Ontwerp Beschikking Omgevingsvergunning

Vergelijkbare documenten
Beschikking Omgevingsvergunning

Ontwerp Beschikking Omgevingsvergunning

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning UV/

- het (ver)bouwen van een bouwwerk. - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met bestemmingsplan.

Aan deze vergunning verbinden wij de in deze beschikking genoemde gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

"Omgevingsvergunning 2013, herbouw woning met bijgebouw Dorpstraat 3"

Postbus AA Enschede. Hengelosestraat 51

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Beschikking Omgevingsvergunning

* *

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

MAASDRIEL. OMGEVINGSVERGUNNING Gemeente Maasdriel

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

* *

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING TWEEDE FASE

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. code: DIS_ doc

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

* *

Provincie Zuid-Holland t.a.v. P. van der Holst Postbus LP 'S-GRAVENHAGE. Geachte mevrouw van der Holst,

Naam Type Ons kenmerk

omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer:

OMGEVINGSVERGUNNING. Oosterhorn 4, 9936 HD, Farmsum. Olo-nummer: kenmerk ODG Z

Ontwerpbeschikking. Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. T.a.v de heer M. Spee Postbus AA HEERENVEEN. Ontwerp besluit omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning ONTWERP

* *

Omgevingsvergunning UV 25091

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

* * * *

Ontwerp Beschikking Omgevingsvergunning

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Onderwerp Datum

ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. datum: 11 mei 2017 Provincie Gelderland Zaaknummer: 2017WB0071

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

* *

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143

Prorail BV Mevrouw J.A.E. Ross Postbus GA Utrecht. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte mevrouw Ross,

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

* *

Omgevingsvergunning. Overwegingen De overwegingen om deze omgevingsvergunning te verlenen zijn genoemd in bijlage "Overwegingen en voorschriften".

* *

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Piershil: 9 april WABO Verzenddatum:

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

* *

Ontwerp omgevingsvergunning

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Artikel 2.1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: D16/013470

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING

(ontwerp)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

OMGEVINGSVERGUNNING. Friesland Campina Nederland Holding ay.

Omgevingsvergunning. Onderdeel van de beschikking vormt de ruimtelijk onderbouwing Project Veeneiken.

* *

Ontwerp Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Transcriptie:

Ontwerp Beschikking Omgevingsvergunning Betrokken Externe Contacten: Aanvrager: HBC Planontwikkeling Gemachtigde: F5 Projectengroep B.V. Betreft locatie: Decos kenmerk:

Blad 2 van 8 Burgemeester en Wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 supermarkten, een zelfstandige winkel en een kantoorruimte en een viertal uitritten, aan de Panoven/Parallelweg te IJsselstein, OLO 1108589. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z-2013-03603. De volgende activiteiten horen bij de te verlenen omgevingsvergunning: Bouw Inrit/Uitweg Besluit Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning te verlenen. het bouwen van 2 supermarkten, een zelfstandige winkel en een kantoorruimte en het aanleggen van een viertal uitritten; het gebruik van de gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af wijken van het bestemmingsplan, De omgevingsvergunning wordt verleend voor 2 supermarkten, een zelfstandige winkel en een kantoorruimte en het aanleggen van een viertal uitritten Registratie Omgevingsloket De aanvraag is aangeleverd en geregistreerd in het Omgevings-Loket-Online (OLO) bekend bij ons onder nummer: 1108589 Gewaarmerkte Stukken De volgende documenten zijn als gewaarmerkte stukken bij de Omgevingsdienst bekend: - Aanvraagformulier; - Plattegronden, d.d. 23-01-2014; - Gevels en doorsneden, d.d. 23-01-2014; - Situatietekening met uitritten en parkeren, d.d. 16-12-2013; - Berekening water indringing tegelwerk, d.d. 16-12-2013; - Ruimtestaat, d.d. 16-01-2013; - Principe staalconstructies, d.d.14-11-2013; - Principedetails, d.d. 19-012-2013; - Bodemonderzoek, april 2009; - Euro brandklassen, d.d. 16-12-2013; - Brandcompartimentering, d.d. 12-04-2013; - Energieprestatie berekening, 16-12-2013; - Invertariserend veldonderzoek in de vorm van proefsleuven; - Checklist veiligheid onderhoud op en aan gebouwen; - Bouwveiligheidsplan, 16-12-2013. Omgevingsvergunning procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in 3. 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht waarbij deze aanvraag de uitgebreide procedure betrof. De aanvraag voor het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1.1.a Wabo) is getoetst aan artikel 2.10 (beoordelingscriteria voor het bouwen van een bouwwerk) van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Blad 3 van 8 De aanvraag voor het bouwen/ gebruiken van de gronden in afwijking van het bestemmingsplan (artikel 2.1.1.c Wabo) wordt getoetst aan artikel 2.12 (beoordelingscriteria voor gebruik van gronden en bouwwerken samen met bestemmingsplan/ beheersverordening etc.) van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Nog aan te leveren gegevens Uiterlijk 3 weken voor aanvang van de betreffende werkzaamheden moeten de volgende bescheiden bij het team bouwen van de Omgevingsdienst regio Utrecht worden ingediend: Bouwconstructie: tekeningen en berekeningen van de beton-, staal- en/of houtconstructies, geheel overeenkomstig de laatst uitgegeven NEN-norm(en) die volgens het Bouwbesluit dienen te worden gehanteerd. Bouwveiligheidsplan: de gegevens als bedoeld in ariktel 2.4, onder a, van de MOR en een bereikbaarheid plan. Bluswatervoorziening en bereikbaarheid: Een tekening van het bij het bouwwerk behorende terrein met daarop aangegeven de voorzieningen voor de bereikbaarheid en de plaats van de bluswatervoorzieningen en de opstelplaatsen van de brandweervoertuigen. Verbod tot bouwen op verontreinigde bodem: Een onderzoeksrapport betreffende verontreiniging van de bodem, gebaseerd op onderzoek dat is uitgevoerd door een persoon of een instelling die daartoe is erkend op grond van het Besluit bodemkwaliteit. - Met de bouw kan worden gestart niet eerder dan nadat een nader bodemonderzoek naar de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen in bovenste 30 cm van de bodem door de Omgevingsdienst regio Utrecht in orde is bevonden. Bodemverontreinigingsituatie Door het gebruik als boomgaard is in het verleden de bodem verontreinigd geraakt met bestrijdingsmiddelen. Er zijn matig verhoogde gehalten voor DDE gevonden. Licht verhoogde gehalten zijn aangetroffen voor enkele zware metalen, PAK, DDT en DDD. Het grondwater is maximaal licht verontreinigd. De gevonden gehalten aan DDE liggen in een aantal gevallen tegen de interventiewaarde aan. Omdat bemonstering heeft plaatsgevonden in de bovenste ½ meter en niet in de bovenste 30 centimeter is niet uit te sluiten dat in de bovenste 30 cm de interventiewaarde wordt overschreden. Dit maakt nader bodemonderzoek noodzakelijk. Voor het nader bodemonderzoek is het van belang de onderzoeksstrategie heterogeen verdacht te volgen Grondverzet De Grond die vrijkomt van de locatie kan alleen elders worden toegepast op basis van een partijkeuring of worden aangeboden aan een erkend verwerker. Vrijkomende grond kan niet worden hergebruikt op basis van de bodemkwaliteitskaart omdat de aangetroffen gehalten aan bestrijdingsmiddelen boven de lokale achtergrondwaarden liggen. Ook in eerder (1999) uitgevoerd onderzoek is dit vastgesteld. Daarnaast voldoet het onderzoek ook niet aan de voorwaarden voor hergebruik op basis van de bodemkwaliteitskaart, omdat de mengmonsters zijn samengesteld uit de bovenste ½ meter en niet zoals voorgeschreven uit de bovenste 30 cm. Uit het onderzoek blijkt verder dat ook dieper dan een ½ meter niet wordt voldaan aan de lokale achtergrondwaarden, waardoor hergebruik op basis van de bodemkwaliteitskaart in de regio Zuidwest-Utrecht niet mogelijk is.

Blad 4 van 8 De locatie is op de bodemkwaliteitskaart als toepassingslocatie ingedeeld onder 'landbouw en natuur'. Grond die van elders wordt aangevoerd moet daarom aan deze bodem functieklasse voldoen. Brandveiligheid: Op grond van de berekende vuurlast en vuurbelasting is een analyse uitgevoerd waarmee aangetoond dat het ontwerp met een brandcompartiment van ca. 1.970 m2 en een van ca. 1.200 m2, voldoende mate van brandwerendheid bezit ten aanzien van de beperking van branduitbreiding overeenkomstig artikel 2.83 van het Bouwbesluit 2012. De voorgerekende vuurlastberekening wordt als gelijkwaardigheidoplossing geaccepteerd. Opmerking: Houdt u er rekening mee dat het doorgaans drie weken duurt om de gegevens te controleren. Wij kunnen om aanvullende gegevens vragen. In dat geval geldt een termijn van drie weken na ontvangst van die aanvullende gegevens. Ontvankelijkheid Artikel 2.8 van de Wabo biedt de grondslag voor een geharmoniseerde regeling van de indieningsvereisten. Dit betreft de gegevens en bescheiden die bij een aanvraag om een omgevingsvergunning moeten worden gesteld om tot een ontvankelijke aanvraag te komen. De regeling is uitgewerkt in paragraaf 4.2 van het Bor, met een nadere uitwerking in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van de Mor getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. Besluittermijn verlengd Op grond van artikel 3.9 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben wij het recht om de beslistermijn met maximaal 42 dagen te verlengen. Hiervan hebben wij geen gebruik gemaakt bij de beoordeling van uw aanvraag. Inwerkingtreding besluit De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. In het laatstgenoemde geval kan de vergunninghouder de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken de opschorting op te heffen. Overwegingen Aan het besluit liggen de volgende inhoudelijke overwegingen ten grondslag: Het bouwen van een bouwwerk Het bouwplan is planologisch getoetst Het bouwplan is getoetst aan het Bouwbesluit Het bouwplan is getoetst aan de Bouwverordening van de gemeente IJsselstein Het bouwplan is voorgelegd aan de commissie Welstand en Monumenten Midden Nederland en is getoetst aan het welstandsbeleid van de gemeente IJsselstein

Blad 5 van 8 Bestemmingsplan Het bouwplan wordt gerealiseerd op gronden die liggen binnen het plangebied van de geldende bestemmingsplan Panoven c.a. met als geldende bestemming agrarisch productiegebied en verkeersdoeleinden A. Het beoogde bouwplan valt niet binnen de mogelijkheden van dit bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd af te wijken van het bestemmingsplan met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor zover dit betrekking heeft op een activiteit die niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Voor de toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) is de volgende afweging gemaakt: Juridisch kader Afwijking bestemmingsplan Het is mogelijk met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder a, sub 3 e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de bepalingen van het bestemmingsplan indien de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en de motivering van het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing bevat. Gecoördineerde voorbereiding In artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat de gemeenteraad categorieën gevallen kan aanwijzen waarbij de voorbereiding en bekendmaking van besluiten gecoördineerd kunnen worden voorbereid. De gemeenteraad heeft daartoe de coördinatieverordening gemeente IJsselstein 2011 vastgesteld. Deze verordening is op 1 maart 2011 van kracht geworden. Het is mogelijk op basis van artikel 3.30 lid 1 Wro en de coördinatieverordening IJsselstein 2011 de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan Panoven-Hogedijk, IJsselstein gecoördineerd voor te bereiden. Ruimtelijke onderbouwing De toelichting van het ontwerpbestemmingsplan Panoven-Hogedijk IJsselstein, IJsselstein bevat de ruimtelijke onderbouwing van het bouwplan. Het bouwplan is in overeenstemming met dit ontwerpbestemmingsplan. Toets Bouwbesluit De ingediende bescheiden hebben het aannemelijk gemaakt, dat het project met inachtneming van de hierna te noemen voorschriften voldoet aan het Bouwbesluit 2012. Toets Bouwverordening De ingediende bescheiden hebben het aannemelijk gemaakt dat het project met in achtneming van de hierna te noemen voorschriften voldoet aan de Bouwverordening van de gemeente IJsselstein. Toets welstandsbeleid De ingediende bescheiden zijn op 14 januari 2014 voorgelegd aan de commissie Welstand Monumenten Midden Nederland en getoetst aan de gemeentelijke welstandsnota. De commissie heeft positief geoordeeld, overeenkomstig beoordelingen in het vooroverleg. De aanvraag voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Voorschriften Aan de omgevingsvergunning zijn indien van toepassing de volgende voorschriften verbonden:

Blad 6 van 8 Specifieke voorschriften Nadere informatie m.b.t. draairichting van deuren in vluchtroutes; De toe te passen gevel- en bekledingsmaterialen dienen vooraf te worden bemonsterd en worden voorgelegd aan de commissie Welstand Monumenten Midden Nederland; Het bouwpeil is vastgesteld op 2,15 m + NAP, hiervan mag niet worden afgeweken; Bodemingrepen dieper dan 0,50 m beneden het huidige maaiveld zijn niet toegestaan, om de aanwezige archeologische sporen in-situ te bewaren; Het palenplan dient voorafgaand aan de toetsing m.b.t. constructieve veiligheid worden voorgelegd aan de omgevingsdienst teneinde heistramienen en paaldichtheid te toetsen aan de archeologische verwachting; Algemene voorschriften De omgevingsvergunning met alle daarbij behorende bijlagen moet ten allen tijde op de projectlocatie aanwezig zijn; Eventuele nadere aanwijzingen van een door de Omgevingsdienst aangewezen toezichthouder moet worden opgevolgd; Het is verboden een activiteit te verrichten in afwijking van deze vergunning; Het is verboden het trottoir, de openbare weg, de groenstroken en andere gemeentelijke terreinen te gebruiken of te doen gebruiken voor het verrichten van werkzaamheden, het opslaan van bouwmaterialen en het plaatsen van bouwketen en opslagcontainers of -keten (Algemene plaatselijke verordening); Directe of indirecte schade aan openbare eigendommen, roerend of onroerend goed in beheer en/of eigendom van de gemeente IJsselstein ten gevolge van de verrichtte (bouw)activiteiten, moet door en op kosten van de vergunninghouder worden hersteld. Herstel moet, overeenkomstig de (technische) vereisten, binnen 2 weken na het ontstaan van de schade worden hersteld. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente IJsselstein, telefoon 14-030; Indien de vergunninghouder de schade niet binnen de gestelde termijn en conform de vereisten herstelt, zal de gemeente IJsselstein de schade (laten) herstellen. De totale kosten van dit herstel worden op de vergunninghouder verhaald. Het bouwen van een bouwwerk Omgevingsvergunning te verlenen behoudens rechten van derden overeenkomstig de bij dit besluit behorende en gewaarmerkte stukken, onder de voorwaarde dat: het bouwen geschiedt overeenkomstig de bepalingen van de Bouwverordening en het Bouwbesluit; indien er werkzaamheden plaatsvinden waarbij grond vrijkomt, kan de grond niet zonder meer worden afgevoerd of elders worden toegepast. De regels van het Besluit Bodemkwaliteit zijn hierop van toepassing. Het team bouwen van de Omgevingsdienst regio Utrecht moet in kennis worden gesteld van: verandering van het adres van degene onder wiens leiding het werk wordt uitgevoerd; de aanvang van de werkzaamheden, ook ontgravingwerkzaamheden (twee dagen voor aanvang); de aanvang van de grondverbeteringwerkzaamheden (twee dagen voor aanvang); de aanvang van het storten van beton (één dag voor aanvang); de voltooiing van de grondleidingen en afvoeren van de riolering (voordat de sleuven zijn gedicht).

Blad 7 van 8 Aanleveren van aanvullende informatie: Minimaal 3 weken voor de start van de bouwwerkzaamheden moeten de volgende gegevens ter goedkeuring bij de Omgevingsdienst worden ingediend: sondering en funderingsberekening (digitaal of in drievoud); berekeningen en tekeningen van alle toe te passen beton-, staal- en houtconstructies (digitaal of in drievoud); Een bouwveiligheidsplan als bedoeld in ariktel 2.4, onder a, van de MOR (digitaal of in drievoud); Bouw- en sloopafval moet worden afgevoerd naar een erkende inzamelaar van bedrijfsafvalstoffen. Op geen enkele wijze mag het bouw- en sloopafval in het milieu (bodem en/of oppervlaktewater) terechtkomen; Voor het aansluiten op het gemeenteriool heeft u een vergunning nodig. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht overeenkomstig de Verordening rioolaansluiting; Hergebruik van lichtverontreinigde grond op de bouwlocatie is zonder restrictie toegestaan. Bij afvoer van vrijkomende lichtverontreinigde grond moet de kwaliteit van de grond vooraf en overeenkomstig het Besluit bodemkwaliteit worden vastgesteld. De categorie waarin de grond wordt ingedeeld bepaalt de hergebruikmogelijkheden van de grond en de daarbij behorende procedure. Hergebruik van de grond moet worden gemeld; Voorwaarden in kader van de archeologie: Indien bij graafwerkzaamheden zaken worden aangetroffen, waarvan de vinder weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat het gaat om archeologische waarden of sporen, dan is hij volgens de Monumentenwet 1988 verplicht dit direct te melden (artikel 53). De melding dient te gebeuren bij de gemeente IJsselstein (14-030). Het opzettelijk achterwege laten van een melding, wordt op grond van de Monumentenwet 1988 beschouwd als een misdrijf. Bouwactiviteiten start/gereedmelding Indien door de Omgevingsdienst regio Utrecht aan u een vergunning is verstrekt voor bouwactiviteiten, dient u aan de Omgevingsdienst te melden wanneer de activiteiten gaat plaatsvinden en wanneer deze geëindigd zijn. Start met bouwwerkzaamheden U dient uiterlijk twee werkdagen voor de start van de werkzaamheden te melden dat u wenst te starten. Naar aanleiding van uw melding controleert de inspecteur van de Omgevingsdienst, afhankelijk van de aard van het bouwwerk, eenmaal of vaker de gang van zaken. De gevraagde aanvullende gegevens genoemd onder 'de voorschriften' van dit besluit, uiterlijk drie weken voor aanvang van de bouw, schriftelijk te sturen aan de Omgevingsdienst, t.a.v. team bouwen. Pas wanneer de Omgevingsdienst schriftelijk akkoord heeft gegeven op de constructietekeningen en -berekeningen, kunt u beginnen met de bouwwerkzaamheden. Gereed met de bouwwerkzaamheden Heeft u de werkzaamheden afgerond, dan dient u direct na het gereedkomen het gereed zijn te melden. Hoe kan ik de melding doorgeven? U kunt uw melding doorgeven via www.ijsselstein.nl. Kies Digitaal Loket en ga naar Bouw- of sloopactiviteiten start/gereedmelding. Daarbij kunt u op twee manieren uw melding doorgeven, namelijk: U kunt met uw DigiD-inlogcode het formulier digitaal invullen en verzenden.

Blad 8 van 8 U kunt het formulier digitaal invullen, uitprinten, ondertekenen en per post verzenden naar de Omgevingsdienst regio Utrecht, t.a.v. team bouwen. Hoogachtend, namens burgemeester en wethouders van gemeente IJsselstein, M.C.F. Gravelotte interim-directeur