BeoLab 10. Handleiding

Vergelijkbare documenten
BeoLab 10. Handleiding

BeoLab 7-6. Handleiding

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Bedieningshandleiding

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1

BeoLab 9. Bedieningshandleiding

DOWNLOADED FROM - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN. BeoLab 4 PC. Bedieningshandleiding NOT FOR USE AT OTHER WEBSITES THEN

BeoLab Handleiding

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN

BeoLab 7 1. Handleiding

BeoLab Handleiding

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 4. Bedieningshandleiding

BeoLab 11. Handleiding

BeoLab 3. Bedieningshandleiding

BeoVision 4. Handleiding

BeoVision 4. Handleiding

Bedieningshandleiding

BeoLink Passive. Opstel-aanwijzingen

BeoLink Wireless 1. Handleiding

BeoTime. Handleiding

BeoCenter 2. Bedieningshandleiding. Aansluiteenheid

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard

BeoLab 2. Bedieningshandleiding

ES-S7B. Buitensirene.

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing

Inhoud Inhoud... 1 Veiligheidsinstructies... 1

TAQ DUTCH / NEDERLANDS

50 meter wireless phone line. User Manual

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 5500-laserprinter

Handleiding. Standard LED (LED ST) Serie spiegels

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

DOWNLOADED FROM - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN

Gebruikersveiligheid. Veiligheid bij het gebruik van elektriciteit. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

ACR-500 AM/FM-wekkerradio

Model EF-2000W Handleiding

TAQ-10172MK3 DUTCH / NEDERLANDS

BeoLab 1. Gebruikershandleiding

FCC-verklaring. Veiligheidsvoorzorgen. Handleiding 02

USER MANUAL VOORZICHTIG RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKENNIET OPENEN THE SOUND AND LIGHT TIME MACHINE

TAQ-70262KBLUE/PINK DUTCH / NEDERLANDS

TAD-90032MK2 DUTCH / NEDERLANDS

TAQ-10192G DUTCH / NEDERLANDS

BeoLab Handleiding

DOWNLOADED FROM BeoLab SECOND LIFE BANG & OLUFSEN. Guide NOT FOR USE AT OTHER WEBSITES THEN

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Bedieningshandleiding

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar TCP320/00. Gebruiksaanwijzing

Montage handleiding: DQ Hercules Flex

ICR

TAQ-10352KBLUE/PINK. DUTCH / NEDERLANDS

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: * * * CaterChef 60

HP Photosmart Dock voor digitale camera's Nederlands. Verwijdering van afgedankte apparatuur door privé-gebruikers in de Europese Unie

DOWNLOADED FROM - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN. BeoSound 6. Handleiding NOT FOR USE AT OTHER WEBSITES THEN

Mi In-Ear Headphones Pro Gebruikershandleiding

U heeft zowel een AudioCast Zender als een AudioCast Ontvanger nodig om een compleet SoundCast AudioCast systeem te vormen!

TAD DUTCH / NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK

EM8670-R2 Draadloze buitensirene

DOWNLOADED FROM - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN BEOLAB 8000 NOT FOR USE AT OTHER WEBSITES THEN

LED-Buitenlamp TX-107

INSTALLATIEHANDLEIDING

FW 20 Cosy. O Voetenwarmer Gebruiksaanwijzing

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH Sony Computer Entertainment Europe

Byzoo Sous Vide Hippo

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

CS-1600 HANDLEIDING. CS-1600_manual_nl

TIQ DUTCH / NEDERLANDS

RELAY G30 Pilotenhandboek

ES-CAM2A IP-camera.

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer JW Oss. T: E:

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

CS-1800 HANDLEIDING. CS-1800_manual_nl

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS20CCSV

Inhoudstabel. Wat zit er in de doos... 3 Stroomvereisten... 4 Snelle setup... 5 Verlichtingsgids With Ring, you re Always home.

NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

SP-1700 HANDLEIDING. SP-1700_manual_nl


Elektrische muurbeugel

Gumax Terrasverwarmer

TAQ DUTCH / NEDERLANDS

BeoLab Handleiding

ES-CAM3A IP-buitencamera

AR280P Clockradio handleiding

Gebruikershandleiding. Inductie Lader

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIE- EN ONDERHOUDSINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

Gebruikershandleiding

1. Naam van het product LED UV Blacklight bar 50 cm. 2. Product code

* /1 * /1 * x40

Montagebeugel voor harde schijf Gebruiksaanwijzing

Transcriptie:

BeoLab 10 Handleiding

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN LET OP: Om het gevaar van elektrische schokken te vermijden, mag het deksel (of de achterzijde) niet worden verwijderd. Dit apparaat bevat geen onderdelen die door de gebruiker kunnen worden vervangen. Onderhoud mag uitsluitend worden uitgevoerd door vakkundig personeel. WAARSCHUWING: om het risico op brand of elektrische schokken te beperken, mag dit apparaat niet worden blootgesteld aan regen of vocht. Stel dit apparaat niet bloot aan druppelend of opspattend water en plaats geen objecten die gevuld zijn met water, zoals een vaas, op het apparaat. Om dit apparaat volledig los te koppelen van het lichtnet, trekt u de netstekker uit het stopcontact. Het losgekoppelde apparaat moet gemakkelijk te hanteren blijven. Het symbool van de bliksemschicht met pijlpunt in een gelijkzijdige driehoek is bedoeld om de gebruiker te waarschuwen voor een niet-geïsoleerd 'gevaarlijk voltage' in het apparaat dat sterk genoeg is om een risico op elektrische schokken te vormen voor mensen. Waarschuwingen! Zorg ervoor dat de luidspreker volgens de aanwijzingen in deze handleiding wordt opgesteld en aangesloten. Maak uitsluitend gebruik van door Bang & Olufsen goedgekeurde stands en muurbeugels om persoonlijk letsel te voorkomen! De luidspreker kan alleen volledig worden uitgezet door de stekker uit het stopcontact te halen. Probeer nooit de luidspreker open te maken. Laat dergelijke werkzaamheden over aan vakkundige servicemonteurs! De luidspreker is bestemd voor gebruik binnenshuis in een droge woonomgeving en bij temperaturen tussen de 10 en 40 ºC. Zet geen voorwerpen bovenop de luidspreker Til de luidspreker nooit op aan de akoestische lens. Langdurige blootstelling aan hard geluid kan uw gehoor beschadigen! Het uitroepteken in een gelijkzijdige driehoek is bedoeld om de gebruiker te waarschuwen voor de aanwezigheid van belangrijke bedienings- en onderhoudsinstructies in de handleiding van het product.

Dagelijks gebruik 3 Zodra u klaar bent met het installeren van de luidspreker zoals beschreven op de volgende pagina s, kunt u het hele systeem aansluiten op het lichtnet. Luidsprekerbescherming De luidspreker is uitgerust met een thermisch beschermingssysteem dat schade door oververhitting voorkomt. Als er een fout optreedt of als de luidsprekers oververhit raken, dan zet het systeem de luidspreker automatisch in stand-by. Het geluid herstellen: > Trek de netstekker van de luidspreker uit het stopcontact. > Geef het systeem de tijd zich opnieuw in te stellen of af te koelen (ca. 3-5 minuten). > Sluit de netstekker van de luidspreker weer aan op het stopcontact. Als dit probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met uw Bang & Olufsen-dealer. Reinigen van de luidspreker Reinig stoffige oppervlakken met een droge, zachte doek. Vetvlekken en hardnekkig vuil verwijdert u met een zachte en pluisvrije doek die u eerst in water met een beetje mild afwasmiddel dompelt en vervolgens goed uitwringt. Gebruik nooit een stofzuiger voor het reinigen van het blootgestelde membraan van de akoestische lens. Het voordoek kan echter gereinigd worden met een stofzuiger met een zacht borstelmondstuk en ingesteld op de laagste stand. Gebruik nooit alcohol of andere oplosmiddelen om onderdelen van de luidspreker te reinigen! In- en uitschakelen Als u uw Bang & Olufsen-systeem inschakelt, wordt meteen ook de luidspreker ingeschakeld. En als u het systeem weer uitschakelt, gaan ook de luidsprekers in stand-by.! Let op: Raak het blootgestelde luidsprekermembraan in de akoestische lens nooit aan!

4 De luidspreker instellen kabelverbindingen Het aansluitpaneel van de luidspreker bevindt zich op de achterkant. Sluit de kabels aan en stel de POSITION-schakelaar in voor u de luidspreker monteert op de muurbeugel. Voor meer informatie over aansluitingen op het Bang & Olufsen-systeem, verwijzen wij u naar de handleidingen meegeleverd met het product. Alvorens iets aan te sluiten, dient u uw Bang & Olufsen-systeem van de netstroom te halen! Kabelklem POWER LINKaansluiting POSITION-schakelaar POWER LINK-aansluiting: Gebruik deze aansluiting om de luidspreker aan te sluiten op een van de Power Link-aansluitingen op het Bang & Olufsen-systeem. Opmerking: Gebruik geen Power Link Mk 3 Power Link-kabel van het oudere type, aangezien deze ruis veroorzaakt en dus geen optimale geluidskwaliteit biedt! Het nieuwe type heeft een driehoekig symbool op de stekker. Kabelklem: Om veiligheidsredenen moet het netsnoer uit het stopcontact worden vastgemaakt aan de luidspreker. Dit kunt u doen door het snoer achter de kabelklem aan te brengen. Netsnoer: Het bijgeleverde netsnoer en de stekker zijn speciaal ontworpen voor het product. Indien u de stekker verandert of het netsnoer beschadigt, moet u bij uw Bang & Olufsen-verdeler een ander snoer kopen!

5 De POSITION-schakelaar Als een luidspreker in een hoek of dicht bij een muur is geplaatst, klinken de bassen doorgaans luider dan bij een luidspreker die meer in de vrije ruimte staat. Om dit effect te compenseren, dient u de POSITION-schakelaar in te stellen om ervoor te zorgen dat de lage tonen zich aanpassen aan de opstelling van de luidspreker. Welke schakelaarstand voor uw opstelling het beste is, hangt af van de afstand van de luidspreker tot de muren en de hoeken van de ruimte. Deze schakelaar heeft twee instellingen: W Wand Dit is de fabrieksinstelling. Gebruik deze instelling als de luidspreker zich op minder dan 50 cm van de achterwand bevindt, bijvoorbeeld wanneer de luidspreker is gemonteerd op de muurbeugel zoals uitgelegd in deze handleiding. F Vrijstaand Deze instelling is voor toekomstig gebruik. Wanneer de luidspreker zo is geplaatst dat de voorkant zich op meer dan 50 cm van de achterwand bevindt. F W De POSITION-schakelaar bevindt zich op het aansluitpaneel van de luidspreker. Acoustic Lens Technology onder licentie vervaardigd door Sausalito Audio Works.

6 De luidspreker installeren muurbeugel De muurbeugel moet zodanig aan de muur worden vastgemaakt dat de luidspreker zich centraal onder het televisiescherm bevindt. Wij raden u aan het televisiescherm zo te plaatsen dat de luidspreker zich ten minste 10 cm boven de vloer bevindt. 59 cm 23" 10 cm 4" Over schroeven, sluitringen en pluggen Gebruik schroeven, sluitringen en pluggen van het juiste type en met de juiste afmetingen, rekening houdende met de constructie van de muur en de staat waarin hij verkeert. Gebruik ten minste vier schroeven twee aan elke kant van de muurbeugel. Gebruik onder elke schroefkop een geschikte sluitring met een minimale dikte van 1,6 mm (0,07"). Elke schroef en sluitring moet een minimaal belastingsvermogen van 16 kg hebben. Extra opmerking over lichte scheidingswanden Als u de luidspreker aan een muur van gipsplaten wilt bevestigen, moet de muurbeugel aan een verticale balk worden vastgemaakt. De montage is getest op een gipsplaatoppervlak. Gebruik een ronde keilbout (Ø 6 mm 0,23"), die in de gipsplaat en minimum 25 mm (1") diep in een verticale balk wordt geschroefd. Gebruik daarnaast ook drie extra schroeven die speciaal voor gipswanden bedoeld zijn.

7 De muurbeugel bevestigen 1 Vouw de kartonnen vorm zoals weergegeven op de afbeelding en maak hem vast aan de muurbeugel. 2 Houd de muurbeugel tegen de muur, centraal onder het televisiescherm. Zorg ervoor dat de kartonnen vorm de schermrand raakt. 3 Duid op de muur aan waar u de gaten moet boren. 4 Boor de gaten in de muur en breng geschikte muurpluggen aan. 5 Maak de muurbeugel vast met behulp van schroeven en sluitringen van het juiste type en met de juiste afmeting. De gaten in de muurbeugel maken afregeling mogelijk. Controleer of de muurbeugel correct bevestigd is: vlak, centraal en op de juiste afstand van de schermrand. Draai vervolgens alle schroeven goed vast. 62 mm 2.44" Kartonnen vorm: De vorm wordt gebruikt als hulp om de muurbeugel op de juiste afstand te plaatsen van de onderrand van het televisiescherm.

>> De luidspreker installeren muurbeugel De luidspreker vastmaken Maak de kabels van het televisiescherm en de luidspreker vast tegen de muurbeugel alvorens u de luidspreker bevestigt. Gebruik de kleine meegeleverde kabelklemmen. Sluit de kabels aan op de luidspreker en hang de luidspreker op de muurbeugel door de drie pennen aan te brengen in de overeenkomstige gaten in de luidsprekerkast. Plaats de luidspreker op de juiste manier op de muurbeugel: de voorkant van de luidsprekerkast dient zich 13 mm 'achter' de voorkant van het televisiescherm te bevinden. Draai de schroeven aan het uiteinde van de drie pennen vast om de luidsprekerpositie op de muurbeugel te vergrendelen. 13 mm 0.51" 13 mm 0.51" Luidsprekerpositie: De muurbeugel maakt het mogelijk om de luidsprekerpositie aan te passen aan diverse schermformaten. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat u de luidspreker goed aan de muurbeugel vastmaakt!

Het luidsprekervoorpaneel vastmaken 1 Voer alle kleine pennetjes op de achterkant van het paneel in de overeenkomstige gaten in de luidsprekerkast in. 2 Controleer of alle pennetjes goed vastzitten in de gaten. Wanneer u klaar bent, moet het voorpaneel van de luidspreker op dezelfde lijn worden gebracht met de voorkant van het televisiescherm. Als dat niet zo is, verwijder dan het voorpaneel van de luidspreker opnieuw en breng de luidspreker naar voor of naar achter. Als u het voorpaneel wilt verwijderen, bijvoorbeeld om schoon te maken, maak dan de kleine pennetjes los uit de luidsprekerkast. Afdekplaten: Als uw luidspreker is opgesteld onder een 65"-scherm, maak dan twee afdekplaten vast aan de muurbeugel een aan elke kant van de beugel. 2

10 Afval van elektrische en elektronische apparaten (AEEA) Milieubescherming Elektrische en elektronische Uw Bang & Olufsen-dealer zal u apparaten, onderdelen en batterijen adviseren over de correcte manier gemarkeerd met dit symbool mogen van afdanken in uw land. niet als normaal huishoudelijk afval worden afgedankt. Alle elektrische en elektronische apparaten, onderdelen en batterijen moeten afzonderlijk worden verzameld en afgedankt. Als elektrische en elektronische apparaten en batterijen worden afgedankt door middel van verzamelsystemen zoals die in uw land beschikbaar zijn, dan beschermt u het milieu en de gezondheid, terwijl u ook bijdraagt aan het zorgvuldig en verstandig gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. Het verzamelen van elektrische en elektronische apparaten, batterijen en afval voorkomt potentiële vervuiling van de natuur met de gevaarlijke stoffen die aanwezig kunnen zijn in elektrische en elektronische producten en apparaten. Als een product te klein is om met het symbool te worden gemarkeerd, zal het worden opgenomen in de gebruikershandleiding, op het garantiebewijs of op de verpakking.

Uitsluitend voor de Canadese markt! Dit digitale apparaat van klasse B voldoet aan alle vereisten van de Canadese regelgeving op storing veroorzakende apparatuur. Dit product voldoet aan de bepalingen van Richtlijnen 1999/5/EC en 2006/95/EC. Technische gegevens, functies en het gebruik van deze functies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Uitsluitend voor de Amerikaanse markt! LET OP: Dit apparaat is getest en in overeenstemming bevonden met de beperkingen van een digitaal apparaat van Klasse B, conform Deel 15 van de FCC-voorschriften. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke storingen in een particuliere installatie. Dit apparaat produceert en gebruikt hoogfrequente energie en straalt deze mogelijk uit. Het apparaat kan, als het niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt, schadelijke storing veroorzaken aan radiocommunicatie. Er is echter geen garantie dat er bij bepaalde installaties geen storing zal optreden. Als dit apparaat schadelijke interferentie veroorzaakt bij radio- of televisieontvangst, wat kan worden vastgesteld door de apparatuur in en uit te schakelen, wordt aanbevolen om te proberen de storing te verhelpen door een of meer van de volgende maatregelen te nemen: De ontvangstantenne verplaatsen of anders richten. De afstand tussen het apparaat en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact in een andere stroomkring dan die waarop de ontvanger is aangesloten. De dealer of een ervaren radio- of tv-technicus raadplegen.

www.bang-olufsen.com 3509666 0906