Reisverslag Samos 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag Samos 2015"

Transcriptie

1 Reisverslag Samos 2015

2 Inleiding: Van 23 t/m 30 april 2015 zijn Trudie en ik op vakantie geweest naar het Griekse eiland Samos. We hadden een kamer geboekt in hotel Niki in Iréon, gelegen op slechts 5 km van het vliegveld. Ik had me op deze vakantie voorbereid door op internet enkele reisverslagen te lezen van vogelaars, die eerder het eiland hadden bezocht. Ook heb ik het boek Birdwatching on the Greek island of Samos van Roger Butts gekocht en een paar keer goed doorgelezen. Ik ben enkele keren in het voorjaar naar Lesvos op vakantie geweest en had me vooraf terdege gerealiseerd dat ik op Samos minder vogels te zien zou krijgen dan op Lesvos en dat bleek ook zo te zijn. Behalve minder vogels waren er ook een stuk minder vogelaars en vogelfotografen op het eiland. Ik heb er geen gezien. Aan de andere kant hebben we op Samos verschillende keren Scharrelaars gezien, terwijl me dat op Lesvos nog nooit gelukt is. We waren blijkbaar nog te vroeg in het jaar voor de Bijeneters en de Zwartkopgorzen, want deze hebben we helaas nergens te zien gekregen. Ik heb wel twee keer Bijeneters gehoord, maar daar bleef het bij. We hebben het prima naar ons zin gehad. Op de eerste dag na hebben we de hele week mooi weer gehad. De natuur is er schitterend en er waren ontzettend veel bloemen te zien.

3 Donderdag 23 april: We zouden vliegen om 5:55 uur en we moesten 2,5 uur van tevoren op Schiphol zijn. Om 02:00 uur reden we s nachts van huis weg en kwamen om 03:00 uur bij Quick Parking aan, waar we onze auto zouden parkeren. We werden vrijwel direct naar Schiphol gebracht. Het inchecken en de veiligheidscontrole gingen vlot. Hierbij moesten we door een bodyscan en dit was voor ons de eerste keer. We hebben even gewinkeld en wat gedronken en gegeten. Om 05:15 uur moesten we bij de gate zijn. Om precies 06:00 uur stegen we op. Om 10:25 uur (Griekse tijd) landden we op Samos. Daar er nogal wat turbulentie was, hadden we een erg ruwe landing. De koffers hadden we binnen een paar minuten. Toen we naar buiten kwamen stond Christel, de hostess van Sunweb, ons al op te wachten. Omdat we de enige gasten waren die in Iréon zouden verblijven, werden we met een taxi naar ons hotel gebracht. Hier kwamen we om 11:00 uur aan en we werden hartelijk ontvangen door Marianthe, de eigenaresse van het hotel. Omdat we de eerste gasten waren dit seizoen konden we kiezen uit een kamer op de 1e of 2e verdieping. We hebben gekozen voor de 2e optie vanwege het betere uitzicht. Terwijl Trudie haar koffer ging uitpakken ben ik even naar de rivier gelopen, die pal naast het dorp ligt en op een paar minuten lopen van ons hotel. Deze rivier heet de Imvresos. Hier zag ik direct enkele Perzische Beekschildpadden, die op de oever lagen te zonnen. Daarna hebben we samen een poosje op ons balkonnetje gezeten. Trudie is een poosje gaan slapen en ik ben een paar uur gaan wandelen. Ik ben naar Asprókarvo gelopen, waar je prachtige witte kliffen hebt en uitkijkt over zee. Onder op de rotsen zaten twee Casarca s, die direct met veel kabaal wegvlogen toen ze me zagen.

4 Teruglopend zag ik in een olijfboomgaard een Maskerklauwier. Terug in het hotel heb ik ook een paar uur geslapen. Na ons tukje wilden we nog even samen gaan wandelen. Voor onderweg hebben we wat te snoepen gehaald in een winkel, waarvan de eigenaresse Nederlandse bleek te zijn. Ze kwam oorspronkelijk uit Enschede. Daarna zijn we gaan wandelen in een mooi dal net buiten Iréon, wat uiteindelijk uitkomt in Pagóndas. Zo ver zijn we niet gegaan. We wilden wat gaan eten bij Papa Beach, maar de keuken was nog niet open en we hebben er alleen wat gedronken. We zijn er niet zo lang geweest, want het was maar 12º C. en er stond een stevige koude wind. Bij de snackbar in het dorp hebben we wat te eten gehaald en hebben dit in onze kamer opgegeten. Gezien: Bonte Kraai, Casarca, Gaai, Geelpootmeeuw, Gierzwaluw, Huismus, Huiszwaluw, Koolmees, Maskerklauwier, Merel, Pimpelmees en Roodstuitzwaluw. Vrijdag 24 april: De harde wind van gisteren was gelukkig gaan liggen, dus we konden lekker buiten in het zonnetje ontbijten. Om 09:30 uur kwam een vrouw van Auto Union onze huurauto brengen. We zijn eerst naar het oude zoutmeer geweest bij Psíli Ámmos. Daar hebben we wat gewandeld rond de ruïnes van de oude gebouwen, die daar nog staan. In het meer zagen we Casarca s, Flamingo s, Meerkoeten, een Ralreiger en Steltkluten. Rondom de gebouwen zaten Aziatische Steenpatrijs, Graszangers en Kuifleeuwerikken. Trudie heeft er nog een tijdje aan het strand gezeten. Daarna zijn we naar het Ágia Triáda klooster gereden, wat ligt in de bergen boven Pythagóreio.

5 We stapten net de auto uit en we zagen meteen een Scharrelaar op de draden zitten. Het klooster was helaas gesloten. Daarna zijn we naar de stad Pythagóreio gereden. Op de weg daarnaar toe zagen we nog een Steenuiltje, een paar Scharrelaars en een Gaai. Omdat de richtingaanwijzer van de auto het niet altijd deed, ben ik even langs het kantoor van het autoverhuurbedrijf gegaan. Trudie bleef bij het kantoor wachten. De vrouw van het verhuurbedrijf liep even met me mee naar de parkeerplaats om te kijken wat er aan de hand was. Ze ging bellen met de garage en we konden meteen langskomen. Daar de reparatie een paar uur zou gaan duren, kreeg ik tijdelijk een andere auto mee. Toen dat geregeld was hebben we een poosje door de stad gewandeld en aan de haven wat gegeten bij restaurant Ambrosia. Daarna wilden we nog even bij de basiliek gaan kijken, maar daar begon net een begrafenisdienst, dus we zijn maar doorgelopen. Trudie wilde naar het hotel. Ik heb haar daar afgezet en ben zelf een eindje gaan rijden richting Míli, Pagóndas en naar een uitkijkpunt vanwaar je uitkijkt op Nísi Samiopoúla. Daarna nog even gewandeld bij de brug bij Míli, waar een aantal broedparen van de Scharrelaar zou zitten. Hier deze prachtig gekleurde vogels ook gezien. Tenslotte ben ik nog wezen wandelen bij het moeras en de poelen tussen Potokaki en Iréon, de zgn. Potokakipools. In de poelen zelf stond nauwelijks water meer. T

6 Terug bij het hotel aangekomen heb ik het autoverhuurbedrijf gebeld en hebben ze de auto weer omgewisseld. s Avonds gegeten bij restaurant Taurus, dat gerund wordt door een Duits echtpaar. Gezien: Aziatische Steenpatrijs, Balkankwikstaart, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Boomleeuwerik, Bosruiter, Buizerd, Casarca, Cetti s Zanger, Duinpieper, Flamingo, Gaai, Geelpootmeeuw, Gierzwaluw, Graszanger, Grauwe Gors, Groenpootruiter, Hop, Huismus, Huiszwaluw, IJsvogel, Kauw, Kleine Plevier, Kleine Zilverreiger, Kleine Zwartkop, Kuifleeuwerik, Meerkoet, Paapje, Ralreiger, Scharrelaar, Spaanse Mus, Steenuil, Steltkluut en Turkse Tortel. Zaterdag 25 april: Na het ontbijt zijn we eerst naar het Heraion gegaan, het klassieke tempelcomplex ter ere van de godin Hera. Delen van dit complex stonden nog onder water door de vele regen van de afgelopen maanden. Daartussen zaten groepjes Bosruiters. We zijn langs het strand naar Pythagóreio gereden. Ik moest opnieuw langs het autoverhuurbedrijf, want ik had mijn cameratas in de andere auto laten liggen. Gelukkig was deze auto nog niet verhuurd en lag de tas er nog in. Daarna zijn we wezen wandelen in de bergen boven de stad, waar nog resten staan van de oude stadsmuren. Een prachtige wandeling met mooie bloemen en een prachtig uitzicht. Hier ook een Rüppells Grasmus gezien. In Pythagóreio wat te eten gekocht en daarna naar het Panagía Spilianí klooster gereden, waar in een grot een klein kapelletje staat.

7 Trudie bij het hotel afgezet en ik ben een stuk gaan wandelen in het dal dat van Iréon naar Pagóndas loopt. Hier was nog goed te zien hoe begin deze eeuw de bosbranden hebben huisgehouden op Samos. Ook nog in het bos achter het dorp gewandeld. s Avonds gegeten in Taverna O Voúros. Gezien: Aziatische Steenpatrijs, Blauwe Reiger, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Bosrietzanger, Bosruiter, Buizerd, Cetti s Zanger, Gaai, Geelpootmeeuw, Gierzwaluw, Graszanger, Grote Karekiet, Huismus, Huiszwaluw, Kleine Plevier, Kleine Zilverreiger, Kleine Zwartkop, Koolmees, Kuifleeuwerik, Merel, Ralreiger, Roodstuitzwaluw, Rüppells Grasmus, Scharrelaar, Spaanse Mus, Steenuil, Turkse Tortel, Waterhoen, Winterkoning en Witte Kwikstaart. Zondag 26 april: Na het ontbijt naar Potámi Beach geweest. Ook een stuk gewandeld in het dal van de watervallen. Uiteindelijk kom je bij een punt, waar je kunt kiezen een houten trap te nemen of door het water verder te waden. We kozen voor de trap, die erg steil was, om vervolgens nogal niet bij het eindpunt uit te komen. Om naar de waterval te gaan hadden we alsnog zwemmend verder gemoeten, maar het water was ijskoud. We zijn terug gegaan en vlakbij het beginpunt van het dal zag ik een Hardoen op een steen liggen. Daarna door het Dal van de Nachtegalen naar Manolátes gereden, een dorpje dat hoog in de bergen ligt en bekend staat om zijn winkeltjes van kunstenaars. We hebben er lekker geluncht bij taverne AAA en zijn daarna nog een stuk de bergen in geweest.

