SONOS CONTROL. Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SONOS CONTROL. Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 SONOS CONTROL Gebruikershandleiding

2 DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch of mechanisch, met inbegrip van maar niet beperkt tot fotokopieën, opnamen, zoekmachines of computernetwerken, zonder schriftelijke toestemming van SONOS, Inc. SONOS is een gedeponeerd handelsmerk van SONOS, Inc. in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Japan, Finland, Frankrijk, Mexico, Duitsland, Rusland en Australië, en een handelsmerk van SONOS, Inc. in andere landen. SonosNet, PLAY:3, PLAY:5 en alle SONOS-logo's zijn handelsmerken van SONOS Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. De SONOS PLAY:3 en PLAY:5 zijn beschermd door patenten, waaronder: Amerikaanse patenten US7,696,816 en US7,378,903. De SONOS BRIDGE is beschermd door het Amerikaanse patent D575,800. De SONOS CONNECT is beschermd door de Amerikaanse patenten: D559,197 en D582,429. De SONOS CONNECT AMP is beschermd door de Amerikaanse patenten: 7,378,903; 7,696,816; 7,792,311; D559,197; D575,801. De SONOS CONTROL is beschermd door de Amerikaanse patenten: 7,571,014; 7,805,682; D559,197; D582,429. Andere patenten zijn aangevraagd. Macintosh, Mac OS, iphone, ipod, AirPlay en Airport Express zijn in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerde handelsmerken van Apple, Inc. Windows Vista, Windows XP en Windows 7 zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Android is een handelsmerk van Google Inc. Gebruik van dit handelsmerk is onderhevig aan Google Permissions. Dit product bevat technologie die de eigendom is van Microsoft Corporation, onder een licentie van Microsoft Licensing, GP. Gebruik of verspreiding van deze technologie buiten dit product is niet toegestaan zonder licentie van Microsoft Corporation en/of Microsoft Licensing, GP. Decoderingstechnologie voor MPEG Layer-3 audio onder licentie van Fraunhofer IIS en Thomson. SONOS maakt gebruik van MSNTP-software, ontwikkeld door N.M. Maclaren aan de Universiteit van Cambridge. (c) Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alle andere genoemde producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken van de respectievelijke eigenaars zijn , SONOS, Inc. Alle rechten voorbehouden.

3 SONOS CONTROL Voorziet in draadloze regeling van de muziek en waar die wordt afgespeeld, vanuit elke kamer van het huis. Richten en gezichtsveld spelen geen rol. LCD-kleurenscherm met touchscreen-technologie dat het eenvoudig maakt om: te zoeken naar of te bladeren door songs nummers en afspeellijsten in een wachtrij te zetten kamers te selecteren en een ander nummer af te spelen in elke kamer, of in elke kamer te luisteren naar hetzelfde nummer het volume, het afspelen en de systeeminstellingen te regelen U hebt al een Sonos-systeem? Als u een SONOS CONTROL (voorheen CR200 genaamd) toevoegt aan een bestaand Sonos-systeem, raadpleegt u "Een SONOS CONTROL toevoegen" op pagina 6. Een nieuw Sonos-systeem? Met een paar eenvoudige stappen is uw Sonos-systeem klaar voor al uw muziek. Pak de Sonos-componenten uit en raadpleeg de installatiehandleiding die in de doos zit. Installeer eerst ten minste één van de Sonos-componenten en voeg dan de SONOS CONTROL toe aan het muzieksysteem.

4 2 In een oogopslag Productgids

5 SONOS CONTROL 3 Navigatie Kamers Raak aan om de kamer te selecteren waar de muziek moet worden afgespeeld, te zien welke muziekselecties worden afgespeeld in elke kamer of om groepen aan te maken of te wijzigen, zodat dezelfde muziek kan worden afgespeeld in het hele huis. U kunt deze knop ook gebruiken om de SONOS CONTROL te vergrendelen, zodat er niets gebeurt wanneer u het scherm aanraakt (bijvoorbeeld wanneer u het scherm schoon maakt of wanneer u de CONTROL in de zak hebt zitten). Om de SONOS CONTROL te vergrendelen, houdt u twee (2) seconden ingedrukt. Houd de knop nogmaals ingedrukt om de CONTROL weer te ontgrendelen. Menu Muziek Wachtrij tonen Aanraken om te bladeren door muziek, muziek te selecteren, afspeellijsten te openen en de standaardinstellingen voor een Sonos-component te wijzigen. Aanraken om de nummers in de huidige wachtrij te zien. Schuiven/bladeren Schuiven/bladeren. Raak het scherm aan en schuif uw vinger omhoog of omlaag om een weergegeven lijst te verschuiven. Veeg over het scherm om snel te schuiven. Raak een item in een lijst aan om het te selecteren. Terug Raak aan om terug te gaan naar het vorige scherm. Informatie Raak op het scherm U hoort aan om extra keuzes te zien of meer informatie over een muziekkeuze weer te geven. Afspeelknoppen Afspelen/Pauzeren Hiermee schakelt u tussen afspelen en pauzeren van het huidige nummer. Volgende / Vooruitspoelen Hiermee gaat u naar het begin van de volgende track in de muziekwachtrij. Als u de knop blijft aanraken, verschijnt de schuifbalk die de positie in het nummer aangeeft, terwijl u vooruit gaat in het huidige nummer.

6 4 Productgids Vorige / Terug spoelen Als al meer dan drie seconden van een nummer zijn afgespeeld, gaat u met deze knop naar het begin van het huidige nummer. Als er nog geen drie seconden zijn afgespeeld, gaat u met deze knop naar het begin van het vorige nummer. Als u de knop blijft aanraken, verschijnt de schuifbalk die de positie in het nummer aangeeft, terwijl u terug gaat in het huidige nummer. Sensoren en indicatoren Lichtsensor De lichtsensor schakelt automatisch de achterverlichting van de knoppen in op basis van het licht in de omgeving. Indicator voor sterkte draadloos signaal Geeft de huidige sterkte van het draadloze signaal van de CONTROL aan. Indicator batterijlading Geeft de resterende lading van de batterij van de CONTROL aan. Volume Volumeregeling Gebruik de volumeknoppen om het volume in een kamer of een hele kamergroep te verhogen (+) of te verlagen (-). Dempen Hiermee wordt het geluid in een kamer tijdelijk uitgeschakeld. Raak de knop nog eens aan om het geluid weer in te schakelen. Als u het geluid wilt uitschakelen in alle kamers, houdt u de knop 3 seconden ingedrukt. Raak de knop nogmaals drie seconden aan om het geluid weer in te schakelen in alle kamers. Instellingen Vergrendelen U kunt de SONOS CONTROL vergrendelen zodat er niets gebeurt wanneer u het touchscreen of de knoppen aanraakt. Kies een van de volgende opties: Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Controller vergrendelen. Of Houd gedurende twee (2) seconden ingedrukt.

7 SONOS CONTROL 5 Wanneer u de controller wilt ontgrendelen, houdt u Geluiden gedurende twee (2) seconden ingedrukt. De SONOS CONTROL maakt een klikkend geluid wanneer u een selectie aanraakt. U kunt ervoor kiezen alle geluiden in te schakelen, alle geluiden uit te schakelen of alleen geluiden voor het toetsenbord in te schakelen. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Controllergeluiden. Lichte slaap De SONOS CONTROL schakelt over naar een lichte slaap (het scherm wordt uitgeschakeld) om de batterij te sparen wanneer het apparaat gedurende een opgegeven periode niet wordt gebruikt. Wanneer beweging wordt gedetecteerd of op een knop wordt gedrukt, wordt de SONOS CONTROL onmiddellijk wakker. Ga naar het menu Instellingen en selecteerinstellingen Controller -> Slaaptimer buiten dock/in dock. Slaaptimer in dock (wanneer de CONTROL in het oplaadstation zit) Slaaptimer buiten dock (wanneer de CONTROL niet in het oplaadstation zit en niet is aangesloten op stroom) Helderheid scherm 1. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Helderheid scherm. 2. Schuif met uw vinger over de schuifbalk om de helderheid van het scherm van de controller aan te passen. Helderheid knoppen 1. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Helderheid knoppen. 2. Schuif met uw vinger over de schuifbalk om de helderheid van de knoppen van de controller aan te passen. Hoe helder de knoppen worden verlicht, wordt bepaald door de lichtsensor en is afhankelijk van het omgevingslicht (het maakt bijvoorbeeld verschil of het nacht of dag is en of u binnen of buiten bent). Bewegingssensor De SONOS CONTROL heeft een bewegingssensor die het apparaat automatisch uit de slaapstand kan halen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Selecteer deze instelling als u de bewegingssensor uit wilt schakelen. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Geavanceerde instellingen -> Bewegingssensor. Taal Gebruik deze instelling om de taal van de interface van de SONOS CONTROL te wijzigen. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Instellingen Controller -> Geavanceerde instellingen -> Taal.

8 6 Een SONOS CONTROL toevoegen Productgids Als u een nieuw Sonos-systeem configureert, raadt Sonos aan om ten minste één Sonos-component te installeren voordat u de SONOS CONTROL toevoegt aan uw muzieksysteem. Opmerking:De SONOS CONTROL is compatibel met versie 3.0 en later van de Sonos-software. Als u de controller toevoegt aan een bestaand Sonos-systeem, gebruikt u een andere controller om te controleren of software-updates beschikbaar zijn. Wanneer uw Sonossysteem is bijgewerkt, kunt u de SONOS CONTROL toevoegen. Wanneer u een of meer kamers hebt ingesteld, sluit u de netvoedingadapter aan op de achterkant van het oplaadstation (meegeleverd) en sluit u het station aan op een stopcontact. Zet de SONOS CONTROL in het oplaadstation om die uit de slaapstand te halen (het scherm wordt actief wanneer de controller gereed is), en volg de instructies op het scherm van de CONTROL om deze toe te voegen aan het Sonos-systeem. Gegevens over gebruik Sonos wil graag gegevens verzamelen over uw gebruik van het Sonos-systeem om ons te helpen onze producten en services te verbeteren. Sonos zal de gegevens die worden verzameld, nooit delen met derden. Ga voor meer informatie naar onze website op Tijdens de installatie wordt u gevraagd om Sonos toestemming te geven om gebruiksgegevens te verzamelen. U kunt altijd van gedachten veranderen door Geavanceerde instellingen-> Gegevens over gebruik te selecteren in het menu Instellingen en dan Ja of Nee te kiezen. Uitschakelen 1. Raak Instellingen controller in het menu Instellingen aan. 2. Raak Geavanceerde instellingen -> Controller uitschakelen aan. Als u de controller weer in wilt schakelen, plaatst u deze in het oplaadstation. Gebruik deze instelling om de SONOS CONTROL in de diepe slaapstand te zetten wanneer die gedurende een langere periode niet zal worden gebruikt of wanneer u de controller vervoert. (De SONOS CONTROL kan niet worden uitgeschakeld wanneer die is aangesloten op het oplaadstation.)

9 SONOS CONTROL 7 Het muzieksysteem uitschakelen Het Sonos-system kan altijd aan blijven staan. Het systeem gebruikt bijna geen elektriciteit wanneer er geen muziek wordt afgespeeld. Als u het spelen van muziek in alle kamers wil stopzetten, selecteert u Alles pauzeren in het scherm Kamers. De Sonos-componenten blijven uit totdat u Klokken en alarmen Datum en tijd instellen 1. Selecteer in het menu Muziek de optie Alarmen. aanraakt om elke kamer of groep opnieuw te starten. 2. Raak Datum- en tijdinstellingen aan om op te geven hoe de datum- en tijdinstellingen worden bepaald en weergegeven op de CONTROL. Een alarm toevoegen 1. Ga naar het menu Muziek en raak Alarmen -> Alarmen aan. 2. Raak Nieuw alarm aan. 3. Kies de gewenste instellingen voor dit alarm, waaronder de tijd, de kamer waarin het alarm moet worden afgespeeld, de muziekbron waarvan het moet worden afgespeeld, de frequentie van het alarm en het volume. Opmerking:Als de muziek die u hebt geselecteerd, niet beschikbaar is wanneer het alarm afgaat (bijvoorbeeld omdat een internetradiostation uit de lucht is), wordt in plaats van uw alarm het Sonos-signaal afgespeeld. 4. Raak Geavanceerd aan om extra voorkeuren voor alarmen te selecteren: Duur geef aan hoe lang de alarmmuziek afgespeeld moet worden. Inclusief gegroepeerde kamers als u Ja aanraakt, wordt het alarm afgespeeld in de kamers die aan elkaar zijn gekoppeld op het moment dat het alarm afgaat (niet in de kamers die aan elkaar waren gekoppeld op het moment dat het alarm werd ingesteld). Klok tonen op deze Controller als u Aan selecteert, wordt de klok weergegeven op deze controller wanneer het alarm afgaat. Willekeurige tracks selecteer Aan als u de afspeelmodus voor het geselecteerde alarm wil instellen op Willekeurig. 5. Raak Alarm opslaan aan wanneer u klaar bent met de alarminstellingen.

10 8 Productgids Een alarm verwijderen 1. Ga naar het menu Muziek en raak Alarmen -> Alarmen aan. 2. Selecteer het alarm dat u wilt verwijderen en raak Alarm verwijderen aan. Een slaaptimer instellen 1. Ga naar het menu Muziek en raak Alarmen -> Slaaptimer aan. 2. Selecteer de duur voor de slaaptimer. Het alarm uitzetten Wanneer een alarm afgaat, kunt u Alarm stoppen op het scherm U hoort aanraken om het alarm uit te zetten. Online updates Sonos levert regelmatig software-updates die de prestaties verbeteren of nieuwe functionaliteit toevoegen. Uw Sonossysteem moet zijn geregistreerd om deze updates te kunnen ontvangen. Als u het systeem nog niet hebt geregistreerd, raadpleegt u "Systeemregistratie" op pagina 9. Voorkeuren voor software-updates instellen - CONTROL Er zijn twee opties beschikbaar: Regelmatig controleren op updates. Wanneer een update beschikbaar is, verschijnt het pictogram Nu bijwerken in het menu Muziek. Niet controleren op updates. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Geavanceerde instellingen aan. 2. Selecteer de gewenste instelling voor Automatisch controleren op updates. Aan, om regelmatig te controleren op updates. Uit, om niet te controleren op updates. Sonos-componenten updaten Wanneer een update beschikbaar is, verschijnt het pictogram Nu bijwerken in het menu Muziek. Raak het pictogram Nu bijwerken aan om de update te starten. Uw Sonos-componenten worden allemaal bijgewerkt, aangezien ze allemaal hetzelfde versienummer moeten hebben voor de software. Het proces kan een paar minuten per component duren, afhankelijk van uw netwerkverbinding. Wanneer u een nieuwe component aanschaft met een nieuwere versie van de software of wanneer u een

11 SONOS CONTROL 9 component aansluit die niet in gebruik was toen u de laatste update uitvoerde, moeten mogelijk één of meer componenten worden bijgewerkt. Als u een andere Sonos-controller hebt, wordt u gevraagd om die bij te werken wanneer u die de volgende keer gebruikt. Pas op: Zorg ervoor dat tijdens dit proces de Sonos-componenten stroom blijven krijgen en schakel het Sonos-system niet uit. Neem contact op met de ondersteuningsdienst van Sonos als zich een fout voordoet. Systeemregistratie Wanneer u het muzieksysteem registreert, komt u in aanmerking voor technische ondersteuning, software-upgrades van Sonos en gratis proefversies van verschillende muziekservices. We zullen uw gegevens nooit delen met andere bedrijven. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Geavanceerde instellingen aan. 2. Raak Systeemregistratie aan en volg de aanwijzingen om het Sonos-systeem te registreren. Naam van een Sonos-component wijzigen Als u een Sonos-component een foute naam hebt gegeven of als u de component verplaatst naar een andere kamer, kunt u de naam wijzigen. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Instellingen kamer aan. Als u de naam van een BRIDGE wilt wijzigen, raakt u Instellingen BRIDGE aan. 2. Raak de kamer aan die u wilt wijzigen. 3. Raak Naam kamer aan. 4. Kies een van de volgende opties: Sleep met uw vinger om door de lijst van kamers te bladeren en raak de gewenste kamer aan om die te selecteren. Of raak Invoeren aan om een unieke naam te typen. Gebruik het toetsenbord om de naam te typen en raak dan OK aan.

12 10 Statusindicator uitschakelen Productgids Aan de voorkant van de meeste Zonos-componenten brandt continu een wit lampje om aan te geven dat het apparaat normaal functioneert. Als u een component in een slaapkamer hebt staan, wilt u wellicht het statuslampje uitschakelen, zodat bij normale werking het witte lampje niet brandt. Als de statusindicator echter oranje begint te knipperen, raadpleegt u voor meer informatie 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Instellingen kamer aan. Als u de statusindicator van een BRIDGE wilt uitschakelen, raakt u Instellingen BRIDGE aan. 2. Raak de kamer aan die u wilt wijzigen. 3. Raak Wit statuslampje aan. Als de optie is ingesteld op: Uit, blijft het statuslampje uit bij normale werking. Aan, blijft het statuslampje aan bij normale werking. Equalizer (geluidsinstellingen) De SONOS PLAY:3, PLAY:5, CONNECT en CONNECT:AMP worden afgeleverd met instellingen van de equalizer die een optimale luisterervaring garanderen. Desgewenst kunt u de geluidsinstellingen (bastonen, hoge tonen, loudness of de balans) aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Opmerking:De instelling van de loudness is bedoeld ter compensatie van normale wijzigingen in de gevoeligheid van het oor bij lage volumes. U kunt deze instelling inschakelen om bepaalde frequenties, inclusief de lage tonen, extra te versterken bij een laag volume. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Instellingen kamer aan. 2. Raak een kamer aan. 3. Selecteer Equalizer muziek en sleep met uw vinger over de schuifregelaars voor aanpassingen. Schuif regelaars naar rechts om een waarde te verhogen en naar links om een waarde te verlagen. Als u de instelling van de Loudness wilt wijzigen, raakt u Aan of Uit aan. Als u de instellingen voor een Sonos-component terug wilt zetten op de oorspronkelijke standaardwaarden, selecteert u Alles opnieuw instellen.

13 SONOS CONTROL 11 Een stereopaar maken Met de instellingen voor een stereopaar kunt u twee PLAY:5's of twee PLAY:3's in een kamer groeperen om een breder stereogeluid te creëren. In deze configuratie fungeert één component als het linkerkanaal en de andere als het rechterkanaal. Optimale plaatsing Wanneer u een stereopaar maakt, is het de beste opstelling als de twee PLAY:5's of PLAY:3's zo'n 2,5 meter tot 3 meter van elkaar staan, naar binnen zijn gericht en een driehoek vormen met uw favoriete luisterpositie. Uw favoriete luisterpositie moet ongeveer 2,5 tot 4 meter van de componenten zijn. Bij een kleinere afstand hoort u de bas beter, bij een grotere afstand is het stereobeeld beter.

14 12 Productgids Opmerking:De instelling voor een stereopaar is alleen van toepassing op de PLAY:3's en PLAY:5's. U kunt een paar maken van twee PLAY:3's of twee PLAY:5's. U kunt een PLAY:3 niet combineren met een PLAY:5.

15 SONOS CONTROL Ga naar het menu Instellingen en raak Instellingen kamer aan. 2. Selecteer een van de componenten waarmee u een stereopaar wilt maken. 3. Raak Stereopaar maken en Volgende aan. 4. Selecteer de andere component voor het paar. 5. Druk op de knop Dempen van de component die moet fungeren als linkerkanaal. De componenten worden automatisch verbonden tot een stereopaar. Een stereopaar scheiden 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Instellingen kamer aan. 2. Selecteer het stereopaar dat u wilt scheiden (een stereopaar is te herkennen aan de letters L + R die zijn toegevoegd aan de naam). 3. Raak Stereopaar scheiden aan en raak ter bevestiging Ja aan. De componenten verschijnen afzonderlijk in het scherm Kamers. Opnieuw opladen De SONOS CONTROL kan worden opgeladen door het apparaat in het Sonos-oplaadstation te plaatsen. De indicator voor de batterijlading op de controller geeft het huidige niveau van de batterijlading aan. Voor een langere levensduur van de batterij verdient het aanbeveling om de batterij niet volledig te laten ontladen voordat u die opnieuw oplaadt.. Als de controller niet in gebruik is, kunt u deze het beste in het oplaadstation plaatsen. Aangezien dit type batterij geen geheugeneffect vertoont, kan het op elk moment worden opgeladen. Als de batterij leeg dreigt te raken, verschijnt een bericht op het scherm van de controller dat aangeeft dat het tijd is om op te laden. Plaats in dat geval de controller in het oplaadstation. Als u dit bericht mist en de batterij van de CONTROL helemaal leeg raakt, plaatst u de controller in het oplaadstation. De lichtsensor van de CONTROL wordt oranje om aan te geven dat de Controller opnieuw wordt ingesteld. Het kan een paar minuten duren voordat het scherm van de controller weer actief wordt. Batterij vervangen Na een aantal jaren (afhankelijk van het gebruik) is het mogelijk dat de batterij van de CONTROL een lading niet meer zo lang vasthoudt als in het begin. U kunt een vervangende batterij kopen (bezoek onze website op voor meer informatie) en dan de onderstaande instructies volgen om de batterij te vervangen. Pas op: Risico van ontploffing als batterij wordt vervangen door verkeerd type. Volg de instructies om gebruikte batterijen weg te doen. (Neem contact op met het lokale afvalbedrijf om te achterhalen hoe u de batterij in uw regio moet wegdoen.)

16 14 Productgids 1. Verwijder de klep van de batterij op de achterkant van de CONTROL. Schuif de klep van de batterij weg en til deze dan op 2. Verwijder de aanwezige batterij door voorzichtig het grijze lipje naar u toe te trekken om de batterij los te maken en til deze vervolgens uit de Controller. 3. Verwijder het beschermende verpakkingsmateriaal van de nieuwe batterij. 4. Plaats de batterij in het batterijvak. Het Sonos-logo moet aan de buitenkant zitten. De batterij moet soepel op zijn plaats vastklikken. 5. Sluit de klep van de batterij. 6. Plaats de SONOS CONTROL in het oplaadstation om deze te activeren. Kamers beheren Met Sonos kunt u van muziek genieten in maar liefst 32 kamers, binnen of buiten. U kunt kamers groeperen zodat hetzelfde nummer wordt afgespeeld in elke kamer, of u kunt in elke kamer naar een ander nummer luisteren. Dat betekent dat u bijvoorbeeld de keuken en de tuin kunt groeperen tijdens een barbecue, alle kamers aan elkaar kunt koppelen voor een feestje of alle kamers onafhankelijk van elkaar kunt maken, zodat de kinderen op hun kamer kunnen genieten van rap, terwijl u zelf naar jazz luistert in uw kantoor. U kunt het scherm Kamers gebruiken voor het volgende: Een kamer selecteren voor het afspelen van muziek De muziek opvragen die op dit moment in elke kamer wordt afgespeeld Kamers aan elkaar koppelen om dezelfde muziek overal synchroon af te spelen Een kamer ontkoppelen van een groep Terwijl u door de menu's bladert, gaat de muziek gewoon door. De momenteel geselecteerde kamer wordt weergegeven bovenaan het scherm en de muziek die u kiest, wordt afgespeeld in die kamer.

17 SONOS CONTROL 15 Kamers groeperen U kunt zoveel kamers aan elkaar koppelen als u wilt om dezelfde muziek overal synchroon af te spelen U kunt kamers groeperen of uit een groep verwijderen terwijl de muziek wordt afgespeeld. U kunt ook alle Sonos-componenten in uw huis groeperen door Alle kamers - Party te selecteren. U kunt eerst de kamers groeperen en dan de muziek selecteren die u wilt afspelen of u kunt kamers toevoegen aan een kamer waarin al muziek wordt afgespeeld. In alle kamers die u koppelt, wordt de huidige muziekwachtrij automatisch uitgeschakeld en wordt dan de muziek van de geselecteerde kamer afgespeeld. Als u die muziekwachtrij later wilt kunnen afspelen, kunt u die opslaan als een Sonos-afspeellijst voordat u de kamers koppelt. Voor meer informatie raadpleegt u "Sonos-afspeellijsten" op pagina Druk op. 2. Selecteer Groep rechts van de kamer waaraan u meer kamers wilt toevoegen. 3. Selecteer de kamers die u aan de groep wilt toevoegen en raak Klaar aan. Als u deze muziekwachtrij wilt afspelen in alle kamers van uw huis, raakt u Alle kamers - Party in het scherm Kamers groeperen aan. Alle Sonos-componenten spelen dan dezelfde muziek synchroon af totdat u kamers verwijdert uit de groep.

18 16 Kamers degroeperen Productgids 1. Druk op. 2. Raak Groep aan rechts van de groep die u wilt wijzigen. 3. Schakel het selectievakje uit voor de kamer(s) die u uit de groep wilt verwijderen en raak dan Klaar aan. In de kamers die zijn verwijderd uit de groep, stopt de muziek. In de andere kamers in de groep gaat de muziek gewoon door. Muziek beheren en afspelen Beschikbare muziekbronnen Bibliotheek (gedeelde mappen in uw thuisnetwerk) Muziekservices Sonos-afspeellijsten (muziekwachtrijen die u hebt opgeslagen om ze later nog eens te kunnen afspelen) Radio (internetradiostations, radioprogramma's of podcasts) ipods in een dock Audio-ingang (voor aansluiting van een externe geluidsbron, zoals een Apple AirPlay -apparaat, cd-speler, tv, MP3- speler en meer, op de ingang van een Sonos-component om het geluid te streamen naar één of alle Sonoscomponenten in uw huis) Wat is een muziekbibliotheek? Uw muziekbibliotheek omvat digitale muziek die ergens in uw thuisnetwerk is opgeslagen, bijvoorbeeld: in gedeelde mappen op uw computer in gedeelde mappen op een andere computer in uw netwerk op NAS-apparaten (Network Attached Storage) U kunt op verschillende manieren door de muziekbibliotheek bladeren. U kunt zoekcriteria invoeren om snel een bepaalde muziekselectie te vinden of u kunt bladeren door een hiërarchie van categorieën om muziek te selecteren. Opmerking:Als een computer in uw netwerk uitgeschakeld is of in de stand-bystand staat, zijn de muziekmappen op die computer niet beschikbaar voor het Sonos-systeem totdat de computer weer wordt ingeschakeld. U kunt kiezen uit het volgende: Artiesten Albums Componisten Genres

19 SONOS CONTROL 17 Tracks Geïmporteerde afspeellijsten Zoeken Mappen Wat is een muziekwachtrij? Wanneer u nummers selecteert, worden die toegevoegd aan een lijst van tracks die een muziekwachtrij wordt genoemd. U kunt voor elke kamer in uw huis een andere muziekwachtrij maken of een kamergroep maken en dezelfde muziek afspelen in meerdere kamers. Links van de track die wordt afgespeeld staat in de muziekwachtrij een indicator. Wanneer de huidige track afgelopen is, wordt de volgende track in de wachtrij gestart. Zo wordt de hele lijst afgespeeld totdat de wachtrij voltooid is. Wanneer u nummers toevoegt aan een wachtrij, kunt u ervoor kiezen om ze direct af te spelen, ze na de huidige track af te spelen, ze toe te voegen aan het einde van de wachtrij of ze nu af te spelen en de wachtrij leeg te maken. Wat is een muziekservice? Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song of per audioboek, of op basis van een abonnement. Wat is een Sonos-afspeellijst? Een Sonos-afspeellijst is een muziekwachtrij die u aanmaakt en opslaat zodat u er later nog eens naar kunt luisteren. U kunt bijvoorbeeld een afspeellijst met jazz maken, een afspeellijst voor feesten of een afspeellijst met easy listening. Wat is radio? Internetradiostations en radioprogramma's zijn uitzendingen die via het internet worden verzorgd door derden. U kunt kiezen uit duizenden radiostations en radioprogramma's van over de hele wereld, inclusief gearchiveerde programma's en podcasts. U kunt ook uw eigen favoriete stations toevoegen als die MP3- of WMA-streams gebruiken (niet elk radiostation verzorgt streams). Wat is een audio-ingang? U kunt een externe muziekbron, zoals een cd-speler, draagbare muziekspeler, televisie of AirPlay-apparaat, verbinden met een audio-ingang van het Sonos-systeem en dat geluid kan worden gestreamd naar elke Sonos-component in huis (PLAY:5, CONNECT of CONNECT:AMP). De muziekbibliotheek beheren Het Sonos-systeem kan muziek afspelen vanaf elke computer en elk NAS-apparaat (Network Attached Storage) in uw thuisnetwerk waarop gedeelde muziekmappen (muziekshares) staan. Tijdens de installatie wordt u begeleid bij het proces van het instellen van de toegang tot de gedeelde muziekmappen. U kunt altijd muziekmappen toevoegen aan of verwijderen uit deze lijst.

20 18 Productgids Sonos is zo ontworpen dat grote muziekverzamelingen geen enkel probleem vormen. Muziekmappen worden geïndexeerd zodat u muziek kunt opvragen op basis van categorieën. U kunt ongeveer tracks in de Sonos-bibliotheek indexeren. Als de metagegevens in uw bestanden uitvoerige informatie over de artiest, het nummer of het album bevatten, kan de index sneller vol raken. Ga naar voor meer informatie. U kunt op elk moment gedeelde mappen toevoegen aan of verwijderen uit de lijst die Sonos gebruikt om muziek af te spelen. U kunt bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen als u een computer toevoegt aan uw thuisnetwerk of als u gedeelde mappen verplaatst. Als u nieuwe muziek toevoegt aan een map die al is geïndexeerd, kunt u eenvoudig de muziekindex bijwerken om die nieuwe muziek toe te voegen aan de bibliotheek. Als u muziek wilt afspelen vanaf geïmporteerde afspeellijsten, zet u het bestand met de afspeellijst (.PLS,.M3U of.wpl) in de muziekmap die u hebt gedeeld met het Sonos-systeem en werkt u de muziekindex bij. De afspeellijsten worden dan weergegeven wanneer u Geïmporteerde afspeellijsten selecteert in menu het Muziek. Instellingen muziekbibliotheek Gedeelde mappen weergeven Ga naar het menu Instellingen en selecteer Beheer muziekbibliotheek -> Instellingen muziekbibliotheek. De gedeelde muziekmappen die op dit moment toegankelijk zijn voor het Sonos-systeem, worden weergegeven. (Als een computer in het netwerk uitgeschakeld is of in de slaap- of stand-bystand staat, zijn de muziekmappen op die computer niet beschikbaar voor het Sonos-systeem totdat de computer weer wordt ingeschakeld.) Een gedeelde map toevoegen 1. Ga naar het menu Muziek en selecteer Instellingen -> Beheer muziekbibliotheek -> Instellingen muziekbibliotheek. 2. Raak Nieuwe share toevoegen aan. 3. Kies een van de volgende opties: Selecteer In mijn netwerk scannen naar shares om automatisch te zoeken naar gedeelde mappen waartoe het systeem op dit moment geen toegang heeft. Raak een map in de lijst aan om die te selecteren. Als voor de map geen gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, raakt u OK aan. Als voor de map een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, gebruikt u het toetsenbord om die te typen en raakt u dan OK aan. Selecteer De locatie van een share invoeren als u liever het pad opgeeft. Gebruik het toetsenbord om het pad naar de share te typen (bijvoorbeeld: \\Naam\Sharenaam, waarbij Naam de netwerknaam voor uw computer of NAS-apparaat is en Sharenaam de naam van de gedeelde map, zoals \\linkstation\muziekshare.) Als voor de map geen gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, raakt u OK aan. Als voor de map een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, gebruikt u het toetsenbord om die te typen en raakt u dan OK aan.

21 SONOS CONTROL 19 Toegang tot een gedeelde map stoppen 1. Ga naar het menu Muziek en selecteer Instellingen -> Beheer muziekbibliotheek -> Instellingen muziekbibliotheek. De gedeelde muziekmappen die op dit moment toegankelijk zijn voor het Sonos-systeem, worden weergegeven. 2. Selecteer de map die u niet meer wilt gebruiken en raak Verwijderen aan. De muziekmap op de computer blijft ongewijzigd. U hebt echter geen toegang meer tot de map met het Sonos-systeem. De muziekindex bijwerken Tijdens de installatie worden alle beschikbare muziekmappen geïndexeerd, zodat muziek makkelijk kan worden geselecteerd. Als u nieuwe muziek toevoegt aan een muziekmap die al is geïndexeerd, kunt u de muziekindex bijwerken om die nieuwe muziek toe te voegen aan de Sonos-bibliotheek. 1. Raak in het menu Muziek de optie Instellingen aan. 2. Selecteer Beheer muziekbibliotheek -> Muziekindex nu bijwerken. 3. Selecteer Nu scannen. Het bericht Muziekindex wordt bijgewerkt verschijnt. Wanneer het bericht verdwijnt, is de nieuwe muziek beschikbaar. Automatische updates plannen 1. Raak in het menu Muziek de optie Instellingen aan. 2. Raak Beheer muziekbibliotheek aan. 3. Raak Updates muziekindex plannen aan en selecteer Aan. 4. Raak Tijd update muziekindex aan en gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de tijd te selecteren waarop u elke dag de muziekindex wilt bijwerken. Als u de automatische updates van de muziekindex wilt uitschakelen, selecteert u Uit via de optie Updates muziekindex plannen. Meespelende artiesten Meespelende artiesten zijn de artiesten die hebben meegewerkt aan afzonderlijke tracks op een album, inclusief de tracks op verzamelalbums en soundtracks. U kunt opgeven of deze afzonderlijke artiesten moeten worden verborgen of weergegeven in een weergave Meespelende artiesten. 1. Ga naar het menu Muziek en raak Instellingen -> Beheer muziekbibliotheek ->Meespelende artiesten bekijken aan. 2. Selecteer Aan of Uit. De instelling die u kiest voor Meespelende artiesten bekijken, is alleen van toepassing voor deze Sonos-controller. Als u een andere Sonos-controller hebt, kunt u daarvoor een andere weergave voor meespelende artiesten kiezen.

22 20 Selecteren in de muziekbibliotheek Productgids 1. Selecteer Muziekbibliotheek in het menu Muziek. Opmerking:De muziek die u selecteert, wordt afgespeeld in de kamer of kamergroep die wordt weergegeven bovenaan het scherm van de controller. 2. Selecteer een categorie (zoeken, artiesten, albums, componisten, genres, tracks, geïmporteerde afspeellijsten, mappen), en gebruik uw vinger om dieper in de menustructuur te gaan om een muziekselectie te maken. Om het bladeren op alfabet gemakkelijker te maken, kunt u een letter aan de rechterkant van de lijst aanraken om onmiddellijk naar de selecties te gaan die beginnen met die letter. Als u alle songs van een artiest, componist of genre wilt afspelen, raakt u Alle aan. Als u alle songs van een album wilt afspelen, raakt u Volledig album aan. Als u Sonos-afspeellijsten hebt gemaakt (tracks die u hebt georganiseerd in lijsten), kunt u die afspelen door Sonosafspeellijsten te selecteren in het menu Muziek. Voor meer informatie raadpleegt u "Sonos-afspeellijsten" op pagina 29. Opmerking:Als er in uw muziekverzameling niet-gecomprimeerde bestanden zitten, is het mogelijk dat u die alleen kunt zien en/of selecteren via Track of Bladeren op basis van mappen, aangezien niet-gecomprimeerde bestanden niet altijd gedetailleerde informatie (zoals artiest, titel en genre) bevatten. 3. Raak aan om terug te gaan naar het vorige scherm voor het selecteren van muziek.

23 SONOS CONTROL 21 Zoeken U kunt de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar muziek in uw muziekbibliotheek en sommige muziekservices. 1. Selecteer in het menu Muziek de muziekbron waarin u wilt zoeken (uw muziekbibliotheek of een muziekservice). 2. Raak Zoeken aan en selecteer de zoekcriteria (artiesten, albums, componisten of tracks). 3. Gebruik het toetsenbord om een volledige of gedeeltelijke naam te typen. 4. Als er geen resultaten verschijnen, raakt u de knop aan en probeert u het opnieuw. Voorkeuren voor de muziekbibliotheek Voorkeur voor sorteren mappen U kunt de sorteervolgorde instellen voor de muziekmappen die toegankelijk zijn via uw muziekbibliotheek. U kunt mappen sorteren op: Tracknaam Tracknummer Bestandsnaam 1. Ga naar het menu Muziek en selecteer Instellingen -> Geavanceerde instellingen -> Mappen sorteren op. 2. Selecteer de gewenste sorteervolgorde (op Tracknaam, Tracknummer of Bestandsnaam).

24 22 Productgids Verzamelalbums Als uw muziekverzameling verzamelalbums en soundtracks bevat, kunt u nummers op die albums in de muziekbibliotheek groeperen, in plaats van ze per afzonderlijke artiest weer te geven. Dat betekent dat een artiest die alleen voorkomt op verzamelalbums, niet wordt vermeld in de lijst Artiesten. Groeperen met itunes-verzamelingen itunes organiseert uw itunes-muziekmap normaal op basis van [Artiest]/[Album]/[Tracknaam]. itunes heeft een functie waarmee u nummers van verzamelalbums kunt groeperen. Uw verzamelalbums en soundtracks worden dan georganiseerd op basis van [Verzamelingen]/[Album]/[Tracknaam]. In itunes: 1. Markeer afzonderlijke tracks als onderdeel van een verzameling door de tracks te selecteren en dan Bestand ->Info tonen te selecteren. 2. Schekl het selectievakje Deel van verzameling in. 3. Schakel in Voorkeuren van itunes het aankruisvakje Verzamelingen groeperen tijdens bladeren in. Hiermee worden de tracks die u hebt gemarkeerd als deel van een verzameling, gegroepeerd. In Sonos: U kunt uw Sonos-muziekbibliotheek zo organiseren dat deze itunes-weergave van verzamelingen wordt gebruikt. 1. Ga naar het menu Muziek en selecteer Instellingen -> Beheer muziekbibliotheek -> Verzamelalbums. 2. Selecteer itunes-verzamelingen gebruiken. Groeperen op basis van Albumartiesten Windows Media Player en sommige andere spelers gebruiken de categorie Albumartiest om verzamelalbums en soundtracks te groeperen (de Albumartiest is de persoon, groep of componist waarbij het album zou worden gezet in een winkel.) U kunt uw Sonos-muziekbibliotheek zo organiseren dat de weergave van verzamelingen op basis van albumartiesten wordt gebruikt. Verzamelingen niet groeperen Als u ervoor kiest om verzamelalbums niet te groeperen, worden de afzonderlijke artiesten weergegeven in de lijst Artiesten. 1. Ga naar het menu Muziek en selecteer Instellingen -> Beheer muziekbibliotheek -> Verzamelalbums. 2. Selecteer Verzamelingen niet groeperen. Geïmporteerde afspeellijsten Het Sonos-systeem is compatibel met itunes-afspeellijsten (inclusief Genius Mixes) en met afspeellijsten in M3U-, WPL- en PLS-indeling die zijn aangemaakt met software van andere leveranciers (zoals itunes, WinAmp, Windows Media Player, enz.). Het Sonos-systeem brengt geen wijzigingen aan in de muziek of afspeellijsten die zijn aangemaakt met andere toepassingen (deze bestanden worden beschouwd als alleen-lezen). Als u de geïmporteerde afspeellijsten wilt weergeven, selecteert u Muziekbibliotheek -> Geïmporteerde afspeellijsten in het menu Muziek. Als de lijsten niet zichtbaar zijn, staan ze waarschijnlijk niet in een map die u op dit moment hebt gedeeld met het

25 SONOS CONTROL 23 Sonos-systeem. Verplaats de bestanden met de afspeellijsten (.PLS,.M3U en.wpl) naar de muziekmap die u hebt gedeeld met het Sonos-systeem en werk de muziekindex bij. De afspeellijsten worden dan weergegeven wanneer u Geïmporteerde afspeellijsten selecteert vanuit de muziekbibliotheek. Raadpleeg voor meer informatie "De muziekindex bijwerken" op pagina 19. Wanneer u wijzigingen aanbrengt in de itunes-afspeellijst(en), sluit u itunes en werkt u dan de Sonos-muziekindex bij om de wijzigingen te zien (zie "De muziekindex bijwerken" op pagina 19). itunes-afspeellijsten worden op de Sonos-controller en in de Sonos Controller voor Mac of pc automatisch geïmporteerd in het menu Geïmporteerde afspeellijsten, zolang het bestand itunes Music Library.xml samen met de muziek zelf wordt gedeeld met het Sonos-systeem. Bij een standaardinstallatie van itunes staat dit bestand in de map itunes. Voor meer informatie gaat u naar onze pagina's met veelgestelde vragen of forums op Twitter gebruiken U kunt vrienden en volgers laten weten waarnaar u luistert via Sonos door uw Twitter-status direct vanaf de Sonos-controller bij te werken. U kunt ervoor kiezen om uw update automatisch te vullen met de naam van de artiest en het nummer waarnaar u luistert of u kunt uw eigen bericht typen. Sonos ondersteunt maximaal 5 Twitter-accounts per huishouden. Uw Twitter-account toevoegen aan Sonos U moet zich bij Twitter hebben geregistreerd om deze functie te kunnen gebruiken. Wanneer u een account hebt ingesteld, voegt u de accountgegevens voor Twitter toe aan Sonos. 1. Selecteer Instellingen in het menu Muziek. 2. Selecteer Services beheren -> Sociale netwerken -> Beschikbare services. 3. Raak Twitter aan en selecteer Ik heb al een account. 4. Gebruik het toetsenbord om uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Twitter op te geven.

26 24 Productgids Een Twitter-update verzenden 1. Raak op het scherm U hoort aan. 2. Selecteer Twitter-status bijwerken. 3. Kies een van de volgende opties: Gebruik het toetsenbord om een bericht te typen en raak Posten aan. Raak Automatisch vullen aan om door een lijst van opgemaakte berichten te bladeren en raak Posten aan wanneer het gewenste bericht wordt weergegeven. De muziekwachtrij beheren Wanneer u tracks hebt toegevoegd aan een wachtrij, kunt u de muziekwachtrij wijzigen met de daarvoor bedoelde knoppen. Een track verwijderen uit de wachtrij 1. Raak aan.

27 SONOS CONTROL Raak Bewerken aan. 3. Raak links van het nummer aan. Het nummer wordt verwijderd uit de wachtrij. Een track verplaatsen binnen de wachtrij 1. Raak aan. 2. Raak Bewerken aan. 3. Duw op rechts van de track. 4. Versleep de track naar een nieuwe locatie in de wachtrij en laat de knop los. De muziekwachtrij wissen 1. Raak aan. 2. Raak Wissen aan. Hiermee wordt de gehele wachtrij voor de geselecteerde kamer gewist en stopt de muziek.

28 26 Productgids De afspeelmodus wijzigen 1. Geef het scherm U hoort weer. 2. Raak de keuzelijst Afspeelmodus in de rechterbovenhoek aan. 3. Raak de pictogrammen Willekeurig, Herhalen en/of Crossfaden aan om de afspeelmodus te wijzigen. De pictogrammen voor de afspeelmodus lichten wit op wanneer ze zijn geactiveerd. Willekeurig In deze modus worden de tracks in de muziekwachtrij afgespeeld in een willekeurige volgorde. Herhalen In deze modus wordt de muziekwachtrij herhaald nadat de laatste track is afgespeeld. Crossfaden Hiermee wordt het volume aan het eind van het huidige nummer verlaagd (uitfaden) terwijl het volume van het volgende nummer omhoog komt (infaden) om een soepele overgang tussen nummers te maken. Albumhoezen groot weergeven Raak op het scherm U hoort de albumhoes aan om die te vergroten.

29 SONOS CONTROL 27 Muziekservices Een muziekservice is een online muziekwinkel of online service die geluidsbestanden verkoopt per song of per audioboek, of op basis van een abonnement. Sonos is compatibel met verschillende muziekservices. Bezoek onze website op voor de meest recente lijst van compatibele muziekservices. Ga naar voor meer informatie over een specifieke muziekservice. Het is mogelijk dat sommige muziekservices in uw land niet beschikbaar zijn. Controleer de website van de muziekservices voor meer informatie. Om de gratis proefabonnementen op muziekservices die worden geleverd bij het Sonos-systeem te activeren, moet uw Sonos-systeem zijn geregistreerd. Als u het systeem nog niet hebt geregistreerd, gaat u voor hulp bij deze stap naar "Systeemregistratie" op pagina 9. Raak Muziek aan om de muziekservices te zien die zijn ingesteld op uw Sonos-systeem. Als er op dit moment geen muziekservice is ingeschakeld, kunt u Meer muziek gebruiken om te zien welke audioservices beschikbaar zijn voor het Sonos-systeem. Een proefabonnement activeren In sommige landen zijn gratis proefperioden voor muziekservices beschikbaar. (Controleer de website van de muziekservices voor meer informatie.) Als een proefabonnement op een muziekservice beschikbaar is op de controller, voert u de onderstaande stappen uit om die te activeren. Als u na de proefperiode naar de muziek wilt blijven luisteren, moet u een abonnement nemen op de muziekservice. 1. Ga naar het menu Muziek en raak Meer muziek aan. 2. Selecteer de muziekservice die u wilt activeren. 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de proefperiode te starten. Wanneer de proefperiode voorbij is Als u een abonnement wilt nemen op een muziekservice wanneer de proefperiode voorbij is, gaat u naar de website van de muziekservice om u aan te melden. Wanneer u zich hebt geabonneerd, werkt u Sonos bij met uw accountgegevens (stappen hieronder). U hebt dan directe toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. 1. Raak in het menu Muziek de muziekservice aan waarop u zich hebt geabonneerd (bijvoorbeeld Rhapsody, Spotify of SiriusXM). 2. Raak Abonneren aan en dan Volgende. 3. Als u wordt gevraagd of u de muziek van het proefabonnement wilt samenvoegen, selecteert u een van de volgende opties: Samenvoegen, als u de muziek van de proefperiode wilt samenvoegen met die van de nieuwe account Niet samenvoegen, als u de muziek van uw proefabonnement niet wilt opslaan 4. Geef uw aanmeldingsnaam en wachtwoord voor de muziekservice op en raak Klaar aan. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, verschijnt de muziekservice in het menu Muziek.

30 28 Productgids Een compatibele muziekservice toevoegen Als u een abonnement hebt op een muziekservice die compatibel is met Sonos, voegt u de aanmeldingsnaam en het wachtwoord voor die service toe aan Sonos. U hebt dan directe toegang tot de muziekservice vanaf het Sonos-systeem. Om de meest recente lijst van compatibele muziekservices te zien, gaat u naar default.aspx. (Als u nog geen abonnement hebt genomen op een muziekservice, gaat u naar de website van de muziekservice om u aan te melden. Wanneer u abonnee bent geworden, volgt u de stappen hieronder om de accountgegevens toe te voegen aan Sonos.) 1. Ga naar het menu Muziek en raak Meer muziek aan. 2. Raak de met Sonos compatibele muziekservice aan die u wilt toevoegen. 3. Raak Ik heb al een account aan. 4. Geef uw aanmeldingsnaam en wachtwoord voor de muziekservice op en raak Klaar aan. Uw aanmeldingsnaam en wachtwoord worden geverifieerd bij de muziekservice. Wanneer uw referenties zijn geverifieerd, hebt u direct toegang tot de muziekservice. Deze verschijnt als een optie in het menu Muziek. Het wachtwoord voor de muziekservice Als u het wachtwoord voor een muziekservice waarop u een abonnement hebt (zoals Spotify, Rhapsody of SiriusXM), wilt wijzigen, moet u het wachtwoord eerst wijzigen in de muziekservice. Ga naar de website van de muziekservice en wijzig het wachtwoord in de accountinstellingen. Wanneer u het wachtwoord daar gewijzigd hebt, werkt u het Sonos-systeem bij. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Services beheren-> Muziekservices ->Mijn services aan. 2. Selecteer de muziekservice die u wilt bijwerken. 3. Raak Wachtwoord wijzigen aan. 4. Gebruik het toetsenbord om het nieuwe wachtwoord in te voeren en raak dan Volgende aan. Opmerking:Als u het wachtwoord niet eerst bij de muziekservice wijzigt, werkt het niet op het Sonos-systeem. Een proefversie van een muziekservice verwijderen Wanneer de proefversie van een muziekservice is verlopen, kunt u de verlopen proefversie verwijderen van het Sonossysteem. 1. Ga naar het menu Instellingen en raak Services beheren->muziekservices ->Mijn services aan. 2. Selecteer de muziekservice die u wilt bijwerken. 3. Raak Proefversie verwijderen aan.

31 SONOS CONTROL 29 Windows Media Player Wanneer het delen van media is ingeschakeld, kan Sonos alle muziek in de WMP-bibliotheek afspelen. Windows Media-servers weergeven op Sonos Ga naar het menu Instellingen en raak Geavanceerde instellingen ->Windows Media-servers tonen aan. Als Windows Media-servers tonen was ingesteld op UIT, staat die optie nu op AAN. Als Windows Media-servers tonen was ingesteld op AAN, staat de optie nu op UIT. Voor meer informatie gaat u naar onze pagina's met veelgestelde vragen en forums op Muziek selecteren Wanneer u de weergave van Windows Media-servers hebt ingeschakeld, verschijnen de mediaservers in het menu Muziek. De volgende opties zijn beschikbaar: Artiesten Meespelende artiesten Albums Componisten Genres Tracks Afspeellijsten Sonos-afspeellijsten Sonos-afspeellijsten zijn muziekwachtrijen die u aanmaakt en opslaat om er in de toekomst nog eens naar te kunnen luisteren. U kunt bijvoorbeeld een afspeellijst met jazz maken, een afspeellijst voor feesten of een afspeellijst met easy listening. Een Sonos-afspeellijst maken 1. Raak aan om de huidige muziekwachtrij weer te geven. 2. Raak Opslaan aan. 3. Kies een van de volgende opties: Raak Bestaande afspeellijst overschrijven aan om de naam van een afspeellijst te selecteren. Raak Nieuwe naam invoeren aan, gebruik het toetsenbord om een unieke naam te typen en raak dan OK aan. U kunt deze afspeellijsten op elk gewenst moment openen door Sonos-afspeellijsten te selecteren in het menu Muziek.

32 30 Productgids Een Sonos-afspeellijst beluisteren 1. Ga naar het menu Muziek en raak Sonos-afspeellijsten aan. 2. Raak de lijst aan die u wilt afspelen. 3. Kies een van de volgende opties: Raak Alle tracks aan. Selecteer een specifieke track in een afspeellijst door die aan te raken. 4. Kies een van de volgende opties: Nu afspelen de huidige selectie wordt gestopt (als er een werd afgespeeld) en deze selectie begint Volgende afspelen deze selectie wordt als volgende afgespeeld als er nog muziek in de wachtrij staat Wachtrij vervangen deze selectie wordt nu afgespeeld en eerdere muziekselecties worden verwijderd uit de wachtrij Naar wachtrij deze selectie wordt aan het einde van de muziekwachtrij gezet Als u een specifieke track selecteert, kunt u aanraken om opties weer te geven voor het toevoegen/verwijderen van een track in uw bibliotheek, het bijwerken van uw Twitter-status en het weergeven van informatie over album en artiest Een Sonos-afspeellijst verwijderen 1. Ga naar het menu Muziek en raak Sonos-afspeellijsten aan. 2. Raak Bewerken aan. 3. Selecteer een afspeellijst en raak dan Verwijderen aan. 4. Raak Verwijderen aan en dan Klaar. De naam van een Sonos-afspeellijst wijzigen 1. Ga naar het menu Muziek en raak Sonos-afspeellijsten aan. 2. Raak Bewerken aan. 3. Raak een afspeellijst aan om die te selecteren en raak dan Naam wijzigen aan. 4. Gebruik het toetsenbord om een nieuwe naam in te voeren voor de afspeellijst en raak dan OK aan. 5. Raak Opslaan aan. ipods in dock Via het SONOS DOCK kunt u muziek die is opgeslagen op een ipod of iphone in het dock, afspelen in elke kamer van uw huis, allemaal perfect gesynchroniseerd. U kunt de muziek selecteren op uw apparaat wanneer dat in het DOCK zit (modus automatisch afspelen), of u kunt een Sonos-controller gebruiken om muziek te selecteren en het afspelen te bedienen (modus accessoire). Het DOCK is compatibel met:

33 SONOS CONTROL 31 ipod touch (1e, 2e en 3e generatie) ipod classic ipod nano (3e, 4e en 5e generatie) iphone 4, iphone 3GS, iphone 3G, iphone 1. Plaats een compatibel apparaat in het DOCK. 2. Selecteer ipods in het menu Muziek. 3. Selecteer het apparaat waarvan u muziek wilt afspelen. 4. Kies een van de volgende opties: Raak Nu afspelen aan om het afspelen te starten. Raak Bladeren aan om naar muziek te zoeken.

34 32 Ingang Productgids U kunt een externe geluidsbron, zoals een Apple AirPlay -apparaat, cd-speler, tv, MP3-speler en meer, aansluiten op de ingang van een Sonos-component (PLAY:5, CONNECT of CONNECT:AMP) en het geluid streamen naar één of alle Sonoscomponenten in uw huis. Dus ga uw gang: Sluit een Apple AirPlay -apparaat, zoals een AirPort Express, aan op een ingang en speel draadloos muziek vanaf een iphone, ipad of ipod touch in elke kamer van het huis. Sluit een externe geluidsbron zoals een cd-speler aan op de ingang en luister naar de cd's die u nog niet hebt geript. Sluit de tv aan op een PLAY:5, CONNECT of CONNECT:AMP en luister op de patio naar die belangrijke wedstrijd terwijl u met de grill bezig bent. Opmerking:U kunt naar de muziek van het externe apparaat luisteren in elke kamer en het Sonos-systeem gebruiken om het volume te regelen. Het afspelen (vooruit spoelen, pauzeren, etc.) moet worden geregeld via de muziekbron. Een AirPort Express verbinden met het Sonos-systeem 1. Sluit de AirPort Express aan op de PLAY:5 (of een andere Sonos-component met een audio-ingang): Sluit de geluidskabel met 3,5-mm stekkers (bij de PLAY:5 geleverd) aan tussen de de analoge ingang op de achterkant van de PLAY:5 en de Line-out-connector op de AirPort Express. (Als u een andere Sonos-component gebruikt, kunt u een standaard geluidskabel met tulpstekkers gebruiken.) Sluit een ethernetkabel aan tussen de de ethernetpoort op de AirPort Express en een ethernetpoort van de PLAY:5. Steek de stekker van de AirPort Express in een stopcontact.

35 SONOS CONTROL Installeer AirPort Utility vanaf de cd die bij de AirPort Express is geleverd. Als u hulp nodig hebt bij deze stap, gaat u naar 3. Open AirPort Utility en volg de instructies op het scherm om de AirPort Express te configureren. Tijdens het configuratieproces moet u de volgende instellingen bijwerken: Typ Sonos als de naam van de AirPort Express. Selecteer Ik wil dat mijn AirPort Express verbinding maakt met mijn huidige netwerk. Selecteer Ik wil het draadloze netwerk op mijn AirPort Express uitschakelen en het apparaat via Ethernet op mijn computer of netwerk aansluiten. 4. Wanneer de AirPort Express is geconfigureerd, selecteert u Instellingen kamer in het menu Instellingen. 5. Selecteer de Sonos-component waarop de AirPort Express is aangesloten en raak Audio-ingang aan om de volgende instellingen bij te werken: Naam bron: Selecteer AirPlay-apparaat. Bronniveau: Op basis van de naam van de bron wordt automatisch een standaard geluidsniveau toegewezen. (Als de muziek te zacht klinkt, kunt u een hoger niveau selecteren. Als u het volume echter te hoog zet, is het mogelijk dat er clippen optreedt.) Kamer voor Automatisch afspelen Selecteer de kamer waarin het AirPlay-apparaat muziek moet afspelen wanneer het is verbonden met Sonos. U kunt ook Inclusief gegroepeerde kamers selecteren. Dezelfde muziek wordt dan afgespeeld in alle kamers die zijn gegroepeerd met de kamer voor automatisch afpelen. Vol. Aut. afspelen. Zet Volume Automatisch afspelen gebruiken op Ja als u van plan bent het AirPlay-apparaat te gebruiken om het volume aan te passen. Gebruik de schuifknop om een standaardvolume in te stellen voor de kamer voor automatisch afspelen wanneer het AirPlay-apparaat is verbonden. Nu kunt u AirPlay gebruiken raak het symbool van AirPlay aan op uw iphone, ipad, ipod touch of in itunes en selecteer Sonos. Voor meer informatie over het configureren van een AirPlay-apparaat met Sonos, gaat u naar Een draagbare speler verbinden met het Sonos-systeem 1. Gebruik een adapterkabel met een 3,5-mm mini-stereostekker en tulpstekkers. Steek de mini-stereostekker in het draagbare apparaat en de tulpstekkers in de audio-ingang van de Sonos-component. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd en weergegeven in de Sonos-controller. 2. Kies een van de volgende opties: Als u muziek wilt afspelen vanaf de bron die op de ingang is aangesloten, selecteert u Audio-ingang in het menu Muziek, selecteert u de kamer waarmee het apparaat is verbonden en raakt u Nu afspelen aan. Als u de instellingen voor deze bron wilt wijzigen, selecteert u Instellingen kamer in het menu Instellingen. Selecteer de Sonos-component waarop het apparaat is aangesloten en raak Audio-ingang aan. Naam bron: Selecteer een componentnaam in de lijst. Bronniveau: Op basis van de naam van de bron wordt automatisch een standaard geluidsniveau toegewezen. (Als de muziek te zacht klinkt, kunt u een hoger niveau selecteren. Als u het volume echter te hoog zet, is het mogelijk dat er clippen optreedt.)

36 34 Productgids Kamer voor Automatisch afspelen Selecteer de kamer waarin het apparaat muziek moet afspelen wanneer het is verbonden met Sonos. U kunt ook Inclusief gegroepeerde kamers selecteren. Dezelfde muziek wordt dan afgespeeld in alle kamers die zijn gegroepeerd met de kamer voor automatisch afpelen. Vol. Aut. afspelen. Zet Volume Automatisch afspelen gebruiken op Ja als u van plan bent de MP3-speler te gebruiken om het volume aan te passen. Gebruik de schuifknop om een standaardvolume in te stellen voor de kamer voor automatisch afspelen wanneer de MP3-speler is verbonden. Een andere bron aansluiten op een ingang van uw Sonos-systeem 1. Sluit de geluidskabel die bij de Sonos-component is geleverd (of een standaardkabel met tulpstekkers) aan tussen de uitgang van de externe bron en de analoge audio-ingang op de achterkant van de Sonos-component. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd en weergegeven in de Sonos-controller.

Sonos Controller 100. Gebruikershandleiding

Sonos Controller 100. Gebruikershandleiding Sonos Controller 100 Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in

Nadere informatie

SONOS DOCK Productgids AVL DESCHAMPS - Benedictijnenstraat 34-8970 Poperinge - T. 0475/97 90 20 - E. stephan@avldeschamps.be - W. www.avldeschamps.

SONOS DOCK Productgids AVL DESCHAMPS - Benedictijnenstraat 34-8970 Poperinge - T. 0475/97 90 20 - E. stephan@avldeschamps.be - W. www.avldeschamps. SONOS DOCK Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige

Nadere informatie

SONOS BRIDGE. Productgids

SONOS BRIDGE. Productgids SONOS BRIDGE Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

SONOS BRIDGE. Gebruikershandleiding

SONOS BRIDGE. Gebruikershandleiding SONOS BRIDGE Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

SONOS PLAY:3. Productgids

SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

SONOS PLAY:5. (voorheen S5) Productgids

SONOS PLAY:5. (voorheen S5) Productgids SONOS PLAY:5 (voorheen S5) Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

SONOS PLAY:3. Productgids

SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

SONOS CONNECT:AMP. Productgids

SONOS CONNECT:AMP. Productgids SONOS CONNECT:AMP Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of

Nadere informatie

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding

SONOS CONNECT. Gebruikershandleiding SONOS CONNECT Gebruikershandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm

Nadere informatie

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het gebruik van SmartShaker 2 met een Android Smartphone en Iphone

Beknopte handleiding voor het gebruik van SmartShaker 2 met een Android Smartphone en Iphone Beknopte handleiding voor het gebruik van SmartShaker 2 met een Android Smartphone en Iphone Uw SmartShaker 2 koppelen aan een Android Smartphone 1. Zoek en installeer 'SmartShaker + (Plus)' app, niet

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding

HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

september Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden.

september Sonos Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Aan de slag met de applicatie Nokia Music Met Nokia Music kunt u nieuwe muziek ontdekken en naar uw oude favorieten luisteren. U kunt Nokia Music gratis

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding

HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding HP Mobile Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå jáíéä aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå De draadloze Mitel 5610-telefoon en IP DECT-standaard bieden functies voor de verwerking van 3300 ICP SIP-oproepen op een draadloos toestel De IP DECT-standaard biedt

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Gebruik van itunes met de ipod

Gebruik van itunes met de ipod Gebruik van itunes met de ipod Toevoegen van muziek Muziek toevoegen van je itunes-bibliotheek naar je ipod 1. Sluit de ipod aan op je computer 2. itunes opent van zelf. Indien dit toch niet gebeurt, open

Nadere informatie

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag November 2017 GroupWise Messenger Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat.

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be SONOS PLAY:3. Productgids

Downloaded from www.vandenborre.be SONOS PLAY:3. Productgids SONOS PLAY:3 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Starten... 4 Systeemvereisten... 4 Software Installatie... 5 Bestandslocaties... 5 Opstarten... 5 Help... 6 Updates... 6 Bedienen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT

VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT VERGEET ALLES WAT JE EERDER GEHOORD HEBT WELKOM BIJ DE RADICAAL NIEUWE MANIER OM NAAR MUZIEK TE LUISTEREN. STREAM ALLE MUZIEK TER WERELD NAAR ELKE KAMER VAN JE HUIS. DRAADLOOS, MET HiFi-GELUID. EN BEDIEN

Nadere informatie

SONOS PLAY:1. Productgids

SONOS PLAY:1. Productgids SONOS PLAY:1 Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Nokia Music Met Nokia Music op uw Windows Phone kunt u tracks downloaden op uw telefoon en uw compatibele computer. Veeg op het startscherm naar links en

Nadere informatie

XEMIO-243/253 HANDLEIDING

XEMIO-243/253 HANDLEIDING Speciale eigenschappen Elegant ontwerp en eenvoudig in gebruik. Speler ondersteunt meerdere formaten Ondersteunt het MP3- en WMA-formaat. USB-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw (muziek)bestanden rechtstreeks

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

1. Installeren van de app ibooks

1. Installeren van de app ibooks Omschrijving ibooks is een ideaal programma voor het downloaden en lezen van boeken. ibooks bevat de ibookstore, waar u dag en nacht de nieuwste bestsellers en oude favorieten kunt downloaden. Uw boeken

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler 1 Installatie van de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be WATCH ME Handleiding DIGITALE MEDIASPELER Overzicht functies Watch me is een Bluetooth-horloge en MP3-speler met capacitief touchscreen, u kunt uw vinger gebruiken om een icoontje aan te raken en een submenu

Nadere informatie

HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding

HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding HP Media Remote Control (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Index Het eerste gebruik...4 De...4 applicatie downloaden De...4 koptelefoon verbinden via Bluetooth Hoofdscherm...5 Een...6 gebruikersaccount aanmaken Geluidsinstellingen...7 Ruisonderdrukking...7

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Aan de slag met de Easi-Speak

Aan de slag met de Easi-Speak Aan de slag met de Easi-Speak Zing de sterren van de hemel of neem interessante interviews af! Door het microfoonontwerp is het product erg aantrekkelijk voor kinderen om te gebruiken. Laat uw leerlingen

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

Oktober Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Oktober Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via enige methode, elektronisch

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION

HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION HANDLEIDING WEBCAM STATION EVOLUTION Handleiding 1/16 INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. INLEIDING... 3 2. DE MICROFOON EN HET BEELD

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding

BeoSound 9000. Bedieningshandleiding BeoSound 9000 Bedieningshandleiding BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Inhoud van de bedieningshandleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met

Nadere informatie

Afstandsbediening (alleen bepaalde modellen)

Afstandsbediening (alleen bepaalde modellen) Afstandsbediening (alleen bepaalde modellen) Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 10 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, 2006 3:39 PM Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 2 Wednesday, October 4,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van Garmin. Garmin behoudt zich het recht

Nadere informatie

Handleiding Nero Scout

Handleiding Nero Scout Handleiding Nero Scout Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding voor Nero Scout en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten

Nadere informatie

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SW3PA280

Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SW3PA280 Introductiehandleiding NEDERLANDS CEL-SW3PA280 Inhoud van de verpakking Controleer, voordat u de camera in gebruik neemt, of de verpakking de onderstaande onderdelen bevat. Indien er iets ontbreekt, kunt

Nadere informatie

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten.

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten. 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER Met PhatNoise Media Manager (Media Manager) kunt u uw volledige muziekverzameling beheren en ACDrive disks branden. Muziek-cd ACDrive disk Muziekbestand

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

ipod shuffle Gebruikershandleiding

ipod shuffle Gebruikershandleiding ipod shuffle Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 3 Hoofdstuk 1: Informatie over de ipod shuffle 4 Hoofdstuk 2: Basiskenmerken van de ipod shuffle 4 De ipod shuffle in één oogopslag 5 De regelaars van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing Versie-informatie voor de Filr 2.0 Desktop-toepassing Februari 2016 Filr 2.0 Desktop-toepassing introduceert de functie Bestanden op aanvraag. Deze functie biedt een geconsolideerde of virtuele weergave

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Handleiding WiFi SOML

Handleiding WiFi SOML Handleiding WiFi SOML Onderwerp : Wi-Fi Datum : September 2014 Versie : 1.1 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer (en ICT team SOML) : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd.

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004 56-K61L-23004 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB Bluetooth-adapter

Nadere informatie

Easi-Speak gebruiksaanwijzing

Easi-Speak gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Speak bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen. Vermijd dat de Easi-Speak

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie