Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Vergelijkbare documenten
De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

Ontwerp Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning UV/

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

* *

Omgevingsvergunning WABO

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Onderwerp Datum

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

* *

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

* *

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer

* *

* *

* *

Omgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

* *

* *

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

* *

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum V2014/ november 2015

Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

De Pirk BV. Greutelseweg 51. Ontwerp omgevingsvergunning

* *

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

* *

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

* *

* *

* *

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd.

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

* *

Voorschriften en overwegingen

Omgevingsvergunning UV/

* *

Postbus AA Enschede. Hengelosestraat 51

* *

Ontwerp omgevingsvergunning

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING OV

Omgevingsvergunning Zaaknummer

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

* *

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Ontwerp omgevingsvergunning

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

Omgevingsvergunning UV 25091

eurne Eijnden Hoeve V.O.F. t.a.v. de heer M. van den Eijnden Griendtsveenseweg B DEURNE

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

* *

OMGEVINGSVERGUNNING nr

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Ontwerp omgevingsvergunning

Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Weigering omgevingsvergunning

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

Transcriptie:

Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste fase omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het vernieuwen en vergroten van een woning en daarbij afwijken van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan op het perceel plaatselijk bekend binnen de gemeente Leiderdorp als: Persant Snoepweg 3A Afwegingen Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene ; Algemeen Overeenkomstig het aanvraagformulier wordt de aanvraag gezien als een aanvraag om een beschikking met betrekking tot de eerste fase; De aanvraag wordt overeenkomstig het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht van donderdag 10 september 2015 tot en met woensdag 21 oktober 2015 ter inzage gelegd; of De aanvraag heeft overeenkomstig het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht van donderdag 10 september 2015 tot en met woensdag 21 oktober 2015 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen omtrent de aanvraag kenbaar gemaakt; of Er is/zijn (een) zienswijze(n) omtrent de aanvraag kenbaar gemaakt. Deze zienswijze(n) is/zijn behandeld in het besluit van het college van [datum] en na weging van de betrokken belangen, geen grond zijn af te zien van het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen; of Er is/zijn (een) zienswijze(n) omtrent de aanvraag kenbaar gemaakt. Deze zienswijze(n) is/zijn behandeld in de Nota weerlegging zienswijzen van [DatumNotaWeerleggingZienswijzen] en, na weging van de betrokken belangen, geen grond zijn af te zien van het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen;

Pagina 2 van 6 Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (art. 2.12) Op basis van de volgende argumenten is besloten dat de werkzaamheden plaats kunnen vinden: Het bouwwerk is in strijd met bestemmingsplan De Hoven. Het plan is hoofdzakelijk gelegen binnen de bestemming Wonen, dubbelbestemming Waterstaat Waterkering Waarde Archeologie hoge trefkans. Het bouwperceel wordt uitgebreid met enkele naastgelegen delen met de bestemmingen Tuin. Het plan is strijdig met de bouwregels voor wat betreft de bouwhoogte en overschrijding van het bouwvlak. Het college kan afwijken van het geldende bestemmingsplan verlenen met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo. Ingevolge artikel 2.27 van de Wet algemene (Wabo) in relatie tot artikel 6.5 Besluit omgevingsrecht (BOR) kan het college pas een omgevingsvergunning verlenen voor een afwijking van het bestemmingsplan met toepassing van artikel art. 2.12 lid 1a onder 3 nadat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven, tenzij de activiteit valt binnen een categorie waarvoor een verklaring van geen bedenkingen niet nodig is. Dit plan valt niet binnen de categorie, vastgesteld op 19 december 2011, van projecten waarover de gemeenteraad voorafgaand aan de vergunningprocedure reeds een besluit over heeft genomen. De gemeenteraad heeft voor dit project op 7 juli 2015 een verklaring van geen bedenkingen afgegeven, registratieno. Z/14/007586/26131. Het concept plan en onderbouwing maakte deel uit van dat besluit. Aan het raadsbesluit zijn geen voorwaarden verbonden. Ten behoeve van het plan is een besluit Hogere waarden genomen, omdat de geluidsdruk op de gevel in verband met het verkeerslawaai van de Persant Snoepweg boven de drempelwaarde van 48 db uitstijgt. Aan de zijde van deze weg moet de gevel daarom als dove gevel worden uitgevoerd. In de ruimtelijke onderbouwing is het plan getoetst aan wet- en regelgeving, alsmede het geldende beleid van rijk, provincie en gemeente. In de bijlagen van de ruimtelijke onderbouwing zijn het bouwplan en de onderzoeken naar onder meer geluid, bezonning, ecologie en archeologie opgenomen. Conclusie is dat het plan past binnen het geldende beleid en voldoet aan wettelijke eisen. Procedureel Gegevens aanvrager Op 10 november 2014 hebben wij een aanvraag voor een eerste fase omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene (Wabo) ontvangen. Het betreft een verzoek van:

Pagina 3 van 6 Aanvrager: Borreman Poortwacht 28 2353EA Leiderdorp Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd omschrijven wij als volgt: Het vernieuwen en vergroten van de woning aan de Persant Snoepweg 3a en daarbij afwijken van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan. Gelet op bovenstaande omschrijving wordt vergunning gevraagd voor de volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspecten: 1. Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening Afwijken van het bestemmingsplan (Artikel 2.12. lid 1 sub a onder 3 Wabo). Bevoegd gezag Gelet op bovenstaande projectomschrijving, het bepaalde in hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) en bijlage I van het Bor zijn wij in dit geval bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen. Ontvankelijkheid Op grond van artikel 2.8 van de Wabo zijn in paragraaf 4.2 van het Bor en in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor) regels gesteld over de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning moeten worden in gediend. Wij hebben de aanvraag aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. De aanvraag bevat voldoende informatie voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is daarom ontvankelijk en wij hebben deze in behandeling genomen. Ter inzage legging Tussen donderdag 10 september 2015 tot en met woensdag 21 oktober 2015 heeft een ontwerp van de deze beschikking ter inzage gelegen en is een ieder in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen. Van deze gelegenheid is [wel/geen] gebruik gemaakt. Samengevat hebben wij de volgende zienswijze(n) ontvangen: [samenvatting zienswijzen]. Over deze zienswijzen merken wij het volgende op: [reactie op zienswijze(n)]. Op grond van artikel 2.27 Wabo wijst het Bor of een bijzondere wet categorieën van gevallen aan waarbij een omgevingsvergunning alleen wordt verleend als een daarbij aangewezen

Pagina 4 van 6 bestuursorgaan heeft verklaard dat het tegen vergunningverlening geen bedenkingen heeft. Het gaat hier om een geval als vermeld in artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3º van de Wabo, zodat een verklaring van geen bedenkingen is vereist. Op 7 juli 2015 hebben wij van de gemeenteraad van de gemeente Leiderdorp een (ontwerp)verklaring ontvangen waaruit blijkt dat er, gelet op het belang van een goede ruimtelijke ordening binnen de gemeente, geen bedenkingen zijn tegen het verlenen van de gevraagde vergunning. U treft een exemplaar van de verklaring van geen bedenkingen aan in de bijlagen van dit besluit. De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig artikel 3.10 van de Wet algemene (Wabo) met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). De aanvraag is beoordeeld voor de activiteit handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening aan artikel 2.1 lid 1 onder c van de Wabo. Voorts is de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning. Gelet op het bepaalde in artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de bouwverordening dezer gemeente: Besluiten Algemeen A De gevraagde omgevingsvergunning te verlenen overeenkomstig de bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken en omschrijving: 1529039_1415609050460_Definitieve RO_onderbouwing_Woonhuis_Persant_Sno epweg_3a_te_leiderdorp_7-11-2014, ontvangst 10 november 2014; 1529039_1415609195795_Akoestische_onderzoek_Geluidburo 2353_KA_- _3a_Persant_Snoepweg_V1_0_inclusief_bijlagen, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1415609355705_Advies_Milieudienst_West_holland_op_ontheffing_hoger e_geluidwaarden_kenmerk_2014014067, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1415609565388_Schetsplan_Persant_Snoepweg_3a, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1415610066395_Bestaande_en_nieuwe_situatie, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1415610496965_Woning met_kunstwerk_en_brug, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1415610708501_papierenformulier, ontvangst 10 november 2015; 1529039_1419864895099_Situatie_plattegrond_tbv_Rijnland, ontvangst 29 december 2014, 1529039_1419864738629_Gegevens_constructeur_over_fundering_tbv_Rijnland,,

Pagina 5 van 6 ontvangst 29 december 2014; 1529039_1419864563704_Dwarsdoorsnede_woning situatie_tbv_rijnland_22-12- 2014, ontvangst 29 december 2014; 1529039_1419939943135_Bestaande_woning_tov_N.A.P., ontvangst 30 december 2014; 1529039_1419940034952_Dwarsdoorsnede_Woning tov_n.a.p., ontvangst 30 december 2014. B Wij verlenen de omgevingsvergunning voor de volgende activiteiten: 1 handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening. Onderdeel van dit besluit vormen: 1 Afwijken van het geldende bestemmingsplan (artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3). C Aan de beschikking de voorwaarde te verbinden dat er geen gebruik van de vergunning gemaakt mag worden voordat een beschikking met betrekking tot de tweede fase is verleend; D Het besluit waarbij de vergunning met betrekking tot de eerste fase is verleend, vervalt indien niet binnen twee jaar na het onherroepelijk worden ervan een aanvraag om een beschikking met betrekking tot de tweede fase is ingediend; E Conform het besluit Hogere Waarden moet de gevel aan de zijde van de Persant Snoepweg als dove gevel worden uitgevoerd Nadere informatie Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit ontwerpbesluit, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel, cluster bouwen, wonen en heffingen. Deze afdeling is op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur voor het publiek geopend. Telefonisch is de afdeling te bereiken onder het bovenstaande telefoonnummer. Uw contactpersoon is Roberto Dinarina. Wanneer u schriftelijk reageert, verzoeken wij u ons kenmerk te vermelden. Leiderdorp, [ddbeslbv] Namens burgemeester en wethouders, Esther Rijnders coördinator gemeentewinkel

Pagina 6 van 6 Wij leggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 10 september 2015 ter inzage. Een ieder kan binnen zes weken vanaf de eerste dag van ter inzage legging zienswijzen over de ontwerpbeschikking bij het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp, postbus 35, 2350 AA Leiderdorp. Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Na indiening van een beroepschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Burgemeester en Wethouders kunnen op grond van het gestelde in artikel 2.5 lid 5 van de Wet algemene de omgevingsvergunning intrekken waarbij positief is beslist op een aanvraag met betrekking tot de eerste fase indien niet uiterlijk twee jaar nadat de vergunning onherroepelijk is geworden een aanvraag is ingediend voor de vergunning met betrekking tot de tweede fase en met betrekking tot de eerste en tweede fase indien op de aanvraag met betrekking tot de andere fase negatief is beslist en niet uiterlijk twee jaar nadat de vergunning onherroepelijk is geworden een nieuwe aanvraag is ingediend.