NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Kroonkurkenactie. Winterschoolfeest. Beste allen,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Kroonkurkenactie. Winterschoolfeest. Beste allen,"

Transcriptie

1 jaargang 5 nummer 2 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF oktober 2012 Beste allen, Als ik goed naar onze ouders luister, hoor ik een duidelijke verschuiving in wat mensen belangrijk vinden. Vroeger vroegen ze op een oudercontact of we de kinderen wel de baas konden. Het was een tijd van discipline, alsof de school een kazerne was. Daarna kwam de economie voorop, alsof de school een bedrijf was. Toen stelde men de vraag: Hoeveel punten heeft hij en de hoeveelste is hij? Nu zijn ouders meer bezig met het welzijn van hun kinderen en hoor ik vooral: Hoe voelt hij zich? Ze willen vooral dat hun kinderen gelukkig zijn en worden. Hopelijk maken jullie er samen met de leerkrachten even tijd voor op het volgende oudercontact. Het zou me ontzettend veel plezier doen. En schuilt er op school ergens verdriet in een Jongslaggertje, in een bezorgde mama of papa, dan hoor ik dat graag en zoeken we samen naar een oplossing Zet theelichtjes in glazen potjes, net zoals vuurkorven in de tuin, laat de theelichtjes dansen en tover mooie schaduwen op jullie oh zo warme huismuren. Herfst, rust en veel leesplezier gewenst aan jullie allen, Juf Gudrun Kroonkurkenactie Winterschoolfeest Al geruime tijd verzamelen wij oude kroonkurken. Deze leveren alles bij elkaar jaarlijks een leuk bedrag op. We hebben al een mooie spaarsom bij de milieudienst. Met de inkomsten zullen we speelgoed kopen voor onze speelplaats. Geen zomerschoolfeest dit schooljaar, wel organiseren we op vrijdagavond 14 december 2012 voor de eerste keer een winterschoolfeest. Geniet van een magische, schitterende kerstsfeer op de gezelligste prachtig verlichte winterspeelplaats van het land. Kom eens proeven van onze talrijke eet- en drankstandjes op z n winters.

2 Het eerste leerjaar: Begin oktober opvallend veel blauw geel op straat. Maandag 1 oktober 2012 trokken de 43 moffels uit ons eerste leerjaar hun fluogeel hesje aan om op verkeerswandeling te gaan. Eerder die dag hadden ze in de kelders van de school het nut van het hesje aan den lijve ondervonden en voordien werd er in de klas al aandacht geschonken aan het feit dat het verkeer heel wat risico s inhoudt en dat een aantal elementaire verkeersregels dus zeker dienen toegepast te worden. Van een ordinaire verkeerswandeling was helemaal geen sprake. Neen, het werd er één waarin een integratie zat van eerder verworven wiskundige doelstellingen rond richting en pijlsymboliek alsook van taalkundige doelstellingen rond visuele letterherkenning. Zo waren bepaalde moffels meer verantwoordelijk voor de bepaling van de route. Andere moffeltjes kregen dan weer waarnemingsopdrachten ter verkenning van de schoolbuurt: oren en ogen open om te weten te komen wat de dorpskern hen zoal te bieden heeft, was de boodschap. Gedurende de wandeling werden menige kinderen al gauw gewaar dat het toch niet zo simpel is om bovenop deze waarnemingsopdrachten ook nog eens blijvend aandacht te hebben voor de gevaren van het verkeer. Een bewegingstussendoortje in het park bracht eventjes verlichting..

3 Het tweede leerjaar bezocht Veeweyde. Op donderdag 11 oktober trokken we te voet naar Veeweyde naar aanleiding van werelddierendag. Het was een hele wandeling, maar zeker de moeite waard! We bezochten de kleine hondjes, de grote honden, een pony en een ezel, schapen en geiten, één cavia en de ganzen. Milos zag ook een zwarte zwaan. Daarna mochten we bij de poezen naar binnen. Iedereen die durfde nam een poes op de arm of gaf ze een knuffel. Tenslotte keken we nog naar een filmpje om een idee te krijgen wat Veeweyde allemaal doet voor deze achtergelaten dieren. Het was een leerrijke uitstap!

4 Het derde leerjaar heeft een hart voor dieren. Naar aanleiding van werelddierendag begin oktober en ons taalthema dierenmanieren gingen we op bezoek bij dierenarts Bart. Daar aangekomen kregen we in de wachtzaal heel wat uitleg. Daarna namen we een kijkje in de praktijkruimte van de dierenarts. Hij toonde ons een haarbal van een kalfje, schedels van allerlei dieren, een hele verzameling eitjes, kleine kittens die bewaard worden in formol en nog andere dingen die in zijn praktijkruimte te vinden zijn. Het konijntje van juf Dorien Flappy mocht met ons mee bij dierenarts Bart. Hij controleerde het hartje met de stethoscoop, keek of de oortjes proper waren, of het geen verkoudheid had en of de oogjes helder waren. Dierenarts Bart liet ons weten dat het konijntje van juf Dorien een meisje is en dat het diertje ook goed verzorgd wordt. Als afsluiter kregen we nog een klein aandenken aan ons bezoek. Bedankt dierenarts Bart voor dit leerrijke bezoek. Het derde leerjaar van juf Virginie en juf Brenda hebben er volop van genoten.

5 Ssst!!! Het vierde leerjaar werkt met de laptops. Een paar keer per maand werken we in het vierde leerjaar met de laptops in de klas. We werken in kleine groepjes van 3 of 4 kinderen aan 1 laptop. We leren dit schooljaar een heleboel nieuwe dingen bij over de computer zoals het opstarten en afsluiten, de basisbegrippen, tekenen in paint, een tekstje typen in Word, werken op het internet,... Voor een aantal kinderen is dit een eerste kennismaking met al deze begrippen, maar er zijn ook kinderen die reeds veel afweten van de computer! Een boeiende maar vooral leerrijke activiteit!

6 Het vijfde en zesde leerjaar in de ban van de verkiezingen. Het zesde leerjaar van Jongslag organiseerde verkiezingen op school. Dat vonden we spannend! Elf partijen uit klas 5 en 6 hadden zich kandidaat gesteld. Op de speelplaats was het één groot feest! Alles leek zo echt: het stembureau, het telbureau, het bang afwachten, Nu mogen de twee winnende partijen hun programma proberen uit te werken. Er wordt een leerlingenraad in het leven geroepen. Largo en Niels zullen al een ideeënbus in de refter plaatsen. Ze mogen zelfs af en toe mee aan tafel zitten bij de vergadering van de leerkrachten om de gekozen ideeën voor te stellen. Proficiat aan de hele school voor jullie sportiviteit en enthousiasme! Beste Jongslaggers, Hier burgemeester Largo. Ik zou graag iedereen willen bedanken die op de SP (Samen Paraat) heeft gestemd. Samen met mijn partijleden vind ik het geweldig dat jullie met zovelen op ons hebben gestemd. Jullie weten waarschijnlijk wel welke onze programmapunten zijn, maar ik zou ze toch nog eens graag willen opsommen : *Wij willen meer groen (en misschien ook wat dieren) *Wij willen een anti-pestschool *Wij willen het speelpaleis heropenen Wij hopen heel binnenkort van start te kunnen gaan. Met vriendelijke groeten, Largo, de nieuwe (kinder)burgemeester van Jongslag

7 Onze zorgjuffen en zorgmeester aan het werk... Beste ouders, Er werd me gevraagd mijn taak als zorgco even kort te omschrijven langs de nieuwsbrief van Jongslag. Ik ben juf Hilde en werk nu het derde jaar als zorgco op onze school. Daarvoor stond ik enkele jaren in de vierde klas, meer dan 20 jaar leerde ik de bengels van het eerste lezen en rekenen en ook de kinderen van het tweede leerjaar had ik onder mijn hoede. Deze nieuwe job vind ik heel boeiend omdat er zoveel verschillende facetten komen bij kijken. Elk kind moet kansen krijgen om zich ten volle op zijn of haar manier te kunnen ontplooien, met de talenten die het heeft. En daar kunnen wij, alle juffen, zorgleerkrachten en ik, hen bij helpen. We streven op school naar een preventieve aanpak. Dit doen we door zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillen tussen de kinderen, zowel op het vlak van mogelijkheden als op het vlak van interesses. De klasleerkracht is de belangrijkste figuur in de hele zorgwerking. Zij/hij wordt bijgestaan door de zorgjuffen, zorgmeester en de zorgcoördinator. De zorgco is eigenlijk de verbindende schakel bij het overleg. We overleggen met de leerkrachten, met externe hulpverleners, zoals het CLB, GON-begeleiders, logo s. Er is een zeer nauwe samenwerking met het CLB. Er is wekelijks een gesprek en 3 maal per jaar worden MDO s georganiseerd. MDO s zijn gesprekken met de leerkrachten, de directie, de zorgcoördinator, de CLB-medewerker en de zorgjuffen. Dit overleg neemt meestal plaats na de LVS-testjes die 2 maal per jaar worden afgenomen van alle kinderen. Dit zijn standaardtestjes van wiskunde en spelling. Bedoeling hiervan is om de kinderen te volgen gedurende de hele loopbaan van de lagere school en na te gaan op welke manier we hen zo goed mogelijk kunnen helpen. De AVI-testjes worden ook 2 maal per jaar georganiseerd. Hier wordt het leesniveau van elk kind bepaald. Juf Nadia kan met deze gegevens aan de slag om de duo s voor het tutorlezen te vormen. Bijscholing volgen rond zorgthema s behoort ook tot mijn takenpakket: het is toch wel nodig dat onze school op de hoogte is van de vernieuwingen op gebied van zorg. Maar het belangrijkste is toch dat u, als ouder, weet dat u STEEDS bij ons terecht kan indien u vragen of opmerkingen heeft. Zowel kleine als grote zorgen zullen we zo goed mogelijk proberen op te lossen. (U kan me aanspreken op school (voor of na schooltijd) of me via mail contacteren: hilde@jongslag.be) Zo proberen we samen te werken aan een ZORGZAAM Jongslag...

8 Gemeentelijke Lagere School Jongslag Marktplein Dilbeek J O N G S L A G U kan steeds bij ons terecht tijdens de schooluren. Telefoon: Meteen na schooltijd kan u de directrice vinden op secretariaat@jongslag.be de speelplaats vanaf u tot 16 u (op Website: woensdagmiddag is dit vanaf 12 u tot u). Wie? Wat? Waar? Wanneer? De kalender voor de maand november en de maand december. donderdag 8 november 12 iedereen schoolfotograaf donderdag 8 november 12 klas oudercontact (in de eetzaal) woensdag 14 november 12 klas 2 naar de film in de Westrand donderdag 15 november 12 klas 3-4 Alles met de bal dinsdag 20 november 12 iedereen naar SMAK en MSK in Gent woensdag 21 november 12 iedereen Pedagogische studiedag (Vrijaf) donderdag 22 november 12 klas 6a-6b bibliotheekbezoek dinsdag 4 december 12 iedereen Sinterklaas komt op bezoek (namiddag) donderdag 6 december 12 klas bibliotheekbezoek vrijdag 14 december 12 iedereen winterschoolfeest (avond) maandag 17 december 12 klas 5 voorstelling in de Westrand donderdag 20 december 12 klas 6a-6b bibliotheekbezoek vrijdag 21 december 12 iedereen rapport UW REDACTIE: juf Gudrun juf Brenda

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Appeltjesverkoop voor het goede doel!

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Appeltjesverkoop voor het goede doel! jaargang 7 nummer 1 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF september - oktober 2014 Beste allemaal, Applaus voor mijn tuin! Tijdens de voorbije moeilijke periode was er één bron van geluk waarop ik altijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslagnieuwtjes

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslagnieuwtjes jaargang 6 nummer 3 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF december 2013 December is een heerlijke maand, ook al opent zij de poort voor de winter. Het is de maand waarin kinderen veel aandacht krijgen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslag schittert op de scholenloop!

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslag schittert op de scholenloop! jaargang 4 nummer 5 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF mei - juni 2012 Beste allen, Om een enthousiaste school te blijven, heb ik vele andere mensen nodig. Mensen die laten merken dat ze je enthousiasme

Nadere informatie

Jongslag steunt de Kanjerketting van het U.Z. Brussel.

Jongslag steunt de Kanjerketting van het U.Z. Brussel. jaargang 6 nummer 4 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF januari - februari 2014 Als je vakantie neemt, doe het dan rustig! Voor velen is vakantie even zenuwslopend als het dagelijkse jachtige leven,

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Woordje van de directie...

NIEUWSBRIEF Woordje van de directie... jaargang 7 nummer 3 NIEUWSBRIEF januari - februari 2015 Woordje van de directie... Beste allen, Januari en februari zijn voorbij gevlogen. We overwonnen de griep en konden al een beetje van het lentezonnetje

Nadere informatie

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER Kleurenpalet MAGAZINE JAARGANG 1 NUMMER 1 OKTOBER 2017 INTERVIEWS WIN! KALENDER SPELLETJES H E T S T A A T N U A L V A S T kalender 18-26 november: voorleesweek: Komen jullie voorlezen op school? 21 december:

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief februari Een afscheidswoordje van onze directeur Wim Beste ouders, beste collega s, beste leerlingen, beste sympathisanten, Vandaag was de laatste dag van mijn onderwijsloopbaan.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Sinterklaas en zijn pieten op Jongslag.

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Sinterklaas en zijn pieten op Jongslag. jaargang 7 nummer 2 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF november - december 2014 Beste allen, Maandagochtend, 6 uur. De wekker gaat en ik open mijn ogen. Bah, nog zo donker buiten. Ik heb er echt geen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Vrije basisschool Aartrijke

NIEUWSBRIEF. Vrije basisschool Aartrijke NIEUWSBRIEF Vrije basisschool Aartrijke Beste ouders, beste jongens en meisjes, Twee maanden hard werken, samen leren en samen spelen. In oktober schonken we aandacht aan alle mensen van het team. De leerkrachten,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Tijd voor een woordje van de directie... Tijd voor bijzondere weetjes...

NIEUWSBRIEF. Tijd voor een woordje van de directie... Tijd voor bijzondere weetjes... jaargang 8 nummer 1 NIEUWSBRIEF Tijd voor een woordje van de directie... september - oktober 2015 Op 1 september trokken 241 kinderen op weg naar Jongslag. Sommigen trappelend van ongeduld, om een nieuw

Nadere informatie

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B Beste ouders De mooie nazomer is definitief voorbij, de herfst laat zich voelen. Volgende week duiken we dan ook de herfstvakantie in om samen met het gezin te genieten van een beetje rust en de mooie

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen 23 e jaargang nummer 27/ 20 april 2018 redactie: Els E D I T O R I A A L zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen Leefschoolnieuws van de directie Na een welverdiende vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar

Nieuwsbrief 1 Schooljaar Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2018-2019 07 09 2018 s Morgens opstaan, nog eens goed uitrekken, slaap uit de ogen wassen en kijken in de spiegel. Even knipogen, mag. Brood schikken, wat groenten en fruit ook,

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie :

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie : MARKEGEM Agenda oktober donderdag 5 oktober : dag van de leerkracht! vrijdag 6 oktober : pedagogische studiedag : GEEN SCHOOL! maandag 9 oktober : vrije dag : GEEN SCHOOL! vrijdag 13 oktober nm : fietscontrole

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Infobrief oktober 2018

Infobrief oktober 2018 Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem Tel : 053/78.26.21 http://www.bslpboon.be/ Infobrief oktober 2018 1. Jaarthema 2018-2019: De titel van dit jaarthema geeft ruimte voor creativiteit

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 november - december 2016 Beste ouders en kinderen, Fijn dat je op tijd bent! Om op tijd te starten met de lessen in de lagere school en de activiteiten in de kleuterschool

Nadere informatie

Kahoot: een quiz waar we in RoWc zot van zijn!

Kahoot: een quiz waar we in RoWc zot van zijn! Kahoot: een quiz waar we in RoWc zot van zijn! Op maandag 12 november 2018 speelden we het voor de eerste keer. De juf had een quiz gemaakt over de week van karrewiet via kahoot. Kahoot is een site waar

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën...

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën... jaargang 4 nummer 1 Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën... Vrijdagnamiddag 30 september was het dan eindelijk zover. De eerste Jongslagtrofeeën werden uitgereikt. De eerste Jongslagtrofee

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018

Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 12, nummer 6 15 oktober 2018 Uitstap naar de Zonnegloed Maandag gingen we, onder een dappere herfstzon, met de bus naar de Zonnegloed. Ter plaatse verdeelden we ons in zeven

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

2. Eetfestijn + natuurwandelingen zondag 18 oktober Dit jaar werken we opnieuw samen met vishandel De Gauwe.

2. Eetfestijn + natuurwandelingen zondag 18 oktober Dit jaar werken we opnieuw samen met vishandel De Gauwe. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Jaarthema 2015-2016 1. Het Smaakparadijs Infobrief oktober 2015 Op

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 8 23 maart 2018 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Voorstellen Maurice Schaepkens Project Water Leerlingenraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt Oktober 2014 Branding Babbels Inleiding: Al zijn we pas 8 weken onderweg met elkaar, we hebben u weer veel te vertellen. In deze Branding Babbels willen we u op de hoogte houden van de zaken die spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

BERICHTEN februari 2018

BERICHTEN februari 2018 1/6 BERICHTEN 11 23 februari 2018 Kalender: Maandag 5 Dinsdag 6 Woensdag 7 Donderdag 8 Vrijdag 9 Margedag Kinderen vrij Studiedag 3 Kinderen vrij Luizencontrole Start Thema Thema Thema Inloopspreekuur

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Schooljaar Afspraken bij het brengen en halen van uw kinderen. Volgnummer: 10 Nieuwsbrief. In dit nummer: 13 maart 2015

Schooljaar Afspraken bij het brengen en halen van uw kinderen. Volgnummer: 10 Nieuwsbrief. In dit nummer: 13 maart 2015 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer: 1. brengen en halen kinderen 2. Nieuws uit het 1ste leerjaar 3. Carnaval in het 3de leerjaar 4. Vormsel 2016 5. Nieuw van de ouderraad 6. Hulp gevraagd schoolfeest 7.

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ nieuwsbrief juni 2019 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Beste ouder(s), Deinze, juni 2019 We zijn de laatste maand van dit schooljaar gestart. Een gouden raad aan onze kinderen: nog even, alles geven

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen:

De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen: ZORG IS ELK KIND MEENEMEN IN ONZE ARK De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen: De leerkrachten Dit is de juf/meester van uw kind. De klastitularis is het eerste

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Directie Verschil mag er zijn Schouders hoeven niet even breed te zijn om dezelfde last te kunnen dragen. Benen hoeven niet even lang te zijn om dezelfde weg te kunnen lopen. Neuzen hoeven

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Weeknieuws Bosklassen. 2. Bingel N R 7. In dit nummer:

Weeknieuws Bosklassen. 2. Bingel N R 7. In dit nummer: N R 7 Weeknieuws 7 S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 S E P T E M B E R In dit nummer: 1. Bosklassen 2. Bingel 3. Grootouderfeest 4. Kleuterschool op uitstap 5. Klusteam 6. Nieuws uit 6AB 7. Hotelklassen

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer!

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! De zorg in de Parel bestaat uit verschillende mensen die elk hun

Nadere informatie

Inhoud. jan februari maart 2018

Inhoud. jan februari maart 2018 P a g i n a 1 jan februari maart 2018 N i e u w s b r i e f 2 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Tel je zegeningen 1 Woensdag = Techniekdag 2 Belangrijke data Thema auto s 3 Xhoris Bosklassen Naar

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Jaargang 10 Nummer 7 16 november 2018 Agenda Maandag 19 - vrijdag 23 november Dinsdag 20 november Dinsdag 20 november Woensdag 21 november Donderdag 22 november Woensdag 28 november Donderdag 29 november

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Het schooljaar is ondertussen al twee maanden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 2

t Kriebelt Kleuterschool nr. 2 t Kriebelt Kleuterschool nr. 2. Juf Sofie, Juf Julie en Juf Kathy "In ieder huis zijn kamertjes, kom kijk maar even rond. De zolder zit bovenaan, de kelder in de grond. De keuken en de woonkamer, de slaapkamer

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

VBS Westkapelle - Duinbergen

VBS Westkapelle - Duinbergen VBS Westkapelle - Duinbergen Nieuwsbrief winter Page 1 We zijn er opnieuw klaar voor! Beste ouders, De vakantie zit er bijna op, hopelijk genoot iedereen van een deugddoende tijd met familie en vrienden

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 23-01-2018 Belangrijke data: Woensdag 24 januari Voorleesontbijt Vrijdag 2 februari Koekendag Maandag 5 februari Open podium kleuters 14.15u. Donderdag 8 februari 1 e rapport gaat mee

Nadere informatie

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling,

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling, Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 8 MEI 2014 MILLEKEMOL Twee voor de prijs van één In dit nummer: U bent een trouwe lezer van onze nieuwsbrief. Dat weten we. Ook de mensen van ons oudercomité ervaren dat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie