NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Appeltjesverkoop voor het goede doel!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Appeltjesverkoop voor het goede doel!"

Transcriptie

1 jaargang 7 nummer 1 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF september - oktober 2014 Beste allemaal, Applaus voor mijn tuin! Tijdens de voorbije moeilijke periode was er één bron van geluk waarop ik altijd kon terugvallen: de natuur. In t bijzonder mijn tuin en het Laarbeekbos achter het UZ te Jette. Ik had het nodig om de energie van de natuur op te nemen en me daardoor op te laden. De natuur oordeelt niet en dat kan zo bevrijdend zijn. Je kan er lekker zijn zoals je bent, je je voelt: klein, verdrietig, blij, En dit in alle vrijheid. De dagelijkse bezoekjes van de prachtige vogels voor mijn keukenvenster maakten me ontzettend blij. Het ontdekken van een familie specht met kleine vogeltjes, ongeveer zo groot als muisjes toverde de laatste dagen telkens opnieuw een glimlach op mijn gezicht. Een Vlaamse gaai, een bonte specht, een groene specht, een koppeltje fazanten kwamen elke dag tevoorschijn. Als ik ga werken, zie ik ze nooit. Wat een bedrijvigheid in mijn tuin als ik er niet ben. Wat mis ik toch al, al die jaren? Ook het Laarbeekbos is een paradijs voor kinderen. Je kan er eindeloos spelen, ontdekken, de bergen op- en afrennen, rondscharrelen. Heb het allemaal ervaren als dé grote geluksmomenten van de afgelopen maanden. Ze hielpen me doorheen mijn verdriet en machteloosheid. Ik weet nu dat je het ritme en de aard van de natuur moet respecteren. Ook bij kinderen is dat zo. Ik vergelijk het graag met tuinieren. Een goede tuinman weet wanneer hij de bloemen in zijn tuin moet verzorgen en wanneer hij ze met rust moet laten en de natuur haar werk moet laten doen. Hij weet dat het geen zin heeft om een bloem in de knop met zijn vingers open te maken. De bloem beslist zelf wel wanneer ze ontluikt. Een goede tuinman weet ook dat de bloemen in zijn tuin niet zijn eigen creatie zijn, maar die van de natuur. Hij kan alleen maar een handje helpen om ze zo mooi mogelijk te laten worden. Dit geldt voor ons ook, beste mama s en papa s. Geniet van jullie kindjes! Het is jullie allergrootste kwetsbaarheid! Geloof me. Schitter zelf, dan schitteren zij ook! Ik wens jullie een mooie kleurrijke herfstvakantie toe en ga de natuur in! Juf Gudrun Appeltjesverkoop voor het goede doel! Naar jaarlijkse traditie organiseerde het oudercomité begin oktober een appeltjesverkoop ten voordele van een goed doel. Dit schooljaar werd er gekozen om de vzw School zonder pesten te steunen. Vaak begint pesten met kleine, onschuldige plagerijtjes, maar deze kunnen uitgroeien tot echte pesterijen die diepe wonden kunnen slaan bij de slachtoffers. We willen op Jongslag het thema pesten bespreekbaar houden, stilstaan bij leuke en minder leuke gevoelens, omgaan met elkaar en het voorkomen van pestgedrag. De vzw School zonder pesten biedt interactieve voorstellingen en educatieve leerpakketten aan om pesten bespreekbaar te maken. Zo maakte het eerste leerjaar de afgelopen schooljaren al kennis met Victor en de goedgevoelmachine. Onze oprechte dank om dit project te steunen.

2 Heksensoep met spinnen in Jongslag. Meters en peters samen op pad!

3 Koken met de hele bende.

4 Allemaal beestjes in het tweede leerjaar! Op donderdag 9 oktober trokken we met de tweede klas naar Veeweyde. Daar aangekomen kregen we een filmpje te zien over het werk dat de mensen daar leveren. Wat later brachten we een bezoekje aan de poezen. We konden ze oppakken, knuffelen en aaien. Dan gingen we een kijkje nemen bij de kleine en grote honden Gelukkig zaten deze veilig in hun hok. Buiten mochten we de geiten, de konijnen, de kippen, de ezel en de pony zelf eten geven. Dat was fijn. Het was een leerrijke uitstap voor de tweede klas. Enkele dagen later kregen we bezoek van Laly, de chiwawa van Margaux en ook de papa van Luna kwam met twee kleine konijntjes naar de klas. De meisjes vertelden trots over hun huisdier en ook deze diertjes werden overladen met knuffels... Naar aanleiding van dierendag organiseert het tweede leerjaar steeds een bezoekje aan Veeweyde. Ook in de klas leren we veel over huisdieren. Iedereen mocht een foto of een voorwerp meebrengen van zijn of haar huisdier. Alle kinderen mochten vrijuit vertellen hoe hun huisdier heet, wat ze eten, waar ze wonen, hoe ze de dieren moeten verzorgen enz We knutselen natuurlijk ook rond dieren. We maakten van een tennisbal een poes, een muis of een varken. Lekker kliederen met behangerslijm en papier! Iedereen maakte er een echt kunstwerkje van! Nu laten we het nog even drogen en dan kunnen we het beschilderen in de gepaste kleuren.

5 Bezoek aan de Sint-Alenatoren en de Ijskelder In de maand oktober maakten we met ons 3 de leerjaar een leerrijke buurtwandeling. Zo verkenden we de straten rondom de school en de verschillende gebouwen en monumenten. Het viel ons op dat er heel wat te zien is rondom de school. Onze gids vertelde een stukje geschiedenis. Zo kwamen we bijvoorbeeld te weten hoe de Sint-Alenatoren en het kasteel de Viron (ons gemeentehuis) daar terechtkwamen. Hij had voor ons ook een bezoekje gepland in de Sint-Alenatoren en de Ijskelder Rondom de waterput kwamen we heel wat te weten over het leven van vroeger. We namen ook een kijkje in de Sint-Alenatoren, waar de gids ons de legende vertelde van de heilige Alena en waarom de Dilbekenaren konijnenfretters worden genoemd. In de Ijskelder was het fris en donker. Vleermuisjes hebben we spijtig genoeg niet gezien, die wachten nog even met hun winterslaap. En wist je dat er in onze Wolfsputten geen wolven leven? Het natuurgebied dankt haar naam aan een voormalige steengroeve. Hieruit putte men stenen om er gebouwen mee op te trekken. Onze kerk bijvoorbeeld! Zo zie je maar onze buurt kent een rijke geschiedenis! Op bezoek bij dierenarts Bart. Naar aanleiding van Werelddierendag en ons taalthema Allemaal beestjes bracht het derde leerjaar een bezoek aan dierenarts Bart. Het fretje van Théo (3B) en het konijntje van Manon (3A) mochten mee. De huisdieren werden van kop tot teen onderzocht en gezond verklaard. Hij toonde ons een braakbal van een kalfje, schedels van allerlei dieren, een hele verzameling eitjes, kleine kittens die bewaard worden in formol en nog andere dingen die in zijn praktijkruimte te vinden zijn. Bedankt dierenarts Bart voor dit leerrijke bezoek!

6 Nationale fietsdag Op vrijdag 26 september 2014 was het nationale fietsdag. Onze school deed hier ook aan mee en nodigde alle kinderen van Jongslag uit om die dag met de fiets naar school te komen Iedereen deed dit dan ook massaal! Voor het 4de leerjaar werd deze dag een heuse triatlon! We stapten in groep naar het zwembad. Daar werd er enthousiast gezwommen en in de namiddag konden we rond de school fietsen. Er werd natuurlijk aan onze veiligheid gedacht! We moesten een fietshelm en een fluohesje dragen. Gelukkig verliep de namiddag heel vlot en gebeurden er geen ongelukjes. Het werd een leuke, maar vooral zeer actieve dag! Herfst in het vierde leerjaar... We hebben heel lang moeten wachten tot de herfst zijn intrede deed in onze streken. Voor sommigen mocht dit nog lang uitblijven. Anderen droomden van prachtig gekleurde bomenkruinen, bijzondere paddenstoelen en gezellige boswandelingen. Ook de leerlingen van 4A konden niet meer wachten en bestudeerden in de klas de herfstwonderen tijdens hoekenwerk. Ze leerden meer over enge kriebelbeestjes, kleiden grappige egels en zo veel meer. Samen met 4B deden ze een bosbingo. Dit waren allemaal leuke herfstactiviteiten. Wie vindt de herfst nu nog saai?

7 Lekker sportief in klas 5! Het vijfde leerjaar is het nieuwe schooljaar sportief gestart. Tijdens de bosloop liepen de 2 vijfde klassen maar liefst m bij elkaar. Proficiat allemaal! Na het lopen maakten we diezelfde week een fietstocht van zo n 25 km. Ook het zesde leerjaar fietste de tocht, maar dan wel in de andere richting. Op een bepaald punt kwamen we elkaar tegen voor een pitstop en begon het gissen wie eerst zou aankomen en wie de zwaarste rit had. Wonder bij wonder kwamen we gelijktijdig terug aan op school, zonder ongelukken, en ja het 5 de leerjaar met een slimme binnenweg. Het zwemmen om de twee weken mag ook niet ontbreken, om zo onze triatlon te vervolledigen. Genieten van theater... In oktober deden we het wat rustiger aan. We genoten eerst van de prachtige spektakel-musical te Mechelen. We zagen rijdende decors, echte paarden, vuur, sneeuw, De muziek, geluidseffecten en de liedjes zorgden voor een mooi afgewerkt geheel, die ons lieten voelen wat een gruwel de Eerste Wereldoorlog was en wat onvoorwaardelijke vriendschap betekent. Een weekje later bekeken we in de Westrand Een kat een kat, een theaterstuk gebaseerd op het bekende boek Minoes van Annie M.G. Schmidt.

8 Gemeentelijke Lagere School Jongslag Marktplein Dilbeek J O N G S L A G U kan steeds bij ons terecht tijdens de schooluren. Telefoon: 02/ Meteen na schooltijd kan u de directie vinden op secretariaat@jongslag.be de speelplaats van u. tot 16 u. Website: Aarzel niet ons te contacteren met uw vragen! Wie? Wat? Waar? Wanneer? De kalender voor november 2014 en december 2014 maandag 3 november 2014 klas 1 en 2 Schaatsen dinsdag 4 november 2014 klas 3 en 4 Alles met de bal woensdag 5 november 2014 klas 3 en 4 Schaatsen donderdag 6 november 2014 klas 3 Herfstwandeling donderdag 6 november 2014 klas 6 Bibliotheekbezoek donderdag 6 november 2014 klas 2 > 6 Oudercontact maandag 10 november 2014 iedereen Facultatieve vrije dag dinsdag 11 november 2014 iedereen Wapenstilstand: vrijaf donderdag 13 november 2014 klas 1 en 2 Westrandvoorstelling donderdag 13 november 2014 klas 2 > 6 Bibliotheekbezoek dinsdag 18 november 2014 klas 5 en 6 Uitstap naar Ieper dinsdag 18 november 2014 klas 1A Bezoek kinderziekenhuis Brussel woensdag 19 november 2014 iedereen Pedagogische studiedag donderdag 20 november 2014 klas 6 Studiekeuzebeurs Brussel maandag 24 november 2014 klas 6 Bezoek Gewoon vreemd Paleis Brussel dinsdag 25 november 2014 klas 1B Bezoek kinderziekenhuis Brussel woensdag 3 december 2014 klas 5A Bezoek Gewoon vreemd Paleis Brussel donderdag 4 december 2014 iedereen Sinterklaasfeest woensdag 10 december 2014 klas 5B Bezoek Gewoon vreemd Paleis Brussel donderdag 11 december 2014 klas 6 Bibliotheekbezoek donderdag 18 december 2014 klas 2 > 6 Bibliotheekbezoek donderdag 18 december 2014 klas 1 en 2 Holder-de-bolder vrijdag 19 december 2014 iedereen Rapport UW REDACTIE: juf Gudrun juf Brenda

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslagnieuwtjes

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Jongslagnieuwtjes jaargang 6 nummer 3 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF december 2013 December is een heerlijke maand, ook al opent zij de poort voor de winter. Het is de maand waarin kinderen veel aandacht krijgen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Kroonkurkenactie. Winterschoolfeest. Beste allen,

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Kroonkurkenactie. Winterschoolfeest. Beste allen, jaargang 5 nummer 2 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF oktober 2012 Beste allen, Als ik goed naar onze ouders luister, hoor ik een duidelijke verschuiving in wat mensen belangrijk vinden. Vroeger vroegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Sinterklaas en zijn pieten op Jongslag.

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... Sinterklaas en zijn pieten op Jongslag. jaargang 7 nummer 2 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF november - december 2014 Beste allen, Maandagochtend, 6 uur. De wekker gaat en ik open mijn ogen. Bah, nog zo donker buiten. Ik heb er echt geen

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : april 2017 Daar is de lente, daar is de zon Elke dag weer, als dat eens kon. De vogels die fluiten, de blaadjes die groeien, De vlinders komen naar de bloemen die bloeien! Lentekriebel kom

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Ravotten in het bos met het derde leerjaar

Ravotten in het bos met het derde leerjaar GBS De Vlieger Mgr Heylenstraat 22 2460 Kasterlee SCHOOLJAAR 2018-2019 N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 8 Luxe ontbijt en Botjeswandeling 25 november Inschrijven online via de link op de website

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Woordje van de directie...

NIEUWSBRIEF Woordje van de directie... jaargang 7 nummer 3 NIEUWSBRIEF januari - februari 2015 Woordje van de directie... Beste allen, Januari en februari zijn voorbij gevlogen. We overwonnen de griep en konden al een beetje van het lentezonnetje

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Tijd voor een woordje van de directie... Tijd voor bijzondere weetjes...

NIEUWSBRIEF. Tijd voor een woordje van de directie... Tijd voor bijzondere weetjes... jaargang 8 nummer 1 NIEUWSBRIEF Tijd voor een woordje van de directie... september - oktober 2015 Op 1 september trokken 241 kinderen op weg naar Jongslag. Sommigen trappelend van ongeduld, om een nieuw

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Woordje van de directie

Woordje van de directie Nieuwsbrief N O V E M B E R 2 0 1 5 Woordje van de directie Als je elke morgen verwonderd kunt zijn en dankbaar voor het licht van de dag, als je nog kunt liefhebben, als je je nog durft inzetten voor

Nadere informatie

Jongslag steunt de Kanjerketting van het U.Z. Brussel.

Jongslag steunt de Kanjerketting van het U.Z. Brussel. jaargang 6 nummer 4 Woordje van de directie... NIEUWSBRIEF januari - februari 2014 Als je vakantie neemt, doe het dan rustig! Voor velen is vakantie even zenuwslopend als het dagelijkse jachtige leven,

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2015

INFOKRANT NOVEMBER 2015 INFOKRANT NOVEMBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6

AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6 Schooljaar 2015-2016 Datum: 11-03-2016 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Donderdag 17 maart Voorleeswedstrijd groep 4-5-6 Dinsdag 22 maart Vrijdag 25 maart Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief februari. Een afscheidswoordje van onze directeur Wim. Welkom aan juf Mieke, onze nieuwe directie. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief februari Een afscheidswoordje van onze directeur Wim Beste ouders, beste collega s, beste leerlingen, beste sympathisanten, Vandaag was de laatste dag van mijn onderwijsloopbaan.

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Week van 7 tot 11 september 2015

Week van 7 tot 11 september 2015 Week van 7 tot 11 september 2015 Project: Maandag: Na het forum hadden we de praatkring. Thor had een echte, levende buxuskever mee die we met een vergrootglas konden bekijken. Ook het (lege) slakkenhuisje

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Goed in je vel Altijd in beweging! Belang van bewegen voor ontwikkeling van de hersenen

Goed in je vel Altijd in beweging! Belang van bewegen voor ontwikkeling van de hersenen Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2018-2019 12 10 2018 Belang van bewegen voor ontwikkeling van de hersenen Voorbije woensdag was dat het onderwerp van de pedagogische studiedag voor de juffen en meesters van onze

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015

Het verhaal van Max. Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Het verhaal van Max Jaargang 9, nummer 3 20 september 2015 We brachten het verhaal van Max en de rotsmuizen in een toneel. Of hoe we goed voor onze bol, waarop we leven, moeten zorgen.

Nadere informatie

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen!

Klasnieuws week 10. Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! Klasnieuws week 10 Maandag op het forum was het aan de rode klas om de schooldans op het podium te dansen! We keken een filmpje over honden en ontdekten dat er vele verschillende soorten bestaan, rassen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Music for life: de warmste week

Music for life: de warmste week Jaargang 12 nummer 1 In deze krant: Prettige feestendagen! foto s van: - sportdag - schaatsen - de Sint & zijn pieten - week van het bos - Een heel bijzondere dag voor juf Liesl Spelletjes onze website:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook.

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook. NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER KLIMMUUR LOOPBRUG jaargang 13 krokusvakantie Beste ouders, De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Sint - Pietersschool

Sint - Pietersschool Sint - Pietersschool een hartelijke school Prinsessestraat 13 8870 Izegem-Emelgem Tel. 051/30.41.85 Fax. 051/31.80.48 Ondernemingsnr. : 0464.500.336 Prinsessestraat 13 directie.emelgem@sintpietersschool.be

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De laatste maand van dit schooljaar gaat alweer beginnen. Juni wordt een drukke, maar vast ook leuke maand. Nog even extra goed ons best doen voor toetsen, maar ook leuke uitstapjes

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën...

NIEUWSBRIEF. Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën... jaargang 4 nummer 1 Woordje van de directie... De eerste Jongslagtrofeeën... Vrijdagnamiddag 30 september was het dan eindelijk zover. De eerste Jongslagtrofeeën werden uitgereikt. De eerste Jongslagtrofee

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden.

Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Week 2 Wat een enthousiasme in klas 1! Alles lijkt nog steeds zo nieuw. Wat leeft er in klas 1: We voelen aan dat het een reuzefijn schooljaar zal worden. Het lezen gaat vooruit! We kennen nu al 4 woorden

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling,

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling, Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 8 MEI 2014 MILLEKEMOL Twee voor de prijs van één In dit nummer: U bent een trouwe lezer van onze nieuwsbrief. Dat weten we. Ook de mensen van ons oudercomité ervaren dat de

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen 23 e jaargang nummer 27/ 20 april 2018 redactie: Els E D I T O R I A A L zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen Leefschoolnieuws van de directie Na een welverdiende vakantie

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie