Informatieblad

Vergelijkbare documenten
Informatieblad

Infoblad Groep 7. Algemene informatie

Informatieblad

Informatieblad Groep 3

Informatieblad Groep 1 en 2

Informatieblad Groep 3

Informatieblad Groep 2

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

CBS De Akker Protocol Continurooster

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Informatieboekje Groep 1 en 2

Meester S. Wijbrandischool

Kleutergids Inhoudsopgave


JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Protocol Continurooster

Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat MT Gorinchem

Protocol Continurooster

Informatieboekje van groep 5/6

Groepsgids Groep 7-8

SBO De Zwaaikom Jaarkalender

augustus 2015 Beste ouders,

Continurooster op de Zeppelin

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatieboekje groep 6 schooljaar

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Protocol continurooster

Beste ouders of verzorgers,

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag)

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist

Welkom op AZS Papilio!

Informatiebrief groep 1 en 2

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Praktisch allerlei

Informatieboekje Groep 5

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

Het Praatpaaltje. Start nieuw schooljaar jubileum jaar. Informatie kalender en rectificatie

Afsprakenlijst voor in de klassenmap

Informatieboe kje groep

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

Maandag gymspullen mee!

Informatie groep

Informatieboekje Groep 6

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

schooljaar no. 1 maandag 3 september

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Januari Welkom op de Van Harte School!

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Groepsgids. Groep 5/6

Stefanusschool Kinkelenburglaan TL TIEL T: E: directie@stefanusschool.nl

School De Driesprong school / infokalender

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat VM Zeist

Moet je doen! Eigen-wijs

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Informatieboekje Groep 5

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Mailadres Leerkrachten

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Beleidsplan en protocol andere schooltijden

Informatie. groep 4/5

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatie avonden Pauzesport Excursies Schooldag

Nieuwsbrief 22 augustus 2017

Beste Ouders / Verzorgers.

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

augustus 2016 Beste ouders,

Informatie. groep 5/6

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Informatie. groep 7/8

Christelijke basisschool. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat ET Hank

Informatieboekje Groep 6

Extra Editie 7a

Informatie boekje groep 1 en 2

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus

Welkom in. groep 3-4a

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Protocol Continurooster

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel:

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje kleutergroepen

Groepsgids. Groep 5/6

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Transcriptie:

Informatieblad 2017-2018 Groep XXX7 Met opmaak: Lettertype: 20 pt Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk altijd prettig om belangrijke informatie nog eens na te lezen, daarom dit informatieblad. Naast een algemeen gedeelte, dat voor alle groepen bestemd is, staan er ook groep specifieke zaken op dit blad. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de groepsleerkracht. Algemene informatie Bellen Vijf minuten voor aanvang van de lessen wordt er s morgens gebeld, om 08.25 uur. Dit is een teken dat de leerlingen naar de klaslokalen mogen gaan. Groep 3 t/m 8 gaat zelfstandig naar binnen. Voor groep 2 geldt dat de ouders/verzorgers tot de herfstvakantie nog mee naar binnen mogen. De kinderen van groep 1 mogen gedurende het hele jaar door ouders/verzorgers naar binnen gebracht worden. Om half negen starten we met de les en gaan we er vanuit dat alle kinderen binnen zijn. Binnenkomen Voor schooltijd mogen de kinderen alleen naar binnen als de juf of meester op het plein daar toestemming voor geeft. Dit geldt ook tijdens de pauze. Continurooster Veldzijde werkt met een continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen op maandag, dinsdag en donderdag (en groep 3 t/m 8 ook op vrijdag) tussen de middag op school eten. Het is de bedoeling dat u uw kind iets te eten en te drinken meegeeft voor de ochtendpauze (liefst fruit/boterham) en voor de middagpauze (liefst gezond). Snoep en koolzuurhoudende dranken zijn niet toegestaan. Het drinken voor het middageten mag s morgens door de kinderen in het krat van de groep gezet worden, deze gaat namelijk in de koelkast. Dit is met name bedoeld voor zuivelproducten. Brood voor het middageten blijft gewoon in de tas. Om 11.45 uur eten de kinderen bij leerkracht in de klas en van 12.00 tot 12.30 uur spelen ze buiten. De kinderen van groep 1 en 2 eten in het lokaal van de BSO.

In verband met hygiëne vragen we de groepen 3 t/m 8 om een theedoek mee te nemen. Deze wordt als placemat gebruikt. Zo blijft de tafel waar s middags weer aan gewerkt moet worden schoon. Fietsen De school is niet aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging van fietsen. Vraagt u uw kind om de fiets op slot te zetten, sleuteltjes kunnen bij de leerkracht bewaard worden. Het is toegestaan om op de fiets te komen wanneer : - kinderen die dag naar de bibliotheek gaan - er gym op het rooster staat voor die dag - kinderen na schooltijd onmiddellijk naar een arts, sportclub o.i.d. moeten. - kinderen niet in de onmiddellijke nabijheid van de school wonen. Op de speelplaats mag niet gefietst worden. De pleinwacht ziet s morgens toe op het stallen van de fietsen. Gezien de beperkte ruimte om fietsen te stallen vragen wij de kinderen om niet onnodig met de fiets te komen. Formulieren Aan het begin van het jaar heeft u een SOS-formulier ontvangen. Dit formulier is belangrijk in situaties waarbij we u snel willen bereiken, hierop kunt u alle belangrijke telefoonnummers vermelden. De SOS formulieren worden op een centrale plek op school bewaard. Gevonden voorwerpen In de personeelskamer staat een bak met gevonden voorwerpen. 3 keer per jaar, tijdens de gesprekken, worden alle gevonden voorwerpen uitgestald. Gevonden voorwerpen die dan niet opgehaald worden, worden weggegooid. Groene school Veldzijde is een groene school en dat betekent dat we werken volgens het principe van Herstelrecht. Aan de basis van dit handelen ligt het begrip respect waarbij we het onderscheid maken tussen Respect voor jezelf, voor anderen en voor je omgeving. Zo vinden we het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier met anderen omgaan, maar ook respect voor zichzelf hebben en bijvoorbeeld voor zichzelf op durven te komen. Daarnaast uit respect voor de omgeving zich in het zorgvuldig omgaan met je eigen spullen, maar ook die van de ander en die van de school. Gezamenlijke verantwoordelijkheid vinden we daarbij belangrijk. In de onderbouw begint dit met het aanleren van het verschil tussen rood en groen gedrag. Rood gedrag is gedrag dat narigheid oplevert, waar je de ander pijn mee doet en groen gedrag is gedrag waarbij iedereen zich prettig voelt. Bij ons krijgt iedereen de kans om rood gedrag te veranderen in groen gedrag (herstellen). Om de oudere kinderen daarbij te helpen zijn er kaartjes ontwikkeld, waarbij ingespeeld wordt op het herstellen.

Gymmen Groep 1 en 2 gymt in het speellokaal. Zij hebben alleen gymschoentjes nodig, die we op school bewaren. Groep 3 en 4 gymmen één keer per week in de Havezate en gaan daar lopend naar toe. Tot de kerstvakantie gymt groep 3 de ene week in de Havezate en de andere week op school. Vanaf groep 5 gymmen de groepen in de Fakkel/Havezate. Groep 5 fietst onder begeleiding van de leerkracht en een/twee ouder(s) naar de Fakkel/Havezate, groep 6, 7 en 8 fietsen zelfstandig. Uw kind dient vanaf groep 3 zelf gymkleding mee te nemen (t shirt korte broek en gymschoenen met lichte zolen i.v.m. strepen op de vloer). Huiswerk In principe wordt er op Veldzijde geen huiswerk meegegeven, tenzij het om ondersteunend materiaal of extra remediërend materiaal gaat. De leerkracht neemt hierover dan contact met u op. Kalender Op onze website wordt de kalender bijgehouden. We vermelden de belangrijke data van activiteiten, vrije dagen e.d. De praktijk wijst uit dat er gedurende het jaar nog een aantal data en activiteiten bij komen, deze vermelden wij op de website maar deze worden ook telkens in de nieuwsbrief vermeld. Leerlingvolgsysteem Ons leerlingvolgsysteem (het systeem waarbij we de resultaten van uw kind monitoren en evalueren) bestaat uit citotoetsen, methodetoetsen en zeker niet onbelangrijk: de observaties van de leerkracht. We gebruiken daarnaast ZIEN, een observatie instrument voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Voor meer informatie over ons leerlingvolgsysteem verwijzen wij u naar de schoolgids. Leerlingen met onderwijsondersteuningsbehoefte Op Veldzijde werken we met de 1-Zorgroute, een werkwijze die zich voornamelijk richt op het regelmatig observeren en evalueren van de resultaten van uw kind en het opstellen van groepshandelingsplannen waarin we beschrijven welke zorg uw kind krijgt. De leerkracht van uw kind bekijkt of uw kind genoeg heeft aan de normale instructie en de normale tijd om de stof te verwerken of dat uw kind wat extra aandacht nodig heeft of misschien wat meer uitgedaagd moet worden. Een aantal keren per jaar evalueert de leerkracht samen met de Intern Begeleider de geboden zorg en kijken ze samen of ze op de goede weg zijn. Als ouder wordt u op de hoogte gesteld wanneer we uw kind extra hulp gaan bieden. In november zijn er 10-minuten gesprekken, dit eerste gesprek zal voornamelijk in het teken staan van de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. De kinderen zijn niet aanwezig bij deze gesprekken. In februari en juli wordt u, samen met uw zoon/dochter, uitgenodigd voor een driehoeksgesprek. Sinds 2016-2017 voeren wij in groep 3 t/m 8 deze waardevolle gesprekken om het eigenaarschap bij kinderen te vergroten. We streven ernaar deze gespreken dit schooljaar ook met ouders en kinderen uit groep 1 en 2 te gaan voeren. Zodra

er meer bekend is zullen de ouders van deze groepen hierover uiteraard geïnformeerd worden. In groep 7 zijn de laatste driehoeksgesprekken, in juli, prognosegesprekken. Tijdens dit gesprek zullen de leerkrachten de verwachtingen m.b.t. het voortgezet onderwijs met u en uw kind bespreken. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om tussendoor een gesprek voor uw kind aan te vragen. U kunt daarvoor na schooltijd een afspraak met de leerkracht maken. In februari en juli krijgt uw kind het rapport mee waarop de resultaten overzichtelijk weergegeven zijn. Materialen Veldzijde verstrekt de door de kinderen te gebruiken materialen. Het is niet toegestaan om materiaal van thuis mee te nemen (pennen, potloden e.d.) tenzij dit geadviseerd wordt door een arts, logopedist, fysiotherapeut etc. Bij verlies of stukmaken door eigen toedoen krijgt uw kind tegen een kleine vergoeding nieuw materiaal. Mobiele telefoons zijn op school verboden, tenzij ouders hierover een afspraak hebben gemaakt met de leerkracht. De mobiele telefoon wordt dan overdag door de leerkracht bewaard en deze kan aan het einde van de dag door de leerling opgehaald worden. Verder raden we u aan om waardevolle spullen van uw kind thuis te laten. Website Op www.veldzijde.nl plaatsen wij foto s van alle gezamenlijke/schoolbrede activiteiten. Andere activiteiten, die alleen voor een groep gelden, kunt u volgen via Klasbord. U leest er meer over op de website. Daarnaast vindt u op de website allerlei informatie over de school, de kalender, de groepen, de OR, de MR etc. Groep specifieke zaken In groep 7 zullen de leerlingen de Cito entreetoets maken. Deze toets zal een prognose geven voor het niveau waarop uw kind zou kunnen starten in het middelbaar onderwijs, welke met u en uw kind wordt besproken tijdens de prognosegesprekken. De Cito entreetoets zal plaatst vinden in mei 2018, exacte datum volgt t.z.t. Doordat we de entreetoets afnemen is het niet nodig dat de kinderen de reguliere eind groep 7 van cito maken. Uw zoon/dochter krijgt dit jaar van ons een prognose voor het voortgezet onderwijs. Dit zullen we samen bespreken tijdens de laatste driehoeksgesprekken, het prognosegesprek. In groep 7 gymmen we op de dinsdagen van 12.45 uur - 13.30 uur en op de donderdagen van 10.35 uur - 11.15 uur. Wij gaan op de fiets, dus de kinderen dienen op die dagen hun fiets mee te nemen. Wanneer kinderen deodorant willen gebruiken is dit toegestaan, mits dit een roller is. Groep 7 (en groep 6) gaan ook dit jaar weer deelnemen aan het schoolschaatsen, hier is nog geen datum voor vastgesteld. Wanneer dit is hoor u t.z.t.

Eén keer in de vijf weken gaan de leerlingen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken voor op school. De leerkracht zal aangeven wanneer dit is en de leerlingen helpen herinneren die dag de fiets en een (extra) tas mee te nemen. In groep 7 starten de leerlingen met het vak Engels, we werken met de methode Groove.me, een online methode die lessen baseert op top 40 hits. De kinderen krijgen 1 les Engels in de week. Eén keer Per jaar zijn er 12 songs. Elke song bestaat uit 2 lessen (lesson A en lesson B). Na elke 3 songs (6 lessen) volgt een herhalingsles waarin de belangrijkste woorden, zinnen en in groep 7-8 ook grammatcia worden herhaald en geoefend. Deze herhalingslessen zijn nieuw en zitten vanaf schooljaar 2017-2018 in de methode. Per jaar zijn er 4 geïntegreerde kennis- en vaardigheidstoetsen. De toets kan worden afgenomen na 3 songs en de herhalingsles (7 lessen in totaal). De toetsen bevragen woorden, zinnen en grammatica. De kinderen hebben dit jaar een theoretisch verkeersexamen, dit is op donderdag 5 april. Op school bereiden wij de kinderen voor op dit examen. Dit jaar hebben we in de groep de complimentenjoker geïntroduceerd. - Iedere dag krijgt één kind de complimenten joker in z n la. Dat kind geeft de hele dag aan iedereen complimenten. Andere kinderen proberen op te letten wie de complimenten joker zou kunnen hebben, want... aan het eind van de dag raden we wie de Joker in z'n la had. Onze klasseouder is ; Mevr. Ellis Eggert, 06-13777414.