8 Het was er prachtig. Mooie bossen, vergezichten en ontzettend veel bloemen w.o. anemonen en orchideeën. We zijn terug gereden via Kokkári, Samos-stad, Mitilíni en Chóra. Nadat ik Trudie bij het hotel afgezet had, ben ik nog naar het zoutmeer bij Psíli Ámmos geweest en richting het Ágia Triáda klooster. Daarna terug naar het hotel. s Avonds hebben we op het terras bij snackbar La Luna een patatje en een burger gegeten. Gezien: Aziatische Steenpatrijs, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Bosruiter, Casarca, Flamingo, Gaai, Geelpootmeeuw, Gierzwaluw, Graszanger, Huismus, Huiszwaluw, Kauw, Koolmees, Kuifleeuwerik, Meerkoet, Merel, Scharrelaar, Spaanse Mus, Steenuil, Steltkluut, Turkse Tortel, Wilde Eend, Winterkoning, Witte Kwikstaart, Witwangstern en Zwarte Ibis. Maandag 27 april: Vanochtend de route Míli, Pagóndas, Spatharéi gereden tot het uitkijkpunt vanwaar je uitkijkt op Nísi Samiopoúla. Een tijdje bij dit punt op een bankje van het uitzicht zitten genieten. Een meter of 50 terug gaat een pad de bergen in. We hebben daar de auto geparkeerd en zijn in de bergen gaan wandelen. Een schitterende wandeling met veel vogels, bloemen en opnieuw prachtige vergezichten.

9 Op deze route verschillende Rüppells Grasmussen gezien en andere vogels van dit biotoop zoals Blauwe Rotslijster, Bruinkeelortolaan en Oostelijke Blonde Tapuit. We zijn door gelopen tot aan het kapelletje van Profítis Ílias en vandaar langs dezelfde route weer terug. Op een gegeven moment zagen we een groep van een paar honderd Alpengierzwaluwen rond een bergtop vliegen. Toen we weer met de auto onderweg waren sprong er bij Spatharéi een kat onder de auto. We hoorden hem door de auto geraakt worden, maar ik zag hem in mijn achteruitkijkspiegel verder lopen, dus hij heeft het wel overleefd. Via Pyrgos naar Koumaradéi gereden, waar Trudie in een keramiekwinkel wilde kijken. Helaas was deze zaak dicht. Trudie bij het hotel afgezet en ik ben doorgereden naar Papa Beach. Daar op het terras een biertje gedronken en daarna gaan wandelen naar Asprȯkarvo. Daarna met de auto naar de Potokakipools geweest. Vlak voordat we gingen eten hadden we nog een akkefietje. De bus haarversteviger van Trudie viel, raakte lek en liep helemaal leeg. De toiletpot zat vol met schuim. s Avonds gegeten bij Taurus. Vandaag was het qua vogels tot dusver de meest succesvolle dag.

10 Gezien: Alpengierzwaluw, Aziatische Steenpatrijs, Balkankwikstaart, Blauwe Rotslijster, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Bonte Vliegenvanger, Bosruiter, Bruine Kiekendief, Bruinkeelortolaan, Buizerd, Cetti s Zanger, Cirlgors, Dodaars, Gaai, Geelpootmeeuw, Gele Kwikstaart, Gierzwaluw, Graszanger, Grauwe Gors, Grote Karekiet, Huismus, Huiszwaluw, Kleine Plevier, Kleine Torenvalk, Kleine Zwartkop, Koekoek, Kuifleeuwerik, Maskerklauwier, Merel, Oostelijke Blonde Tapuit, Ralreiger, Roodkopklauwier, Rüppells Grasmus, Slangenarend, Spaanse Mus, Steenuil, Torenvalk, Turkse Tortel, Vink, Waterhoen, Wielewaal en Witte Kwikstaart. Dinsdag 28 april: Vanochtend het Megáli Panagía klooster bezocht. Eigenlijk was het vandaag gesloten, maar we mochten er toch in. Er was nog een Nederlandse vrouw en zij en Trudie moesten beide een lange jurk aantrekken, die bij de ingang gereed hingen. Dit klooster is prachtig gerestaureerd. Daarna zijn we een stuk langs de zuidwestkust gereden en hebben we een flink stuk gewandeld in een mooi dal, net voorbij Votsalákia, waarin ook de grot van Pythagoras was. We zijn tot het einde van het dal gelopen, maar zijn niet naar de grot geklommen, omdat we dan een stuk vrijwel steil omhoog moesten langs een lange trap. Daar hadden we beide geen zin meer in. Daarna zijn we verder langs de kust gereden tot aan het plaatsje Kallithéa. Het was inmiddels flink hard gaan waaien. We hebben hier in een traditionele kafeneinon Griekse koffie gedronken. Dit cafeetje werd gerund door twee hoogbejaarden, die vrijwel niets zeiden. Als de vrouw al begon te praten, zette haar man de televisie harder. Op de terugweg zijn we nog langs de keramiekwinkel in Koumaradéi gereden, die nu wel open was. s Avonds lekker vis gegeten bij O Voúros.

11 Gezien: Baardgrasmus, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Buizerd, Gaai, Geelpootmeeuw, Huismus, Huiszwaluw, Merel, Roodstuitzwaluw, Spaanse Mus en Turkse Tortel. Woensdag 29 april: Vanochtend bij het ontbijt een tijdje zitten praten met de andere Nederlands gasten, waardoor we wat later weggingen dan gebruikelijk. Naar het Timíou Stávrou klooster geweest bij Mavratzéi. Toen we het dorp uitreden zagen we een dode Scheltopusik op de weg liggen. We wilden gaan wandelen in een mooi dal, maar het was erg bewolkt in de bergen en toen we net een stukje op weg waren hoorden we ineens een harde donderslag. We vertrouwden het weer niet helemaal en zijn terug gegaan naar de auto. We zijn toen naar Pythagóreio gereden, hebben even bij de basiliek gekeken en gewandeld langs de haven. In de stad ook een broodje Gyros gegeten. Trudie wilde nog wel een keer naar het zoutmeer bij Psili Ammos. Ik heb een beetje rondgewandeld bij de oude gebouwen terwijl Trudie lekker aan het strand heeft gezeten. We wilden wat gaan drinken bij de Panoramataverne langs de weg van Míli naar Pagóndas, omdat dit een broedplek is van de Bijeneter, maar deze waren er nog niet en de taverne was helaas nog dicht. Toen zijn we naar Papa Beach gereden om wat te drinken. De baas was druk aan het grillen i.v.m. een gezelschap dat kwam eten en gaf me een stuk gegrilde octopus en later nog een stuk gegrilde vis. Nadat ik Trudie heb afgezet bij het hotel ben ik nog een keer naar de Potokakipools gereden.

12 Bij de parkeerplaats van het Heraion zat een Steenuiltje op de draden. Ik ben er voorzichtig naar toe gereden en kon een paar foto s maken. De poelen waren inmiddels helemaal opgedroogd. Daarna heb ik nog een poosje gewandeld in de omgeving van de brug bij Míli. Op een gegeven moment zag ik vijf Scharrelaars tegelijk. We wilden vanavond weer gaan eten bij Taurus, maar dit bleek gesloten. We zijn toen bij taverne Karavópetra terecht gekomen, waar het eten ook erg goed was. Terug in het hotel de koffers ingepakt. Gezien: Blauwe Reiger, Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Buizerd, Casarca, Flamingo, Gaai, Geelpootmeeuw, Graszanger, Grauwe Gors, Hop, Huismus, Huiszwaluw, Kauw, Kleine Plevier, Kleine Zilverreiger, Kleine Zwartkop, Kuifleeuwerik, Meerkoet, Merel, Scharrelaar, Spaanse Mus, Steltkluut en Turkse Tortel. Donderdag 30 april: Om 09:15 uur zouden we met een busje bij het hotel worden opgehaald, dus ik had nog tijd om een uurtje te gaan wandelen. Ik ben langs het strand, via het tempelcomplex van het Heraion terug gelopen en was precies op tijd terug voor het ontbijt. We hebben afscheid genomen van Marianthe en de andere gasten en om 09:15 uur werden we naar het vliegveld gebracht. Het inchecken ging vlot. Een kwartier eerder dan gepland stegen we op. Er zaten maar 49 passagiers in het vliegtuig en daarom mochten we bij de nooduitgang zitten, dus extra beenruimte. Om 13:20 uur landden we op Schiphol.

13 We hadden onze koffers erg snel en ook het vervoer naar Quick Parking verliep vlot. Onderweg naar huis hadden we geen files en om 15:15 uur waren we weer thuis. Gezien: Boerenzwaluw, Bonte Kraai, Bruine Kiekendief, Cetti s Zanger, Gaai, Geelpootmeeuw, Huismus, Huiszwaluw, Kleine Karekiet, Merel, Paapje, Spaanse Mus, Turkse Tortel en Vale Gierzwaluw.

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

!! 2009 2013. Reisverslag Lesvos 2013

!! 2009 2013. Reisverslag Lesvos 2013 Reisverslag Lesvos 2013 Na in 2011 Noord-Griekenland te hebben bezocht en in 2012 Kreta, vonden mijn vrouw en ik het dit voorjaar weer eens tijd worden om naar Lesvos te gaan dit voorjaar. Van 14 tot 21

Nadere informatie

extremadura 25 maart - 2 april 2011 een fotoverslag van Jeannet & René van Rossum Trujillo, Extremadura, Spanje, 26 maart 2011 (Jeannet Keijzer)

extremadura 25 maart - 2 april 2011 een fotoverslag van Jeannet & René van Rossum Trujillo, Extremadura, Spanje, 26 maart 2011 (Jeannet Keijzer) extremadura 25 maart - 2 april 2011 een fotoverslag van Jeannet & René van Rossum Trujillo, Extremadura, Spanje, 26 maart 2011 (Jeannet Keijzer) 2 Spaanse Keizerarend, Monfragüe, Extremadura, Spanje, 1

Nadere informatie

Soortenlijst vogels Vogel- en Florareis Armenië 29 april t/m 10 mei 2015 Kaukasus Plus Reizen pag. 1

Soortenlijst vogels Vogel- en Florareis Armenië 29 april t/m 10 mei 2015 Kaukasus Plus Reizen pag. 1 Aziatische Steenpatrijs 3 x x x Patrijs 1 x Kwartel 1 x Casarca 3 x x x Krakeend 2 x x Wilde eend 6 x x x x x x Slobeend 1 x Zomertaling 2 x x Wintertaling 1 x Krooneend 2 x x Tafeleend 3 x x x Kuifeend

Nadere informatie

We bezochten achtereenvolgens het Kerkinimeer, de Nestoskloof, Dadia, de Evrosdelta en Porto Lagos.

We bezochten achtereenvolgens het Kerkinimeer, de Nestoskloof, Dadia, de Evrosdelta en Porto Lagos. Reisverslag Noord-Griekenland 2 t/m 10 mei 2011: Na drie jaar achtereen in het voorjaar naar Lesvos te zijn geweest, vonden mijn vrouw en ik dat we eens een andere plek zouden moeten gaan bezoeken. Ik

Nadere informatie

Datum: Zondag 16 juni Excursie: Oostvaardersplassen middagexcursie. Gids: Pim

Datum: Zondag 16 juni Excursie: Oostvaardersplassen middagexcursie. Gids: Pim Datum: Zondag 16 juni 2019 Excursie: Oostvaardersplassen middagexcursie Gids: Pim Om 13.00 uur ontmoette ik Conchita, haar zus, twee dochters en nicht langs de Knardijk te Lelystad. Mijn vrouw had geadviseerd

Nadere informatie

Datum: Zondag 30 juni Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie. Gids: Pim

Datum: Zondag 30 juni Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie. Gids: Pim Datum: Zondag 30 juni 2019 Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie Gids: Pim Gids Pim was vanmorgen in de gelukkige omstandigheid om op pad te gaan met vijf vrouwen uit Amersfoort. We wandelden eerst

Nadere informatie

Reisverslag. Kerkinimeer 23 t/m 28 april Pagina 1

Reisverslag. Kerkinimeer 23 t/m 28 april Pagina 1 Reisverslag Kerkinimeer 23 t/m 28 april 2018 Pagina 1 Kerkinimeer Van 23 t/m 28 april ben ik samen met mijn fotomaat Kees Kroon naar het Kerkinimeer in Noord-Griekenland geweest. Ik was er eind april 2011

Nadere informatie

Op de afgesproken plek langs de Knardijk te Lelystad ontmoette ik Jacobien en Annelies omstreeks uur.

Op de afgesproken plek langs de Knardijk te Lelystad ontmoette ik Jacobien en Annelies omstreeks uur. Avondexcursie Oostvaardersplassen, 23 mei 2017 Gids: Pim Op de afgesproken plek langs de Knardijk te Lelystad ontmoette ik Jacobien en Annelies omstreeks 18.00 uur. We maakten eerst een wandeling naar

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Datum: Vrijdag 14 juni Excursie: Middagexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim

Datum: Vrijdag 14 juni Excursie: Middagexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim Datum: Vrijdag 14 juni 2019 Excursie: Middagexcursie Oostvaardersplassen Gids: Pim De regen trok rond het middaguur weg en het klaarde niet alleen op, het leek opeens een zomerse middag. Gids Pim mocht

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Routekaart 2011. Natura 2000-gebied en Nationaal Park Lauwersmeer 15 mei 2011. Inschrijving Bosschuur Staatsbosbeheer

Routekaart 2011. Natura 2000-gebied en Nationaal Park Lauwersmeer 15 mei 2011. Inschrijving Bosschuur Staatsbosbeheer Natura 2000-gebied en Nationaal Park Lauwersmeer 15 mei 2011 Routekaart 2011 Inschrijving Bosschuur Staatsbosbeheer Welkom op het Frysk Fûgelpaad 2011 Deze vogelspotwandeling wordt gehouden in Nationaal

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Donderdag 19 mei 2016: Avondexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim

Donderdag 19 mei 2016: Avondexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim Donderdag 19 mei 2016: Avondexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim Om 18.15 uur trof ik mijn enthousiaste excursiedeelnemers uit het Nood Hollandse Uitgeest. We reden allereerst naar de Grote praambult

Nadere informatie

Lijst waargenomen vogel, amfibie- en zoogdiersoorten Bulgarije 30 mei - 2 juni 2009 Stichting Natuurreizen

Lijst waargenomen vogel, amfibie- en zoogdiersoorten Bulgarije 30 mei - 2 juni 2009 Stichting Natuurreizen Lijst waargenomen vogel, amfibie- en zoogdiersoorten Bulgarije 30 mei - 2 juni 2009 Stichting Natuurreizen 1 Dodaars X X X X 2 Fuut X X X 3 Roze Pelikaan X X 4 Kroeskoppelikaan X X 5 Aalscholver X X X

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

De laatste keer dat we op Lesvos waren, was in mei Het jaar daarna bezochten we Zuid- Portugal en vorig jaar gingen we naar Samos.

De laatste keer dat we op Lesvos waren, was in mei Het jaar daarna bezochten we Zuid- Portugal en vorig jaar gingen we naar Samos. Reisverslag Lesvos 2016 De laatste keer dat we op Lesvos waren, was in mei 2013. Het jaar daarna bezochten we Zuid- Portugal en vorig jaar gingen we naar Samos. Ik wilde wel graag weer naar Lesvos dit

Nadere informatie

BMP rapport. Gat van Pinte 2014. Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut September 2014

BMP rapport. Gat van Pinte 2014. Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut September 2014 BMP rapport Gat van Pinte 2014 Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut September 2014 1 van 10 BMP Gat van Pinte 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebiedsbeschrijving Gat van Pinte... 3 3. De telronden...

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Reisverslag vogelreis naar Marokko - Grusgroep - 2010

Reisverslag vogelreis naar Marokko - Grusgroep - 2010 Reisverslag vogelreis naar Marokko - Grusgroep - 2010 Van 26 februari tot 9 maart 2010 Deelnemers: Jaap Beers, Klaas Bart, Herman Wolfswinkel, Marinco Lefevere, Ellen Koolhaas, Betty Foppema en Truus van

Nadere informatie

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag 2011

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag 2011 BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Luchtfoto van het gebied... 3 Algemene Informatie.... 4 Gebiedsbeschrijving... 5 Gebiedsindeling... 6 Info over de telronden... 7 Territoria

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

11:00 Palmplantage: 6 steltkluut, 2 sporenkievit, 2 witgatjes, 3 witte kwikstaart, 1 torenvalk, 3 arabische babbelaar, 2 aziatische steenpatrijs.

11:00 Palmplantage: 6 steltkluut, 2 sporenkievit, 2 witgatjes, 3 witte kwikstaart, 1 torenvalk, 3 arabische babbelaar, 2 aziatische steenpatrijs. Vrijdag 20 maart: 16:15 vertrek vanaf dirk thuis. 16:52 trein na schiphol 18:15 aankomst op schiphol 21:00 instappen in vliegtuig 21:30 opstijgen, 4 uur vliegen + 1 uur tijdverschil Zaterdag 21 maart:

Nadere informatie

Excursie samen met Flevo Bird Watching uitgevoerd door: Ringheuvels Den Treek en Delta Schuitenbeek. Flevo Birdwatching, Rien Jans

Excursie samen met Flevo Bird Watching uitgevoerd door: Ringheuvels Den Treek en Delta Schuitenbeek. Flevo Birdwatching, Rien Jans Datum van de excursie: 4 mei 2016 Team: Flevo Birdwatching, Rien Jans Bezochte gebied: Ringheuvels Den Treek en Delta Schuitenbeek Vroege ochtend: Het Langeveen op landgoed Den Treek. En late ochtend/middag:

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Datum: Woensdag 26 juni Excursie: Oostvaardersplassen. Gids: Pim

Datum: Woensdag 26 juni Excursie: Oostvaardersplassen. Gids: Pim Datum: Woensdag 26 juni 2019 Excursie: Oostvaardersplassen Gids: Pim Rond de klok van 9.00 uur ontmoette ik de deelnemers aan een excursie in de Oostvaardersplassen langs de Knardijk te Lelystad. Het was

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Birdwatching: hoofdstuk 1/3 evaluatie van de beheersmaatregelen

Birdwatching: hoofdstuk 1/3 evaluatie van de beheersmaatregelen Birdwatching: hoofdstuk 1/3 evaluatie van de beheersmaatregelen Alle bij de NGF aangesloten clubs worden jaarlijks uitgenodigd deel te nemen aan een vogelteldag. De bedoeling is op dezelfde dag eind april

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

EUROPESE CULTUURVOGELS V&I ETERS Klasse Omschrijving Soortnr. Groepsnr. Aantal jaar Kooinr. Kooisoort 16.001.001 Goudhaantje 016 16.

EUROPESE CULTUURVOGELS V&I ETERS Klasse Omschrijving Soortnr. Groepsnr. Aantal jaar Kooinr. Kooisoort 16.001.001 Goudhaantje 016 16. 016 EUROPESE CULTUURVOGELS V&I ETERS Klasse Omschrijving Soortnr. Groepsnr. Aantal jaar Kooinr. Kooisoort 16.001.001 Goudhaantje 016 16.001 5 6 Kleine Kistkooi 16.001.002 Vuurgoudhaantje 016 16.001 5 6

Nadere informatie

BMP rapport Gat van Pinte 2012

BMP rapport Gat van Pinte 2012 BMP rapport Gat van Pinte 2012 Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut Juli 2012 1 van 9 BMP Gat van Pinte 2012 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 3 2. Gebiedsbeschrijving 3 3. Telrondes 3 4. De looproute 4 5.

Nadere informatie

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels)

Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Voorlopige verspreidingskaarten Atlasproject (broedvogels) Bronvermelding Deze voorlopige verspreidingskaarten zijn gebaseerd op de huidige atlastellingen (vanaf 1-3-2013), aangevuld met informatie uit

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Vraagprogramma Europese Cultuurvogels

Vraagprogramma Europese Cultuurvogels Vraagprogramma Europese Cultuurvogels Hoofdgroep Soort Kooi Aantal jaar gevraagd 15.001.001 Europese Kanarie Wildkleur Man 2 2 15.001.002 Europese Kanarie Wildkleur Pop 2 2 15.001.003 Citroensijs Wildkleur

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

BMP rapport Gat van Pinte 2013

BMP rapport Gat van Pinte 2013 BMP rapport Gat van Pinte 2013 Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut November 2013 1 van 9 BMP Gat van Pinte 2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebiedsbeschrijving Gat van Pinte... 3 4. De looproute... 5

Nadere informatie

Verslag Chios Lesbos 1/9/03 15/9/03

Verslag Chios Lesbos 1/9/03 15/9/03 Verblijfplaats Chios: hotel Sunset in Karfas 1/9/03 Verslag Chios Lesbos 1/9/03 15/9/03 Aangekomen om 10.25 in Chios. Op busreis naar hotel valt het op dat er vrij weinig vogels zitten op het eiland en

Nadere informatie

Datum: 13 mei Excursie: Brabantse Biesbosch. Gids: Pim

Datum: 13 mei Excursie: Brabantse Biesbosch. Gids: Pim Datum: 13 mei 2019 Excursie: Brabantse Biesbosch Gids: Pim Al rond 7.30 ontmoette ik Peter uit Zoetermeer langs de weg Steurgat buiten de bebouwde kom van Werkendam. Op de achtergrond hoorde we een kakofonie

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Vogelexcursie Maasplassen

Vogelexcursie Maasplassen Vogelexcursie Maasplassen WML plas Roermo nd Brandt VWG De Peel, 2015-01-31 Deelnemers Rob Boesten, Jan van Deursen, Jaap Halma, Peter Hikspoors, Mario Joosten, Cor Speek, Karel Verhees en Nel en Jo van

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016: Middagexcursie in de Oostvaardersplassen.

Zondag 6 november 2016: Middagexcursie in de Oostvaardersplassen. Zondag 6 november 2016: Middagexcursie in de Oostvaardersplassen. Gids: Pim Julsing In de ochtend viel de regen nog met bakken uit de lucht, maar toen ik om 11.45 uur Celine en haar vader ontmoette klaarde

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

BMP rapport. Gat van Pinte 2017

BMP rapport. Gat van Pinte 2017 BMP rapport Gat van Pinte Foto: Zingende Tjiftjaf (BvB) Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut September 1 van 11 BMP Gat van Pinte Inhoud 2. Gebiedsbeschrijving Gat van Pinte... 3 3. De telronden... 4

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Required species Belgium Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Belgium Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Belgium Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Pictures Sounds Dodaars 2 2 Kuifduiker 3 Geoorde Fuut 3 Kuhls Pijlstormvogel 3 Noordse

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Datum: 13 april Excursie: Ochtendexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim

Datum: 13 april Excursie: Ochtendexcursie Oostvaardersplassen. Gids: Pim Datum: 13 april 2019 Excursie: Ochtendexcursie Oostvaardersplassen Gids: Pim Om 8.00 uur ontmoette ik de deelnemers aan de ochtendexcursie in de Oostvaardersplassen, oude bekenden uit Bennekom die eerder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende januari 2006

Nieuwsbrief Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende januari 2006 Nieuwsbrief Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende januari 2006 Beste sympathisanten, leden, vrienden, We hebben net de balans van de binnen gebrachte dieren in afgewerkt, zijn wat cijfers

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Vervolgens reden we via de Torenvalkweg naar de Oostvaardersplassen. We besloten van start te gaan met een wandeling over het Oostvaardersveld.

Vervolgens reden we via de Torenvalkweg naar de Oostvaardersplassen. We besloten van start te gaan met een wandeling over het Oostvaardersveld. Avondexcursie Oostvaardersplassen Datum: 19 mei 2018 Gids: Pim Rond half zes haalde ik Hans en drie, naar later bleek, enthousiaste dames op van het station van Lelystad. Ik kon het niet laten even een

Nadere informatie

Vogeltrektelling 30 oktober 2016

Vogeltrektelling 30 oktober 2016 Vogeltrektelling 30 oktober 0 Voorwoord De laatste vogeltrektelling van 0 vond plaats op zondag 30 oktober, op de nieuwe dit jaar gekozen locatie de Volthe es.de tel locatie ligt dicht tegen de zuid kant

Nadere informatie

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag 2012 Hans Molenaar VWG De Steltkluut September 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Luchtfoto van het gebied... 3 Algemene Informatie.... 4 Gebiedsbeschrijving... 5 Gebiedsindeling...

Nadere informatie

Required species Netherlands Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No numbers means not required

Required species Netherlands Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No numbers means not required Required species Netherlands Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No numbers means not required Species Pictures Sounds Dodaars 2 2 Roodhalsfuut 3 Fuut 2 Kuifduiker 3 Geoorde Fuut 3 Kuhls

Nadere informatie

Plotseling was er grote paniek onder de aanwezige vogels, een fraaie Slechtvalk gaf act de presence.

Plotseling was er grote paniek onder de aanwezige vogels, een fraaie Slechtvalk gaf act de presence. Datum: Donderdag 27 september 2018 Excursie: Oostvaardersplassen middag Gids: Pim Om 13.00 uur ontmoette ik Jennie en Margreet langs de Knardijk ter hoogte van het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Zomeravondexcursie Oostvaardersplassen: 21 juni Gids: Pim

Zomeravondexcursie Oostvaardersplassen: 21 juni Gids: Pim Zomeravondexcursie Oostvaardersplassen: 21 juni 2017 Gids: Pim Er was geen beter moment denkbaar voor deze avondexcursie: de dag van de zonnewende of de langste dag van het jaar. De temperatuur deed eerder

Nadere informatie

Datum: 13 april Excursie: Middagexcursie Brabantse Biesbosch. Gids: Pim

Datum: 13 april Excursie: Middagexcursie Brabantse Biesbosch. Gids: Pim Datum: 13 april 2019 Excursie: Middagexcursie Brabantse Biesbosch Gids: Pim Rond de klok van 13.00 uur ontmoette ik Wil en zes andere deelnemers uit de regio Den Haag. Door omstandigheden zat Wil in een

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Datum: Vrijdag 5 april Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie. Gidsen: Taco & Pim

Datum: Vrijdag 5 april Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie. Gidsen: Taco & Pim Datum: Vrijdag 5 april 2019 Excursie: Oostvaardersplassen ochtendexcursie Gidsen: Taco & Pim Op deze fraaie vrijdagochtend waren de gidsen Taco & Pim in de gelukkige omstandigheid om een groep uit Ede

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Datum: Maandag 21 mei Excursie: Zuid-Kennemerland, Duinen & Polder. Gids: Pim

Datum: Maandag 21 mei Excursie: Zuid-Kennemerland, Duinen & Polder. Gids: Pim Datum: Maandag 21 mei 2019 Excursie: Zuid-Kennemerland, Duinen & Polder. Gids: Pim Rond de klok van half tien ontmoette ik Heleen en Henk uit Leiden bij de ingang Zandvoortselaan van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Reisverslag Madeira augustus 2012.

Reisverslag Madeira augustus 2012. Reisverslag Madeira augustus 2012. Van 9-8 t/m 14-8 2012 zijn we met 6 personen naar Madeira geweest. Deze reis werd georganiseerd door Dennis en Raymond. De bedoeling is om er met een bootje de zee op

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Het bos, of wat daar van over was, was rijk aan vele vogelsoorten, maar de winterkoning en de gekraagde roodstaart spanden wel de kroon.

Het bos, of wat daar van over was, was rijk aan vele vogelsoorten, maar de winterkoning en de gekraagde roodstaart spanden wel de kroon. Ochtendexcursie Oostvaardersplassen: 26 mei 2017 Gids: Pim Julsing Om 8.00 uur ontmoette ik langs de Knardijk een, zo zou later blijken, vriendelijk stel uit Amsterdam. We besloten eerst de route te lopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2018 HET HEXEL. Broedresultaten en waarnemingen nestkastenproject

NIEUWSBRIEF 2018 HET HEXEL. Broedresultaten en waarnemingen nestkastenproject NIEUWSBRIEF 2018 HET HEXEL Broedresultaten en waarnemingen nestkastenproject Nieuwsbrief no.20 van het nestkastenproject HET HEXEL Contactadres nestkastenproject: Dini Weijers, tel. 0546-576538 Samenstelling

Nadere informatie

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag

BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag BMP Reuzenhoekse Kreek Zaamslag 2015 Hans Molenaar VWG De Steltkluut November 2015 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 4 Doelstelling SOVON broedvogelonderzoek.... 4 2. Gebiedsbeschrijving... 5 Luchtfoto

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Vogelringstation Schiermonnikoog. Verslag activiteiten 2013 voor CCWO

Vogelringstation Schiermonnikoog. Verslag activiteiten 2013 voor CCWO Vogelringstation Schiermonnikoog Verslag activitei 2013 voor CCWO Verslag veldwerk 2013 Inleiding In 2013 zijn de activitei van het Vogelringstation Schiermonnikoog in de onderzoeksopzet voortgezet: 1.

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Oostenrijk 10-18 juni 2012

Oostenrijk 10-18 juni 2012 Oostenrijk 10-18 juni 2012 Oostenrijk, 10-18 juni 2012 Doel van de reis, de Grossglockner Hochalpenstrasse in de Alpen Route We reden vanuit Nederland richting München naar Greding. Vervolgens door naar

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Vogelringstation Schiermonnikoog. Verslag activiteiten 2014 voor CCWO

Vogelringstation Schiermonnikoog. Verslag activiteiten 2014 voor CCWO Vogelringstation Schiermonnikoog Verslag activitei 2014 voor CCWO Verslag veldwerk 2014 Inleiding In 2014 zijn de activitei van het Vogelringstation Schiermonnikoog in de onderzoeksopzet voortgezet: 1.

Nadere informatie

BMP Reuzenhoeksekreek Zaamslag

BMP Reuzenhoeksekreek Zaamslag BMP Reuzenhoeksekreek Zaamslag 2016 Hans Molenaar VWG De Steltkluut November 2016 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 3 Doelstelling SOVON broedvogelonderzoek.... 3 2. Gebiedsbeschrijving... 4 Luchtfoto

Nadere informatie

Excursie: De Brabantse Biesbosch Vanaf Werkendam ( )

Excursie: De Brabantse Biesbosch Vanaf Werkendam ( ) Excursie: De Brabantse Biesbosch Vanaf Werkendam (9.30-14.00) Gids: Pim Voor de tweede keer mocht ik als gids met Karlijn op stap. Ditmaal had ze deze excursie cadeau gedaan aan haar vader. Rond 9.30 uur

Nadere informatie

BMP rapport. Gat van Pinte 2018 (1 e Concept) Wakende Holenduif. Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut Augustus 2018

BMP rapport. Gat van Pinte 2018 (1 e Concept) Wakende Holenduif. Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut Augustus 2018 BMP rapport Gat van Pinte (1 e Concept) Wakende Holenduif Bert van Broekhoven VWG De Steltkluut Augustus 1 van 12 BMP Gat van Pinte Inhoud 2. Gebiedsbeschrijving Gat van Pinte... 3 3. De telronden van...

Nadere informatie

Reizen met een Plus in de Kaukasus!

Reizen met een Plus in de Kaukasus! Reizen met een Plus in de Kaukasus! FOTOBOEK GEORGIË VOGELREIS 15 T/M 26 SEPTEMBER 2012 KAUKASUS PLUS REIZEN DEELNEMERS Jan Benoist Huub Don Menno Korbijn Martin van Leest Peter Mende Paulien van Ommen

Nadere informatie

Nationale Databank Flora en Fauna Uitvoerportaal

Nationale Databank Flora en Fauna Uitvoerportaal 104 records Middelpunt < 1km² Middelpunt 1km² - 5km² Middelpunt > 5km² Vlak schaal 1 : 50000 Zoekvraag Soort Soortgroep Wet en Beleid Periode Bronhouder Zoekgebied Alle Alle FF-wet tab. II Rode Lijst FF-wet

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

broedwaarde. Wilde eend - 1 zeker broedgeval. 9.05 : 1 w. met 3 pulli - regelmatig worden ongepaarde ex.

broedwaarde. Wilde eend - 1 zeker broedgeval. 9.05 : 1 w. met 3 pulli - regelmatig worden ongepaarde ex. Kleiputten 't Hoge 1983 2013 (2014) In deze kolom krijgen sommige soorten een andere kleur en dus een andere Broedende of waarschijnlijk broedende soorten broedwaarde. Wilde eend - 1 zeker broedgeval.

Nadere informatie

WETLAND TELLINGEN LEPELAARPLASSEN: 2013

WETLAND TELLINGEN LEPELAARPLASSEN: 2013 1 WETLAND TELLINGEN LEPELAARPLASSEN: 2013 TOTALE KENGETALLEN 50,000 45,000 40,000 35,000 30,000 25,000 20,000 15,000 10,000 Lepelaarsplassen: Totaal aantal vogels per jaar 5,000 Aantal Zonder wilgenbos

Nadere informatie