Zaterdag 05/08 Sabbat. Het roepen van David tot God is een voorbeeld van hoe wij als christenen voor het Joodse volk mogen bidden (Psalm 56:9-12).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaterdag 05/08 Sabbat. Het roepen van David tot God is een voorbeeld van hoe wij als christenen voor het Joodse volk mogen bidden (Psalm 56:9-12)."

Transcriptie

1 Augustus 2017 Dinsdag 01/08 Deze maand is de laatste maand van de zomertentoonstelling in het oude pand van Christenen voor Israël in Nijkerk. Bid dat ook in deze periode de bezoekers geraakt zullen worden door het thema Jubeljaar in Jeruzalem en gaan bidden voor de vrede van Jeruzalem. Woensdag 02/08 Vandaag begint de tweede jongerengroep van Isreality aan hun vrijwilligerswerk in de wijk Kiryat HaYovel en in de gaarkeuken van Hineni, allebei in Jeruzalem. Ze blijven tot 10 augustus in Israël. Bid om een gezegend en veilig verblijf. Donderdag 03/08 Bid voor het noorden van Israël, waar de bevolking heel divers is. Er wonen Joden, Arabieren (christenen en moslims), Druzen, nieuwe immigranten en christenen uit allerlei landen die op de heilige plaatsen werken. Bid om hun veiligheid en voor onderlinge harmonie. Vrijdag 04/08 Sinds de revolutie in 1979 zien we geen veranderingen in Iran wat betreft hun vijandige houding richting Israël en de westerse wereld. Integendeel! Dit is moeilijk te accepteren, omdat we al zolang bidden om veranderingen. Toch mogen wij vol geloof blijven uitzien naar Gods almacht, en danken dat Hij zijn volk thuisbrengt (Ezechiël 28:25,26). Zaterdag 05/08 Sabbat. Het roepen van David tot God is een voorbeeld van hoe wij als christenen voor het Joodse volk mogen bidden (Psalm 56:9-12). Zondag 06/08 Dank de Heere God voor Zijn Woord en Zijn beloften aan Zijn volk: 'Zij zongen beurtzangen van lof en prijs aan de Heere: want Hij is goed, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid over Israël' (Ezra 3:11a). Maandag 07/08 Dank voor de Joden die uit Zuid-Amerika alija maken naar Israël. Vijf maanden geleden maakte Ben Gigi uit Venezuela alija: Ik kan zeggen dat dit de beste stap is die ik ooit gemaakt heb. Hier in Israël kan ik zonder problemen een keppel dragen en volop Joods zijn. Dinsdag 08/08 Bid voor de Franse Joden die de laatste jaren alija hebben gemaakt. Velen hebben het moeilijk om te integreren in de Israëlische maatschappij, bijvoorbeeld over de beleving van religie en politiek. Frankrijk is zó anders dan Israël. Woensdag 09/08 Antisemitisme en antizionisme blijven een veelkoppig monster, vooral via social media. Ook via opmerkingen van politici in toespraken of door artikelen van journalisten. Bid dat de Heere God deze macht van leugen en misleiding teniet zal doen.

2 Donderdag 10/08 Bid voor het internationale team van Christenen voor Israël in Albanië, dat de boodschap van Gods plan met Israël wil gaan verspreiden in Albanië. Velen hebben de afgelopen jaren voor het eerst gehoord over Jezus. Bid dat de boodschap over Israël de aanvulling mag zijn om heel Gods Woord te begrijpen. Vrijdag 11/08 In verschillende Arabisch-islamitische landen wonen nog Joden - soms slechts nog enkele honderden. Het land verlaten is voor hen bijna onmogelijk. Bid om bescherming en om de mogelijkheid alija te kunnen maken. Zaterdag 12/08 Sabbat. Er is vijandschap tegen het Joodse volk, er zijn leugens en hetzes, oorlogsdreiging en terreuraanvallen, valse beschuldigingen en geschiedvervalsingen, maar het wonder blijft: Israël Leeft! Dank vanuit Klaagliederen 3:22,23 Het zijn de gunstbewijzen des Heeren, dat wij niet omgekomen zijn. Zondag 13/08 Een expert van een Italiaans studiecentrum voor religie stelde: Er zijn talloze plaatsen op de wereld waar christen zijn het gevaarlijkste is wat je kunt doen. Dit geldt zeker voor de christenen in het Midden-Oosten. Bid voor hen - het zijn onze broeders en zusters. Maandag 14/08 Bid dat de alija uit het oosten, westen, noorden en zuiden (Jesaja 43:1-8) voorspoedig zal gaan. Dank vanuit Psalm 126: De Heere heeft grote dingen bij hen gedaan! Dinsdag 15/08 Dank dat in de afgelopen maanden het aantal toeristen dat Israël bezocht met 20-40% is gestegen. Dit is niet alleen goed voor het toerisme, maar ook voor het imago van Israël, omdat de toeristen een totaal ander beeld krijgen dan wat ze door de media voorgeschoteld krijgen. Woensdag 16/08 Door het steeds verder droogvallen van de Dode Zee borrelt er zoet water uit ondergrondse bronnen omhoog dat zich vermengt met het zoute water. Is dit een voorafschaduwing van Ezechiël 47:1-12? Dank God voor Zijn Woord. Donderdag 17/08 De strijd tegen het Joodse volk is hevig! Psalm 83:14-19 spreekt hier over. Wij mogen bidden dat de vijanden van Israël zullen worden als 'kaf voor de wind'... 'opdat zij Uw Naam zoeken, o Heere'. Vrijdag 18/08 Het sjiitische Iran heeft via financiële en logistieke steun aan terreurgroepen steeds meer invloed in Libanon en Syrië. Ze staan zodoende zelfs aan de grens met Israël. Bid dat de Heere zal opstaan voor Zijn volk (Joël 3:16,17).

3 Zaterdag 19/08 Sabbat. Bid voor de politici en de autoriteiten in Israël, dat ze mannen en vrouwen naar Gods hart mogen zijn (Jeremia 3:15). Bid dat God Zijn volk doet herleven (Psalm 85:7). Zondag 20/08 Bid dat de autoriteiten in Israël de juiste beslissingen zullen nemen in overeenstemming met de Tenach. Er is zoveel maatschappelijke onrust in het land en er zijn zoveel politieke en religieuze tegenstellingen. Meningen staan haaks op elkaar. Maandag 21/08 Dank dat de ogen van de Heere God van jaar tot jaar, het hele jaar door, gericht zijn op het land dat Hij bestemd heeft voor Zijn volk Israël (Deuteronomium 11:11,12). Ook al begrijpen wij niet alle huidige ontwikkelingen, we mogen er op vertrouwen dat Hij weet wat nodig is om tot Zijn doel te komen. Dinsdag 22/08 Bid voor de Joodse gemeenschappen in Jeruzalem, Judea en Samaria; het 'hartland' van Israël én Bijbels grondgebied. Maar ook voor de andere inwoners van deze gebieden. Het is een ingewikkelde situatie en juist daarom mogen wij er voorbede voor doen. Woensdag 23/08 In Israël is vrijheid van godsdienst, ook voor de Messiaanse Joden. Jammer genoeg verstoren bepaalde orthodox-joodse groeperingen soms hun diensten vanwege het verschil van mening over wie de Messias is. Bid om bescherming van de Messiaanse gemeenten. Donderdag 24/08 Bid dat de drie letters van de BDS-beweging door zakenlieden omgebogen zullen worden naar een III-beweging. Inclusief - sluit Israël niet uit. Investeer - doe zaken met Israël. Interesse - raak betrokken bij Israël. Vrijdag 25/08 Achter vele grote wonderen en zegeningen in de recente geschiedenis van Israël staat de onzichtbare kracht van christenen die voorbede doen. Het is inspirerend dat wij als voorbidders hier deel aan mogen hebben. De Heere zegene u in de voorbede! Zaterdag 26/08 Sabbat. Het is belangrijk om als christenen te bidden voor 1) het Joodse volk, 2) de staat Israël, 3) de vrede van Jeruzalem. Zoek informatie op, stem u af op de Heilige Geest en vraag de Heere God waarvoor en hoe te bidden. Zondag 27/08 De frustratie van vele politici wereldwijd over allerlei zaken waar ze geen grip op krijgen, uit zich vaak in boosheid en wangedrag richting Israël. Bid dat ze eerst eerlijk feiten onderzoeken en daar hun eerlijke oordeel op zullen baseren. Maandag 28/08 Bid dat er steeds meer trainers opgeleid zullen worden om Gods plan met Israël te verspreiden, in de staten van Amerika en in de landen van Azië. Dank dat er zodoende steeds meer inzicht komt in de totale boodschap van de Bijbel.

4 Dinsdag 29/08 Het eerste Zionistencongres werd vandaag precies 120 jaar geleden gehouden in Basel, Zwitserland. Het eeuwenoude verlangen naar Sion, de stad Jeruzalem, was een belangrijke drijfveer (Psalm 137:5,6). Opnieuw een reden om te danken voor de kracht van Gods Woord! Woensdag 30/08 De vijandschap tussen Iran (sjiieten) en Saoedi Arabië (soennieten) beheerst en verdeelt het Midden Oosten steeds meer. Dit conflict raakt ook Israël. Bid voor Israël om wijsheid en doortastendheid in hun besluitvorming als ze met deze tegenstellingen te maken krijgen. Donderdag 31/08 Laten wij bewogen zijn met alle inwoners van Israël en het Midden-Oosten, en weten wie onze tegenstander is als we voorbede doen (Efeziërs 6:12). September 2017 Vrijdag 01/09 Bid om een vlotte afwerking en inrichting van het nieuwe centrum van Christenen voor Israël in Nijkerk. Bid dat alles voorspoedig zal verlopen, zodat we snel al onze aandacht weer kunnen richten op de activiteiten voor het najaar Zaterdag 02/09 Sabbat. De sabbat is een rustdag na een drukke werkweek - ook in het zuiden van Israël, waar de dreiging van terreur aan de grens met Gaza en de Sinaïwoestijn nooit ver weg is. Bid voor de inwoners, voor de kinderen, voor de militairen aan de grens. Zondag 03/09 Volgende week start het nieuwe kerkelijke seizoen. Bid om gemeenten waar men ook zal preken over het herstel van Israël, aandacht heeft voor Bijbelse profetie en uitleg geeft over de boeken van het Oude Testament. Bid ook voor uw eigen gemeente. Maandag 04/09 Bid voor de vertegenwoordiger van de VS in de Verenigde Naties, Nikky Haley. Een vrouw die vanuit de regering Trump een duidelijke stellingname over Israël heeft en haar mening helder onderbouwt. Bid dat dit doorwerkt in alle organen van de VN. Dinsdag 05/09 Er is een relatie tussen de Bijbel, het herstel van Israël en de wederkomst van Jezus. Ook in de toekomst zal dit duidelijk zijn - niet alleen voor ons, maar voor alle volken. Jezus zal komen en zitten op de troon van David in Jeruzalem. Dank voor deze toekomst.

5 Woensdag 06/09 Bidden voor Israël is vaak vermoeiend, vanwege de voortdurende aanvallen op Israël die ook ons raken. Deze woorden van Jezus mogen ons dan bemoedigen: 'Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend ik ook u.' (Johannes 20:19-23) Donderdag 07/09 Bid voor de tournee van 7-18 september van Willem Glashouwer door Thailand. Bid dat hij zal mogen oogsten n.a.v. zijn vorige tournee in september 2016, maar ook dat hij veel nieuwe predikanten en voorgangers zal bereiken met zijn prediking over Israël. Vrijdag 08/09 Bijna iedere Israëli heeft warme en kostbare gevoelens bij de avond voorafgaande aan de Sabbatdag. Bid dat dit hen dichter bij God en Zijn Woord zal brengen en dat ze naar Zijn aanwezigheid zullen verlangen. Zaterdag 09/09 Sabbat. In Amerika zegt men over de vervangingsleer: 'They cut the root and stole the fruit' ( Ze hebben de wortels afgesneden en de vruchten weggenomen ). Bid dat gelovige christenen zich zullen bekeren van deze dwaalleer. Zondag 10/09 De christenvervolging neemt de laatste jaren schrikbarend toe, ook in het Midden-Oosten. De Kopten in Egypte hebben het zwaar, maar ook de Maronieten in Syrië en Irak. Bid voor hen vanuit de wetenschap dat God waakt over Zijn gemeente (Mattheüs 16:18). Maandag 11/09 Politiek verkeert premier Netanyahu in een lastige positie. Bid voor hem als hoofd van de Israëlische regering. Bid ook voor president Rivlin en opperbevelhebber Eisenkot. In het westen hebben we geen idee van de grote verantwoording die zij dagelijks dragen. Dinsdag 12/09 Hier een bemoediging uit Gods Woord als u bidt voor Israël: 'Zie, Ik, de Heere, ben de God van al wat leeft; zou voor Mij iets te wonderlijk zijn?' (Jeremia 32:27). Woensdag 13/09 Net buiten Metulla, over de grens met Libanon, wapperen duidelijk zichtbaar vlaggen van Iran: 'We komen eraan!' Op de banieren een foto van de Rotskoepel in Jeruzalem en een afbeelding van Ayatollah Khomeini. Bid dat God opkomt voor Zijn volk. Donderdag 14/09 Door politieke en militaire invloed in Libanon, Syrië, Irak, Soedan en andere landen omsluit Iran de staat Israël met een ring van agressie. Bid dat God ingrijpt en Israël omringt met een hemelse engelenwacht! Vrijdag 15/09 Vanwege de hoge kosten van levensonderhoud, hoge belastingen en lage inkomsten hebben veel Israëli s grote moeite om maandelijks rond te komen. Bid hiervoor vanuit Mattheüs 25:35a: 'Want Ik heb honger geleden en gij hebt Mij te eten gegeven.'

6 Zaterdag 16/09 Sabbat. Bid voor de Israëlische militairen die, als ze aangevallen worden door een terrorist met een mes of als een terrorist met een auto op hen inrijdt, in een fractie van een seconde moeten besluiten hoe deze aanval af te slaan (Psalm 86:14-17). Zondag 17/09 Bid voor de inwoners van Israël die hulp nodig hebben. Dank dat de Heere God voor hen zal zorgen, voor de verdrukten en de hongerigen, voor de gevangenen en de blinden, voor de weduwen en de wezen (Psalm 146:5-10). Maandag 18/09 Deze week is de laatste week dat Christenen voor Israël gebruikt maakt van het oude pand in Nijkerk. Maandag 25 september starten we in het nieuwe centrum. Bid dat iedereen met veel plezier en toewijding z'n taak voor het najaar zal oppakken. Dinsdag 19/09 Een bekende tekst voor u als voorbidders is Jesaja 62:6,7. 'Op uw muren, o Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld...' Dit gedeelte roept altijd weer op tot gebed voor Jeruzalem! Met alle recente ontwikkelingen in Israël mogen we hier gehoor aan geven. Woensdag 20/09 Zowel Turkije, Saoedi-Arabië als Iran streven naar macht en invloed in het Midden- Oosten. Volken spelen een belangrijke rol in de Bijbel. Het is goed om te weten dat wat ze ook doen, ze uiteindelijk allemaal met de stad Jeruzalem geconfronteerd zullen worden (Zacharia 14:16-19). Donderdag 21/09 Nu IS steeds meer verliezen leidt in de landen van het Midden-Oosten richten ze hun terreur op Jeruzalem en westerse landen. Bid om bescherming en dank dat wij altijd op de God van Israël mogen vertrouwen. Vrijdag 22/09 Wilt u vandaag en morgen bidden voor de jaarlijkse conferentie van 'Christian Friends of Israel' (CFI), in Groot Britannië? Ds. Willem Glashouwer zal er spreken over 'Waarom Israël?' en Andrew Tucker over 'Israël en het Internationale Recht'. Bid dat harten geraakt zullen worden. Zaterdag 23/09 Sabbat. Bid voor de ouderen die de Holocaust overleefd hebben en voor mensen die terreur hebben meegemaakt. Dank dat de Heere God hen nabij is en dat zij bij Hem mogen schuilen. Zondag 24/09 Bid om een geest van verootmoediging in de kerken, zodat christenen leren Israël te zegenen. In deze tijd van grote geestelijke en kerkelijke crisis is dit hard nodig (Romeinen 11:11-24). Misschien is dit meer nodig voor de kerk dan voor Israël

7 Maandag 25/09 Dank de Heere God voor de ingebruikname van het nieuwe Israëlcentrum. Het is een wonder hoe alles in het afgelopen jaar is verlopen! Met medewerking van velen en dankzij een aantal christenzakenlieden is er een betaalbare huurconstructie ontstaan. Dank God vanuit Psalm 128:1. Dinsdag 26/09 Uw dankgebed voor de vele IPC-consulenten in het land die week in week uit op de bres staan voor Israël. Bid dat ook de nieuwe IPC-winkel aan de verwachtingen zal voldoen en dat er veel Israëlproducten verkocht zullen worden. Woensdag 27/09 Dank en bid ook voor de vele sprekers en medewerkers in Nederland en in andere landen die zich dagelijks inzetten voor Israël. Zij laten zich inspireren door de Schrift en inspireren daardoor vele andere christenen en niet-christenen om zicht te krijgen op Israël. Donderdag 28/09 Bid dat de cyberaanvallen op Israël geen doel zullen treffen en dat de computersystemen van de veiligheidsinstellingen en militaire installaties blijven functioneren. U merkt het: deze maand is bidden voor Israël echt de vijand op afstand houden en vertrouwen dat God de wacht houdt over Zijn volk (Psalm 121:4,5). Vrijdag 29/09 Er kan zomaar oorlog ontstaan tegen Israël om grondgebied, de watervoorziening of de status van Jeruzalem. Of anders vanuit (staats)terreur of antizionisme. Bid voor de vrede van Jeruzalem (Psalm 122 en 130). Zaterdag 30/09 Sabbat. Vanaf gisteravond zonsondergang tot vanavond zonsondergang is het Jom Kippoer: Grote Verzoendag. Dank dat het merendeel van de Israëli's deze hele periode vast, alle synagogediensten bezoekt en God ernstig zoekt.

Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Zondag 02/10 Maandag 03/10 Dinsdag 04/10 Woensdag 05/10 Donderdag 06/10

Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Zondag 02/10 Maandag 03/10 Dinsdag 04/10 Woensdag 05/10 Donderdag 06/10 Oktober 2016 Zaterdag 01/10 Sabbat. Bid voor de militairen aan de grens met Libanon en Syrië. Bid om open ogen en oren voor hen die de uitkijkposten bemensen en om veiligheid en bescherming van de bevolking

Nadere informatie

Mei 2018 Dinsdag 01 mei Woensdag 02 mei Donderdag 03 mei Vrijdag 04 mei Zaterdag 05 mei Zondag 06 mei Maandag 07 mei

Mei 2018 Dinsdag 01 mei Woensdag 02 mei Donderdag 03 mei Vrijdag 04 mei Zaterdag 05 mei Zondag 06 mei Maandag 07 mei Mei 2018 Dinsdag 01 mei Een tekst die de situatie in Gaza feilloos weergeeft is Spreuken 29:2: 'Als rechtvaardigen groot worden, verblijdt het volk zich, maar als een goddeloze heerst, zucht het volk.'

Nadere informatie

April 2018 Zondag 01 april Maandag 02 april Dinsdag 03 april Woensdag 04 april Donderdag 05 april Vrijdag 06 april Zaterdag 07 april

April 2018 Zondag 01 april Maandag 02 april Dinsdag 03 april Woensdag 04 april Donderdag 05 april Vrijdag 06 april Zaterdag 07 april April 2018 Zondag 01 april Pasen. De laatste belofte van onze opgestane Heer die de evangelist Mattheus aan ons doorgeeft is: 'En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen.'

Nadere informatie

Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Donderdag 02 augustus Vrijdag 03 augustus Zaterdag 04 augustus Zondag 05 augustus Maandag 06 augustus

Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Donderdag 02 augustus Vrijdag 03 augustus Zaterdag 04 augustus Zondag 05 augustus Maandag 06 augustus Augustus 2018 Woensdag 01 augustus Bid voor de zomertentoonstelling 'Wereldwonder Israël', tot eind deze maand te zien in Nijkerk. Dank voor het wonder van 70 jaar onafhankelijke staat Israël. Voor de

Nadere informatie

Juli 2018 Zondag 01 juli Maandag 02 juli Dinsdag 03 juli Woensdag 04 juli Donderdag 05 juli Vrijdag 06 juli Zaterdag 07/07

Juli 2018 Zondag 01 juli Maandag 02 juli Dinsdag 03 juli Woensdag 04 juli Donderdag 05 juli Vrijdag 06 juli Zaterdag 07/07 Juli 2018 Zondag 01 juli In Lukas 2:36-38 lezen we over Anna, een profetes die dag en nacht vast en bidt, en spreekt over Jezus Messias tot anderen die uitzagen naar de verlossing van Jeruzalem. Wij mogen

Nadere informatie

November 2016 Woensdag 01/11 Woensdag 02/11 Donderdag 03/11 Vrijdag 04/11 Zaterdag 05/11 Zondag 06/11

November 2016 Woensdag 01/11 Woensdag 02/11 Donderdag 03/11 Vrijdag 04/11 Zaterdag 05/11 Zondag 06/11 November 2016 Woensdag 01/11 Volgens het Israëlische leger zijn er dit jaar enkele tientallen raketten vanuit Gaza neergekomen in de omgeving van Sderot (19.000 inwoners). Gelukkig zonder ernstige schade.

Nadere informatie

Maart 2019 Vrijdag 01 maart Zaterdag 02 maart Zondag 03 maart Maandag 04 maart Dinsdag 05 maart Woensdag 06 maart Donderdag 07 maart

Maart 2019 Vrijdag 01 maart Zaterdag 02 maart Zondag 03 maart Maandag 04 maart Dinsdag 05 maart Woensdag 06 maart Donderdag 07 maart Maart 2019 Vrijdag 01 maart Israël heeft voortdurend te maken met drie fronten, namelijk Libanon, Syrië en de Gazastrook. Dit zijn geen kleine dreigementen, want op alle drie de fronten staan de raketten

Nadere informatie

Juni 2018 Vrijdag 01 juni Zaterdag 02 juni Zondag 03 juni Maandag 04 juni Dinsdag 05 juni

Juni 2018 Vrijdag 01 juni Zaterdag 02 juni Zondag 03 juni Maandag 04 juni Dinsdag 05 juni Juni 2018 Vrijdag 01 juni Het regime in Iran is uit op de totale vernietiging van de staat Israël. Bid dat God deze macht verbreekt. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden,

Nadere informatie

September 2018 Zaterdag 01 september Zondag 02 september Maandag 03 september Dinsdag 04 september Woensdag 05 september Donderdag 06 september

September 2018 Zaterdag 01 september Zondag 02 september Maandag 03 september Dinsdag 04 september Woensdag 05 september Donderdag 06 september September 2018 Zaterdag 01 september Sabbat. Bid voor ds. Willem Glashouwer die de komende tijd in de Filipijnen en in Thailand is voor contacten en voor onderwijs. Dank dat, nu Israël zich steeds meer

Nadere informatie

Zaterdag 04 mei Sabbat. Bid voor de soldaten van het Israëlische leger, die na diensttijd vaak kampen met trauma s en onverwerkte ervaringen.

Zaterdag 04 mei Sabbat. Bid voor de soldaten van het Israëlische leger, die na diensttijd vaak kampen met trauma s en onverwerkte ervaringen. Mei 2019 Woensdag 01 mei Vandaag gaat de nieuwe zomertentoonstelling van Christenen voor Israël open. De tentoonstelling gaat over verschillende belangrijke Bijbelse plaatsen. Bid dat deze tentoonstelling

Nadere informatie

April 2019 Maandag 01 april Dinsdag 02 april Woensdag 03 april Donderdag 04 april Vrijdag 05 april Zaterdag 06 april Zondag 07 april

April 2019 Maandag 01 april  Dinsdag 02 april Woensdag 03 april Donderdag 04 april Vrijdag 05 april Zaterdag 06 april Zondag 07 april April 2019 Maandag 01 april VERKIEZINGEN De verkiezingen voor een nieuw Israëlisch parlement staan gepland op 9 april. Deze verkiezingen zijn cruciaal omdat Israël door alle internationale ontwikkelingen

Nadere informatie

Zaterdag 02 februari Sabbat. O God, neem mijn gebed ter ore, verberg U niet voor mijn smeken. (Psalm 55:1)

Zaterdag 02 februari Sabbat. O God, neem mijn gebed ter ore, verberg U niet voor mijn smeken. (Psalm 55:1) Februari 2019 Vrijdag 01 februari ZUID-ISRAËL Afgelopen maanden is het onrustig geweest in het zuiden van Israël door raketaanvallen van Hamas. Bij de aanvallen vielen gewonden en ook een dode. Bid dat

Nadere informatie

November 2018 Donderdag 01 november Vrijdag 02 november Zaterdag 03 november Zondag 04 november Maandag 05 november Dinsdag 06 november

November 2018 Donderdag 01 november Vrijdag 02 november Zaterdag 03 november Zondag 04 november Maandag 05 november Dinsdag 06 november November 2018 De gebedskalender heeft vanaf nu acht hoofdonderwerpen, duidelijk aangegeven met hoofdletters. Zo kunt u nog gerichter bidden voor Israël. Donderdag 01 november ZUID-ISRAËL Bid voor de bevolking

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Geschreven door Administrator maandag, 10 mei :36 - Laatst aangepast zondag, 05 september :56

Geschreven door Administrator maandag, 10 mei :36 - Laatst aangepast zondag, 05 september :56 maandag, 10 mei 2010 06:36 Laatst aangepast zondag, 05 september 2010 11:56 Gevaarlijke secte? Nu keert ook de regering van de VS zich tegen Israël Grof werd premier Netanjahu door president Obama behandeld

Nadere informatie

Oktober 2017 Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag 09-10

Oktober 2017 Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag 09-10 Oktober 2017 Zondag 01-10 Sinds 1949 is het de eerste zondag van oktober Israëlzondag. Dank dat Christenen voor Israël deze dag tienduizenden extra kranten gericht mag verspreiden. Dank ook voor de predikanten

Nadere informatie

Zondag 11/06 Dank voor de nieuwe boeken van ds. Willem Glashouwer: De tekenen der tijden en Totdat. Bid dat deze en andere uitgaven die zicht geven op

Zondag 11/06 Dank voor de nieuwe boeken van ds. Willem Glashouwer: De tekenen der tijden en Totdat. Bid dat deze en andere uitgaven die zicht geven op Juni 2017 Donderdag 01/06 Bid voor de Zomertentoonstelling in het Israëlcentrum in Nijkerk in de maanden juni, juli en augustus. Het thema is: 50 jaar herenigd Jeruzalem. Jeruzalem als centrum in de Bijbel.

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 12 november 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Samen delen we brood en wijn om de liefde van God in Christus voor ons

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Bijbelrooster 13 november t/m 19 november Thema: Zalig zijn Dinsdag 13 november De armen van geest Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Dat het koninkrijk

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud?

Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud? Zacharia en de late regen. Welke kracht geeft het gebed aan jong en oud? Jakobus 5:16 Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand. Wat je doet met bidden is dat je jezelf aansluit op

Nadere informatie

november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog

november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog november 2017 Protestantse Gemeente Zoetermeer Protestantse wijkgemeenten Pelgrimskerk & De Regenboog Heer, maak van mij een instrument van uw vrede. Laat mij waar haat is, liefde inbrengen; waar wonden

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Christus Hoop van Israël en de volken

Christus Hoop van Israël en de volken Christus Hoop van Israël en de volken Hatikwa de hoop Als ik u vergeet, Jeruzalem, laat dan mijn rechterhand zichzelf vergeten. Laat mijn tong vastkleven aan mijn gehemelte, als ik niet aan u denk, als

Nadere informatie

voor zondag 15 april 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 15 april 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 15 april 2018, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek 3 E OPBOUWZONDAG: LAAT ZIEN WIE JE MAG ZIJN Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 34 (31-08)

De Bijbel open 2013 34 (31-08) 1 De Bijbel open 2013 34 (31-08) Onlangs kreeg ik voor ons programma de Bijbel open een vraag over de onvruchtbare vijgenboom in Mattheus 21. Je kunt deze geschiedenis ook in andere evangeliën lezen. We

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn?

Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn? Hij zal voor u een heiligdom zijn. 1 Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn? Jesaja 8:13 13 De HEERE van de legermachten, Hem moet u heilig achten; Hij is uw vrees en Hij is uw verschrikking. De HEERE

Nadere informatie

Geschreven door Administrator zaterdag, 06 december 2008 11:13 - Laatst aangepast zondag, 12 september 2010 11:19

Geschreven door Administrator zaterdag, 06 december 2008 11:13 - Laatst aangepast zondag, 12 september 2010 11:19 Sympathie en bewondering voor Israël zijn in korte tijd veranderd in een houding van antizionistisch geïnspireerde wrevel en boosheid. Een recent onderzoek wijst uit dat het antisemitisme sterk toeneemt.

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Graankorrels in de aarde 5 e zondag van de veertigdagentijd ( "zondag "Schaf mij recht" - 1 e passiezondag) 22 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Līga

Nadere informatie

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één

Één Herder en één kudde. Johannes 10:1-11. Één lichaam. 1 Korinthe 12: Één. tempel. 1 Korinthe 3: Één Les 6 voor 10 november 2018 De Bijbel bevat verschillende afbeeldingen die spirituele en theologische waarheden vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, water in Johannes 7: 38, wind in Johannes 3: 8 en een kolom

Nadere informatie

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk

Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout. Duinzichtkerk Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Duinzichtkerk Zondag 31 augustus 2014 orgelspel DE INTREDE - de klok wordt geluid - stilte, ruimte voor gebed in kerk en consistorie - de dienstdoende ambtsdragers komen

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!?

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!? Gezonde balans Alles draait om Israel Israel: wat is dat? 1 Israël In de bijbelse betekenis duidt Israël l niet een gebied maar Gods volk aan. Genesis 12: 6-7 En Abram trok het land door tot de plek bij

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen.

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg Lezen: Psalm 104:1-18 Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Deze Psalm begint met een indringende oproep: Loof den HEERE,

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor zondag 5 maart 2017 Invocabit- Roept hij Mij aan viering hl. Avondmaal. orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING allen blijven zitten en zingen Psalm 91a Wie in de schaduw Gods mag wonen

Nadere informatie

Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015

Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015 Protestants Kralingen Vrij leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 mei 2015 orgelspel: Cantabilé C. Franck VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen door de ouderling stilte, bemoediging

Nadere informatie

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats.

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats. Tekst: Psalm 72: 17 Thema: Leve de koning(in)! Liturgie: Verwelkoming GotZ 15: 1,2 Begroeting GotZ 15: 3 Gebed GotZ 94 (wisselzang) Bernetsjerke Lezen: Psalm 72 Psalm 72: 1,4 Lezen: 1 Timoteüs 2: 1 6 Psalm

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 oktober 2010

Nieuwsbrief 1 oktober 2010 Nieuwsbrief 1 oktober 2010 Alija special Want Gij zijt groot en doet wonderen, Gij, o God alleen. Psalm 86: 10. Beste lezers en voorbidders, Onze nieuwsbrief en gebedskalender zijn deze keer anders dan

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

Dit moet u allereerst weten, dat er in het laatste der dagen spotters zullen komen, die naar hun eigen begeerten zullen wandelen, en zeggen:

Dit moet u allereerst weten, dat er in het laatste der dagen spotters zullen komen, die naar hun eigen begeerten zullen wandelen, en zeggen: 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten, dat er in het laatste der dagen spotters zullen komen, die naar hun eigen begeerten zullen wandelen, en zeggen: Waar blijft de belofte van Zijn komst? Syrië

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34 zondag 8 november 2015 Zie, om troost was ik zeer verlegen. Gij echter hebt U over mijn ziel hartelijk ontfermd, opdat zij niet verderven zou. (Jesaja 38:17) Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing

Nadere informatie

Allen welke strijden of haat hebben tegen Gods volk, vechten bewust of onbewust tegen hun eigen Schepper! Gevaarlijk! Het worden verliezers!

Allen welke strijden of haat hebben tegen Gods volk, vechten bewust of onbewust tegen hun eigen Schepper! Gevaarlijk! Het worden verliezers! DE WILDE OLIJF Wij twijfelen niet dat wij vandaag aan het einde van de genadetijd leven. Wij stellen een enorme verdeeldheid vast onder allen die zich christenen noemen. Zo kwamen er veel verschillende

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Geschreven door Administrator zaterdag, 07 juni :44 - Laatst aangepast zondag, 12 september :14

Geschreven door Administrator zaterdag, 07 juni :44 - Laatst aangepast zondag, 12 september :14 Almog De kibboets Almog ligt 4 km van de Jordaanse grens en 4 km ten Zuiden van Jericho. Dus vlak naast het noordelijke puntje van de Dode Zee. Daar begonnen in 1979 vijf Israëlische jongelui in de hitte

Nadere informatie

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen.

Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Liturgie 29 januari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Nav adviezen die kerken krijgen om zichzelf te beveiligen ivm aanslagen. Voorganger: Drs. J.F. Ezinga Orgel: Jan Roth Muziekteam: Thijs (piano), Renate

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar zr. J. Slaa. Gezang 159 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar zr. J. Slaa. Gezang 159 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar zr. J. Slaa. Gezang 159 (schoollied) > God die alles maakte, de lucht en 't zonlicht blij, de hemel, zee en aarde, zorgt ook voor mij. Gezang 159: 1, 2, 3 (schoollied)

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg

zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Welkom in de morgendienst van zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Gerjan Kamerling Ouderling van dienst : Anke Bosch We zingen : Lied 215 : 1, 4 en 7 Lied 215 : 1 Lied

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

3. Jezus is een Jood Romeinen 15:7-13, Mattheüs 5: De verwachting van de Messias in het Oude Testament...

3. Jezus is een Jood Romeinen 15:7-13, Mattheüs 5: De verwachting van de Messias in het Oude Testament... Inhoud Pagina Voorwoord... 7 1. Israël, Gods eerstgeboren zoon... 9 Exodus 4:21-23; 19:5-6 2. Jezus, Gods eniggeboren Zoon... 15 Johannes 1:1-18, Romeinen 1:1-7 3. Jezus is een Jood... 21 Romeinen 15:7-13,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Gods geheime leger. Verhoringen en. voorbede

Gods geheime leger. Verhoringen en. voorbede De strijd om het komende Koninkrijk van God nadert een nieuwe climax. Want God herstelt Israël. Dat herstel is een nodige voorbereiding voor de komst van de koning-messias. Gods vijand, de duivel ziet

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Gezang 139 : 2 en 6 4. Schuldbelijdenis door het zingen van Psalm 130 : 1,

Nadere informatie

Bijbelleesrooster 40-dagentijd

Bijbelleesrooster 40-dagentijd Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. Want ik had honger en jullie gaven mij te eten. Ik had dorst

Nadere informatie

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken.

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Lied 454: 1 (Schoollied) > Wat zou ik zonder U geweest zijn, hoe zou ik zonder U bestaan? Ik zou ten prooi aan angst en vrees zijn en eenzaam door de wereld

Nadere informatie

April Lieve allemaal,

April Lieve allemaal, April. 2013 Toen het nu avond was op die eerste dag van de week en de deuren van de plaats waar de discipelen bijeen waren, uit vrees voor de Joden gesloten waren, kwam Jezus en Hij stond in hun midden

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst van Schrift en Tafel op zondag 10 september 2017, 12 e van de zomer in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts organist: Tymen Jan

Nadere informatie

Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde?

Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde? Oproep tot bekering. Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde? Jesaja 1:16 16 Was u, reinig u! Doe uw slechte daden van voor Mijn ogen weg! Houd op met kwaad doen, Mattheüs 3:8 8 Brengt dan vruchten

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

Hoe komt het dat zionisme een vies woord geworden is?

Hoe komt het dat zionisme een vies woord geworden is? Hoe komt het dat zionisme een vies woord geworden is? Hoe komt het dat zionisme een vies woord geworden is? Waarom is bijna de hele wereld, zelfs de huidige regering van Israël en de Reform liberale) Joden

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. A. Krijgsheld Lezen : 1 Samuël 15: 17-23 Mattheüs 6: 5-15 Tekst : Prediker 4: 17-5: 6 Psalm 122 : 1 en 2 Psalm 50 : 6 en 7 Psalm 139 : 2 Psalm 19 : 5 en 6 Gezang

Nadere informatie