Zondag 11/06 Dank voor de nieuwe boeken van ds. Willem Glashouwer: De tekenen der tijden en Totdat. Bid dat deze en andere uitgaven die zicht geven op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 11/06 Dank voor de nieuwe boeken van ds. Willem Glashouwer: De tekenen der tijden en Totdat. Bid dat deze en andere uitgaven die zicht geven op"

Transcriptie

1 Juni 2017 Donderdag 01/06 Bid voor de Zomertentoonstelling in het Israëlcentrum in Nijkerk in de maanden juni, juli en augustus. Het thema is: 50 jaar herenigd Jeruzalem. Jeruzalem als centrum in de Bijbel. Als brandpunt van de politiek. Als stad van het geloof. Vrijdag 02/06 Via de president van Libanon, Michael Aoun, heeft de terreurorganisatie Hezbollah politieke en militaire invloed in ieder deel van het land, geconcentreerd aan de grens met Israël. Bid dat Israël veilig zal wonen. Zaterdag 03/06 Sabbat. Bidden voor Israël betekent ook Hem groot maken in Zijn schepping. Want in Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn. En Hij is voor alles en alle dingen hebben hun bestaan in Hem (Kolossenzen 1:15-17). Zondag 04/06 Pinksteren. Tijdens het Pinksterfeest vervulde de Heere Jezus de belofte die Hij eerder deed: Ik zal u niet als wezen achterlaten. Ik kom tot u (Johannes 14:15-25). Dank onze hemelse Vader voor Zijn heilige Geest, de Trooster, de Geest der waarheid. Maandag 05/06 Bid en dank voor de bouw van het nieuwe Israëlcentrum in Nijkerk. Er zijn nog zoveel details te regelen! Dank dat we het nieuwe pand mogen gebruiken om meer christenen bij Israël te betrekken. Dinsdag 06/06 Dank dat Israël sinds 2013 duizenden ernstig gewonde Syriërs medisch verzorgd heeft. Dit moet in het geheim gebeuren, anders zijn de Syriërs die het betreft hun leven niet zeker (Psalm 82:3,4). Woensdag 07/06 Jeruzalem hemelse eeuwigheid in aardse eindigheid. Bid Jeruzalem vrede toe vanuit Psalm 53:7 Och, dat uit Sion Israëls redding daagde! Als God een keer brengt in het lot van Zijn volk, dan zal Jacob juichen, Israël zich verheugen. Donderdag 08/06 Ethiopische Joden in Israël zijn een actie gestart om de laatste Joden uit Ethiopië naar Israël te halen, onder de slogan: Let Our People Come! (Laat Ons Volk Komen!). Bid dat ook deze alija uit Ethiopië succesvol zal zijn. Vrijdag 09/06 Bid voor organisaties die het Joods Agentschap helpen met de alija, zoals de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem en Ebenezer. Bijzonder dat vele christenen de terugkeer van Joden naar Israël herkennen uit Gods Woord en de alija ondersteunen. Zaterdag 10/06 Sabbat. Bid voor de concerten van het Holland Koor deze maand. Vandaag zingen ze in Kapelle Biezelinge, op 17 juni in Steenwijk en op 24 juni in Gorinchem. Het koor zingt tot eer van God en tot bemoediging van het volk Israël.

2 Zondag 11/06 Dank voor de nieuwe boeken van ds. Willem Glashouwer: De tekenen der tijden en Totdat. Bid dat deze en andere uitgaven die zicht geven op de tijd waarin wij leven christenen zullen bepalen bij de wederkomst van Jezus, zodanig dat zij hun leven hierop afstemmen. Maandag 12/06 De alija brengt Joden uit meer dan honderd verschillende landen en culturen bijeen in Israël. Dank dat God Zijn volk thuisbrengt. Bid dat men elkaar zal begrijpen en accepteren, zodat de Heere hen kan zegenen in het land (Psalm 133). Dinsdag 13/06 Sinds 1974 is de internationale spreker en auteur Steve Lightle betrokken bij de alija. Jeremia 32:37-42 spreekt hem daarbij bijzonder aan. In zes verzen verklaart God tien keer Zijn wil over de alija. Dank voor het profetisch woord dat in onze tijd mensen aanraakt! Woensdag 14/06 De terugkeer van het Joodse volk waarover Jesaja, Jeremia en Ezechiël spreken gebeurt in onze tijd. God wil ons gebruiken in deze profetische gebeurtenis. Steve Lightle zegt hierover: Er zijn drie dingen die u kunt doen: Bidden, Bidden en Bidden. Donderdag 15/06 Hebt dus geduld broeders, tot de komst des Heeren! (Jacobus 5:7,8). Laten we deze aansporing en bemoediging ter harte nemen en beseffen dat we mogen uitzien naar Hem die alle dingen nieuw zal maken, juist in de onrustige tijd waarin wij leven! Vrijdag 16/07 Blijf bidden voor Israël, met name voor Jeruzalem, Judea en Samaria - het hartland van Israël. Er zijn elke dag opnieuw provocerende artikelen in de media en kwetsende uitspraken van politici. Ook kan ieder moment terreur toeslaan en Joden doden of verwonden. Zaterdag 17/06 Sabbat. Als we bidden voor Israël mogen we beseffen dat voorbede een wezenlijk onderdeel is van ons gebedsleven. Gebed is geen ambulance die je in nood kunt laten aanrukken. Bidden kan altijd omdat God er altijd is. Zondag 18/06 Bid voor het werk van Aleh, een grote hulporganisatie voor meervoudig gehandicapten in Israël. Steun aan dit project is het jubileumcadeau van Christenen voor Israël voor 50 jaar Jeruzalem. Zo mogen we Mattheüs 25:40 in praktijk brengen. Maandag 19/06 Bid en dank voor de Joodse en christelijke vrijwilligers die regelmatig overlevenden van de Holocaust opzoeken. Ze doen boodschappen voor hen, gaan mee naar een arts, luisteren naar hun verhalen en bieden troost in hun diepe verdriet. Dinsdag 20/06 Brigadier Generaal Tzvika Haimovitch stelde recent dat Israël uiterst kwetsbaar blijft, ondanks dat het ultrageavanceerde raketschild nu compleet is. Projectielen met een bereik van 300 kilometer kunnen vanuit Libanon het hele land bestrijken. Bid dat Israël veilig zal wonen.

3 Woensdag 21/06 Vanuit Gaza doet zich een nieuw probleem voor: sinds kort heeft Hamas zware projectielen met een klein bereik van maar 8 kilometer. Voor het raketschild is het moeilijk om deze uit de lucht te halen. Bid dat Israël veilig zal wonen, ook in het zuiden. Donderdag 22/06 Iran heeft sinds het begin van dit jaar via Hezbollah een zogenaamde Bevrijd de Golan Brigade, gelegerd aan de Syrische kant van de Golan. Iran verspreidt daar banieren met Israël zal vernietigd worden. Bid in alle rust vanuit Jesaja 29:5. Vrijdag 23/06 Dank voor de woorden van de profeet Jesaja: Mijn huis zal een bedehuis heten voor alle volken (Jesaja 56:7b). Jeruzalem is belangrijk voor hen die geloven in God. Het Joodse volk beheert de stad en zorgt dat de stad open is voor iedereen. Het christendom en de islam kunnen hierop vertrouwen. Zaterdag 24/06 Sabbat. De 54 Afrikaanse landen zijn belangrijk voor het stemgedrag over Israël in de VN. Dank dat Israël steeds meer begrip en vriendschap ondervindt in Afrika en dat het aantal Afrikaanse christenen gestaag toeneemt. Zondag 25/06 Als een klein aantal landen (bijvoorbeeld de VS, Groot Brittannië of Australië) z n stem niet geeft aan een anti-israël resolutie in de VN, zet dit andere landen tot nadenken om ook hun stemgedrag te veranderen. Bid dat deze trend doorzet. Maandag 26/06 De Verenigde Naties hebben een maandelijks overleg over het Midden-Oosten. Dit gaat bijna altijd over Israël. Sinds president Trump aan de macht is dwingt de VS-vertegenwoordiger Nikki Haley om ook andere landen in het Midden-Oosten te bespreken. Bid dat ook dit doorzet. Dinsdag 27/06 De weg naar vrede (Jesaja 2:1-4) gaat via oorlog (Mattheüs 24:6). Markus voegt hieraan toe: 'Dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet' (Markus 13:7b). Een ogenschijnlijke tegenstelling Bid om Gods Woord te begrijpen en hoe hiervoor te bidden. Woensdag 28/06 Wij leven in een unieke tijd, nu twee ontwikkelingen plaatsvinden die nooit eerder hebben plaatsgevonden. Het evangelie gaat over de hele wereld (Mattheüs 24:14) en het herstel van Israël (Mattheüs 24:32-34). Bid dat de ogen van christenen hiervoor open gaan. Donderdag 29/06 Er is strijd en intimidatie tegen Israël over de situatie van de Palestijnen. Dit gebeurt in de VN, de Unesco, de EU, mensenrechtenorganisaties, maar ook binnen regeringen en politieke partijen. Bid voor Israël dat ze weten wat te doen met de Palestijnse kwestie, maar ook duidelijk maken dat en waarom ze blijven wonen op Bijbels grondgebied. Vrijdag 30/06 Rabbijn Eli Sadan van de nationaal-religieuze beweging heeft een oproep gedaan om het verdeelde volk van Sion te verenigen. Hij sluit de Joods-Israëlische soldaten die in Jezus geloven hierbij in. Dank voor deze ontwikkeling. Hij is het niet eens met hun geloof in Jezus, maar erkent dat ook zij hun leven op het spel zetten voor de veiligheid van Israël.

4 Juli 2017 Zaterdag 01/07 Sabbat. Dank voor de Zomertentoonstelling over de sinds 50 jaar herenigde stad Jeruzalem. Bid dat de bezoekers zo geraakt zullen worden dat ze de profeten erop na gaan lezen en opkomen voor het land en volk van Israël. Zondag 02/07 Bid de komende week voor Israël met als thema: Israël, vertrouw op God. Israël, huis van Aaron, wie de HEER vrezen, vertrouw op de HEER hun hulp is hij, hun schild (Psalm 115:9-11, NBV). Maandag 03/07 Bid om veiligheid voor het zuiden van Israël. Sinds Yahya Sinwar, de nieuwe leider van Hamas in Gaza, aan de macht is verslechtert de situatie voor de Palestijnse bevolking en wordt de dreiging voor de Israëlische bevolking groter. Dinsdag 04/07 Blijf bidden voor het zuiden van Israël! De dreiging van terreur uit de Sinaï en uit Gaza is voortdurend aanwezig. Bid dat de bewoners hun vertrouwen op God zullen stellen, daar hun rust in vinden en daar hoop uit zullen putten. Woensdag 05/07 Het is de bedoeling dat vandaag, voor de eerste keer, een Indiase premier Israël bezoekt. Premier Narenda Modi blijft tot en met morgen. Bid voor dit bezoek en voor de contacten met andere landen in het Verre Oosten, die hartelijk en zakelijk zijn. Donderdag 06/07 Als u voorbede doet voor Israël en voor andere situaties, dan is het nuttig 2 Timotheüs 3 vers 16 en 17 te lezen en in praktijk te brengen. Deze verzen handelen over Gods Woord en over volkomen toegerust zijn. Vrijdag 07/07 Zoals u weet hebben warme landen een zeer hoge luchtvochtigheid. De Israëlische start-up Water Gen haalt deze vochtigheid via een eenvoudig systeem uit de lucht en produceert daar drinkwater van! Ideaal voor zowel India als Miami. Dank dat Israël ook in dit opzicht een zegen is (Genesis 12:2,3). Zaterdag 08/07 Sabbat. Wekelijks staan actievoerders van 'docp' op de Dam in Amsterdam. Ze vertellen daar leugens en tonen bedrieglijke landkaarten aan voorbijgangers. Gelukkig staan er regelmatig ook mensen van de groep Time to Stand up For Israel. Bid voor hun veiligheid en bid dat zij veel Nederlanders en toeristen zullen bereiken. Zondag 09/07 Bid de komende week voor Israël met als thema: Eeuwig duurt Zijn trouw. Laat Israël zeggen, het huis van Aaron zeggen, wie de HEER vreest, zeggen: Eeuwig duurt zijn trouw (Psalm 118:2-4, NBV). Maandag 10/09 Christenen in Syrië en Irak, eigenlijk in het hele Midden-Oosten, verliezen niet alleen hun vaderland, maar ook hun identiteit. Bid voor de christenen daar en bid dat het Westen stopt met hun politiek van afzijdigheid. Dinsdag 11/09 Dank dat de synode van de Evangelische Kirche Deutschland (EKD) vergeving heeft gevraagd aan de Joodse gemeenschap, voor het leed dat hen is aangedaan door de vijandige denkpatronen in de geschriften van Maarten Luther.

5 Woensdag 12/07 In deze vakantieperiode bezoekt u allerlei steden in Nederland en in andere landen. Zorg dat u informatie heeft over de Joden die er gewoond hebben of er nog wonen. Bid dat hun geschiedenis recht wordt gedaan en bid voor de Joodse gemeenschappen. Donderdag 13/07 Bid voor de veiligheid en voor de toekomst van de christenen in het Midden-Oosten. Bid voor Europarlementariër Bas Belder (CU-SGP), die in het Europarlement al jaren opkomt voor deze christenen, maar ook Israël een duidelijke stem geeft. Vrijdag 14/07 Sinds de jaren '60 zijn er in Nederland honderden allochtone kerken ontstaan van gelovigen uit de hele wereld: uit Afrika, het Midden-Oosten of Oost-Europa. Bid dat ook in deze geloofsgemeenschappen de Bijbel onderzocht wordt op het herstel van Israël. Zaterdag 15/07 Sabbat. Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, En ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem (Openbaring 21:1-4). Zoals het nieuwe Jeruzalem een prominente rol zal spelen in de toekomst, zo heeft het huidige Jeruzalem een unieke positie in onze wereld. Dank voor deze openbaring en bid om inzicht hierover. Zondag 16/07 Bid de komende week voor Israël met als thema: Geprezen zij de HEER. Huis van Israël, huis van Aaron, huis van Levi, wie de HEER vrezen, prijs de HEER. Geprezen zij de HEER op Sion, hij die zijn woning heeft in Jeruzalem (Psalm 135:19-21, NBV). Maandag 17/07 Vandaag vertrekt een jongerengroep van Isreality naar Jeruzalem. Ze blijven tot 27 juli in Israël om het land te ontdekken, mensen te ontmoeten en vrijwilligerswerk te doen. Bid dat de jongeren Gods plan met Israël mogen inzien. Dinsdag 18/07 Het is geweldig dat er gasvoorraden zijn gevonden voor de kust van Israël: een zegen voor de economie en goed voor de handel met andere landen! Ook deze gasvelden moeten beschermd worden - uw gebed hiervoor. Woensdag 19/07 Laat mijn gebed als reukoffer voor uw aangezicht staan (Psalm 141:2a). Doe voorbede zodat het Woord licht op uw pad wordt. Onderdruk wellust en begeerte, weest waakzaam. Gebruik uw tijd goed, zoek God en schuil bij Hem. Donderdag 20/07 Zes strategieën waarmee de boze, de mensenleugenaar vanaf den beginne, probeert Gods plannen voor Israël te ontwrichten en tegen te werken zijn: 1) Breng Israël intellectueel in diskrediet. 2) Reduceer de omvang van het land. Vrijdag 21/07 3) Leg enorme druk op Israëls premier. 4) Beschadig de rol van het leger (IDF). 5) Breng de staat financiële schade toe. 6) Pak Israël al zijn vrienden af. Wij mogen in onze voorbede God vragen in te grijpen zodat Hij tot Zijn doel komt met Israël!

6 Zaterdag 22/07 Sabbat. In Jesaja 40:9-11 staat 'Zie, hier is uw God!' en 'Hij zal als een herder Zijn kudde weiden'. Wat een prachtige beloften voor de steden van Juda, om uw liefde te uiten in uw gebeden voor het Joodse volk tijdens deze sabbat. Zondag 23/07 Bid de komende week voor Israël met als thema: Met de naam van de HEER. Alle volken hadden mij ingesloten, ze sloten mij van alle kanten in, ze sloten mij in als een zwerm bijen ik weerstond ze met de naam van de HEER (Psalm 118:10-12, NBV). Maandag 24/07 Wilt u vandaag bidden voor de vakantieperiode van de medewerkers van Christenen voor Israël in Nederland en in andere landen? Dat het echt een tijd van recreëren (herscheppen) zal zijn. Opkomen voor Israël is een mooie opdracht, maar ook zwaar. Dinsdag 25/07 Het herstel van Israël en de strijd hierover door de volken heeft alles te maken met de komst van Jezus en Zijn Koninkrijk van vrede en gerechtigheid. Laten we dit altijd in gedachten houden als we bidden voor de toekomst van Israël als land en volk Woensdag 26/07 Bid voor de bijna 50 internationale afdelingen van Christenen voor Israël - van Albanië tot Nieuw Zeeland en van Brazilië tot Zambia. Dank voor de duizenden predikanten en kerkgangers die bereikt worden en de boodschap over Israël mogen doorgeven. Donderdag 27/07 Bid dat deze zomertijd door theologen en predikanten gebruikt zal worden om de profetische boeken van de Bijbel te lezen. Want hier begint het vaak: Gods Geest raakt hen aan die onderzoek doen (Openbaring 1:4-8). Vrijdag 28/07 Begin mei zijn de duizenden Israëlische militairen herdacht die zijn omgekomen in de vele oorlogen. Bid om troost en bemoediging voor de nabestaanden en gewonden die de pijn en het verdriet hierover altijd met zich mee dragen. Zaterdag 29/07 Sabbat. Dank dat, naast opgravingen over de Nabateërs in de Arava-woestijn en een Romeinse weg bij Beit Shemesh, er tientallen mikva's zijn opgegraven onder de stadsmuur van Jeruzalem naast het Tempelplein. Een overduidelijk bewijs van Joodse aanwezigheid toen. Zondag 30/07 'Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid' (Hebreeën 13:8). Dank dat we vanuit dit geloof mogen bidden voor de armen in Israël, die ruim 30% van de bevolking uitmaken. Onderneem waar mogelijk zelf actie. Maandag 31/07 Doe voorbede dat de macht van Iran ingeperkt zal worden! De machtspolitiek van dit land is zeer gevaarlijk voor Israëls bestaan. Vooral de invloed op andere landen (Syrië) en terreurorganisaties (Hezbollah). Neem dit gebedspunt heel ernstig.

November 2016 Woensdag 01/11 Woensdag 02/11 Donderdag 03/11 Vrijdag 04/11 Zaterdag 05/11 Zondag 06/11

November 2016 Woensdag 01/11 Woensdag 02/11 Donderdag 03/11 Vrijdag 04/11 Zaterdag 05/11 Zondag 06/11 November 2016 Woensdag 01/11 Volgens het Israëlische leger zijn er dit jaar enkele tientallen raketten vanuit Gaza neergekomen in de omgeving van Sderot (19.000 inwoners). Gelukkig zonder ernstige schade.

Nadere informatie

Mei 2018 Dinsdag 01 mei Woensdag 02 mei Donderdag 03 mei Vrijdag 04 mei Zaterdag 05 mei Zondag 06 mei Maandag 07 mei

Mei 2018 Dinsdag 01 mei Woensdag 02 mei Donderdag 03 mei Vrijdag 04 mei Zaterdag 05 mei Zondag 06 mei Maandag 07 mei Mei 2018 Dinsdag 01 mei Een tekst die de situatie in Gaza feilloos weergeeft is Spreuken 29:2: 'Als rechtvaardigen groot worden, verblijdt het volk zich, maar als een goddeloze heerst, zucht het volk.'

Nadere informatie

April 2018 Zondag 01 april Maandag 02 april Dinsdag 03 april Woensdag 04 april Donderdag 05 april Vrijdag 06 april Zaterdag 07 april

April 2018 Zondag 01 april Maandag 02 april Dinsdag 03 april Woensdag 04 april Donderdag 05 april Vrijdag 06 april Zaterdag 07 april April 2018 Zondag 01 april Pasen. De laatste belofte van onze opgestane Heer die de evangelist Mattheus aan ons doorgeeft is: 'En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen.'

Nadere informatie

September 2018 Zaterdag 01 september Zondag 02 september Maandag 03 september Dinsdag 04 september Woensdag 05 september Donderdag 06 september

September 2018 Zaterdag 01 september Zondag 02 september Maandag 03 september Dinsdag 04 september Woensdag 05 september Donderdag 06 september September 2018 Zaterdag 01 september Sabbat. Bid voor ds. Willem Glashouwer die de komende tijd in de Filipijnen en in Thailand is voor contacten en voor onderwijs. Dank dat, nu Israël zich steeds meer

Nadere informatie

Juni 2018 Vrijdag 01 juni Zaterdag 02 juni Zondag 03 juni Maandag 04 juni Dinsdag 05 juni

Juni 2018 Vrijdag 01 juni Zaterdag 02 juni Zondag 03 juni Maandag 04 juni Dinsdag 05 juni Juni 2018 Vrijdag 01 juni Het regime in Iran is uit op de totale vernietiging van de staat Israël. Bid dat God deze macht verbreekt. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden,

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Maart 2019 Vrijdag 01 maart Zaterdag 02 maart Zondag 03 maart Maandag 04 maart Dinsdag 05 maart Woensdag 06 maart Donderdag 07 maart

Maart 2019 Vrijdag 01 maart Zaterdag 02 maart Zondag 03 maart Maandag 04 maart Dinsdag 05 maart Woensdag 06 maart Donderdag 07 maart Maart 2019 Vrijdag 01 maart Israël heeft voortdurend te maken met drie fronten, namelijk Libanon, Syrië en de Gazastrook. Dit zijn geen kleine dreigementen, want op alle drie de fronten staan de raketten

Nadere informatie

Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Zondag 02/10 Maandag 03/10 Dinsdag 04/10 Woensdag 05/10 Donderdag 06/10

Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Zondag 02/10 Maandag 03/10 Dinsdag 04/10 Woensdag 05/10 Donderdag 06/10 Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Sabbat. Bid voor de militairen aan de grens met Libanon en Syrië. Bid om open ogen en oren voor hen die de uitkijkposten bemensen en om veiligheid en bescherming van de bevolking

Nadere informatie

Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Donderdag 02 augustus Vrijdag 03 augustus Zaterdag 04 augustus Zondag 05 augustus Maandag 06 augustus

Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Donderdag 02 augustus Vrijdag 03 augustus Zaterdag 04 augustus Zondag 05 augustus Maandag 06 augustus Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Bid voor de zomertentoonstelling 'Wereldwonder Israël', tot eind deze maand te zien in Nijkerk. Dank voor het wonder van 70 jaar onafhankelijke staat Israël. Voor de

Nadere informatie

Zaterdag 02 februari Sabbat. O God, neem mijn gebed ter ore, verberg U niet voor mijn smeken. (Psalm 55:1)

Zaterdag 02 februari Sabbat. O God, neem mijn gebed ter ore, verberg U niet voor mijn smeken. (Psalm 55:1) Februari 2019 Vrijdag 01 februari ZUID-ISRAËL Afgelopen maanden is het onrustig geweest in het zuiden van Israël door raketaanvallen van Hamas. Bij de aanvallen vielen gewonden en ook een dode. Bid dat

Nadere informatie

Juli 2018 Zondag 01 juli Maandag 02 juli Dinsdag 03 juli Woensdag 04 juli Donderdag 05 juli Vrijdag 06 juli Zaterdag 07/07

Juli 2018 Zondag 01 juli Maandag 02 juli Dinsdag 03 juli Woensdag 04 juli Donderdag 05 juli Vrijdag 06 juli Zaterdag 07/07 Juli 2018 Zondag 01 juli In Lukas 2:36-38 lezen we over Anna, een profetes die dag en nacht vast en bidt, en spreekt over Jezus Messias tot anderen die uitzagen naar de verlossing van Jeruzalem. Wij mogen

Nadere informatie

Zaterdag 04 mei Sabbat. Bid voor de soldaten van het Israëlische leger, die na diensttijd vaak kampen met trauma s en onverwerkte ervaringen.

Zaterdag 04 mei Sabbat. Bid voor de soldaten van het Israëlische leger, die na diensttijd vaak kampen met trauma s en onverwerkte ervaringen. Mei 2019 Woensdag 01 mei Vandaag gaat de nieuwe zomertentoonstelling van Christenen voor Israël open. De tentoonstelling gaat over verschillende belangrijke Bijbelse plaatsen. Bid dat deze tentoonstelling

Nadere informatie

April 2019 Maandag 01 april Dinsdag 02 april Woensdag 03 april Donderdag 04 april Vrijdag 05 april Zaterdag 06 april Zondag 07 april

April 2019 Maandag 01 april  Dinsdag 02 april Woensdag 03 april Donderdag 04 april Vrijdag 05 april Zaterdag 06 april Zondag 07 april April 2019 Maandag 01 april VERKIEZINGEN De verkiezingen voor een nieuw Israëlisch parlement staan gepland op 9 april. Deze verkiezingen zijn cruciaal omdat Israël door alle internationale ontwikkelingen

Nadere informatie

Les 8 voor 24 november 2018

Les 8 voor 24 november 2018 EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018 Het delen van een gemeenschappelijke leerstelling is een verbindend element (Handelingen 2:42). We kunnen over onbelangrijke dingen verschillend geloven. Het

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Dinsdag 3 februari 17:00 Harald Eckert Israël, de volkeren en het dal van de beslissing

Dinsdag 3 februari 17:00 Harald Eckert Israël, de volkeren en het dal van de beslissing Dinsdag 3 februari 17:00 Harald Eckert Israël, de volkeren en het dal van de beslissing Harald Eckert is voorzitter van Christians for Israel International, de internationale afdeling van Christenen voor

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

We weten uit het verhaal uit Handelingen met wat voor bijzondere verschijnselen de uitstorting van de Heilige Geest gepaard ging.

We weten uit het verhaal uit Handelingen met wat voor bijzondere verschijnselen de uitstorting van de Heilige Geest gepaard ging. 1 Preek 357, 04-06-2017 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Pinksteren; Het feest van Gods Geest. We weten uit het verhaal uit Handelingen met wat voor bijzondere verschijnselen de uitstorting

Nadere informatie

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6

Zicht op de toekomst. blok A - nivo 3 - avond 6 Zicht op de toekomst blok A - nivo 3 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Bijbelstudie Jesaja 2:2-5 19.30 Jezus regeert en komt terug 19.45 Eén lijn of twee lijnen 20.00 Prestatie

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

DYNAMIC --- Discipel-maken ---

DYNAMIC --- Discipel-maken --- CHECKLIJST VOOR LES 2 Om deze les uit te voeren, zal ik: (afvinken wanneer gedaan) VOORBEREIDING 1. Johannes 3:16 op kunnen zeggen. 2. Psalm 23 lezen. 3. Maak notities van de preek die je zondag gehoord

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan?

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan? Christendom In Christendom zijn de Bijbel en Jezus het belangrijkste. In de wereld is het de grootste godsdienst, gevolgd door de Islam. In het Christendom geloven de mensen in één God, die uit Drie Personen

Nadere informatie

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11)

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11) Les 4 voor 28 april 2018 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en

Nadere informatie

Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21

Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21 Zondag 8 mei 2016 Wezenzondag Bij 1 Samuël 12 : 19-24, Johannes 14 : 15-21 Deze zondag de zondag voor Pinksteren wordt wel Wezenzondag genoemd. Dat komt natuurlijk doordat Jezus tegen zijn leerlingen zei:

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben In de afgelopen twee weken mochten we horen dat bidden vooral vertrouwd omgaan met God is. En wij mogen betrokken zijn bij het werk van de Vader: de komst

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk

Zondag Gezamenlijke dienst - Kruiskerk Zondag 19-1-2014 Gezamenlijke dienst - Kruiskerk OPENING Woord van welkom. Openingslied: Psalm 84 vers 1 en 3. (NLB Lied 84) Votum en groet. Zingen: - Zanggroep zingt: lied 297 vers 1 (Evangelische liedbundel).

Nadere informatie

Geschreven door Administrator dinsdag, 01 september :41 - Laatst aangepast zondag, 12 september :20

Geschreven door Administrator dinsdag, 01 september :41 - Laatst aangepast zondag, 12 september :20 Betrouwbaar De exacte en verrassende vervulling van bijbelse profetieën is een van de sterke getuigenissen van de HERE, de God van Israël. "Uw getuigenissen zijn zeer betrouwbaar" - Psalm 93:5. Het komt

Nadere informatie

Gebedsdagboek. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10

Gebedsdagboek. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10 Gebedsdagboek Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo ook op de aarde. Mattheüs 6:10 Biddend door het Onze Vader Gebedsdagboek Met toestemming vertaald Text Copyright 2013 Rosilind

Nadere informatie

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49.

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Voor 16 jaar en ouder! Over de hemelvaart van Christus. Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Vraag 46 : Wat verstaat gij daarmee : opgevaren ten hemel? Antw : Dat Christus voor de ogen van Zijn

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

November 2018 Donderdag 01 november Vrijdag 02 november Zaterdag 03 november Zondag 04 november Maandag 05 november Dinsdag 06 november

November 2018 Donderdag 01 november Vrijdag 02 november Zaterdag 03 november Zondag 04 november Maandag 05 november Dinsdag 06 november November 2018 De gebedskalender heeft vanaf nu acht hoofdonderwerpen, duidelijk aangegeven met hoofdletters. Zo kunt u nog gerichter bidden voor Israël. Donderdag 01 november ZUID-ISRAËL Bid voor de bevolking

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

3 Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, 4 Die ons troost in al

3 Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, 4 Die ons troost in al 2 Kor. 1:1 (HSV) Paulus, apostel van Jezus Christus door de wil van God, en Timotheüs, de broeder, aan de gemeente van God die in Korinthe is, met al de heiligen die in heel Achaje zijn: genade zij u en

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. amen. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 32 vers 4

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Laten we bestuderen wat de Bijbel zegt over kameraadschap en eenzaamheid. Kameraadschap

Laten we bestuderen wat de Bijbel zegt over kameraadschap en eenzaamheid. Kameraadschap Les 4 voor 27 april 2019 Het is niet goed dat de mens alleen is (Genesis 2:18). We zijn geschapen om in gemeenschap te leven. Dat is onze ideale staat, Sommige mensen leven echter alleen vanwege omstandigheden

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Titel: Vol verwachting. Bijbeltekst: Jeremia 31: 31-33 (NBV) 31 De dag zal komen-spreekt de HEER dat Ik met het volk van

Nadere informatie

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan?

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan? Liturgie scholenzondag 29 januari 2017 Dorpskerk Bodegraven Wat is Gods plan? Voorganger: Ds. M. J. van Oordt Koster: Dirk Bouwman Organist: Arjen van Vliet Pianist: Wilbert Baelde Vragen 1. Waarom zou

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw

Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw Wij zingen voor de dienst: Lied 170 : 1 en 2 Evangelische Liedbundel Groot is Uw trouw 1a b 2a b 1a b 2a b 1a b 2a b 1a b 2a b Mededelingen Wij zingen als aanvangslied: Lied 23 b : 1 en 3 Nieuwe Liedbundel

Nadere informatie

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!?

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!? Gezonde balans Alles draait om Israel Israel: wat is dat? 1 Israël In de bijbelse betekenis duidt Israël l niet een gebied maar Gods volk aan. Genesis 12: 6-7 En Abram trok het land door tot de plek bij

Nadere informatie

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië?

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Assyrië valt Juda binnen. Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Jesaja 8:7 7 daarom, zie, doet de Heere over hen opkomen de machtige, geweldige wateren van de rivier [de Eufraat],

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

Zaterdag 05/08 Sabbat. Het roepen van David tot God is een voorbeeld van hoe wij als christenen voor het Joodse volk mogen bidden (Psalm 56:9-12).

Zaterdag 05/08 Sabbat. Het roepen van David tot God is een voorbeeld van hoe wij als christenen voor het Joodse volk mogen bidden (Psalm 56:9-12). Augustus 2017 Dinsdag 01/08 Deze maand is de laatste maand van de zomertentoonstelling in het oude pand van Christenen voor Israël in Nijkerk. Bid dat ook in deze periode de bezoekers geraakt zullen worden

Nadere informatie

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017 ACTIE 4 KIDS 5 november 2017 10:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Reinie van Schoor Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: A. Van den Bor/ M. van den Bor Psalm 67

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Themadienst Micha Toen zei ik: Luister toch, hoofden van Jakob, en leiders van het huis van Israël, behoort u niet het recht te kennen?

Themadienst Micha Toen zei ik: Luister toch, hoofden van Jakob, en leiders van het huis van Israël, behoort u niet het recht te kennen? Themadienst Micha. 170108 Micha 3 : 1 En ik zei: Hoor toch, leiders van Jakob, heersers van het volk van Israël! Jullie moeten het recht toch kennen? Toen zei ik: Luister toch, hoofden van Jakob, en leiders

Nadere informatie

Er zijn drie manieren waarop men de toekomst probeert te voorspellen.

Er zijn drie manieren waarop men de toekomst probeert te voorspellen. Een waarmerk De meeste mensen zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen.vooral in spannende en angstige tijden, zoals onze tijd, is er veel vraag naar wat er staat te gebeuren. Er zijn drie manieren

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Paulus in actie. In een heilige actie. Gericht op de drie-enige God. Dat is tot eer van God en uitbreiding van Zijn Koninkrijk.

Paulus in actie. In een heilige actie. Gericht op de drie-enige God. Dat is tot eer van God en uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Paulus in actie Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist Er is veel over Paulus te schrijven. Over al zijn werk lees je in het Bijbelrooster. Hij schrijft over zijn bezoeken en persoonlijke

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande Orde van dienst voor 3 december 2017 zondag Ad te Levavi 1 e Advent in de Witte kerk te Lochem Werelddiaconaatszondag. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman m.m.v. de ZWOgroep en met

Nadere informatie

Zondag 4 december e Adventszondag

Zondag 4 december e Adventszondag Zondag 4 december 2016 2 e Adventszondag dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten Goede God in Jezus heeft u een nieuw begin gemaakt Keer ons om

Nadere informatie

Geschreven door Administrator maandag, 10 mei :36 - Laatst aangepast zondag, 05 september :56

Geschreven door Administrator maandag, 10 mei :36 - Laatst aangepast zondag, 05 september :56 maandag, 10 mei 2010 06:36 Laatst aangepast zondag, 05 september 2010 11:56 Gevaarlijke secte? Nu keert ook de regering van de VS zich tegen Israël Grof werd premier Netanjahu door president Obama behandeld

Nadere informatie

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7 Eén eeuwig verbond blok F - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, herhaling 19.20 Discussie over de positie van Israël 19.30 Twee manieren van bijbellezen 19.35

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Zondag 1 (HC) Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag 1 (HC) Welkom en mededelingen, Inleiding leerdienst Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 12 Psalm 108 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 81 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 93 vers 1 en 4 Psalm 79 vers

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20 - 1 - Psalm 20 Boven deze psalm staat: Bede om overwinning voor de koning. De Levieten in de tempel smeken voor de koning de overwinning af, terwijl de zekerheid in hun woorden al wordt uitgesproken, dat

Nadere informatie

Zondag 5 november Aanvang: 9.30 uur. Voorganger: jongerenwerker Anne-Marlijn Snaterse. Organist: Hans van Noord. Thema: Storm op het meer

Zondag 5 november Aanvang: 9.30 uur. Voorganger: jongerenwerker Anne-Marlijn Snaterse. Organist: Hans van Noord. Thema: Storm op het meer Zondag 5 november 2017 Aanvang: 9.30 uur Voorganger: jongerenwerker Anne-Marlijn Snaterse Organist: Hans van Noord Thema: Storm op het meer INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst zingen we als overweging,

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren )

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren ) Orde van dienst voor 9 december2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Piano: Hester Boll Ouderling van dienst: Dian Pruijsers Lector: Marieke van

Nadere informatie

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Benjaminnenkamp 29 Juni t/m 1 Juli 2018 Ga jij ook mee?????? Wij hopen van wel, want we gaan er een supergaaf kamp van maken. Je kunt je nog opgeven

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

Bijbelverzen. Bijbelteksten. De eeuwige God is u een woning en onder u zijn eeuwige armen. (Deuteronomium 33:27; NBG vertaling 1951)

Bijbelverzen. Bijbelteksten. De eeuwige God is u een woning en onder u zijn eeuwige armen. (Deuteronomium 33:27; NBG vertaling 1951) Bijbelverzen De volgende bijbelverzen zijn geschikt om bovenaan het overlijdens-bericht te plaatsen. Ook vinden we daar vaak regels uit de berijmde psalmen of uit de gezangen. Bijbelteksten De eeuwige

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Johannes 12, Ochtenddienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Johannes 12, Ochtenddienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Johannes 12, 27-31 Ochtenddienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Psalm 138 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Schuldbelijdenis door het zingen van

Nadere informatie

Seyfollah Arab Parisa Koroush

Seyfollah Arab Parisa Koroush Seyfollah Arab Parisa Koroush Lezen : Johannes 1 : 1-5 Johannes 3 : 1-16 Tekst : Johannes 3 : 16 Opwekking 654 Opwekking 436 Psalm 121 : 1 en 4 Gezang 89 : 1 en 4 Opwekking 710 Opwekking 670 Seyfollah

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Waar gaat het boek Jesaja over?

Waar gaat het boek Jesaja over? nleiding op het boek Jesaja. Waar gaat het boek Jesaja over? Dit hoofdstuk is de inleiding op het hele boek. Het beschrijft de rechtszaak van de HEERE tegen Juda. De rechtszaak maakt de noodzaak van het

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie