Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden."

Transcriptie

1

2 DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch of mechanisch, met inbegrip van maar niet beperkt tot fotokopieën, opnamen, zoekmachines of computernetwerken, zonder schriftelijke toestemming van Sonos, Inc. Sonos en alle Sonos-productnamen en -slogans zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-producten kunnen door een of meerdere patenten zijn beschermd. Onze patent-tot-productinformatie is hier te vinden: Sonos.com/legal/patents AirPlay, Apple Music, FairPlay, ipad, iphone, ipod, Tunes en OS X zijn in de Verenigde Staten en andere landen geregistreerde handelsmerken van Apple, Inc. Windows is een in de Verenigde Staten en andere landen geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Android is een handelsmerk van Google, Inc. Amazon, Kindle, Kindle Fire, het Amazon Kindle-logo en het Kindle Fire-logo zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen. Sonos maakt gebruik van MSNTP-software, ontwikkeld door N.M. Maclaren aan de Universiteit van Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alle andere genoemde producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken van de respectieve eigenaars zijn. Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

3 Systeemconfiguratie Nieuw bij Sonos? Met een paar eenvoudige stappen is je Sonos Wireless HiFi System klaar voor al je muziek. Ga naar Je thuisnetwerk voor informatie over de vereisten die Sonos stelt aan je thuisnetwerk en ga vervolgens naar Een nieuw Sonos-systeem installeren voor installatie-instructies. Voor meer informatie over deze producten, raadpleeg je de producthandleidingen op support Al een Sonos? Ga naar Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen voor informatie over het toevoegen van producten aan een bestaand Sonos-systeem. De Sonos-app Download de gratis Sonos-app op elk compatibel apparaat: Sonos-app (ios) iphone, ipad en ipod touch met ios-versie 9.0 en hoger Sonos-app (Android) Android 4.3 en hoger Sonos-app (pc) Windows 7 en hoger Sonos-app (Mac) Macintosh OS X of hoger Download de app voor je computer vanaf Voor de nieuwste systeemvereisten of compatibele bestandsindelingen ga je naar

4 2 Productgids Je thuisnetwerk Om de Sonos-app te kunnen gebruiken, moet je apparaat met hetzelfde netwerk als Sonos zijn verbonden. Ga voor hulp naar Vereisten Luisteren naar muziekservices, internetradio en muziek die op je computer of NAS-apparaat (Network- Attached Storage) is opgeslagen, is alleen mogelijk als je thuisnetwerk aan deze vereisten voldoet. Opmerking:Het Sonos-systeem biedt gratis, online software-updates waarvoor een snelle internetverbinding nodig is. Je ontvangt deze updates als je Sonossysteem is geregistreerd. Vergeet dus niet om je systeem tijdens de installatie te registreren. We zullen je adres niet aan andere bedrijven doorgeven. Een breedbandverbinding via DSL, kabelmodem of glasvezel voor het goed af kunnen spelen van muziekservices. (Als je internetprovider alleen internettoegang via satelliet aanbiedt, ondervind je mogelijk problemen met afspelen vanwege schommelingen in de downloadsnelheid.) Als je modem geen modem-routercombinatie is en je wilt de automatische online updates van Sonos ontvangen of muziek van een muziekservice streamen, moet je een router in je thuisnetwerk installeren voordat je Sonos aansluit. Opmerking:Sonos communiceert over het 2.4GHz-thuisnetwerk en ondersteunt de b/g/n-standaard voor draadloze technologie n onlynetwerkconfiguraties worden niet ondersteund. Verander de instellingen van je router naar b/g/n of sluit een Sonos-product op je router aan. Sluit een Sonos BOOST of een speaker op je router aan als: je huis groot is, de WiFi-prestatie niet optimaal en je de draadloze prestatie van je Sonos-systeem wilt versterken. je WiFi-netwerk zwaar wordt belast door het streamen van filmpjes of intensief internetten en je een apart draadloos netwerk voor je Sonos-speakers wilt creëren. je thuisnetwerk alleen de 5GHz-band gebruikt (en niet naar 2.4GHz kan worden overgeschakeld). je je router hebt ingesteld om alleen n te ondersteunen en je de instelling niet kunt wijzigen naar b/g/n. Voor het beste resultaat sluit je je computer of het NAS-station waarop je persoonlijke muziekbibliotheek staat met een ethernetkabel op je router aan.

5 Sonos-configuratie 3 Compatibele muziekservices Sonos werkt probleemloos met de meeste muziekservices, waaronder Apple Music, Deezer, Google Play Muziek, Pandora, Spotify en Radio door TuneIn, en met services die DRM-vrije downloads aanbieden. Beschikbaarheid van services verschilt per regio. Ga voor de volledige lijst naar Compatibele indelingen van afspeellijsten itunes Napster Windows Media Player WinAmp Compatibele indelingen van audiobestanden MP3 AAC (zonder DRM) WMA zonder DRM (waaronder aangekochte downloads van Windows Media) AAC (MPEG4) AAC+ Ogg Vorbis Apple Lossless Flac (lossless) Niet-gecomprimeerde WAV- en AIFF-bestanden Geïntegreerde ondersteuning voor de 44,1kHz-samplefrequentie. Extra ondersteuning voor 48-kHz, 32- khz, 24-kHz, 22-kHz, 16-kHz, 11-kHz en 8-kHz samplerates. MP3 ondersteunt alle frequenties, behalve de 11 khz- en 8 khz-frequentie. Het is mogelijk dat voor eerder gekochte, met DRM beschermde nummers in het Apple Fairplay - formaat een upgrade moet worden toegepast. Zie Apple voor meer informatie. WMA Lossless wordt op dit moment niet ondersteund. Compatibele indelingen voor streamen MP3 WMA HLS/AAC Compatibele schermleessoftware JAWS voor Windows schermleessoftware Opmerking:Ga naar onze website op voor informatie over de meest recente systeemvereisten en de versies van besturingssystemen die worden ondersteund.

6 4 Productgids Sonos installatie-opties Standaard draadloze installatie Sonos werkt nu rechtstreeks op je draadloze thuisnetwerk. Deze configuratie is ideaal voor een huis met een goed draadloos bereik en hangt af van het draadloze zendvermogen van de router. BOOST-installatie Door een BRIDGE of een Sonos-speler met een ethernetkabel permanent op je router aan te sluiten, wordt een eigen draadloos netwerk gecreëerd, specifiek voor het Sonos-systeem, dat betrouwbare prestaties levert ongeacht de grootte van je huis of het aantal gebruikte wifi-apparaten. (Voor sommige huishoudens is deze installatie vereist, zie ook onderstaande systeemvereisten.) Een BOOST-installatie is ideaal voor: Grotere huizen waar de draadloze prestatie niet optimaal is of niet alle kamers bereikt waar je muziek wilt. Huizen waar het draadloze netwerk al zwaar wordt belast door het intensief streamen van filmpjes of internetten en je een apart draadloos netwerk voor je Sonos-speakers wilt creëren. Als je al een BRIDGE hebt, raden wij je aan om deze aangesloten te laten, omdat je dan al het voordeel hebt van een afzonderlijk draadloos netwerk, specifiek voor je Sonos-systeem. Systeemvereisten voor Sonos Standaard draadloze installatie wordt ondersteund op: Thuisnetwerken op een 2.4GHz-frequentieband die de draadloze b/802.11g-technologie ondersteunen Thuisnetwerkrouters geconfigureerd voor open toegang (niet beveiligd) of WEP / WPA / WPA2 Een BOOST-installatie is vereist voor: Routers die alleen n ondersteunen (standaard draadloze installatie vereist b / g) Routers die alleen 5GHz ondersteunen (en niet kunnen overschakelen naar 2.4 GHz) Toegangspunten die zijn geconfigureerd met certificaten of andere vormen van zakelijke authentificatie (aka '802.1X', 'RADIUS' of 'WPA/WPA2 Enterprise') Routers geconfigureerd voor WEP die de index voor de primaire sleutel niet gebruiken Netwerken met draadloze signaalversterkers. Een nieuw Sonos-systeem installeren Stap 1: (OPTIONEEL) Als je een Sonos-product hebt gekocht om op je router aan te sluiten, sluit je die nu met een ethernetkabel aan. Sla deze stap anders over. Waarom zou ik een Sonos-product op mijn router aansluiten? Als je een groot huis hebt, de wifi-prestatie niet optimaal is en je de draadloze prestatie van je Sonossysteem wilt versterken. Als je wifi-netwerk zwaar wordt belast door het streamen van filmpjes of intensief internetten en je een apart draadloos netwerk voor je Sonos-speakers wilt creëren. Als je thuisnetwerk alleen 5GHz heeft (Sonos werkt met 2.5 Ghz)

7 Sonos-configuratie 5 Welk Sonos-product moet ik op mijn router aansluiten? Als je niet van plan bent om in deze kamer naar audio te luisteren, sluit dan een Sonos BOOST op je router aan. Als je in deze kamer wel naar audio wilt luisteren, kies dan het product dat het best werkt voor je huis: Sluit een alles-in-één-speaker van Sonos aan, bijvoorbeeld een PLAY:5 Sluit een Sonos CONNECT:AMP aan en eigen speakers naar keuze Sluit een Sonos CONNECT aan op een externe versterker of speakers met ingebouwde versterker. Sluit een Sonos PLAYBAR aan als je televisie wilt kijken in de kamer waar de router zich bevindt. Sluit het Sonos-product niet rechtstreeks op je kabel- of ADSL-modem aan, tenzij je modem een geïntegreerde router heeft. Illustratie van de installatie (op een router)

8 6 Productgids Illustratie van een alternatief (geen open routerpoort) Als je geen vrije poort op je router hebt, kun je de computer loskoppelen van de router en deze in plaats daarvan op het Sonos-product aansluiten. Sluit het Sonos-product vervolgens aan op de vrijgekomen routerpoort (zie het onderstaande voorbeeld met de BOOST). Stap 2: Zet de andere Sonos-producten in de kamers waar je muziek wilt Zet de andere Sonos-producten die je hebt gekocht in de kamers waar je muziek wilt. Je wordt in stap 3 gevraagd ze aan je Sonos toe te voegen. Als je een alles-in-één-speler (bijvoorbeeld een PLAY:5) hebt aangeschaft, sluit je hem aan op netstroom en ga je naar stap 3 op Stap 3: Download en installeer een Sonos-app. Als je een Sonos CONNECT:AMP hebt aangeschaft, raadpleeg je Een CONNECT:AMP toevoegen voor aanvullende informatie. Als je een Sonos CONNECT hebt aangeschaft, raadpleeg je Een CONNECT toevoegen voor aanvullende informatie. Als je een Sonos PLAYBAR hebt aangeschaft, raadpleeg je Een PLAYBAR toevoegen voor aanvullende informatie. Als je een Sonos SUB hebt aangeschaft, raadpleeg je Een SUB toevoegen voor aanvullende informatie. Opmerking:Als je liever een kabel gebruikt met je Sonos-producten, sluit je ze met een standaard ethernetkabel aan op je router of de ethernetpoort van een ander Sonos-product (of een actieve netwerkaansluiting in de muur, als de bekabeling is ingebouwd). Een CONNECT:AMP toevoegen 1. Sluit de gewenste speakers aan. Het vermogen van de speakers moet minstens 75 Watt zijn voor 8-Ohm speakers en minstens 150 Watt voor 4-Ohm speakers. Sluit geen speakers aan met minder dan 4 Ohm. Druk met je duim of vinger de verende connector voor de speaker naar binnen om het aansluitgat te openen.

9 Sonos-configuratie 7 Steek het gestripte uiteinde van de speakerkabel in het gat en laat de verende connector los. Het gestripte gedeelte van de kabel moet nu stevig in de connector zitten. Opmerking:Sluit de rode ( + ) en zwarte ( - ) connectoren van elke speaker aan op de corresponderende connectoren van de Sonos CONNECT:AMP. Wanneer de polariteiten niet overeenkomen, zal dit resulteren in een zwak centraal geluid en een verstoorde beleving van de geluidsrichting. Let er bij het tot stand brengen van de verbindingen op dat de uiteinden van de speakerkabels niet in aanraking komen met een aangrenzend contactpunt op het achterpaneel. Herhaal de procedure om de andere speakerkabels aan te sluiten. Als je speakers connectoren voor banaanstekkers hebben, kun je de stekkers direct in de ingangen voor banaanstekkers op de achterkant van de CONNECT:AMP steken. 2. Sluit het netsnoer aan en steek het andere uiteinde in een stopcontact. Zorg ervoor dat de voltageschakelaar aan de achterkant van de CONNECT:AMP in de juiste stand staat, voordat je de stroom inschakelt. Na een tijdje begint het statuslampje groen te knipperen (of wit als dit Sonos-product eerder op een ander Sonos-systeem was aangesloten.) (Voor meer informatie raadpleeg je de producthandleiding van de CONNECT:AMP: Sonos CONNECT:AMP producthandleiding.)

10 8 Productgids Een CONNECT toevoegen Op een homecinema of versterker 1. Kies één van de volgende opties: Als je homecinema of versterker digitale ingangen heeft, kun je een optische TOSLINK -geluidskabel of een digitale coaxiale kabel gebruiken om de digitale uitgang van de CONNECT aan te sluiten op de digitale ingang van de receiver. Als je homecinema of versterker analoge ingangen heeft, gebruik je een standaard geluidskabel met tulpstekkers om de analoge uitgang van de CONNECT aan te sluiten op de ingangen van de receiver. 2. Sluit het netsnoer aan op de CONNECT en steek de stekker in het stopcontact. Na een tijdje begint het statuslampje groen te knipperen (of wit als dit Sonos-product eerder op een ander Sonos-systeem was aangesloten.) 3. Selecteer het juiste invoerkanaal op de receiver. Als je klaar bent met de configuratie van het Sonos-systeem en hulp nodig hebt bij het aanpassen van de volume-instellingen, raadpleeg je de producthandleiding van de Sonos CONNECT: Sonos CONNECT:AMP producthandleiding. Op een computer of met versterkte speakers 1. Sluit de audio-ingang van de computer aan op de audio-uitgang van de CONNECT. Je hebt een stereokabel met een 3,5mm-ministekker aan het ene uiteinde en twee tulpstekkers aan het andere uiteinde nodig (een 1/8 inch stereo miniplug naar twee mannelijke tulpstekkers) om de analoge uitgang van de Sonos-component aan te sluiten op de audio-ingang van de computer. Het is mogelijk dat je een geluidskabel met Y-adapter (één 3,5-mmstereominiplug naar twee tulpstekkers) nodig hebt om de speakers aan te sluiten op de uitgangen van het Sonos-product. Als je speakers een 3,5-mm stereostekker hebben, moet je een tussenkoppeling aansluiten tussen de stekker van de speaker en de audiokabel met Y-adapter. 2. Sluit het netsnoer aan op de CONNECT en steek de stekker in het stopcontact. Het statuslampje begint wit te knipperen (of wit te branden als dit Sonos-product eerder op een ander Sonos-systeem was aangesloten.)

11 Sonos-configuratie 9 Een PLAYBAR toevoegen Zorg dat alle externe componenten (kabelontvanger, dvd-speler, etc.) rechtstreeks op je tv zijn aangesloten, voor je met installeren begint. Koppel elk bestaand homecinema- of surroundsysteem los van je tv. 1. Kies een locatie voor de PLAYBAR. Raadpleeg de producthandleiding van de PLAYBAR voor hulp bij deze stap: 2. Verwijder beide beschermingsdopjes van de optische audiokabel. 3. Sluit de optische audiokabel (meegeleverd) van de tv's digitale audio-uitgang (optisch) aan op de digitale audio-ingang (optisch) van de PLAYBAR. Buig of draai de kabel niet. De digitale audio-ingang van de PLAYBAR en het uiteinde van de optische kabel hebben de vorm van een 'D'. Bevestig de kabel zorgvuldig. BELANGRIJK: Verwijder beide beschermingsdopjes van de optische audiokabel voor je hem bevestigt. 4. Sluit de netvoedingadapter aan op de PLAYBAR en steek de stekker in het stopcontact. Steek het netsnoer stevig in de PLAYBAR en zorg ervoor dat het snoer goed is bevestigd. (Voor meer informatie raadpleeg je de producthandleiding van de Sonos PLAYBAR: Sonos PLAYBAR Producthandleiding.) Opmerking:Je homecinema uitbreiden met PLAYBAR Sluit een SUB aan op PLAYBAR voor een 3.1-homecinema-ervaring. Sluit twee speakers, bijv. twee PLAY:5's, op de PLAYBAR aan voor een 5.0- homecinema-ervaring. Sluit een SUB, twee speakers, bijv. twee PLAY:5's, op de PLAYBAR aan voor een 5.1-homecinema-ervaring.

12 10 Productgids Een SUB toevoegen Je kunt de Sonos SUB aan een versterkte Sonos-speler, bijvoorbeeld de PLAY:5, koppelen. Een SUB kan niet worden gekoppeld aan een Sonos-speler zonder ingebouwde versterker, bijvoorbeeld de CONNECT. De SUB is compatibel met Sonos-softwareversie 3.8 en hoger. Check je systeem vóór het toevoegen van de SUB eerst op software-updates. Pas op: Subwoofers zijn zwaar. Wees voorzichtig bij het uitpakken van de SUB. Gebruik de akoestische gleuf als handgreep om de SUB uit de doos te tillen. (Buig bij het tillen van zware voorwerpen altijd door je knieën om je rug niet onnodig te belasten) 1. Kies een locatie voor de SUB. De SUB is ontworpen om optimaal geluid te leveren, waar je hem ook neerzet. Je kunt de SUB horizontaal of verticaal neerzetten. Als je de SUB horizontaal op een glad oppervlak neerzet, kun je op elke hoek één van de 4 bijgeleverde vilten voetjes plakken. Ga voor meer informatie naar Vilten voetjes op de SUB aanbrengen bij horizontale positionering. De SUB is ontworpen om op de vloer te worden gezet. Je kunt de Sonos SUB in een hoek neerzetten, tegen de muur, achter, onder of naast een meubel en op elk soort ondergrond. Opmerking:De SUB bevat sterke magneten. Plaats de SUB niet naast apparatuur die gevoelig is voor magnetische velden. Houd ten minste één kant van de rechthoekige opening (akoestische gleuf) vrij. Blokkeer de voorkant van de opening niet als je de SUB verticaal tegen een muur plaatst. Als je de SUB horizontaal op de vloer plaatst, leg dan niets op het apparaat. Plaats je de SUB onder een meubelstuk, houd dan ten minste 2,5 cm ruimte vrij aan de 2. Sluit de netvoedingadapter aan op de SUB en een stopcontact. Steek het netsnoer stevig in de SUB en zorg ervoor dat het snoer goed is bevestigd. Je kunt de Sonos SUB aan een versterkte Sonos-speler, bijvoorbeeld de PLAY:5, koppelen. (Voeg voordat je de SUB aansluit eerst de speler aan het Sonos-systeem toe.)

13 Sonos-configuratie 11 Vilten voetjes op de SUB aanbrengen bij horizontale positionering Als je de SUB horizontaal op een glad oppervlak plaatst, kun je de vier (4) bijgeleverde plakviltjes op de hoeken van het apparaat plakken. Gebruik je de SUB verticaal of leg je hem op een kleed, dan zijn de vilten voetjes niet nodig. Opmerking:De vilten voetjes zijn permanent hechtend en kunnen niet meer worden verplaatst als ze op de SUB zijn aangebracht. Bevestig de plakviltjes aan de achterkant van de SUB, de tegenovergestelde kant van waar het Sonos-logo zich bevindt. 1. Leg de SUB op een kleed of bovenop de vilten verpakkingszak, met het Sonos-logo naar beneden gericht zodat dit niet zichtbaar is. 2. Plaats de meegeleverde geleider op één van de hoeken van het apparaat en vouw de randen over de zijkant. Vilten voetjes Geleider voor het plaatsen van de 3. Verwijder de plakstrip van één van de vilten voetjes. 4. Plaats de viltjes met de plakzijde naar beneden in de ronde opening van de geleider en op het apparaat. 5. Herhaal dit proces voor de andere drie (3) hoeken. (Ga voor meer informatie naar de producthandleiding van Sonos SUB: Sonos SUB Producthandleiding.)

14 12 Productgids Stap 3: Download en installeer een Sonos-app Open de app en volg de aanwijzingen om Sonos te installeren. Als je een Sonos-product op je router hebt aangesloten, voeg deze dan eerst toe je hierom wordt gevraagd. Download de gratis Sonos-app op elk compatibel apparaat: Sonos-app (ios) iphone, ipad en ipod touch met ios-versie 9.0 en hoger Sonos-app (Android) Android 4.3 en hoger Sonos-app (pc) Windows 7 en hoger Sonos-app (Mac) Macintosh OS X of hoger Download de app voor je computer vanaf Voor de nieuwste systeemvereisten of compatibele bestandsindelingen ga je naar Voor meer hulp bij het downloaden, ga je naar Wanneer je hierom wordt gevraagd, druk je kort op de knop(pen) op het Sonos-product om het aan je Sonos Wireless HiFi System toe te voegen. Je hoort een geluidssignaal ter bevestiging. PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 PLAYBAR CONNECT:AMP CONNECT BRIDGE SUB DOCK BOOST Verbind Verbind Gelijktijdig indrukken Opmerking:Tijdens de installatie kan de firewall melden dat de Sonos-toepassing probeert om bepaalde taken uit te voeren. Je moet de Sonos-app voor Mac of pc altijd volledige toegang geven. Eventueel moet je de instellingen van je firewallsoftware wijzigen zodat Windows Bestanden delen niet wordt geblokkeerd. Ga voor gedetailleerde aanwijzingen naar onze website op

15 Sonos-configuratie 13 Stap 4: Muziek afspelen Maak een selectie door op je mobiele apparaat op Browsen te tikken of door op een Mac of pc in het deelvenster MUZIEK een muziekbron te kiezen. Radio Bij Sonos krijg je een radiogids die directe toegang geeft tot duizenden gratis internetradiostations en programma's. Je kunt eenvoudig radioprogramma's van over de hele wereld vinden: muziek, nieuws en andere programma's, inclusief gearchiveerde programma's en podcasts. Om een radiostation te selecteren, hoef je alleen maar Browsen Radio door TuneInte selecteren en een station te kiezen. Muziekservices Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song, per audioboek of op basis van een abonnement. Sonos is compatibel met verschillende muziekservices. Ga naar onze website op voor de meest recente lijst. (Het is mogelijk dat sommige muziekservices in jouw land niet beschikbaar zijn. Controleer de website van de specifieke muziekservice voor meer informatie.) Als je een abonnement hebt op een muziekservice die compatibel is met Sonos, voeg je de gebruikersnaam en het wachtwoord voor die service toe aan Sonos. Je hebt dan direct toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. 1. Voor het toevoegen van een muziekservice, tik je op Meer -> Muziekservices toevoegen. 2. Selecteer een muziekservice. 3. Selecteer Aan Sonos toevoegen en volg de aanwijzingen. Je gebruikersnaam en wachtwoord worden door de muziekservice geverifieerd. Zodra je gegevens zijn gecontroleerd, kun je de muziekservice selecteren in Browsen (op mobiele apparaten) of in het deelvenster MUZIEK (op een Mac of pc). Lokale muziekbibliotheek Sonos kan muziek afspelen vanaf elke computer of elk NAS-apparaat (Network Attached Storage) in het thuisnetwerk waarop gedeelde muziekmappen staan (tot nummers). Tijdens het installatieproces wordt stap voor stap uitgelegd hoe je toegang krijgt tot je lokale bibliotheek (bijv. je itunes-bibliotheek). Je kunt altijd mappen toevoegen aan of verwijderen uit deze lijst. Opmerking:Wij raden je aan om de Sonos-app voor Mac of pc te gebruiken om gedeelde mappen toe te voegen. Ga voor meer informatie naar onze website op Met de Sonos-app op een Mac of pc 1. Selecteer Beheren -> Instellingen muziekbibliotheek. 2. Kies één van de volgende opties: Voor het toevoegen van een nieuwe muziekmap selecteert je Toevoegen (pc) of + (Mac). Voor het verwijderen van een muziekmap selecteer je Verwijderen (pc) of - (Mac). Voor het automatische bijwerken van je muziekbibliotheek, klik je op het tabblad Geavanceerd en selecteer je vervolgens een tijd voor het bijwerken. Om je muziekbibliotheek eenmalig bij te werken, selecteer je Muziekindex nu bijwerken in het menu Beheren.

16 14 Productgids Met de Sonos-app op een mobiel apparaat 1. Selecteer Meer -> Instellingen -> Muziekbibliotheek beheren. 2. Kies één van de volgende opties: Voor het toevoegen van een muziekmap selecteer je Instellingen muziekbibliotheek en: tik je op -> Nieuwe share toevoegen (ios). tik je op Nieuwe share toevoegen (Android). Voor het verwijderen van een muziekmap selecteer je Instellingen muziekbibliotheek en: tik je op naast de map die je wilt verwijderen (ios). tik je op de map en selecteer je Share verwijderen (Android). Sonos indexeert je lokale muziek zodat je muziek kunt weergeven op basis van categorieën (zoals artiesten, albums, componisten, genres of nummers). Als je nieuwe muziek toevoegt, hoef je alleen de muziekindex maar bij te werken om deze muziek aan je Sonos-bibliotheek toe te voegen. Om je muziekbibliotheek eenmalig bij te werken, selecteer je Muziekindex nu bijwerken. Als je wilt dat de muziekindex elke dag automatisch wordt bijgewerkt, selecteer je Updates muziekindex plannen en vervolgens een tijd voor het bijwerken van de muziekindex. Muziek afspelen vanaf je mobiele apparaat Je kunt muziek en podcasts afspelen als deze op een mobiel apparaat zijn opgeslagen en dit apparaat met hetzelfde netwerk als Sonos is verbonden. Tik op Browsen -> Op deze [mobiel apparaat]. Google Play Muziek (Android-apparaten) Je kunt muziek vanaf de Google Play Muziek-app op een Android-apparaat rechtstreeks op Sonos afspelen. Deze functie is beschikbaar voor klanten van Google Play Muziek met een All Access-abonnement of een Standaard-abonnement. Om muziek rechtstreeks af te kunnen spelen van de Google Play Muziek-app op het Sonos-systeem, moet je zowel de Google Play Muziek-app als de Sonos Controller-app op je mobiele apparaat hebben geïnstalleerd. Open de Google Play Muziek-app en maak verbinding met een kamer of kamergroep op Sonos om muziek af te spelen. Sonos vanaf de Spotify-app bedienen Je kunt Spotify altijd vanaf de Sonos-app afspelen. Maar nu kun je Sonos ook rechtstreeks vanaf de Spotifyapp bedienen (alleen Spotify Premium-abonnees). Terwijl je naar muziek luistert in de Spotify-app, selecteer je BESCHIKBARE APPARATEN om verbinding te maken met een Sonos-kamer of -kamergroep. Om deze functie te gebruiken is een Sonos-account vereist. Als je geen Sonos-account hebt, kies je een van de volgende opties: Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Geavanceerde Instellingen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen. Op een pc: ga naar Beheren -> Instellingen en kies Geavanceerd. Ga naar het tabblad Muziekbronnen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen. Op een Mac: ga naar Sonos -> Voorkeuren en selecteer Geavanceerd. Ga naar het tabblad Muziekbronnen en kies Sonos vanaf Spotify bedienen.

17 Sonos-configuratie 15 Aan een bestaand Sonos-systeem toevoegen Als je Sonos-systeem is geïnstalleerd, kun je eenvoudig en wanneer je wilt meer Sonos-producten toevoegen (tot 32). 1. Selecteer een locatie voor je nieuwe Sonos-product. Voor tips over het plaatsen, ga je naar en raadpleeg je de overeenstemmende producthandleiding. 2. Sluit het netsnoer aan en schakel de stroom in. Steek het netsnoer stevig in het apparaat. Opmerking:Als je een bekabelde verbinding tot stand brengt, sluit je een standaard ethernetkabel aan tussen je router of een ander Sonos-product (of een actieve netwerkaansluiting in de muur, als de bekabeling is ingebouwd) en een van de ethernetpoorten op de achterkant van het nieuwe Sonos-product. 3. Kies één van de volgende opties: Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Speler of SUB toevoegen en volg de aanwijzingen. Op een Mac of pc: ga naar Beheren -> Speler of SUB toevoegen en volg de aanwijzingen. Dikke muren, draadloze 2,4GHz-telefoons en andere draadloze apparaten kunnen interfereren met de draadloze netwerksignalen van Sonos of die signalen blokkeren. Als je problemen ondervindt nadat je het Sonos-product een plaats hebt gegeven, kun je een of meer van de volgende oplossingen proberen: het Sonos-product verplaatsen, het draadloze kanaal van het muzieksysteem wijzigen of een Sonos-product op je router aansluiten als de7 installatie op dit moment draadloos is. Draadloze installatie Als je op dit moment een Sonos-product met een kabel op je router hebt aangesloten, maar je wilt de installatie draadloos maken, volg je onderstaande stappen. Overschakelen naar een draadloze installatie kan nodig zijn als je een speler op je router hebt aangesloten, maar deze naar een andere kamer wilt verplaatsen. Als er een BRIDGE of BOOST op de router is aangesloten, raden we je aan deze aangesloten te laten. Koppel het Sonos-product dat op je router is aangesloten NIET los totdat je onderstaande stappen hebt doorlopen. 1. Kies een van de volgende opties: Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Geavanceerde instellingen-> Draadloze installatie. Op een pc, selecteer Beheren -> Instellingen -> Geavanceerd. In het tabblad Algemeen selecteer je Draadloze installatie. Op een Mac: selecteer Voorkeuren -> Geavanceerd in het Sonos-menu. In het tabblad Algemeen kies je Draadloze installatie. Sonos detecteert het draadloze netwerk. 2. Voer het wachtwoord voor je draadloze netwerk in. 3. Als het wachtwoord is geaccepteerd, kun je het Sonos-product van de router loskoppelen en op de gewenste plaats neerzetten.

18 16 Productgids Systeemregistratie Tijdens het registreren maak je een Sonos-account aan waarmee je je Sonos-systeem kunt beheren en uitbreiden, zowel in de app als op Je kunt op elk moment naar je account gaan door in de Sonos-app van een mobiel apparaat Meer -> Instellingen -> Mijn Sonos-account te selecteren of door in het menu Help in de Sonos-app voor Mac en pc Mijn Sonos-account te selecteren. Ga als je nog niet bent geregistreerd naar Instellingen -> Geavanceerde instellingen en kies Systeemregistratie in de Sonos-app van een mobiel apparaat of Sonos-systeemregistratie in het menu Help in de Sonos-app voor Mac of pc. Gegevens over gebruik Om de producten en services te verbeteren, wil Sonos graag gegevens verzamelen over hoe je je Sonossysteem gebruikt. Sonos zal de gegevens die worden verzameld, nooit delen met derden. Ga voor meer informatie naar onze website op Je kunt je voorkeursinstelling op elk moment wijzigen. Met de Sonos-app op een mobiel apparaat 1. Selecteer Meer -> Instellingen. 2. Tik op Geavanceerde instellingen -> Gegevens over gebruik. Met de Sonos-app op een Mac of pc 1. Selecteer Beheren -> Instellingen (pc) of Sonos -> Voorkeuren (Mac). 2. Selecteer Geavanceerde instellingen -> Gegevens over gebruik. Lijningang gebruiken Je kunt een externe bron, bijvoorbeeld een draagbare muziekspeler, op Sonos-spelers met een lijningang aansluiten. De bron wordt automatisch gedetecteerd als je het apparaat aansluit. PLAY:5 Op een draagbare muziekspeler: Sluit een stereo-audiokabel met een 3,5mm-aansluiting aan beide uiteinden aan op de audio-uitgang van het draagbare apparaat en de audio-ingang van de PLAY:5. Op een externe bron, zoals een cd-speler: Gebruik een audiokabel met een 3,5mm-ministereostekker en tulpstekkers. Sluit het uiteinde met de ministereostekker aan op de PLAY:5 en het uiteinde met de tulpstekkers op de audio-uitgangen van de externe bron. CONNECT of CONNECT:AMP Op een draagbare muziekspeler: Gebruik een audiokabel met een 3,5mm-ministereostekker en tulpstekkers. Sluit het uiteinde met de ministereostekker aan op het draagbare apparaat en het uiteinde met de tulpstekkers op de Audio-ingang van de Sonos-speler.

19 Sonos-configuratie 17 Op een externe bron, zoals een cd-speler: Sluit een standaard audiokabel met tulpstekkers aan op de analoge Audio-ingang aan de achterkant van je Sonos-speler. Muziek afspelen Met een mobiel apparaat: Tik op Browsen -> Lijningang en kies het apparaat dat je op de lijningang hebt aangesloten. Op een Mac of pc: Kies Lijningang in het venster MUZIEK. Klik op afspelen. Instellingen wijzigen naast de muziekbron en kies Nu Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Instellingen kamer. Selecteer de Sonos-speaker waarop de bron is aangesloten en tik op Lijningang. Op een Mac of pc: Ga naar Beheren -> Instellingen (pc) of Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer (Mac). Kies de Sonos-speaker waarop de bron is aangesloten in het vervolgkeuzemenu Instellingen kamer voor en klik op Lijningang. Instellingen: Naam van de bron die op de lijningang is aangesloten: Selecteer een naam in de lijst. Geluidsniveau van de bron die op de lijningang is aangesloten: Op basis van het soort bron wordt automatisch een standaard geluidsniveau toegewezen. Als de muziek te zacht klinkt, kun je een hoger niveau selecteren. (Als je het volume te hoog zet, kan de speaker gaan clippen.) Kamer voor automatisch afspelen: Selecteer de kamer waarin je wilt dat de op de lijningang aangesloten bron muziek afspeelt wanneer deze met Sonos is verbonden. Inclusief gegroepeerde kamers Schakel deze optie in als je wilt dat de op de lijningang aangesloten bron in de kamers speelt die met de kamer voor automatisch afspelen zijn gegroepeerd. Volume automatisch afspelen gebruiken: Schakel het selectievakje Volume automatisch afspelen gebruiken in als je de externe bron wilt gebruiken om het volume in de kamer voor automatisch afspelen aan te passen. Gebruik de schuifregelaar om een standaardvolume in te stellen. Coderingsinstellingen lijningang Als je muziekbronnen op een lijningang van een Sonos-product hebt aangesloten, bepaalt de coderingsinstelling voor de lijningang hoe Sonos de gegevens van die bronnen codeert. Voor je Sonossysteem wordt standaard de waarde Automatisch ingesteld om te zorgen voor een optimale luisterervaring. Sonos adviseert om deze standaardwaarde niet te wijzigen. Als je toch besluit om een wijziging aan te brengen, kun je de volgende richtlijnen hanteren: Gebruik Ongecomprimeerd als: je optimale prestaties met een homecinema wilt. je de best mogelijke geluidskwaliteit voor je Sonos-systeem wilt (deze keuze neemt meer bandbreedte in beslag in het netwerk dan gecomprimeerd geluid). Gebruik Gecomprimeerd als: je meer dan vier kamers draadloos verbindt; je in een omgeving bent met veel draadloze interferentie en het geluid regelmatig wegvalt. Als je de coderingsinstelling voor een lijningang wilt wijzigen, selecteer je een van de volgende opties:

20 18 Productgids Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Geavanceerde instellingen-> Audiocompressie. Op een pc: ga naar Beheren -> Instellingen -> Geavanceerd. Op een Mac: ga naar Sonos -> Voorkeuren -> Geavanceerd. Lijnuitgang gebruiken Je kunt eenvoudig je homecinema, stereo-installatie of versterkte luidsprekers op een Sonos CONNECT aansluiten. Afhankelijk van het model kun je analoge of digitale audio-uitgangen gebruiken om de verbinding met een externe versterker te maken. De CONNECT heeft zowel digitale als analoge uitgangen, terwijl de ZonePlayer 100 analoge uitgangen heeft. De CONNECT:AMP heeft geen uitgangen. Voor instructies voor het aansluiten van een apparaat raadpleeg je de documentatie die bij het Sonos-product is geleverd. Ga naar voor meer informatie. Het volume vanaf je homecinema regelen 1. Kies één van de volgende opties: Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Instellingen kamer. Op een pc: ga naar Beheren -> Instellingen -> Instellingen kamer. Op een Mac: ga naar Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer 2. Selecteer het Sonos-product dat met je homecinema is verbonden en selecteer vervolgens Uitgangsniveau -> Vast. Opmerking:Wanneer het uitgangsniveau van je Sonos-speler op Vast is ingesteld, kun je de Sonos-app niet meer gebruiken om het volume of de instellingen van de equalizer aan te passen. Volume met Sonos regelen 1. Kies één van de volgende opties: Op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Instellingen kamer. Op een pc: ga naar Beheren -> Instellingen -> Instellingen kamer. Op een Mac: ga naar Sonos -> Voorkeuren -> Instellingen kamer 2. Stel het volume van je homecinema of ander audio-apparaat in op het normale luistervolume. 3. Selecteer het Sonos-product dat met je homecinema is verbondenen selecteer vervolgens Uitgangsniveau -> Vast. 4. Pas het volume op Sonos aan zodat je muziek hoort. Het is mogelijk dat het volume dan nogal hard staat. 5. Als je dit wilt, pas je het volume op je homecinema aan, zodat het volumebereik van de controller binnen je normale luistervolume valt.

21 Sonos-configuratie 19 Ik heb een nieuwe router Als je een nieuwe router hebt aangeschaft of van service provider bent veranderd, moet je na het installeren van de router alle Sonos-producten opnieuw starten. Opmerking: Als de installateur van je service provider een Sonos-product aansluit op de nieuwe router, hoef je alleen de draadloze Sonos-producten opnieuw te starten. 1. Koppel het netsnoer van alle Sonos-producten ten minste 5 seconden los. 2. Sluit ze om de beurt opnieuw aan en begin met het Sonos-product dat op je router is aangesloten (als dit normaal het geval is). Wacht tot je Sonos-product opnieuw is opgestart. Als het opnieuw opstarten is voltooid, brandt het statuslampje van elk product wit. Als je Sonos-installatie volledig draadloos is (er geen Sonos-product op je router is aangesloten), moet je ook het wachtwoord van je netwerk wijzigen. Volg onderstaande stappen: 1. Sluit tijdelijk één van je Sonos-spelers met een ethernetkabel op de nieuwe router aan. 2. Ga naar Meer -> Instellingen -> Geavanceerde instellingen -> Draadloze installatie. Sonos detecteert het netwerk. 3. Voer het wachtwoord voor het draadloze netwerk in. 4. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppel je de speler los van je router en zet je hem op zijn oorspronkelijke plaats terug. Ik wil het wachtwoord van mijn draadloze netwerk wijzigen Als je Sonos-systeem draadloos is geïnstalleerd en je het wachtwoord voor het draadloze netwerk wijzigt, moet je dit ook op het Sonos-systeem veranderen. 1. Sluit tijdelijk één van je Sonos-spelers met een ethernetkabel op je router aan. 2. Kies één van de volgende opties: Met de Sonos-app op een mobiel apparaat: ga naar Meer -> Instellingen -> Geavanceerde instellingen -> Draadloze installatie. Met de Sonos-app op een pc: ga naar Instellingen -> Geavanceerd in het menu Beheren. In het tabblad Algemeen selecteer je Draadloze installatie. Met de Sonos-app op een Mac: ga naar Voorkeuren -> Geavanceerd in het Sonos-menu. In het tabblad Algemeen selecteer je Draadloze installatie. 3. Voer het nieuwe wachtwoord voor het draadloze netwerk in als je hierom wordt gevraagd. 4. Als het wachtwoord is geaccepteerd, koppel je de speler los van de router en zet je hem op zijn oorspronkelijke plaats terug.

22 20 Statusindicatoren Productgids Waarschuwing: Om het risico van een elektrische schok te voorkomen, mogen Sonos-producten niet worden geopend. Sonos-producten mogen in geen enkel geval door iemand anders dan een geautoriseerd Sonos-reparatiecentrum worden gerepareerd. Gebeurt dat wel, dan vervalt de garantie. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice van Sonos. Pas op: Plaats geen voorwerpen op de Sonos-speler. Dit kan de luchtstroom hinderen en tot oververhitting leiden. Statuslampjes Status Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert wit Opstarten BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Brandt wit (gedempt licht ) Ingeschakeld en aangesloten op een Sonos-systeem (normale werking) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Je kunt het witte statuslampje in- of uitschakelen in Meer -> Instellingen -> Kamer instellingen. (Gekoppelde Sonosproducten hebben dezelfde instellingen.) Brandt wit (helder licht ) Touch-toets(en) actief PLAY:5 (gen2), PLAYBASE Licht op als de toetsen worden geactiveerd. Knippert groen Ingeschakeld, maar nog niet op het Sonos-systeem aangesloten of klaar om draadloos te verbinden (WAC geconfigureerd) BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Voor een SUB kan dit betekenen dat de SUB nog niet aan een speaker is gekoppeld. Knippert langzaam groen Surroundaudio staat uit of SUB-audio staat uit PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 (2e generatie), SUB Van toepassing voor een als surround geconfigureerde speaker of voor een SUB die aan een PLAYBAR is gekoppeld.

23 Sonos-configuratie 21 Statuslampjes Status Sonos-product Aanvullende Informatie Brandt groen Volume op nul of gedempt CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Knippert oranje Dit gebeurt tijdens de installatie van SonosNet nadat op een knop is gedrukt terwijl het product een huishouden zoekt om toe te voegen. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Knippert snel oranje Afspelen / Volgend nummer mislukt CONNECT: CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Afspelen of volgend nummer was niet mogelijk. Brandt oranje Dit gebeurt tijdens de draadloze installatie als het open toegangspunt tijdelijk actief is. Als je het Sonos-systeem niet aan het installeren bent, kan dit ook een waarschuwingssignaal zijn. CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE De speaker is in waarschuwingsmodus als het oranje lichtje brandt EN het volume van de speaker automatisch minder wordt. Druk op de knop Pauzeren om de audio stop te zetten. Controleer bij Sonos-producten met een ventilatieopening (SUB, CONNECT:AMP) of deze niet worden geblokkeerd. Controleer of de kamertemperatuur lager is dan 40 C/104 F. Scherm de speaker af als deze in direct zonlicht staat. Laat de speaker een aantal minuten afkoelen en druk vervolgens op Afspelen om de audio opnieuw te starten. Neem contact op met de klantenservice als het probleem niet is opgelost. Knippert groen en wit Speakers worden aan je Sonos-account gekoppeld. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Koppel de speaker(s) aan je account. Ga voor meer informatie naar

24 22 Productgids Statuslampjes Status Sonos-product Aanvullende Informatie Knippert rood en wit Partitioneren van de speaker is mislukt BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Neem contact op met de klantenservice. Knippert rood Time-out bij installeren speaker. Dit gebeurt als een speaker zonder deze te installeren langer dan 30 minuten op netstroom is aangesloten. CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, PLAYBASE Koppel de speaker los, wacht 10 seconden, sluit de speaker weer op netstroom aan en installeer de speaker. Feedback over productgids? We horen graag van je! We zullen je feedback zorgvuldig lezen en gebruiken voor het verbeteren van onze productgidsen. Schrijf ons via: Voor problemen met het Sonos-systeem neem je contact op met onze klantenservice. Stuur een via Meer hulp nodig? Tik op Meer -> Hulp & Tips voor eenvoudige tips waarmee je het beste uit je speakers haalt. Bezoek onze pagina's met veelgestelde vragen op Stel ons een vraag op

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD.

DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS BRIDGE. Productgids

SONOS BRIDGE. Productgids SONOS BRIDGE Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS BRIDGE. Gebruikershandleiding

SONOS BRIDGE. Gebruikershandleiding SONOS BRIDGE Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

SONOS SUB. Productgids

SONOS SUB. Productgids SONOS SUB Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige

Nadere informatie

SONOS DOCK Productgids AVL DESCHAMPS - Benedictijnenstraat 34-8970 Poperinge - T. 0475/97 90 20 - E. stephan@avldeschamps.be - W. www.avldeschamps.

SONOS DOCK Productgids AVL DESCHAMPS - Benedictijnenstraat 34-8970 Poperinge - T. 0475/97 90 20 - E. stephan@avldeschamps.be - W. www.avldeschamps. SONOS DOCK Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige

Nadere informatie

Downloaded from

Downloaded from DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding SONOS CONNECT Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

Mei door Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Mei door Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS PLAY:3. Productgids

SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

maart Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS CONNECT:AMP. Productgids

SONOS CONNECT:AMP. Productgids SONOS CONNECT:AMP Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of

Nadere informatie

november Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

november Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

september Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

september Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Sonos. Installatiehandleiding

Sonos. Installatiehandleiding Sonos Installatiehandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS PLAY:5. (voorheen S5) Productgids

SONOS PLAY:5. (voorheen S5) Productgids SONOS PLAY:5 (voorheen S5) Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS PLAY:3. Productgids

SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding SONOS CONNECT Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT WELKOM BIJ DE RADICAAL NIEUWE MANIER OM NAAR MUZIEK TE LUISTEREN. STREAM ALLE MUZIEK TER WERELD NAAR ELKE KAMER VAN JE HUIS. DRAADLOOS, MET HiFi-GELUID. EN BEDIEN

Nadere informatie

Juni Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Juni Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Downloaded from SONOS PLAY:1. Productgids

Downloaded from  SONOS PLAY:1. Productgids SONOS PLAY:1 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE FAMILIE. THE WIRELESS HiFi SYSTEM

WELKOM BIJ DE FAMILIE. THE WIRELESS HiFi SYSTEM WELKOM BIJ DE FAMILIE THE WIRELESS HiFi SYSTEM THE WIRELESS HiFi SYSTEM Alleen Sonos biedt HiFi-geluidskwaliteit in combinatie met een supersolide draadloos netwerk in één intelligent systeem, waarmee

Nadere informatie

HEOS 5 QUICK START GUIDE

HEOS 5 QUICK START GUIDE HEOS 5 QUICK START GUIDE VOORDAT U BEGINT Controleer of u de volgende items in goede staat heeft: Wi-Fi-router Internetverbinding Apple ios of Android mobiel apparaat aangesloten op uw netwerk 1 STAP 1:

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be SONOS PLAY:3. Productgids

Downloaded from www.vandenborre.be SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

mei 2016 2004-2016 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

mei 2016 2004-2016 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

SONOS PLAY:1. Productgids

SONOS PLAY:1. Productgids SONOS PLAY:1 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

Sonos Controller 100. Gebruikershandleiding

Sonos Controller 100. Gebruikershandleiding Sonos Controller 100 Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in

Nadere informatie

SONOS PLAY:5. Productgids

SONOS PLAY:5. Productgids SONOS PLAY:5 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Ontdek het Sonossysteem

Ontdek het Sonossysteem Ontdek het Sonossysteem The Wireless HiFi System Met het draadloos HiFi-systeem van Sonos klinkt alle muziek ter wereld warm, vol en kristalhelder, in elke kamer. Sonos vult je huis met muziek en combineert

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

N300 Wi-Fi-router (N300R)

N300 Wi-Fi-router (N300R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N300 Wi-Fi-router (N300R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

iq AirPort met ipad/ipod ios4-6 Gebruiksaanwijzing

iq AirPort met ipad/ipod ios4-6 Gebruiksaanwijzing iq AirPort met ipad/ipod ios4-6 Gebruiksaanwijzing iq + AirPort Express + ipad De eenvoudige bediening van dit systeem maakt het perfect voor klanten die voor het eerst een zelfspelend systeem gebruiken.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Soundbox Wi-Fi Muziek ontvanger.

Soundbox Wi-Fi Muziek ontvanger. Gebruikshandleiding Soundbox 2.1 Soundbox Wi-Fi Muziek ontvanger. Verpakking bevat: 1 x Soundbox Wi-Fi muziek ontvanger box. 1 x 3.5mm naar RCA Stereo Audio kabel. (de meest populaire verbinding methode)

Nadere informatie

Juni Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Juni Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Sonos Multi-Room Music System Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen:

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen: 203 6. Entertainment Voor het afspelen van muziek kunt u een aantal instellingen opgeven. Zo geeft u met de instelling volumebegrenzing aan dat geluid niet harder dan een bepaald niveau mag worden afgespeeld.

Nadere informatie

N150 Wi-Fi-router (N150R)

N150 Wi-Fi-router (N150R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N150 Wi-Fi-router (N150R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet NL Draadloze Multimedia Adapter SLM5500 Welkom Korte handleiding 1 Installeer Sluit aan Geniet Wat in de doos zit Welcome Quick start guide 1 Install Connect Enjoy a. SLM5500 Draadloze Multimedia Adapter

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Stap 1 De Simple Audio Roomplayer uitpakken

Stap 1 De Simple Audio Roomplayer uitpakken Stap 1 De Simple Audio Roomplayer uitpakken 1 Simple Audio Roomplayer 2 Netspanningskabel (Europa) OF Netspanningskabel (GB) 3 Tulpplug naar Tulpplug audiokabel 4 Tulp naar 3,5 mm plug kabel 5 3,5 mm plug

Nadere informatie

Sonos PLAYBAR. Productgids

Sonos PLAYBAR. Productgids Sonos PLAYBAR Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

SONOS CONTROL. Gebruikershandleiding

SONOS CONTROL. Gebruikershandleiding SONOS CONTROL Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

EM7410 WiFi Music Streamer

EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Uitleg over de aansluitingen... 3 3.0 De WiFi Music Streamer

Nadere informatie

Doe meer. Nighthawk X4S WiFi Range Extender. Model EX7500

Doe meer. Nighthawk X4S WiFi Range Extender. Model EX7500 Doe meer Nighthawk X4S WiFi Range Extender Model EX7500 Verbinding maken met het uitbreidingsnetwerk Nadat u klaar bent met de installatie van uw Nighthawk extender, kunt u al uw apparaten via een WiFi-

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Inhoud van de verpakking In sommige regio's wordt er een installatie-cd met het product meegeleverd. 2 Aan de slag PowerLINE-adapters

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W)

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) modem Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) Zo installeert u het modem op uw Mac Uw telefoontoestel(len) is (zijn) nu op uw modem aangesloten. Nu volgt het installeren van het modem op uw computer.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. AirPrint

Gebruikershandleiding. AirPrint Gebruikershandleiding AirPrint VOORWOORD We hebben ernaar gestreefd de informatie in dit document volledig, accuraat en up-to-date weer te geven. De fabrikant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

oktober 2015 2004-2015, Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden.

oktober 2015 2004-2015, Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Doe meer. Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender. Model EX8000

Doe meer. Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender. Model EX8000 Doe meer Nighthawk X6S AC3000 Tri-Band WiFi Range Extender Model EX8000 De extender in de access point-modus gebruiken U kunt de extender ook gebruiken als WiFi access point. Tri-band WiFi is beschikbaar

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

september 2016 2004-2016 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

september 2016 2004-2016 Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater Versie 10-2018 1 1 Het product 3 1.2 Pak het apparaat uit 3 1.3 Introductie van het apparaat 4 1.4 Opzetten van een draadloos netwerk 4 1.4.1 Wireless AP mode 4 1.4.2

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

Vervangend modem aansluiten

Vervangend modem aansluiten Vervangend modem aansluiten Inhoudsopgave Het plaatsen 4 Stap Je oude Connectbox verwijderen 5 Stap De Connectbox plaatsen 6 Stap 3 De Connectbox aansluiten 7 Stap 4 Wifi-verbinding maken 0 Stap 5 Controleer

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

INSTALLATIE DSL Snel van start

INSTALLATIE DSL Snel van start INSTALLATIE DSL Snel van start 2017-0524 Welkom bij T-Mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde.

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet van onze innovatieve geluidstechnologie

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

Handleiding apparaataanmelding

Handleiding apparaataanmelding Handleiding apparaataanmelding 22-03-2015 2 De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van een licentieovereenkomst

Nadere informatie

Draadloze Muziekadapter. Verkorte handleiding. Installeren. Aansluiten. Genieten

Draadloze Muziekadapter. Verkorte handleiding. Installeren. Aansluiten. Genieten NL Draadloze Muziekadapter SLA5520 Verkorte handleiding 1 2 3 Installeren Aansluiten Genieten Wat zit er in de verpakking? a. Draadloze muziekadapter SLA5520 b1. Afstandsbediening, b2. 2 AAA-batterijen

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van Garmin. Garmin behoudt zich het recht

Nadere informatie

WN2000RPT WiFi Range Extender - Installatiehandleiding

WN2000RPT WiFi Range Extender - Installatiehandleiding WN2000RPT WiFi Range Extender - Installatiehandleiding Aan de slag De NETGEAR WiFi Range Extender vergroot de afstand van een WiFinetwerk door het bestaande WiFi-signaal te versterken en de algehele signaalkwaliteit

Nadere informatie

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER

CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CX SERIES CUTTING EDGE DIGITAL AUDIO CXN NETWORK PLAYER CXN NETWORK PLAYER JE MUZIEK KLINKT GEWELDIG, WAAR HIJ OOK VANDAAN KOMT De CXN is een geavanceerde en gebruiksvriendelijke netwerkspeler uit onze

Nadere informatie