ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen)

Het nieuwe pupillenvoetbal: Plezier en ontwikkeling voorop

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

Van pupil E naar D...

1.29 Richtlijnen 7 tegen Pupillen

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateurvoetbal

MP Superhelden toernooi. 17 oktober Pagina 1

KNVB Pilot Datum: Locatie: V.V. De Blokkers Categorie: JO7, JO8, JO9, JO10, JO11 & JO12

Schoolvoetbaltoernooi

Spelregels. JO10-JO11 JO12(7-7) tm JO13(7-7) (voetbaltechnisch beleid/structuur)

Van de E naar de D!! Wat nu??

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2015/ 16

Veranderingen bij overgang van E naar D

Pupillencursus Scheidsrechter zijn, is dat leuk?

BVV Barendrecht. Scheidsrechter. F en E pupillen

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

DTS Meisjes Jeugdtoernooi 2018

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Kwalificatietoernooi. Internationale BVO toernooien. Zondag 24 maart 2019 FC VVC, Nieuw-Vennep Onder 7, Onder 8, Onder 9 en Onder 10

SPELREGELS VELDVOETBAL 2016/2017 UITDAGING EN TALENT

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018

Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het!

Van pupil E naar D wat moet ik daarmee? Voorwoord

Inhoudsopgave. Algemene regels

SSS 18 Jeugdopleiding F PUPILLEN. Richtlijnen 7 tegen 7 (zonder Fair Play)

Van E pupil naar D pupil

KNVB 35+/45+ Voetbal s.v. Veensche Boys

D-pupillen Training 1

vv VAKO, sportpark Vries Sportlaan 2a, 9481 JA VRIES, tel: Toernooileider: J. Hof, tel:

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.

vv Harkstede, sportpark Harkstede-Scharmer, Hamweg 49B, 9617 AR Harkstede, tel: Toernooileider: A.H. Evenhuis, tel:

Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben.

Continental 7x7 35/45+ voetbal

Voetbalvereniging De Merino s

ASSISTENT SCHEIDSRECHTER

Handleiding voor leiders van F en E (JO9 en JO11)

SV Sluis Toernooi Reglement 2019 za-8 juni:

41 e. Zaterdag 9 juni. Allard van Bruggen Toernooi. JO7 t /m JO 13 pupillen VAN 9.00 UUR TOT UUR

Veendam 1894, sportpark de Langeleegte, Langeleegte 16, 9641 GN Veendam, tel: Toernooileider: Danielle Feiken, tel:

De assistentscheidsrechter

KNVB Straatvoetbal 2016

Gooische Meisjes Toernooi

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

KNVB REGIOFINALE 2017

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2018/2019 begint op zaterdag 22 december en eindigt op zaterdag 12 januari.

Voetbaltoernooi

KNVB.NL/STRAATVOETBAL

Informatie over de functie van assistent scheidsrechter.

VV Moordrecht Handleiding grensrechters 1

Programma van het toernooi voor meisjes groep 7/8 en 5/6 op Woensdag 10 april 2019.

Lesbrief voetbal. De geschiedenis

SCHOOLVOETBALTOERNOOI

SPELREGELS IN HET KORT

A. Hij geeft beide spelers een waarschuwing door het tonen van de gele kaart zodra dit mogelijk is, zonder het spel hiervoor te onderbreken.

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

Van E-pupil naar D-pupil. Wat gaat er allemaal veranderen?

SPELREGELS 2019/ 20 SPELREGELWIJZIGINGEN. Datum : 1 juni 2019

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

KNVB Straatvoetbal 2015

WALKING FOOTBALL SPELREGELS

Het 2e OSM 75 E-top toernooi

OldStars walking football spelregels

VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters. VV Nieuwerkerk Handleiding grensrechters

Schoolvoetbal Toernooi groep 7 & 8 22 & 29 maart 2017

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Transcriptie:

Spelsysteem 4V4 bij 07( Mini-PUP) Spelsysteem ( 2v2 ) Twee veldjes op een half veld. Afmeting 40/30 meter lang en 30/20 breed. 3 bij 1 meter doelen. Van elke positie op het veld mag gescoord worden. Geen keeper. Het spel begint of wordt hervat, na een doelpunt, in het midden van het veld. De tegenpartij moet hierbij een afstand van 5 meter in acht nemen. Speeltijd 3 x 12 minuten. Bal maat 5 gewicht tot 320 gram. Mag gewoon worden doorgewisseld. Als de bal over de zijlijn gaat dan wordt er ingedribbeld vanaf de zijlijn. Strafschop met hoge uitzondering 8 meter van het doel, geen keeper op doel. Achterballen mogen door een speler in het veld worden gebracht door middel van een pass of door middel van een dribbel. Hoekschoppen worden normaal genomen. Geen buitenspel.

Spelsysteem 7v7 bij 08-011( F en E-PUP) Spelsysteem (1-3-3) KNVB regel 7v7 op een half veld, doelen van 5 bij 2 meter. Speeltijd: 2 x 20 minuten 08-09 Speeltijd: 2 x 25 minuten 010-011. Bal maat 5 gewicht tot 320 gram. Mag gewoon worden doorgewisseld. Strafschop op 8 meter afstand van het doel. Hoekschoppen worden genomen als corners, in de hoek van het veld. Inworp wordt normale wijze genomen. Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen. Terugspeelbal keeper mag in de handen worden genomen. Geen buitenspel.

Spelsysteem 8V8 bij 08-011( F en E-PUP) Spelsysteem (1-3-1-3) iom tegenpartij. 8v8 op een half veld, doelen van 5 bij 2 meter. Speeltijd: 2 x 20 minuten 08-09 Speeltijd: 2 x 25 minuten 010-011. Bal maat 5 gewicht tot 320 gram. Mag gewoon worden doorgewisseld. Strafschop op 8 meter afstand van het doel. Hoekschoppen worden genomen als corners, in de hoek van het veld. Inworp wordt normale wijze genomen. Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen. Terugspeelbal keeper mag in de handen worden genomen. Geen buitenspel.

Spelsysteem 9v9 bij 011( E-TOP) Spelsysteem (1-3-2-3) 9v9 voor E Top op ¾ kwart veld, doelen van 6 bij 2 meter. Zie voorbeeld organisatie. Speeltijd: 2 x 30 minuten team 011-1. Bal maat 5 gewicht tot 320-370 gram. Mag gewoon worden doorgewisseld. Strafschop op 9 meter afstand van het doel 6 meter breed. Hoekschoppen worden genomen op 20 meter van het midden van het doel. ( punt 16 meter). Achterbal op 10 meter van de goal nemen (rand strafschopgebied). Een overtreding wordt altijd bestraft met een directe vrije schop. Tegenstander op 5 meter afstand. Inworp wordt normale wijze genomen. Het spel begint of wordt hervat, na een doelpunt in het midden van het veld. De terugspeelbal niet in de handen nemen door de keeper. Geen buitenspel.

Spelsysteem 11V11 ( 012- tot Senioren) visie WSV1930 Spelsysteem (1-4-3-3) visie wsv1930 11v11 op een heel veld, doel 7.32 bij 2.44. Speeltijd: per afdeling verschillend 30-35-40 of 45 minuten Bal maat 5 gewicht 320-tot 450gram (senioren) Wisselbeleid is verschillend, i.v.m. competitie indeling of je A / B categorie speelt. Strafschop op penaltystip, 11 meter. Hoekschoppen worden genomen bij de hoekvlag, uitgezonderd de 012 en 013. Achterbal op 5 meterlijn, uitgezonderd 012 en 013. Inworp wordt op een normale wijze genomen. Een overtreding kan op verschillende manieren bestraft worden, ook met geel of rode kaart. Het spel begint of wordt hervat, na een doelpunt in het midden van het veld. De terugspeelbal niet in de handen nemen door de keeper. Er wordt gespeeld met buitenspel.

Spelsysteem 6v6 Twin games( KNVB het nieuwe voetbal) Spelsysteem (1-2-1-2) 6v6 op een kwart veld, doel 5 bij 2 meter, na 2 x 12 minuten wordt er gewisseld. Veld twin-games: 42 x 30 meter, geen buitenspel, corners normale manier vanuit de hoek. Indribbelen, niet ingooien (er mag niet direct gescoord worden na de indribbel vanaf de zijkant). Keepers mogen een terugspeelbal niet in de handen pakken. Zo leren ze van jongs af aan mee te voetballen. Bij een doelpunt niet in het midden uit, maar de keeper hervat het spel Geen actieve scheidsrechter, spelers het vooral zelf op laten lossen - Coaches coachen in principe niet, maar zorgen alleen voor de wissels. Doorwisselen en doordraaien van positie zoals bij volleybal: een cruciaal onderdeel En de uitslagen van beide partijtjes worden bij elkaar opgeteld.

Spelsysteem 6v6 ( KNVB het nieuwe voetbal) 08-09-010 Seizoen 2017/ 18 Vanaf het seizoen 2017/ 18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Concreet betekent dit: Teams van Onder 8 en onder 9 spelen 6 tegen 6 in plaats van 7 tegen 7 Het veld is een kwart van een heel voetbalveld in plaats van een helft De grootte van het doel blijft een pupillengoal Er is een keeper Speelduur 2x 20 minuten Scheidsrechter: spelbegeleider Strafschop: 7 meter (wordt alleen gegeven bij duidelijke scoringskans)

Seizoen 2018/ 19 Vanaf het seizoen 2018/ 19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. Deze wedstrijdvormen zijn: Onder 10: Gelijk aan onder 8 en onder 9, speelduur 2x 25 minuten Onder 11 en 12: Spelsysteem 8v8 ( KNVB het nieuwe voetbal) 011-012 Half veld (onder 12 is nu heel veld) Grootte van het doel: pupillengoal Er is een keeper Speelduur 2x 30 minuten Scheidsrechter: pupillenscheidsrechter Strafschop: 9 meter (wordt alleen gegeven bij duidelijke scoringskans) We moeten het samen doen!