Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan BN Leiderdorp. Jaarverslag 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan BN Leiderdorp. Jaarverslag 2017"

Transcriptie

1 Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan BN Leiderdorp Jaarverslag 2017 RSIN KvKnummer Bankrek. IBAN NL74 RABO E: W:

2

3 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Wens Die Regeert. Het verslag heeft betrekking op het jaar Met dit jaarverslag legt stichting Wens Die Regeert verantwoording af ѐn voldoet daarmee aan de wettelijke eisen die het hebben van een ANBI-status bij de Belastingdienst met zich meebrengt. De officiële oprichting Op 31 december 2012 is de officiële oprichting van de Stichting Wens Die Regeert een feit. In de officiële oprichtingsakte staat als doel van de stichting vermeld: Het verstrekken van materiële steunverlening ter bevordering van het welzijn van personen die in (financieel) moeilijke omstandigheden verkeren en waarvoor niet, dan wel alleen met groot bezwaar, een beroep kan worden gedaan op algemeen sociale voorzieningen, waaronder begrepen het verlenen van steun aan in Nederland gevestigde algemeen nut beogende instellingen die actief zijn op dit terrein. Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI-status) De stichting Wens Die Regeert is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een ANBI heeft een aantal belastingvoordelen: Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting; Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting over erfenissen, legaten en schenkingen, die de instelling gebruikt voor het algemeen belang; Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemeen belang, hoeft de ontvanger ook geen schenkbelasting te betalen. Meer informatie kunt u vinden op Website De website heeft in december 2013 zijn vorm gekregen en is sindsdien online. Praktische zaken, welke voortkomen uit de verplichting tot het dragen van de ANBIstatus staan hierop vermeld. In het vierde kwartaal van 2016 is een start gemaakt met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website, welk medio 2017 in de lucht is gegaan. Beloningsbeleid Juridisch mogen bestuurders van stichtingen alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten ontvangen en daarnaast vacatiegeld welk niet bovenmatig mag zijn. De bestuurders van Stichting Wens Die Regeert voeren hun werkzaamheden allen uit voor eigen rekening en maken geen gebruik van bovenstaande mogelijkheden. Giften en donaties De stichting dient het algemeen belang, heeft geen winstoogmerk en is voor haar vermogen afhankelijk van subsidies, donaties en giften. Wij zijn heel dankbaar voor iedere bijdrage, hoe groot of hoe klein ook. Dit kunnen jaarlijkse bedragen zijn, maar uiteraard zijn eenmalige giften ook van harte welkom. U kunt uw gift overmaken op bankrekening NL 74 RABO ten name van Stichting Wens Die Regeert, Leiderdorp.

4 Leiderdorps fondsen netwerk In november 2014 hebben zich, op mede-initiatief van de secretaris van deze stichting, de vijf zelfstandig opererende Leiderdorpse stichtingen zich verenigd in een Leiderdorps fondsen netwerk, te weten: Fonds Individuele Ondersteuning Diaconie PG-Leiderdorp; Fonds Individuele Ondersteuning voor Jongeren/Christinafonds; Diaconale Commissie Medemens; De Boer-Karelsfonds; St. Wens Die Regeert. Doel hiervan was samenwerking te zoeken, kennis uit te wisselen en te voorkomen dat er bij de verschillende stichtingen hetzelfde aangevraagd wordt. Vanuit dit netwerk zijn er in 2017 een viertal vooroverleggen gevoerd waarbij drie aanvragen door de diaconie opgepakt zijn en één door st. Wens Die Regeert. Werkwijze Stichting Wens Die Regeert neemt (in principe) alleen aanvragen in behandeling van cliënten die woonachtig zijn in de Leidse Regio; De aanvraag moet (in principe) worden gedaan via een doorverwijzing van hulpverlenende instanties; Een huisbezoek maakt onderdeel uit van de aanvraagprocedure; De secretaris neemt zo nodig contact op met andere instanties, die zich eveneens met het probleem van de cliënt bezighouden. Alle ingewonnen informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Als alle gegevens compleet zijn maakt de secretaris een rapport en komt tot een advies; Binnen het bestuur worden de adviezen vertrouwelijk besproken en zorgvuldig afgewogen waarna een besluit wordt genomen; Na besluitvorming over de aanvraag, neemt de secretaris de nodige acties in overleg met cliënt en hulpverleners van de cliënt; De organisatie/persoon die de aanvraag heeft ingediend krijgt schriftelijk bericht over de door het bestuur genomen besluit; Doorgaans wordt binnen twee weken een beslissing genomen. Ter voorbereiding van de aanvraag kan de hulpverlenende instantie eerst overleg plegen met de secretaris van de stichting. De secretaris vraagt zo nodig aanvullende informatie op en toetst vervolgens of voor liggende voorzieningen/wettelijke regelingen benut zijn. Wie kan aanvragen? Instellingen voor maatschappelijke dienstverlening kunnen voor hun cliënten een aanvraag indienen. Indicatie van instellingen die een aanvraag kunnen doen: Gemeentelijke Sociale Diensten Sociale wijkteams Woningbouwcorporaties Vluchtelingenwerk Thuiszorgorganisaties Kerkgenootschappen/diaconieën Bewindvoerders/mentoren Ook kunnen mensen zelf een aanvraag indienen. Wanneer zij bekend zijn bij een maatschappelijke organisatie zal daar in de regel contact mee opgenomen worden.

5 Toekenning giften Er worden geen leningen/hypotheken verstrekt; Er worden (in principe) geen bedragen rechtstreeks naar cliënten overgemaakt; De gift wordt in natura geschonken, bijv. een wasmachine, kachel, huisraad, etc. Verantwoording bestedingen De stichting heeft in 2017 diverse contacten met maatschappelijke organisaties gehad wat uiteindelijk tot zestien aanvragen geresulteerd heeft. Van deze zestien aanvragen zijn er zeven afgewezen omdat: - Het een huurschuld betrof; - Het een belastingschuld betrof; - Het kosten voor een toekomstige uitvaart betrof, waarbij geen gebruik gemaakt wenst te worden gemaakt, van de voorliggende voorziening; - Het niet-noodzakelijke studiekosten voor een carrière-switch betrof; - Belanghebbende afspraken niet na kwam en hoge eisen stelde aan datgene wat eventueel toegekend zou kunnen worden; - Het aanvulling van een begrotingstekort van een stichting betrof; - Het een complete renovatie van een gebit betrof middels implantaten en bruggen. De aanvragen werden in 2017 gedaan door: - 9 keer Sociale Wijkteams; - 2 keer door een stichting; - 2 keer door een landelijke hulporganisatie; - 1 keer vanuit het Leiderdorps Fondsen Netwerk; - 1 keer door een bewindvoerder; - 1 keer door een particulier. Financiële verantwoording: Activa Passiva Eigen Vermogen Kapitaal Kortlopende schulden Ontvangen gift voor Liquide middelen Nog te betalen Totaal Totaal Staat van baten en lasten: Lasten Baten Verleende steun Giften Bijstand particulieren Particulieren Giften hulporganisatie Kosten website Bankkosten Totaal lasten Totaal baten

6 Ontvangen giften en donaties Stichting Wens Die Regeert is voortgekomen uit particulier initiatief. Er zijn geen langlopende verplichtingen aangegaan. WDR wil niet uitgroeien tot een vermogensfonds, zij het dat er momenteel wel een groot vermogen op de balans zichtbaar is: dit om een lang gekoesterde wens vorm te geven. (zie kopje: Toekomst) WDR was in 2017 in staat hulp te bieden aan een aantal personen/gezinnen in kwetsbare omstandigheden. Dit was mogelijk door een grote donatie van een particulier. Toekomst De stichting heeft een lang gekoesterde wens, namelijk haar activiteiten uit breiden naar een breder publiek, in de vorm van een ontmoetingsplek voor ouderen (55+) middels een gezellige huiskamer waar de oudere aandacht vindt, tijd voor een praatje is, een luisterend oor geboden kan worden, en waar men een (gratis) kopje koffie of thee aangeboden krijgt. Het zou wenselijk zijn wanneer de huiskamer gesitueerd kan worden in een gastvrij gebouw, in een woonwijk waar veel ouderen domicilie hebben, en waar geen andere voorzieningen om elkaar te kunnen ontmoeten aanwezig zijn. Naast het situeren van een de huiskamer in een aan te kopen pand, zou het bestuur graag zien, dat er voldoende ruimte in het pand is om ook andere partijen met een maatschappelijke doelstelling, één of meerdere dagdelen per week onderdak te bieden. Te denken valt hierbij aan een spreekuur van het Sociaal Wijkteam, een kookactiviteit met- en voor ouderen, een kerkelijke viering, spreekuur consulent ouderenzorg etc. Kortom, een plek waar buurtbewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten en waar (met de hulp van wijkvrijwilligers) gezamenlijke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Vanaf voorjaar 2015 is bij het bestuur bekend dat kerkgebouw De Menswording in Leiderdorp te koop is, waarbij een maatschappelijke bestemming voorwaarde is. Nadat een voor het bestuur bekende partij, die het gebouw wilde kopen om er een culturelemaatschappelijke bestemming aan te geven in de vorm van een theater, gestopt was met onderhandelen, heeft onze voorzitter contact opgenomen met degene van de kerk die de verkoop regelt. In het gesprek dat volgde werd nogmaals duidelijk de voorwaarde aangegeven dat De Menswording een maatschappelijke bestemming moet krijgen. Hierop werd de persoon die belast is met de verkoop van het gebouw, uitvoerig op de hoogte gebracht van het voornemen er een buurtkamer in onder te brengen wat geheel aansloot bij de gestelde voorwaarde. Het gedane bod werd echter niet aanvaard. Daarnaast hebben voorzitter en secretaris de plannen voorgelegd aan wethouder van de Gemeente Leiderdorp. Ondanks de wethouder zeer welwillend staat tegenover de voorgenomen plannen, kan hij uiteraard geen invloed uitoefenen op het proces. Nadat een jaar lang geen beweging in en rond de kerk waar genomen was, werd er medio 2016 vanuit het bestuur opnieuw contact opgenomen met de verkoper en werd er voor de tweede keer een bod uitgebracht, maar nu iets verhoogd. Dit bod werd wederom niet geaccepteerd. Ook in 2017 waren er geen activiteiten in- en rond De Menswording waarneembaar die er op duidde dat het pand verkocht was. Dit leidde na de zomer van dat jaar, dat het bestuur ten derde male contact met te verkoper op nam, om te vragen wat de status op dat moment was. Op dat moment werd verteld dat de verkoop van de kerk zo goed als rond was. D.d verscheen er in het Leiderdorps Weekblad een artikel, waar in beschreven dat het gebouw verkocht was aan een projectontwikkelaar, teneinde op die locatie een appartementencomplex te realiseren, op voorwaarde dat het Bestemmingsplan gewijzigd zou worden om woningbouw daadwerkelijk op die locatie mogelijk te maken. Binnen het bestuur van st. WDR heeft de verkoop van De Menswording aan een projectontwikkekelaar, vraagtekens opgeroepen; Slopen? Commercieel ontwikkelen? En de maatschappelijke bestemming dan?

7 Dit heeft er toe geleid dat de stichting in de openbaarheid is getreden door zowel in het Leiderdorps Weekblad- als in het Leidsch Dagblad een artikel te plaatsen waarin de vraag gesteld is of sloop van het pand werkelijk noodzakelijk is ten gunste van een appartementencomplex, daar bekend is dat er diverse maatschappelijke organisaties interesse in aankoop van het pand geweest zijn (en wellicht nog zijn) maar afhaakten op de gevraagde prijs. Tegelijkertijd werd in bovengenoemd artikel stichting WDR als één van de mogelijke kopers van het pand benoemd en werden de plannen (zoals hierboven beschreven) voor het voetlicht gebracht. Het bestuur van st. WDR blijft actief het gehele proces volgen en blijft financieel zuinig, uiteraard niet ten koste van toekenningen aan cliënten, zodat er een reserve opgebouwd wordt ten einde een pand (hetzij De Menswording danwel een ander) te kunnen kopen, op het moment zich een goede gelegenheid zich aanbiedt. Samenstelling Bestuur per Voorzitter : de heer W. Regeer Secretaris : mevrouw M. Voerman Penningmeester : de heer B. van der Velde Goedkeuring Jaarverslag 2017 Het Jaarverslag 2017 is door het bestuur goedgekeurd en vastgesteld in de jaarvergadering van maart

Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan BN Leiderdorp. Jaarverslag 2018

Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan BN Leiderdorp. Jaarverslag 2018 Stichting Wens Die Regeert Postadres: Zijlbaan 44 2352 BN Leiderdorp Jaarverslag 2018 RSIN 852353340 KvKnummer 56899343 Bankrek. IBAN NL74 RABO 0177 8357 10 E: wensdieregeert@gmail.com W: www.wensdieregeert.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Inhoud Voorwoord 1. Algemeen 2. Jaarverslag 3. Jaarrekening 3.1 balans 3.2 staat van baten en lasten 3.3 algemene toelichting 3.4 toelichting balans 3.5 toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2018

Beleidsplan 2016-2018 Stichting De Zeven Werken Beleidsplan 2016-2018 Eindhoven, november 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Stichting De Zeven Werken... 3 2.1. Visie... 3 2.2. Doelstelling... 3 2.3. Werkzaamheden... 3 3. Het

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Thuis Sterven

Stichting Vrienden van Thuis Sterven Stichting Vrienden van Thuis Sterven De Ronde Venen Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Bestuursverslag 3 2 Jaarrekening 5 2.1 Balans per 31 december 2015 6 2.2 Staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard

Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard JAARVERSLAG 2018 Inhoudsopgave jaarverslag 2018 1. Inleiding blz. 3 2. Financiële toelichting blz. 4 3. Verslag kascommissie blz. 5 4. Balans per 31 december 2018

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting.

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting. 2 INHO UDS O PG AVE Voorwoord 3 1. Doelstelling stichting 4 1.1. Uitgangspunten.. 4 1.1.a Vermogen.. 5 1.2. Het bestuur 5 1.3. Statuten stichting. 6 1.4. Convenant. 6 2. Werkzaamheden 7 2.1. Algemeen..

Nadere informatie

De jaarrekening wordt gecontroleerd door Accountantskantoor Pekaar & Partners te Stellendam. Op verzoek sturen wij u een volledig exemplaar toe.

De jaarrekening wordt gecontroleerd door Accountantskantoor Pekaar & Partners te Stellendam. Op verzoek sturen wij u een volledig exemplaar toe. Jaarrekening 2016 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2015 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). RRDF is gevestigd aan de Voordijk 259 te Barendrecht en staat

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER GEVESTIGD TE UTRECHT OVER DE PERIODE 8 NOVEMBER 2016 TOT EN MET 31 JANUARI 2017 Inhoud Balans per 31 januari van het verslagjaar 3 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN:

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN: Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Aloysius Ruychrocklaan 151 2597 EM 's-gravenhage KVK-nummer: 41155653 RSIN: 007773481 Inhoud ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring JAARREKENING Balans Staat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1-

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- STICHTING HOSPICE OUDEWATER -1- Activiteiten in 2014 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Ìn januari 2014 is bekend geworden dat de, in de Schuylenburcht gevestigde artsenpraktijk, zal gaan verhuizen naar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2017 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard

Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard Stichting Huisvesting Gemmakapel Sittard JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave jaarverslag 2017 1. Inleiding blz. 3 2. Financiële toelichting blz. 4 3. Verslag kascommissie blz. 5 4. Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio

Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 ALGEMEEN 1.1 Oprichtingsdatum en gegevens stichting 3 1.2 Doelstelling stichting 3 1.3 Middelen 3 1.4 ANBI verklaring

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Inhoud 1. Algemene gegevens... 3 1.1. Algemene gegevens... 3 1.2. Samenstelling van het bestuur per 31 december 2016... 3 1.3. Vaststelling jaarrekening...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK

JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK Inhoudsopgave 1. Oprichting 2. Doel 3. Organisatie 4. Acties 5. Financiële bijdragen aan het Streekfonds 6. Financiële uitgaven van het Streekfonds 7.

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag 212 Inhoud JAARVERSLAG 212 1.Bestuursverslag Algemene informatie Verslag 212 2 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 212 Staat van baten en lasten over 1-1-212 t/m 31-12-212 Toelichting op

Nadere informatie

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan

Algemene gegevens Strategie Visie en missie Doelstelling Actueel beleidsplan Algemene gegevens Stichting Fiat Lux is gerangschikt als Algemeen Nut Beogende Instelling onder RSIN 807328649. Kamer van Koophandel: 33299616 Sector: Maatschappelijke en Sociale doelen Contactgegevens:

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Roeivalidatie. Jaarrekening 2014

Vereniging Vrienden van Roeivalidatie. Jaarrekening 2014 Vereniging Vrienden van Roeivalidatie Jaarrekening 2014 Financieel verslag Algemeen Het jaar 2014 heeft onze Vereniging financieel afgesloten met een positief resultaat van 4.101. In 2014 ontvingen wij

Nadere informatie

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek. KvK nr:

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek.   KvK nr: Stichting Linking People Fregat 17 1991 MA Velserbroek www.stichtinglinkingpeople.nl KvK nr: 34271370 Jaarverslag en jaarcijfers zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 juni 2018 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Stichting Angelus Custos

Stichting Angelus Custos Stichting Angelus Custos te Zeist Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarverslag 2 Bestuur Stichting Angelus Custos 3 Jaarrekening Balans per 31 December 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen

Nadere informatie

JAARREKENING 2013. Vastgesteld d.d. 4 september 2014. Stichting Chassé Cultuur Fonds Claudius Prinsenlaan 8 4811 DK Breda. Postbus 1135 4801 BC Breda

JAARREKENING 2013. Vastgesteld d.d. 4 september 2014. Stichting Chassé Cultuur Fonds Claudius Prinsenlaan 8 4811 DK Breda. Postbus 1135 4801 BC Breda JAARREKENING 2013 Vastgesteld d.d. 4 september 2014 Stichting Chassé Cultuur Fonds Claudius Prinsenlaan 8 4811 DK Breda Postbus 1135 4801 BC Breda Kamer van Koophandel Breda nr. 20128984 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa 1.400 - Vlottende activa Vorderingen 695 659 Liquide middelen 15.865 14.625 17.960 15.284 Baai Dellewal 2015

Nadere informatie

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten te Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 1.1 Samenstellingsverklaring 2 1.2 Algemeen 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand.

Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand. 2018 Stichting 1 Kronieken 29:14b Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand. JAARVERSLAG STICHTING 1 KRONIEKEN 29:14B Rapport inzake de jaarrekening 2018 RAPPORT Herwijnen, 28 februari

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2015 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis

JAARVERSLAG Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis JAARVERSLAG 2017 Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding 3 ANBI 3 Contactgegevens 3 Doelstelling 3 Samenstelling bestuur 3 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft haar statutaire vestiging in Utrecht.

Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft haar statutaire vestiging in Utrecht. Beleidsplan Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk te Utrecht versie juni 2016, vastgesteld op 6 juni 2016 Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft

Nadere informatie

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Zet uw instelling zich in voor algemeen nuttige doelen? Uw instelling heeft belastingvoordelen, als wij uw instelling aanwijzen als algemeen nut beogende

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha Beleidsplan 2016 2019 Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Vermogen 4 3a. Beheer van vermogen 4 3b. Geldverwerving 5 3c. Besteding van het

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2015 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2015 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Uw gift raakt ons doel! Stichting Vrienden van De Hofstee & De Naber. Tel 06-405 505 00 Fax

Jaarverslag 2015. Uw gift raakt ons doel! Stichting Vrienden van De Hofstee & De Naber. Tel 06-405 505 00 Fax Jaarverslag 2015 Uw gift raakt ons doel! Stichting Vrienden van De Hofstee & De Naber Tel 06-405 505 00 Fax President Rooseveltweg 22 3068 TR Rotterdam www.vriendenhofsteedenaber.nl vriendenhofsteedenaber@laurens.nl

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2014 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2014 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2016 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim Beleidsplan 2016 2019 Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Vermogen 4 3a. Beheer van vermogen 4 3b. Geldverwerving 5 3c. Besteding van het vermogen

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2016 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK

JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK Inhoudsopgave 1. Doel 2. Organisatie 3. Acties 4. Financiële bijdragen aan het Streekfonds 5. Financiële uitgaven van het Streekfonds 6. Jaarcijfers 2016

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Inhoud 1. Algemene gegevens... 3 1.1. Algemene gegevens... 3 1.2. Samenstelling van het bestuur per 31 december 2015... 3 1.3. Vaststelling jaarrekening...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2014 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk De Schöppe 20 7609 CB ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer:

Gegevens. Stichting Walking With Giants. Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard. Telefoon nummer: Stichting Walking With Giants Beleidsplan 2017/2018 Gegevens Stichting Walking With Giants Adres: Standerdmolen 16, 2957 XL, Molenwaard Telefoon nummer: 0681433709 E-mail adres: info@stichtingwalkingwithgiants.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 www.noodfondsnieuwkoop.nl Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Teylersplein 1 2441 LE Nieuwveen info@noodfondsnieuwkoop.nl 0610734375 Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop is een stichting

Nadere informatie

Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2014

Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Januari 2014 Jaarrapport 2013 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen Januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Jaarverslag van het bestuur 4 3. Jaarrekening Stichting Missionair Diaconaal Centrum 7

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg

Jaarrekening Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Jaarrekening 2014 Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg Inhoud 1. Algemene gegevens... 3 1.1. Algemene gegevens... 3 1.2. Samenstelling van het bestuur per 31 december 2014... 3 1.3. Vaststelling jaarrekening...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam. Jaarverslag en jaarrekening 2018

Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam. Jaarverslag en jaarrekening 2018 Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam Jaarverslag en jaarrekening 2018 Amsterdam, 20 januari 2019 Stichting Vrienden van Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam KvK nr 71916709 IBAN NL81 TRIO

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ondersteuning activiteiten De Meent Groep

Beleidsplan Stichting Ondersteuning activiteiten De Meent Groep Beleidsplan Stichting Ondersteuning activiteiten De Meent Groep s-hertogenbosch, februari 2019 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.1 Kerngegevens... 3 1.2 Doelstelling en doelgroep... 3 1.3 Bestuur en uitvoering...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha Beleidsplan 2016 2019 Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Maranatha Versie mei 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Vermogen 4 3a. Beheer van vermogen 4 3b. Geldverwerving 5 3c. Besteding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019 Inhoud Inleiding 2 1. Stichting Seniorenwens 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 2 2.2. Statutaire doelstelling 3 2.3. Afwezigheid van winstoogmerk 3 2.4. Bestemming liquidatiesaldo 3

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2016 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda

Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening Montagnestichting, Gouda 1 Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Gegevens van de rechtspersoon 4 2 Jaarrekening 2017 5 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim

Beleidsplan Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim Beleidsplan 2016 2019 Stichting Vrienden van SVRO Zorgcentrum Elim Versie mei 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Vermogen 4 3a. Beheer van vermogen 4 3b. Geldverwerving 5 3c. Besteding

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting van Huykelom van de Pas, handelend onder de namen ABT Foundation en Stichting van Huykelom. De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 17

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand.

Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand. 2014 Stichting 1 Kronieken 29:14b Alles is van U afkomstig en wat wij U schenken komt uit Uw hand. JAARVERSLAG STICHTING 1 KRONIEKEN 29:14B Rapport inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Herwijnen, 28 maart

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2011 - Stichting Ministries Argentinas

Financieel Jaarverslag 2011 - Stichting Ministries Argentinas Stichting Ministries Argentinas Financieel Jaarverslag Boekjaar 2011 Bestuur Stichting Ministries Argentinas 11 Stichting Ministries Argentinas Disselboom 55 3763 ZJ Soest Nederland KvK-nummer: 32112010

Nadere informatie

RIBW Groep Overijssel

RIBW Groep Overijssel Jaarverslag / financieel verslag van de Stichting Steunfonds RIBW Groep Overijssel over het jaar 2013 RIBW Groep Overijssel, Stichting Steunfonds jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Samenstelling van het

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL Stichting RRDF - Jaarrekening 2012 2 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2012 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). De jaarrekening

Nadere informatie

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015 Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord over 2015 Inhoud Algemene informatie... 3 Financiële samenvatting... 5 Balans per 31 december 2015... 6 Staat van baten en lasten over 2015... 7 Grondslagen

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken Financieel verslag 2018 Stichting Van der Velden-Vroeg Hoevelaken Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat van baten en lasten over 2018 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

RAPPORT aan het Bestuur van STICHTING OPMAAT, GOUDA. inzake de jaarrekening 2015

RAPPORT aan het Bestuur van STICHTING OPMAAT, GOUDA. inzake de jaarrekening 2015 RAPPORT aan het Bestuur van inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Rapport Algemene opmerkingen 1 Bijlagen Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2015 3 2 Staat van baten en lasten over 2015 5 3 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden Jaarrekening 2015 Stichting De Vier Pelikanen James Wattstraat 4 Internet http://www.hsfinance.nl 8912 AR Leeuwarden Handelsregister Leeuwarden 01143891 Telefoon: 06-22 55 31 18 E-mail: info@hsfinance.nl

Nadere informatie

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT 2012 Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht 25 1391 VT INHOUD Blad Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 Rekening van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

Stichting Goeie Hoop Ederveen

Stichting Goeie Hoop Ederveen Stichting Goeie Hoop Ederveen Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 2. Jaarrekening 2015 2.1 Balans per 31 december 2015 4 2.2 Staat van baten en lasten over 2015 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2015 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017 Stichting Buitenplaats Villa Sanoer Jaarverslag 2017 - 2 - VERSLAG VAN HET BESTUUR OVER HET BOEKJAAR 2017 Hierbij doen wij u het verslag toekomen over het afgelopen boekjaar, alsmede onze visie op de ontwikkelingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012

INHOUDSOPGAVE. Verslag bestuur. 2. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Verslag bestuur 2. Balans per 31 december 2012 3. Staat van baten en lasten over 2012 4. Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 5. Controleverklaring 1 STICHTING VRIENDEN

Nadere informatie

Jaardocument Stichting Fiere Vrienden

Jaardocument Stichting Fiere Vrienden Jaardocument 2018 Stichting Fiere Vrienden JAARSTUKKEN 2018 INHOUDSOPGAVE pagina VERSLAG Algemeen 2 JAARREKENING 2018 Balans per 31 december 2018 3 Exploitatie overzicht 2018 4 Toelichting balans per 31

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING

Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING Inhoud 1. Voorwaarden om als ANBI-instelling te kunnen worden aangemerkt 2. Nieuwe voorwaarde per 1 januari

Nadere informatie

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria.

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria. 2019 07 01 Stichting Vrienden van Issoria te Leiden ANBI instelling Stichting Vrienden van Issoria te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve

Nadere informatie

Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN

Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop BELEIDSPLAN 2013 2016 Vastgesteld augustus 2013 1 1. Inleiding Stichting K&O-Fonds Fie van der Hoop is opgericht in 1983. Het fonds heeft tot doel om de ontwikkeling

Nadere informatie

Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5

Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5 Jaarekening2017 S ch ngbeeldenwereld Inhoudsopgave Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Politieke Vereniging JAARREKENING 2013

Politieke Vereniging JAARREKENING 2013 Politieke Vereniging JAARREKENING 2013 Amsterdam Transparant Staalmeesterslaan 61 1057 NK Amsterdam Tel. 020-6186085 E-mail: contact@amsterdamtransparant.com Website: www.amsterdamtransparant.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis

JAARVERSLAG Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis JAARVERSLAG 2016 Stichting Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding 3 ANBI 3 Contactgegevens 3 Doelstelling 3 Samenstelling bestuur 3 Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN 0 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 3 2.1 Missie/Visie 3 2.2 Doelstelling 3 2.3 Afwezigheid winstoogmerk 3 2.4 Bestemming liquidatiesaldo 3 3. Beleid 3 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

Activa Immateriële vaste activa - Materiele vaste activa - Vorderingen en overlopende activa 4.258,78 Liquide middelen 320,00. Totale passiva 4.

Activa Immateriële vaste activa - Materiele vaste activa - Vorderingen en overlopende activa 4.258,78 Liquide middelen 320,00. Totale passiva 4. Jaarrekening 2018 Stichting Sociaal Noodfonds Nieuwkoop Inkomsten 2017 2018 Inkomsten uit fondsenwerving 10.000,00 13.500,00 Inkomsten gezamenlijke acties Inkomsten acties van derden 150,00 Inkomsten uit

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2017 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuur verslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Voorzieningen OlmenEs

Jaarrekening Stichting Voorzieningen OlmenEs Jaarrekening 2018 OlmenEs INHOUDSOPGAVE Pagina Informatie over de stichting 1 Akkoordverklaring 2 Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 3 Resultatenrekening over 2018 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie