Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin'

Vergelijkbare documenten
Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

"Dreamtime!", deel 3

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

versie Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

Opvouwbare kubus (180 o )

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

Vlinder maken met een koffiefilter

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

Maak een paperclip ketting voor Moederdag!

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

Home Sweet Home! Deel 5

Bouwhandleiding voor de onmogelijke driebalk

The Christmas Carrousel

Sinterklaas knutselen

Dieren vouwen met Origami

Spring stamping. DC Magazine Spring 2012 Jaargang 2 Nr1 Online Pattern Page 1

The Good Old Times, deel 2

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

Maak je eigen schaakspel

HANDLEIDING MAGISCHE HARTJES MAKEN

Patroon en werkbeschrijving grote en kleine tas

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Handleiding voor de vuurlampen 1-8

Tutorial: Opbergmand van stof

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Bouw zelf een windmolen

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

K 1 Symmetrische figuren

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is

Speldenkussen van zeshoekjes

My Travelbook, deel 3

BIJBELS papieren speelgoed. Het Kerstverhaal

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Opdrachtenfiche mijn orkest

Owl. Uil.

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten

workshop verpakkingen

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Wireless Nederland BAD 2004 Omnidirectional antenna 8dBi by PE2ER. Knip 8 x 65mm Aircomplus coax. en 1 stukje van 150mm 2004: Erwin Gijzen (PE2ER)

Hoe TechCard te gebruiken:

De boom. De boom is ontworpen voor het Septemberspring ontwerp: Adventskalender. Maar natuurlijk kan de boom ook met iets anders versierd worden!

Hoe maak je de bandjes voor een e-nable hand of arm

Hoe kan je het beste behangen?

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

Maakopdracht: Een tol met een motortje

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

Naaibeschrijving ananas

S C I E N C E C E N T E R

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

My Travelbook, deel 6

Scrapbookforum Rood wit blauw en bloemen!

Workshop Star mal. Kaartje 1

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Rrrolletjesvliegtuig

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Workshop werken met glas en kopertape

Stempelworkshops event 2013 met weinig stempels veel techniek ISBN

ik ga helemaal BinnensteBuiten!

Heksen-hoed en heksenbezem

BOUW JE EIGEN WEERSTATION

Solar zonnebloem

MAMA MIZZY'S OVERSLAGJURKJE

Brievendoos labels en kaartjes

EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Aftellen naar de. Koningsspelen 2019!

The Good Old Times, deel 1

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Home Sweet Home! Deel 7

Werk niet te snel, een fout is snel gemaakt. Lees de tekst heel goed. Als je iets niet begrijpt vraag je eerst je leerkracht om hulp.

Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo. Bijlage berekeningen inpakpapier kubus. 1. Geef de helling van lijn OD.

RiddeRbuRcht van karton

My Travelbook, deel 5

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

Kegelsneden. Figuur 1 Figuur 2 PYTHAGORAS FEBRUARI 2015

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Schuifmaat zelf maken

let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst met twee personen.

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

binnenkant buitenkraag

Petra van Dam juni 2014

werkblad 1 (3 pagina s) - Teken- en kleurmaterialen - Scharen - Perforator + voor elk kind een lint OF nietmachine OF lijm

Lelievlet. Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen. Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten.

Inhoudsopgave gepersonaliseerde chocolaatjes. - Benodigdheden - Stappenplan met voorbeeld foto s - Kant en klare voorbeeld labels

BSO programma Meivakantie

S C I E N C E C E N T E R

ARTSpecially for You magazine #8

Transcriptie:

Onderstaande handleiding geeft de maten voor een kaart in het formaat van 10,5x10,5cm. Tip: zoek eerst je stempelsets en DSP uit, voor je bijpassende kleuren voor het kaartkarton en de stempelinkt uitzoekt! Benodigdheden: 1x A4 vel Whisper White 1x kaart basis (10,5x21cm, gerild en gevouwen op 10,5cm, gekleurd vel kaartkarton dikte) 1x oplegkaart (9,8x9,8cm, gekleurd vel kaartkarton dikte) 1x DSP oplegkaart (9,4x9,4cm) 2x mini splitpen (2,5mm of 3mm) Stevig 3,2mm breed lint Prikpen en prikmat, lineaal en schaar Stempelsets en stempelinkt (bijpassend bij DSP en A4 vellen) SU Mini Dimensionals en lijm (tape of tombow) Stampin' Up! Trimmer of ander snij/ril apparaat 2 Cirkel snijmallen met minimaal 1cm diameter verschil -----> (ik gebruikte 6,8cm en 8,3cm) Voorsnijden en rillen Snijd, voordat je alles gaat plakken, eerst alle onderdelen op maat. Dan heb je een duidelijk overzicht of alles present is en welke stempels je waar wilt plaatsen en wat er allemaal bij past! Snijd uit het A4 vel Whisper White de volgende elementen: 2x grote cirkel (snijd eventueel 3e cirkel uit om middelpunt te bepalen) 1x vierkant 9x9cm 2x kleine cirkel (met bijvoorbeeld de 1 circle punch, exacte formaat maakt niet uit, als hij maar een stuk kleiner is dan de grote cirkel) Overige elementen voor versiering voorkant/binnenzijde kaart

Bestempelen basis: Bestempel de 9x9cm Whisper White basis Bestempel een van de twee grote Whisper White cirkels die je zojuist hebt uitgesneden Bestempel eventueel de binnenzijde van de kaart / elementen die bedoeld zijn voor de voorzijde of binnenzijde kaart / envelop Let op: Afhankelijk van of je de cirkel tevoorschijn wilt trekken of juist weg wilt duwen als eerste actie, kies je er voor om je geheime boodschap op de cirkel of op het vierkant te stempelen. Ik koos voor de tweede optie: ik stempelde mijn geheime boodschap op het 9x9cm Whisper White vierkant en mijn beeld van de schoenen op een van de twee grote cirkels! Let erop dat er straks een gat in het midden van beide elementen komt en dat daar een splitpen doorheen geduwd zal worden. Houd hier rekening mee ivm waar je wat wilt stempelen. Plakken overlay basiskaart: Plak met tape of tombow (de Multipurpose liquid glue) het DSP op de 9,8cm oplegkaart. Snijd hier vervolgens de KLEINSTE van de twee cirkel snijmallen uit, zoas in het voorbeeld hierboven. Snijd eventueel ook overige elementen uit die voor de versiering van de kaart dienen en plak deze op de overlay basis (zoals hierboven de banner bijvoorbeeld). In elkaar zetten cirkels: Bepaal het midden van de grote cirkel door een derde cirkel twee keer dubbel te vouwen. Het snijpunt van de twee vouwlijnen is precies het middelpunt van de cirkel (zoals het rode punt hiernaast).

Leg deze mal nu op de twee grote cirkels (een bestempelde, een lege) en prik op de prikmat het gat in het midden. Knip nu vanaf de onderzijde van de cirkels in een rechte lijn naar het middelpunt. Zorg dat het geprikte gat in een keer bereikt wordt door de knip! Plak de twee grote cirkels op elkaar, met daartussen een van de twee mini cirkels (zoals hier op de foto). Doe dit zodanig dat maar een klein stukje van de kleine cirkel uitsteekt en de kleine cirkel tussen de twee grote cirkels geplakt zit. Plak vervolgens een mini dimensional op de overgang van de grote cirkel naar de minicirkel, zodanig dat hij ongeveer 2mm van de grote cirkel bedekt. Dit is straks de rem om te zorgen dat de cirkel niet wegvliegt. Bevestig het lintje aan de andere zijde van de grote cirkels (daar waar de kleine cirkel niet zit), meer dan 1cm vanaf de rand van de cirkel (omdat het lint straks anders verdwijnt achter de oplegkaart!). Prik een gat door het lint, de cirkels en het lint aan de achterkant en prik de prikpen er doorheen. Plak af met plakband aan de achterkant om te zorgen dat het het draaimechanisme straks niet blokkeert.

In elkaar zetten draaimechanisme: Hetzelfde idee doe je bij het vierkant. Door op de achterkant van het bestempelde vierkant twee lijnen door de hoekpunten te tekenen, krijg je het middelpunt (rode stip hiernaast). Prik vervolgens op deze plaats een gat in het vierkant. Knip nu vanaf het midden van de onderste zijde van het vierkant naar het geprikte middelpunt in een rechte knip. Bevestig nu de cirkel aan het vierkant door middel van de tweede splitpen en het tweede kleine geponste cirkeltje. Prik hiervoor een gat ongeveer in het midden van de mini cirkel (hoeft niet exact het midden te zijn). Leg de grote cirkel, het vierkant en de kleine cirkel op elkaar en haal de

splitpen erdoorheen zoals op de foto hieronder. Schuif vervolgens de open geknipte cirkel door de geknipte opening van het vierkant, zodat de grote cirkel tevoorschijn kan komen en kan verdwijnen achter het vierkant en je de verborgen boodschap kunt bedekken. Het draaimechanisme zou nu al zonder problemen moeten werken. Zoniet, dat is een stap hierboven nog niet helemaal uitgevoerd. In elkaar zetten kaart: Alle onderdelen zijn nu af. Nu is het een kwestie van het in elkaar zetten van het eindresultaat. Let op! Het is belangrijk dat je dit in de juiste volgorde doet en de juiste lijm op de juiste plek gebruikt :-) Plak de overlay op het draaimechanisme door middel van een klein beetje tape / tombow op de hoekjes van het bestempelde Whisper White vierkant. Zorg dat de lijm ver weg blijft van de cirkel! Plak vervolgens dit geheel met minidimensionals op de basiskaart. Zorg dat de dimensionals

alleen in de hoeken geplaatst worden, ook vanwege het feit dat de cirkel vrij moeten kunnen draaien en daarom alleen de hoeken beplakt kunnen worden. Je kaart zit nu in elkaar. Draaien maar! Mocht je naar aanleiding van bovenstaande handleiding nog vragen hebben, let me know! Groetjes, Marlous Theunissen fabulousstampin@gmail.com