Mama is boos 8. Tovermedicijn 9. Is er nog iets dat helpt? 10. Onverwacht

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl isbn 978 90 216 7308 0 / nur 277 Tekst: Hans Kuyper en Janny van der Molen 2014 Illustraties: Els van Egeraat 2014 Vormgeving:

Nadere informatie

KABOEM! kindertheater. www.kindertheaterkaboem.nl

KABOEM! kindertheater. www.kindertheaterkaboem.nl KABOEM! kindertheater De voorstellingen van kindertheater KABOEM! worden geschreven, geproduceerd en gespeeld door broer en zus, Stefan en Judit Wolters. Voor meer informatie, foto s, filmpjes, prijzen

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat:

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat: Wat is Boekstart/Boekenpret?: Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is taalontwikkeling te

Nadere informatie

Robin. en het geheim van Dee en Aa

Robin. en het geheim van Dee en Aa Robin en het geheim van Dee en Aa Het geheim van Dee en Aa In dit kinderboek volgen we Robin die op zoek gaat naar de dief die haar fiets heeft gestolen. Met behulp van een forensisch expert komt ze achter

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd!

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Slapen moet, naar school gaan moet. En vrij zijn, doen wat je wilt, dat moet ook. Dat staat zelfs in een afspraak tussen heel veel landen. Kinderen hebben recht op vrije tijd. Mireille

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland Bibliotheek Montferland 2019-2020 Wat is? is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren,

Nadere informatie

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit Preekje - Gezinsdienst Jubilate - 22 april 2018-10.00 uur Ik ben de goede herder Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Johannes 10:11-16 (Bijbel in Gewone Taal) Gemeente van onze Heer, Jezus Christus,

Nadere informatie

1 Dit mag niet gebeuren!

1 Dit mag niet gebeuren! Inhoud 1. Dit mag niet gebeuren!... 7 2. Check die bek!... 13 3. Een superkans... 20 4. Donder en bliksem... 27 5. Kijken naar kunst... 34 6. Een verdachte vondst... 40 7. Kom maar op als je durft... 47

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

Het staat in de Bijbel in Lukas 15 vers 11-32

Het staat in de Bijbel in Lukas 15 vers 11-32 tekenboekje In dit boekje staat een verhaal. De Heere Jezus vertelde het, toen Hij op aarde was. Het is niet echt gebeurd. Maar het is ook geen gewoon verhaaltje. Het is een gelijkenis. Dat betekent dat

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Eh ja, zegt hij, dat kan ook.

Eh ja, zegt hij, dat kan ook. Simson is verliefd Zullen we schaken? vraagt Saffi ra. Goed, antwoordt Simson. Saffira pakt het schaakbord. Ze zet het tussen hen in op de grond. Ik heb een idee, zegt Simson. Hij buigt zich voorover naar

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?

- Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? Boekverslag door een scholier 1505 woorden 3 februari 2005 6.3 117 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Titel: 100% Timboektoe Schrijver: Carry Slee 1. Waarom

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

Ruben. Mijn broertje heeft epilepsie

Ruben. Mijn broertje heeft epilepsie Ruben Mijn broertje heeft epilepsie Ruben Mijn broertje heeft epilepsie Voor Deborah, Gideon en Matthias. Om samen groot te worden. Copyright 2013 Saskia Hendriks Dit is Ruben Ruben is mijn kleine broertje.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het onzichtbare licht door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands Het onzichtbare licht door Evert Hartman Boekverslag Nederlands Het onzichtbare licht door Evert Hartman Boekverslag door een scholier 2014 woorden 5,4 42 keer beoordeeld 14 juni 2001 Auteur Evert Hartman Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1982 Vak

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Leerkracht - handreiking

Leerkracht - handreiking Colofon Onderwerp: Gladys Aylward Les voor groep 1/2 Duur: 90 min. (Kan in tweeën gesplitst worden.) Aardrijkskunde China - Gladys Aylward - Pagina 1 Inleiding Deze les gaat over Gladys Aylward. Als jong

Nadere informatie

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier.

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. AKTE I Scène 1 In een Afrikaans dorpje staan wat hutjes en zijn de mensen bezig met alledaagse dingen: er wordt water gehaald, eten gemaakt, kinderen spelen buiten...

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger. Als voorbereiding op deze les kunt u het digitale boek Mus op het

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur!

Kopieerblad 1. Wil jij ook ooit een droomhut? Begin dan nu alvast te sparen, want een droomhut is erg duur! Kopieerblad 1 Een boomhut bouwen is leuk werk. Daarom zijn er grote mensen die voor hun beroep hutten bouwen. Die mensen hebben een bedrijf. Daar kun je een boomhut bestellen. Ga je naar dat bedrijf toe?

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Verhalen die de Here Jezus als kind hoorde: David, Saul en Jonatan Nadat hij Goliat had verslagen en de Filistijnen

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<<

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<< Ik en mijn familie Hoe ziet dit thema eruit? Vanaf week 18 (maandag 29 april) t/m week 23 (vrijdag 7 juni) gaan we bezig met het thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen

Nadere informatie

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland. Kinderbijbel

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland.  Kinderbijbel Kinderbijbel 2017 SpecialBooX, Zuid-Beijerland www.specialboox.nl Kinderbijbel Tekst: Simone Foekens Illustraties: Melanie Broekhoven Ontwerp en vormgeving: SpecialBooX Simone Foekens met illustraties

Nadere informatie

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg Lesbrief De familieblues Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

Lucas 2:10 Kerst: nooit meer bang!

Lucas 2:10 Kerst: nooit meer bang! Lucas 2:10 Kerst: nooit meer bang! Wees niet bang, zegt de engel tegen de herders. Niet zo gek: God is een God om bang van te worden. Maar dat wil hij niet. Daarom komt hij naar ons toe als een ontwapenende

Nadere informatie

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die bij dat hoofdstuk

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

1. De tuin wordt opgeruimd

1. De tuin wordt opgeruimd 1. De tuin wordt opgeruimd Wat gaan jullie doen? vraagt mama. Ze is iets lekkers aan het maken: zoute bolletjes. Dat doet ze elke vrijdagmiddag als Joas, Aron en Lisa uit school komen. Vaak helpt een van

Nadere informatie

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje Kijk, de vogel zingt vertelt het verhaal van Jet die een doof zusje krijgt. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt haar zusje Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet.

Nadere informatie

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E Woordzoeker G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E J M U B H S E R R H M N O I S O Z R D R D E E

Nadere informatie

Zippy s Vrienden Partnership for Children. All rights reserved. proefpakket

Zippy s Vrienden Partnership for Children. All rights reserved. proefpakket Zippy s Vrienden 2007 Partnership for Children. All rights reserved. proefpakket MODULE 1 GEVOELENS Verhaal 1: Allemaal gevoelens Les 1: Je verdrietig voelen of blij zijn Les 2: Je boos voelen Les 3: Je

Nadere informatie

zondag, 23 december 4 e advent

zondag, 23 december 4 e advent zondag, 23 december 4 e advent In verwachting De profeet Micha vertelt dat een vrouw een kind zal krijgen. Dat kind zal als een herder voor mensen zorgen. Hij komt uit Betlehem! En dat kind is Jezus. En

Nadere informatie

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!

Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Naima El Bouzidi & Sun Jung Hwang Tekst Naima El Bouzidi Tekeningen Sun Jung Hwang Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten! Wist jij dat...

Nadere informatie

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival Zombie! Tommy Donbavand Met tekeningen van Tom Percival Spannend Zombie! Een boek uit de serie Piraatjes Oorspronkelijke titel: Zombie! Oorspronkelijke uitgever: Barrington Stoke Ltd Auteur: Tommy Donbavand

Nadere informatie