Waar leven is, zijn ook Enzymen



Vergelijkbare documenten
KANKER EN KANKERONDERZOEK

Genetische testen en gezondheid

Wat is biotechnologie?

Voorwoord. 30 vragen. en antwoorden. over bodemvruchtbaarheid

Zijn ERP Systemen log?

Een muis is absoluut geen klein soort rat

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

3 Perspectieven uit het veld: de biomedische uitdaging

Over kankeronderzoek, gendiagnostiek, erfelijkheidstesten en doelgerichte therapieën. Genen, fout DNA en kanker

Bestaat er een kwaliteitsmaat voor voedsel?

Systemische Benadering wat is dat eigenlijk?

Wat iedereen moet weten over zijn lever

O. Recente ontdekkingen laten echter zien dat de reductie tot H 2

Immunotherapie en monoklonale antilichamen

Permacultuur. Ontwerpen met de natuur

Gescheiden als partner, verbonden als ouder

DE ZONNEBLOEM OOK VOOR JARIGEN

STEMPEL DE WEG VAN GEN NAAR EIWIT

Thuiscomposteren in de kringlooptuin Alles wat u moet weten over thuiscomposteren

Dus, wat is gen-silencing? Hoe werkt het? Wat is het nut voor Huntington patiënten?

Spreekbeurt of Werkstuk over dolfijnen

Lekker in je vel. Lekker in je loopbaan Loopbaancoaching. Lekker in de markt Inzetbaar zijn en blijven

Waarom staat er schuim op bier?

Samenvatting van: Effectiviteit MatriXcoachen bij rijangst

Het testament van een meubelhandelaar

Leef je Passie! Voor iedereen die zijn Passies wil ontdekken en leven. Dit handboek gidst je in het leven vanuit Hart en Ziel. Martijn Raaijmakers

Hoe komen we aan schoon en gezond drinkwater?

Natuurlijke Afbraak: Het is niet niks!

Transcriptie:

Waar leven is, zijn ook Enzymen De verschillende functies van de Enzymen zijn ontelbaar veelzijdig, net zo als bij Microorganismen, maar Enzymen zijn geen Micro organismen. Het betreft hier dus geen levende wezens die zich vermeerderen kunnen, en het zijn ook geen mineralen. Ook als ze bijvoorbeeld uit levende cellen extraheert worden en in kristalvorm te zien zijn, worden ze in water bij bepaalde temperatuur weer actief. Omdat de Enzymen geen levende wezens zijn, kan men denken dat ze geen leven bezitten. Maar als substantie welke alle voorgaande levensvormen katalytisch (Datgene wat een zeker proces of verloop bevordert)sturen, hebben ze wel degelijk een wijze van leven. Enzymen zijn niet hitte bestendig en hun leven is ongelooflijk kort. Na hun ontwikkeling zijn ze zeven tot 45 dagen in een organisme actief waarbij ze in het stofwisseling systeem continu vernieuwd worden. Als men Enzymen gecontroleerd extraheert en droogt, kan men de werkzaamheid jarenlang vast leggen al naar gelang voor welke doelstelling er men mee heeft. In overeenstemming met hun specifieke opdracht vervullen de Enzymen hun functie. In geen geval hebben ze een neven functie. Dit betekend dat ieder levend individu rond de zestig biljoen lichaamscellen, en meerdere honderden of duizenden Enzymen heeft. Het ontstaan van Enzymen; Door micro organismen, schimmels, gisten en mineralen en spoorelementen ontstaan diverse soorten Enzymen, dit gaat als volgt te werk: Actinomyceten; ( straalschimmels; ingedeeld bij bacteriën zijn lagere organismen; overgangsvormen tussen bacteriën en schimmels, omdat ze mycellen vormen; nemen deel aan de omzetting van organische stof en humificering ) en de met hen verwante zuurstofminnende gisten produceren fermenten (Enzymen) in grote hoeveelheden. De Enzymen welke bij de omzetting van actinomyceten vrijkomen, gaan niet verloren. Ze worden door de gewassen opgenomen en werken via het voedsel in het darmkanaal van mens en dier verder. In slechts een enkele lichaamscel kunnen meer dan 1000 Enzymen worden aangetoond. Een rijk aanbod in de bodem aan Enzymen en spoorelementen zijn van doorslaggevende betekenis voor de volledige werking in de cel zowel in menselijke als dierlijke organismen.

Hier wordt dus het belang van een goede bodemverzorging aangetoond. Door de huidige manier van bodembemesting met verrotte drijfmest, chemische voeding in de substraat teelt en kunstmest giften wordt het tegendeel bewerkstelligd met alle gevolgen van dien voor onze gezondheid. Werking van Enzymen: De belangrijkste ontdekking van alle levensprocessen is dat zij allemaal gestuurd worden door Enzymen. Enzymen worden voortdurend in een lichaam gemaakt en zijn al actief werkzaam in zeer kleine hoeveelheden. Enzymen zijn speciale eiwitten maar even opletten niet alle eiwitten zijn enzymen! Zij kunnen de biochemische reacties in het lichaam enorm versnellen. De meeste Enzymen katalyseren processen met een snelheid van 1 tot 10.000 omzettingen per seconde per Enzymmolecuul. De verbindingen die door de Enzymen worden omgezet noemt men substraten. Enzymen zijn zeer specifiek. Voor ieder substraat is een apart Enzym nodig, dat dikwijls verbonden is met een niet eiwitgedeelte, het zogeheten coënzym. Enzymen en coënzymen hebben slechts een beperkte levensduur en moeten op tijd vervangen worden. Daarom moeten er in onze voeding voldoende vitaminen, aminozuren, mineralen en spoorelementen aanwezig zijn. In het spijsverteringskanaal hechten Enzymen zich tijdelijk aan het te splitsen molecuul. Als het molecuul gesplitst is laat het Enzym los en hecht zich aan het volgende molecuul van de te splitsen stof enzovoort. Hoe dit mechanisme precies werkt is niet bekend. In de cellen worden de gesplitste brokstukjes met behulp van andere Enzymen weer samengebouwd tot: suikers, eiwitten, vetten, vitaminen, hormonen enzovoort. Heel bijzonder is dat Enzymen aan al deze reacties deelnemen zonder zelf te veranderen. Enzymen worden ook wel biokatalysatoren genoemd. Ze kunnen geen verbinding aangaan als de vorm niet precies past. Op deze manier wordt voorkomen dat een Enzym een verkeerde reactie aangaat. Alle biochemische reacties verlopen via een groot aantal trapjes. Voor ieder trapje is weer een apart Enzym nodig, dat ook weer anders is gebouwd dan zijn voorganger. Tegenwoordig zijn meer dan honderdduizend verschillende Enzymen bekend, zij worden o.a. toegepast in wasmiddelen, tandpasta, kleefstoffen, bij het zuiveren van afvalwater en in de papier, voeding en textielindustrie. In een lichaam spelen alle Enzymprocessen zich af bij een temperatuur van ± 37 C en bij een nagenoeg neutrale zuurgraad (ph ± 7) Enzymen.

Zonder vitaminen, mineralen en spoorelementen kunnen Enzymen niet werken! Een ruime voorziening van vitaminen en mineralen is absoluut noodzakelijk voor het optimaal laten verlopen van alle levensprocessen in ons lichaam. Koolhydraten, eiwitten, vetten, Enzymen, vitaminen, mineralen en spoorelementen horen bij elkaar! Zonder deze bouwstenen zouden wij niets met onze voeding kunnen beginnen! In de natuur komen ze altijd samen voor. Onze voeding is de brandstof voor de energievoorziening mits ze goed wordt verteerd en Enzymen zijn de lucifers die de brandstof aansteken.